📡📡📡
*نشست کمیسیون مشترک برجام که با حضور نمایندگان ایران، گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ برگزار شد تا درباره متون پیشنهادی ایران گفتوگو شود، دقایقی پیش پایان یافت.**
____
# مورا: همه طرفها تا رسیدن به توافق به مذاکرات ادامه میدهند
انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از نشست برجام در جمع خبرنگاران:
_ دیدگاههای مختلفی وجود دارد و ما برای نزدیکتر کردن آنها تلاش میکنیم. چندین پیشنهاد قابل بحث هست و آنچه مهم است توانایی ما برای غلبه بر اختلافات است.
_همه هیئتها تایید کردند که تا رسیدن به توافق به مذاکرات ادامه خواهند داد.
_ آژانس انرژی اتمی بخشی از توافقات آتی بین غرب و تهران خواهد بود.
_هرگونه پیشنهادی باید بر اساس آن چه که در ۲۰ ژوئن حاصل شد، باشد. ما نقطه شروعی در مذاکرات داریم و در واقع با آنچه در ژوئن گذشته به دست آمد شروع میکنیم.
*مصباح :حرف های دیپلماتیک! طرفین، به توافق نیاز دارند.! در این دوره از مذاکرات، ایران با اتخاذ یک استراتژی درست، از موضع انتقادی و مطالبه گری، به موضوع ورود کرد و اصطلاحا، توپ را در زمین غربی ها انداخت.! در ضمن، ایران نشان داد که به راحتی و سادگی، امتیازی نخواهد داد! غربی ها باید فکر اساسی بکنند! نه ایران، ایران 2015 است! و نه غرب و امریکا!!.. **
📡📡📡
*شروط 5 گانه هیات ایران روی میز مذاکرات وین**
🔻شبکه المیادین به نقل از "منابع آگاه" اعلام کرد که هیئت ایرانی در مذاکرات وین پنج شرط دارد و بر لغو تمامی تحریمها تاکید دارد.
🔻ایران، لغو تمامی تحریمهای برجامی و غیر برجامی، راستیآزمایی، تضمین، دادن خسارت و بازگشت همه طرفها به پایبندی به توافق هستهای را شرط کرده است.
*مصباح : این، جزئیاتی از استراتژی مذاکراتی تیم جدید ایران در وین بود. مطالبه ای که به حق، هوشمندانه، عزتمندانه و اصولی است. مردم باید بدانند که نمایندگانشان، تا اینجا، درست عمل کرده اند! باید از آنها حمایت کرد! شانتاژهای رسانه ای و روایت های مجهول، همگی باطلند.! مردم! هوشیار باشیم! **
*باسمه تعالی*
*دکتر رضا زمانی*
*از منشور حسینی تا منشور مهدوی*(۳۱)
*حضرت زینب سلام الله علیها الگوی سعادت و رستگاری*
ستاره درخشان آسمان تقوا و گوهر گرانبهایی در معدن فضیلت و انسانیت که در اصلاب شامخه و ارحام مطهر نگهداری شد. نو گلی پویا که در گلستان شرافت و عظمت رشد نمود. نوزادی پاک سرشت که در آغوش پاکیزه ترین مادران چشم گشود. بزرگترین اساتید بشریت تربیتش کردند ، در بی آرایش ترین و ساده ترین زندگی ها، پرورش یافت و به وقت درس از دانش و بینش و تقوا و فضیلت آموخت.
با هوش سرشار همه تعلیمات مقدس را در خزینه دل می اندوخت و خود را برای گرفتن درس های بالاتر آماده میکرد و هر روز بهتر از دیروز بر نردبان ترقی و تعالی صعود می کرد. خردمند بانویی که در مرکز حوادث بزرگ و پیشامدهایی که در تحوّلات زندگی بشر دارای بزرگ ترین تأثیر بود، جای داشت. و از نزدیک با دقت و تیز بینی، به حقیقت آن حوادث پی می برد. نسبت نبوی، تربیت فاطمی و بصیرت و شجاعت علوی او را دانای بدون آموزگار و فهمیده بدون فهمانده قرار داده بود.
