هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سخنان امام خامنه ای درباره سختیها و مشکلات آخرالزمان
🔹آغاز ولایت و امامت امام زمان (عج) بر همه ملت ایران و مسلمانان جهان مبارک باد.
🔸خداوند همه ما را جزء منتظران واقعی و سربازان امام زمان قرار دهد.
🔹اَللّـهُمَّ اَرِنيِ الطَّلْعَةَ الرَّشيدَةَ ، وَ الْغُرَّةَ الْحَميدَةَ وَ اكْحُلْ ناظِري بِنَظْرَة منِّي اِلَيْهِ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ ، وَ اَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُكْ بي مَحَجَّتَهُ🤲
💠✍ #دکتر_جاویدنیا
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
8.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴چرا متن کامل بیانات رهبر انقلاب منتشر نشد؟
🔹فایل بالا کاملتر از فایل قبلی است که تاکید آقا بر حق انتقاد و در واقع امر به معروف و نهی از منکر نسبت به همه مسئولان البته بدون هتک حرمت آنان است.
🔸باز هم انتشار گزینشی گسترده سخنان آقا ابزاری برای حمله به آرمانخواهی و مطالبه گری شد.
🔹در کجای حاکمیت اسلامی اجازه داریم بگذاریم جریانی بر ملت فشار بیاورند و آنها را وادار به اغتشاش کنند و سپس با استفاده از این فرصت که #ترک_فعل ما برای دشمن مهیا می کند، نیروهای سازماندهی شده آنان، اغتشاش را به خشونت بکشانند و در جریان مقابله با اغتشاشگران واقعی، عده ای بیگناه گرسنه نیز قربانی شوند؟
🔸این بار اگر خدای ناکرده اغتشاش شود جداکردن صفوف معترضان واقعی و اغتشاشگران با توجه به حجم فشار اقتصادی وارده و جوسازی شدید فضای مجازی بسیار سخت تر خواهد بود.
🔹بهتر است در مفاهیم غیرشرعی، غیرعقلانی، تنش زا بیشتر دقت کنیم.
🔸ای کاش #اقدامات_کوتاه_مدت پیشنهادی برای #ساماندهی_فضای_مجازی انجام شده بود تا کمر #تحریف می شکست و مشخص می شد تمام این مشکلات اقتصادی و تورم افسارگسیخته، با اقدامات قاطع در کوتاه مدت حل می شوند و مسئولان انقلابی از ترس #جوسازیهای_خناسان به تصریح رهبر حکیم انقلاب به جای توکل و اقدام قاطع، راه انفعال راانتخاب نکرده بودند.
🔹ای کاش مسئولانی که با شعار همگرایی و تعامل، وظایف قانونی نظارتی خود را به جای انجام قوی طبق فرموده صریح آقا، ترک کردند، حاضر باشند پاسخگوی ترک فعل خود و خسارات وارده به ملت باشند. البته اگر جریان نفاق مهلتی برای جبران به آنان بدهد.
#دکتر_جاویدنیا
https://eitaa.c
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍ مقدمه:
https://eitaa.com/mesagh
1⃣ در قسمت اول از سلسله مقالات «بررسی نظریه کوروش ذوالقرنین»، بهعنوان مقدمهی ورود به بحث اصلی، بهطور خلاصه «آیات مربوط به ذوالقرنین در قرآن» را بررسی کردیم، که مطالعه کردید. در دومین قسمت از این مقالات نیز که مانند قسمت قبل، مقدمهی دیگری است برای ورود به بحث اصلی، بهطور خلاصه به «تاریخ حیات کوروش» پرداختهایم، که شما همراهان فرهیخته را به مطالعهی آن دعوت میکنیم.
💥 تذکر ضروری:
👈 عدهٔ کمی از خوانندگان، برای نتیجهگیری عجله دارند و با اینکه هنوز سلسله مقالات ما در ابتدای راه است، شروع به حدس زدنِ نظر نهاییِ ما کرده و در رد آن مطالبی را برای ما ارسال میکنند. 😳 اینکه حوصله و تحمّل شنیدن نظرات دیگران را نداشته باشیم و بدون اینکه ادلّهٔ طرف مقابل را بشنویم، شروع به اظهارنظر کنیم، نشانهٔ هرچیزی باشد، یقیناً نشانهٔ فرهیختگی نیست!! این عدهٔ قلیل را دعوت میکنیم همراه با اکثریت اعضای فرهیختهٔ اندیشکده، به مطالعهٔ دقیق مقالات بپردازند و با اظهارنظر شتابزده شأن خود را زیر سؤال نبرند.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✡ خلاصهای از تاریخ حیات کوروش
https://eitaa.com/mesagh
✍ بررسی نظریه کوروش ذوالقرنین (قسمت دوم)
1⃣ گزارشهای تاریخی مربوط به دوران #حیات_کوروش را میتوان به دو دستهٔ کلّی تقسیم کرد:
2⃣ دستهٔ نخست، اسنادی هستند که از حفریّات کاوشگران بهدست آمده است. از میان این اسناد میتوان به #سالنامه_نبونید پادشاه بابل و نیز #استوانه_کوروش که بیانیهٔ کوروش حین فتح بابل است، اشاره نمود.
