⭕️ کدام گروه پشت ترورِ شبانه ی فرماندهان عراق قرار دارد ؟
♨️ حمله عناصر مسلح ناشناس به خانه یکی از فرماندهان نیروهای سرایا السلام عراق باعث شهادت دختربچه این فرمانده شد.
گروه «سرایا السلام» وابسته به جریان «مقتدی صدر»، رهبر جریان الصدر عراق از حمله مسلحانه افراد ناشناس به منزل یکی از فرماندهان خود خبر داد.
♦️ بر اساس بیانیهای که این گروه منتشر کرده، عناصر مسلح نقابپوش با حمله به «جمال الدراجی»، فرمانده تیپ پنج سرایا السلام، اقدام به تیراندازی کرده که بر اثر اصابت گلوله به دختر خردسالش به نام «رقیه»، وی به کما میرود و بعد از سه روز بستری در بیمارستان فوت میکند.
🔻 هنوز علت این حمله مشخص نیست اما برخی منابع آن را به دشمنی شخصی ربط داده و برخی نیز به استناد به منابع نزدیک به جریان الصدر، این حادثه را سرقت مسلحانه دانستهاند.
‼️ سرایا السلام، شاخه نظامی جریان الصدر عراق طی چند سال جنگ عراق با تروریسم و داعش، تحت فرمان نیروهای الحشد الشعبی خدمت میکرد.
https://eitaa.com/mesagh
9.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ داد برانداز ها هم از همایش دیروز منافقین در آمد
♨️ اعتمادی (در خصوص همایش دیروز منافقین) : مریم رجوی جمعی از دیپلمات های خارجی را جمع کرده تا بگوید من مشروعیت دارم ، نه تنها مشروعیت شما از این اقدام مشخص نشده که اتفاقا شما وابسته به غرب نشان داده میشوید و اینکه یک گروه از دیپلمات های دیگر کشور ها مشروعیت بگیرید صحیح نیست ، گروه ها باید مشروعیت خود را از مردم بگیرند که منافقین چنین توان و جایگاه و مشروعیتی ندارند ...
https://eitaa.com/mesagh
⭕️ چرا عربستان سعودی به طور رسمی بر گروه های فلسطینی شمشیر کشیده است ؟
♨️ همزمان با بالا گرفتن تب سازش و عادی سازی حساب شده روابط با رژیم صهیونیستی، عربستان هم حمله تبلیغاتی گسترده ای را به منظور تخریب وجهه گروه های مقاومت در غزه آغاز کرده و با این کار چهره واقعی خود را با پیوستن به محوری که آرمان فلسطین را به کلی انکار کرده نشان داده است.
🔻 کارشناسان مسائل سعودی معتقدند که حمله رسانه ای و تبلیغاتی عربستان به جنبش حماس از سه سال پیش یعنی از زمان انتصاب بن سلمان به عنوان ولی عهد این کشور آغاز شده است.
‼️ کارشناسان بر این عقیده اند که ظرف سه سال گذشته به موازات روند عادی سازی روابط کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان با رژیم صهیونستی، موج تخریب علیه ملت فلسطین به خصوص گروه های مقاومت و آرمان فلسطین، هم جریان داشته است.
♦️ کارشناسان خاطرنشان می کنند که رسانه های عربستان و دیگر رسانه هایی که از سوی این کشور حمایت مالی می شوند با تولید و پخش سریال هایی سعی کرده اند به آرمان فلسطین و مقاومت این کشور حمله کنند. حتی روزنامه های این کشور با وقاحت اعلام کردند که "قدس آرمان ما نیست". کارشناسان تأکید کرده اند که رژیم صهیونیستی بارها به همکاری امنیتی و نظامی و مذهبی بین این رژیم و عربستان اعتراف و سعی کرده اند به این بهانه به روند عادی سازی روابط و سازش و ائتلاف وجهه قانونی داده و در نهایت مسیر را برای اجرای معامله ترامپ هموار کنند.
