💢 آمریکا چند شرکت، از جمله دو شرکت مستقر در ایران را در لیست سیاه قرار داد
🔻 وزارت بازرگانی آمریکا طی اطلاعیهای اعلام کرد اسامی 34 شرکت را در فهرست سیاه همکاریهای اقتصادی این وزارتخانه قرار داده است.
🔻 در اطلاعیهای که روی وبسایت وزارت بازرگانی قرار گرفته اعلام شده این شرکتها در کانادا، چین، ایران، لبنان، روسیه و چند کشور دیگر مستقر هستند.
🔻 اکثر شرکتهای تحریمشده چینی هستند و واشنگتن این شرکتها را به نقض حقوق بشر متهم کرده است.
🔻 وزیر بازرگانی آمریکا: از میان 34 شخص حقیقی و حقوقی که در فهرست سیاه همکاریهای اقتصادی قرار گرفتهاند 8 شخص حقیقی و حقوقی به دلیل تسهیل صادرات اقلام آمریکایی به ایران در این فهرست قرار داده شدهاند.
🔻 6 شرکت دیگر به دلیل کمک به برنامههای نظامی روسیه در این فهرست قرار گرفتهاند.
🔻 واشنگتن به استفاده از قوانین مربوط به کنترل صادرات جهت پاسخگو کردن دولتها، شرکتها یا اشخاصی که اقلام آمریکایی را به کشورهایی مانند چین، ایران و روسیه انتقال میدهند ادامه خواهد داد.
▫️ fna.ir/2hlo2
16.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 انتشار تصاویر جدید از عملیات «وعده راستین» حزبالله لبنان
🔻 گروه رسانه ای «الاعلام الحربی» پس از گذشت 15 سال، تصاویر جدیدی از عملیات «وعده راستین» حزبالله لبنان برای به اسارت درآوردن نظامیان صهیونیست در مرز با فلسطین اشغالی منتشر کرد.
🔻 پس از عملیات حزب الله لبنان در سال 2006 که با اسارت دو نظامی صهیونیست و هلاکت چند نظامی دیگر همراه بود، کابینه امنیتی رژیم اسرائیل تصمیم به آغاز جنگ علیه لبنان گرفت، جنگی که به جنگ 33 روزه معروف و در جریان آن ارتش اسرائیل شکست سختی را متحمل شد.
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 آتش سوزی در بیمارستان ذی قار عراق با 58 کشته و دهها مصدوم
🔻 آتش سوزی بزرگ در بخش قرنطینه بیماران کرونایی بیمارستان آموزشی امام حسین (ع) در شهر الناصریه استان ذی قار عراق تا کنون 58 کشته و دهها مجروح بر جا گذاشته است.
🔻 حجم بالای آتش با دهها تن محاصره شده در آن احتمالا آمار تلفات بیشتری در پی خواهد داشت.
5.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 نخستین تصاویر از «یعقوب ابوالقیعان» تاجر اسرائیلی که به اتهام انتقال اطلاعات نظامی به طرفهای خارجی برای ارسال آن به ایران دستگیر شده است. بخشی از این اطلاعات مربوط به برنامهها و محل حضور وزیر جنگ اسرائیل بوده است.
💢 نفوذ به عمق ساختار رژیم صهیونیستی
🔹 میلیونر اسراییلی متهم به جاسوسی برای ایران شد
🔻 رسانههای عبری اعلام کردند فردی به اتهام جاسوسی برای ایران در اسرائیل دستگیر شده است و یکی از اعضای لیست انتخاباتی موشه یعلون در انتخابات گذشته بوده است.
🔻 روزنامه یدیعوت آحارانوت اعلام کرد، دادستانی اسرائیل فقط اجازه افشای اطلاعات کمی در مورد این فرد را داده است.
🔻 «یعقوب ابوالقیعان» تاجر اسرائیلی متهم به انتقال اطلاعاتی به طرفهای خارجی برای ارسال آن به ایران شده است که بخشی از این اطلاعات مربوط به برنامهها و محل حضور وزیر جنگ اسرائیل است.
