هدایت شده از mesaghمیثاق
✨ رد پای IMF در بحران بنگلادش
دولت بنگلادش سقوط کرده و کارشناسان و رسانههای وابسته به جریان سرمایهداری، در حال روایت همه چیز هستند به جز حقیقت ماجرا...
انرژی یک کالای کلیدی است که تغییر قیمت آن، دومینووار روی همه کالاها اثر میگذارد. به همین دلیل بود که پس از جنگ اوکراین و وقوع بحران انرژی در اروپا، کشورهای اروپایی بلافاصله تئوریهای اقتصاد بازار را کنار گذاشتند و مبالغ عظیمی یارانه به شهروندان خود پرداخت کردند تا اثر افزایش قیمتهای انرژی را تا حدودی جبران نماید. برای نمونه، سال 2022 دولت آلمان یک بسته یارانه 300 میلیارد یورویی برای صیانت از شهروندان خود در برابر افزایش قیمت انرژی اختصاص داد.
اما در همین دوران بحران، صندوق بین المللی پول یک نسخه متفاوت برای بنگلادش بحرانزده ارائه کرد. 30 ژانویه 2023 مصادف با 10 بهمن 1401 صندوق بین المللی پول اعلام کرد که در ازای یک برنامه اصلاحات اقتصادی 44 ماهه، با اعطای 4.7 میلیارد دلار وام به بنگلادش موافقت کرده است. در بیانیه IMF تصریح شده بود که این برنامه اصلاحات اقتصادی، در عین حال که موجب ثبات اقتصاد کلان و رشد پایدار اقتصادی میشود، از آسیب دیدن اقشار ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
روز بعد خبرگزاری رویترز این وام را یک پیروزی برای شیخ حسینه نخستوزیر این کشور خواند که در سال 2024 یک انتخابات پیش رو دارد.
از جمله اصلاحات پیشنهادی صندوق بین المللی پول «معقول سازی یارانهها» بود. صندوق در نسخه خود آورده بود که «معقول سازی یارانههای انرژی منابع مالی را برای هزینههای توسعهای و اجتماعی آزاد خواهد کرد. هرچند افزایش اخیر قیمتها، قیمت بنزین را به نرخ جهانی نزدیک کرده است، اما پیش بینی می شود که یارانه های برق و گاز در سال مالی 2023 به 0.9 درصد GDP برسد. در دوران اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی، اجرای مکانیسم تعدیل قیمت سوخت بر اساس فرمول، کمک خواهد کرد که درباره عدم پرداخت یارانه سوخت اطمینان حاصل شود. مقامات بنگلادشی همچنین گزینههای مختلف را برای کاهش تدریجی یارانههای برق و گاز در عین تقویت تور ایمنی اجتماعی (برای جلوگیری از آسیب دیدن اقشار ضعیف)، بررسی خواهند کرد». (دقت کنید که یارانه 300 میلیارد یورویی دولت آلمان، معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است!)
با آغاز برنامه، پروژه افزایش قیمت برق و گاز برای مردم بنگلادش کلید خورد. طبق گزارش Gas Outlook تعرفه گاز در بنگلادش طی سال 2023 میلادی 178.8 درصد افزایش یافت و روند افزایش قیمت، در سال 2024 نیز تداوم یافت.
قیمت برق نیز پس از آغاز اجرای برنامه صندوق به همین ترتیب افزایش یافت که به تعبیر دیلی استار، اثر دومینووار روی قیمت کالای اساسی داشت.
جامعه بنگلادش آماده یک جرقه بود که منفجر شود. این جرقه با اعتراضات دانشجویی به حکم دادگاه عالی بنگلادش مبنی بر احیای سهمیه 30 درصدی استخدام فرزندان افراد شرکت کننده در جنگ آزادسازی بنگلادش (که باعث جدایی پاکستان شرقی و تشکیل کشور بنگلادش در سال 1971 میلادی شد)، رقم خورد. این اعتراضات، بستری برای وقوع شورشهای اجتماعی شد و به سرنگونی دولت ختم شد. یک بار دیگر، آتش خشم ناشی از فشار اقتصادی که زیر خاکستر نهفته بود، با یک جرقه فرهنگی شعله کشید.
صندوق بین المللی پول پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه بیانیه جالبی داده است: «عمیقا بابت تلفات جانی و جراحات وارد شده بر افراد غمگین هستیم اما به حمایت از تلاشها برای تضمین ثبات اقتصادی و تداوم رشد فراگیر ادامه خواهیم داد».
لیبرال های ایرانی در حال روایت سازی برای سرنگونی دولت بنگلادش هستند. یکی می نویسد شورش نسل Z، دیگری می نویسد اعتراض به حکومت دیکتاتوری شیخ حسینه...
یک سوال در اینجا باقی می ماند و آن اینکه چرا صندوق بین المللی پول اینهمه اصرار بر افزایش قیمت انرژی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی دارد. پاسخ را از گزارش 28 سپتامبر 2010 صندوق (6 مهر89) درباره اجرای هدفمندسازی یارانهها در ایران برایتان نقل میکنم: «ایران انرژی بیشتری برای صادرات خواهد داشت».
شاید بتوان گفت که سیاست کاهش مصرف انرژی با مکانیسم افزایش قیمت در کشورهای جهان سوم، حربه ای برای تامین پایدار انرژی/ مدیریت قیمت انرژی برای کشورهای پیشرفته است...
