🔴 برنامه چین برای تولید قطعات خودرو در ایران
🔹چینیها اعلام کردهاند آماده هستند تا با شرکتهای تولیدکننده قطعات خودروهای چینی در داخل کشور همکاری کنند.
🔻قرار است برخی از قطعات خودروهای ام ویام و چری با مشارکت چینیها در داخل کشور تولید و در منطقه غرب آسیا مورد استفاده قرار گیرد.
🔴دستور رئیس جمهور به ۴ وزیر برای پیگیری ۶ پروژه مهم جنوب شرق تهران
🔹حسین نوش آبادی، نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک گفت: پیرو دیدار نوروزی که چند روز گذشته با رئیس جمهور داشتم مشکلات و مطالبات مردم شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک مطرح شد، دفتر رئیس جمهور طی نامهای به چهار وزیر کشور، بهداشت و درمان، راه و شهرسازی و نیرو خواستار پیگیری و اعلام نتیجه شد.
🔹اجرای متروی تهران به ورامین، اجرای آزاد راه تهران به پیشوا، بهسازی جاده ورامین به جوادآباد، انتقال پساب تهران به اراضی کشاورزی، احداث بیمارستان پیشوا و تسریع در ساخت بیمارستان جایگزین شهید مفتح، شش پروژهای است که در دیدار با رئیس جمهور مطرح شده بود.
🔴وزیر خارجه: زیر بار زیادهخواهی آمریکا نمیرویم
امیرعبداللهیان:
🔹اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده میشود، به دلیل زیادهخواهی طرف آمریکایی است.
🔹وزارت خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل میکند.
🔹هرگز زیر بار زیادهخواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقعبینانه رفتار کند، توافق دستیافتنی است.
📸 #اینفودانا / ممنوعیت های عجیب زنان در نقاط مختلف آمریکا و اروپا
⭕️اگر آماده رمضان باشیم، امید است هدایت شویم
🔹اگر راهمان بدهند در این «ضیافهًْ الله» و مستعد شده باشیم که وارد بشویم در این ضیافت خدا و در این ماه مبارک، امید است که انشاءالله یک هدایتی شامل حالمان بشود. خودتان را تقویت کنید در این ماه مبارک، مهیا بشوید برای همۀ پیشامدها.
🌸صحیفه امام؛ ج13؛ ص35 | جماران؛ 21 تیر 135
⌛️ رصد سه شنبه (16فروردین، 3رمضان و 5آوریل)
1303؛ مرگ "محمدعلی شاه" پادشاه مستبدِ قاجار
1334؛ استعفای سرلشكر "فضل اللَّه زاهدی" عامل كودتای 28 مرداد از نخست وزیری
1336؛ شكلگیری سازمان اطلاعات و امنیت كشور پس از روی كار آمدن دولت اقبال
1394؛ درگذشت حاج علی آهی ، پیرغلام اهل بیت (علهم السلام) و رئیس خانه مداحان
65ق؛ هلاکت "مروان بن حكم" بانی سلسله مروانی بنی امیه
413ق؛ رحلت عالم كبیر "شیخ مفید" فقیه نامی و متكلم شهیر مسلمان
1585م؛ وقوع قتل عام معروف "هارْلِم" در هلند. اسپانیا به منظور تحكیم سلطه بر هلند، دست به كشتارهای وسیعی در این كشور زد
1956م؛ پایان گلوله باران شهر غزه توسط صهیونیستها، که در مدت دو روز، 56 شهید و 30 زخمی برجای گذاشت
⭕️ پیوندهای میان روسیه و اسرائیل از آنچه به نظر میرسد عمیقتر است
✍️ سیاوش فلاح پور، کارشناس مسائل منطقه
🔹از جمله درسهای خاورمیانهای جنگ اوکراین
🔹پیوندهای میان روسیه و اسرائیل از آنچه به نظر میرسد عمیقتر است
🔹اسرائیل امروز میزبان بزرگترین اجتماع یهودیان روس تبار در جهان است؛ بین ۹۰۰ هزار الی ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر
