هدایت شده از mesaghمیثاق
تحولات #افغانستان، ۲۳ دی ۱۴۰۰
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ پاکستان خواستار قطع رابطه طالبان افغانستان با سازمانهای تروریستی به ویژه گروه طالبان پاکستان شد.
۱- بلخ:
در ۲۱ دی ماه، مسلحین طالبان با مردم محله رحمت آباد شهرستان شولگره درگیر شدند. در این درگیری یک غیرنظامی جان باخته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدهاند. علت این درگیری غصب نمودن زمین های زراعتی مردم محل از طرف یک فرمانده طالبان گفته شده است.
۲- کابل:
در ۲۲ دی ماه، خودروی مسلحین طالبان در منطقه نهم با بمب کنار جادهای هدف حمله داعش قرار گرفت. در اثر این حمله دو نفر از اعضای طالبان کشته و یا زخمی شدند.
۳- ننگرهار:
در ۲۲ دی ماه، مولوی "عابد بشیر" فرمانده امنیتی شهرستان بتی کوت کشته شده است. مولوی بشیر برای حل نمودن اختلافات قومی به منزل یکی از ساکنان شهرستان بتی کوت رفته بود که هدف گلوله افراد مسلح ناشناس قرار گرفت و جان باخت.
۴- هرات:
در ۲۱ دی ماه، عوامل گروه داعش یکی از اعضای طالبان را در محله منارها واقع در مرکز شهر هرات ترور کرده و سلاح کلاشنیکف وی را با خودشان بردند.
۵- جبهه مقاومت ملی (نیروهای احمد مسعود) در بیانیهای ضمن بی نتیجه خواندن دیدار "اسماعیل خان" و "احمد مسعود" با امیر خان متقی" وزیر خارجه طالبان در تهران، بر تشکیل حکومت فراگیر، عدالت اجتماعی، آزادی بیان و حقوق شهروندی تاکید کرد. جبهه مقاومت ملی از کمک های جمهوری اسلامی ایران برای زمینه سازی این دیدار سپاسگزاری نموده است.
سرپرست سفارت افغانستان در تهران در خصوص این جلسه گفته است که دو طرف خواستار برقراری صلح در افغانستان هستند و فضای این نشست مثبت بوده است.
۶- پاکستان خواستار قطع رابطه طالبان افغانستان با سازمانهای تروریستی به ويژه گروه طالبان پاکستان شد. پاکستان این روابط را برای طالبان مضر و نگران کننده دانسته است.
۷- "قاری فصیح الدین" رئیس ستاد ارتش طالبان به پاکستان در خصوص تداوم حصارکشی مرزی با افغانستان هشدار داد و خواستار توقف آن شد.
۸- "قاسم جومارت توکایف" رئیس جمهور قزاقستان در ۲۰ دی ماه، مدعی حضور افراد تندرو از کشورهای افغانستان و آسیای میانه در آشوبهای اخیر این کشور شد.
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رابطه دین و سیاست از نگاه شهید مطهری
🔹تمام تلاش مستکبرین و زورگویان عالم همین است که دین را از سیاست جدا کنند، آنوقت دستیابی به خیلی از مسائل برایشان راحت میشود!
#فریاد_مستضعفین
@mesagh
بیحجابی و کشف حجاب امروز از کجا کلید خورد؟!
🔹شاید ۲۰ سال پیش کسی به مخیلهاش هم نمی رسید روزی در خیابانهای شهر، دخترانی را مشاهده کند که آن سالها مردم شاید آنها را در سالن های عروسی هم نمی دیدند... دخترانی بزک کرده با موهای پف کرده و بیرون ریخته و مانتوهایی کوتاه و تنگ و جلوباز و شلوارهایی تنگتر! این روند ۲۰ سال طول کشید تا به اینجا رسید. استعمار و استکبار صبر و حوصله زیادی دارد، بر عکس بسیاری از ماها
⬅️اولین کار، گرفتن چادر بود از زنان ما... گفتند چادر حجاب برتر است و میشود برتر نبود! بین خوب و خوب تر، خوب را هم انتخاب کنی به جایی بر نمیخورد .میشود مانتوی گشاد و مقنعه بزرگ پوشید و با حجاب بود(برگرفته از سخنان هاشمی رفسنجانی در نمازجمعه تهران )... حرف قابل قبولی بود؛ کسی نمیتواست به این حرف اعتراض کند، حتی اهالی مذهب
⬅️ گام دوم، گرفتن مقنعه بود... میشود روسری بزرگ سر کرد! هم تنوّع دارد هم حجاب است. یادم می آید روسریهایی بود با ضلع بیشتر از یک متر که تا کمر خانمها هم میرسید... خوب البته روسری مثل مقنعه نبود گاهی مو بیرون میزد
⬅️ در فیلمهای سینمایی هی مدل گذاشتن، زن های هنرپیشه مدل شدن و به تبع آن دختران جوان هم از آن ها یاد میگرفتند
⬅️چشم های ما متوجّه این آب رفتن نمی شد و آنقدر کم کم این کار را کردند که چشم ما عادت میکرد...
