28.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در فضای مجازی با یک ولنگاری تاسفبار روبرو هستیم
👤 آل داود:
یک جریان غربگرا داخل کشور که میگوید از فرق سر تا نوک پا باید غربی شویم، وقتی به حکمرانی رسانه ای سایبری غرب میرسد، کلا از غربگرایی فاصله می گیرند و فاز خود را تغییر میدهد، فضای مجازی داخل کشور ما مانند یک خانه بی در و دیوار است.
⭕️اگر از فردا صبح بحث بسیار مهم حکمرانی فضای مجازی در کشور ما شروع شود حداقل از آمریکا که از دهه 80 ميلادی به فکر این نوع حکمرانی بوده است عقب تر هستیم.
⭕️در بحث #سواد_رسانه_ای نیز حداقل 45 سال از غرب عقب تر هستیم و شاهد فقر شدید سواد رسانه ای در میان مدیران، مسئولان و مردم هستیم.
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 لینک #مستند دومینو - قسمت چهارم :https://t.me/media_arma/4167 روایت ضربات جبرانناپذیرِ به اصطلاح دوستداران حیوانات به محیط زیست، نسل سایر حیوانات و جان انسانها
🔹از بیماریهای خطرناک مشترک بین حیوان و انسان چه میدانید؟
🔸چقدر با بیماری وحشتناک هاری آشنا هستید!؟
🔻از آمار خطرناک گزش سگ در هر استان در کشور با خبرید!؟
🔗 لینک دانلود قسمت اول🔻
🌐 t.me/masaf/58878
🔗 لینک دانلود قسمت دوم🔻
🌐 t.me/media_arma/3442
🔗 لینک دانلود قسمت سوم🔻
🌐 t.me/media_arma/4083
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌نتیجه مذاکرات رفع تحریمها در دوحه چه بود؟
🔹سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه روند گفتوگوها در دوحه قطر نشان داد جمهوری اسلامی قاطعانه به دنبال حفظ منافع ملی است، گفت: در دوحه با توجه به فاصله زمانی که میان این مذاکرات با مذاکرات وین افتاد، نمیتوان آن را شکستخورده ارزیابی کرد، اما میتوان گفت این مذاکرات نتیجهای نداشت.
🔹مذاکرات رفع تحریمها و احیای توافق هسته ای 2015 ایران موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) پس از گذشت بیش از سه ماه وقفه سه شنبه گذشته از سر گرفته شد؛ البته این بار به جای وین، دوحه پایتخت قطر میزبان طرف های مذاکره کننده توافق هسته ای با ایران بود. ترکیب تیم های مذاکره کننده نیز این بار اندکی نسبت به قبل تفاوت داشت و متشکل از جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و آمریکا بود؛ البته مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن انجام نشد.
🔹این مذاکرات پس از دو روز خاتمه یافت و به گفته سعید خطیب زاده، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه کانال ارتباط میان علی باقری کنی، مذاکره کننده ارشد کشورمان و انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کماکان باز خواهد بود تا ادامه مسیر و مرحله بعدی گفت و گوها طبق روال همیشگی تعیین شود.
🔹جمهوری اسلامی ایران در نشست دوحه و در راستای ادامه روند مذاکرات رفع تحریم ها نظرات و پیشنهادهای عملیاتی خود درباره موارد باقیمانده بر سر احیای برجام را طرح و طرف مقابل نیز ملاحظات خود را ارائه کرد.
🔹به دلیل اختلافاتی که در داخل آمریکا میان بخشهای مختلف به ویژه دولت و کنگره وجود دارد و نیز ناتوانی و نداشتن اراده نزد رئیس جمهور آمریکا برای تصمیم گیری، مذاکرات در وین متوقف شد
🔹برخلاف ارزیابی مثبت جمهوری اسلامی از روند دو روزه مذاکرات دوحه، جریان سازی غربی تلاش می کند تا فضای یأس و نامیدی را از دوحه مخابره کند. صرف نظر از اینکه نمی توان از مذاکرات دو روزه دوحه انتظار حصول نتیجه قابل توجه برسر موضوعات باقی مانده بر سر راه احیای توافق هسته ای را داشت، اما موضع گیری طرف های غربی نسبت به مذاکرات دوحه مؤید این واقعیت است که به جریان افتادن دوباره مذاکرات به کام بسیاری خوشایند نبوده است و چنین جریان سازی پیشداورانه ای نسبت به آینده مذاکرات طبیعی به نظر می آید.
