هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ روسیه و مشکلی به نام «کارگران خارجی مسلمان»
نتایج یک مطالعه نشان داد 43 درصد از کارگران مهاجر از آسیای مرکزی میگویند که میخواهند در روسیه بر اساس مقررات شریعت اسلامی زندگی کنند، در حالی که بیش از 15 درصد یا حدود دو میلیون نفر میگویند که مایل به شرکت در اعمال خشونت آمیز برای رسیدن به خواستههای خود هستند.
مسکو در موقعیت حساسی قرار گرفته است. این کشور از یک سو به مهاجران مسلمان از آسیای مرکزی نیاز دارد تا بتواند مشکلات جمعیتی خود را حل کند، اما از سوی دیگر نمیتواند اجازه دهد که افراط گرایی در میان آنها گسترش یابد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/29197
🏷 #آسیای_مرکزی #روسیه #مسلمانان_روسیه #مهاجران_مسلمان_در_روسیه
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ انتقاد سعودیها از سکوت هیئت کبار العلماء نسبت به عملیات طوفان الاقصی
رابح العنزی، نظامی جدا شده از آلسعود، در پی حملات گسترده حماس به مواضع صهیونیستها، در صفحه ایکس خود نوشت: برخی از نهادهای اسلامی مانند الازهر الشریف و اتحاد العلماء، ساعاتی پس از آغاز عملیات نظامی مقاومت فلسطین، حمایت خود را از پایداری مردم فلسطین، اعلام کردند؛ اما موضع هیئت کبار العلماء سعودی در قبال این رویداد مهم چیست؟ چرا در این مورد سکوت کردهاند؟
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/29373
🏷 #طوفان_الأقصی #عربستان #عربستان_سعودی #فلسطین
هدایت شده از mesaghمیثاق
※ امروز وضع رژیم صهیونیستی وضعی نیست که مشوّق نزدیکی به او باشد!
بزودی این سرطان، بدست خود مردم فلسطین و نیروهای مقاومت در کلّ منطقه ریشه کن خواهد شد.
رهبر خردمند انقلاب | ۱۴۰۲/۷/۱۱
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 اشتیاق امام خمینی برای جهاد در کنار مبارزان فلسطینی
♦️آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی یکی از شاگردان دیرین امام خمینی در بخشی از خاطرات خود که در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده است، درباره اشتیاق امام به آزادسازی قدس میگوید: «ایام حمله صهیونیستها به فلسطین بود. در آن روزها دفتری درست شده بود كه عدهای میآمدند، نامنویسی میكردند و مهیا میشدند برای اینكه هر كس میخواهد از حوزه قم و تهران و ... مهاجرت كند و به كمك فلسطینیها بشتابد. یك وقت بعد از درس صحبت حمله صهیونیستها به فلسطینیها به میان آمد؛ امام فرمودند اگر دسترسی پیدا كنم من هم میروم»
هدایت شده از mesaghمیثاق
آشنایی با واژگان سیاسی:
هَمهپُرسی یا رِفِراندوم (Référendum)
رأیگیری مستقیم از همهٔ اعضای تشکیل دهندهٔ یک سازمان یا جامعه است برای رد یا تصویب سیاستی که رهبران یا نمایندگان پیشنهاد کردهاند.
هدف همهپرسی پرهیز از قانونگذاری به زیان اکثریّت جامعهاست.
در نظامهای نمایندگی و پارلمانی جدید از همهپرسی تنها برای تصویب قانون اساسی یا تغییر اساسی در حکومت بهره میگیرند؛ ولی در برخی جامعههای کوچک برای همهٔ امور رأی همگان پرسیده میشود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
انواع همهپرسی
دو نوع همهپرسی وجود دارد: اختیاری و اجباری.
همهپرسی اجباری معمولاً برای تصویب قانون اساسی یا متمّم آن است.
در همهپرسی اختیاری نمایندگان مجلس ممکن است با اکثریّت قاطع مسئلهای را به رأی عمومی واگذارند یا دولت، در غیاب مجلس یا به رغم آن، موضوعی را به رای عمومی بگذارد.
امکان دیگر همهپرسی با درخواست همگانی است. بدین صورت که اگر مجلس قانونگذاری به میل خود موضوعی را به همهپرسی نگذارد، کسانی از مردم که صلاحیت رأی دادن دارند، ممکن است درخواستی را امضاء کنند که موضوع به رأی عمومی گذاشته شود. شمار لازم برای این درخواست، بر حسب قوانین کشورها، از ۵ تا ۱۵ درصد مجموع رأی دهندگان در آخرین انتخابات است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
50.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا برگزاری رفراندوم برای تعیین نوع حکومت در انقلاب ها سابقه دارد؟
هدایت شده از mesaghمیثاق
29.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رفراندوم جمهوری اسلامی ایران
تبیین ۲ انقلاب بزرگ فرانسه و شوروی
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍️ دکترین ترومن
▪️ دکترین ترومن (Truman doctrine) دکترینی بود که در سال ۱۹۴۷ توسط رئیس جمهور آمریکا، هری اس.ترومن، مطرح شد.