⬅️ مانند بچهای که جلوی چشم پدر و مادرش بزرگ میشود و قد میکشد و والدینش حس نمیکنند اما دیگران که کمتر او را میبینند و چشمانشان عادت نکرده، متوجه رشد هفتگی او میشوند... ما عادت کردیم به روسریهایی که هر روز آب میرفت و تبدیل شد به نواری باریک و بعضا توری... مانتوهایی که شاید بهتر باشد بلوز و پیراهن راحت نامیدشان تا مانتو...
⬅️ به هر حال کم کم کار به این جا کشید و مدام گفتند بیحجابی معضل فرهنگی است، برای حل آن باید کار فرهنگی کرد... سال ها گذشت و لباس ها آب رفت و کار فرهنگی در زمینه عفت و حجاب مشاهده نشد. برعکسش، فراوان کارهای ضد فرهنگ در کوبیدن حجاب و عفت و حیا و غیرت در فیلمهای سینمایی و مجلات و برنامههای عمومی یافت میشد...
⬅️ حالا هم که مد پوشش خانمها تغییر کرده، پوشیدن ساق شلواری (ساپورت) به جای شلوار... یعنی دیگر شلوار جین تنگ هم نه! ساق شلواری! و بدون تردید در یکی دو سال آینده این کنار می رود و برخی را ..........
⬅️ یعنی پس از آنکه چادر، مقنعه، مانتو و روسری از زنان گرفته شد، حالا رفتهاند سراغ شلوار! چشمهای ما هنوز عادت نکردهاند... اگر به این هم عادت کنیم سرنوشت چادر و مانتو و روسری در انتظار این ساپورت هم هست... خدایی نکرده اینها هم روز به روز نازکتر و کوتاهتر میشود و ما عادت میکنیم.... آن وقت... نمیدانم بعدش سراغ چه خواهند رفت...
@mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تحقیر یا تکریم؟!
نوش آفرین:
زن ها را برهنه می کردند تا مردها بیشتر بیان سینما
ما حق انتخاب نداشتیم، اگر از زن ها سوءاستفاده می کردند هیچ قانونی از ما حمایت نمی کرد!
💬 زینب.دارابی
@mesagh
7.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اشرف غنی: آمریکاییها برای رسیدن به اهدافشان من را قربانی کردند!
🔸آنچه آمریکا بر سر رئیس جمهور افغانستان آورد
@mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خودروی صفر سخنگوی کمیسیون صنایع با 14 نقص فنی از ضعف ترمز تا نشت سوخت!
@mesagh
💢 بریتانیا چگونه از بدنامی خود برای جاسوسی و نفوذ بهره گرفته است؟
1⃣ بخش اول
🔻 جاسوسی و نفوذ یکی از مباحث محوری و اصلی در حوزه جنگهای ترکیبی در حال حاضر محسوب میشود که در محافل دانشگاهی و آکادمیک و همچنین در حوزه سیاست میدانی نظرات قابل توجهی را به خود معطوف کرده است.
🔻 اما اگر تصور میکنید جاسوسها فورا شناخته میشوند کاملا در اشتباهید! در این مطلب به شیوه جاسوسی و نفوذ بریتانیا در هند و ایران خواهیم پرداخت و به شما نشان میدهیم چگونه استعمار جاسوسان خود را به کار میگیرد و یا در نظامهای سیاسی نفوذ میکند.
🔻 از آنجا که استعمار، به صورت مشخص بریتانیا، نزد کشورهای مستعمره دارای وجههای مخدوش شده و بیاعتبار است و از سوی دیگر نفوذ و اثرگذاری بر فرآیندهای داخلی و خارجی کشورها یکی از بدیهیات برای تحصیل و تعقیب منافع ملی محسوب میشوند، سرویسهای اطلاعاتی بریتانیایی نیز به این امر توجه کردهاند و در دوره نبردهای استقلال در مستعمرات و حتی پس از استقلال آنها تلاش کردهاند تا به طرق مختلف نفوذ خود را در این کشورها حفظ کنند.