ام کلثوم کبری، صدیقه صغری، معصومه صغری، عصمه الصغری، ولیه الله العظمی، ناموس الکبری، شریکه الحسین، علامه غیر معلمه، عابده آل علی علیه السلام، عقیله بنی هاشم، شیرزن دشت کربلاء، بانوی برگزیده، محدثه، فهیمه، فصیحه، بلیغه، خطیبه، عفیفه عالمه، عابده، زاهده، عازمه و عارفه، از جمله القاب و اسامی و صفات اول بانوی کربلا است. او از شخصیت های بینظیر عالم اسلام، فرزند شهید، خواهر شهید، عمه شهید و مادر شهید است و ایشان ، تنها شخصیتی است که ۷ معصوم را درک کرده است. بی شک اگر کربلا و عاشورا نبود، بسیاری از صفات و خصائص خانم زینب مغفول و مکتوم می ماند.
شخصیت استثنایی تالی زهراء مرضیه، بر تارک دنیای بشری می درخشد و در ابعاد مختلف، الگو و اسوه ی عملی است : پرچمدار عزت و شرف انسانیت، اسوه پاکدامنی و عفت، الگوی شهامت و شجاعت ، سرآمد تعبد و تهجد، نمونه کامل ولایت پذیری ، نماد ایثار و از خودگذشتگی، سمبل صبر و خالق صبر زینبی، پیام آور عاشوراء و کربلاء، بزرگ ترین آمر به معروف و ناهی از منکر، سردار جنگ نرم و الگوی عملی زنان است. در جلوت، زنی شجاع و دلاور، مهاجم بر ارکان حکومت جور و ظلم اموی، و مدافع حریم آل الله، خداوندگار بلاغت و فصاحت، مادری مهربان (اشاره به نقش بی بدیل زن در خانه که کانون مهر و عطوفت و تربیت است) ، پرستاری نمونه و رهبری بی نظیر، ولی در خلوت، مصداق بارز عابده زاهده عارفه ای است که سوگوار است و رازگو با پروردگار متعال و واجد مقامی بود که توانایی حفظ اسرار امامت را داشت.
برازنده ترین زینت زنان و گرانترین عنصری که یک فرد می تواند با آن ستوده شود عصمت و پاکدامنی است. *بررسی زندگی بانو زینب کبری در امر ولایت پذیری، از دو منظر برجسته است. اول*، بررسی از دریچه شناخت و معرفت او به مقام امامت و ولایت. و *دوم*، از جهت معرفی و شناساندن ولی خدا به مردم. در واقع دفاع جانانه از ولایت و امامت که این رفتار را از مادر آموخته، اشاره به نقش جامعه(سیاسی و اجتماعی) یک زن تراز اسلام ناب دارد. سر نی در کربلا می ماند اگر زینب نبود /کربلاء در کربلاء می ماند اگر زینب نبود .او پیام آور اولین کربلا است و بدون او بی شک، کربلا و مفهوم عاشورا، یا در ورطه فراموشی بود و یا غبار تحریف بر آن می نشست.
*زینب کبری سلام الله علیها، سردار جنگ نرم است.!* او فاتح جنگ های روانی است و نقشه های تبلیغاتی و ضد واقعی دستگاه جور زمانه را نقش بر آب می کند. یزید ملعون، کافر بود و تصمیم گرفته بود کفرش را علنی کند. امام حسین با جنگ سخت تلاش کرد تا با اهداء خون خود و یارانش مردم را بيدار کرده، از بازگشت کفر و شرک جلی ممانعت کند. و اما بعد از شهادتش جنگ نرمی شروع شد تا کربلا در همان زمین و عاشورا در همان زمان محو گردد. و این بار بانو زینب با درک درست مسیر و شناخت اهداف دشمن غدار، وارد عرصه جنگ روانی می شود، خط مقدم این جهاد، کاخ ابن زیاد و قصر یزید در شام است. دنبال کننده های این فضا، مردم مغفول کوفه و شام زمانه اند و بازتاب جاودانه آن کوفیان و شامیان امروزی !! و ضربه مهلک خانم آنجایی شروع شد که در بارگاه پر طمطراق اموی، فرمود ای یزید! تو کوچک تر از آنی که من تو را خطاب کنم.!! و بانگ یابن الطُلَقاء!! سردار، چونان زلزله ای بود که پایه های دستگاه حکومتی یزیدی مسلک ها و اموی مرام ها را لرزاند و همچون آواری بر سر آبادی خیالی شان فرو ریخت که تا ابد تاریخ ،خرابیش نمایان است. یزید زمانه و دستگاه ضد الهی دین مآب، دوباره در پوستین نفاق فرو خزید و تا به امروز نه تنها طبل رسوایی شان بر زمین افتاده، بلکه هرگز نتوانسته اند قامت اعتبار و اصالت راست کنند. اگر حسین سردار جنگ سخت بود و در زمین کربلا و زمان عاشورا، با جان و مال و ناموس خود با خونش، عهد