🔹این گروه بزرگترین پایگاه رای در انتخاباتهای اسرائیل به شمار میرود و ۵ کرسی کنست را در اختیار دارد
🔹در بخشهای بالاتر هرم، روابط الیگارشی روسیه بااسرائیل قابل توجه است
🔹روابطی تاریخی و بسیار پیچیده که در مرزهای اقتصاد، سلاح، همکاریهای امنیتی و انرژی تعریف میشود
🔹بسیاری از الیگارشهای مطرح روسیه حتی تابعیت اسرائیلی داشته و برای در امان ماندن از تحریمهای غرب، به طور سازمان یافته از ظرفیتهای همکاری با این رژیم استفاده میکنند
🔹این روابط شامل شخص ولادیمیر پوتین که در راس هرم قدرت روسیه قرار دارد نیز میشود
🔹او با بخشی از رهبران اسرائیل، به ویژه آریل شارون روابط بسیار نزدیکی داشت و در اولین سفرش به فلسطین اشغالی، مستقیما در مزرعه شخصی شارون در صحرای نقب (محل نشست اخیر وزرای خارجه عرب) از وی میزبانی شد
🔹پوتین پس از انتخاب مجددش در ۲۰۱۲ نیز اسرائیل را به عنوان اولین مقصد سفرهای خارجی خود در خاورمیانه برگزید
🔹آن سالها سیاستهای مسکو و تلآویو در برخی پروندههای منطقهای شاهد همسویی چشمگیری بود؛ بدون شک نقطه اوج این روند به مصر و تحولات مابعد انقلاب این کشور بر میگردد
🔹بعدها تماسها و هماهنگیهای طرفین شامل پروندههای دیگری در منطقه از جمله سوریه نیز شد
🔹اسرائیل در جریان جنگ اخیر اوکراین هم مانند جنگ گرجستان، با وجود فشارهای شدید آمریکا و دولت زلنسکی حاضر نشد در صف دشمنان روسیه بایستد و بر مواضع خود در چارچوب میاجی گری بین طرفین اصرار داشت
🔹حتی دولت بنت که به نظر میرسد پس از نتانیاهو روابط بهتری با آمریکا داشته باشد همین سیاست را دنبال کرد
🔹نتایج سفر او به مسکو و ملاقاتش با پوتین برخلاف انتظار رسانههای غربی طرحی چندان بی طرفانه برای آتش بس نبود
🔹بنت عملا به زلنسکی پیشنهاد کرد برای توقف بحران، شروط روسیه را بپذیرد/ صفحه توییتری سیاوش فلاح پور
⭕️ طرح صیانت تیر خلاصی به ضابطهمندی فجازی
✍️ محمدسعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانهای رئیس مجلس
🔹عدهای برای اثبات ضرورت تصویب طرح صیانت، مخالفت با آن را مخالفت با قانونگذاری و ضابطهمندی برای فضای مجازی عنوان میکنند
🔹نهتنها طرح صیانت پاسخ ناقص و احساسی به نیاز ضابطهمندی فجازی است، بلکه از آن مهمتر تصویب آن مانع اصلی ضابطهمندی فجازی و تیرخلاص به ضابطهمندی هوشمندانه و مقتدرانه فضای مجازی خواهد بود. دلایل این ادعا به شرح زیر است:
1️⃣ بهدلیل اهمیت فوقالعاده زیاد فضای مجازی، رهبر معظم انقلاب شورای عالی فضای مجازی را با هدف ایجاد «نقطه کانونی متمرکزی برای سیاستگذاری، تصمیمگیری و هماهنگی در فضای مجازی کشور» با اختیارات قانونی لازم تشکیل دادند. همچنین مرکز ملی فضای مجازی را بهعنوان «بازوی اجرایی شورای عالی فضای مجازی» ایجاد کردند. همه حرف ما این است که قانونگذاری برای ضابطهمندی در فضای مجازی باید مبتنیبر مصوبات کارشناسیشده این نقطه کانونی باشد [...] در غیر این صورت قانونگذاری نهتنها به ضابطهمندی کمک نمیکند، بلکه در برنامه جامع این نقطه کانونی اختلال جدی ایجاد میکند و خلاف هدف #کانون_متمرکز تصمیمگیری بودن شورای عالی فضای مجازی است که در حکم رهبر معظم انقلاب به تصریح آمده است.