🔹باید به این نکته توجه کرد، تحولات به وجود آمده در حوزه مذاکرات احیای برجام، تقریباً به این دلیل بود که در سه ماه گذشته مذاکرات متوقف شد و توقف روند مذاکرات بی تردید به نفع غربی ها نخواهد بود. دلیل توقف مذاکرات احیای برجام نیز ناتوانی آمریکایی ها برای تصمیم گیری قاطع در زمینه ادامه مذاکرات و دادن تعهدهایی بودد؛ تعهداتی که در گفت و گوهای اولیه در مذاکرات برجام از سوی اروپایی ها اعلام شد حاضر به پذیرش آنها هستند.
🔹به دلیل اختلافاتی که در داخل آمریکا میان بخشهای مختلف به ویژه دولت و کنگره این کشور وجود دارد و نیز ناتوانی و نداشتن اراده نزد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای تصمیم گیری، مذاکرات در وین متوقف شد. البته تحولاتی همچون بحران اوکراین این موضوع را به اروپایی ها ثابت کرد تبعیت محض از آمریکایی ها نمی تواند آنها را در حوزه مسائل بین المللی به نقطه ای برساند که منافع ملی خود را حفظ کنند.
🔹طرف غربی و به ویژه اروپایی ها به این نتیجه دست یافتند موضوع حذف انرژی جمهوری اسلامی در بازارهای جهانی بعد از بحرانی که در منطقه اروپا به وجود آمد، بیشترین ضرر را متوجه غربی ها خواهد کرد.
سفر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران برای رایزنی با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته ای
🔹 غربی ها پس از اتفاقی که در شورای حکام آژانس بی المللی انرژی اتمی افتاد، میخواستند به نحوی از آن عبور کنند و پاسخگوی عمل زشت خود نبودند، زیرا چنین اقدامی بار نخست غربی ها نبود و برای دفعات بعد نمی توانند برای جلوگیری از چنین اقداماتی، حرکتی خلاف دستور آمریکا انجام دهند. درواقع بی تحرکی، اختیاری نداشتن از خود و ناتوانی اروپایی ها بیش از گذشته در حوزه مذاکرات برجام به ویژه در مذاکرات جدید بعد از توقف قابل توجه یک ساله، کاملاً مشهود است. اقدامات متناقض غربیها نشان دهنده تبعیت محض آنها از آمریکاست.
🔹هر دو طرف امیدوار به احیای توافق هسته ای ایران هستند و به همین دلیل جمهوری اسلامی از برجام خارج نشده و دریچه گفت و گو را نبسته است. بعد از پایان یافتن دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ که اقدام زشت، غیر حقوقی و غیر دیپلماتیک خروج از برجام را انجام داد و یک جانبه از برجام خارج شد، دولت جدید آمریکا که به وسیله جو بایدن هدایت می شود، متوجه زشتی اقدام رئیس جمهور سابق شده و هر دو جریان سیاسی آمریکا به دنبال این هستند که به گونه ای برجام را احیا کنند
📌آنکارا تخریب امنیت و حاکمیت دمشق را در دستور کار دارد/ ترکیه به دروغ میخواهد اقداماتش در شمال سوریه را مثبت جلوه دهد/ ایجاد کمربند امنیتی سناریوی پوسیده است
🔹کارشناس مسائل منطقه گفت: ترکیه مدعی ایجاد صلح در سوریه است اما نشریات و رسانههای خودشان همکاری دولت آنکارا با داعش و تروریستهای ارتش آزاد سوریه را تایید کرده است.
