✅ سوال
🔰 همه شنیده ایم که مجلس، دولت و مردم موافق واردات خودرو بوده اند. ( معتقد به این مقوله نیز هستیم ) اما مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی مجمع تشخیص نظام مانع شد!
🔹 رئیس این مرکز کیست؟! یک لیبرال یا یک مخالف لیبرال؟!
◀️ دلیل و مبنای این مخالفت چه بود؟!
◀️ حاکم بودن تفکر لیبرالیسم در کشور؟!
◀️ مخالفت با ایجاد بازار آزاد و رقابتی؟!
◀️ تقویت حاکمیت دولت بر بازار؟!
✅ گاهی اوقات باید به منتقدین بگویم، شما طرفدار کدام مکتب اقتصادی هستید؟ و از آموزه های کدام مکتب پیروی میکنید؟! تا پس از آن ریشه و علت مخالفت آن را در یابیم👌
✍️ سید احمد رضوی
✅ مکتب لیبرالیسم
🔰 جان لاک فیلسوف و اقتصاددان انگلیسی به عنوان پدر این مکتب شناخته میشود.
🔹 پایه و مبنای این مکتب بر اساس آزادی و آزادخواهی نهاده شده است، اما تعاریف و شرح و بسطش توسط بزرگان این تفکر همچون آدام اسمیت، جان لاک، مونتسکیو، جان استورات میل و میلتون فریدمن و ... مختلف و متفاوت است و همین موضوع باعث تقسیم و تفکیک این مکتب به کلاسیک و مدرن شده است.
🔹 نگاه طرفداران لیبرال به دخالت دولتها در اقتصاد بصورت محدود است، آنها معتقد به پشتیبانی از بازار آزاد، تجارت آزاد، مالکیت خصوصی و حاکمیت قانون هستند.
🔸 حاکمیت قانون باید بر مبنای آزادی و به دور از تبعیض و انحصار و با دخالت حداقلی از مالکیت خصوصی اشخاص حفاظت کند و دولتها فارغ از نگاه ملی گرایانه و مذهبی اجازه دهند بازار آزادانه مسیر تجارت و توسعه خود را طی کند.
◀️ نکته حائز اهمیتی که در بحث لیبرالیسم باید به آن دقت کنیم تعاریف و نگاههای مختلف و بعضا ناقص به آن در ایران است که عمدتا ریشه از تفکرات سیاسی افراد دارد.
◀️ مخالفان و موافقان این مکتب فکری، هر کدام بر اساس برداشت خود و ظن و گمان های جریانات سیاسی به آن مینگرند و یکدیگر را نقد میکنند.
✍️ سید احمد رضوی
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌 #خبر_ویژه
🔹 وقتی همتی افزایش پایه پولی در دوره روحانی را هم به حساب رئيسی مینویسد
🔸 رئیس بانک مرکزی در دولت سابق، در حالی دولت رئیسی را متهم به چاپ پول میکند که حجم پایه پولی در دوره ریاست وی بر بانک مرکزی، با رشد 110 درصدی، از 220 هزار میلیارد به 461 هزار میلیارد تومان رسید.
عبدالناصر همتی که در دولت دوازدهم زمام امور ساختمان میرداماد را در دست داشت، به دلیل ثبت بالاترین رشد پایه پولی که در طول چهار دهه اخیر بیسابقه بوده، لقب «سلطان چاپ پول» را به نام خود ثبت کرده، اما اکنون در جایگاه منتقد سیاستهای دولت ظاهر میشود.
او اخیراً با ادعای این مطلب که دولت سیزدهم با ۱۴۲هزار میلیارد تومان چاپ پول «فوق سلطان چاپ پول» است، سعی دارد تا عنوانی را که در طول ۳۴ ماه فعالیت خود در بانک مرکزی به دست آورده است را به دیگران واگذار کند.
به گزارش روزنامه ایران، همتی برای بزرگ نشان دادن رقم افزایش پایه پولی یا همان چاپ پول، کل سال ۱۴۰۰ را به عنوان کارنامه کاری دولت سیزدهم درنظر گرفته است. این درحالی است که مراسم تحلیف آیتالله سیدابراهیم رئیسی، دوازدهم مرداد سال گذشته به عنوان رئیسجمهور برگزار شد و از هفتم شهریورماه با تشکیل کابینه بهطور رسمی کار دولت سیزدهم آغاز شد، اما سلطان چاپ پول، نیمه نخست سال گذشته را که هنوز دولت دوازدهم بر مسند امور بود به حساب دولت سیزدهم گذاشته است!
