⚡️نقش قواعد تقدیر در دریافت و انتشار علم چیست؟/ طبقه بندی فعلی علم، جهت دار ترین معادله تمدن مدرنیته است.
👌"نظریه سلطان" یکی از نظریات فقهی مطرح در اولین نقشه الگوی پیشرفت اسلامی (مفاد خانه ۲-۲-۲ نقشه الگو) است.
👌در این نظریه مسائل اصلی حوزه علم؛ مانند طبقه بندی علم، روش تحقیق و دریافت، روش انتقال علم، تاریخ علم در اقوام اولین و آخرین و .... بررسی می گردد. برخی از پرسش های این نظریه به شرح زیر است:
👌 آیا تلاش برای اسلامی کردن علوم شامل مفهوم مهم طبقه بندی علوم هم می شود؟ اساساً به چه دلیل باید طبقه بندی فعلی علوم را امضاء کنیم؟ به عبارت روشن تر طبقه بندی علوم را جهتدار ترین معادله تمدن مدرنیته می دانیم و به محققان فاضل فلسفه فرهنگستان درباره پذیرش این طبقه بندی در مباحثات جهت داری علوم اعتراض داریم. نقطه آغاز تحول در علم را تحول در طبقه بندی علم می دانیم.
👌 همچنین در نظریه سلطان، مباحثاتی استظهاری درباره نحوه دریافت و انتقال علم مطرح کرده ایم. در این بخش نقش قواعد تقدیر در حوزه علم را برجسته می دانیم. به عنوان مثال بر اساس روایات و آیات داشتن نیت صحیح، عمل به دانسته ها، زیارت معصومین علیهم السلام و عمل به ساختار فقهی تفصیل از عوامل تقدیر در حوزه علم محسوب می شوند و توجه به این قواعد، به تاسیس الگوئی جدید برای آموزش و پژوهش و تبلیغ علم منجر می شود!
👌یکی دیگر از مباحثات این نظریه فقهی، بررسی استظهاری وضعیت علم در میان اقوام اولین و اقوام آخرین؛ خصوصاً وضعیت علم در دوران قبل از ظهور و دوران بعد از ظهور است.
حجت الاسلام علی کشوری- مباحثات مقدماتی نظریه فقهی سلطان - چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۹- قم مبارک
#نظریه_سلطان
#نظام_سازی_فقهی
https://eitaa.com/mesagh
⚡️مروری بر پرسش های نظریه رجالی وثوق صدور به معنای تکاملی
بسم الله الرحمن الرحیم
👌احتراماً به اطلاع علاقه مندان به گفتگوهای فقهی #فقه_النظام می رساند که در مباحثات مرتبط با نظریه رجالی وثوق صدور به معنای تکاملی ۱۲ دسته بحث مطرح است؛ که تبویب مباحثات رجال را منظم می کند. عناوین شش بخش از این مباحثات رجالی به شرح زیر است:
👌بخش اول؛ بازخوانی مفهوم رجال بر اساس قاعده بیان مبتنی بر انفتاح است؛ که نتیجه اش تغییر لغت افتتاح از بررسی سند به بررسی ایفای نقش در ساختار هدایت است. (تبیین لغت افتتاح علم رجال)
👌بخش دوم؛ تولید پرسش های اصلی احراز صدور بر اساس لغت افتتاح جدید است و در این بخش به پنج پرسش اصلی شامل: ۱- بررسی مصدر و منابع روایت، ۲- بررسی جایگاه سند در ساختار متصلِ اتکاء به اشراف(ساختار هدایت)، ۳- تبیین ساختار اتکاء فرد به اشراف ، ۴- تبیین فرآیند هدایت مرتبط با روایت و ۵- تبیین جایگاه روایت در تکمیل فرآیند هدایت پرداخته شده است. (دفترچه احراز صدور)
👌بخش سوم؛ تبیین ۱۳ دسته روایات برای استفاده در فرآیند بررسی صدور مانند روایات عَرضه، روایات کتب، روایات توثیق خاص، روایات توثیق عام و... است؛ که بر اساس این روایات قرائن جبیره برای ضعف سند سازمان دهی می شود. (جدول ساماندهی قرائن جبیره)
👌بخش چهارم؛ بررسی مقدمات کتابهای مصدر و کتابهای منبع بر اساس قاعده اصولی نظام مقایسه و بررسی علل تبویب های متفاوت در اصل، مصدر و منبع.(تبیین قواعد تبویب حدیث)
👌بخش پنجم؛ بررسی پیش فرض های فقهی رجالیون بزرگ در توثیق و تضعیف روات و روایات با تاکید بر بررسی پیش فرض های فقهی کتاب رجالی ابن غضائری
👌بخش ششم؛ بررسی استظهاری ابعاد ساختار متصلِ اتکاء به اشراف و بررسی نقش هر یک از ارکان این ساختار در فرآیند ظهور گیری یک فقیه؛ به عنوان مثال بررسی آثار عمل یک فقیه در کشف استظهار و... (تبیین نقطه آغاز تفقه)
دائره پژوهش مدرسه هدایت - پنج شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۹ - قم مبارک
#پیوست_رجالی
#شناسنامه_صدور
#فقه_الصدور
https://eitaa.com/mesagh
⚡️شناسنامه صدور چیست؟
👌به فضل الهی از امروز (چهار شنبه اول مرداد ۱۳۹۹) به بخش شناسنامه محتوائی محصولات مکتوب مدرسه هدایت، برگه شناسنامه صدور افزوده می شود.