«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه: قدامات جدید ارتش ترکیه در شمال سوریه و شروع قریبالوقوع عملیات این کشور علیه کردها
🔹بر اساس حقوق بینالملل و اصول مندرج در قوانین اساسی کشورهای عضو جامعه ملل، تمامی دولت – ملتها از حقوق مشخص برخوردار هستند و این یک اصل ثابت و ایستا به حساب میآید. در این میان باید توجه شود آنچه که در سوریه جریان دارد و از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون به عنوان یک مولفه برهم زننده امنیت و آرامش شناخته میشود، عملاً نقض حقوق ملت و کشور سوریه است. این در حالی است که از ابتدای بحران تروریسم تکفیری در سوریه تا به امروز شاهد آن بودیم که کشورهای مختلف در این بحران به صورت مستقیم یا غیرمستقیم ایفای نقش کردهاند که یکی از آنها ترکیه به حساب میآید.
🔹معتقدم که این حقوق توسط آنکارا نقض شده و ابهامات زیادی از منظر سیاسی و قانونی در مورد کشورهای ضامن و غیرضامن همانند ترکیه که در پرونده سوریه حضور دارند به چشم میخورد اما ما شاهد آن هستیم که تمام اقدامات ارتش سوریه برای آرام کردن کشور مفید واقع شده است. آنچه در این میان به عنوان یک مولفه برهم زننده امنیت تلقی میشود، حضور و عملکرد ارتش ترکیه است. آنکارا نه تنها به صورت علنی در مورد پرونده سوریه دروغ میگوید، بلکه هر روز ادعایی جدید را مطرح میکند و این در حالی است که حمایت بینالمللی از سوریه کاملاً مشهود است. دولت ترکیه هنوز هم با چالشهای جهانی روبهرو است اما سعی میکند مجدداً با بازیهای گوناگون در زمین سوریه، این کشور را با چالش مواجه کند.
🔹به این جهت اگر منطقه غربآسیا میخواهد با چالش جدید و یک جنگ تازه روبهرو نباشد، باید حمایت بینالمللی از سوریه افزایش پیدا کند و ترکیه در این بین مورد هدف قرار بگیرد؛ چراکه ترکیه بازهم سناریوی پوسیده خود در مورد تشکیل و تکمیل کمربند امنیتی در عمق ۳۰ کیلومتری شمال سوریه را مطرح کرده که واقعاً این سناریو را باید یک بحرانزایی عجیب و غریب برای منطقه دانست. به وضوح میبینیم که ترکیه به دنبال آن است تا اقدامات نظامی خود در شمال سوریه را در نشست آتی آستانه قانونی جلوه دهد. به همین دلیل معتقدم که برخوردهای زیادی در آینده نزدیک با ترکیه صورت خواهد گرفت. نکته اینجاست که اصولاً اردوغان و دولت تحت حمایت او انگشت خود را بر روی پروندههایی گذاشتند که سالهای سال است به دروغ آنها را یک تهدید علنی برای خود تلقی میکنند.
🔹به عنوان مثال ارتش این کشور در شمال عراق و سوریه در حال قاچاق نفت و همکاری و هماهنگی با داعش است و طی سالهای گذشته این اقدام بهعلاوه حمایت ترکیه از تروریستهای ارتش آزاد سوریه به صورت علنی حتی در نشریات این کشور منتشر شد، ولی آنها به دروغ خود را ناجی منطقه اعلام میکنند. تمامی این مولفهها به خوبی نشان مییدهد که آنها بدون شک چراغ سبز آمریکا دست به هیچ اقدامی نمیزنند اما رفتار ترکیه میتواند در سوریه به ضرر منافع واشنگتن و حتی مسکو باشد. توجه کنید که تمام نهادهای بینالمللی معتقدند سوریه کشش یک بحران جدید ندارد و به همین دلیل ترکیه را باید برهم زننده نظم و امنیت خاورمیانه دانست. از این جهت باز هم باید تاکید کرد که نهادهای بینالمللی باید نقش خود را در این پرونده پررنگتر از گذشته بازی کنند تا بتوانند از وقوع و شیوع یک درگیری جدید جلوگیری بعمل بیاورند.
