هدایت شده از mesaghمیثاق
✡ ژان پل سارتر فیلسوف بدکردار یهودیتبار (٢)
🎓 بتهای علمی غرب را بشناسیم
1⃣ #ژان_پل_سارتر وارد دانشگاه شد. او وقتش را میان مطالعه و مشروب خوردن و مهمانی رفتن تقسیم کرد. در امتحانی که سارتر در آن نفر اول شده بود، یک دختر دانشجوی جوان و بسیار باهوش با فاصلهٔ کمی از او نفر دوم شد. نام وی #سیمون_دوبووار بود. سارتر جفتش را یافته بود. دوبوار به او کمک کرد که ظاهر موجهتری برای خود درست کند.
2⃣ آنها شالودهٔ رابطهٔ مادامالعمرشان را ریختند. آنها که معتقد بودند #ازدواج چیزی بسیار بورژوایی است! ازدواج نکردند، اما توافق کردند که رابطهشان با هم نسبت به رابطهشان با دیگران اولویت داشته باشد و زمانهایی را هم جدا از هم زندگی کنند!
3⃣ آنها بهلحاظ #جنسی به هم وفادار نبودند و فقط میگفتند که روابط جنسیشان با هم باید خیلی مهمتر از روابط جنسیشان با دیگران باشد. رابطهٔ آنها با هم لازم بود اما بقیهٔ روابط موقت بودند! هرکدام آزاد بود که معشوقی برگزیند و آن یکی حق نداشت که او را در این مورد تعقیب کند!
4⃣ البته مشکلی هم بود. دوبوار #دوجنسی بود و از انواع زیادی از عشقورزان لذت میبرد! او مشکلی نداشت که برخی از این معشوقههایش معشوقهٔ سارتر هم باشند و برجستهترین این موارد رابطهای بود که هردو با #اولگا_کوساکیویچ داشتند.
5⃣ اولگا دانشجوی ١٨سالهٔ دوبوار بود و دوبوار او را به سارتر معرفی کرد. در ابتدا دوبوار و سارتر با هم صحبت کردند و به این نتیجه رسیدند که یک عشق سه نفری را آغاز کنند! این برنامه ممکن نشد چون سارتر برای یک دورهٔ دو ساله چنان عاشق اولگا شد که نتوانست اولویت رابطهٔ خود با دوبوار را حفظ کند!
6⃣ بعد از اینکه زندگی سه نفره با اولگا به انتهای خود رسید، سارتر توانست «وندا» خواهر کوچک اولگا را به حرمسرای خود اضافه کند!
هدایت شده از mesaghمیثاق
✡️ متن کامل مقالهٔ «ژان پل سارتر فیلسوف بدکردار یهودیتبار» را در آدرس زیر بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/13885
⭕️ عمران خان در ظاهر شکست خورد؛ اما در واقع پیروز اصلی کشمکش های سیاسی پاکستان خودِ اوست. او توانست نفرت از آمریکا را رسما در خیابانهای این کشور، آن هم بصورت میلیونی به نمایش بگذارد. او را ترور کنند این حرکت شدت خواهد یافت، زنده بماند، آمریکا و آمریکا پرستان را به چالش میکشد!
👤 عبدالرحیم انصاری 🇮🇷
✔️عمرانخان مردم پاکستان را به قیام علیه امریکا فراخواند
🔸«عمرانخان» نخست وزیر برکنار شده پاکستان بار دیگر واشنگتن را عامل توطئه علیه براندازی دولت خود دانست و ضمن دعوت از هوادارانش برای قیام علیه آمریکا، هشدار داد که وی سکوت نخواهد کرد و مردم پاکستان نیز مقابل یک دولت تحمیلی ساکت نمیمانند.
⚛ مذاکرات هستهای و دوستانِ عجول
📝 یعقوب ربیعی
⚛ مذاکرات هستهای هنوز در پیچ و خمِ شدن یا نشدن است. اما نکته مهم و عجیب اینکه بیشترین پمپاژِ خبر و تحلیلِ منفی به جامعه را برخی دوستان ِ دغدغه مند به عهده دارند. مثلاً یکی از کانال ها در تحلیلِ امروز خودش نوشت محرمانه گذاشتن محتوا و نتایج مذاکرات لابد نشان از اقداماتی دارد که شرمندگی را بهمراه دارد.