گزارشهای رسمی بانک مرکزی نشان میدهد وی در مدیریت نقدینگی و پایه پولی بدترین عملکرد را داشته تا جایی که به گفته کارشناسان بانک مرکزی، در دوره همتی این بانک به کارخانه چاپ پول تبدیل شده است. براساس آمارهای بانک مرکزی، حجم پایه پولی از ۲۲۰ هزار میلیارد تومان قبل از آغاز به کار عبدالناصر همتی در بانک مرکزی با حدود ۱۱۰ درصد رشد به ۴۶۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. درواقع بیش از نصف پایه پولی در کمتر از سه سال فعالیت همتی در بانک مرکزی ایجاد شده است.
آمارها نشان میدهد پایه پولی در دولتهای یازدهم و دوازدهم پنج برابر شده است، بهطوری که رقم پایه پولی از ۹۵ هزار میلیارد تومان در ابتدای دولت یازدهم به بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در پایان خردادماه سال گذشته یعنی انتهای دولت دوازدهم رسیده است. بر این اساس در دولت حسن روحانی پایه پولی، بیش از ۴۲۲درصد رشد داشته است، بدین ترتیب در دولتهای یازدهم و دوازدهم
۴۰۵ هزار میلیارد تومان پول چاپ شده است.
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/24115
استقبال رسانه رسمی سیا از اظهارات تحریفآمیز روحانی
وبسایت رسمی سازمان سیا به استناد ادعای خلاف واقع حسن روحانی نوشت «احیای برجام، یک سال قبل امکانپذیر بود و ادامه تحریم ها موجب گرانی شدید شده است.
رادیو فردا اظهارات روحانی را بازنشر داد که گفته بود: شرایط جهانی اکنون برای احیای برجام پیچیدهتر شده است. یک سال قبل امکان بازگشت به توافق هستهای فراهم بود. لیکن امروز هم نباید فرصتهای پیش رو را از دست داد زنجیر تحریمها هرچه زودتر باید از پای اقتصاد کشور باز شود تا مشکلات امروز جامعه کمتر شود.
رادیو فردا به استناد این سخنان نوشت: شروط ایران برای احیای برجام، به چالشی بین تهران و واشنگتن تبدیل شده و ادامه تحریمهای کمرشکن باعث شده است که قیمت انواع کالاهای اساسی در کشور به شدت افزایش یافته و بهای انواع ارزهای خارجی نیز جهش کند. دولت ابراهیم رئیسی در مذاکرات جدید خواستار عدم خروج دوباره آمریکا از برجام و راستیآزمایی رفع تحریمها شده است. این در حالی است که آمریکا میگوید نمیتواند از جانب دولتهای آینده ایالات متحده تضمینی مبنی بر عدم خروج از برجام بدهد. مذاکرهکنندگان ایرانی در دولت روحانی در شش دور مذاکرات در وین، به توافقهایی درباره نحوه برداشته شدن تحریمهای ایران و همچنین اجرای کامل برجام توسط تهران دست یافته بودند، تا جاییکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از پیشنویس توافق تکمیل شده بود.
رادیو فردا افزود: روحانی دوم تیرماه پارسال با اشاره به این پیشرفتها تاکید کرده بود «اگر بخواهند همین امروز میتوانیم تحریم را تمام کنیم. نه فردا، همین امروز دوم تیر میتوانیم تحریم را تمام کنیم، همین الان اختیارات به آقای دکتر عراقچی بدهیم، به وین برود و در عرض چند روز توافق را نهایی کند و تحریم هم برداشته شود». به نظر میرسد مخالفت رهبری که حرف آخر را در نظام جمهوری اسلامی میزند، مانع نهایی شدن این توافق شد. مذاکرات برجام، با روی کار آمدن دولت رئیسی و طرح خواستههای جدید از سوی ایران، از ۲۰ اسفند پارسال متوقف مانده است.
