هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️گل آقا و فراجا
✍ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد در اینستاگرامش نوشت:
🔹دوسه روز قبل سالروز رحلت مرحوم کیومرث صابری یا همان گل آقای معروف و دوکلمه حرف حساب روزنامه اطلاعات بود. خداوند رحمتش کند و چقدر جای او و گل آقایش خالی ست. یادم نمی رود افطاری معروف مرحوم صابری در دفتر گل آقا حوالی میدان آرژانتین را که از منتهی الیه چپ تا عمق جناح راست در آن دیده میشدند. بگذریم.
🔹چند روز قبل هم کاریکاتور سردار رادان یا به عبارتی نقاشی یا تصویرسازی گرافیکی از ایشان در همشهری چاپ شد که ابتدا شکایت و سپس رضایت را به همراه داشت و خلاصه ماجرا ختم به خیر شد. این وسط یاد یک مرحوم دیگر را هم میخواهم بکنم. دکتر حسن حبیبی، چهره علمی و معاون اول ریاست جمهوری دهه هفتاد.
🔹گل آقا هفتگی منتشر میشد. تقریبا یا هر هفته یا یکی درمیان کاریکاتور مرحوم حبیبی روی جلدش بود. رییس روابط عمومی رییس جمهور وقت که رفاقت صمیمی هم با مرحوم گل آقا داشت تعریف میکرد یک بار مرحوم حبیبی با او تماس میگیرد و میگوید «به صابری زنگ بزن چند هفته است تصویرم روی جلد نیست. نکند تصور کرده ناراحت شدم. بگو اصلا چنین فکری نکند.»
🔹قطعا نشریه تخصصی طنز با روزنامه سراسری فرق دارد. چهره علمی و اجرایی هم با رییس پلیس متفاوت است. مطلب طنز هم با تصویرسازی دوتاست. غوغای عجیب و غریب شبکه های اجتماعی و برداشتها و سوء برداشتهایی که این روزها از یک رفتار تخصصی و حرفه ای در جامعه بازتاب داده می شود هم در آن سال ها نبوده.
🔹بنده هم معتقدم باید شکوه و هیمنه پلیس حفظ شود. نباید رفتاری کرد که در عین خیرخواهی، بازتاب عکس حتی در بخشی از جامعه بدهد و خوشحالم که فراجا هم ماجرا را تمام کرد. فقط خواستم ذکر خیری از گل آقا و روزگارمان کرده باشم. برای عدم تکرار این سوءتفاهم ها باید سواد رسانه ای جامعه بالا برود. چه من مسئول مطبوعاتی و سیاسی چه آن همکار روزنامه نگار و چه شهروندی که سبد مطالعه اش از رسانه فاخر طنز و گونه های متفاوت سخن و کلام خالی می بیند محتاج رشد سواد رسانه ای است.
🔹گل آقا روحت شاد. امثال تو که باشند، امثال من و مخاطب خواهیم فهمید طنز و کاریکاتور چیست و چقدر راهگشاست.
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️امام حسين عليه السلام:
🔸إنّ أوصَلَ الناسِ مَن وَصَلَ مَن قَطَعَهُ.
🔹قوى ترين كَس در صله رحم كسى است كه با خويشاوند بريده از خود، پيوند برقرار كند.