2️⃣ طرح فعلی صیانت یکی از کمیسیونهای ذیل مرکز ملی فضای مجازی را مرجع اصلی تنظیمگری در فضای مجازی قرار داده و در عمل بخش بزرگی از اختیارات مرکز ملی و حتی شورای عالی فضای مجازی را به آن داده است، بهگونهای که این کمیسیون با پشتوانه قانونیای که پیدا میکند، سیطرهای ویژه بر فضای مجازی خواهد داشت. علاوهبر آنکه یک کمیسیون، برخی از وظایف دیگر کمیسیونهای مرکز ملی را هم برعهده خواهد گرفت و ساختار طراحیشده برای مرکز ملی و وجود کمیسیونها و معاونتهای دیگر، در عمل بیخاصیت میشوند که این اتفاق نیز برهم خوردن نظم طراحیشده توسط رهبر انقلاب است و به ضابطهمندی فجازی لطمه میزند.
3️⃣ مشکل اصلی ولنگاری در فضای مجازی نبود قانون نیست بلکه عدم اعمال تصمیمات شورای عالی فضای مجازی است./ البته نبود قانون در موارد محدودی ازجمله مواردی که نیاز به جرمانگاری است، مشکل بوده که به همین دلیل قانونگذاری دقیق زمانی است که شورای عالی فضای مجازی خلأهای قانونی را اعلام کرده و قانونگذاری با سیاستی که شورای عالی تعیین میکند، صورت گیرد.
🔹خلاصه آنکه طرح صیانت برای دولت قبل قابل بررسی بود اما با وزارت زارعپور مشکلی برای اجرا نشدن مصوبات وجود ندارد و مشخص نیست اصرار مدعیان تصویب طرح صیانت بر چه مبنایی است، مگر آنکه به این دولت هم اعتمادی نداشته باشند یا... .
4️⃣ تصمیمات اصلی برای مقابله با ولنگاری فضای مجازی بهگونهای است که اگر با پیوست رسانهای دقیق همراه نشود به اجرای آن لطمه میزند. مرور کنید کندی سرعت اینترنت در چند وقت اخیر را که دلایل دیگری داشت اما از نظر افکارعمومی دلیل آن طرح صیانتی محسوب شد که حتی هنوز تصویب نشده است، حالا تصور کنید طرح صیانت تصویب شده و آن هنگام شورای عالی فضای مجازی بعد از بررسیهای کارشناسی به این جمعبندی برسد که در زمینه مصرف اینترنت تنظیمگری صورت دهد. آیا برای این تنظیمگری، تصویب طرح صیانت مانع ضابطهمندی نیست درحالیکه برای این تنظیمگری هیچ نیازی به قانون وجود ندارد؟
5️⃣ تجربههای روشن به ما نشان داده است تصمیمی که مردم را با خود همراه نکند، حتما به شکست منجر میشود و نهتنها خود به هدف اصابت نمیکند، بلکه مانع قانونگذاریهای منطقی آینده نیز میشود. این واقعیت است که این طرح یک قانون جامع برای حکمرانی در فضای مجازی محسوب نمیشود و تصویب آن باعث میشود امکان یک قانونگذاری جامع در این حوزه برای همیشه منتفی شود.
6️⃣ فضای مجازی بهشدت درحال تغییر و تحول است/ مشخصا دغدغه دلسوزان درباره فضای مجازی تصمیمگیری درباره پلتفرمهایی مانند اینستاگرام است. اینکه با این پلتفرمها چه تصمیمی دقیق است بحثی است که مجال خود را میطلبد اما مساله این است که تصمیمگیری درباره چنین بحثی از یکطرف بسیار پیچیده و شرایط درحال تغییر است و از طرف دیگر تصمیمات چنین مهمی که بر زندگی دهها میلیون نفر تاثیر مستقیم میگذارد صرفا باید توسط شورای عالی فضای مجازی صورت گیرد و این قبیل امور قابل واگذاری به جایگاه دیگری نیست.
🔹 موارد فوق برخی استدلالهایی است که حاکی از این امر است که اگر کسی نمیخواهد جلوی ضابطهمندی هوشمندانه و مقتدرانه در فضای مجازی را بگیرد، باید با تصویب طرح صیانت مخالفت کند.
🔹پینوشت: عبارت هوشمندانه و مقتدرانه از حکم رهبر انقلاب برای تشکیل شورای عالی فضای مجازی وام گرفته شده است./ فرهیختگان
⭕️ فاجعه کشاورزی بدون دانشبنیانها
▪️هدر رفت 67 درصدی آب در کشاورزی
▪️روزنامه خراسان:
🔹بخش کشاورزی ما از عرصه دانشبنیان عقب مانده و باید این عقبماندگی را جبران کنیم؛ این یکی از مطالبات مهم رهبر معظم انقلاب است که در تبیین شعار سال مطرح و بر آن تاکید کردند.
