هدایت شده از mesaghمیثاق
17.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 مستندی درباره چگونگی تبدیل شدن موضوع هستهای به بزرگترین چالش میان ایران و غرب
♨️این قسمت_مهار دوگانه_ سیاست چماق و هویج
کلید خوردن اولین تحریمهای سیاسی و اقتصادی و اقدامات نظامی علیه ایران، برای آمادهسازی ما جهت پذیرفتن مذاکرات مطلوب آمریکا در این دوره توسط کلینتون
🎥برشی از مستند #توقف_ممنوع| قسمت اول
هدایت شده از mesaghمیثاق
23.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ماجرای تحمیل NPT توسط اروپا به ایران در دوره ریاست جمهوری خاتمی، در حالیکه خبری از ساخت سلاح هستهای در کشور نبود.
هدف اصلی غرب شکستن اراده نظام در بدست آوردن صنعت هستهای بود...
🎥 برشی از مستند #توقف_ممنوع| قسمت دوم
هدایت شده از mesaghمیثاق
19.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ روایتی از بدعهدی غرب و تحقیر تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست حسن روحانی در دوره خاتمی
هدایت شده از mesaghمیثاق
11.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴وقتی در جریان بازرسیهای آژانس انرژی اتمی با فشار امریکا درخواستی عجیب و فراپروتکلی مطرح میشود؛ یعنی بازرسی از تاسیسات نظامی ایران!
🔻بازخوانی کتاب حسن روحانی در خصوص این بخش از ماجرای هستهای کشور
🎥برشی از مستند #توقف_ممنوع|قسمت سوم
هدایت شده از mesaghمیثاق
آمادهسازی زمینه خروش علیه احیای کاپیتولاسیون توسط امام
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/55
🔹امام به منظور برملا كردن اين خيانت زير پردۀ شاه، بر آن شد كه با ايراد نطقى تند و افشاكننده و اعلاميهاى سازنده، خيانتهاى پشتپرده شاه را براى تودههاى مسلمان افشاكند و تا فرصت از دست نرفته، همگان را براى مقابله و مبارزه با اين توطئه فراخواند. پيش از هر كار به
منظور آگاه ساختن علما و روحانيان مركز و شهرستانها پيكهايى همراه با نامه به اطراف و اكناف كشور روانه كرد و خود نيز با مقامات روحانى قم به گفتگو نشست و ضربۀ تازهاى را كه از جانب رژيم بر اساس اسلام و استقلال ايران وارد شده است، به آگاهى آنان رسانيد و علىرغم
نااميدىهايى كه از ناحيۀ آنان داشت، كوشش فراوانى به عمل آورد كه آنان را به حركت درآورد و با خود همراه سازد.
🔸پس از آماده شدن زمينه، نوبت افشاگرى رسيد و تصميم او به سخنرانى در روز 20ج284 مطابق 4 آبانماه 43، همهجا منعكس شد، تودهها از مركز و شهرستانها به منظور شنيدن سخنرانى امام، سيلآسا راهى قم شدند. وسايل ضبط، ميكروفن و بلندگو به اندازۀ كافى فراهم آمد.(نهضت امام خمینی، ج1، صص1033-1032)
🔊بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓25مرداد1357
🔹1- آیتالله محمد صدوقی با انتشار اطلاعیه ای به مناسبت بزرگداشت شهدای اخیر شهرهای #اصفهان، #شیراز و سایر بلاد، روز پنجشنبه دوازدهمین روز ماه مبارک رمضان را عزای عمومی اعلام کرد.
🔸2- در ساعت 11:3، 40 نفر از زنان چادری #مشهد با روی سرگذاشتن قرآن، تظاهراتی برپا کردند و شعارهایی علیه رژیم سر دادند. این عده با حمله پلیس پراکنده و 2 نفر از آنها دستگیر شدند.
🔹3- در پایان امروز مراسمی در #چالوس با شرکت 70 نفر از بانوان در مسجد جامع برگزار شد. سخنران این مراسم آقای محمد محمدی بود. در پایان اعلامیه امام به مناسبت حوادث اخیر شهرهای #اصفهان و #شیراز و اعلامیه دیگری تحت عنوان «پیام بانوان و دوشیزگان مسلمان خراسان» در مسجد توزیع شد.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص425-427
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓26مرداد1357
🔹1- از ساعت 8:30 الی 11:30 مراسم بزرگداشت شهدای شهرهای ایران با شرکت جمعی حدود 4 هزار نفر در مسجد حظیره #یزد برگزار شد و پس از آن حدود 1500 نفر به راهپیمایی در برخی از خیابانها پرداختند و مجدداَ به منظور برپایی نماز جماعت به مسجد بازگشتند.