▪️ این دکترین بر این پایه بود که دنیا اکنون به دو بخش تقسیم شده است. کشورهای آزاد و دمکراتیک و کشورهای غیرآزاد و غیردموکراتیک کمونیست و اکنون آمریکا باید به همهٔ مخالفین کمونیسم برای آزادی کمک کند.
▪️ ترومن، بر پایهٔ این دکترین، به همهٔ کسانی که علیه کمونیسم میجنگیدند کمک مالی و نظامی میکرد.
▪️ دولتهای ترکیه و یونان که پس از جنگ جهانی دوم در حال مقابله با شورشهای کمونیستی بودند، اولین دولتهایی بودند که طبق دکترین ترومن از حمایت آمریکا برخوردار شدند.
▪️ جنگ کره، که طی آن نیروهای نظامی آمریکا با حمله به کره سعی در جلوگیری از نفوذ کمونیسم در آن کردند را میتوان اولین جنگ عظیمی دانست که بر پایهٔ این طرح درگرفت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍️ دکترین نیکسون:
ژوزف سیسکو، معاون وقت وزارت امورخارجه امریکا، در تاریخ نوامبر ۱۹۶۸٫میلادی در یکی از کمیتههای بودجه مجلس سنا امریکا، ضمن اشاره به مسائل خلیجفارس، اظهار کرد: «کشورهای واقع در خلیجفارس باید جهت تامین پیشرفت و ثبات منطقه همکاری کرده و اختلافات فیصله نشده را خود حل و فصل کنند و پس از خروج انگلستان از منطقه خود امنیت خلیج فارس را تامین کنند. «امریکا قصد ندارد، برای دفاع از منافع غرب در خلیجفارس، جانشین انگلستان شود، لیکن تصمیم گرفته است که به کشورهای منطقه برای دفاع از خود کمک نظامی نماید.
دکترین نیکسون بازتاب خود را بر منطقه خلیجفارس با سیاست دو ستون یا سیاست دوقلو نشان داد.
براساس این سیاست، دولت محمدرضا پهلوی در ایران و فیصل بن عبدالعزیز در عربستان سعودی بهعنوان دو ستون اصلی طرح ایالاتمتحده، وظیفه حراست و پرکردن حضور نامشروع انگلیس را در منطقه خلیجفارس عهدهدار شدند و با حمایت آمریکا ایران و عربستان مسئول تامین امنیت خلیج فارس شدند که چند سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران این طرح شکست خورد و آمریکا به بهانه تامین امنیت شیخ نشین ها مقابل قدرت جمهوری اسلامی ایران، پایگاههای دائمی خود را در شیخ نشین های خلیج فارس راه اندازی کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍️دکترین کارتر:
در دهه هفتاد میلادی امریکا به متحدین خود در کشورهای اقماری، از جمله ایران، توصیه کرد به اصلاحاتی دست بزنند تا از انقلاب و گسترش کمونیسم در جهان جلوگیری شود. کارتر در نطق های انتخاباتی و دکترین خود وعده داد که ایالات متحده دیگر از دیکتاتورهای متحد خود دفاع نکند و آنها را وادار کند حقوق بشر را رعایت کنند، اما در عمل به جای آنچه که او "تعهد مطلق" به حقوق بشر خواند در کنار دیکتاتور ایران قرار گرفت.
موقعیت ژئوپولیتیکی ایران در پارادایم جنگ سرد باعث شد که کارتر به جای تلاش برای گسترش حقوق بشر با چشم بستن بر نقض حقوق بشر در ایران از دیکتاتوری شاه به منظور سد نفوذ کمونیسم و حفظ منافع سرمایه دار حمایت کند. روند ذبح حقوق بشر در مسلخ منافع سرمایه داری از جانب امریکا تا به امروز ادامه داشته است.
دکترین کارتر داراى سه بعد اساسى بود که عبارتند از :
الف- تعهد صریح و بىپرده آمریکا در جهت واکنش نظامى به هر شکل لازم در مقابل هر نوع تلاش شوروى براى حضور ژئوپولتیک در مناطق جهان ؛
ب- تأکید بر حقوق بشر، فضاى باز سیاسى، آزادىهاى مدنى و فشار بر حکومتهاکمونیستى به ویژه در اروپایى شرقى براى رعایت آن ها ؛
ج- ایجاد فضاى باز سیاسى و ترویج فعالیتهاى اصلاح طلبانه با هدف حفظ حکومت هاى دیکتاتورى متحد آمریکا نظیر رژیم شاه و جلوگیرى از اضمحلال و فروپاشى آن ها .