📌رد پای جنگهای نیابتی آمریکا در جهان
🔹اسناد جدیدی در رسانههای آمریکایی فاش شده که نشان میدهند پنتاگون به بهانه مبارزه با تروریسم، دستکم در 23جنگ نیابتی در جهان درگیر بوده است
اسناد و مدارک جدید و شهادت مقامات دولتی و نظامی کنونی و سابق آمریکا نشان میدهند نیروهای ویژه عملیاتی آمریکا در آغاز و هدایت جنگهای نیابتی سری، با ابعادی وسیعتر از آنچه در گذشته تصور میشد، دست دارند.
🔹رسانهها پیش از این هم درباره استفاده پنتاگون از مجوزی محرمانه موسوم به مجوز 127e برنامه حمایت از عملیات ویژه برای مقابله با تروریسم در چندین کشور آفریقایی خبر داده بودند، اما اسناد جدیدی که وبسایت تحلیلی «اینترسپت» بهدست آورده، رسما تأیید میکنند که نظامیان آمریکایی با استفاده از این مجوز، به بهانه مقابله با تروریسم، نیروهای محلی در کشورهای مختلف جهان را آموزش داده و درگیر جنگهای نیابتی میکند؛ با این هدف که مقابله با تروریسم برای ارتش آمریکا هزینه جانی و مالی کمتری داشته باشد، اما در عوض، تبعات این جنگها معمولا فراتر از نابودی اهداف موردنظر آمریکاست و شمار زیادی از مردم هم در این درگیریها قربانی میشوند.
چند عملیات در چند کشور؟
🔹اینترسپت براساس اسناد و مدارک جدیدی که با کمک قانون آزادی اطلاعات بهدست آورده، میگوید در سال 2020دستکم 19عملیات تحت مجوز 127e در خاورمیانه و منطقه جنوب شرق آسیا در حال اجرا بودهاند. در مجموع، بین سالهای 2017و 2020 نیروهای ویژه آمریکایی دستکم 23عملیات را تحت پوشش این برنامه در سرتاسر جهان اجرا کردهاند؛ عملیاتهایی که با استفاده از نیروهای خارجی آموزشدیده توسط آمریکا، با سلاحهای آمریکایی و برای حمله به اهداف موردنظر آمریکا اجرا شدهاند و از اینرو میتوان آنها را جنگهای نیابتی نامید.
جوزف وتل، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا ازجمله افرادی است که وجود عملیاتهای پنهانی تحت پوشش برنامه 127e را در مصر، لبنان، عراق، تونس، سوریه و یمن تأیید کرده است. وتل این برنامه را بسیار ارزشمند توصیف میکند؛ زیرا امکان تعقیب اهداف ضدتروریستی آمریکا در موقعیتهای مکانی خاص را با استفاده از نیروهای محلی فراهم میآورد. دیگر مقامات ارتش آمریکا هم باور دارند 127e برای مقابله با تروریسم ابزاری کلیدی محسوب میشود. با این همه، پنتاگون هرگز وجود این عملیات یا استفاده از برنامه 127e برای انجام جنگ نیابتی را تأیید نکرده است.