📕بحارالأنوار، ۷۴/۴۰۰/۴۱
#امام_حسین
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢آیا مى توان بدون اجازه، وارد ملک دیگرى شد؟
🔹پاسخ این سؤال در آیات ۲۷ تا ۲۹ سوره «نور» بیان شده است. در این آیات بخشى از آداب معاشرت و دستورهاى اجتماعى اسلام که ارتباط نزدیکى با مسائل مربوط به حفظ عفت عمومى دارد بیان شده است؛ و آن طرز ورود به خانه هاى مردم و چگونگى اجازه ورود گرفتن است. نخست مى فرماید: اى کسانى که ایمان آورده اید! در خانه هايى که غیر از خانه شما است داخل نشوید، تا این که اجازه بگیرید و بر اهل آن خانه سلام کنید؛ و به این ترتیب تصمیم ورود خود را قبلاً به اطلاع آنها برسانید و موافقت آنها را جلب نمائید. «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَدْخُلُوا بُیُوتاً غَیْرَ بُیُوتِکُمْ حَتّى تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا عَلى أَهْلِه». این براى شما بهتر است، شاید متذکر شوید؛ «ذلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُون». جالب این که: در اینجا جمله «تَسْتَأْنِسُوا» به کار رفته است نه «تَسْتَأْذِنُوا» زیرا جمله دوم، فقط اجازه گرفتن را بیان مى کند، در حالى که جمله اول که از ماده «انس» گرفته شده، اجازه اى توأم با محبت، لطف، آشنایى و صداقت را مى رساند، و نشان مى دهد: حتى اجازه گرفتن باید کاملاً مؤدبانه، دوستانه و خالى از هر گونه خشونت باشد.
🔹بنابراین، هر گاه این جمله را بشکافیم، بسیارى از آداب مربوط به این بحث در آن خلاصه شده است، مفهومش این است: فریاد نکشید، در را محکم نکوبید با عبارات خشک و زننده اجازه نگیرید، و به هنگامى که اجازه داده شد، بدون سلام وارد نشوید، سلامى که نشانه صلح و صفا و پیام آور محبت و دوستى است. قابل توجه این که: این حکم را که جنبه انسانى و عاطفى آن روشن است با دو جمله «ذلِکُمْ خَیْرٌ لَکُم» و «لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُون» همراه مى کند، که خود دلیلى بر آن است که اینگونه احکام، ریشه در اعماق عواطف، عقل و شعور انسانى دارد که اگر انسان کمى در آن بیندیشد، متذکر خواهد شد که خیر و صلاح او در آن است. در آیه بعد، با جمله دیگرى این دستور، تکمیل مى شود: اگر در آن خانه کسى را نیافتید وارد آن نشوید تا به شما اجازه داده شود؛ «فَإِنْ لَمْ تَجِدُوا فِیها أَحَداً فَلا تَدْخُلُوها حَتّى یُؤْذَنَ لَکُم». ممکن است منظور از این تعبیر، آن باشد که: گاه در آن خانه کسانى هستند ولى کسى که به شما اذن دهد، و صاحب اختیار و صاحب البیت باشد، حضور ندارد، در این صورت شما حق ورود نخواهید داشت.
🔹و یا این که: اصلاً کسى در خانه نیست، اما ممکن است صاحبخانه در منزل همسایگان و یا نزدیک آن محل باشد، و به هنگامى که صداى در زدن و یا صداى شما را بشنود بیاید و اذن ورود دهد، در این موقع حق ورود دارید، به هر حال آنچه مطرح است این است که: بدون اذن داخل نشوید. آن گاه اضافه مى کند: و اگر به شما گفته شود: بازگردید، این سخن را پذیرا شوید و بازگردید، که براى شما بهتر و پاکیزه تر است؛ «وَ إِنْ قِیلَ لَکُمُ ارْجِعُوا فَارْجِعُوا هُوَ أَزْکى لَکُم». اشاره به این که: هرگز جواب رد، شما را ناراحت نکند، چه بسا صاحبخانه در حالتى است که از دیدن شما در آن حالت ناراحت مى شود، و یا وضع او و خانه اش آماده پذیرش مهمان نیست!. و از آنجا که به هنگام شنیدن جواب منفى، گاهى حس کنجکاوى بعضى تحریک مى شود، و به این فکر این مى افتند از درز در، یا از طریق گوش فرا دادن و استراق سمع، مطالبى از اسرار درون خانه را کشف کنند، در ذیل همین آیه مى فرماید: خدا به آنچه انجام مى دهید آگاه است؛ «وَ اللّهُ بِما تَعْمَلُونَ عَلِیم».