ش را به خالقش وفا کرد. اینجا زینب کبری، سردار جنگ نرم است و اجازه نداد تا جوش خون حسین از خروش افتد و گرمی آن به سردی گراید و برای آزادگی و انسانیت طرحی جاودانه زد. سردار فاتح جنگ نرم با استراتژی "کل یوم عاشوراء، کل ارض کربلا، فاتح تمام زمین ها و زمان ها شد. *مأموریت ابا عبداله جنگ در ابعاد جغرافیای کربلاء و در تاریخ عاشورا بود و اما ماموریت شیرزن دشت کربلا، پیکار در جغرافیای عقیدتی و تاریخ انسانیت است. در واقع او از همان شروع این جنگ نرم، نحوه انتقام و کیفیت آن را تا افق ظهور منتقم موعود ،ترسیم کرد و طرح ظهور برای انتقام و « ظهور برای سعادت و رستگاری » را همیشگی کرد.*
و اما آیا می توان از عقیله بنی هاشم گفت و از صبر او نگفت.؟! اسم ام المصائب با صبر عجین است.! مادر تاریخ، زنی به صبوری زینب نزاییده است.!! صبری که برگرفته از صبر قرآنی است، صبری جمیل که تجسم صبر خدایی است. الگوی صبر و نگرش زینبی را می توان به عنوان راهکاری جهت درمان مشکلات و اختلالات روحی و روانی فرد و جامعه امروزی به کار برد.در آیه ۲۴ سوره رعد، می فرماید، "سلام علیکم بما صبرتم ... : سلام و تحیت بر شما بخاطر صبری که کردید، این آیه، مژده سلامتی و آرامش حاصل از صبر را بشارت می دهد. به عبارتی، صبر متضمن بهداشت جسمی و روانی است. صبر زینبی به ما می گوید، در حقیقت، پشتوانه تمامی برنامه های سازنده فردی و اجتماعی، همان شکیبایی و استقامت است و اگر آن نباشد، هیچ کدام از آنها به سامان نمی رسد. زیرا در مسیر هر کار مثبتی، مشکلات و موانعی وجود دارد که جز با نیروی صبر، نمی توان بر آن غلبه کرد.*صبر زینبی، صبر قرآنی است.* طبق روایات و تفاسیر، مضمون حروف مقطعه کهیعص جریان عاشورا و قیام ابا عبد الله است و حرف ص اختصاصا به صبر زینبی اشاره می کند.
🗓️ *مصباح:*
*گزارش مهمترین رویدادهای هفته:*
📡
1.گروسی: (مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی) :
توافق با تهران امکانپذیر است/ در حال حاضر غنیسازی ۹۰ درصدی در ایران وجود ندارد.!
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای گفت که توافق با ایران همچنان ممکن است، اما زمان باقیمانده کم است.!
📡
2.خط و نشان کشیدن تیم مذاکره کننده ایرانی برای طرف اروپایی.
مذاکره کنندگان هستهای ایران در وین به مقامات اروپایی هشدار دادهاند که در صورت ارجاع برنامه هستهای ایران به سازمان ملل، ایران از NPT خارج خواهد شد و تنها در صورت پیوستن اسرائیل به NPT مجدداً خواهد پیوست.!
📡
3.مدیر عملیات فرماندهی مرکزی آمریکا:*
🔹ایران از توان تهاجمی و دفاع هوایی قوی برخوردار است و هدف دشواری در هواست! باید قدر نگرانی کشورهای حوزه خلیج فارس در مورد ایران را بدانیم.!
📡
4.رئیسی در جمع دانشجویان دانشگاه شریف: عدهای در تلاشند همراه با مذاکرات نرخ ارز را بالا ببرند!!
او گفت، خبر دقیق داریم عدهای شبانه روز در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات را به اقتصاد گره بزنند تا خواسته های خود را به ملت تحمیل کنند.
رییسجمهور در واکنش به سوال دانشجویی که چرا این افراد را معرفی نمیکنید گفت: دستگاههای اطلاعاتی پیگیر موضوع هستند.!
برخی از این افراد در داخل و برخی نیز در خارج از کشور در محافل و فضای مجازی و واقعی به دنبال بالا بردن قیمت ارز هستند.!
📡
5.سفر مقام اماراتی به ایران.
منبع اماراتی در گفتوگو با آکسیوس:
۱- دخالت امارات متحده عربی در درگیریهای یمن و لیبی باعث وارد شدن صدمههای مالی، دیپلماتیک و حیثیتی به این کشور شده است.
