هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ با این رویه دولت سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان تا 6 ماه دیگر احیا میشود
▪️محمدصادق جوادیحصار، سخنگوی حزب اعتمادملی گفته: جریان اصلاحات باید براساس تعریف روشنی که از خود ارائه می دهد، مرز خود را با رفتارهای حاکمیتی و مطالبات عمومی روشن کند.
👤 جلال میرزایی، نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹فضای سیاسی و اجتماعی با حضور نیروها و بازیگران مختلف به خصوص با وجود نهادهای قانونی از یک سو و رقبای سیاسی موجب کنشگری سیاسی است و این یک امر متغیر است لذا نمیتوان گفت که نقش ها از قبل تعریف شده و افراد باید بر اساس اصول ثابتی فعالیت کرده و تغییر نکنند
🔹معیار فعالیت قانون است/ جریان اصلاحات باید با شناسنامه و مجور فعال شده و بر اساس قانون عمل کند. مساله مهم این است چون هم رفتار برخی افراد درون حاکمیت با جریان اصلاحات درست نیست. و هم برخی افراد در جریان اصلاح طلبی که بی شناسنامه هم هستند به اسم اصلاح طلبی حرف زده و هزینه درست می کنند.
🔹هر فرد و اندیشمندی که حرف میزند خود مسئول حرفهای خود است نباید یک جناح را در تنگنا قرار داد و گفت که باید موضع خود را مشخص کنید. به نظر من این فشارها نادرست است. از طرف دیگر جریان اصلاحات هم باید در چارچوب قانون فعالیت کند و همین مشخص کردن نسبت آن با حاکمیت کافی است.
🔹هم جریان و تشکلات اصلاح طلبی و هم اصلوگرایان نمیتوانند به نیابت از تمام مردم صحبت کنند. هر کدام از این تشکل ها بخشی از مردم و نیروهای اجتماعی را نمایندگی میکنند و فقط اگر رای اکثریت را بگیرند می توانند دولت تشکیل دهند اما پیش از آن صرفا می توانند از جانب بخشی از مردم که آن را نمایندگی میکنند صحبت کنند. لذا نباید انتظار داشت که یک جریان نسبت خود را با کل مردم مشخص کند
🔹جریان اصلاح طلبی در جامعه پایگاه دارد و پایگاه آن مشخص است. طبقه متوسط و قشر تحصیل کرده و بخشی از طبقه پایین حامی جریان اصلاحات هستند. این حامیان اما در سه، چهار سال گذشته با توجه به فشارها و تحولات قدری مایوس شده اند اما این هم به معنی آن نیست که به سوی جریان مقابل رفته باشند. این ها نارضایتی خود را از طریق عدم مشارکت نشان دادند، اما اینکه چطور بتوان رابطه احزاب اصلاح طلب با آنها چطور بازیابی میشود مساله فعلی این جریان است. البته این موضوع به عملکرد دولت رئیسی هم بستگی دارد. باید دید که اصلاح طلبان طی چه زمانی می تواند این رابطه با حامیان را ترمیم کند.
🔹اگر دولت رئیسی به همین رویه ادامه دهد تا تقریبا 6 ماه آینده بدنه اجتماعی اصلاح طلبان منسجم می شود و مردم متوجه میشوند که برنامه های این جریان درست بوده و نباید دلسرد شد. اما اگر دولت موفق شود، ترمیم این رابطه قدری عقب خواهد افتاد./ نامه نیوز
⌛️ رصد پنجشنبه (18فروردین، 5رمضان و 7آوریل)
33م؛ عروج پیامبر بزرگ الهی، حضرت عیسی (سلام الله علیه)
1343؛ آزادی "امام خمینی" پس از ده ماه بازداشت و تحت نظر بودن
1355؛ شهادت "سید ابوالحسن آل رسول شمس آبادی" به دست گروه منافق مهدی هاشمی در اصفهان
1359؛ اخراج هزاران ایرانی مقیم عراق توسط رژیم بعث این كشور
1366؛ بمباران شدید شیمیایی مواضع ایران توسط دشمن بعثی
1378؛ رحلت عارف و عالم بزرگوار آیت اللَّه "سید عبدالكریم كشمیری"
646ق؛ درگذشت "افضل الدين خونجي" حكيم نامي
1939م؛ تهاجم ایتالیا برای تصرف كشور آلبانی در آستانه جنگ جهانی دوم
1948م؛ تأسیس سازمان بهداشت جهانی و روز جهانی بهداشت
⭕️ طالبان به تدریج به صدام دوم در شرق ایران تبدیل می شود
✍️ سجاد کوچکی، فرمانده اسبق نیروی دریایی ارتش
🔹علائم و قرائن احتمالی نشان می دهد که طالبان در آینده نزدیک به یک صدام ثانوی تبدیل شده و مضافاً به یک قدرت نیابتی علیه جمهوری اسلامی ایران ایفای نقش خواهد کرد.
