*باسمه تعالی*
*مهدویت*
(۳۲)
*نُوّاب اَربَعه*
به چهار نماینده یا نایب خاص امام مهدی (عج) در دوران غیبت صغری گفته میشود که رابط میان شیعیان و امام بودند: عثمان بن سعید، محمد بن عثمان، حسین بن روح و علی بن محمد سَمُری. نواب اربعه از اصحاب باسابقه و مورد اعتماد امامان بودند که یکی پس از دیگری از طرف امام زمان و با معرفی نایب پیش از خود شناخته میشدند. این چهار نفر به مدت هفتاد سال، نیابت امام را عهدهدار بودند و با داشتن وکلایی در دورترین شهرهای اسلامی، پیامها و خواستههای شیعیان را به امام و پاسخهای امام را به آنان میرساندند. از دیگر وظایف نایبان خاص، این بود که تردیدها را درباره حضرت مهدی (عج) از بین ببرند و محل زندگی امام و مشخصات او را پنهان دارند.
۸)نیابت خاصه:
اصطلاح نیابت خاصه بهمعنای جانشینی شخصی از سوی امام(ع) برای برقراری ارتباط مردم با اوست، در مواردی که ارتباط مستقیم ممکن نیست. امام در این شرایط، افراد خاصی را نایب خود قرار میدهد که اولین آنان را، خود باید به مردم معرفی کند و در ادامه، نایب جدید را نایب قبلی به مردم معرفی میکند.
ادامه دارد ...
*اللهم عرفنی حجتک*🤲
💎 *تدبر در قرآن*
(شماره ۴۱)
*بسم الله الرحمن الرحیم*
*وَإِنْ أَدْرِي لَعَلَّهُ فِتْنَةٌ لَكُمْ وَمَتَاعٌ إِلَىٰ حِينٍ*( انبیاء/۱۱۱)
*و من نمیدانم شاید این آزمایشی برای شماست؛ و مایه بهرهگیری تا مدّتی (معیّن)!*
*تفسیر:*
*دو فلسفه برای تاخیر مجازات الهی:*
در این آیه برای تاخیر مجازات الهی دو علت بیان شده است: علت نخست، امتحان و آزمایش است. خدا هرگز در عذاب عجله نمی کند تا خلق را به حد کفایت آزمایش کند تا اتمام حجت شود. علت دوم، مهلت است. افرادی که آزمایش آنها تمام شده و مجازاتشان قطعی گردیده است، برای اینکه کیفرشان سختتر شود، خداوند نعمت را بر آنها بیشتر می کند تا کاملاً غرق نعمت شوند. آنگاه درست در همان حال که سخت در لذایذ غوطه ورند، تازیانه عذاب را بر آنها می کوبد تا دردناک تر باشد و رنج محرومان و ستمدیدگان را به خوبی احساس کنند.
*مصباح :* وقتی رسول اکرم صلوات الله علیه، دین اکمل را برای بشر به ارمغان آورد، به دستور خداوند، جانشینان بعد از خود را به مردم معرفی کرد. امامانی که با بهره مندی ازعلم و عصمت الهی ، نعمت هایی بی نظیر برای سعادت بشریت بودند ولی، حقانیت آنان غصب گردید!... غاصبین امامت،ابتدا به اسم خلافت و سپس به اسم سلطنت، ظلم ،تبعیض ،بی عدالتی، دنیاپرستی، تجمل و ....را به جا گذاشتند! و هنوز، این تبهکاری، ادامه دارد.! حکام و شیوخ وابسته و ظالم عربی، که به اسم جانشین رسول الله، بر جان و مال مسلمین حکومت و سلطنت دارند، کمتر از مستکبرین صهیونیسم بین الملل نیستند!... در واقع آنها، احمق ترین انسانها بوده و هستند ! زیرا با تبهکاری، برای خود و مردم خود، عذاب دنیوی و اخروی را خریده اند.!... آورده آنها، کامیابی ها و لذات زودگذر و پست دنیایی بوده عاقبت ذلت و خواری را معامله می کنند!... آنها، مطابق سنت الهی استدراج ،مهلت داده می شوند تا پیمانه عذابشان پر شود.!...
*اللهم اجعل عواقب امورنا خیراً.*🤲
📡📡📡
*اهم فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان* (1400/8/26)
1. نخبگی یک نعمت الهی است. آن چیزی که نخبه را نخبه می کند، قدرشناسی از این نعمت است!.. اول چیزی که در ذهن شما قرار می گیرد این باشد که این نعمت را شکرگزاری کنید.
2.آن چیزی که نخبه را نخبه می کند، صرفاً استعداد و ظرفیت ذهنی نیست. خیلیها هستند استعداد دارند، ظرفیت ذهنی هم دارند و این ضایع می شود. اصلاً بروز پیدا نمی کند یا از او هیچ استفادهی مناسب و شایسته نمی شود و تبدیل به نخبه نمی شود.
3.استعمارگران در جنگ نرم میخواهند ملت ما را از استعدادشان غافل کنند. *غفلت مقدمهی غارت ملت است! **
4. کشور ما از لحاظ استعداد ذهنی از متوسط جهان بالاتر است این ادعا نیست، این چیز ثابت شده است و مسلم است یعنی بالقوه کشور ما نخبه است، ملت ما بالقوه نخبه است.!
5.یک بخش مهم جنگ نرم استعمارگران هم امروز و هم همیشه، که امروز هم هست، در گذشته هم بیشتر بوده، عبارت است از اینکه ملت را - حالا ملت ما را یا هر ملتی را که دارای استعدادی است- از استعداد خودش غافل کنند، او را بیاعتنا کنند به آن استعداد یا حتی به وضعی برسانند که خود او منکر این استعداد بشود.!
6. وقتی که غفلت از توانایی خود بر ملتی حاکم شد غارت آن ملت آسان میشود. غفلت مقدمهی غارت است، غارت افزایش دهندهی غفلت است. غفلت و غارت باهمدیگر همراهند.
7. تشویق به خروج نخبگان از کشور خیانت است در بعضی از دانشگاهها عناصری هستند که جوان نخبه را تشویق میکنند به ترک کشور، من صریح میگویم این خیانت است، این خیانت است، این دشمنی با کشور است، دوستی با آن جوان هم نیست.
8.وقتی میگوییم وارادات ممنوع، نباید قیمت محصولات داخلی را افزایش داد.
وقتی یک محصول دانشبنیان در داخل تولید میشود، نباید واردات مشابه آن انجام شود. البته مجدداً عدهای مانند قضیه لوازم خانگی جنجال نکنند که چرا نباید از فلان کشور واردات انجام شود، زیرا لازمه رشد شرکتهای داخلی، ایجاد بازار داخلی برای آنهاست. البته وقتی جلوی واردات گرفته میشود، بنگاه داخلی نیز وظایفی دارد و نباید با استفاده از این موقعیت، قیمتها را افزایش یا کیفیت محصول را کاهش دهد.
9.سهم شرکتهای دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی که الان یک درصد است، باید حتماً افزایش یابد و در طول ۳ تا ۴ سال، حداقل به ۵ درصد برسد. در برابر تحریم، هر جا تعداد شرکتهای دانشبنیان کشور زیاد بود، بر مشکلات فائق آمدیم. باید با استفاده از شرکتهای دانشبنیان، صنایع بزرگ مانند خودروسازی نیز دانشبنیان شوند.