3⃣ دستهٔ دوم، منابع کلاسیک و یا نوشتههای یونانی-رومی مورّخین قدیم هستند که شاخصترین آنان عبارتند از #هرودوت، #گزنفون و #کتزیاس.
4⃣ البته مورّخین دیگری نیز به بیان #تاریخ_کوروش پرداختهاند، لکن اهمیت مطالب بهدست آمده از این سه مورّخ از مابقی مورّخین بیشتر است.
5⃣ گفتنیاست تاریخ زندگانی #کوروش در ابتدا از نوشتههای مورّخین متقدّم بهدست میآمد، اما با اسنادی که از حفریّات بابل و دیگر نقاط یافت شد، نکتههای جدیدی در رابطه با این دوره از تاریخ حاصل گردید که گاه مؤیّد منابع کلاسیک بوده و گاه #تناقضاتی با آن داشته است.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✡ کودکی کوروش تا غلبه بر پادشاه ماد
https://eitaa.com/mesagh
1⃣ بنابر نقل هرودوت، #آستیاگ، شاه ماد در خواب دید که از شکم دختر او #ماندانا، تاکی رویید که تمام آسیا را فراگرفت. شاه، مغها را جمع کرده تعبیر این خواب را خواست و آنها گفتند دختر شاه پسری زاید که تمام آسیا را تسخیر نماید.
2⃣ آستیاگ از این تعبیر در فکر شد و بالاخره صلاح دید دختر خود را به شخصی دهد که هوس طغیان در سر نداشته باشد. با این خیال #کمبوجیه پادشاه پارس را که دستنشاندهٔ ماد بود اختیار کرد و همینکه دخترش پسری آورد او را به وزیرش #هارپاگ سپرد و امر به کُشتن وی کرد. وزیر هم اجرای این امر را از شبان خود خواست و چون اتفاقاً در همان اوان زن چوپان طفلی زایید که مرده بهدنیا آمده بود، زن مانع از کُشتن کوروش شده او را به فرزندی اختیار کرد....
3⃣ #کوروش در ولایت خود به آموختن اسبسواری و تیراندازی پرداخت تا به رشد رسید و طوایف پارس را متحد کرده، بر شاه ماد قیام نمود. در وهلهٔ اول کوروش شکست خورد، لکن مأیوس نشده بر تلاش خود افزود تا آنکه شاه ماد لشکری برای دفع کوروش فرستاد و نهایتاً طیّ جنگ سختی که در نزدیکی پاسارگاد روی داد، کوروش فاتح گردید.
4⃣ نوشتههای #نبونید پادشاه بابل واقعه را چنین شرح داده: او (شاه ماد) قشونی جمع کرده به جنگ کوروش رفت ولیکن لشکر او یاغی شد و آستیاگ را گرفته تسلیم کوروش نمود. پس از آن کوروش همدان را تسخیر کرد، طلا و نقره و ثروت زیاد به تصرّف او درآمد و تمام این غنائم را به انشان برد.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✡ کوروش و تسخیر لیدیه
https://eitaa.com/mesagh
1⃣ پس از تسخیر همدان، امپراتوری ماد تحت تسلّط #کوروش درآمد و بزرگشدنِ پارس باعث تشویش سه دولت نامی آن زمان یعنی لیدیه، بابل و مصر گردید. پس این دولتها وارد مذاکره شدند تا در مقابل کوروش اتحادی تشکیل دهند.
2⃣ #کرزوس پادشاه لیدی همسایهٔ غربی کوروش، اندیشناک شد که آیا باید به جنگ دفاعی اکتفا نماید یا به ایران حمله برد. بالاخره لیدیه بنای حمله را گذارد و با اسپارت وارد مذاکره شده آن را به طرف خود جلب کرد. بابل و مصر هم با دولت لیدی متحد شدند و پس از آن کرزوس عزیمت ایران نمود و جنگ سختی بین لشکر لیدی و پارسی روی داد که بهدلیل مقاومت لیدیها بینتیجه ماند.
3⃣ چون زمستان فرا رسید، پادشاه لیدی بهزعم آنکه پارسیها پس از مشاهدهٔ مقاومت شدید لشکر او جرأت نخواهند نمود در زمستان به خاک لیدیه تجاوز نمایند، قشون خود را مرخّص کرد. لکن کوروش فوراً با دولت بابل داخل مذاکره شده، قرارداد صلحی با #نبونید بست و بعد به قصد #سارد (پایتخت لیدیه) عزیمت نمود.
