هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اگر خودتو به امام زمان بسپاری...
👤حجت الاسلام و المسلمین دانشمند
🆔@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✨﷽✨
#دلنوشته_مهدوی
✍آدما دوست دارن روز تولد عزیزشون واسش سنگ تموم بذارن. همه تلاششون رو میکنند تا روز تولدش خنده رو لبش باشه. شاید نتونند کوچه رو واسش چراغون کنند، اما حداقل کیک و کادو واسش میخرن. اما این تولدی که ما امسال برای شما میگیریم، خیلی با چیزی که خودمون دوست داریم، چیزی که شایسته شماست فرق داره... انگار شادی امسال مون بیشتر از همیشه رنگ غم داره. غم دلتنگی... غم غربت... غم گناه های ناتمامِ مانع ظهور...
میدونم شما هم دل تنگ مایید. میدونم دوست دارید کنار ما و همراه ما این عید رو جشن بگیرید. میدونم با شادی و لبخند ما شاد میشید. حتی میدونم که میدونید چقدر بیتاب و دلتنگ دیدن روی ماهتون هستیم. اما یه چیز رو نمیدونم؛اینکه چرا یاد نداریم محبتمون رو به شما ابراز کنیم یا صداتون کنیم. انگار یاد نگرفتیم که توبه، دعا و اضطرار ما برای برگشتن شما چقدر اثرگذاره. ماها خسته و غصه داریم. اما خوب میدونیم که شما بیشتر از ما خسته و از ما فرزندان ناخلف دلگیرید. خدا کنه امسال دعاهامون، خوندن جمعیِ الهی عظم البلا مون جواب بده و خدا ظهورتون رو برسونه.
منو ببخشید اگه روز تولدتون با حرفام اذیتتون کردم. اما خیلی واسمون دعا کنید. دیگه تولد بدون حضور شما بهمون نمیچسبه...
🌸 با این وجود
تولدتون مبارک بهترین پدر دنیا!
✨میلاد امام زمان ارواحنا فداء
بر منتظران آن حضرت مبارک باد✨
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍امام حسن عسکری علیه السلام
و اَللَّهِ لَيَغِيبَنَّ غَيْبَةً لاَ يَنْجُو فِيهَا مِنَ اَلْهَلَكَةِ إِلاَّ مَنْ ثَبَّتَهُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى اَلْقَوْلِ بِإِمَامَتِهِ وَ وَفَّقَهُ فِيهَا لِلدُّعَاءِ بِتَعْجِيلِ فَرَجِهِ
بهخدا سوگند او (امام زمان عجلالله تعالی فرجه) آنچنان غیبتى خواهد داشت كه در آن هیچكس از هلاكت رهایى نمىیابد، مگر کسانی که خداوند آنها را بر اعتقاد به امامت وی ثابت قدم نگه دارد و به دعا برای تعجیل فرج توفیقشان دهد.
📗كمال الدين ج2 ص384
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
هدایت شده از mesaghمیثاق
تشکل/ ائتلاف تراز
و مسئولیت امروز ما -۱
🔹این نوشته می توانست نقد مصداقی عملکرد تشکل/ ائتلاف هایی مانند جمنا، شانا، مبنا، جماران، جبهه پایداری، جبهه پیشرفت و عدالت، حزب موتلفه، شریان، امناء، شورای وحدت، آبادگران، و شورای هماهنگی نیروهای انقلاب باشد؛ و یا ارزیابی جبهه دو پاره اصلاحات، و همچنین شعسا و ناسا (شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان/ نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان) که منحل شدند.
♦️اما فارغ از ارزیابی مصادیق که مجال دیگری را می طلبد، باید گفت امر "تشکیلات داری"، کار طاقت فرسایی است و به همین دلیل، بسیاری از تشکل ها و ائتلاف های سیاسی برآمده از آنها عُمر طولانی نمی کنند.
🔹هر فعال سیاسی، کارکردی دارد و می تواند وزن مشخصی از بار مسئولیت را به دوش بکشد. اما وقتی افراد دور هم جمع شدند، اولا باید بتوانند برای مدتی نسبتا طولانی، تعاون/ هم افزایی داشته باشند و توان شان چند برابر شود؛ ثانیا قدرت بسیجگری نخبگانی/ عمومی پیدا کنند. ثالثا مسئولیت پذیر و پاسخگو باشند.