🔻 برخی تحلیل گران هم خاطرنشان کرده اند که با نگاهی به رسانه های سعودی طی دو هفته گذشته می توان موج مخفی و زیرپوستی تخریب علیه غزه به عنوان پایگاه اصلی مقاومت فلسطین را لمس کرد؛ شبکه های همگام با رسانه های کشورهای حاشیه خلیج فارس در کنار هک پایگاه اطلاع رسانی گردان های قسام – شاخه نظامی حماس -، تخریب های گسترده ای را علیه جنبش حماس و مقاومت فلسطین دنبال می کنند.
‼️ آنها معتقدند که عربستان عزم خود را برای حضور محور آمریکایی – صهیونیستی و دشمنی با آرمان فلسطین و مقاومت جزم کرده است. آنها در توصیف مواضع رسمی عربستان می گویند این کشور قدم به قدم پرده از چهره پلید خود برداشته است و به وضوح می توان گفت که اکنون دیگر آرمان فلسطین هیچ جایی در رویکردهای سعودی عربی ندارد.
🔻 از سوی دیگر فعالان سیاسی معتقدند که حمله گسترده و شدید عربستان به آرمان فلسطین و گروه های مقاومت صرفا بیانگر بحران داخلی این کشور است؛ بحرانی که ناشی از تنش های داخلی برای پرداخت هزینه ثبیت مشروعیت خاندان سلمان به آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
🔸آنها معتقدند که حکومت سعودی می کوشد با این اقدامات، لیاقت و توانمندی های خود را به اربابان آمریکایی و صهیونیستی خود در منطقه اثبات کند.
🔸کارشناسان خاطرنشان کرده اند که عربستان جلب رضایت آمریکا را منوط به سازش با رژیم صهیونیستی و انطباق مواضع خود با این رژیم درباره مسائل منطقه از جمله دشمنی با ایران و تک تک اعضای محور مقاومت می داند.
https://eitaa.com/mesagh
⭕️ تحریم ترکیه در دستور کار آمریکا ؟
♨️ یک نماینده کنگره آمریکا اعلام کرد طرح تحریم ترکیه به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ از روسیه، با همکاری دو نماینده جمهوریخواه و یک نماینده دموکرات تدوین و برای انجام مراحل بعدی تحویل کنگره شده است.
♦️ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «آدام کینزینجر» نماینده جمهوریخواه ایالات ایلینوی در مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه طی بیانیهای در وبسایت رسمی خود اعلام کرد که طرح تحریم ترکیه به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 تحویل کنگره آمریکا شده است.
👤 آدام کینزینجر با اشاره به اینکه «ابیگیل اسپانبرگر» نماینده دموکرات ایالت ویرجینیا و «مایکل مککال» نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس نیز در تدوین طرح تحریم ترکیه با وی همکاری داشتهاند، اعلام کرد که بر اساس طرح مذکور که در راستای مقابله با صادرات سلاح از سوی روسیه تدوین شده، دولت ترکیه به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 از روسیه هدف تحریم قرار خواهد گرفت.
🔻وی در ادامه بیانیه خود با تأکید بر اینکه ائتلاف نظامی ناتو برای آمریکا و متحدانش از اهمیت حیاتی برخوردار است، اظهار داشت: «برای اینکه ناتو قوی باقی بماند، اعضای آن باید اصول، وظایف و تعهدات خود را رعایت کنند. ترکیه همچنان تصمیماتی اتخاذ میکند که مناسب یک کشور عضو ناتو نیست.»
🔻 آمریکا خرید سامانه دفاعی اس-400 از سوی ترکیه که خود جزو اعضای ناتو است را تهدیدی برای این پیمان نظامی تلقی میکند و به همین دلیل بارها از آنکارا خواسته بود که از خرید اس-400 چشمپوشی کند.
🔹اما دولت ترکیه در نهایت خواسته آمریکا را نادیده گرفت و اواسط تیرماه سال گذشته روسیه تحویل سامانه اس-400 به ترکیه را رسماً آغاز کرد.
https://eitaa.com/mesagh
⭕️ جریان اصلاحات تابستان داغ را برای آمریکا احیا خواهد کرد ؟ علیرضا علوی تبار : شاید از روش های غیر قانونی استفاده کنیم...