1️⃣ چرا آمریکا و ناتو بعد از ۲۰ سال باید نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج کنند؟ آیا این خروج به تعبیر همیشگی ما به معنای شکست آمریکا در افغانستان بوده است؟ یا آمریکا بین حکومت اشرف غنی و طالب ها به این نتیجه رسیده است که طالبان بهتر می تواند به نیابت از آمریکا در شرق ایران عمل کند؟
2️⃣ و همین طور چرا سران عربستان و اسرائیل علیه طالبان و دا عش حرفی نمی زنند؟ آیا با وجود همنوایی این گروهگ با آمریکا، عربستان و اسرائیل هنوز می توان اطمینان داشت طالبان در راستای محور مقاومت و اهداف انقلاب اسلامی عمل می کند؟ تا چقدر ساده اندیشی؟
3️⃣ چرا اروپا که این همه دم از حقوق بشر می زند و ترکیه را سال ها پشت در اتحادیه اروپا منتظر نگه داشته، سریعا طالبان را با سبقه جنایت بشریش به رسمیت شناخت و آماده گفت وگو با آن شد؟
4️⃣ یا طالبان همان داعش پیشرفته سخت به نرم فریبنده نیست؟ و چرا کشورهای حوزه خلیج فارس واکنشی نشان نمیدهند؟
🔹آیا باوجود همه این علائم ها، دستان پلید آمریکا، اسرائیل، اروپا و عربستان را در آستین طالبان احساس نمی کنیم، الله اکبر ازاین مکر بزرگ دشمن وغفلت راهبردی ما؟
5️⃣ چرا اخیراً آمریکا دیگر تمایلی به مذاکرات هسته با ایران ندارد؟
🔹در آینده نه چندان دور طالبان به تجهیزات نظامی آمریکایی و اروپایی تجهیز شده که آموزشهای آن توسط اسرائیل و پاکستان شروع شده است؛ پول این تجهیزات را عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس میپردازند.
🔹طالبان داعش وار از نوار مرزی سیستان و بلوچستان و خراسان ایران را آرام نخواهد گذاشت همچنان که هم اکنون شاهدیم از مرزهای شرق کشور گروه های سنی معاند با انواع سلاح های سبک و سنگین وارد کشور می شوند.
🔹نکته قابل توجه اینکه این گروهگ های تروریستی یک شاخه نظامی خود را به نام خراسان نامیده اند و جمهوری اسلامی ایران اگر دیر بجنبد وارد یک جنگ فرسایشی دیگر میشود تا نسل آینده هم درگیر آن شوند.
🔹جای تعجب نیست که ترکیه به سرعت در حال نصب دیوار مرزی بین کشور خود با ایران است. مع الوصف جا دارد تیم های گمانه زنی راهبردی در مراکز استراتژیک کشور تشکیل شود، تحرک و ضعیت آمریکاییها را در لایه زیرین در حکومت طالبان پایش و رصد و ارزیابی کند و تهدیدات را قبل از وقوع خنثی یا به فرصت تبدیل کنیم. جنگ روسیه و اوکراین و جریانهای امثال خانم شکدوم نباید ما را از اصل شناخت دشمن ورزی دشمنان دور کند./ دیپلماسی ایرانی
⭕️ نقد روششناسانه موسسات نظرسنجی
➕ نقد نظرسنجی گمان و متا
▪️کیو آنالتیکز:
🔹در نظرسنجیهای رایج علمی نمونهای کوچک از بین جامعهای بزرگ(مثلا کل افراد بالای ۱۸سال کشور) به تصادف انتخاب میشوند. مبتنی بر قوانین علم آمار، اگر همه افرادی که در جامعه بزرگ قرار دارند، شانس برابری برای قرار گرفتن در نمونه کوچک داشته باشند، میتوان با اطمینان بالایی، نتایج پرسش از نمونه کوچک را به جامعه کل تعمیم داد.