هدایت شده از mesaghمیثاق
680.7K
بعد از سقوط بازارهای مالی آمریکا، تعطیلی پروازهای آمریکایی و اروپایی به رژیم صهیونیستی تا چندماه آتی دومین پیامد ترس از حمله و انتقام سخت ایران است که میتواند این رژیم را تبدیل به یک بیغوله کند.
با این حساب، اگر حمله به زیرساخت فرودگاهی توسط جبهه مقاومت در دستور کار قرار گیرد، عملا سیستم لجستیک رژیم صهیونیستی از کار افتاده و فقط مسیر دریایی امکان تردد دارد که آن هم توسط یمن مختل شده است.
این امر میتواند ماجرای دانکرک در تاریخ را برای فرار یهودیان تکرار کند.
☘️ تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
هدایت شده از mesaghمیثاق
بارانم.mp3
2.36M
آهنگ بوسه ی باران / ترانه: #دلاوار / خواننده: هوش مصنوعی! (نسخه ویرایش نشده)
این آهنگ در عرض چند دقیقه توسط هوش مصنوعی ساخته شده است...!
در آینده نه چندان دور
کتاب، موسیقی، فیلم، پژوهش و هر چیزی که فکر کنید جای خودش را به هوش مصنوعی خواهد داد به جز..........؟!
پر کردن کلمات مناسب برای نقطه چین بالا بسیار مشکل و در حکمرانی آینده جهان بسیار بسیار مهم است...
هدایت شده از mesaghمیثاق
شبیهِبارشِبارانم
صلاحِخویشنمیدانم
برایبوسهبههرسنگی
مطیعِامرِبیابانم
صدایِممتدِرفتن؛تو
توچونسوارِبیابانی
سکوتِمطلقِماندن؛من
شبیهِخطِّخیابانم
چراجداکنمازمن؛تو
چراجداکنیازتو؛من
توییکهسرخیِپاییزی
منیکهزردیِآبانم
مپرسازآتشِدرآهم
کهغیرعشقنمیخواهم
سپیدِخندهیدیماهو
سیاهِشامِزمستانم
#دلاوار
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️میگن اگه فقر بیاد دین میره!
پس چرا وقتی ثروت میاد، دین نمیاد؟!
هدایت شده از mesaghمیثاق
16.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ببینید و بشنوید...
اگه دلتون رفت حرم حضرت سلطان علیهالسلام میشه منم دعا کنید؟
السلام علیک یا ساقی...
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بستهبندی بهنام #علم...
#فریب_بزرگ
پن: البته در مورد ایران اغراق میکنه. ایران کشوریه که شخصی از کف جامعه میتونه نماینده مجلس و رئیسجمهور و حتی رهبر بشه...
هدایت شده از mesaghمیثاق
12.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ حر بن یزید (سنّی و عضو جبهه یزید) راه یافته تر است یا عبدالله بن جعفر (شیعه عقیدتی و مناسکی)؟!
✍ توجه کنید!
این مباحث در مقام تضعیف تشیع عقیدتی و مناسکی نبوده که نمایندگان بزرگش مثل حبیب بن مظاهر و بریر و مسلم بن عوسجه هم در جبهه سیاسی حسین(ع) بودند هم نمونه شیعه عقیدتی و مناسکی کامل؛ بلکه در تبیین این بود که جبهه علوی و حسینی علیه حزب اموی -که ابقائش را حضرت امیر(ع) کافر شدن به آورده پیامبر(ص) می خواند(خ۵۴)- فقط از شیعیان خالص و هویتی تشکیل نمی شود.
جبهه حسین(ع) از سنّی های آن روز هم جذب می کند و شرط تشیع ندارد. گاهی آنها از شیعیان رسمی سبقت هم می گیرند و مشمول "الارواح التی حلّت بفنائک" می شوند!
غیر از جناب حر از زهیر و هفهاف و برادرش و... هم در این مقیاس یاد شد...
البته این شهیدان در مراحل نهایی از شیعیان هویتی امام هم می شوند.
کلماتی در رجز آخر زهیر، یا کلمه "اولیائک" در توبه آخر حر، شاهد بر این حقیقت است...
❗️ برای قضاوت بهتر سلسله بحث را اینجا بشنوید!
#جبهه_حسین(ع)
حجت الاسلام قنبریان
هدایت شده از mesaghمیثاق
بعد از انتصاب همکار علمی آکادمی اقتصاد نیروی دریایی ارتش آمریکا به عنوان معاون هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، محمد قاسمی رییس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی به عنوان معاونت اقتصادی سازمان برنامه منصوب شد!
مهرهچینی و تقسیم کار بازوی علمی و بازوی مالی جریان لیبرالیسم اقتصادی کشور یعنی دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف و اتاق بازرگانی و سهمیه بندی پست و سمتهای اقتصادی بین خود، کاملا مشهود است.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما از اینا مینداختیم جلوی خرِ پدربزرگمون! خره یه نگاه میکرد، یه سری تکون میداد که چرا غذای دهنی بهش دادیم!
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مگه سوئیسه؟!
نه داداش! اینجا ایرانه!
نه اون دهاتکوره و دزدخونهی اروپا!
هدایت شده از mesaghمیثاق
17.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از این صابون خوشگلا که خانموما دوست دارن!