♦️نشانه های حیات و بالندگی و پویایی در نوعِ تشکل ها و ائتلاف های سیاسی چیست ؟ چقدر در جا می زنند و تغییر را بر نمی تابند، و یا از اصل و اساس، چنان دگرگون می شوند که چند سال بعد، نمی شناسید شان و اصلا تشکیلات دیگری می شوند؟
🔹خاصیت دار و ارزشمند کردن تشکل/ ائتلاف ها برای جدی گرفته شدن از سوی مردم، بحث مهی است. تشکیلات سیاسی "تراز" و ائتلاف برآمده از آن، چگونه تشکیلاتی است؟
▪️تشکیلاتی که در عین به روز رسانی و بهبود و ارتقاء، لااقل برای یک دهه دوام بیاورد و دچار تحول و تبدّل های عجیب و غریب به نحوی که از تشکیلات اولیه چیزی باقی نماند، نشود.
▪️اهل تعامل دائمی با خواص و مردم، فراتر از فصل انتخابات باشد. در موسم انتخابات هم گزارش ها/ داده ها/ ارزیابی ها/ و برنامه هایی را که تدریجا تدارک شده، با نخبگان و بدنه خود به اشتراک بگذارد و بتواند از این طریق صادقانه و عقلانی -و نه هیجان افکنی و شوک دهی غلط- بسیج گری انتخاباتی داشته باشد؛ هم درباره اهمیت اصل رای دادن و هم درباره مصادیق و نامزد ها.
▪️پیشاپیش برای انتخابات، ستاد، شبکه مویرگی، و ساز و کار رسانه ای تدارک کرده باشد؛ شبکه ای که مردم و نخبگان از قبل با آن ارتباط گرفته باشند. این شبکه و ستاد ها باید از قبل توانسته باشند در مردم نسبت به موضوعیت انتخابات و کارکرد نامزد ها، حساسیت/انگیزش مثبت ایجاد کنند.
▪️به این سوال در عمل پاسخ داده باشند که اگر فصل رقابت انتخاباتی و تکاپوی ضروری حاصل از آن نبود، چقدر فعال بودند، و کدام دغدغه ها را پیش برده و کدام برنامه ها را طراحی و اجرا کرده اند؟
▪️پاسخ دهند که صرفا می خواهند فهرست بدهند یا این که به تناسب فرصت ها/ تهدید ها، مسئولیت انگیزش میلیون ها نخبه آماده هم افزایی برای خدمتگزاری را متوجه خود می دانند؟ بدون این بسیجگری، نمی توان در تراز جایگاه انقلاب و ملت ایران کار کرد.
♦️فارغ از این که به چه کسی رای بدهیم یا ندهیم، باید تحسین کرد فعالانی که مسجد به مسجد/ مدرسه به مدرسه/ داشگاه به داشگاه/ حوزه به حوزه/ محله به محله می روند، با مردم حرف می زنند و صد البته از آنها می شنوند و می آموزند.
💢ادامه دارد
هدایت شده از mesaghمیثاق
تشکل/ ائتلاف تراز
و مسئولیت امروز ما -۲
🔹فارغ از این که رویکرد انتخاباتی تشکل/ ائتلاف ها را تکاپوی مثبت و سازنده بدانیم یا سهم خواهی محض، باید بررسی کرد که هر کدام از آنها چه تدارکی برای گرم کردم فضای عمومی انتخابات و نشاط همراه با عمق بخشیدن به آن انجام می دهند.
💢(در پرانتز باید به یک نمونه از تاثیر تعامل با مردم اشاره کرد و این فارغ از قضاوت امروز ما درباره رئیس دولت نهم و دهم است. بعد از انتخابات/فتنه ۸۸ حسین نقاشی از فعالان ستاد موسوی گفته بود به شهرهای اطراف کرمان رفتیم تا ببینیم مردم چرا و چگونه رای داده اند؟ ۹۰- ۹۵ درصد مردم گفتند نه به خاطر پروژه ها، بلکه به این خاطر به احمدی نژاد رای داده اند که دولتمردان به میان آنها رفته و حال و روز شان می پرسند. مردم گفته بودند سال ها بود نه فقط دولتمردان، بلکه مدیر کل و فرماندار را میان خود ندیده بودند تا جویای حال شان شود. بحمد الله این روحیه تعامل، در مدیران دولت فعلی هم دیده می شود و تاثیرات مثبتی را در جلب امید و اعتماد مردم داشته است).