🌐 این درصورتی است که اگر اینگونه بود و به قول این دوستان، آش با جایش داده شده و موجب شرمندگی این عزیزان گردیده بود که:
👈 اولاً امروز توافق به سرانجام رسیده بود و در اما و اگر و شدن و یا نشدن نمی افتاد.
👈ثانیاً رهبری هم نمی فرمودند هیئت مذاکره[کننده]ی ما بحمدالله در مقابل زورگوییهای طرف مقابل و زیادهخواهیها مقاومت کرده است.
✅ آنچه گفته شد به معنای بستن مسیر نقد نیست چرا که رهبری روز چهارشنبه فرمودند نقد کارهای این مسئولین اشکال ندارد بلکه رعایت ۳ مولفه تحلیلی درون نقدها ضروری و الزامی است:
1⃣ _ بدبینانه نباشد.
2⃣ _ ثانیاً موجب تضعیف کسانی نشود که در این میدان مشغول تلاش و کار هستند.
3⃣ _ و نکته آخر اینکه امید مردم هم تضعیف نشود. (بیانات در دیدار کارگزاران نظام)
🛑 ۲۰ سال ویرانی و تروریسم پروری
2⃣ #بخش_دوم
اما آنچه درمورد این جنگ ۲۰ ساله و نتایج آن میتوان گفت در قالب چند نکتۀ کلیدی قابلبیان است:
🔹 طبق اسناد و شواهد موجود، این جنگ از پیش طراحی شده بود و حادثۀ مشکوک ۱۱ سپتامبر، مهر تأیید لازم برای آغاز این جنگ بود؛
🔹 طی ۲۰ سال گذشته، آمریکا نه تنها رفاهی برای مردمان این کشور به ارمغان نیاورد که باعث کشتار هزاران نفر، آوارگی صدها هزار افغانستانی و ویرانیهای بسیاری در اقصی نقاط افغانستان شد؛
🔹 کشور افغانستان یکی از غنیترین کشورهای جهان در حوزۀ منابع و معادن طبیعی است؛ اما در طول ۲۰ سال گذشته، آمریکا با غارت منابعی که متعلق به ملت مظلوم افغانستان بود بهصورت مستقیم و غیرمستقیم، زمینۀ افزایش تولید مواد مخدر در این کشور را فراهم کرد، بهگونهای که طبق دادههای رسمی، تولید مواد مخدر در این کشور طی دو دهۀ اخیر، چندین برابر شده است؛ درنتیجه، مردم این کشور علاوهبر محرومیت از فعالیتهای مولد اقتصادی، در دام فعالیتهای غیرمولدی قرارگرفتهاند که علاوهبر ویرانی اقتصاد، نابودی خانوادهها و افزایش آسیبهای اجتماعی در این کشور را در پی داشته است؛
🔹 جنگ طولانی افغانستان، موجب عقبماندگی جدی این کشور شده و باعث مهاجرت بسیاری از نخبگان و جوانان مستعد این کشور به سایر کشورهای جهان شده است که همین مسئله، علاوهبر خرابی وضعیت فعلی، آیندۀ این کشور محروم را نیز نشانه گرفته است، بهگونهای که مهاجرت چند میلیون نیروی کار جوان و فعال این کشور به سایر کشورها، ضربۀ مهلکی بر پیکرۀ رنجور این کشور مظلوم وارد کرده است؛
🔹 هرچند این جنگ با ادعای مبارزه با تروریسمی مطرح شد که ساختۀ دست خود آمریکاییها بود؛ اما با گذشت ۲۰ سال، نهتنها القاعده از بین نرفت که با خیانت آمریکاییها و مزدوران داخلی این کشور، حکومت افغانستان بار دیگر به دست طالبان افتاد. طالبانی که با مذاکرات رسمی آمریکاییها با مقامات این گروه رسمیت یافت و از همان زمان و با کنار گذاشتن نمایندۀ رسمی دولت افغانستان از مذاکرات، موجب تضعیف بیشازپیش و درنهایت سقوط سریع دولت عبدالله غنی شد.
#حسن_محمدمیزایی
ادامه دارد ...
هدف بنسلمان از بازداشت ۹ قاضی چیست؟
🔹روزنامه رأی الیوم گزارش داد، بنسلمان در دور جدید بازداشتها، دوشنبه گذشته برای ترمیم چهره مخدوش خود ۹ قاضی را به اتهام «خیانت بزرگ» دستگیر کرد.