👤 علیرضا علویتبار، فعال اصلاحطلب و از تئوریسینهای این جریان خاص سیاسی به تازگی در یادداشتی که در سایت مشق نو و با عنوان "رادیکالیسم و تندروی" منتشر شد، نوشت:
🔻"از نظر «روش» مبارزه و فعالیت سیاسی، میتوان سه روش را از یکدیگر متمایز ساخت: «روش غیرقانونی و خشونتآمیز»، «روش قانونی و خشونت پرهیز» و «روش غیرقانونی اما خشونتپرهیز». روشهایی چون نافرمانی مدنی و اعتصاب در برخی از جوامع غیرقانونی هستند، اما خشونتآمیز نیستند. روش مبارزه انقلابی هم غیرقانونی و هم خشونتآمیز است. خط قرمز اصلاحطلبی خشونت (اقدام علیه افراد و اموال) است. اما اصلاحطلبان ممکن است از روشهای «قانونی» و «غیرقانونی اما خشونتپرهیز» بهره بگیرند! "
♦️ او میافزاید: اما از نظر هدف، برای افراد و جریانهایی که خواهان تغییر هستند، میتوان سه هدف برای تغییر در نظر گرفت: مدیران سیاسی (آنچه در قانون مدیریت خدمات کشوری ایران به عنوان «مقام» شناخته میشود)، راهبردها و خطمشیهای عمومی کشور، ساختار نظام سیاسی کشور.
🔻علویتبار گفته است: تلاش برای تغییر هر یک از عناصر پیشگفته جریانهای مختلف را ذیل مخالفان و منتقدان وضع موجود قرار میدهد. اصلاحطلب میتواند از نظر هدف خواهان تغییر در هر یک از آنها باشد. روشن است که هر چقدر از تغییر مدیران و مقامهای سیاسی به سوی تغییر ساختارهای سیاسی حرکت کنیم، ژرفای اصلاح و تغییر افزایش مییابد. از این رو میتوان اصلاحطلبان را بر حسب سطح و عمق تغییری که دنبال میکنند، دستهبندی کرد.
‼️ این تئوریسین اصلاحطلب در ادامه اظهارات خود تأکید میکند: همینجا باید افزود که در تحلیل درست برخی از صاحبنظران روشهایی چون «نافرمانی مدنی» نیز نوعی از اطاعت از قانون را با خود دارند. چون در نافرمانی مدنی ممکن است فرد اقدامی کند که در ظاهر با قانون مغایر باشد اما از پیش خود را آماده ساخته است تا براساس قانون و به دلیل نقض آگاهانه قانون مجازات شود. فرق نافرمانی مدنی با خلافکاری متعارف انگیزه برای اقدام و پذیرش امکان مجازات قانونی پیش از اقدام است.
✳️ شاید در اظهارات علویتبار بهتر مشخص شود که چرا علیرغم دستگیری امثال "نیما زم" اما چند روز پس از این رخداد، پیشلرزه فتنه اقتصادی در آبان ۹۸ رخ میدهد!
🔸به سخن دیگر اینکه به نظر میرسد خواص کشور آنطور که باید منشأ آلودگیهای ذهنی و پمپاژ خشونت و براندازی در افکار عمومی را رصد نکردهاند.
♦️ این اظهارات علویتبار مسبوق به سابقه است و او ۳ ماه قبل از آبان ۹۸ نیز همین اظهارات را بر زبان رانده و حتی از لزوم اشغال مراکز حساس نظام در مسالمت کامل! نیز سخن گفته بود.
🔹در اینجا لازم است که توضیح داده شود ادعای علویتبار مبنی بر نفی خشونت در روشهای غیر قانونی! و یا نظیر همین حرف در نزد دوست دیرین او یعنی عمادالدین باقی مبنی بر اینکه مردم حق براندازی دارند اما بدون اغتشاش! تماماً یک بلوف ساده هستند برای سربازگیری خیابانی.
🔹زیرا هر کودکی هم میتواند، بفهمد که نفس حضور در خیابان و چنگ زدن به صورت قانون یعنی اغتشاش و خشونت.
🔸بماند که چپها در این زمینه اشارهای هم به تظاهرات سکوت سال ۸۸ دارند و از این میگویند که تظاهرات غیر قانونی مسالمتآمیز امکانپذیر است اما باید توضیح داد که همان جمعیت سکوتکننده هم اگر توانسته بودند به نقاط حساس نظام برسند یقینا فرمان امثال علویتبار را اجرا میکردند و دست به اشغال میزدند!