🔹انتخابات، جشن مردم سالاری، تضمین امنیت و اقتدار و ثبات کشور در برابر دشمنان تاریخی ملت ایران، و فرصت تحول در ساز و کار های اجرایی- تقنینی است.
♦️امیدواریم فعالان تشکل/ ائتلاف ها در ده روز باقی مانده تا انتخابات بتوانند بخشی از مسئولیت تعامل هر چه نزدیک تر با مردم در کف میدان و خیابان را به جای آورند و مسیر نقش آفرینی میلیون ها نخبه مشتاق نقش آفرینی جمعی در جشن بزرگ ملی را هموار سازند.
🔹ان شاء الله ملت ایران و نخبگان و فعالان سیاسی، توفیق شُکرگزاری نعمت انقلاب و مجال انتخابات را داشته باشند و دشمنان را مانند بسیاری از مقاطع دیگر نا امید سازند، فارغ از گلایه های به جایی که از برخی مدیران یا اغلب تشکل ها وجود دارد.
♦️در حالی که بانیان یک قرن دیکتاتوری در ایران، علیه اصل انتخابات لجن پراکنی می کنند و خواستار تحریم (محروم کردن ملت ایران از حق خویش) هستند، طبعا باید گلایه ها را به فرصت دیگری موکول کرد و در برابر خط آمریکایی/ انگلیسی/ صهیونیستی "تهدید و تحریم" صف آرایی کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
شطرنج پوتین در سیاست آمریکا
🔹مقارن ریاست جمهوری گورباچف و فروپاشی شوروی، بوش پدر (جمهوریخواه) در آمریکا حکومت می کرد. تحقیر شوروی به جایی رسید که گورباچف، اتبلیغاتچی پیتزا فروشی شد.
♦️پس از فروپاشی، "استراوب تالبوت" مدير دفتر مجله تايم در مسكو (و معاون بعدی وزارت خارجه آمريكا ش) فاش کرد: "نقش ها بين كاركنان دفتر رياست جمهوري آمريكا تقسيم شده بود. عدهاي با گورباچف و برخي با يلتسين در تماس بودند. به گورباچف اطمينان مي دادند كه در نهايت غرب طرف او را خواهد گرفت و همزمان يلتسين را تشويق ميكردند كه اگر بر ضعف هاي ساختاری، تاكيد كند غرب از او حمايت خواهد كرد.»
🔹آمریکا در جنگ اوکراین نشان داد به اندازه کافی پای متحدانش نمی ایستد، بلکه بحران را ابزار دوشیدن آنها می داند؛ مانند پنج برابر کردن قیمت گاز صادراتی به اروپا.
♦️آمریکا در خاورمیانه هم بد بازی کرد. خسارت و تلفات داد و در مقابل، نفوذ ایران و چین و روسیه گسترش یافت. ماجرا به روند ضعیف شدن مستمر آمریکا در حوزه راهبرد و سیاستمداران توانمند باز می گشت.
🔹پوتین به خود جرئت داده وارد دستکاری در افکار عمومی آمریکا شود و تحقیر های قبلی را جبران کند. او در پاسخ گزارشگر تلویزیون روسیه که پرسیده "برای ما چه کسی بهتر است، بایدن یا ترامپ؟"، گفت: "بایدن! او تجربه بیشتری دارد و قابل پیشبینی است".
♦️این پاسخ، بایدن را چنان عصبانی کرد و از کوره به در برد که با ادبیاتی نامتعارف گفت: "ما با یک دیوانه حرمزاده روبرو هستیم و باید نگران درگیری هستهای باشیم".