👌شناسنامه صدور شامل ۱- معرفی تعداد روایاتِ مورد استظهار در یک نظریه فقهی، ۲- معرفی منابع روایات ۳- معرفی مصدر روایات به نحو عام و ۴- معرفی مصادر موجود روایات مورد استناد است.
👌کارکرد اصلی شناسنامه صدور، ثبت ذهنی مصادر اولیه روایات و بالتبع بررسی تبویب متفاوت مصادر بر اساس قاعده نظام مقایسه و سایر قواعد فقه البیان است.
👌شایان ذکر است که در بخش شناسنامه محتوائی محصولات مکتوب مدرسه هدایت، نظام سوالات، نظام اصطلاحات و نظام ارجاعات یک نظریه فقهی تجمیع شده است و برای آشنائی اجمالی پژوهشگران با ابعاد یک نظریه بسیار مفید است.
حجت الاسلام علی کشوری - چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۹ - قم
#شناسنامه_صدور
#پیوست_رجالی
#وثوق_صدور_به_معنای_تکاملی
https://eitaa.com/mesagh
🔴 توافق راهبردی جمهوری اسلامی ایران با جمهوری خلق چین، چه مختصاتی باید داشته باشد؟
✍️ #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 آیا باید مسائل و نیازمندیهای ریز و درشت کشور لیست شده و به نحوی در یک توافق خارجی گنجانده شود؟
🔸 آیا با همان نگاهی که بر اصل و فرآیند و انتظارات از برجام حاکم بود، و توسط همان ذهنیتی که میخواست «مشکل آب خوردن مردم» را هم با برجام حل کند -و به طرز شگفتآوری این ذهنیات موهوم را در تریبونهای عمومی مطرح میکرد- بناست توافق چین تدوین شود؟
✅ آیا مواردی نظیر «ریشهکن کردن فقر و بهبود وضعیت معیشت مردم در مناطق کمترتوسعهیافته» یا «همکاری پیرامون راههای مقابله و تثبیت گرد و غبار در ایران» در شان چنین توافقی است؟ این روش و منش، دقیقا همان خطر بزرگی است که چنین توافق مهمی را تهدید میکند و اتفاقی است که نباید بیفتد.
🔹 قرار نیست مسائل داخلی کشور با توافقهای خارجی حل و فصل شود. کلید مشکلات اقتصادی کشور چنانکه در لوزان و ژنو و نیویورک یافت نشد، در پکن و شانگهای و گوانگژو هم پیدا نخواهد شد.
🔸 مناسبات و ظرفیتهای خارجی باید جزئی کوچک از پروژه پیشرفت ملی ما باشد و نقش و سهم این مناسبات نیز باید به دقت تعریف شود.
✅ فرق است میان پیشرفت با تکیه بر سرمایه خارجی، و پیشرفت با بهرهبرداری موضعی از ظرفیت سرمایه خارجی. آبادانیِ صرف، نشان پیشرفت نیست؛ بلکه پیشرفته بودن، رسیدن به «توان آباد کردن» است.
💢 ما نمیخواهیم برایمان بنا ساخته شود، ما میخواهیم بنّا شویم و بسازیم.
https://eitaa.com/mesagh
🔴 مدیریت حمله به همکاری ایران و چین بر عهده سیا است!
✍️ #امیر_تفرشی
🔹 یک مرکز عملیات روانی مشترک علیه ایران و چین در کاخ سفید و سیا شکل گرفته که در حال حمله به این همکاری است. این همکاری به ضرر آمریکا است چرا که این همکاری به ایران اجازه تنفش و رهایی از فشارهای تحریم ها میدهد. در مقابل هم برای چین انرژی پایدار تامین می شود و حمل و نقل و تجارت چین از انحصار دریا خارج می شود.