4⃣ کرزوس مجبور شد با عجله قشونی جمع کرده در نزدیکی پایتخت با لشکر کوروش جنگ کند. پادشاه لیدی اوّل سوارهنظام خود را که ممتاز بود به جنگ کوروش فرستاد، اما شترهایی که کوروش در پیش صفوف خود واداشته بود موجب وحشت اسبها گردیدند و پس از آن جنگ به غلبه پارسیها و تسخیر سارد خاتمه یافت.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✡ کوروش و تسخیر ممالک شرقی
https://eitaa.com/mesagh
1⃣ سرعت عملیات جنگی #کوروش در لیدیه مجالی به بابل و مصر برای تجهیزات نداده و حالا هرکدام منتظر بودند که مورد حملهٔ کوروش واقع شوند. لکن کوروش فوراً توجّهی به بابل نکرده به ممالکی که در مشرق پارس و ماد واقع بود عزیمت نمود.
2⃣ کیفیّت جنگهای او در آن حدود مشخص نیست، اما همینقدر معلوم است که در مدت ۸سال مشغول لشکرکشی و جهانگیری در طرف مشرق و شمال ایران بود و از طرف شمال تا رود سیحون پیش رفت و در کنار آن رود شهری به اسم خود بنا کرد.
3⃣ از طرف مشرق نیز تقریباً تا رود سند پیش رفت و پس از آنکه حکومت خود را در مشرق و مغرب محکم نمود، به طرف بابل متوجه گردید. با این حال بعضی از محقّقین بر این عقیدهاند که لشکرکشیهای کوروش بهطرف مشرق و شمالشرق بعد از #تسخیر_بابل بوده است.
4⃣ بهزعم پیرنیا، ظنّ قوی این است که کوروش ابتدا به ممالک شرقی و سپس به بابل یورش برده است، زیرا شخصی مانند کوروش، تا از پشت سر خود مطمئن نمیشد، قصد بابل را نمیکرد.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍ آنچه خواندید خلاصهای بود از دومین قسمت از سلسله مقالات «بررسی نظریه کوروش ذوالقرنین» با عنوان: «خلاصهای از تاریخ حیات کوروش». متن کامل این مقاله را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/cyrus/12302
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✡ کوروش و تسخیر بابل
https://eitaa.com/mesagh
1⃣ #تسخیر_بابل کار بسیار مشکلی بهنظر میآمد، زیرا استحکام برج و باروهای این شهر شهرهٔ آفاق بود. با وجود این، کوروش قصد تسخیر آن را نمود و در بهار ۵۳۹ ق.م. لشکر ایران از دجله عبور کرد. در بابل بعد از #بختالنّصر در مدت ۶سال ٣نفر پادشاهی کردند و در ۵۵۵ ق.م. روحانیون بابل تاجری بهنام #نبونید را بر تخت نشاندند. این شخص آدمی نبود که بتواند دولت بابل را در چنین موقعیت مهمّی حفظ کند.
2⃣ راجع به تسخیر بابل بهدست کوروش اطلاعاتی از منابع جدید و کلاسیک حاصل شده است؛ براساس متون یونانی، واقعهٔ تسخیر بابل از این قرار بود که پادشاه بابل در نزدیکی آن شهر با پارسیها جنگ کرده، شکست خورد و با سپاهیان خود به بابل پناه برد... گرفتن شهر با حمله محال بود و با محاصره هم خیلی طول میکشید... بنابراین به امر کوروش #رود_فرات را برگردانیدند و پس از آنکه در مجرای قدیم، آب کم شد، قشون ایران از آن راه وارد بابل گردید.
3⃣ بنابر آنچه از منابع جدید یا #الواح_بابلی بهدست آمده، ارتش کوروش بدون جنگ وارد بابل شد و پس از تسخیر بابل، در معبد بزرگ بابل «موافق مراسم مذهبی بابلیها» #تاجگذاری کرد و «احترام زیادی به #مذهب و #معتقدات اهالی نمود»!
4⃣ کوروش به #یهودیان که از زمان بختالنصر در اسارت بودند هم مهربانی و ملاطفت ابراز نمود. ظروف طلا و نقره را که بختالنصر از #بیتالمقدس آورده بود به آنها بازگرداند و اجازه داد به فلسطین مراجعت کرده در بیتالمقدس معابد قدیم را که آشوریها خراب کرده بودند تعمیر نمایند و #معبد جدیدی بنا کنند!!
5⃣ بعد از تسخیر بابل سرزمینهایی که مطیع آن بودند از جمله فلسطین و فینیقیه به اطاعت کوروش درآمدند.
https://eitaa.com/mesagh