🔸2- از ساعت 13:30 الی 14:45 مراسمی در #تهران با شرکت جمعی حدود 3 هزار نفر و با سخنرانی آقای ممکن در مسجد امیر برگزار شد.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص428-429
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
نقد به سوی سرنوشت.pdf
236.5K
نقد خاطرات سال 1363 هاشمی رفسنجانی
بهمناسبت انتشار خاطرات سال 78 آقای هاشمی رفسنجانی
🔹یادداشتهای سال ۱۳۶۳ آقای #هاشمی_رفسنجانی با نام «به سوی سرنوشت» و شیوههای اختصارنویسی، مبهمنویسی و همچنین پررنگسازی نقش خویش و خودمحوری در این خاطرات، با نقد علمی مجامع تاریخی روبرو شد. در مقاله ضمیمه بخشی از این انتقادات را خواهید خواند.
🖇ضمیمه: مقاله «نقد و بررسی کتاب «به سوی سرنوشت»؛ کارنامه و خاطرات هاشمی رفسنجانی»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره17، پاییز 1387
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
روتوش هاشمی بدون روتوش1.pdf
278.6K
نقد کتاب «هاشمی بدون روتوش»
بهمناسبت انتشار خاطرات سال 78 آقای هاشمی رفسنجانی
🔹هاشمی بدون رتوش نام کتابی است که در آن #صادق_زیباکلام گفت و گوهایی را با #اکبر_هاشمی صورت داده است. آنچه ما را به نقد و به نحوی رویارویی با مطالب این کتاب و یا کتابهای خاطراتی از این دست وا داشته و میدارد، دروغپردازیها، نارواگوییها، تحریفگریها، غرضورزیهای شیطنتآمیز است، نه باورها و پندارها که به هر دلیلی خطا و اشتباه است و صاحب آن اصرار ندارد که این پندارها را به جای واقعیتها و حقیقتها قالب کند. در نوشتار پیش رو تلاش خواهد شد روشهای نامتعارف و شگردهای غیر اخلاقی #صادق_زیباکلام را در القای بعضی متشابهات، مشهورات، متواترات و مسموعات تاریخی به آقای هاشمی و حقیقی نشان دادن آنها را از زبان وی نشان دهیم.
🖇ضمیمه: مقاله: «روتوش کتاب هاشمی بدون روتوش1»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره25-24، تابستان و پاییز 1389
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
نقد اوج دفاع.pdf
348.1K
نقد خاطرات سال 1365 هاشمی رفسنجانی
بهمناسبت انتشار خاطرات سال 78 آقای هاشمی رفسنجانی
🔹آقای #هاشمی_رفسنجانی در کتاب «اوج دفاع» به تحولات سال ۱۳۶۵پرداخته است. ابهامگوییها، پیچیده و گنگ نوشتنهای آقای هاشمی رفسنجانی در این کتاب نیز مشهود است. همچنین او در این کتاب نیز تلاش کرده هزینه برخی اقدامات را به گردن سایر مسئولان بیفکند و خود را تبرئه کند. بهطور مثال آقای هاشمی همه مسئولیت دور دوم ارتباطات با آمریکاییها را متوجه آقای #محسن_رضایی میکند و بهگونهای وانمود میسازد که به هیچوجه در جریان نبوده است؛ در حالی که سفارت ایران در لندن و سایر کانالها همگی در ارتباط مستقیم با وی بودهاند...
🔻متن کامل در مقاله ضمیمه
🖇ضمیمه: مقاله: «نقدی بر کتاب اوج دفاع؛ خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی در سال 65»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره21، پاییز 1388
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
مبارزه در تردید و ابهام.pdf
1.55M
مقاله تاریخی مورخ خبیر انقلاب اسلامی؛ در نقد خاطرات هاشمی رفسنجانی
بهمناسبت انتشار خاطرات سال 78 آقای هاشمی رفسنجانی
🔹تا کنون چند مجلد از خاطرات پرابهام، غامض و پرتحریف آقای #هاشمی_رفسنجانی منتشر شده است و با گذشت زمان، احتمال گسترش و تثبیت انحرافات و مخدوش شدن #حافظه_تاریخی_ایرانیان بهطور فزایندهای افزایش یافت و همین امر و سایر عوامل مؤثر باعث شد که مورخ انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی به نقد فنی خاطرات وی بپردازند.