🔸 اقتصاد ایران و چین مکمل یکدیگر هستند.
✅ همکاری با چین نمیتواند باعث سلطه بر ایران شود. چرا که اقتصاد ایران و چین مکمل و نه رقیب همدیگر هستند.
🔹 تفاوت ما با روسیه و چین اینجا است که اقتصاد ما و روسیه رقیب هم هستند. در واقع ما چیزی را تولید و به بازار عرضه می کنم که روسیه هم همان را تولید می کند.
🔸 به همین دلیل به راحتی نمیتوانیم توافق راهبردی بلند مدت با روسیه امضا کنیم ما با چین مکمل هستیم ما محصولی به دنیا ارائه می کنیم که چین خریدار آن است.
✅ چین ذاتا از نظر سیاسی توسعهطلب نیست
🔹 چین در قانون اساسی خود را یک کشور جهان سوم تعریف کرده است. به لحاظ سابقه هم که بخواهیم بررسی کنیم چین در زمانی هم که ابر قدرت بوده به عنوان مثال در حوزه دریایی قبل از اینکه انگلیسی ها و اسپانیایی ها امپراطور دریاها شوند چین ناوگان دریایی داشته که در کل اروپا وجود نداشته اما در آن دوره هم چینی ها هیچ گاه دنبال توسعه طلبی نبودند.
✅ پیشداوری ممنوع
💢 چین در حال حاضر هم که دارای حق وتو و بزرگترین ارتش جهان است رویکردهای سلطه طلبانه سیاسی و نظامی اتخاذ نکرده است. بنابراین اینکه قضاوت کنیم چین در بیست سی سال آینده یک کشور توسعه طلب به لحاظ سیاسی و نظامی خواهد شد پیشداوری است.
https://eitaa.com/mesagh
7.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 مرگبارترین صارات آمریکا؟!
💬 #تسنیم
🔹 810 میلیون دلار، بودجه فقط یک دستگاه تبلیغاتی ضدایرانی!
https://eitaa.com/mesagh
⛅️ صبحنوشت ⛅️
جماعتی داریم که اگر نزد آنان مثلا از فلان اقدام شاه طهماسب صفوی در راستای حفظ استقلال و هویت شیعی ایران تمجید و از نامبرده تجلیل کنید، شما را متهم میکنند به «شاهپرستی»!
اما از نظر همین جماعت، فریاد دلخراش «رضاشاه روحت شاد» چیزی نیست جز بانگ آزادیخواهی و نفی استبداد!
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
#ألمـوت_لإسـرائیـل 👊🏾
🔴 بهزودی #ریزش_شَدید قیمتها در بازار ارز رخ خواهد داد
🔹صرافیها بانکی همزمان با کاهش قیمت ارز در بازار آزاد، قیمت خرید و فروش ارز را نسبت به دیروز 100 تومان کاهش دادند
🔹بسیاری از بازاریها پیشبینی میکنند که بهزودی ریزش شدید قیمتها در بازار ارز رخ خواهد داد و این موضوع حتی در کانالهای دلالی ارز نیز مطرح شده است و به خریداران هشدار میدهند که فعلاً در قیمتهای بالا خرید ارز نداشته باشند چراکه حتماً ریزشی سنگین در راه است/
//تسنیم
#سقوط_دلار
https://eitaa.com/mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حریرچی: هرگز به مازندران سفر نکنید!
🔹معاون وزیر بهداشت: آمل روی خط کروناست
https://eitaa.com/mesagh
🔴 توئیت حسن فدعم الجنابي نماینده پارلمان عراق در مورد جمله ی طلایی رهبر انقلاب:
"آنها میهمان شما را در خانه یتان کشتند.
این سخنان از گلوله هم قوی تر است.
این سخنان وی(الکاظمی ) را لرزاند. "
https://eitaa.com/mesagh
۸۰۰کیلومتر اراضی مرغوب آرارات به ترکیه!
۳۰۰۰کیلومتر دشت ناامید به افغانستان!
حق کشتیرانی اروندرود به عراق!
استان بحرین به انگلیس!
و...
ما که ۳۰۰هزار شهید دادیم و یه وجب از ایران رو ندادیم ولی؛
تو که هشتگ #فروش_ایران_ممنوع رو میزنی و عکس پهلوی رو هدرته، خودت خندهات نمیگیره؟!
*علیرضا گرایی*
https://eitaa.com/mesagh