۲- اقتصاد امارات متحمل ضربه سختی از شیوع بیماری همهگیر جهانی کووید-۱۹ شد.
۳- عدم اطمینان درباره نقش آمریکا در منطقه باعث ایجاد این احساس در امارات شده که کسی به داد این کشور نخواهد رسید.!
*باسمه تعالی*
*مهدویت*
(۵۵)
..... صدها سال است که جامعه بشری از فیض ظهور حجت خدا محروم شده و امت اسلامی از درک محضر رهبری آسمانی و پیشوایی معصوم ، بی بهره مانده است. به راستی وجود او در غیبت و زندگی او در پنهانی و دور از دسترس همگان ، چه آثاری برای جهان و جهانیان وجود دارد؟ آیا نمی شد در نزدیکی های دوران ظهور ، متولد شود و شاهد روزگار سخت غیبت خویش نباشد؟
این سوال و مانند آن ، از نبود شناخت درباره جایگاه امام و حجت الهی سرچشمه می گیرد. به راستی جایگاه امام در مجموعه هستی چگونه است؟ آیا همه آثار وجودی او به آشکار بودن او وابسته است ؟ آیا او تنها برای رهبری و پیشوایی مردمان است یا وجود او برای همه موجودات دارای اثر و برکت است؟
به امید خدا در فایل های بعدی، می خواهیم به بررسی *فواید امام غائب* بپردازیم.
ادامه دارد...
*اللهم عرفنی حجتک*🤲
💎 *تدبر در قرآن*
(شماره ۶۴)
*بسم الله الرحمن الرحیم*
*يَحْذَرُ الْمُنَافِقُونَ أَنْ تُنَزَّلَ عَلَيْهِمْ سُورَةٌ تُنَبِّئُهُمْ بِمَا فِي قُلُوبِهِمْ ۚ قُلِ اسْتَهْزِئُوا إِنَّ اللَّهَ مُخْرِجٌ مَا تَحْذَرُونَ* (توبه/۶۴)
*منافقان از آن بیم دارند که سورهای بر ضدّ آنان نازل گردد، و به آنها از اسرار درون قلبشان خبر دهد. بگو: «استهزا کنید! خداوند، آنچه را از آن بیم دارید، آشکار میسازد!»*
*تفسیر:*
*نقشه ریزی قتل پیامبر (ص) از سوی منافقان:*
برای این آیه و چند آیه بعد، شان نزول های متفاوتی نقل شده است؛ اما با سیاق این آیات سازگارتر، خبری است که ابن کیسان نقل کرده است . در آن خبر می خوانیم: " این آیات درباره دوازده نفر از منافقان نازل شد که تصمیم گرفتند در هنگام بازگشت پیامبر (ص) از غزوه تبوک، بر سر گردنه ای کمین کرده، ناگهان به او حمله کنند و او را از پای درآورند. جبرئیل (ع) پیامبر را از این موضوع باخبر کرد و به پیامبر دستور داد که افرادی را به اطراف آن منافقان بفرستد تا با تازیانه به سر و صورت شتران آنان بزنند و آنها را از نقشه شومشان منصرف کنند. هنگام بازگشت پیامبر (ص) از تبوک، " عمار یاسر " افسار مرکب پیامبر را گرفته بود و " حذیقه بن یمان " آن را از عقب میراند. در این هنگام، گروه منافقان که گویا صورتهای خود را پوشانده بودند، فرا رسیدند. پیامبر به حذیقه فرمود: " به صورت مرکب های آنها بزن و آنها را دور کن. " حذیقه چنین کرد. هنگامی که پیامبر بدون خطر از گردنه گذشت، به حذیقه فرمود :" دانستی از چه قوم و طایفه ای هستند؟ " عرض کرد: خیر، هیچ یک از آنها را نشناختم. سپس رسول خدا (ص) فرمود: " آنها فلانی و فلانی هستند ..." و همه آنها را نام برد. حذیقه گفت: چرا گروهی را نمی فرستی که آنها را بکشند؟ پیامبر فرمود: " دوست ندارم عرب بگوید: هنگامی که محمد بر یارانش پیروز شد، به کشتن آنها پرداخت. " مانند این روایت، از امام باقر (ع) نیز نقل شده؛ اما امام (ع) افزوده است: " آنان در میان خود مشورت کردند که پیامبر (ص) را به قتل برسانند. برخی از آنان به برخی دیگر گفتند: در این میان ، اگر پیامبر با خبر شد، میگوییم: ما بازی و شوخی میکردیم و اگر خبردار نشد، او را می کشیم."