🔸ایشان در مقاله «مبارزه در تردید و ابهام» پس از برشمردن عوامل و انگیزههای نقد این خاطرات به ابعاد مختلف تحریفات موجود در آن پرداختهاند.
🖇ضمیمه: مقاله: «مبارزه در تردید و ابهام؛ نقدی بر خاطرات هاشمی رفسنجانی»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره 32، تابستان 1391
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
قیام امام علیه سند بردگی ملت ایران
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/56
🔹با فرارسيدن روز 20 ج 2 84 (4 آبان 43) روز ميلاد باشكوه بانوى انقلابى اسلام #حضرت_فاطمه(س) و زادروز امام خمينى، شهرستان قم از تودههاى انبوهى ـ كه از اطراف و اكناف به منظور شنيدن نطق او آمده بودند ـ انباشته شده بود.
🔸منزل امام، كوچههاى اطراف باغ انارى كه در مجاور منزل او قرار دارد، از جمعيت موج مىزد. بلندگوهاى متعددى نصب و وسايل ضبط و
غيره آماده شده بود. مردم با شوق و شور فراوانى در انتظار بيرون آمدن امام و ايراد سخنرانى بودند، هواى سرد و سوزان آبان ماه از شور و هيجان و گرمى و حرارت انقلابى مردمى در آن ساعت روز كه هنوز آفتاب، حرارت خود را همه جا نگسترده بود، نمىتوانست بكاهد.
🔹ساعت تقريباً ده صبح را اعلام مىكرد كه امام با چهرهاى برافروخته، چشمانى از شدت خشم و خستگى و بىخوابى سرخ شده، جبينى گرهخورده در مقابل مردم ظاهر شد. تودهها با شعار صلوات، نسبت به او ابراز احساسات كردند. بسيارى با ديدن قيافۀ برافروخته و اندوهبار او به گريه افتادند و آنگاه كه آيه شريفه «استرجاع» از زبان او جارى شد، صداى گريه و شيون در فضا طنين افكند و شدت گريه به حدى بود كه توصيف آن از حوصله قلم بيرون است، امام با اين كلمات سخنان خود را آغاز كرد:
قلب من در فشار است...
ناراحت هستم...
ايران ديگر عيد ندارد
عيد ايران را عزا كردند
ما را فروختند
عزت ما پايكوب شد
عظمت ايران از بين رفت
و...
🔸اين كلمات كه از ژرفاى دل امام برمىخاست و از هستى خود براى يكايک آنها مايه مىگذاشت، تار و پود حاضران را به لرزه مىانداخت، تاب و توان را از شنوندگان مىبرد، مردم را آشفته و از خود بيخود مىكرد. شور و احساسات عصيانبار تودهها به حدى بود كه چندين بار
سخنان او چند لحظهاى قطع شد.
🔹حال و وضع امام، نيز در هنگام ايراد نطق، سخت بحرانى بود. چهره او به حدى برافروخته شده بود، كه گويى خون به صورت او پاشيدهاند! رگهاى گردن متورم و دهان او كف كرده بود و از شدت ناراحتى و خشم، قطرههاى درشت عرق در آن فصل سرما از جبين او، سرازير بود و
فريادهاى جانسوزى كه از ته دل برمىكشيد، نه تنها قلب شنوندگان را مىلرزانيد! بلكه بيم آن مىرفت كه قلب خود او نيز يكباره از كار بيفتد! با وجود چنين شور و احساسات، سخنانى كه در اين نطق انقلابى بازگو كرد، مىتوان گفت كه در طى نهضت او تا آن روز بىسابقه بود و براى يک انسان عادى پيشنويس قبلى كه از رو بخواند، امكان ندارد كه بتواند اينگونه مرتب، منسجم و پيوسته ادا كند و براى يك نسل بلكه نسلهايى رهنمود باشد و سرنوشت ملك و ملت را در تابلويى از كلمات ترسيم كند.
🔸امام در اين نطق تاريخى و انقلابى، موضع قاطع خود را در برابر بلوكهاى شرق و غرب روشن ساخت، اهداف و آرمانهاى روحانيت را تا حدودى مشخص كرد و رهنمودهاى غنى، ژرف و پرمحتوايى به نسل معاصر و نسلهاى آينده داد. (نهضت امام خمینی، ج1، صص1035-1034)
برای مطالعه سخنرانی تاریخی امام علیه سند بردگی؛ کاپیتولاسیون ر.ک: نهضت امام خمینی، ج1، صص1041-1035
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی