📚درس خارج امام جمعه اهواز؛ دلگرمی و دلواپسی!
📝کانال ایتای حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد اعلام کرد: از ۴شنبه ۱۸ربیع الاول درس خارج فقه ایشان در اهواز شروع می شود.
🚩علم، حیات است. تحقیق و ترویج علوم دینی از افضل فعالیتهای علمی است. اگر جهت تامین استاد برای ماندن فضلاء در استان و خدمت رسانی شان به مردم باشد، کار راجحی هم هست.
پس از این حیث، درس خارج ایشان جای دلگرمی و شکرگزاری است.
🚏نگرانی و دلواپسی از چیز دیگری است: از تعیّن های این کرسی های درسی در ظرف فرهنگی ماست! کرسی درس خارج فقه، به حمل شایع(مصداقا) در شهرستانها بخصوص از سوی دارندگان سمت های حکومتی، معمولا عوارض و لواحقی یافته که دلواپسی دارد:
🔸۱.آرام آرام "آیت الله"،"آیت الله" کردن ها، فاصله ساز شود! "معلم فقه" بودن، مصحّحِ دست بوسی و به مرور فرهنگ شود! تا جایی که نزد مریدانِ حلقه اول، دست آقا نبوسیدن، کفایت در رانده شدن شود!
این تعیّن و تشخصِ آیت اللهی جای دلواپسی است که بی تکلّفی و خاک نشینی ایشان را خدای نکرده کم کند.
🔸۲.تدریس، شهریه دادن هم طلب می کند! از اینجا مصرف وجوهات برای شاگردان تا استفاده از ظرفیت های مالی دیگر(خیّرین و خیریه های خصولتی و...) لازم می آید!
به مرور مردمی بودن و نیمه شب سراغ مناطق محروم رفتن، وقت خود را به آدمهای خاص و تقلای متقابل برای درخواست آنها دهد!
🔸۳.به مرور نیاز به مَدرَسِ مجزا و سپس مدرسه علمیه مستقل، لازم می آورند؛ به این بهانه که شاگردان، دوره سطح را هم طبق نظر آیت الله بخوانند!و...
این مخارج اضافی، از سوی مقامات، معمولا از طریق ادارات دولتی(شرکت نفت و استانداری و...) تدارک می شود!
از اینجا دیگر رودربایستی با مسئولین، غلبه می کند! دیگر نمی شود برای متخلّف یا کم کار آنها، مهلت معین کرد! در صف مردم محروم ایستاد و حقوق ضایع شده شان را از دستگاه ها طلب کرد!
🔸۴.نه جهنم سیر می شود؛ نه طمّاع ثروت و نه طالب علم! هرسه "هَل مِن مَزید؟" دارند! اگر کار، گرفت و امام جمعه گی از دهه گذشت؛ پیشنهادهای دیگری از تاسیس موسسات آموزش عالی، حوزه های علمیه زنجیره ای و... هم از سوی مشاوران، نیاز و ضرورت می شود!
هریک از اینها لوازم خاص خود را دارد که یک امام جمعه "انقلابی" و "جهادی" و "مردمی" را ، "محافظه کار" (بخوانید: قاتل انقلاب!) ، "بروکرات" و "دولتی" می کند!
مشکلات مردمی ای که دهه قبل، بازدیدش رفته، حالا چندبرابر شده؛ اما پیگیری ها باید برای توافقنامه ها با وزیر آموزش عالی و ارتباطات و جذب بودجه ریاست جمهوری و...باشد؛ تا این دیوانِ بزرگ را سرپا نگه دارد!
تازه اگر چشم باز نکند ببیند: آفتابه و لگن، هفت دست؛ شام و نهار خبری نیست! همان مردم محرومِ رها شده، حالا از فقر و تبعیض(نه شبهات علمی) دارند از تشیع و انقلاب کوچ می کنند!
📍جناب آقای موسوی فرد لابد در آئینه، موارد فوق را درباره برخی همکاران خود در این چهل سال دیده است، و دلواپسی ها را بدبینی و فرضِ فارض نمی داند.
با آن خلوص و زهد و روحیه مردمی حتما برای این "مواضع عبرت" چاره دارد.
باشد که مثل امام جمعه گی، در اینباره هم سبکی نو از کرسی درس خارج ابداع کند؛ که هیچیک از آفات یادشده و بیشترش (که ناگفته ماند) را نداشته باشد.
🔅یک پیشنهاد : خوب است آن عالم جهادی و مطالبه گر در آن شهر و استان با حاشیه نشینی مفرط و محرومیت بسیار، درخواست حضرت آقا از حوزه علمیه درباره عدالت را محقق کند: درس خارج کتاب العدالة!(۱)
کتاب العدالة، کتابی فرضی در فقه ماست که از مسائل جدی عدالت اجتماعی بحث می کند. مساله هایش را "از عینیت جامعه" یافته و در کتابهای فقهی الاجاره، الدین، المتاجر، الحجر، الضمان، المضاربه و... "جانمایی" کرده و حل می کند. مثلا وضعیت کارگر هفت تپه و... ، ایشان را به فروعات اجاره ببرد که: اگر کارگر، مضطر شد کار خود را به کمتر از قیمت بفروشد، آیا عقد اجاره صحیح است؟!
اگر می خواهد مکررات را بحث نکند و رویی به مسائل مستحدث دارد؛ بقول متفکر شهید، مطهری توجه کند که فرمود:"فقهای عصر از مسائل بانک و بیمه و چک و سفته به عنوان مسائل مستحدث کم و بیش بحثهایی کرده و می کنند ولی توجه ندارند که راس و رئیس مسائل مستحدث خود سرمایه داری است...".(۲)
قدردان همه علمای مردمی و خدوم آن دیار عزیز هستیم.
.................................
۱.ر.ک: دومین نشست اندیشه های راهبردی۹۰/۲/۲۷
۲.مجموعه آثار ج۲۰ص۴۷۹
📝 محسن قنبریان ۹۹/۸/۹
https://eitaa.com/mesagh
9.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 پایان باز قیمتگذاری خودرو
💬 #اکوایران
🔹 در روزهای گذشته خودروسازان مجوز افزایش قیمت گرفتند و سایپا قیمت پنج محصول خود را به روز کرد. با نگاهی به قیمتهای اعلامی و قیمتهای قبل، افزایش ۳۷ درصدی نیز در بین محصولات دیده میشود.
🔸 درحالیکه گفته میشد، حداکثر افزایش قیمت بر اساس تورم بخشی، معادل 25 درصد است. «اکو ایران» در این گزارش به بررسی ماجرای افزایش قیمت خودروسازان پرداخته است.
✅ #پ.ن: آیا مزد کارگران خود این خودروسازان(نه حالا کارگران کل کشور هیچی) هم هر سه ماه نسبت به تورم بالا میرود؟ سندسازیها برای نشان دادن زیان انباشته جهت کسب امتیاز که نشد راهکار. شما که پول اب و برق و کارگرت همونه. مواد اولیه هم که مثلا85درصدش داخلیه. چرا پراید 8 تومنی 80 تومن هم نمیدی دست مردم؟
https://eitaa.com/mesagh
#ألموتلإسرائیل 👊🏾
امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه با ادعای دفاع از دموکراسی غربی، اقلیت مسلمانان این کشور را هدف قرار داد حال آنکه همزمان، آزادی بیان را توجیهی برای انتشار تصاویر موهن درباره پیامبر اسلام (ص) میداند. دیگر کشورهای غربی نیز، بدون در نظر گرفتن عواطف جهان اسلام، با ماکرون همصدا شدهاند حال آنکه هیچ یک تردید درباره مسئلهای چون هولوکاست را برنمیتابند و مخالفت با آن را جرم تلقی میکنند!
پیام مهم رهبر انقلاب به جوانان فرانسه: از رئیسجمهور خود بپرسید چرا تردید در هولوکاست جرم است اما توهین به پیامبر آزاد؟
#__________________
در غرب، تردید درباره هولوکاست جرم است! چرا هرکه از این تردیدها بنویسد؛ باید زندانی شود حال آنکه توهین به پیامبر اسلام (ص) جایز شمرده میشود؟
https://eitaa.com/mesagh
🔴 برای کاهش قیمتها، دعا کنید!!
✍️ #حجتاله_بهمنی
🔹 این پاسخ یک مسئول بلندپایه دولتی به سؤال خبرنگار رسانه است که پرسید: آیا قرار است قیمت کالاها و نیازمندیهای مردم کاهش پیدا کند؟ گفت: فقط دعا کنید!
🔸 مدیونید اگه فکر کنید منظورم جناب آقای دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول محترم رئیس جمهور دولت تدبیر و امید و یکی از مدعیان ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ است.
✅ این جمله یک جمله ساده و بیخودی نیست، بلکه برآیند هفت سال تسلط تفکر اصلاحات، حاکم بر دولت یازدهم و دوازدهم و بر اذهان و افکار عمومی جامعه ایران اسلامی است، تحت تابلوی دولت تدبیر و امید.
🔹 در واقع میتوانیم از این جمله به عنوان نهایت نبوغ و درایت سیاسی تفکر اصلاحات در سپهر سیاسی ایران نام ببریم.
🔸 ایشان بعد از ۷ سال معاونت اولی در دولت تدبیر و امید ( شما بخوانید دولت دوم اصلاحات)، در مواجهه با سؤالی اساسی و راهبردی که با سفره مردم مرتبط است، بسیار سادهانگارانه و بهگونهای برخورد میکند که ظاهرا همهچی آرومه!!
✅ آقای معاون اول، شما همان فردی هستید که در مناظره انتخاباتی سال ۹۶ خطاب به رقیب جدی خود، آقای دکتر قالیباف بهگونهای طلبکارانه گفتید که بنده از اول انقلاب تا کنون در تمامی پستهای مدیریتی کشور حضور داشتهام و مسیر پیشرفت را به صورت منظم طی کردهام و اکنون وقت این است که رئیس جمهور شوم!!
🔹 شما به قول خودتان ۴۰ سال است که در مناصب حکومتی هستید و بعد از این مدت این جمله را تحویل مردم زخمی از سیاستهای غلط جنابتان و طیف متبوع میدهید !!
🔸 در پاسخ به این اظهارات شما هر چه فکر میکنم، در نهایت به این ضرب المثل زیبا میرسم که *تو اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی!!*
✅ اینطور که به نظر میرسد اگر با همین دست فرمان پیش بروید و زبانم لال ۱۴۰۰ رئیس جمهور شوید، احتمالا باید پس از دوران ریاست جمهوری، ردای رهبری را برایتان آماده کنیم!!
🔹 تمام پلههای ترقی را یکی یکی در سطوح مدیریتی پشت سر گذاشتهاید بیآنکه در سوابق مبارزاتی خود در دفاع از انقلاب، قبل و بعد از انقلاب، حتی یک ساعت حضور در جبهه دفاع مقدس و مبارزات سیاسی قبل از انقلاب حضور نداشتهاید!!
حال نوبت آن رسیده است که رئیس جمهور شوید!!؟
💢 این عین کلام و جمله شما و درواقع نهایت عقلانیت و تدببر در جریان اصلاحات است که البته در واقعیت به شعور مردم توهین کردهاید.
این پاسخ شما به نوعی نیز میتواند آخرین بلیط شما برای بودن در قطار سیاسی نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد.
https://eitaa.com/mesagh
🔴 پروفسور رابرت فوریسون کیست و آزادی بیان غرب با او چه کرد
💬 #مشرق
🔹 نتیجه سوال درباره هولوکاست در فرانسه چنین است
🔸 در روزهای اخیر، اقدام رئیس جمهور فرانسه در توهین به پیامبر اسلام به بهانه آزادی بیان، با واکنش ملتهای مسلمان در سراسر جهان روبرو شده است. رهبر انقلاب در واکنش به این اقدام تحریکآمیز و توهین آشکار، جوانان فرانسه را خطاب پیام خود قراردادند و فرمودند:
✅ «جوانان فرانسه !
از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟
🔹 سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در اینباره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟»
🔸 آیا واقعا شعار آزادی بیان رئیس جمهور فرانسه محلی از اعتبار دارد؟ رفتار دولتهای غربی با کوچکترین سوال و تردید درباره هولوکاست چه بوده است که مورد اشاره رهبر انقلاب قرار گرفت؟
✅ مرور گزارش ویژه مشرق به فهم این موضوع کمک خواهد کرد.
🔹 در چند دهه اخیر افسانه هولوکاست و داستانهای پیرامون آن دستمایه مظلومنمایی صهیونیستهای اسرائیلی بوده است. آنها با حربه این داستان تاریخی توانستهاند به مدت بیش از نیم قرن از جهانیان باج بگیرند، هرگاه به دلیل جنایتهایشان مورد بازخواست قرار گرفتند پشت آن پنهان شوند و اگرچه خود یکی از بزرگترین جنایتکاران تاریخ معاصر به شمار میروند اما همیشه خود را به عنوان قربانی معرفی نمایند.
💢 امروزه هولوکاست به مثابه یک دین جدید در غرب مطرح گشته و چنان تقدسی یافته که کوچکترین مخالفت و حتی تردید در واقعیت آن میتواند بدنامی ابدی و پیگرد قضایی در پی داشته باشد.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
#خبر_صحیح
❌📢 اصل ماجرا مسکن مجانی روسیه‼️
❌از تمام علاقه مندان نظام جمهوری اسلامی خواهش داریم هر چه سریعتر این خبر را از سایت ها و کانال های خود #حذف کنند.
❌ اصل ماجرا چیست؟
دولت #روسیه بر خروج از بحران کاهش رشد جمعیت، حمایت هایی را اعلام کرده است که پس از بررسی کامل منابع رسمی آن کشور به شرح زیر می باشد (لینک منابع👇)
🔺یک #وام با سود کمتر به شرطی که ۲۰ درصد وام را پیش پرداخت کنید.
🔺تخفیف برای قبض خانه هایی که سیستم گرمایش مرکزی ندارند. (هزینه های انرژی در روسیه بسیار بالا است)
🔺تخفیف هزینه های اتوبوس
🔺صبحانه و ناهار برای دانش آموزان
🔺تامین داروی فرزندان
🔺بلیط مراکز فرهنگی و موزه
❌اما کمکی که #سبب_دروغ_پردازی شده، پرداخت یک کمک هزینه است:
فرزند اول: ۴۶۶ هزار روبل
فرزند دوم: ۱۵۰ هزار روبل
که این کمک هزینه فقط باید خرج مسکن و یا تعلیم فرزند شود و اگر خرج شخصی بکنید #برخورد_قضایی خواهد شد.
فرزند سوم: ۴۵۰ هزار روبل که فقط باید با آن وام مسکن خود را پرداخت کنید. (پول نقد نمی دهد)
یک زمین در خارج شهر (که امکانات کامل شهری ندارد) و قیمت آن حدود ۳۵۰ هزار روبل است و در برخی موارد می توانید قیمت آن را بگیرید.
❌❌ اما داستانی که همیشه باید فراموش شود😔
آیا با ۴۵۰ هزار روبل می توان آپارتمان در روسیه خرید ⁉️
جواب: با ۴۵۰ هزار روبل شما می توانید ۱ تا ۴ مترمربع آپارتمان در موسکو بخرید و نه بیشتر 😔👇
گرانترین محله: ۴۳۰ هزار روبل/متر مربع
ارزانترین محله: ۱۲۱ هزار روبل/متر مربع
#دروغ_کافی_است
منابع:
yun.ir/lh51oc
yun.ir/1pw3d6
yun.ir/fcv8a4
yun.ir/olclr5
yun.ir/s5tcd3
https://eitaa.com/mesagh
اعلامیه سران #نشست_اساتید در محکومیت نظرات #سیدکمال_حیدری(مربوط به سه سال قبل)
#حافظه_تاریخی_حوزویان
https://eitaa.com/mesagh
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
والصلاة والسلام علی سيدنا محمد وآله الطيبين الطاهرين.