برنامهای کاملا محرمانه
🔹برنامه 127e درواقع نوعی برنامه تامین مالی است که از سوی کنگره تصویب شده و نیروهای ویژه آمریکایی تحت پوشش آن میتوانند برای اجرای عملیات ضدتروریستی از نیروهای شبهنظامی، نیروهای خارجی یا حتی گروههای ناقض قوانین بینالمللی استفاده کنند. اطلاعات درباره عملیاتها، محل اجرا، تعداد، اهدافی که داشتهاند و نیروهای خارجی که آمریکاییها با اتکا به آنها دست به اجرای عملیات زدهاند، حتی برای عالیرتبهترین مقامات آمریکایی و نمایندگان کنگره ناشناخته است. درواقع بهگفته یکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا، تنها تعداد انگشتشماری از نمایندگان در کمیتههای اطلاعاتی و امنیتی کنگره آمریکا به اطلاعات این برنامه دسترسی دارند. این برنامه بهگونهای طراحی شده تا قابل نظارت نباشد و افراد کمی از چند و چون آن مطلع باشند.
آنچه مشخص است اینکه آمریکاییها با کمک این برنامه نیروهای خارجی که لزوما نیروهای ارتش دیگر کشورها نیستند را مسلح ساخته، به آنها آموزش داده و اطلاعات محرمانه در اختیار آنها قرار میدهند. این نیروها در قالب برنامه 127e در عملیاتهایی تحت هدایت آمریکاییها مورد استفاده قرار میگیرند؛ به بیانی دیگر درگیر جنگهای نیابتی آمریکاییها در مناطق مختلف جهان میشوند تا دشمنان آمریکا را هدف گرفته و اهداف آمریکا را محقق سازند. اینترسپت به نقل از یکی از مقامات ارشد دفاعی دولت سابق آمریکا نوشته است: نقش نیروهای خارجی در این برنامه پر کردن فضاهایی خالی است که برای پر کردن آنها نیروی آمریکایی کافی وجود ندارد.
همکاری با ناقضان حقوق بشر
🔹افسران بازنشسته ارتش آمریکا که آشنایی نزدیکی با این برنامه دارند میگویند که این برنامه در کاهش خطر برای نیروهای آمریکایی تأثیر بسزایی دارد. یکی از اسناد جدید نشان میدهد هزینه عملیات جنگهای نیابتی برنامه 127e در مناطق مختلف جهان بین سالهای 2017تا 2020حدود 310میلیون دلار بوده است؛ ادامه👇
https://newspaper.hamshahrionline.ir/id/165097/%D9%BE%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%86%DA%AF%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86.html
📌ظریف: اینها اگر بتوانند دوصفحه توافق بنویسند، بنده در مقابلشان تعظیم میکنم و دستشان را میبوسم.!؟!..
🔹مؤسّسه international cricis group حدود ۱۴ماه قبل از برجام (تأکید میکنيم ۱۴ماه قبل از برجام!) متنی را منتشر کرده بود که دقیقاً شبیه برجام بوده است یعنی همه آنچه که آمریکاییها بیش از یک سال قبل از برجام درنظر داشتند، توسّط تیم ایرانی پذیرفته شده بود و همه مذاکرات و رفت و آمدها و حرّافیها و خودکارپرانیها بیشتر شبیه یک نمایش سیرک ! بوده و هیچ نتیجهای جز قبول پیش نویس تهیّه شده آمریکاییها (در۱۴ ماه قبل) از سوی مدّعیان دروغین پرطمطراق دیپلماسی و مذاکره به دنبال نداشته است!!!
🔹 متن #توافق_وین؛ از چندماه قبل آماده شده، آقایان رفتند فقط امضاء کنند و برگردند!!!. لینک پایین را باز کنید! خیلی جالبه متن برجام هم ۱۴ ماه قبل از امضاء، از سوی همین بنیاد برادران راکفلر #گروه_بحران منتشر شده بود! اینها حتّی متن را نخواندند و فقط رفتند امضاء کردند.!!!.
