📡📡📡
*شبکه۱۲ اسرائیل : اسرائیل در جلب رضایت بایدن برای حمله نظامی به ایران شکست خورده است. اسرائیل برنامه نظامی خود را دنبال خواهد کرد.*
*مصباح: از اول انقلاب، همواره گزینه نظامی آمریکا علیه کشورمان از اولین گزینه های روی میز بوده است، اما اخیرا بایدن در دیدار منطقه ای خود از سرزمین های اشغالی و عربستان ، اعلام کرد، گزینه نظامی آخرین ابزار است!!.... با ادامه غنی سازی سطح بالا، جمهوری اسلامی از مرحله گریز اتمی عبور کرده و سایه جنگ نظامی برای همیشه برطرف شده است!... استکبار فقط زبان زور و قدرت را متوجه می شود! پس «استراتژی مقاومت» با رویکرد تقویت قوای نظامی و تقویت ساختارهای داخلی جهت خودکفایی، راه مقابله با دشمنی آمریکا و تضمین پیروزی است و«استراتژی سازش» با رویکرد تقویت اعتماد به غرب و اتکال به بیگانگان، پر هزینه است و محکوم به شکست!!*
*عکس جمعی شرکتکنندگان در نشست جده*
*مصباح:.....۷۰ سال پیش ، کشورهای فوق تصمیم گرفتند که اسراییل را نابود کنند ولی جمیعاً شکست خوردند!.... و امروز تصمیم گرفته اند جمیعاً از اسراییل دفاع کنند!.... اما این بار هم شکست خواهند خورد!..... وقتی حاکم اسلامی، عزت را از کدخدا می خواهد! و امت اسلامی در سکوت و خفقان، در برابر نص صریح قرآن می ایستد، چه عاقبتی در انتظار حکومت های اسلامی است؟.... عاقبت حقیرها این است!*
✍️✍️✍️
*باسمه تعالی*
*مصباح بررسی می کند؛*
دکتر رضا زمانی
یک اتفاق ، یک تحلیل؛
(شماره ۲۱)
*نشست سه جانبه*
هفتمین نشست کشورهای ضامن روند آستانه ( با موضوع سوریه ) به میزبانی ایران و در تهران برگزار شد. پوتین و اردوغان به تهران آمده اند و با رهبری معظم دیدار کرده اند! و اما اهمیت این نشست 👇👇
۱. برگزاری این نشست بعد از سفر رئیس جمهور آمریکا به منطقه ، به معنای واکنشی به آن سفر و شکست سفر بایدن در انزوای ایران است!
۲. اصول اساسی در موضوع سوریه ، حفظ یکپارچگی ، تمامیت ارضی، احترام به حاکمیت ملی و استقلال جمهوری عربی سوریه و تعیین سرنوشت این کشور بدون مداخله خارجی و نظامی است!
۳. محور غربی_عربی_عبری، تلاش بسیاری کردند تا در تعیین سرنوشت سوریه دخالت کنند ولی با ایستادگی ایران، موفق نشدند!
۳. نشست سه جانبه ایران ، روسیه و ترکیه، می تواند در راستای همگرایی منطقه ای برای تشکیل بلوک بزرگ قدرت باشد.فلذا نگرانی و رصد اتفاقات این نشست توسط آمریکا ، اروپا و اسرائیل روشن است!
۴. انتظار می رود، با بررسی مجموعه شرایط بین المللی، نشست سران سه کشور، موفقیت آمیز باشد!
۵. ترکیه
الف؛ ترکیه و سوریه : ترک ها خواهان حل داستان سوریه هستند! توجه ترکیه بر دریای سیاه متمرکز شده است. بخاطر درگیری هایی که ترکیه با قبرس و یونان، در شمال دریای سیاه دارد، و از طرفی تورم و بروز مشکلات اقتصادی، مخالفین اردوغان را برای انتخابات سال آینده متحد تر کرده است، فلذا ترکیه تصمیم دارد با حل مشکل سوریه، نگرانی های خود را در حوزه جنوب دریای سیاه حل کند و اوضاع اقتصادی ترکیه را بهبود بخشد!
ب: ترکیه و روسیه : ترکیه عضوی از سازمان نظامی ناتو به رهبری آمریکاست! در جنگ اوکراین ، ترکیه نقش مهمی پیدا کرده و تحت فشار است تا عضویت سوئد و فنلاند را بپذیرد. این پذیرش، در صورتی است که با روس ها رو در رو می شود و از طرفی به اروپا و آمریکا اطمینانی ندارد!.