♨️ فلذاست که ما با یک تئاتر شوم مواجهیم که هر روز و هر شب در مقابل اذهان و چشمهای مردم تکرار میشود و متأسفانه آنطور که باید نیز مورد روشنگری خواص و رصد امنیتی قرار نمیگیرد.
🔻 گفتنیست قضاوت درباره اظهارات علویتبار در هر نظام سیاسی دیگری در جهان، "آنارشیسم میلیتاریزه" خواهد بود و گوینده نیز به مثابه ظالم در حق قانون اساسی، مردم و حاکمیت سیاسی معرفی خواهد شد.
♦️ علویتبار پیش از این هم در یادداشتی پیرامون نامه سرگشاده موسوی خوئینیها به رهبر انقلاب نوشته بود: در وضعیت بحرانی قرار گرفتهایم. این وضعیت ناگوار در کنار «جامعهای آشفته و گسیخته» منجر به وضعیت «ناگوار غیرانقلابی» میشود. وضعیتی که از دل آن نه انقلاب، بلکه فروپاشی و استهلاک روزافزون و در بدترین حالت شورشها و درگیریهای کور، بیرون میآید.
🔻 "هدف اصلاحات، حفظ حکومت نیست" هم از دیگر اظهارات هفتههای اخیر علویتبار است که به نظر میرسد برای داغ کردن فضا و فرماندهی در آشوبهای احتمالی ایراد شده است.
@iran_onlin_ir
⭕️ ایران باید در حوزه اقتصادی به "بازدارندگی" برسد / چند نکته در خصوص سند راهبردی 25 ساله ایران و چین
♨️ پیشنویس سند راهبردی 25 ساله ایران و چین همچنان در کانون توجه محافل سیاسی و رسانهای داخل و خارج قرار دارد. همزمان با رونمایی از این پیشنویس، کشورهای متخاصم ایران، طی یک عملیات روانی گسترده، هجمههای تندی را علیه آن به راه انداخته و در پی تشکیکآفرینی بین افکار عمومی جهت مقابله با عملیاتی شدن سند هستند.
1️⃣ هر آنچه در روزهای اخیر از آمار و ارقام و آدرسها و جزایر و غیره که درباره سند راهبردی ۲۵ ساله گفته شده، از اساس واقعیت نداشته و چیزی جز «ضداطلاعات» نیست. رصد فضای رسانهای و سیاسی نشان میدهد که بخش عمدهای از دروغپردازیها پیرامون پیشنویس سند مذکور از سایت انگلیسی «پترولیوم اکونومیست» نشأت میگیرد که متأسفانه در داخل نیز برخیها آن را باور کردهاند. پترولیوم اکونومیست، یک رسانه تحلیلی در حوزه انرژی است که از نخستین روزهای رونمایی از پیشنویس سند 25 ساله، به شدت نگاه چالشی به آن داشته و به عملیات روانی پیرامون آن میپردازد.
2️⃣ سند راهبردی تهران- پکن، میتواند یک فرصت بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران برای بسترسازی اقتصادی متناسب با الگویی غیرغربی (نه به معنای الگوی چینی) باشد؛ الگویی که فاقد مؤلفههای ایدئولوژی نظام حاکم بر چین بوده و برخلاف الگوهای توسعهگرایانه کشورهای غربی و نظام سرمایهداری، به دنبال نفوذ سیاسی، فرهنگی، ارزشی و امنیتی در کشورمان نیست؛ این نوع شیوه تعامل و همکاری دقیقاً در مقابل دیدگاههای غربگرایانه که توسعه را در غرب جستجو میکنند، قرار دارد.
3️⃣ سند راهبردی 25 ساله ایران و چین نشان میدهد که ایران بر اساس شناخت درست، در حال سرمایهگذاری بلندمدت بر روی منطق و منطقه قدرت است. این موضوع یقیناً در آینده به ارتقاء سطح بازدارندگی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران منجر خواهد شد.
🔻 سند مذکور از نقطه نظری خاص، به معنای پایان کارزار فشار حداکثری و اختلال در تلاشهای آمریکایی– صهیونیستی– اروپایی– عربی برای منزوی ساختن ایران است. پایان کارزار فشار حداکثری چیزی جز به معنای تقویت زیرساختهای اقتصادی و قدرت راهبردی جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر توانمندیهای داخلی خویش و بهرهگیری از سایر ظرفیتهای تجاری، نیست.