جزئیات بیشتر:
▫️ tn.ai/2537172
💢 کتاب خبرنگار سابق بیبیسی درباره تجزیه انگلیس
✍ فواد ایزدی در توئیتی نوشت:
🔻 کتاب جدیدی با عنوان "چگونه انگلیس پایان مییابد" منتشر شد.
🔻 در ابتدای کتاب آمده: اراده کمی برای زنده ماندن انگلیس وجود دارد. بدون شک کرونا و برگزیت سرعت فروپاشی انگلیس را افزایش داده، اما از زمان پایان امپراتوری، انگلیس در حال حرکت به سمت تجزیه شدن است.
➖ نویسنده خبرنگار سابق بیبیسی است.
➖ حکومت خبیث انگلیس که طراح تجزیه خیلی از کشورها بوده خود در مسیر تجزیه شدن قرار دارد.
➖ کتاب در لیست کتابهای برتر امسال مجله آمریکایی فارین پالیسی است.
💢 آتلانتیک: مسأله، ایران است نه توافق هستهای
🔻 دنیس راس، نماینده اوباما در امور خاورمیانه و جیمز جفری سفیر سابق آمریکا در ترکیه و عراق، در یادداشت مشترکی در نشریه آتلانتیک، به دولت بایدن توصیه کردهاند که فراتر از مهار برنامه هستهای، درصدد مقابله با سیاستهای منطقهای ایران باشد.
🔻 نویسندگان نسبت به تقویت توان منطقهای ایران پس از آزادسازی منابع مالی ناشی از احیای برجام، ابراز نگرانی میکنند. این دو معتقدند که سیاست «فشار حداکثری» باعث شد توان مالی ایران در حمایت از گروههای مقاومت در منطقه کاهش یابد. گرچه مانع آموزش و تجهیز تسلیحاتی و فنی آنان نشد.
🔻 در مقاله اذعان شده که آمریکا علیه برنامه هستهای لیبی، پاکستان، هند یا آفریقای جنوبی تهدید به استفاده از زور نکرد. زیرا مسأله ایران، برنامه هستهای آن نیست. بلکه مسأله ماهیت انقلابی دولت در ایران است که تهدیدی علیه منافع غرب محسوب میشود.
🔻 در این یادداشت، ضرورت مهار برنامه هستهای از طریق دیپلماسی مطرح شده ولی از این که به «تعدیل رفتار منطقهای» نینجامید، انتقاد شده است. از نظر آنان برجام نتوانست در چارچوب «تغییر رژیم دیپلماتیک» به تبدیل ایران «از نهضت به دولت» منجر شود.
🔻 آنها رویکرد بایدن را تأیید میکنند که در عین مذاکرات برجام، با حمله به گروههای مقاومت در عراق و سوریه درصدد افزایش فشار بر ایران آمده است. همچنین توصیه شده است برای تکمیل این رویکرد باید با بهرهمندی از ظرفیتهای «توافق ابراهیم» ائتلافی قوی از رژیم صهیونیستی، اعراب و حتی ترکیه علیه ایران شکل دهد.
🔻 به باور آنان، ایران تنها تحت فشار تن به مذاکره میدهد و به همین دلیل باید رهبران ایران متقاعد شوند که سیاستهای منطقهای هزینه دارد. البته شاید نویسندگان یادداشت از این غافل هستند که ایران مایل نیست به مانند برخی دولتها، بر سر مؤلفههای امنیتبخش خود، مذاکره کند.
▫️ theatlantic.com/ideas/archive/2021/06/iran-nuclear-deal-middle-east/619307/
✔️نگاهی به نوع مواجهه با توهین کننده به علامه مصباح
⭕️ از درخواست قیام علما تا حفظ قدیانی
✍️مهدی جهان تیغی
💥 حسین قدیانی از فتنه ۸۸ به این طرف محل توجه بخشی از جوانان و فعالین ارزشی بوده که مسایل سیاسی را دوست دارد از دریچه ادبیاتی آمیخته با گفتمانها و گپ و گفتهای کف میدانی جریان حزب اللهی بشنوند. قدیانی این روزها در میان بخشی از طیف حزب اللهی – نه بخشی از افکار عمومی و جامعه- خبرساز شده است. ریشه اصلی خبرسازی او نیز جسارت و بی ادبیش به علامه مصباح یزدی بوده است. اما نحوه مواجهه با او و تحلیل اتفاق تلخی را که رقم زده شده، به محلی از چالش و جدل در میان بخشی از فعالین جبهه انقلاب شده است.