👇این هم لینک توافق وین که از چندماه قبل از امضاء! منتشر شده بود.!!!.
https://www.crisisgroup.org/fa/middle-east-north-africa/gulf-and-arabian-peninsula/iran/220-iran-nuclear-deal-five-revival
📌فارین افرز: ایران در آستانه اتمی شدن
🔹ماه گذشته ایران وارد یک قلمرو خطرناک جدیدی شد که آن هم دست یافتن به مقدار اورانیوم لازم برای ساخت یک بمب بود. این روند که به عنوان زمان "گریز" شناخته میشود، الان فقط چند هفته دیگر زمان نیاز دارد. پیامدهای این نقطه عطف جدی است. پیش از این جامعه جهانی ماهها یا حتی شاید سالها زمان داشت تا مانع فرار ایران به سمت بمب شود، اما همانطور که راب مالی نماینده آمریکا در امور ایران ماه گذشته اشاره کرد، "قابلیتهای ایران به نقطهای رسیده که میتواند مواد لازم برای ساخت یک بمب را، حتی پیش از آنکه ما بفهمیم، فراهم کند". علیرغم اینکه هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان مدتهای طولانی اعلام کردهاند که اجازه دستیابی ایران به سلاح اتمی را نخواهند داد، اما این واقعیت که آمریکا شاید نتواند قادر به جلوگیری از ایران باشد، نگران کننده است.
🔹آسانترین راه برای حل این مشکل که به نظر آمریکا هم روی آن سرمایهگذاری کرده، بازگشت به توافق اتمی با ایران است. این توافق با بازگرداندن بسیاری از دستاوردهای اتمی، زمان میخرد و مدت زمان گریز اتمی ایران را به حدود شش ماه افزایش میدهد. طبق نظر مقامات آمریکایی ایران تنها چند هفته و طبق نظر بعضی متخصصان خارج از دولت تنها ده روز برای تولید اورانیوم با غنای رده نظامی زمان نیاز دارد. بازرسان سایتهای اتمی ایران را هفتهای یک بار بازدید میکنند. بنابراین ایران میتواند این فرار را طوری زمانبندی کند که بازرسان، دیر برسند یا حتی چند روز قبل از آن بفهمند. حتی ایران میتواند یک بهانه جور کند که مانع از دسترسی عادی آنها شود و این تولید را در غیاب آنها انجام دهد.
🔹اگر که گزینه نظامی در این بازه زمانی در دسترس باشد، ممکن است آمریکا بخواهد از "بمبهای نفوذ کننده غول آسای، Massive Ordance Penetrator" خود برای نفوذ به تاسیسات زیرزمینی ایران استفاده کند (بمبهای سنگرشکن) که آن هم توسط بمب افکنهای مستقر در میزوری ممکن است. زمان پرواز این بمبافکنها حدود ۳۰ ساعت است و احتمالا برای جلوگیری از ایران برای ساخت سلاح طولانی خواهد بود. همچنین به سوختگیری مجدد و چند تا از آنهانیاز است.
🔹مسائل تازه پیچیدهتر و زمانبر تر هم خواهد بود. آمریکا احتمالا بخواهد چندین سایت اتمی، رادارها و سیستمهای دفاعی ایران را برای جلوگیری از ساقط شدن هواگردهای خود یا قابلیت موشکی آن را برای مانع شدن از تلافی ایران هدف قرار دهد. بعضی از این گزینهها شاید ناممکن باشند و آمریکا را به کل از انجام دادن آن منصرف کند.
🔹ایران میتواند فرار اتمی را به جای اینکه در سایتهای شناخته شده خود انجام دهد، آن را به سمت سایت غنیسازی ناشناخته منحرف کند. برای این نیاز است که ایران یک سایت غنیسازی مخفی داشته باشد که تاکنون نشانهای از آن وجود نداشته (اگرچه که نبود دسترسی بازرسان آژانس به دوربین سایتهای تولید سانتریفیوژ در ایران، تایید آن را مشکل کرده)، اما برخلاف گذشته که ایران غنی سازی را با سانتریفیوژ های نسل اول و کندتر شروع کرد، اکنون در ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته استاد شده و این به معنای آن است که میتواند یک سایت غنیسازی کوچک درست کند که یافتن آن دشوار باشد. آمریکا نیازمند است تا مکان آن سایت مخفی و همینطور مواد اتمی گم شده را بداند تا از قدرت نظامیاش برای مانع شدن ایران استفاده کند. هنوز هم ساخت مواد اتمی شکافتپذیر، چیزی است که سنگینترین نظارتها روی آن قرار دارد و در نتیجه، قابل تشخیصترین بخش از ساخت یک بمب اتمی است. فعالیتهای نظامیسازی ممکن است در چندین سایت پراکنده رخ دهد که در معرض نظارتهای سنگین نیست و ممکن است آمریکا برای تشخیص فرآیند نظامیسازی به تقلا بیفتد.