🔹تازه ترین گزارش سازمان ملل نشان میدهد که بعد از هند، آمریکا، چین و پاکستان، ما پنجمین کشور جهان هستیم که طی 70 سال گذشته (از 1950 تا 2020 میلادی) بیشترین میزان برداشت از آبهای زیرزمینی کشورمان را داریم و بحرانهای شدیدی در انتظارمان خواهد بود.
🔹در کشور ما بیش از 90 درصد آب، در بخش کشاورزی مصرف میشود، در حالی که این سهم در کشورهای توسعه یافته 30 درصد است.
🔹از هر 100 متر مکعب آب مصرفی در بخش کشاورزی فقط 33 متر مکعب آن به درستی مصرف و 67 متر مکعب آن اسراف میشود. به عنوان مثال برنجکاری در ایران 1.5 برابر دنیا به آب نیاز دارد و این آمار درمورد محصولات دیگری نظیر چغندر قند، ذرت و غلات نیز به همین شکل است.
🔹طبق اعلام سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی کشور، در سالهای اخیر سالانه 100 میلیون دلار برای واردات بذر به کشور هزینه شده است.
🔹در کنار این آمارها، وضعیت نگرانکننده خشکسالی و کمبارشی را هم فراموش نکنیم
🔹نتیجه مدیریت غلط حوزه کشاورزی در کشور به گونهای بوده که گاهی مجبور به واردات سیبزمینی شدهایم و گاهی سیبهای باغهایمان به دلیل انبوه تولید و نداشتن امکانات نگهداری، پوسیده و دور ریز شده است.
🔹وابستگی ما به واردات محصولات غذایی و کشاورزی هم بسیار نگرانکننده است و به عنوان نمونه، طبق آمار گمرک، از کل 38 میلیارد دلار واردات کشور در سال 99، حدود 27 درصد آن (معادل 10 میلیارد دلار) برای واردات بخش کشاورزی و 19 درصد آن (معادل 7.9 میلیارد دلار) برای واردات کالاهای اساسی هزینه شده است؛ کالاهایی مانند گندم، برنج، ذرت، دانه و کنجاله سویا، جو، شکرخام، روغن سویا، روغن آفتابگردان و گوشت گاو.
🔹آمارها به خوبی نشان میدهد که حتما و قطعا ما هم باید مانند دیگر کشورها به سمت دانشبنیانکردن کشاورزی پیش برویم اما نبود حمایتهای کافی سبب شده حضور فناوران در این عرصه چندان چشمگیر نباشد و از 6632 شرکت دانشبنیان (آمار تا روز گذشته) فقط 279 شرکت در حوزه کشاورزی فعال باشند؛ یعنی 4 درصد!
🔹اما حالا با تمرکز بر تولید دانشبنیان در سال جدید، امیدواری به ایجاد تحول در این حوزه بیشتر شده است/ خراسان
انتظارات امثال نبویان از برجام، دستنیافتنی است/ اینکه ناکامی خود را گردن روسیه یا آمریکا بیندازیم واقعبینانه نیست/ بایدن در همان مسیر ترامپ قدم گذاشته است
👤 حسن بهشتی پور، کارشناس سیاست خارجی:
🔹مشکل امروز در روند احیای برجام به انتظاراتی که تهران و واشنگتن از یکدیگر دارند، مربوط میشود/ این انتظارات تاکنون برآورده نشده است و بنابراین در حال حاضر در بنبست قرار داریم.
🔹در این فرآیند یک طرف باید از انتظارات خود عدول کند
🔹تا آنجایی که از منابع آمریکایی شنیدهایم، این کشور قصد خارج کردن نام سپاه پاسداران از لیست گروههای تروریستی و تحریم را ندارد و ایران هم معتقد است که اولا، [...] قابل قبول نیست که بخشی از نیروهای مسلح یک کشور از سمت کشوری دیگر تحریم شده و تروریست نامیده شود و ثانیا سپاه در بخشهای متعدد اقتصادی ایران بروز و ظهور دارد و این تحریم بخشی از اقتصاد ایران را همچنان در تحریم نگاه میدارد.