اما بعد، در ظروف اخيره نظريات و تشكيكاتی در ضروریات مذهب [از سوی آقای سید کمال حیدری] آشکار شد.
از آنجا که ردیه های علمی علما بر وی اثر نداشت و تلاش ها برای جلوگیری از #انحرافات وی نافع نبود و از طرفی دیگر مؤمنین سؤالات زیادی درباره عقائد و آراء او پرسیدند، حوزه علمیه قم ــ و در رأس آن، دو مرجع بزرگ حضرت آیت الله العظمی #وحید_خراسانی و حضرت آیت الله العظمی #صافی_گلپایگانی دام ظلهما ــ موضع صریح خود را در برابر وی اعلام کرده، همان طور که درباره امثال او پیش از این چنین کرده است
و به وظیفه شرعی خود درباره حفظ و صیانت از مذهب از #بدعت_ها و حفظ مومنین از #گمراهی عمل نموده است.
ما نیز حمایت خود را از آنچه مراجع بزرگوار فرموده اند اعلان می داریم و از مؤمنین عدم توجه به این شخص و غیر او از #منحرفین علمی و عملی را خواستاریم، والله ولي التوفيق والهداية.
١٥ جمادى الثانية ١٤٣٩
سیدعلیرضا حائری ــ سیدحسین حسینی شاهرودی ــ سیدعلی حسینی میلانی ــ محمدتقی شهیدی ــ نجم الدین طبسی ــ سیدمحمدجواد علوی بروجردی ــ سیدمحمد غروی ــ محمدجواد فاضل لنکرانی ــ محسن فقیهی ــ علی کورانی عاملی ــ مهدی گنجی- سیدمحمد یثربی کاشانی ــ
مهدی هادوی تهرانی.
🔶حاشیه
۱) در ذیل این بیانیه نام برخی علمای انقلابی (مانند آیات حائری و طبسی) و برخی مستقلین(مثل آقایان شهیدی و فقیهی و...) به چشم میخورد که حسابشان از سران نشست جداست!
۲) بازنشر این متن بیش از هر چیز باید قابل توجه حضرات روشنفکران دینی و سکولارهای عرفی قرار بگیرد که این روزها به بهانه اعلامیه برخی علمای انقلابی، خاصه اعضای محترم جامعه مدرسین، هجمه های ناجوانمردانه ای را تدارک دیده اند که به نظر می رسد بیش از آنکه در مقام دفاع از آقای سیدکمال حیدری باشد، نوعی تسویه حساب سیاسی است!
۳) همچنان این سوال باقی است که چرا سران نشست، در شرایطی که بحث آرا آقای حیدری به یکی از بحث های داغ محافل حوزوی و روشنفکری تبدیل شده، از اظهارنظر صریح طفره می روند!؟؟
آیا از مواضع پیشین خود برگشته اند یا تکرار مجدد آن را به مصلحت تشکیلات خود نمی بینند؟؟!
۴) بعد از بازنشر این اعلامیه، باید دید عاملین هجمه گسترده رسانه ای اخیر علیه منتقدان آقای کمال حیدری، چه واکنشی نشان می دهند.
آیا همچنان حاضرند حضرات امضا کننده این اعلامیه را نیز با همان اوصاف و تعابیر زننده مورد خطاب قرار دهند، یا در این مورد هم سیاسی کاری خواهند کرد؟؟!
https://eitaa.com/mesagh
🔺تقریظ معنادار رهبر معظم انقلاب بر کتاب #طب_اسلامی آن هم در بحبوحه #کرونا و اوج بی توجهی و بلکه تهاجم گسترده داخلی و خارجی علیه طب اسلامی
🔹لازم به ذکر است که این کتاب در سال ۹۵ نگارش یافته است.
🔹این تقریظ در تاریخ ۱۹ خرداد ۹۹ نوشته شده است.