🔹نکته جالب این است که وفاداری این افراد به بنسلمان محرز بود و با چراغ سبز او احکام اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر را در ماه گذشته و خیانت و تروریسم را صادر کرده بودند.
🔹البته مسئولان سعودی هنوز، علت بازداشت این قضات را اعلام نکردهاند؛ همان طور که در گذشته نیز، چنین بازداشتهایی علنی نمی شد.
✔️تخریب یک مسجد در زاهدان تکذیب شد
🔸معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی سیستان و بلوچستان خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تخریب یک مسجد در شهر زاهدان را تکذیب کرد.
🔹این کلیپ با موضوع تخریب یک مسجد در شهر زاهدان، مربوط به تخریب یک چهار دیواری و انبار مصالح در اختیار پیمانکار در زمان احداث یک مجتمع مسکونی بوده که سقف آن برداشته و متروکه شده بود، لذا به جهت زیبا سازی و پیشگیری از ریختن زباله در محل مذکور، مورد تخریب کامل قرار گرفت و نخالههای موجود در آن جمعآوری شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 خودت را برتر از آن بدان که به پستی گناه تن بدهی
اژدهای اروپایی!!
چرا وقتی حدود ۲۷ کشور با بیش از ۲۰ زبان رسمی متنوع با اختلافات و تنوعات فرهنگی و دینی و ...بدون محدودیت برای تردد در مرزها میتوانند دارای قوانین مشترک، پارلمان مشترک، واحد پولی مشترک، نیروی نظامی مشترک و...باشند!!
ما با این همه بهانه و زمینه اتحاد و اشتراک در آداب و رسوم و زبان و قومیت و دین و فرهنگ
نتوانیم؟
آیا دست های تفرقه افکن اژدهای استعمارگران سابق در میان است؟
همان ها که برای خود نسخه اتحاد و اشتراک می نویسند و برای ما نسخه افتراق و دشمنی؟
🔳 چه کسانی با خیانت به هویت سابق وطن شان و برای خدمت به تابعیت وطن جدیدشان در اروپا و آمریکا
تخم کینه و نفرت را در میان کشورمان و کشورهای همسایه می کارند؟؟
▪️بنظر شما اگر همین روش تفرقه افکنی در کشورهای اروپایی توسط افرادی اتفاق بیفتند به جرم نفرت پراکنی و زمینه چینی برای اقدامات تروریستی چه مجازات سنگینی دارد؟
⚠️ اینکه هر از چندی مساله ای راست یا دروغ با فضاسازی بیش از حد موجب بحران آفرینی در روابط کشورهای همسایه می شود از کجا نشات میگیرد؟
گاهی بین ایران و عراق
گاهی بین ایران و آذربایجان
گاهی بین ایران و افعانستان
گاهی بین ایران و پاکستان
و....
💰قلم بدست های مزدور برای خیانت به کشور زادگاهشان چقدر از سرویس های بیگانه پول میگیرند؟
آیا آزاد گذاشتن این جاسوس ها خیانت به مردم منطقه نیست؟
آیا امنیت شوخی است؟؟
#فضای_مجازی_رها
#آزادی_برای_دشمن
✍ محمد تقی احمدی پرتو
⁉️آیا مریم سما را می شناسید؟ / پشت پرده پروژه جنگ ایرانی-افغان کیست؟
⛔️با خروج آمریکا از افغانستان بخشی از بدنه تربیتشده امریکا به کمپ منافقین در آلبانی منتقل شدند. این افراد اکنون گروههای رسانهای مشترک ایرانی-افغان تحت امر امریکا به وجود آورده و با پمپاژ شایعات قصد جاری کردن خون دو ملت توسط یکدیگر رادارند.
⛔️ مدیریت این گروه را مریم سما عضو سابق کمیسیون روابط خارجی و رهبر جریان ایران ستیزی در مجلس نمایندگان افغانستان برعهده دارد. او از پناهندگان افغانستانی بوده که در ایران متولد شده و بخشی از دوره دبستان را در ایران گذرانده است. مدتی قبل عکس های مستهجنی با نام او منتشر شد که هنوز اصالت آن محل سئوال است.