🔹باید به این مساله هم توجه داشته باشیم که دایره این تحریم به قدری وسیع است که حتی از ورود یک خواننده با دارا بودن ویزای قانونی ایالات متحده به دلیل آنچه گذراندن دوران سربازی در سپاه عنوان شده، به این کشور ممانعت میکند. چنین مصداقی باید ایران را در اصرار برای برداشته شدن تحریم سپاه مصرتر کند.
🔹(آیا این امکان وجود دارد که مسکو در سفر وزیر امور خارجه به این کشور چنین درخواستی (تعویق مذاکرات به منظور حل و فصل بحران اوکراین) را مطرح کرده و از سوی تهران نیز مورد قبول واقع شده باشد) اگر قرار بود روسیه نقشی در تصمیمات ایران داشته باشد، توافق سال ۲۰۱۵ نیز حاصل نمیشد
🔹ما ایرانیها یک قانون کلی داریم و همواره میخواهیم ناکامی خود را به گردن قدرتهای خارجی بیندازیم
🔹دنیای روابط بینالملل دنیای تعامل است و باید بتوانیم جایگاه خود را در صحنه بینالملل به درستی ترسیم کرده و بر مبنای آن جایگاه، حقوق خود را مطالبه کنیم اما وقتی بیش از آنچه جایگاه ماست، مطالبه میکنیم و قدرت لازم برای تحقق آن را نداریم، خواستهمان محقق نشده و در نتیجه تقصیر را به گردن قدرت خارجی میاندازیم.
🔹در خصوص مساله احیای برجام هم واقعیت این است که ما انتظاراتی داریم که برای مثال از زبان آقای نبویان، نماینده مجلس بیان شده که دستنیافتنی است اما عدم تحقق آن را به گردن تیم آقای ظریف میاندازند
🔹ما انتظاراتی را در مسیر احیای برجام مطرح کردهایم که آن انتظارات عملا دست نیافتنی هستند و باید به سمت مواردی برویم که در چهارچوب برجام قابل تحقق باشد. اگر میتوانیم در داخل اقداماتی را انجام دهیم که تحریمها را خنثی یا کماثر کند، به سمت آن مسیر حرکت کنیم اما اینکه بخواهیم ناکامی خود را گردن روسیه یا آمریکا بیندازیم واقعبینانه نیست. البته این انتظارات غیرواقعی از سوی آمریکا هم مطرح شده و میبینیم آقای بایدن در همان مسیر ترامپ قدم گذاشته است./ ایلنا
⭕️کارگران ایرانی با حقوق ۵ تا ۷ میلیون تومانی، همچنان زیر خط «مطلق فقر»
🔹آمارهای غیر رسمی نشان میدهند اکنون حدود ۴۲ میلیون نفر ایرانی، اکنون زیر خط «فقر نسبی» زندگی میکنند.
🔹مطابق تعاریفی که برنامه توسعه سازمان ملل متحد از «فقر» و «فقر مطلق» در سطح جهان به دست میدهد، درآمد روزانه کمتر از ۱.۹ دلار آمریکا به ازای هر فرد، برابر با قرارگرفتن فرد در زیر «خط فقر مطلق» قلمداد میشود.
🔹با احتساب دلار ۳۰ هزار تومانی، هر ایرانی که روزانه کمتر از ۵۷ هزار تومان و ماهانه کمتر از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان درآمد داشته باشد، زیر خط «فقر مطلق» قرار دارد.
🔹بنابراین یک کارگر ایرانیِ متاهل با ۲ فرزند که ماهانه باید حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حقوق بگیرد نیز همچنان زیر خط «فقر مطلق» جهانی زندگی میکند./فرارو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️در زندان را به روی دلسوزان باز کنید، دستبند و پابند زدن به متهم نباید سلیقهای باشد
👤اژه ای رئیس قوه قضائیه
🔹در زندان را به روی خیرین، دلسوزان و صاحب نظران باز کنید.
🔹از ظرفیتهای مردمی برای اصلاح زندانیان، اشتغال بیشتر زندانیان و گشایش در زندان کمک بگیرید.
🔹نباید اینگونه باشد که شعار سال فقط در گوشه کاغذ نوشته شود بلکه باید برای پیادهسازی آن جهد و تلاش کرد و دستگاه قضایی در تحقق این مهم، به همه بخشهای کشور و دو قوه دیگر مساعدت خواهد کرد.
🎥 دستبند و پابند زدن به متهم نباید سلیقهای باشد
🔹در زندگی اشرافیگری و با تجملات طبیعی است از فقر و دارو و درمان نداشتن مردم غافل شویم.