🔹و از آنجا که هر حکم، استثنايى دارد که رفع ضرورت ها و مشکلات از طریق آن استثناء به صورت معقول انجام مى شود، در آخرین آیه مورد بحث، مى فرماید: گناهى بر شما نیست که وارد خانه هاى غیر مسکونى بشوید که در آنجا متاعى متعلق به شما وجود دارد؛ «لَیْسَ عَلَیْکُمْ جُناحٌ أَنْ تَدْخُلُوا بُیُوتاً غَیْرَ مَسْکُونَة فِیها مَتاعٌ لَکُم». و در پایان اضافه مى نماید: و خدا آنچه را آشکار مى کنید و پنهان مى دارید مى داند؛ «وَ اللّهُ یَعْلَمُ ما تُبْدُونَ وَ ما تَکْتُمُون». شاید اشاره به این است که گاه، بعضى از افراد از این استثناء سوء استفاده کرده و به بهانه این حکم، وارد خانه هاى غیر مسکونى مى شوند، تا کشف اسرارى کنند، و یا در خانه هاى مسکونى به این بهانه که نمى دانستیم مسکونى است، وارد شوند، اما خدا از همه این امور آگاه است و سوء استفاده کنندگان را به خوبى مى شناسد.
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمی مکارم شيرازى، دارالکتب الإسلامیه، چاپ بیست و نهم، ج ۱۴، ص ۴۵۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#اجازه #رخصت #اذن
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️فرق میان ما و انبیا و اوصیا علیهم السلام
🔹فرق ما با انبیا و اوصیا علیهم السلام در یک مطلب است و آن اینکه ما بالوجدان متوجه خیر و متحذّر از شر نیستیم، ولی آنها عینکشان و دید بصیرتشان یک چیز را خیر و خلافش را شر میبیند، ولی ما هر روز خیر و شری داریم و اشتباهات ما عمدی است و سهوی نیست. آنها تشخیص دادهاند خیر مطلق یک چیز است که از هر خیری خیر است و از هر خیری خوبتر است. مطلب را تشخیص دادهاند و لذا به سرچشمه متوسل میشوند، ولی ما که ایمان قوی نداریم؛ «بهار توبه شکن میرسد چه چاره کنم». [۱]
پی نوشت؛
[۱] دیوان حافظ، با تصحیح قدسی، غزل ۳۸۸، ص ۲۸۹.
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢امپریالیسم فرهنگی با سلاح فضای مجازی (بخش سوم)
🔸 #امپریالیسم_فرهنگی را می توان شکل حساب شده تلاش غرب برای تسخیر فضای فکری و فرهنگی سایر ملت ها و به ویژه ملت های مسلمان ارزیابی کرد. به واقع «امپریالیسم فرهنگی»، ظریف ترین نوع سیاست امپریالیستی به شمار می آید که هدف آن، تصرف ارضی یا کنترل حیات اقتصادی نیست، بلکه می کوشد تا در ذهن انسان نفوذ کرده، آن را به کنترل درآورد. یکی از ابزارهای مهم غرب برای رسیدن به این گونه از امپریالیسم، فضای مجازی است.
🔴ابزارهای امپریالیسم فرهنگی
💠ابزارهای امپریالیسم فرهنگی نیز گوناگون هستند. این ابزارها را می توان در قالب پنج امپریالیسم تعریف کرد:
3⃣امپریالیسم سینمایی
🔹بی تردید یکی از قدرتمندترین ابزارها برای امپریالیسم فرهنگی توسط غرب، رسانه های آمریکایی با محوریت صنعت فیلم سازی هالیوود هستند. این موضوعی پذیرفته شده است که جهان بینی آمریکایی، پیش از آن که از هر طریق دیگری مطرح شود، از طریق #هالیوود منتشر می شود. اگر به تعبیر «پروفسور نوام چامسکی» نخستین کارکرد شرکت های بزرگ روابط عمومی، تبلیغات، سینما و تلویزیون، کنترل افکار است، پس باید در پس هر سکانس، تصویر و سخنی یک تز و ایدئولوژی نهفته باشد. چامسکی این تله رسانه های غربی را چنین توضیح می دهد: «در پس ظاهر بی طرفانه شرح مسائل اجتماعی ـ از طریق گزارش های تلویزیونی، تحلیل های سیاسی یا اخبار رادیو ـ پیش فرض ها و اصول ایدئولوژیکی ای نهفته است که وقتی آن ها را افشا می کنیم، فرو میریزند.