📛 البته وظیفه مریم سما صرفا در شرارت مجازی باقی نماند چنانکه چندی پیش بود که او در آلبانی به همراه ۵۰۰ هزار دلار جعلی بازداشت شد. به گفته پلیس آلبانی، مریم سما قصد داشته که این مقدار پول را بهحساب «فضل محمود فضلی» از دولتمردان رژیم سابق افغانستان حواله کند.
❌ پ.ن: سناریوی آمریکایی ها تفرقه بین ملت های منطقه است که نیازمند تیزبینی و زیرکی جامعه است تا فریب چنین افراد پلید و کثیفی که بدنبال ریختن خون ملتها هستند را نخورند.
🛑 ۲۰ سال ویرانی و تروریسم پروری
3⃣ #بخش_سوم (پایانی)
در پایان آنچه مشخص است، آمریکا نه تنها به اهداف ادعایی خود در این جنگ نرسید که بعد از ۲۰ سال جنگ، کشتار، آوارگی و ویرانی در این کشور با خالی کردن پشت دولت غربگرای عبدالله غنی، باعث افتادن این کشور در چنگ طالبان شد. جنگ افغانستان و حوادثِ این ۲۰ سال و نحوۀ خروج آمریکا از این کشور را باید نشانهای از افول هژمونی قدرتی دانست که زمانی مدعی ایجاد نظم نوین جهانی بود. در واقع، آنچه بر سر عبدالله غنی و دولت غربگرای این کشور آمد، نمونهای از عدم اعتماد و دل بستن به هژمون و قدرت جهانی در حال سقوط است؛ البته برای آنهایی که توان اندیشیدن و دریافت حقیقت را دارند.
🖊 حسن محمدمیرزائی
(دانشجوی دکتری علوم سیاسی و مدیر مرکز مطالعات آمریکا)
🔰🔰🔰🔰🔰
#مرکز_مطالعات_آمریکا
#افغانستان
#طالبان
#آمریکا
#افول_آمریکا
🛑 ۲۰ سال ویرانی و تروریسم پروری
1⃣ #بخش_اول
پس از حادثۀ مشکوک ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ که همچنان سؤالات زیادی پیرامون آن مطرح است، مجوز حمله به کشور فقیر افغانستان صادر شد! حملهای که با ادعای مبارزه با تروریسم، خشکاندن ریشۀ القاعده و سرنگونی حکومت طالبان صورت گرفت؛ اما آنچه در عمل اتفاق افتاد، با ادعای صورت گرفته تفاوت فاحشی داشت.
جدای از اینکه در مورد اصل حملۀ ۱۱ سپتامبر، نقاط تاریک و مبهم زیادی ازجمله؛ عدم حضور یهودیان در برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی تا نوع انفجارها، ریزش ساختمانها و... وجود دارد؛ اما آنچه مشخص است، این حمله بهانۀ لازم برای حمله به افغانستان را مهیا کرد. هرچند بعد از حملۀ ۲۰۰۱ ارتش آمریکا و ناتو به افغانستان، حکومتِ ۵ سالۀ طالبان بر این کشور سرنگون شد؛اما نهتنها ریشۀ تروریسم و افراطیگری، خشکانده نشد که حتی تقویت هم شد. افراطیگری که به اعتراف رسمی خود سردمداران آمریکایی در قالب گروههای القاعده، طالبان و بعدها داعش، توسط سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و هم پیمانان آن ایجاد شد.
#حسن_محمدمیزایی
ادامه دارد ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 امر به معروف و نهی ازمنکر،
👈🏻 طرح اصلی پیامبر(ص) برای اداره جامعه
⚠️ خیلی زشت است برای جامعه ما که نهی از منکر تقلیل پیدا کرده به تذکر بدحجابی!
#تاریخ_بعثت و #عصر_ظهور در گفتگو با علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 پوتین: جهان در حال عبور از تک قطبی شدن است
🔻 رئیس جمهور روسیه تصریح کرد در این دنیا یک کشور نمیتواند سلطه کاملش ر ا بر جهان حفظ کند، آنچه امروز شاهدیم تلاش برای عبور از جهانی تک قطبی است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی پدیدار شد.