1️⃣تاکنون کسی در جبهه انقلاب نبوده که از توهین قدیانی به علامه مصباح دفاع کند. البته بودهاند افرادی که میگویند باید ریشه رفتار او را پیدا کرد و یا افراد سیاسی که در مقابل او قرار گرفتهاند که کار را به توهین به علامه کشاندهاند. پرواضح است که صد دلیل دیگر شبیه این موارد می تواند محرک قدیانی بوده باشد ولی توجیه گر بیادبی و هتاکی حسین قدیانی هرگز نمیشود.
2️⃣ برخی معتقدند که باید همه در اینباره موضع گیری کنند و حتی علمای قم قیام کنند! تلخ تر اینکه فلان فرد مدعی دفاع از علامه مصباح یزدی با ادبیات شبه قدیانی دیگر علمای بزرگ قم را خطاب قرار داده که چرا سکوت کردید، نوبت شما هم میشود! بماند که همین الان افرادی مدعی انقلابیگری- بخوانید عدالتخواری- در فضای سیاسی کشور داریم، که توهینهای به مراتب بیشتری از علامه مصباح به بالاتر از او یعنی شخص رهبر معظم انقلاب میکنند و البته کسی هم همچین محکومیت و توجه گستردهای را برای آنها عاقلانه نمیداند.
3️⃣ برخی افراد نیز بودند که ضمن اینکه توهین به علامه را توبیخ کردند ولی درصد برآمدند تا خود حسین قدیانی را هم حفظ کنند. واقعیت این است که سیره خوبان همواره این بوده که برای آدم های فراتر از توهین کننده زبانی، بلکه شمشیر کشیده بر اسلام و امام جامعه هم رافت به خرج داده و تلاش کنند که از مسیر سقوط برگرداندشان. حرف جدی شان هم این است که قدیانی با چند خط نوشته ناصواب و زشت و غیرقابل توجیه هنوز هم جای زیادی برای ترحم اسلامی و دلسوزی انقلابی دارد. بماند که این بزرگان برای افرادی که دارای اندک خدمات و یا سوابقی در دفاع از اسلام بودند، بیشتر بر این ترحم و گذشت تاکید داشتند. این را هم نباید از خاطر برد که علامه مصباح خودش سالها برای حفظ و هدایت همچین جوانانی زندگیاش را گذاشت و اگر هم بود شک نداریم نه تنها از او می گذشت بلکه از هیچ کاری برای جلوگیری از سقوط او منع نمی کرد.
4️⃣ در این میان، بسیاری از فعالین جبهه انقلاب نیز به درستی به این موضوع دامن نزدند. اساسا دو قطبی قدیانی – مصباح بیش از آنکه واقعی باشد، توهم است؛ هم برای خود او و هم برای برخی فعالین سیاسی و همچنین برخی جوانان کم تجربه ولی دوستدار و دلداه مرحوم علامه مصباح. خیلی فرق است میان واکنش و میزان حساسیتی که باید در مواجهه و توهین جریان سکولار، غربگرا، فتنه گر، التقاطی، غیرانقلابی و لیدرهای منتسب به آنها در برابر علامه مصباح داشت تا فردی در حد سابقه و موقعیت اجتماعی و سیاسی قدیانی. بیشتر از قد قدیانی نیز پرداختن به موضوع به خود او و صدالبته علامه مصباح هم ظلم است!