4⃣امپریالیسم ماهواره ای
🔹نوع دیگر از امپریالیسم فرهنگی، #امپریالیسم_ماهواره ای است. پیدایش نخستین شبکه های جهانی ماهواره ای در اواسط دهه ۱۹۸۰ و در پی انجام آزمایش های اولیه در ایالات متحده آمریکا صورت پذیرفت. از آن زمان، استفاده عموم شبکه های ماهواره ای به سرعت در گوشه و کنار جهان رواج یافت. #ماهواره به وسیله ای برای اعمال قدرت با هدف ترویج ارزش های فرهنگی امپریالیسم در میان ملل جهان سوم و خفه کردن فرهنگ این ملت ها بدل شد. بخشی از این برنامه های تلویزیونی ماهواره ای به ویژه س.ک.س انگاری از جمله مهم ترین وسایل دستیابی به اهداف امپریالیسم فرهنگی است. #تهاجم_فرهنگی از طریق ماهواره به قصد تضعیف باورهای دینی و تعهدات اخلاقی و تشویق بی بند و باری، تضعیف نهاد خانواده و دیگر شؤون اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، دغدغه هایی جدید برای اندیشمندان اجتماعی جوامع هدف پدید آورد. غربی ها می کوشند با استفاده از برتری اقتصادی، سیاسی، نظامی، اجتماعی و فن آوری، از طریق امواج ماهواره ای، به مبانی اندیشه و رفتار ملت ها هجوم برده، با تهدید، تضعیف، تحریف و احیاناً نفی و طرد آن ها، زمینه حاکمیت اندیشه، ارزش ها و رفتارهای مطلوب خود را فراهم آورند. #ادامه_دارد...
برگرفته از ماهنامه فرهنگ پویا - ۲۹
منبع؛ حوزه نت
#امپریالیسم #فرهنگ
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️معلمین سربازان گمنام نظام اسلامی و اسلام و مسلمین
🔹[معلّمین] این سربازان گمنام نظام اسلامی و اسلام و مسلمین که در اطراف کشور، در دورترین نقاط کشور، بیسروصدا مشغول کارند، مشغول مجاهدتند و با سختیها، با مشکلات فراوان، دارند کار میکنند. در واقع، فرزندان ملّت را این جامعهی معلّمین دارند تربیت میکنند و آنها را برای آیندهی روشنی آماده میکنند. حالا همهی معلّمین یکجور نیستند؛ مثل همهی جوامع دیگر، مثل همهی قشرهای دیگر، سطوح مختلفی دارند، امّا آن نگاه کلّی به #معلّم این است که عرض کردم.
🔹کمبود امکانات هم دارند که این فقط مال امروز هم نیست. در گذشته هم معلّمین در آزمونهای گوناگون سربلند بیرون آمدند. در دفاع مقدّس، معلّمین کشور نزدیک به پنج هزار شهید دادند؛ معلّمان کشور چهار هزار و نهصد و خردهای شهید دادند. دانشآموزانی که غالباً تحت تأثیر نَفَس گرم معلّمین به جبهه رفتند و شهید شدند، حدود ۳۶ هزار نفرند؛ این دانشآموزان ممکن است تحت تأثیر خانواده و مسجد و رفقا هم بودند، امّا اغلب یا بسیاری از این جوانان دانشآموز و دبیرستانی که جبهه رفتند، تحت تأثیر نَفَس گرم این معلّمین بودند.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_خامنه_ای
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 🔺 مرا زیر گرفت تا صدای سکوتش شنیده شود!