🔹برای سنجش اعتبار یک نظرسنجی علمی، پیش از هر چیز باید به روش اجرای آن توجه کرد. بزرگ بودن حجم نمونه، معیاری برای اعتبار یک نظرسنجی نیست.
▪️نقد دو نظرسنجی:
🔹موسسه گمان، نهادی است مستقر در کشور هلند که به طور مستمر نظرسنجیهایی را درباره جامعه ایران منتشر میکند. آخرین نظرسنجی این موسسه تحت عنوان «نگرش ایرانیان به سیستم سیاسی مطلوب» به تازگی منتشر شده است. اما نتایج این نظرسنجی چقدر قابل اعتماد است؟
🔹نظرسنجیهای اجرا شده توسط این موسسه میتنی بر نمونهگیری غیرتصادفی است./ پرسشنامه به شکل عمومی در فضای مجازی منتشر میشود و از افراد خواسته میشود که به سوالات آن پاسخ دهند. پیدا است پاسخ دهندگان به این نظرسنجی، نمونهای تصادفی از کل جامعه ایران نیستند. بلکه افراد خاصی هستند که لینک پرسشنامه را در فضای اینترنت مشاهده کرده و تصمیم گرفتهاند به سوالات آن پاسخ دهند. در نتیجه نتایج حاصل از این نظرسنجی تنها قابل تعمیم به همان گروه خاصی است که به سوالات پاسخ دادهاند، نه کل جامعه ایران.
🔹یکی دیگر از نظرسنجیهایی که در روزهای اخیر منتشر شده مربوط به موسسه متا (از شرکتهای مرکز رشد دانشگاه امام صادق ع) است. بر اساس اطلاعات منتشر شده این نظرسنجی بر اساس روش مدل سازی جمعیتی ایران انجام شده است.
🔹در مدلسازی جمعیتی، فرض میشود که یک نمونه قابل تعمیم باید دارای تعداد مشخصی مرد و زن و به همین ترتیب تعداد مشخصی ساکن روستا و شهر، گروههای مختلفی سنی و ... باشد. سپس در یک روش غیرتصادفی پرسشنامههای زیادی تکمیل میشود. به عنوان مثال در کانالهای تلگرامی و... از افراد خواسته میشود تا به سوالات مشخصی پاسخ دهند. پیداست که تا اینجا یافتههای به دست آمده به هیچ عنوان قابل تعمیم به کل جامعه ایران نیستند. (همانند نظرسنجیهای موسسه گمان)
🔹سپس محققان میکوشند از نمونهی غیرتصادفی و غیرقابل تعمیمی که به دست آوردهاند، تعداد مشخصی مرد، تعداد مشخصی زن، و به همین ترتیب تعداد مشخصی ساکن شهر، روستا، دارای تحصیلات دانشگاهی و... استخراج کنند. به طور معمول برخی از گروهها در این نظرسنجی هیچ نمایندهای ندارند. لذا تلاش میشود بر مبنای پاسخ سایر گروهها، پاسخِ گروههای غایب در نظرسنجی نیز پیشبینی شود.
🔹روشهای مدلسازی هنوز در مرحله آزمون و خطا هستند و قدرت تعمیم و اعتبار آنها با ابهام جدی روبرو است. به طور مشخص در داخل کشور نیز تجربه انجام چنین نظرسنجیهایی محدود است. در نتیجه باید با تأمل بیشتری نسبت به نتایج این نظرسنجی نگریست و به دنبال شفافیت بیشتری در چگونگی انجام آن بود.