5️⃣ اما یک شاخص مهمی نیز وجود دارد که در مواقع این چنین به کار می آید. عموما رفتار جریان ضدانقلاب در این موارد دو حالت دارد؛ اگر طرف توهین کننده را گرفتند یعنی، طرف توهین شونده برای آنها خطرناکتر است و اگر طرف توهین شونده را گرفتند یعنی به دنبال تضعیف طرف توهین کننده هستند و از طرف او بیشتر احساس خطر می کنند. اما یه حالت سومی نیز وجود دارد و عموما از آن غفلت می کنیم و آن اینکه اصل ماجرا را برجسته می کنند، در آن صورت اصل اختلاف و حاشیه سازی برای جبهه انقلاب و تضعیف کل جریان برایشان موضوعیت دارد. اهل نظر و رسانه خود بیاندیشند و رصد کنند که کدامیک از حالات مذکور در ماجرای اخیر پررنگ تر در استراتژی جبهه ضدانقلاب بوده است. (البته به شخصه معتقدم خود ضدانقلاب نیز آنقدری که برخی از خودی ها موضوع را جدی گرفته اند، جدی نگرفتهاند!)
6️⃣ چه زیبا گفته اند، امیر کلام علی (ع) که همه چیز محتاج عقل است و عقل محتاج ادب. ادامه بی ادبی عقل را از فهم واضحات مجموعه حکمتهای انقلاب و انقلابی گری حقیقی تهیمی کند و عاقبت بی مبالاتی به توهین های کوچک به توهینهای بزرگ ختم خواهد شد، همانطور که شد و نمیشد که نشود و این سنت برای همه هست و نه فقط قدیانی.
#از_معضل_امنیتی_تلگرام
#تا_بحران_اجتماعی_اینستاگرام
✍ احمد قدیری
💥خبر را همه شنیده و فیلم را دیدهایم.
👇
https://www.instagram.com/p/CRQFZXrHQ7S/?utm_medium=copy_link
دختری به تنهایی و ظاهرا برای هوسبازی، از تهران راهی خانهباغی در حاشیه سیرجان میشود تا به قرار مجازیاش با پسری برسد.
از آن سو نیز آن جوان جانی سیرجانی که ظاهرا از جانب دختر در لایو مورد اهانت قرار گرفته، با رسیدن به طعمه، او را به انواع ضربوشتم و شکنجه مینوازد.
تا اینجای ماجرا، اتفاق اگرچه تلخ است، اما عجیب و بیسابقه نیست و صفحات حوادث پر است از ضرب و قتل و تجاوز.
اما آنچه من آن را زنگ خطر میدانم #زیست_گلخانهای مجازینشینان شبکههایاجتماعی، علیالخصوص اینستاگرام است که آنان را از محیط حقیقی به کلی کنده.
عجیب است که برای دختری، شناخت اکانت اینستاگرامی یک فرد، آنچنان اطمینانبخش و اعتمادآفرین است که از شهری به شهری دیگر میرود؛ و عجیبتر آنکه برای پسری، شکستن شاخ اکانت دیگر در اینستاگرام، آنقدر موضوعیت پیدا میکند که فیلم شکنجه کردن دختر را با افتخار و بدون توجه به تبعات قضایی آن در استوری خود قرار میدهد، فارغ از آنکه چه تبعاتی در انتظار او است!
چه چیز مخاطب شبکههایاجتماعی را تا این حد متوهم و غرق در مرداب و گرداب فضای مجازی کرده است؟
آنچنانکه براندازان فیک توییتری که حتی از گردوخاک در فضای حقیقی عاجزاند، به طوفان توییتری گاهوبیگاه خود میبالند و بر طبل توهم خودبیشمارپنداری میکوبند!
البته پاسخ واضح است، جذابیتهای متعدد این شبکهها و ایجاد بستر زندگیدوم و نمایش هویت و شخصیت دلخواه از خود در شبکههایاجتماعی، وقتی قرار میگیرد در کنار ناکامیهای اجتماعی، حکم افیون را پیدا میکند.
این اثر مخدرگون را خصوصا وقتی قرار میدهیم در کنار وقت گذرانی افراطی تقریبا تمام اعضای هیأت دولت در شبکههایاجتماعی و دستآوردسازی و قهرمانبازی در حوزه فضایمجازی، نتیجه میشود آنچه میبینیم؛ از معضل امنیتی تلگرام تا بحران اجتماعی اینستاگرام.