🔻 در کنفرانس مطبوعاتی مشترک ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو روسای جمهوری روسیه و بلاروس، خبرنگاری روسی پرسید، تحریمهای بی سابقه اخیر چگونه بر اقتصاد اثر خواهد گذاشت؟ ارزیابی شما از اقتصاد داخلی و خارجی چیست؟ آیا خطراتی هم وجود دارد که بخشهایی از اقتصاد را تهدید کند؟
🔻 ولادیمیر پوتین در پاسخ گفت: ما بارها در این باره سخن گفتیم، اما بار دیگر تکرار میکنیم که با آغاز همین تحریم ها، موفقیتهایی داشته ایم و این یعنی تحریمها موفق نبوده اند.
💠از خداوند تعالی مسئلت می کنم که ظهور ولی عصر(سلام الله علیه)را نزدیک فرماید و چشم های ما را به جمال مقدسش روشن. ما همه انتظار فرج داریم، و باید در این انتظار خدمت بکنیم.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ٧،صفحه ٢۵۶
🛑 ۲۰ سال ویرانی و تروریسم پروری
#یادداشت_اختصاصی
🖊 حسن محمدمیرزائی
(دانشجوی دکتری علوم سیاسی و مدیر مرکز مطالعات آمریکا)
🔰🔰🔰🔰🔰
#مرکز_مطالعات_آمریکا
#افغانستان
#طالبان
#آمریکا
#افول_آمریکا
📊سود اسپانیا از زعفران ایرانی در حد لالیگا
🔹درحال حاضر بهطور میانگین میزان 90 درصد از زعفران دنیا در ایران تولید میشود اما به دليل نبود زيرساخت هاي لازم اين محصول به اسپانيا رفته و با برچسب "ساخت اسپانيا" در دنيا عرضه مي شود و به اين ترتيب سودي سرشار را نصيب اسپانيا مي كند.
🔹طبق آمارها، در سالهای گذشته درحالی میزان تولید ایران بیش از 300 تن و میزان تولید اسپانیا حدود 3/2 تن بوده که در صادرات سهم اسپانیا 355 تن و سهم ایران 276 تن بوده است.
🔹براساس آمارهای گمرک در 12 ماهه سال 1400 میزان صادرات زعفران ایران حدود 262 تن بوده که از این مقدار حدود 45 تن آن به کشور اسپانیا صادر شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️پشت پرده جلسه حسن آقامیری،نصیری،جهرمی،ربیعی و احیانا صادق زیبا کلام و فرید مدرسی و...
⚠️آقای رئیسی یک آشی برا خودت و دولتت پختن که یه وجب روغن روشه!!!
🎥استاد پورآقایی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑 ۲۰ سال ویرانی و تروریسم پروری
3⃣ #بخش_سوم (پایانی)
در پایان آنچه مشخص است، آمریکا نه تنها به اهداف ادعایی خود در این جنگ نرسید که بعد از ۲۰ سال جنگ، کشتار، آوارگی و ویرانی در این کشور با خالی کردن پشت دولت غربگرای عبدالله غنی، باعث افتادن این کشور در چنگ طالبان شد. جنگ افغانستان و حوادثِ این ۲۰ سال و نحوۀ خروج آمریکا از این کشور را باید نشانهای از افول هژمونی قدرتی دانست که زمانی مدعی ایجاد نظم نوین جهانی بود. در واقع، آنچه بر سر عبدالله غنی و دولت غربگرای این کشور آمد، نمونهای از عدم اعتماد و دل بستن به هژمون و قدرت جهانی در حال سقوط است؛ البته برای آنهایی که توان اندیشیدن و دریافت حقیقت را دارند.
🖊 حسن محمدمیرزائی
(دانشجوی دکتری علوم سیاسی و مدیر مرکز مطالعات آمریکا)
🔰🔰🔰🔰🔰
#مرکز_مطالعات_آمریکا
#افغانستان
#طالبان
#آمریکا
#افول_آمریکا
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 خودت را برتر از آن بدان که به پستی گناه تن بدهی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑 ۲۰ سال ویرانی و تروریسم پروری
1⃣ #بخش_اول
پس از حادثۀ مشکوک ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ که همچنان سؤالات زیادی پیرامون آن مطرح است، مجوز حمله به کشور فقیر افغانستان صادر شد! حملهای که با ادعای مبارزه با تروریسم، خشکاندن ریشۀ القاعده و سرنگونی حکومت طالبان صورت گرفت؛ اما آنچه در عمل اتفاق افتاد، با ادعای صورت گرفته تفاوت فاحشی داشت.