🔻 بریتانیاییها همواره نشان دادهاند روانشناسان خوبی هستند و با استفاده از این مهارت سیاستهای استعماری و توسعه طلبانه خود را به پیش بردهاند. در اواسط دهه ۱۸۵۰ میلادی که جنبش استقلال طلبی در هندوستان آغاز شد بریتانیاییها با استفاده از بدنامی خود جاسوسها و عوامل خود را در جرگه وطن پرستان و آن هم آن دسته تندرو وارد این جنبش کردند.
🔻 استدلال سرویسهای اطلاعاتی بریتانیا این بود که عوامل و نفوذیهای بریتانیایی میتوانند با استفاده از بدنامی بریتانیا دولتمردان و شخصیتهای مستقل را به انواع مختلف به بریتانیا منتسب نموده و به قول خودشان آنها را در افکار عمومی غدههای چرکین استعمار نشان بدهند.
🔻 اسناد موجود در دیوان هند نشان میدهند حداقل ۱۰ شخصیت ملی گرا و تند رو و همچنین شش نشریه ملی گرای هندی که در ظاهر با استعمار بریتانیا مبارزه میکردهاند هدفشان طرد کردن جنبشهای ملی گرا و یا شخصیتهای استقلال طلب با اتهام انگلیسی بودن و یا جاسوس بودن است.
🔻 با توجه به وجود احساسات روانی ضد استعماری قوی در هند، نمادهایی مانند ظاهر فرد، علائم و نشانهها و کلیدواژگانی که از سوی جاسوسان مورد استفاده قرار میگرفت آنهایی بود که بیشترین تأثیر را بر مردم هند میگذاشت.
🔻 در همین راستا، ادبیات مورد استفاده علیه شخصیتها و جنبشهای مستقل ادبیات ضد استعماری بود که از طریق آن شخصیتها و جریانهای ضد استعماری لجن کِشی میشدند و بدین ترتیب استعمار از این طریق سیاستهای خود را پیاده میکرد.
🔻 یکی از شگردهای جریانهای وابسته به سرویسهای اطلاعاتی بریتانیا حمله دسته جمعی و هیاهوی تبلیغاتی علیه شخصیتها بوده است. پژوهشی که در سال ۲۰۱۴ در برمه منتشر شد نشان داد در ۱۰ مورد حمله دسته جمعی و هیاهوی تبلیغاتی علیه چند شخصیت مستقل توسط افراد و نشریههایی صورت گرفت که در پشت پرده به سرویسهای اطلاعاتی بریتانیا وابسته بودند.
❓ اما در ایران چگونه بود؟
🔻 در ایران در دوره قاجار به صورت پراکنده از این شیوه استفاده میشد؛ اما پس از جنبش مشروطه این سیاست به صورت جدی در دستور کار سرویسهای اطلاعاتی بریتانیا قرار گرفت.
🔻 بریتانیاییها تلاش میکردند تا از طریق جذب افراد محلی که ویژگیهای ضد استعماری ظاهری داشتند شخصیتهای مستقل و ضد استعماری واقعی را هدف ترور تبلیغاتی خود قرار دهند. این امر در جنبش ملی شدن صنعت نفت نیز در دستور کار قرار گرفت اما با توجه به اینکه خود مسئله نفت عامل اساسی در قیام ضد استعماری بود توفیق چندانی به دست نیاورد.
ادامه در پست بعدی...
@mesagh
💢 بریتانیا چگونه از بدنامی خود برای جاسوسی و نفوذ بهره گرفته است؟
2⃣ بخش دوم
🔻 اما در خصوص دوران دولت مصدق یک نمونه وجود دارد که نشان میدهد بریتانیا افرادی را که دارای سوابق وابستگی به این کشور بودهاند را رها کرده بود و به سراغ شخصیتها و جریانهایی رفت که ویژگی ضد استعماری داشتند. هومن، معاون وزیر دربار، در دیدار با پایمن یکی از اعضای سفارت بریتانیا در تهران از سفارت این کشور گلایه میکند که بریتانیا دوستداران خود را (جریانی که آشکارا وابسته به بریتانیا بود) را تنها گذشته و از نفوذ خود برای ساقط کردن مصدق استفاده نمیکند.
🔻 این امر نشان میدهد بریتانیاییها برای ساقط کردن مصدق به سراغ جریانهای سوخته و رسوا شده نرفتند بلکه به دنبال جریانهایی بودند که بتوانند بر روند جریانات تأثیر بگذارند.