🔹حتی اگر که ایران هیچوقت سلاح اتمی نسازد، یک ایران قادر به ساخت سلاح هنوز هم چالشهای سیاسی جدی ایجاد میکند. اگر که تهران بداند که میتواند آن را مثل یک شمشیر بالای سر جامعه جهانی نگه دارد، سیاست خارجی ایران جسورانهتر و تهاجمیتر خواهد شد. از طرفی ابهام در برنامه اتمی ایران میتواند متحدان آمریکا در منطقه را به این سو ببرد که بر برنامه اتمی خود اصرار کنند و از آن به عنوان اهرمی برای گرفتن تضمینهای نظامی بیشتر استفاده کنند، استراتژیای که متحدان آمریکا در آسیا مدتها از آن استفاده کردهاند.
ممکن است آمریکا خود را در بین دو گزینه غیر دل چسب، گیر افتاده ببیند؛ تعهدات امنیتی عمیقتر در خاورمیانه در زمانی که ترجیح میدهد توجه خود را صرف جای دیگری کند، یا اینکه دور بایستد و خطر گسترش اتمی و موشکی را بپذیرد.
واشنگتن باید با دقت اطلاعات مربوط به درک ایران از تهدید را پایش کند و به دقت در مورد اقداماتی که باید آشکار کند یا مخفی نگه دارد فکر کند تا اینکه به طور غیر عمد، سناریویی که از آن پرهیز میکند را کلید نزند.
✍️سیدآریا مرتضوی
📌جاسوسی صهیونیستها در کشورهای عربی با پوشش فعالیتهای علمی-فرهنگی/ مرکز اسرائیلی قاهره چگونه تبدیل به لانه جاسوسی و قاچاق مواد مخدر شد؟
🔹علاوه بر نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی رسمی، مراکز مطالعاتی و موسسات علمی و فرهنگی رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف همواره پوششی برای فعالیتهای جاسوسی این رژیم بوده است.
🔹جاسوسی مهمترین و بارزترین ابزار رژیم صهیونیستی برای محافظت از بقای این رژیم جعلی از زمان تاسیس آن در سال ۱۹۴۸ بوده است. در واقع صهیونیستها تاریخ خود را در کنار کار جاسوسی بنا و تأسیس کردهاند و سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی چه در گذشته و چه در حال حاضر وسیلهای بوده اند برای رسیدن به اهداف نامشروع این رژیم. درواقع خود صهیونیسم براساس کار جاسوسی، هویت یافته و رشد و نمو پیدا کرده است. بارزترینِ این سازمانها عبارتند از: آمان، شاباک، موساد، سرویس اطلاعاتی نیروی هوایی و دریایی، اداره اطلاعات پلیس و مرکز تحقیقات در وزارت امور خارجه و... و.
مراکز علمی و تحقیقاتی اسرائیل در خدمت اهداف جاسوسی
🔹اما یکی از نهادهای تاثیرگذار در محافل تصمیم گیری رژیم صهیونیستی مراکز تحقیقاتی این رژیم هستند؛ چرا که در جهت دهی افکار عمومی به سمت برخی موضوعات مهم و سرنوشت ساز نقش محوری ایفا میکنند و تصمیم سازان در تل آویو در اغلب موارد برای اتخاذ تصمیمات حیاتی به این مراکز تحقیقاتی متوسل می شوند.