جدای از اینکه در مورد اصل حملۀ ۱۱ سپتامبر، نقاط تاریک و مبهم زیادی ازجمله؛ عدم حضور یهودیان در برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی تا نوع انفجارها، ریزش ساختمانها و... وجود دارد؛ اما آنچه مشخص است، این حمله بهانۀ لازم برای حمله به افغانستان را مهیا کرد. هرچند بعد از حملۀ ۲۰۰۱ ارتش آمریکا و ناتو به افغانستان، حکومتِ ۵ سالۀ طالبان بر این کشور سرنگون شد؛اما نهتنها ریشۀ تروریسم و افراطیگری، خشکانده نشد که حتی تقویت هم شد. افراطیگری که به اعتراف رسمی خود سردمداران آمریکایی در قالب گروههای القاعده، طالبان و بعدها داعش، توسط سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و هم پیمانان آن ایجاد شد.
#حسن_محمدمیزایی
ادامه دارد ...
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 امر به معروف و نهی ازمنکر،
👈🏻 طرح اصلی پیامبر(ص) برای اداره جامعه
⚠️ خیلی زشت است برای جامعه ما که نهی از منکر تقلیل پیدا کرده به تذکر بدحجابی!
#تاریخ_بعثت و #عصر_ظهور در گفتگو با علیرضا پناهیان
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠از خداوند تعالی مسئلت می کنم که ظهور ولی عصر(سلام الله علیه)را نزدیک فرماید و چشم های ما را به جمال مقدسش روشن. ما همه انتظار فرج داریم، و باید در این انتظار خدمت بکنیم.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ٧،صفحه ٢۵۶
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ اگر مردم با وجوه اقتصادی صنایع هستهای آشنا شوند، دیگر به هیچ عنوان راضی به مذاکره بر سر کاهش رشد این مولفه قدرت نخواهند شد
👤 سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین الملل:
🔹قطعا کشورهایی که از تکنولوژی هستهای برخوردار هستند، در زمان حال و آینده جزو قدرتهای بزرگ و تعیینکننده جهان هستند. به همین دلیل کشورهایی که اشراف کامل بر تمامی حوزههای این صنعت دارند، در دنیا انگشتشمار هستند.
🔹از آنجایی که کشور ما در چهار دهه گذشته مخاطب طرحهای خصمانه آمریکا و غرب بوده، سعی کردهاند که این صنعت را به عنوان یک مولفه و پرونده سیاسی - امنیتی برای ما مطرح کنند
🔹صدها کالا از این تکنولوژی و صنعت هستهای ساخته میشود که فقط یک قلم آن که رادیوداروها هستند که اگر با سرمایهگذاری مناسبی توام باشد، میتواند کل بودجه مورد نیاز صنایع هستهای ما را بدون اینکه نیازی به بودجه دولتی باشد، حاصل کند.
🔹صادرات کالاهایی مانند رادیوداروها قابل تحریم نیست و در جهان نیاز ویژهای به این نوع کالاها وجود دارد.
🔹به روزی فکر کنید که ایران صدها کالای هستهای غیرقابل تحریم را صادر میکند و چه ثروت بزرگی را میتواند برای کشور به وجود بیاورد و چه افزایش توانمندی اقتصادی و ایجاد شغل در کشور به همراه داشته باشد.
🔹امید است که سازمان انرژی اتمی به سمت اقتصادی کردن و رشد و بالندگی در ساختههای گوناگون این صنعت بپردازد و مردم را بیشتر با وجوه اقتصادی این صنعت آشنا کند. به وضوح میتوان دید که اگر افکار عمومی و مردم ایران با این قابلیت صنایع هستهای آشنا شوند، دیگر به هیچ عنوان راضی به مذاکره بر سر کاهش رشد این مولفه قدرت نخواهند شد و دوگانهسازی از این مولفه قدرت و معیشت کاملا بیاثر و باطل خواهدشد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
تجربه های اقتصاد دانشبنیان در دنیا
✅ مقام معظم رهبری امسال را سال « تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین » نامگذاری کردند.
از جمله مواردی که چشم اندازی را در مقابل روی ما قرار داده و اهمیت و ضرورت توجه به اقتصاد دانشبنیان را برای ما روشن میکند توجه به تجربه کشورهایی است که از دانش محور کردن اقتصاد برای خود مزیت ایجاد کردهاند.