🔹پس از این اظهارات، پوتین مجددا گفت: "ما آماده همکاری با هر رئیس جمهوری هستیم. اما معتقدم بایدن، ارجح است. سخنان او نشان میدهد من کاملا درست می گویم. شما از من پرسیدید کدام بهتر است و من گفتم، بایدن. هنوز هم همان را می گویم. ما درک میکنیم که در سیاست داخلی آمریکا چه میگذرد و این نشان میدهد که من درست میگویم".
♦️اظهارات پوتین، ترامپ را هم به واکنش وا داشت: اظهارات او، یک تعارف است. من رابطه خوبی با پوتین دارم، اما او من را نمیخواهد. بایدن برای روسیه خوب است، زیرا همه چیز را پیشکش می کند.
🔹ترامپ قبلا هم گفته بود: "هیچکس به اندازه من به روسیه سخت نگرفته. وقتی رئیس جمهور شدم، خط لوله نورداستریم ۲ را متوقف کردم. به آلمان و اروپا گفتم نباید قرارداد با روس ها را داشته باشید. وقتی بایدن آمد، کار من را وتو کرد. من تحریم هایی وضع کردم که هیچکس نکرد. پوتین از هر ۵ رئیس جمهور اخیر به جز من، زمین گرفت. حالا هم رفته سراغ بزرگترینش، یعنی اوکراین".
♦️شوروی در دوره ریاست جمهوریخواهان فرو پاشید. اما دو دهه بعد، کار را به جایی رسید که رسانه ها نوشتند پوتین از طریق دستکاری در افکار عمومی آمریکا، در پیروزی ترامپ نقش آفرین بود.
🔹ترامپ هم به دشمنان آمریکا کم خدمت نکرد؛ از جمله به واسطه دو قطبی سازی حادّ و تعمیق شکاف های اجتماعی- سیاسی- نژادی در آمریکا.
♦️ترجیح پوتین کدام است؟ ترامپ دیوانه که ساختار سیاسی و انسجام اجتماعی آمریکا را به تحلیل می برد، یا بایدن که دائما با زوال بیشتر هوش و حافظه دست و پنجه نرم می کند؟
🔹پوتین توانسته بایدن را زیر علامت سوال ببرد و عصبانی کند. آیا هدف او، بالا آوردن ترامپ است، یا تحقیر بایدن؟ یا این که می خواهد بلایی را که آمریکا با مداخله و دو قطبی سازی، بر سر اتحاد جماهیر شوروی آورد، سر ایالات متحده آمریکا بیاورد؟
هدایت شده از mesaghمیثاق
شکایت از خیلی ها
شاید هم شانا، اُمنا و دیگران
🔹جایی فراتر از ابعاد محدود زمین و زمانی -آنجا که حساب و کتاب بر پا می شود- شاکیانی از آفریقا و آسیا و آمریکا و اروپا، گریبان کسانی را گرفته اند که هرگز یکدیگر را ندیده، بلکه به فاصله سال ها و دهه ها از هم زیسته اند.
♦️جمعیت میلیاردی شاکیان مدعی اند که متشاکیان در حق آنها ستم بزرگی روا داشته اند و متشاکیان، با حیرت تمام، انکار می کنند. و چه کسی می تواند به راحتی، از دست شاکیان خلاصی پیدا کند؟!
🔹موضوع شکایت روشن است: خداوند وعده کرده بود با ظهور موعود امت ها، زمین را از عدل و داد آکنده سازد، پس از آن که از ظلم و جور آکنده شد.
♦️شاکیان می گویند ظهور مُنجی موعود، دهه ها و قرن ها به خاطر خودخواهی یا بی دقتی خواص در درک مسئولیت و عمل به لوازم آن، به تاخیر افتاد.
🔹می گویند زندگی شان، به سخت و دشواری و نچشیدن شیرینی عدالت گذشت، چون متشاکیان نخواستند پای بر خودکامگی، خودبینی و خودمداری بگذارند.
♦️سند معتبری هم در دست دارند. نامه موعود (ع) است که درباره "نقش همدلی شیعیان در تعجیل ظهور" اتمام حجت کرد و خطاب به شیخ مفید نوشت:
🔹"وَلَوْ اَنَّ اَشْیاعَنا - وَفَّقَهُمُ اللّهُ لِطاعَتِهِ- عَلَی اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ لَما تَاَخَّرَ عَنْهُمُ الْیُمْنَ بِلِقائِنا، وَلَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعادَةُ بِمُشاهَدَتِنا عَلی حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِها مِنْهُمْ بِنا، فَما یَحْبِسُنا عَنْهُمْ اِلّا ما یَتَّصِلُ بِنا مِمّا نَکْرَهُهُ وَ لا نُؤْثِرُهُ مِنْهُ.