ج : ترکیه و ایران: ایران صراحتاً از ترکیه خواسته تا از خاک سوریه عقب نشینی کند و با مذاکره نگرانی های خود را حل کند!. مساله دوم ایران در ارتباط با ترکیه، آذربایجان و نقش ترکیه در آنجاست! ایران از ترکیه خواسته تا وضعیت جغرافیایی منطقه تغییر نکند! رهبر انقلاب هم به این نکته ها صریحاً اشاره کردند و مطالباتی داشتند! ترکیه ایران را در حوزه اقتصادی، شریک پر سودی می داند و در زمینه سیاسی، علیرغم تعارض منافع ، ایران را حامی خود قلمداد می کند. به طور کلی ایران با جمیع امتیازاتش ، شریکی مطمئن و متحدی راهبردی برای ترکیه محسوب می شود. ترکیه تلاش می کند تا باحضور در پیمان های منطقه ای که با مشارکت ایران صورت می گیرد، سهم بالایی در نظم جدید بین المللی برای خود بسازد.
د: ترکیه و عربستان، مصر و اسرائیل:
روابط ترکیه با این سه کشور بیشتر تاکتیکی است تا راهبردی!.ترک ها ، تفکر نو عثمانی را در سر دارند و با اسلام مصریها مشکل اساسی دارند. براساس واقعیت های روابط بین الملل، ترکیه می داند که ائتلاف های غربی_ عربی ، سرانجامی ندارد اما در هر صورت ترکیه در بلوک غرب تعریف می شود و برخی از رفتارهای او، در ید اختیار ترکیه نیست.!
....ترکیه تلاش می کند با همه کشورها کار کند و این مسأله باعث شده تا نتواند شریکهای استراتژیک عمده و قوی داشته باشد.!
روسیه :
الف: روسیه و ایران
روس ها بسیار متفاوت از ترکیه هستند!...
جنگ اوکراین، روابط ایران و روسیه را از «روابط راهبردی» به «روابط عمیق استراتژیک» سوق داده است.ما امروزه شاهد رشد مبادلات اقتصادی بین طرفین هستیم و مسأله مبادلات بانکی و بحث بر سر تاسیس بانک ضد تحریمی مطرح است. گشایش نماد معاملاتی روبل و ریال یک نقطه عطف در روابط اقتصادی است. نشست اخیر در سرعت بخشیدن و تعامل سازنده دو کشور نقش اساسی دارد.!
در زمینه نظامی فرصت مناسبی است تا سطح روابطمان کمی و کیفی ارتقا یابد.ایران به سوخو ۳۰، سیستم پدافندی اس۴۰۰، تانک های تی ۹۰ و هواپیماهای آموزشی روسی احتیاج دارد و روس ها هم شدیداً محتاج پهپاد های ایرانی هستند.!
ب: روسیه و غرب :
جنگ اوکراین ، سبب شد جنگ سرد روس ها با غرب وارد مرحله جدید جنگ تلفیقی گرم و سرد شود!. در واقع آمریکایی ها در اوکراین می جنگند و روز به روز برخورد دو ابر قدرت بیشتر و بیشتر می شود. رفتارهای غربی ها با روس ها، سبب رشد و سرعت تحولات بین المللی شده است.نظم آمریکایی مستقر در صحنه بین المللی در حال فرو پاشی است و سرانجام این جنگ می تواند منشا تحولات اساسی نظام بین المللی باشد. نزدیکی روس ها به ایران و چین و اتحاد و انسجام پیمان های منطقه ای مثل شانگهای و بریکس ، سبب نگرانی شدید بلوک قدرت غربی شده است. شاید زمستان سرد پیش رو، کانون گرم تحولات عمیق و راهبردی جهانی باشد.!
.....در هر صورت نشست سه جانبه ، فراتر از موضوع سوریه، زمینه ای برای گفتگو درباره بح
ران های بین المللی، مسایل منطقه ای و رشد روابط اقتصادی _سیاسی طرفین است.بر این مبنا، این نشست در راستای همگرایی منطقه ای ، بلوک بزرگ قدرت شرق را شکل می دهد!..
ایران ظرفیت کریدوری خود را ارتقا می دهد و آنچه نگرانی رسانه های غربی_ عربی_ عبری را موجب شده ، شکست سر خط رسانه ای انزوای ایران است.!