👤مالک شریعتی، نماینده مجلس
🔹ارسال در ایام نوروز قرارگاه مرغ زدند و البته موفق نشدند
🔹 امسال باوجود بحران اکراین، #مجلس و #دولت (جهاد کشاورزی)، نرخ خرید تضمینی گندم را طی دومرحله از ۷.۵۰۰ به ۱۱.۵۰۰ تومان افزایش دادند و شهرداری تهران هم درمیادین تره بار افزایش شدید قیمتها را باعرضه مستقیم مهارکرد فرق نمیکنه؟
⭕️تصویب حذف ارز ۴۲٠٠ تومانی مردم را ترساند، بیش از نیاز خودشان خرید کردند و در نتیجه گوشت گران شد/ فروشندگان گوشت نقش مستقیم در گرانی گوشت دارند
👤فرهاد اکبری رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران ایران
🔹 آمارهای واقعی نشان میدهد هیچگونه کمبودی در زمینه دام و گوشت نداریم و عرضه گوشت با قوت ادامه دارد.
🔹علت اصلی افزایش قیمت گوشت در هفتههای گذشته جوسازیهای صورت گرفته برای حذف ارز ۴۲٠٠ تومانی بود.
🔸فروشندگان گوشت نقش مستقیم در این گرانی دارند و رسانهها با پر و بال دادن به ماجرای حذف ارز ترجیحی باعث شدند مردم بیش از نیاز خودشان گوشت خریداری کنند و قیمت افزایش پیدا کند. اتفاقی که مشابه آن در بازار دارو و لبنیات هم افتاد.
🔹دامداران مدتهاست نهاده را گرانتر از قیمت واقعی خریداری میکنند و تنها ۳٠ درصد از نهاده مورد نیاز توسط دولت تأمین میشود.
🔹حذف ارز ترجیحی نه تنها منجر به حذف این ۳٠ درصد میشود بلکه قیمت نهاده، دام و در نتیجه گوشت را هم به شدت افزایش میدهد
⭕️ارائه طرح ضد ایرانی در کنگره علیه لغو تحریم سپاه
🔹اعضای کنگره طرحی را برای ممنوع کردن اقدام احتمالی کاخ سفید به منظور حذف نام سپاه پاسداران از فهرست «تروریستی» آمریکا ارائه دادند.
🔹این طرح در صورت تبدیل شدن به قانون، کاخ سفید را از حذف سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی بدون تایید کنگره منع میکند.
📮 #توییت
⭕️ علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت:
🔹برای ۴ماه متوالی نرخ رشد نقدینگی کاهش یافته و ۹۶ ه.م.ت از اوراق فروختهشده در دولت قبل تسویه شده است. تورم نقطهای از ۴۳.۷ در شهریور به ۳۴.۷ در اسفند۱۴۰۰ رسید.
🔹اینها همگی نشان از شروع بهبود شاخصهای کلان اقتصادی دارد.
⭕️ باندهای مافیایی
✍️ احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹مناسبات قدرت در ایران بیش از هر کشور دیگری در جهان پیچیده و نامرئی شده است. میزان اقتدار و تأثیرگذاری هر یک از نیروهای مؤثر و حتی نهادهای حاکم، اصلاً روشن و مشخص نیست.
🔹وقتی شخص رئیس دولت و نمایندگان مجلس نیز از دستهای پشتِ پرده و باندهای مافیایی در برخی قلمروهای مهم کشور سخن میگویند، معنایی جز گسیختگی مناسبات تعریف شدۀ قدرت در کشور و ناشناخته بودن نیروهای اثرگذار بر سرنوشت جامعه ندارد.
🔹این وضعیت در درجۀ نخست، علامتِ بحران نظری ماهیت دولت در دوران پس از انقلاب و تجلی آن در وضعیت عینی بروکراتیک کشور است و در درجۀ بعد از چیرگی منافعِ محافل و باندهای پنهان و اسرارآمیز بر منافع عمومی حکایت دارد.
🔹به منظور جمع و جور کردن این سطح بیسابقه از آشفتگی و از همپاشی قدرت، لازم است علاوه بر اصلاح قانون اساسی بر مبنای تعریف منسجم و مشخصی از ماهیت دولت، در عمل نیز اقتدارِ سلسله مراتب بروکراتیک رسمی، به شیوهای دمکراتیک بازسازی شود.