#بازنشر
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 #ثبات_اقتصادی و #امنیت_اقتصادی
🔻سلسله مباحث #انتخابات_1400 - شماره سوم
🔹در مطلب شماره دوم سلسله مباحث #انتخابات_1400 به شعارهای اصلی هفت رئیس جمهور ایران از اول انقلاب تاکنون پرداختیم. شعارها متفاوت بود؛ از شعارهای اقتصاد توحیدی و عدالت و امنیت گرفته تا توسعه اقتصادی و توسعه سیاسی و جامعه مدنی و خدمت به محرومین و مبارزه با فساد و مذاکره با آمریکا و رفع تحریم ها و اعتدال. بی تردید هر شعار بنا به وضعیت آن روز جامعه برای برد انتخاباتی مؤثر بوده. حال باید دید چه شعار و موضوعی می تواند انتخابات آتی را تحت الشعاع قرار دهد.
🔸فارغ از انتقادات ما به دولت های گذشته و حال، بی تردید هر کدام از رؤسای جمهور به بخشی از شعارهای خود عمل کردند؛ شعارهای سازندگی هاشمی، آزادی بیان و آزادی سیاسی خاتمی، عدالت و خدمت به محرومین احمدی نژاد، مذاکره با آمریکای روحانی برای رفع تحریم ها و غیره هر کدام تا اندازه ای محقق شده و شعار دهندگان در آن راستا حرکت کرده اند. اما اینکه کدامیک از این شعارها توانسته معیشت مردم را اصلاح و آرام کند به عقیده این حقیر هیچکدام، چون غالباً شعار بدون برنامه درست بوده.
🔹سازندگی هاشمی به شکاف های طبقاتی و تورم50 درصدی سال 75 انجامید، «توسعه سیاسی» خاتمی به افسارگسیختگی فرهنگی و نفوذ جریانات خارجی در برخی جریانات داخلی انجامید و «مبارزه با فساد» احمدی نژاد در سال های آخر به حاشیه سازی و رفیق بازی کشید و نتیجه مذاکره حسن روحانی با آمریکا، بی ثباتی ارز و اقتصاد کشور و تورم نجومی و بیکاری را رقم زد.
🔸حالا اما نامزدهایی که می خواهند خود را در معرض آرای مردمی قرار دهند تا در #انتخابات_ریاست_جمهوری_1400 موفق شوند حتماً به دنبال انتخاب یک یا چند شعار در قالب واژگانی هستند تا بتواند جادو کند! برخی هم منتظر نتیجه انتخابات آمریکا هستند که بر مبنای نتیجه آن باز شعار مذاکره را علم کنند یا دو قطبی جنگ و صلح راه بیاندازند.
🔹نظرسنجی ها می گویند اکثریت نسبی مردم به این نکته رسیده اند که ارتباط یا عدم ارتباط با آمریکا مسئله اصلی اقتصاد کشور نیست مسئله داخلی است. آمریکا قابل اعتماد نبوده و به تعهدات خود بهیچ وجه عمل نخواهد کرد لذا شعار مذاکره و رفع تحریم ها در انتخابات آتی تأثیر بسیار پائینی خواهد داشت.
🔸آنچه این روزها مورد توجه است مطالبه جدی مردمی برای ثبات و آرامش نسبی بازار و ارز است. امروز مهم ترین مطالبه مردمی ثبات و آرامش و امنیت اقتصادی است. امروز مردم کسی را می خواهند که بتواند آرامش را به اقتصاد و قیمت های افسارگسیخته برگرداند. به نظر می رسد در انتخابات پیش رو کلیدواژه های «ثبات اقتصادی» و «امنیت اقتصادی» بر افکار عمومی مؤثر خواهند بود. البته نامزدها باید بتوانند اعتماد مردم را به این کلیدواژه ها جلب کنند. البته شعار به تنهایی مشکلات را حل نمی کند و باید نامزدها برنامه داشته باشند.
✅ #داود_مدرسی_یان
https://eitaa.com/mesagh