⭕️ طرح نابودی سواحل پس از آزادی!
▪️مصطفی عبدالهی در روزنامه خراسان نوشت:
🔹 برای اطلاع از آخرین وضعیت آزادسازی سواحل، با «رضا بیانی» قائممقام سازمان جنگلها گفتوگو میکنم و او در پاسخ به خراسان تازهترین گزارش این حوزه را اعلام میکند:
🔸در سواحل گیلان و مازندران، تقریبا 100 درصد تصرفات نهادهای دولتی آزاد شده
🔸حدود 30 درصد سواحل شمال در اختیار بخش خصوصی است که هنوز آزادسازی نشده اما آرای قضایی اکثر این تصرفات را هم دریافت کردهایم.
🔸در سواحل استان گلستان هم، از ابتدا تصرفات دولتی چندانی نداشتیم و فقط چند مورد تصرف بخش خصوصی بوده که رای قضایی آنها هم صادر شده است.
🔸درمجموع در جنوب کشور هم حدود 95 درصد سواحل آزادسازی شده است.
🔹گزارش وضعیت آزادسازی سواحل بسیار امیدبخش است؛ اما برخی زمزمهها، باعث نگرانی شده است. مهمترینش صحبتهای دیروز «عزتا... ضرغامی» وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است که با اشاره به عقبنشینی ۶۰ متری از سواحل استانهای شمالی گفت: «این بحث را در هیئتدولت مطرح کردم که باید برای این بخش برنامه داشته باشیم. خوشبختانه از سوی رئیسجمهوری استقبال شد و ما موظف شدیم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و وزارت راهوشهرسازی نقاطی را برای تأسیسات گردشگری در بخشهای ساحلی مشخص کنیم و آییننامهای برای آن بنویسیم و در دولت تصویب کنیم، حالا که سواحل آزادسازی شده باید جایگزینی برای آن درنظر گرفت».
🔹صحبتهای ضرغامی در حالی مطرح شده است که طبق گفته قائممقام سازمان جنگلها به خراسان، قانون به هیچ وجه اجازه ساخت و ساز و اجرای طرحهای گردشگری در نوار 60 متری ساحل را نمیدهد؛ اما طبق خبر رسمی وزارت میراث فرهنگی، اتفاقا نگاه آقای ضرغامی، به همین حریم آزادشده است. این یعنی باید نگران بود که مشکلات سواحل شمالی ما، از تصرفات دولتی به تبعات توسعه بیضابطه گردشگری تغییر فاز بدهد و طبق نظر کارشناسان محیط زیست، خسارات سنگین زیست محیطی مانند آلودگی سواحل و از بین رفتن گونههای جانوری دریایی را به بار آورد.
⭕️صحن مجمع تشخیص درباره واردات خودرو مصوبه ای نداشته است
👤 آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹درباره واردات خودرو جنجالهایی به راه انداختند و آن را بهانهای برای حمله به کلیت مجمع قرار دادند، در حالی که اولاً صحن مجمع اساساً درباره این مصوبه نظری نداده و متاسفانه برخی بدون توجه و بدون آگاهی، مجمع تشخیص و هیأت عالی نظارت را یکی میپندارند.
🔹هیات عالی نظارت، دلایل مخالفت خود با واردات خودرو را برای مردم تبیین کند.
🔹مصوبات هیات عالی نظارت در مورد مخالفت مصوبات مجلس با سیاستهای کلی نظام، حسب نظر مقام معظم رهبری به شورای نگهبان ارجاع می شود.
🔹هیأت عالی نظارت با بررسی های مختلف کارشناسی برخی بندهای مصوبه مربوط به واردات خودرو را مغایر سیاست های کلی نظام دانست.
