هدایت شده از mesaghمیثاق
الف ـ جنبش های محلی در کردستان ایران
در ایران همواره بر همبستگی نژادی و تاریخی کردها با دیگر ایرانیان تأکید میشود؛ اما این پیوند مانع بروز برخی بحرانهای اجتماعی و سیاسی میان کردها و حکومت مرکزی نشده است.
در سالهای آغازین قرن ۱۴ ش / ۲۰ م، برخی شورشها در مناطق کردنشین و ازآنجمله شورش اسماعیل آقا سمکو (سمیتقو) سالارالدولۀ قاجار، ملا خلیل و محمد رشید خان بانه رخ داد. اغلب این حرکتها تا قبل از جنگ جهانی دوم (شهریور ۱۳۲۰ / سپتامبر ۱۹۴۱) دارای ویژگیهای مشترکی مانند تنگی پهنۀ جغرافیایی قیام و عدم سازماندهی بودهاند؛ درواقع بیشتر شورشی موقت در اعتراض به رفتار دولت مرکزی و کارگزاران محلی، و همه فاقد اهداف معین یا منسجم بودند. رهبر این حرکات را بیشتر رؤسای عشایر منطقه و رهبران مذهبی تشکیل میدادند، و معمولاً با کشتهشدن آنها، قیام بهکلی از بین میرفت؛ بهعلاوه چون میدان اندیشۀ قیام آنها تنگ و سطحی بود، زود گرفتار میشدند، یا وقتی حرکت در جهت اهداف و خواستههای فردی آنها پیش نمیرفت، دست از جنبش برمیداشتند و طبعاً با شکست مواجه میشدند (قاسملو، کردستان ... ، ۸۶- ۸۸؛ ایگلتن، ۱۸- ۱۹، ۲۵، ۱۲۱-۱۲۳؛ مولودی ۳۳-۲۸)
هدایت شده از mesaghمیثاق
حوادث سال های ۱۳۲۰ ش و اشغال ایران توسط متفقین، موقعیتی به وجود آورد که به روند مسائل جاری در کردستان سرعت و ماهیت دیگری بخشید.
بهرغم استقرار نیروهای متفقین در منطقه، مهاباد و اطراف آن در امتداد بوکان تا سقز در وضع خاصی قرار گرفت. به این معنی که هیچیک از نیروهای متفقین در آنجا حضور نداشتند. سابقۀ وجود حرکات محلی از یک سو و خلأ ایجادشده در منطقه دو عامل مؤثر در ایجاد اولین سازمان نیرومند سیاسی کردی به نام جمعیت احیای کرد .
تأسیس جمعیت احیای کرد توسط چند تن از مردم مهاباد یک حرکت مستقل تلقی میشد که مصادف با ایجاد فرقۀ دموکرات آذربایجان در تبریز با حمایت شوروی و نهایتاً تأسیس جمهوری خودمختار آذربایجان به رهبری پیشهوری بود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
19.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دین از سیاست جدا نیست؛ از منظر امام و رهبری
هدایت شده از mesaghمیثاق
38.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ بسیارمهمی که منتظرش بودید...
این چنین رهبری هدایت کلان جامعه را بر عهده دارد....
هدایت شده از mesaghمیثاق
9.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعیین سیاست های کلی نظام
رهبری کارش تعیین سیاست های کلان نظام است!!!!
در مسائل جز دخالت کند می شود دیکتاتور
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢حکومت آخوندی یا حکومت ارزشها
🔹حکومت آخوندی و نسبت دادنِ جمهوری اسلامی به این مفهوم، حرفِ دروغی است.
🔸جمهوری اسلامی حکومت ارزشهای دینی ست؛ حکومت اسلام است.
🎙مقام معظم رهبری | 1389/07/29
هدایت شده از mesaghمیثاق
12.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠اگر دنبال حقید، ببینید علی علیهالسلام کجا ایستاده است.
🔰 مقام معظم رهبری:
از نظر پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله، میزان حق، امیرالمؤمنین علیه السلام است. از طریق سنی و شیعه نقل شده است که: «علی مع الحق و الحق مع علی یدور حیثما دار»؛ اگر دنبال حقید، ببینید علی کجا ایستاده است، او چه میکند، انگشت اشارهی او به کدام سو است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
📖 تحریف چهرهٔ قهرمان
امام سجّاد(علیهالسلام) را یک آدم ضعیفِ بیارداهٔ بازیچهٔ بیمار معرّفی کردند؛ امام بیمار! هیچ نام دیگری، هیچ عنوان دیگری، هیچ لقب افتخارآمیز دیگری غیر از «بیمار» برای یک امام پیدا نکردند! آن هم چه امامی؟! امام چهارمی که به نظر ما بنیانگذار نهضت مخفی شیعی بعد از واقعهٔ کربلا است؛ امام سجّادی که متزلزلکنندهٔ بنیان اموی است؛ کسی که ضامن همهٔ نهضتهایی است که در طول تاریخ تشیع بهوسیلهٔ شیعه انجام گرفته است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
ب ـ جنبش چپ و تأثیر آن بر شکلگیری حزب دموکرات کردستان
فعالیتهای مارکسیستی در ایران، قبل از تشکیل حزب کمونیست آغـاز شده بود. انجمنهـای غیبی اجتمـاعیون ـ عـامیون، هرچند به معنای واقعی مارکسیست نبودند، اما مقدمهای برای تشکیل حزب کمونیست شدند. در ۱۳۱۶ ش با اوجگیری مبارزۀ رضا شاه پهلوی برضد مارکسیستها، فعالیتهای حزب با دستگیری گروه موسوم به ۵۳ نفر به پایان رسید؛ اما با جنگ جهانی و اشغال ایران و استعفای رضا شاه در شهریور ۱۳۲۰، باقیماندۀ این گروه آزاد شد و هستۀ اولیۀ حزب توده را در مهر ۱۳۲۰ تشکیل دادند (همو، ۳۷- ۳۹).
بعد از پایان جنگ، دولت شوروی برای ضربهزدن به منافع نظام سرمایهداری در حلقههای ضعیفتر آن و اعمال فشار بیشتر به ایران، علاوهبر حزب توده، فرقۀ دموکرات آذربایجان را تشکیل داد و متعاقب آن جمهوری خودمختار آذربایجان در تبریز آغاز به کار کرد .
هدایت شده از mesaghمیثاق
تا اواخر سال ۱۳۲۳ ش / ۱۹۴۵ م، حکومت شوروی توانست در جمعیت احیای کرد نفوذ یابد و زمینه را برای تغییر کلی آن فراهم نماید. علاوه بر آن دو بار شخصیتهای سرشناس کرد در فاصلۀ سالهای ۱۳۲۰-۱۳۲۴ ش برای سفر به باکو دعوت شدند و در هر بار کوشیده شد تا نظر مهمانان کرد، مخصوصاً قاضی محمد، به این نکته جلب شود که شوروی علاقه دارد کردستان به آذربایجان بزرگ بیشتر نزدیک شود. به نظر میرسد هدف روسها، بیشتر استفادۀ ابزاری از کردها برای اعمال فشار بر دولت ایران بوده است، نه تأمین خواستههای مردم کرد.
درهرصورت درنتیجۀ این سفرها، جمعیت احیای کرد به حزب دموکرات کردستان تغییر نام داد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برخورد شاه با قاضی محمد
خود شاه در عمل ایران را تجزیه و بخشی را به کشورهای دیگر هدیه داد......
© دکتر محمد سجاد شیرودی ...🔻
💯📮https://eitaa.com/drshiroody