♦️ لذا سند راهبردی 25 ساله در نگاه کلان ترسیم مسیرهایی غیر از مسیر تعامل با غرب برای اقتصاد ایران است. حال بهسادگی میتوان به دلایل سروصداهایی که در محافل آمریکایی و رژیم صهیونیستی درباره این سند بلند شده است، پی برد.
https://eitaa.com/mesagh
⭕️ ایران نفتکشی توقیف شده را بدون اطلاع کشورهای توقیف کننده به ایران بازگردانده است
♨️ رئیس یک سازمان حقوق بشر در امور دریایی اعلام کرد نفتکش اسمای گالف که آمریکا بهخاطر نقض تحریمها علیه ایران مصادره کرده بود، در روز پنجم جولای از ساحل امارات حرکت کرده و وارد آبهای ایران شده است. یک سازمان دریانوردی در گزارشی تأییدنشده اعلام کرد نفتکشی که آمریکا بهخاطر نقض عامدانه تحریمها علیه ایران مصادره کرده بود، در روز پنجم جولای از ساحل امارات متحده عربی حرکت کرده است.
‼️ تصاویر ماهوارهای این کشتی را در روز پنجشنبه در آبهای ایران نشان میدهد.
🔻 مشخص نیست چه اتفاقی در نفتکش «امتی اسکای گالف» با پرچم دومینیکا افتاده ولی گزارش حرکت این نفتکش پس از ماهها درگیری بین ایران و آمریکا منتشر شده است.
👤 دیوید هاموند، رئیس سازمان حقوق بشر در امور دریایی میگوید کاپیتان نفتکش اسکای گالف تأیید کرده که این کشتی حرکت کرده است.
🔻 هاموند گفت 26 نفر از ملوانان هندی این کشتی به کشور خود بازگشتهاند و دو نفر دیگر در تهران بهسر میبرند. عکسهای ماهوارهای وبسایت «تنکر ترکرز دات کام» که تجارت نفت در دریا را ردیابی میکند، این کشتی را در آبهای ایران در جزیره هرمز نشان داده است. جزیره هرمز در 190کیلومتری شمال ساحل امارات قرار دارد یعنی جایی که این نفتکش ماهها نگهداری میشد.
https://eitaa.com/mesagh
⁉️ یک سوال درباره ی هشتگ اعدام نکنید
♨️ سوالي که امثال آقاي عبدي و ابطحي بايد به آن پاسخ دهند اين است که چرا در مناقشات سياسي ايجاد شده در کشور، بيگانگان از آمريکاييها تا اروپاييها همواره از اين جريان حمايت ميکنند!؟ چه هماهنگي و همسويي نوشته يا نانوشتهاي ميان اين دو وجود دارد که در طول حداقل سه دهه اخير بارها شاهد اقداماتي مشابه و مشترک بوده ايم!؟
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 ناگفتههای رهبر معظم انقلاب درباره کسانی که باعث شدند امام جام زهر بنوشد..
#قطعنامه_۵۹۸
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✖️امام خمینی (ره): مرگ و شهادت برایم گواراتر از پذیرش قطعنامه بود..!
🔺خدا میداند که اگر نبود انگیزهای که همه ما و عزت و اعتبار ما باید در مسیر مصلحت اسلام و مسلمین قربانی شود، هرگز راضی به این عمل نمیبودم و مرگ و #شهادت برایم گواراتر بود.
📅 ۲۹ تیر ۱۳۶۷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 #انقلاب_کوپرنیکوسی [کوپرنیکی] #کانت و لوازم آن در فلسفه
از جمله مفاهیم بسیار مهم که میتوان در دستگاه فلسفی وی به آن اشاره کرد که رسیدن به مابعدالطبیعه درونماندگار [Immanente] نیز از مسیر این مفهوم معنا مییابد، مفهوم انقلاب کوپرنیکوسی کانت است. کانت برای تشریح این مفهوم از مثالی استفاده میکند، این مثال از گالیله راجع به آزمایشهایی که وی انجام میداد، میباشد.