🔹چنانکه انقلاب کشاورزی در انگلستان سبب افزایش بهرهوری در محصولات و افزایش راندمان تولید مزارع شد و به تبع آن میزان درآمد نیز افزایش یافت. توجه به این مزیت داخلی و حرکت به سمت کشاورزی نوین ، به طور نسبی رفاه اجتماعی را ایجاد کرد و جمعیت را نیز افزایش داد و نهایتاً زمینه را برای انقلاب صنعتی فراهم کرد به طوری که افراد آزاد شده از صنعت کشاورزی، وارد انقلاب صنعتی شدند و این زمینه ای شد برای رسیدن به اقتصاد مبتنی بر نوآوری.
🔹اقدام دیگری که در سال ۲۰۱۸ در هندوستان رخ داد، اجرای طرحی بود که در ذیل صنعت کشاورزی دیجیتال، با دسترسی کشاورزان به موبایل و امکان ارسال اطلاعات از طرف پایگاه های مطالعاتی کشاورزی به صورت تخصصی پیام هایی در مورد زمان کشت و نکات مهم کشاورزی به کشاورزان ارسال می شد نتایج اجرایی این طرح به صورتی بود که در طول یکسال راندمان تولید مزارع آنها ۱۰ درصد رشد پیدا کرد این در حالی بود که انتظار می رفت در سال اول اجرای این طرح که استقبال زیادی هم از آن نشده بود تولید و رشد محسوسی نداشته باشد.در واقع کشاورزانی که از اطلاعات دیجیتال استفاده کرده بودند توانستند راندمان تولید خود را افزایش داده و درآمد بیشتری کسب کنند افزایش تابآوری آنان در برابر شوک هایی که کسب و کارشان را هدف قرار میدهد فاکتور مثبت دیگر بود؛ پس از آن نشریه «ساینس» نیز بر این مبنا در یک مقاله علمی نوشت:کشاورزانی که پیشنهادات دیجیتالی را به صورت روزانه دریافت و اجرا میکنند به ازای هر یک دلاری که هزینه میکنند ۱۰ دلار درآمد کسب میکنند. تقریباً دو برابر کشاورزان دیگر.
🔹ژاپن نیز از دهه ۱۹۷۰ به سمت اقتصاد سرمایه محور و دانشبنیان حرکت کرد به طوری که در زمینه انرژی و دارا بودن شدت پایین مصرف انرژی در زمره موفق ترین کشورهای دنیا به حساب میآید. شدت مصرف انرژی در سال ۲۰۰۵ برای این کشور حدود ۶۵۳۹ بی تی یو در ازای تولید ناخالص داخلی بوده است که در مقایسه با میانگین جهانی حدود ۱۹ درصد پایینتر است. در واقع مهمترین نکته در ارتقای کارایی انرژی کشور ژاپن وجود زیرساختهای لازم سیاستگذاری نظارت و برنامهریزی منسجم در به کارگیری فناوری های جدید در جهت کاهش مصرف انرژی است.
💠 بنابر مصادیقی که در بالا اشاره شد میتوان به نتایج زیر دست یافت:
۱- ضرورت های رقابت در دنیایی که به دهکده جهانی تبدیل شده است ایجاب میکند که به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم زیرا اگر به این سمت حرکت نکنیم نمیتوانیم از ظرفیت ها و مزیت های خود در جهت افزایش بهرهوری استفاده کنیم آنگاه کشورهایی با منابع کمتر از ما پیشی خواهند گرفت.
۲- تداوم رشد، در اقتصاد دانش بنیان است؛ زیرا دانش هیچگاه تمام نمی شود، بنابراین رشد اقتصادی همواره ادامه خواهد داشت و دچار رکود نخواهد شد.
۳- حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان منحصراً مربوط به کشورهای توسعه یافته نیست بلکه کشورهایی همچون هند ، برزیل ، کره و... با اتکا به دانش محور کردن اقتصاد توانستهاند جایگاه قابل توجهی را برای خود کسب کنند.
✅ بنابراین آنچه را حکیم انقلاب به عنوان شعار سال مطرح کردند یک ضرورت انکارناپذیر بر سر راه اقتصاد کشور است که به عنوان قوه پیشران در اقتصاد، تولید، افزایش بهرهوری و رفاه اجتماعی باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
✍ محمد حکیمی