📝 روایت قابل تامل طلبه ای که در بلوار مرزداران زیر گرفته شد از علت حادثه؛
🖍 روزنامه فرهیختگان روایتی جدید از ماجرای بلوار مرزداران منتشر کرده است؛ چند روز قبل یک روحانی ۳۵ ساله در بلوار مرزداران تهران ساعت ۹ روز چهارشنبه، پس از پارک خودرو شخصی، توسط یک دستگاه خودرو سواری به زیر گرفته شد و کلیپش در سطح وسیعی دیده شد.
💬 حجت الاسلام امیر قرقچی نام این طلبه است و در مورد روز حادثه به فرهیختگان گفت:
▫️ مثل هر روز به حوزه میرفتم و وقتی از ماشین خارج شدم، بنده خدایی با ماشین به سمت من آمد و من هم با لبخند گفتم چه کار میکنید. بیتوجه به من، چندبار ماشین را عقب و جلو کرد و روی ماشین افتادم و 30-20 متر آنطرفتر افتادم.
🔹 اولش که میگفت حاج آقا خودش وسط خیابان بود (با خنده) و بعد دادستان گفت اگر همکاری کنید، کمک میکنم و او هم گفت قصدی نداشته و شیطنتی بود که ناشی از فضای مسموم تبلیغی بوده است. از حرفهای او اینطور استنباط کردم که ذهن او نسبت به طلبهها و روحانیت بد شده است. ظاهرا جویای کار بوده اما کارش درست نشده است. خودش میگفت من را نخواستند و یک ریشو را برای کار قبول کردند. اینها را گفت و از تصمیمی که در یک لحظه گرفته بود هم پشیمان بود.
▫️پدر همین جوان به من گفت ما مسلمان هستیم و اتفاقا در خانواده خود طلبه داریم.
🔸اما سوالم این است که چه شد که این بنده خدا این کار را کرد؟!
🔹فکر میکنم این آدم هیچ ملجایی برای خودش در قرائتهای حال حاضر نمیبیند. هیچ جایی را برای خودش ندارد که صدایش شنیده شود. باید دست به عملی میزد که صدا، فکر و ایده او شنیده میشد. فکر او چیست؟
▫️میگوید وقتی خواستم استخدام شوم، کسی من را آدم حساب نکرد اما کسی که ریش داشت و یقهاش بسته بود را به کار گرفتند. میگفت من هم فنی بودم و مهارت داشتم اما من را ندیدند. وقتی فریاد سکوت او شنیده نمیشود، مجبور است پای خود را روی پدال گاز فشار دهد و من طلبه را زیر بگیرد تا صدای فریادش به گوش همه برسد. واضح است که دشمن به دنبال تفرقه است و میخواهد بین مردم فاصله بیندازد اما ما چه کردیم؟ باید تلاش کنیم این فاصلهها کم شود و صداها شنیده شود و مجال گفتوگو باز شود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🟠 سردار قاآنی فرمانده سپاه قدس در جمع نمایندگان طلاب:
🔶 بعضی از روزها بیش از ۳۰ عملیات در کرانه باختری انجام می شود / نگران آذربایجان نباشید!
▫️امروز به حول قوه الهی و به برکت حرکت جمهوری اسلامی و رشد فرزندان اسلام در زیر سایه فرهنگ مقاومت، بعضی از روزها بیش از ۳۰ عملیات در کرانه باختری انجام می شود که رسانه های آنان تلاش بر عدم بیان آن دارند.
🔹 امروز جوانان فلسطینی رژیم صهیونیستی را ذلیل کرده اند و این رژیم جنایتکار در هیچ زمانی به این اندازه ذلیل نشده بود.
▫️سفر رئیس جمهور کشور به همراه وزرا به سوریه و حضور در دمشق، نشانگر اقتدار و موفقیت بزرگ جمهوری اسلامی ایران است
🔹 نگران آذربایجان نباشید و اوضاع تحت رصد است و اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
▫️قطعا به حول قوه الهی پیش بینی حضرت آقا درباره اسرائیل بر روی زمین نخواهد ماند و بنابر فرموده رهبر انقلاب خودشان هم عجله دارند.
🔹روشنگری مردم در موضوع مقاومت از کارهایی است که روحانیت به خوبی می تواند انجام دهد.