موج سواری رادیو فردا به استناد سخنان خلافواقع حسن روحانی در حالی است که آمریکاییها در مذاکرات بهار سال گذشته، حتی حاضر نشده بودند درباره عدم تکرار بدعهدی در دوره خود و عدم افزایش تحریمها تعهد بدهند! با این وجود معلوم نیست که احیای برجام چه فایدهای و دستاوردی، جز راه انداختن کار آمریکا و تکرار خسارتهای ایران میتوانست داشته باشد؟
موضوع دوم در همین زمینه، این است که تحریمها -صرف نظر از سهم آن در مشکلات فعلی اقتصادی- در دولت برجام، از 800 مورد به 1700 مورد افزایش یافت و معلوم نیست چگونه میتوان اجرای برجام در همین شکل و شمایل سرهمبندی شده و فاقد ضمانت و چهارچوب روشن را، عامل کاهش تحریمهای وانمود کرد؟
ثالثا صرف نظر از خباثت دشمن برای ایجاد مزاحمت، مشکلات اقتصادی فعلی، بیش از تحریمها، در تدبیرهای غلط یا بیعملی برخی مدیران ارشد دولت تدبیر ریشه دارد.
توقف حمایت از تولید گندم و تبدیل کشور به واردکننده، بیاعتنایی به تولید انبوه مسکن به عنوان پیشران تولید و رونق اقتصادی، واردات بیرویه پس از گشایشهای محدود ارزی، حذف کارت سوخت و سهمیهبندی و افزایش انفجاری مصرف در شرایط واردات بنزین، حذف سامانهها و ساز وکارهای شفافیت ساز، واگذاری غیرمسئولانه 60 میلیارد دلار از ذخائر ارزی و 60 تن طلا (سکه)، افزایش بیرویه هزینههای جاری و بودجهریزی منتهی به کسری بیسابقه، شرطی کردن اقتصاد کشور و توقف دیپلماسی اقتصادی فرابرجامی، لو دادن مسیرهای عبور از تحریمها به واسطه همکاری یکطرفه با FATF و دهها بیتدبیری مشابه، از جمله علل واقعی پسرفت اقتصاد کشور در دوره ریاست دولتمردی است که حالا سعی میکند همه بیکفایتیهای خود و برخی اطرافیانش را پای سرنوشت برجام بنویسد، اما ضمنا همین سرنوشت عبرتآموز را هم مایه افتخار وانمود کند!
رابعا باید دید چرا رسانه بدنام سازمان سیا از سخنان روحانی استقبال میکند؛ جز بهخاطر این که آدرس غلط روحانی، موجب تبرئه آمریکای خبیث از اتهام کارشکنی و ایجاد بنبست در مذاکرات میشود؟!
9.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مجری فاکس نیوز:
📍بايدن تبدیل به یک فاجعه بیهمتا شده و به خاطر پسر معتادش داره ما رو با یک قدرت هستهای درگیر میکنه...
12.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ چگونه رسانههای آمریکایی به افغاستان خیانت کردند؟
📍چرا رسانههای آمریکایی از سیاستهای ایالات متحده که منجر به قحطی و گرسنگی گسترده در افغاستان شده صحبتی به میان نمیآورند؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ وزیر تجارت بینالملل انگلیس:
📍زنان در پارلمان انگلیس با دستهای سرگردان مواجه هستند...
8.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ گزارش دویچهوله:
📍در اوکراین جنگ برای برخی یک فرصت شغلی است...
🔍 *اعتنا به نظر کارشناسان*
🔍 بعضیها انتقاد میکنند که چرا در کشور به نظر کارشناسان اعتنا نمیکنند.
🔍 اما خودشان با وجود اینکه کارشناس موضوعی محسوب نمیشوند نظرات کارشناسی را به سخره میگیرند.
🔍 مشکل ما در ایران این است که *همه خود را کارشناستر از هر کارشناسی میدانند.*
🔍 و گاه حتی به فحاشی علیه کارشناسانی که نظری مغایر با تصور خودشان دارند روی میآورند.
🔍 اگر توجه به نظر کارشناسی خوب است که خوب است، برای من و شما هم خوب است .
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه*
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش ارسالی از ونکوور: گم شدن و تجاوز به دختران جوان دیگر تبدیل به #زندگی_نرمال مردم کانادا شده، متاسفانه آدم ربایی یک معضل جدی در این کشور محسوب می شود
امید دانا