🔹با وضع کنونی، تصمیمگیری استراژیک در هر زمینهای، بینهایت مشکل شده و ادارۀ کشور به روندی کاملاً فرسایشی دچار گشته است. انتهای این مسیر چیزی از کشور باقی نمیگذارد./ کانال احمد زیدآبادی
⭕️ این مکتب گریه که تلویزیون راه انداخته جز گریز از دین، نانی برای کسی ندارد
👤 محمد مهاجری، سردبیر خبرآنلاین:
🔹دیشب تلویزیون ماتم سرا شده بود.هر چه مناجات و مداحی سوزناک می توانست پخش کرد. و همه اینها برای استقبال از ماه خدا بود. انگار فرارسیدن ماه رمضان، عذابی الیم بود که بر صداوسیما نازل شده بود. لابد قرار است همین حال و احوال تا آخر ماه رمضان ادامه یابد.
🔹اینکه القا شود همه ما گناهکاریم و باید با گریه به مهمانی خدا برویم واقعا چه شوقی را برمی انگیزد؟ چه خدایی را ترسیم می کند؟
🔹گریه و مناجات و انابه، از نوع ارتباطاتی است که هر شخص می تواند با خدای خویش داشته باشد. اتفاقا این انابه ها به نشاط روحی و درونی منجر می شود و انرژی بیشتری برای حضور در جامعه وتعامل با مردم پدیدار می کند. اما اینکه تلویزیون و رادیو تبدیل به غمخانه شودیعنی چه؟ تعمدی در کار است که ماه خدا را از چشم خلق بیاندازند؟
🔹کاش تلویزیون از برخی برنامه هایی که در کشورهای اسلامی پخش می کرد تقلید کند و عینا آنها را به نمایش بگذارد.
🔹این مکتب گریه که تلویزیون در ماه رمضان به راه انداخته ( به استثنای روز و شب های ضربت خوردن و شهادت حضرت امیر(ع) که همه آن را می پذیرند) جز ایجاد روحیه افسرده و فضای غمزده و نیز گریز از دین هیچ نانی برای کسی ندارد./ اعتمادآنلاین
⭕️ اگر فردی به قصد لذت به چهره مکشوفه یک زن نگاه کند و یا به صوت و لحن زنانه او گوش دهد، عمل او مشمول تجاوز است
👤علم الهدی، امام جمعه مشهد:
🔹دامنه تجاوز جنسی بسیار فراتر از محدوده ای است که امروزه مورد تلقی عموم مردم است؛ زیرا مبتنی بر کلام نورانی وحی در قرآن کریم، لذت جویی اساس بی عفتی است.
🔸️ بر این اساس، فراتر از مبادرت به آمیزش حتی اگر فردی به قصد لذت جویی به چهره مکشوفه یک زن نگاه کند و یا به صوت و لحن زنانه او گوش فرا دهد، عمل او مشمول تجاوز است.
🔸️ در مفهوم رعایت حجاب و پوشش در افراد، متاسفانه امروزه نگرش عمده جامعه بلافاصله به سمت حفظ حجاب در جامعه متمرکز می شود درحالی که افزون بر جامعه، افراد حتی در خانه خود نیز باید مقید و ملتزم به حیا و عفت باشند و به طور مثال، این مصداق کامل بی حیایی است که زن و شوهر حریم شخصی خود را در پیشگاه فرزندان نادیده می گیرند./ حوزه نیوز
⭕️ نگرش مردم نسبت به روابط خارجی ایران با کشورهای دیگر
🔹نتایج جدیدترین نظرسنجی ملی متا حاکی از آن است که بیش از پنجاه درصد مردم به میزان خیلی زیاد و زیاد معتقدند که روابط با کشورهای غربی و چین برای ایران مفید است.
🔹طبق این نظرسنجی نیمی از مردم ایران رابطه با کشورهای عربی همسایه را برای ایران مفید میدانند. بیشترین میزان پاسخگویی به گزینهی «تاحدودی» نیز متعلق به این دسته از کشورهاست که میتواند تبدیل به موافق یا مخالف شود.
🔹بر اساس دادههای این نظرسنجی رابطه با آمریکا و روسیه از نظر مردم کمترین فایده را برای ایران دارد.