9.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حلقهی علم الهدی علیه عضو تواب
🔹ماجرای انتقاد از علم الهدی در دیدار با رئیسی و حملات اخیر حامیان امام جمعه مشهد چیست؟/انتخاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اتاق بازرگانی گزارشی نوشته و به غلط ادعا کرده که ارتباط اقتصادی با همسایگان فایده ای ندارد!/ اگر فقط ۱۰ درصد بازار همسایگان را بگیریم، صادرات غیرنفتی ما ۳ برابر میشود
👤 حسین حاجیلو کارشناس دیپلماسی اقتصادی
🔹گزارش مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی با هدف تخریب تعاملات ایران با کشورهای همسایه تنظیم شده است.
🔹میگویند حجم تجارت منطقه تنها ۶ درصد از کل دنیاست اما نمیگویند تحقق تنها ده درصد از این بازار ۱۲۰۰ میلیارد دلاری میتواند صادرات غیر نفتی ما را سه برابر کند.
🔹 استراتژی اردوغان تجارت با کشورهای منطقه است و ۷۰ درصد از صادرات ترکیه به محیط همسایگی انجام میشود.
🔹 عمده کشورهایی که کارنامه موفق تجارت خارجی دارند به کشورهای همسایه خودشان صادرات انجام میدهند
🔹 صادرات به محیط همسایگی است که برای یک کشور صرفه اقتصادی دارد.
⭕️ دولت بایدن و حزب دموکرات در وضعی متزلزل و نامطمئن به سر میبرند/ ۸۵ تا ۹۰ درصد اعضای کنگره آمریکا از مخالفان ایران هستند
👤 نادر انتصار، استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آلابامای جنوبی:
🔹دولت بایدن نمیتواند مذاکرات وین را از مسائل داخلی آمریکا جدا کند و این یکی از بزرگترین موانعی است که در راه احیای برجام وجود داشته و در آینده نیز وجود خواهد داشت. در حقیقت این مهمترین مانعی است که آمریکا را از روز اول امضاء برجام از اجرای تعهدات خود بازداشته است.
🔹اکنون هم دولت بایدن و هم حزب دموکرات در وضعی متزلزل و نامطمئن به سر میبرند و احتمال زیادی وجود دارد که بعد از انتخابات میان دورهای امسال حزب دموکرات کنترل کنگره آمریکا را از دست بدهد و کاخ سفید را هم در دو سال دیگر به حزب رقیب واگذار کند. حتی اکنون نیز ۸۵ تا ۹۰ درصد اعضای کنگره آمریکا از مخالفان ایران هستند.
🔹لذا اگر ایران و دولت بایدن موفق به احیای برجام شوند کنگره بلافاصله وارد میدان شده و قوانینی را تصویب میکند که اجرای کامل برجام را در عمل دشوار و یا غیرممکن خواهد کرد و اگر رئیسجمهور آینده آمریکا شخصی مانند ترامپ و از حزب جمهوریخواه باشد احتمال اینکه برجام را دوباره پاره کند، بسیار زیاد خواهد بود./ ایلنا
📷هزینههای عجیب و غریبی که برخی موسسات برای آموزش ارزهای دیجیتال به جیب میزنند: یک ماه آموزش، 20 میلیون!/ یک ساعت فیلم آموزشی، 400 هزار تومان!
🔹کلاسهای نیمهخصوصی آموزش ارزهای دیجیتال که قیمتهای گزافی دارند و مهمتر از آن با انواع و اقسام ترفندها سعی میکنند که ذهن مخاطب را در نگاه اول تسخیر کنند.
🔹وعده سودهای آنچنانی چنان هیجانآور است که برخی موسسات و اشخاص حقیقی برای یکماه بین 10 تا 20 میلیون تومان از هر نفر هزینه آموزش دریافت میکنند.
🔹بهعبارتی هر ساعت آموزش برای یک نفر بین 400 تا 500 هزار تومان و یک جلسه دوساعته حدود یکمیلیون تومان آب میخورد.
🔹البته فقط درآمدزایی موسسات و اشخاص حقیقی از آموزش فقط در برگزاری کلاسهای عمومی و خصوصی خلاصه نمیشود، عضویت در کانالهای VIP گاهی برای هر ماه بین 270 تا 750 هزار تومان و حتی یک میلیون تومان برای هر فرد هزینه دارد. /روزنامه فرهیختگان