آن چه که در این آزمایشها برای وی حاصل شده است، چیزی است که خِرَد مطابق با طرح خود خلق میکند؛ گالیله ُدریافت که خِرَد باید با اصول داوریهای خود و مطابق با قانونهای ثابت پیش رود و طبیعت را ملزم سازد که به این پرسشها پاسخ گوید؛ نه این که فقط به وسیلهی طبیعت به این سو و آن سو کشیده شود، زیرا در غیر این صورت، مشاهدههای تصادفی که مطابق با هیچ نقشهی از پیش طرحشدهای انجام نگرفته باشد، به هیچ روی در یک قانون ضروری به یکدیگر نمیپیوندند(کانت، نقد خرد محض، BXIII - BXIV).
وی در ادامه اضافه میکند، خِرَد در یک دست باید اصلهای خود را، که فقط پدیدارهایی (Erscheinung) که با آنها تطابق داشته باشند و میتوانند اعتبار قانون بیابند، داشته باشد؛ و در دست دیگر، آزمایشهایی را که خرد بر پایهی همان اصلها براندیشیده است، سپس به سوی فهم طبیعت رهسپار شود. در نتیجه انسان؛ نه در مقام یک شاگرد دبستان که میگذارد هر آن چه آموزگار میخواهد به او بیاموزاند، بلکه در مقابل، همچون قاضی رسمی که شاهدها را ملزم میسازد که به پرسشهایی پاسخ گویند که او خود در برابر ایشان میدهد(همان، B XIV).
لذا خِرَد آن چه را که از پیش اندیشیده است، میتواند در طبیعت نیز بیابد. از این رو، #فاعلشناسا به دنبال استنطاق از امور است، بهسان قاضی در دادگاه که سوالهایی را طرح میکند و به دنبال استنطاق آنها از شاهدها میباشد.
این انقلاب کانتی در مقابل حکمت قرار دارد و معنای آن چنین است که انسان، قانونگذار طبیعت است، در اینجا شاهد #واژگونی_مفهوم_قدیمی_حکمت هستیم و انگاره نقادانه کانتی در مقابل این مفهوم قدیمی قرار میگیرد. لذا به جای نظریه هماهنگی میان ذهن و عین، اصل تبعیت ضروری عین از ذهن قرار میگیرد(ژیل دلوز، فلسفه نقادی کانت، 41).
نکتهی دیگر این که با شکلگیری این چرخش و تلاش برای ترسیم مابعدالطبیعه درونماندگار، مفاهیم ذات یا بود و نمود، جای خود را به مفاهیم نومن و فنومن میدهد. فنومن چیزی است که پدیدار میشود، از آن جهت که پدیدار میگردد، لذا میتوان گفت که بر کسی پدیدار میشود، هیچ پدیداری به ذاتی در پَسِ خود ارجاع ندارد، بلکه به شرطهایی که خودِ پدیدار شدناش را مشروط میسازد، ارجاع دارد. شروطِ پدیدارها همان صورتهایی است که پدیدارها در ذیل آنها پدیدار میشوند؛ مانند صورتهای مکان، زمان و مقولات(ژیل دلوز، انسان و زمانآگاهی مدرن درسگفتارهای ژیل دلوز درباره کانت). لذا نقد خرد محض، شرایط این پدیدارها را بیان میکند، شرایط ایجابی و سلبی آن. مقصود از اصطلاح استعلایی نیز همین بحث از شرایط ایجابی و سلبی است، این شرایط در دستگاه هگلی ثابت نیستند، بلکه صیرورت بر آن حاکم است، هر چند که در دستگاه فلسفی کانت، ثابت فرض شده است. لذا ایدههای کانت، امر ثابتاند و ایدههای هگل، واجد صیرورتاند. کانت متناسب با چنین انقلاب کوپرنیکوسی، دو نوع شناخت خرد را از هم متمایز میسازد.
کانت دو نوع شناخت خرد را از هم متمایز میکند، شناخت نظری خرد و شناخت عملی خرد. وی در توضیح این دو اصطلاح معتقد است که شناخت خرد به دو شیوه به متعلق خود مربوط میشود؛ یا صرفاً متعلق را متعین (Determination: Bestimmung) میکند؛ یا آن را به فعلیت میرساند.
https://eitaa.com/mesagh