♦️اگر شیعیان ما -که خداوند آنها را به اطاعت خود موفق بدارد- در وفای به عهدی که بر عهده آنهاست همدل بودند، میمنت دیدار ما به تأخیر نمی افتاد، و قطعاً سعادت دیدار ما با حق معرفت و شناخت و راستی از جانب آنها نسبت به ما، زودتر فراهم می شد. چیزی ما را از آنان باز نمی دارد، جز آن چه از کردار آنان به ما میرسد و ما آن را نمی پسندیم".
🔹شاکیانِ هنگامه محشر، فقط شکایت نخواهند کرد که چرا فلان و بهمان طوایف سیاسی نتوانستند مثلا بر سر فهرست انتخاباتی "ائتلاف" کنند. شکایت بزرگ تر این است که چرا "الفت" نداشتند و دل های شان برای وفای به عهدی که بر عهده آنها و مقدمه ظهور مُنجی بود، مجتمع نشد؟!
♦️کار جهان گره خورده بود. بشریت تشنه ظهور موعود بود، و ظهور او، معطل رشد عقلی و همدلی مدعیان پیروی! آسان نیست در آن محکمه بزرگ، عذر آوردن و از خویش دفاع کردن و خود را از ستمی بزرگ، تبرئه نمودن!
🔹رهبر حکیم انقلاب، ۱۶ فروردين ۱۳۸۹ در ديدار نوروزي مسئولان تذكر مهمی دادند که متوجه خواص -همه مسئولیت داران- است:
♦️از لحظه لحظه روز هاي مسئوليت من و شما سؤال خواهد شد... از ما سؤال مي كنند در فلان قضيه، مسئوليت تان چه بود؟ جزئيات مسئوليت را بايد بدانيد. اگر ندانيم، سؤال مي كنند كه چرا نمي دانستي مسئوليت اين است؟ چطور غفلت كردي؟ وقتي كه بدانيم، حالا اين مسئوليت را چطور ادا كرديد؟ طول مي كشد تا شرح بدهيم، تا بيان كنيم، تا عذر بياوريم و همه بدهكاريم".
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
اجتماع دل ها
مطلوب گمشده اولیا
🔹"اجتماع قلب ها"، فقط همّ و غمّ آخرین حجت خدا روی زمین نیست؛ که جدّ شریف او امیر مومنان (ع)، از "اندکی اجتماع قلوب پیروان" شِکوِه داشت. مردم را گرد آورده بود و به جهاد بر می انگیخت؛ اما آنها همچنان، مُهر سكوت بر لب، پاسخ نمى دادند. امام فرمود:
♦️"إِنَّهُ لَا غَنَاءَ فِي كَثْرَةِ عَدَدِكُمْ مَعَ قِلَّةِ اجْتِمَاعِ قُلُوبِكُمْ. همانا در زیادی شمار شما سودی نیست، در حالى كه اجتماع دل هاي شما اندك است". (خطبه ۱۱۹ نهج البلاغه).
🔹در خطبه ۲۷ نهج البلاغه فرمود: "وَ اللَّهِ يُمِيتُ الْقَلْبَ وَ يَجْلِبُ الْهَمَّ مِنَ اجْتِمَاعِ هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ عَلَى بَاطِلِهِمْ وَ تَفَرُّقِكُمْ عَنْ حَقِّكُمْ ... أَفْسَدْتُمْ عَلَيَّ رَأْيِي بِالْعِصْيَانِ وَ الْخِذْلَانِ...
♦️به خدا سوگند، دل را میمیراند و همّ و غمّ را به سوی انسان جلب میکند، اجتماع دشمنان بر باطل خویش و تفرقه شما از حق خود... تدبيرم را به نافرمانى و ترک يارى، تباه كرديد".