🔹این نظرسنجی در بازهی زمانی اول تا پنجم اسفندماه ۱۴۰۰ و با روش نوین آنلاین، "مدلسازی جمعیتی ایران" (اندازه نمونه ۶۶۰۰ نفر) انجام شده است./ کانال مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
📮 #توییت
⭕️ اکبر منتجبی، سردبیر روزنامه سازندگی:
🔹یکی از تفاوتهای مهم اصلاحطبان و اصولگرایان در این است که اصلاحطلبان پشت رییسجمهورشان را خالی نمیکنند اما اصولگرایان قائل به چنین حمایتی نیستند.با احمدینژادی که خودشان او را برکشیده بودند مانند یک رقیب و گاه دشمن برخورد کردند و با رییسی نیز منتقدانه رفتار میکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 کارشناس پیشین اف بی آی در مصاحبه با العربیه:
🔹حذف سپاه از لیست تروریسم اشتباهی ویرانگر است و آسیب روحی بزرگی برای متحدان ما در خلیج فارس رقم خواهد زد.../ کاوش مدیا
🔴 روایت دختر حاج قاسم از تماس ماه رمضانی پدرش در سوریه
🔻 زینب سلیمانی:
🔹 تلفن خانه زنگ خورد. بابا بود با صدای خسته. پرسیدم افطار كردید؟ گفتند بچهها برايم در قرارگاه افطار آماده كردند اما نرفتم و در خط ماندم و با رزمندهها سفره انداختيم و نان پنير مختصری خورديم. گفتم چرا قرارگاه نرفتید؟ گفتند «ميترسم در غيبتم مظلومی با زبان روزه، اسير و يا شهید شود».
🔴 بنابر تجربیات جهانی، تنها افزایش سواد رسانهای کافی نیست
🔻 آل داود نوشت:
🔹 سوال مهمی از مخالفان قانونمند شدن فضای مجازی کشور دارم. آیا این طیف اصلا قائل هستند که کشور نیاز به قانون در این فضا دارد؟! این طیف پیشنهادشان برای کاهش تهدیدات این فضا و بهره برداری مردم از فرصت های بینظیر آن چیست؟ بنا بر تجربیات جهانی، تنها افزایش سواد رسانهای کافی نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خاطره ای جذاب حسین کاجی از حاج قاسم سلیمانی؛ وقتی اسطوره مقاومت مانند زنان هق هق میکرد
🔴 دورهمی مشکوک و مختلط بلاگرهای قمی در یکی از تالارهای بزرگ قم همراه با اجرای موسیقی های شاد و همخوانی زنان در شب ماه مبارک رمضان!!
🔹 بلاگر های معلوم الحال قمی که بعضی از آنها مروج فرهنگ های غربی و بدون رعایت شئونات دینی در اینستاگرام فعالیت می کنند، به این جلسه مشکوک دعوت شدند!
🔹 به گفته خودشان این برنامه توسط رییس تالار (ش،آ) برگزار شده و به افطاری دعوت شدند.
🔹 این بلاگرها در این تالار به بهانه افطاری، با میوه ها و غذاهای اعیانی و متنوع و نوشیدنیهای مختلف پذیرایی شدند.
🔹 این مهمانی مختلط که با وضع بسیار نامناسب و همراه با اجرای ترانه و همچنین عدم رعایت بعضی شئونات شرعی توسط بعضی مهمانان انجام شد در پایان برنامه همخوانی زنان و اجرای ترانه و آهنگ های شاد برگزار شد آن هم در شهر مقدس قم و در شب ماه مبارک رمضان!!
🔹 گفته می شود یکی از مجریان صدا و سیمای قم نیز در این جلسه مختلط و مشکوک حضور داشته است!
🔹 عکس ها و فیلم های زیادی از این جلسه وجود دارد که بعضی از آنها منتشر می کنیم و از مخاطبین عزیز بابت انتشار این فیلم و عکس ها عذرخواهی می کنیم ( عکس و فیلم ها توسط بعضی از همین بلاگرها منتشر شده است)
🔹 واقعاً باعث خجالت است در شهر مقدس قم، آن هم در شب ماه مبارک رمضان چنین جلسه شرم آوری برگزار شود.
🔹 رهبر معظم انقلاب بارها نسبت به وضعیت فرهنگی قم چه در جلسات خصوصی و چه در جلسات عمومی به مسئولین، هشدار دادند و اظهار نگرانی کردند ولی ظاهراً هنوز آقایان در خواب هستند!
🔹 نیاز است هرچه سریعتر نیروهای امنیتی پشت پرده این جلسه مشکوک را بررسی کنند.