🔹رژیم صهیونیستی دارای دهها مرکز تحقیقاتی و موسسات مطالعات استراتژیک وابسته به دانشگاهها و وزارتخانههای مختلف این رژیم است و تصمیم گیری در امور مختلف با توجه به تخصص این موسسات به آنها واگذار شده است. اما علاوه بر موسسات پژوهشی و تحقیقاتی فعال در داخل فلسطین اشغالی، رژیم صهیونیستی مراکز و موسسات متعددی با پوشش تحقیقاتی و علمی و فرهنگی و... در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای عربی سازشکار دارد که ماموریت اصلی آنها جاسوسی از کشورهای مذکور و دریافت اطلاعات از علایق و گرایش ملتهای عربی و نحوه نزدیک شدن به آنهاست.
جاسوسی صهیونیستها در مصر با پوشش فعالیتهای علمی-فرهنگی
🔹در همین زمینه موسسه موسوم به «آکادمی ملی علوم و ادبیات اسرائیل» که مقر آن در قاهره است در سال ۱۹۸۲ توسط نهادِ به اصطلاح «شورای ملی اسرائیل» به بهانه تبادل اطلاعات فرهنگی و آموزش عالی میان دو طرف تاسیس شد. این موسسه از سال ۲۰۱۶ توسط پروفسور «گابرئیل م. روزنباوم» متخصص علوم زبان و ادبیات و فرهنگ مصر اداره میشود.
موسسه مذکور همچنین از جنبههای دیپلماتیک، اداری و فنی با وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در قاهره مرتبط است و به طور مستمر با دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی-پژوهشی اسرائیل همکاری دارد.
اما موسسه آکادمی ملی علوم و ادبیات اسرائیل همانند اغلب مراکز مطالعاتی و فرهنگی این رژیم درحالی با پوشش علمی و اجتماعی اقدام به فعالیت در مصر کرده که روابط عمیقی با سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی دارد. کشف یک شبکه جاسوسی متشکل از اسرائیلیها، آمریکاییها و برخی مصریها در قاهره که در اوایل در این مرکز کار میکردند نشان میدهد که موسسه مذکور نقطه شروع فعالیتهای جاسوسی آنها بوده است و این اقدامات از آگوست سال ۱۹۸۵ شروع شد.
🔹«شمعون شمیر» و «گابرئیل واربوگ» از جمله برجستهترین خاورشناسانی هستند که از ابتدای تشکیل این مرکز موفق به مدیریت آن شدهاند. تخصص این افراد در زمینه درگیری میان اعراب و رژیم صهیونیستی و همچنین گرایشهای سیاسی و فرهنگی کشورهای عربی است و محیط عربی و سبک زندگی در این جوامع را مورد بررسی قرار میدهند. از جمله کارهای انجام شده توسط این مرکز، تهیه نشریات تحقیقاتی ویژه برای خاورشناسان و پژوهشگران اسرائیلی در زمینههای مختلف است. از جمله این نشریهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🔹-یک نشریه رسمی ماهانه به زبان انگلیسی که حاوی خلاصهای از تحقیقات انجام شده در موسسه موسوم به آکادمی ملی علوم و ادبیات اسرائیل و سخنرانیهایی است که در این مرکز صورت میگیرد.
🔹-یک مجله دورهای که حاوی اطلاعاتی درباره برخی امور علمی و فناوری رژیم صهیونیستی و همچنین شامل تحقیق در موضوعات مرتبط با تعامل فرهنگ یهودی و عربی میباشد.
🔹-این مرکز همچنین برخی از مجلات اسرائیلی همانند «مجله آموزش برای صلح» را منتشر کرده و اطلاعاتی درباره فعالیتهای آکادمیک و مطالعات و تحقیقات دانشجویان و محققان اسرائیلی را در اختیار شهروندان و دانشگاهیان مصری قرار میدهد.
متن کامل👇
https://www.mashreghnews.ir/news/1394245/%D8%AC%D8%A7%D8%B3%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%B5%D9%87%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%BE%D9%88%D8%B4%D8%B4-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D9%85