🔻 به عنوان نمونه برخی اسناد حکایت از این دارند که پولهایی در میان جریانهای مذهبی توزیع شد تا مصدق را به عنوان فردی ضد دین معرفی کنند و از سوی دیگر پولهای دیگری در میان جریانهای چپ توزیع شد که مصدق را اشراف زاده بورژوازی و وابسته به استعمار معرفی میکردند در حالیکه در خارج از ایران چنین تبلیغ میشد که مصدق به دنبال فضا دادن به کمونیستها است.
🔻 در نهایت دولت مصدق به دست عوامل بریتانیایی ساقط شد که در ظاهر ملیگراترین افراد بودند؛ رجوع شود به نقش بازار و تحولات عملیات آژاکس.
🔻 در مجموع دو مثال هند و ایران نشان میدهند عوامل و وابستگان استعمار به صورت ظاهرالصلاحترین افراد در میآیند و شخصیتهای مستقل و مترقی را منکوب میکنند. در دوره رژیم بعث عراق نیز موساد تحت اموزش بریتانیاییها این سیاستها را در مورد رژیم بعث پیاده کرد و با توجه به ویژگی اسرائیل ستیزی شدید صدام حسین، بسیاری از شخصیتهای ملی و مستقل تحت عنوان جواسیس اسرائیل و یا بریتانیا و یا وابسته به غرب اعدام شدند در حالیکه اتهام بسیاری از آنها درست نبوده است (رجوع شود به کتاب جمهوری وحشت، سیاست عراق امروز، نوشته سمیر خلیل، ترجمه احمد تدین).
🔻 در دوران صدام حملات دسته جمعی رسانهای و مطبوعاتی به شخصیتهای مستقل و ضد استبداد صدام با به کار بردن عناوینی چون جاسوس اسرائیل، وابسته به غرب و… به وفور انجام شد.
🔻 تجربه گذشته بریتانیا و اسرائیل نشان میدهد نخستین انگشت اتهام باید به سمت تندروترین افراد در هیاهوهای تبلیغاتی باشد؛ زیرا بهترین شیوه برای سرکوب منتقدین و شخصیتهای مستقل استفاده از استراتژی بدنامی است.
🔻 از دیگر کارکردهای این شیوه از بین بردن انسجام ملی و اجتماعی ملتها است که بر اثر رویههای غالب این چنینی با یکدیگر درگیر میشوند و نتیجه بدتر از ان این است که پس از چندی این رویه شیوه غالب میشود و حتی وطن پرستان واقعی را نیز به درون این مرداب میکشد و به صورت یک رویه رسمی و متعارف در میآید و همگی با هم در خدمت استعمار قرار میگیرند.
@mesagh
💢 اکونومیست: برخی در عربستان منتظر ظهور فردی مانند «روحالله خمینی» هستند
🔻 نشریه انگلیسی به تغییرات اجتماعی در عربستان از زمان آغاز ولیعهدی بنسلمان پرداخته و نوشته مقامات سعودی به «نهی از معروف و امر به منکر» روی آوردهاند و بخشهایی از جامعه از از این اقدامات عصبانی هستند.
🔻 اکونومیست مینویسد: برخی میپرسند آیا اقدامات بنسلمان موجب تشکیل جریانی علیه او خواهد شد؟ فقط عده کمی هستند که معتقدند روحانیون دینی تا ابد سکوت خواهند کرد. برخی میپرسند آیا ممکن است شخصی چون روحالله خمینی رهبر انقلاب علیه شاه در ایران، در عربستان نیز ظهور کند؟
▫️ fna.ir/62mzl
@mesagh
💢 هاآرتص مدعی شد: ۴ صهیونیست به جاسوسی برای ایران متهم شدند
✍ روزنامه صهیونیستی هاآرتص مدعی شد:
🔻 بر اساس یک کیفرخواست، چهار زن اسرائیلی مهاجر، از طریق شبکههای اجتماعی به خدمت گرفته شدند تا برای ایران جاسوسی کنند.
🔻 به ادعای هاآرتص، سرپرست این افراد از آنها خواسته بود تا از مراکز مختلف در فلسطین اشغالی از جمله سفارت آمریکا عکس بگیرند.
🔻 در مطلب هاآرتص آمده است چهار اسرائیلی، عکسها و اطلاعاتی را برای یک مأمور ایرانی که آنها را در شبکههای اجتماعی به خدمت گرفته بود، ارسال کردند.
🔻 هر چهار نفر با اتهام ارتباط با یک عامل خارجی روبرو هستند که حداکثر ۱۵ سال حبس دارد.
🔻 سه نفر از آنها نیز با اتهام ارائه اطلاعاتی که ممکن است برای یک قدرت متخاصم مفید باشد، روبرو هستند که حداکثر مجازات برای آن سه سال است.
@mesagh