🔹در خطبه ۱۲۷ هشدار داد: "وَ إِيَّاكُمْ وَ الْفُرْقَهًْ فَإِنَّ الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّيْطَانِ كَمَا أَنَّ الشَّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئْبِ. از تفرقه و جدایی برحذر باشید که جدا شده از جمعیت، بهره شيطان است، چنان كه گوسفند دور مانده از گله، نصيب گرگ".
♦️در روزگار امام محمد باقر (ع)، وقتی از حضرت خواستند قیام کند، گلّه ای انگشت شمار را نشان داد و فرمود اگر به تعداد آنها یار داشتم قیام می کردم.
🔹سهل بن حسن در روزگار امام صادق (ع)، از خراسان به محضر امام در مدینه رفت. اموالی را هم تقدیم و عرض کرد: «"چرا قیام نمی کنید در حالی که فقط در خراسان ، صدهزار شیعه پا به رکاب دارید و اینها هم خمس وزکات آنهاست؟".
♦️حضرت سکوت کردند. به اطرافیان فرمودند هیزم بریزند و تنور را روشن کنند. شعله ور که شد، به سهل فرمودند برو و در تنور بنشین ... سهل به دست و پا افتاد. "مولای من! ...از من بگذرید"...
🔹هارون مکی وارد شد و سلام کرد. امام پاسخ گفت و فرمود: ای هارون! در تنور داخل شو! آتش زبانه می کشید. اما هارون اطاعت کرد و درِ تنور را گذاشتند....
♦️"خراسان چه خبر؟ شیعیان ما چه می کنند؟". امام می پرسید و سهل اگر چه پاسخ میداد، اما فکرش داخل تنور بود...امام از او خواست برخیزد و در تنور بنگرد.... هارون را دید که آرام در دل آتش نشسته.
🔹"ای سهل که ما را به قیام فرا می خوانی! در خراسان چند شیعه، این گونه اطاعت ما می کنند؟". سرش را پایین انداخت.
♦️محمّد بن منصور و او از پدرش روایت کرده که امام جعفر صادق(ع) فرمود:
"نه، به خدا سوگند آنچه که شما دیدگان خود را بدان دوختهاید، پدید نمیآید، مگر بعد از ناامیدی. نه به خدا سوگند آنچه چشمان خود را به آن دوخته اید، آشکار نمیگردد؛ مگر اینکه غربال شوید. نه به خدا سوگند کسی که شما چشم به او دارید، نمیآید؛ مگر بعد از اینکه از هم تمیز داده شوید. نه به خدا سوگند امری را که شما به آن چشم دوختهاید، به وقوع نمیپیوندد تا آنکه شقّی از سعادتمند معلوم شود».
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌فاشیسم
فاشیسم در معنای لغوی Fasces به معنای تبرپوش است که در روم باستان محافظان آن را به عنوان نشان اختیار از دولت مرکزی حمل میکردند، تبرپوش نیز تعدادی چوب بود که به دور یک تبر فلزی نوارپیچ میشد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌معنای اصطلاحی فاشیسم
نظریهای سیاسی و به نوعی خودکامگی در ملیگرایی است این واژه نخستین بار در سالهای 1922 تا 1945 در ایتالیا توسط موسولینی، رهبر ایتالیا مطرح شد.
نازیسم معنای دیگر فاشیسم است که از حروف اول اسم حزب فاشیستی هیتلر (حزب کارگری ملی سوسیالیستی) گرفته شده است.
فاشیسم در واقع دیدگاهی بین سرمایهداری و کمونیسم است، این نوع تفکر دیکتاتوری در شرایط حاد اقتصادی برای حفظ حکومت و به قدرت رسیدن در جامعه مطرح شد و بعدها مفاهیم گستردهتری پیدا کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌هدف فاشیسم؛
از نظر دانش سیاسی هدف فاشیسم، حفظ نظام دیکتاتوری در زمانی است که حکومت به شیوههای متعارف، امکانپذیر نباشد. حکومت فاشیستی کلیه حقوق و آزادیهای دموکراتیک را در کشور از بین میبرد و سیاست خود را معمولاً در لفافهای از تئوریها و تبلیغات مبتنی بر تعصب ملی، نژادی، ایدئولوژیک یا مذهبی میپوشاند.