*مصباح : #منافق،با ولایت زاویه دارد.!.. قرآن در چند نوبت، نفاق را کفر معرفی می کند!.... تمسخر ،حسادت و امراض قلبی، صفاتی است که در ادبیات قرآنی، برای منافق ذکر شده است.... قرآن، در معرفی متدولوژی و روش شناسی منافق، به استهزاء و تمسخر اشاره می کند.! و اما، سنت و وعده الهی، افشاگری منافق است.!.... در کوران حوادث انقلاب اسلامی، منافقین، همواره از یاس و نا امیدی سخن گفته اند.! قدرت آمریکایی ها و اروپایی ها، همواره در چشم منافقین، بزرگ است و غیر قابل شکست! آنها، همواره ظرفیت های داخلی و بومی را مورد تمسخر قرار می داده اند!....و بارها توسط خداوند و مردم، رسوا شده اند..... در جریان برجام، عامل خسران و سرخوردگی از نتایج آن، ریشه در نفاق داشت! **
📡📡📡
*ضرر۳ میلیارد دلاری ایرانی ها در ترکیه!
🔹بررسیها از دادههای معتبر درباره متغیرهای اقتصادی بازار مسکن ترکیه و سایر متغیرهای اقتصادی کلیدی این کشور حاکی است: متوسط قیمت مسکن در ترکیه، در فاصله یک سال اخیر حدود 30 درصد افزایش قیمت داشته است یعنی اگر یک خانه را سال گذشته به قیمت 2 میلیون لیر خریده باشید حالا آن خانه 2 میلیون و 600 هزار لیر قیمت دارد اما هنگام فروش باید مالیات 35 درصدی عایدی سرمایه هم پرداخت کنید که یعنی از فروش این ملک باید حدود 900 هزار لیر به عنوان مالیات پرداخت کنید که می شود یک میلیون و 700 هزار لیر.
🔹با توجه به قیمت لیر در سال گذشته که 3500 تومان بوده خانه 2 میلیون لیری می شود 7 میلیارد تومان این در حالی است که با توجه به آن چه گفته شد این خانه با توجه به قیمت لیر که 2270 تومان است تنها 3 میلیارد و 850 میلیون تومان ارزش دارد و این یعنی 45 درصد سرمایه در یک سال اخیر از بین رفته است این در حالی است که اگر با همین مبلغ در تهران خانه ای خریداری می شد با توجه به تورم 17 درصدی ملک در تهران سرمایه این فرد بیش از یک میلیارد و 100 میلیون افزایش پیدا کرده بود.
🔹طبق آن چه گفته شد افرادی که ملک در ترکیه خریده اند به طور میانگین 45 درصد ضرر کردهاند.
*مصباح : طی سالهای ۹۷ تا ۹۹ ایرانیان ۷ میلیارد دلار در بازار مسکن ترکیه سرمایه گذاری کرده اند که اگر در خوشبینانه ترین حالت، میزان ضرر خریداران ملک در ترکیه را همان ۴۵ درصد در نظر بگیریم سرمایه ایرانی هایی که در سال های ۹۷ تا ۹۹ در این کشور خانه خریده اند هم اکنون به ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار رسیده که این یعنی ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار ایرانی ها در این مدت از سرمایه گذاری در ترکیه زیان دیدهاند.!!*
*دلائل متعددی برای ایجاد این خطاهای محاسباتی وجود دارد. از جمله رسانه ملی! ، صدا و سیما، در راستای رویکرد جدید ، باید در این زمینه، ماموریتی را برای خود تعریف کند و با ورود قوی و موثر ، روشنگری کند!... فعالیت رسانه ملی در این موضوع، به جلب سرمایه های اجتماعی، کمک خواهد کرد و اعتماد عمومی را به رسانه ملی، افزایش خواهد داد!
📡📡📡
نکات مهم مطرح شده در دیدار امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه با آیت الله جوادی آملی
وزیر امور خارجه امروز در سفر به قم با برخی از مراجع تقلید دیدار کرد. آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار با حسین امیرعبداللهیان در سخنانی اظهار داشت: مذاکره با جهان، یک فکر جهانی لازم دارد. ما از جهان جدا نیستیم، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید با آنها مذاکره کنیم و با آنها دست بدهیم اما بعد از آن حتما باید انگشتان خود را بشماریم.
وی خاطرنشان کرد: در نظام بینالملل به هیچکس اعتماد نیست اما در عین حال هیچکس از مذاکره و تبادل با دیگر کشورها هم بینیاز نیست. لذا مذاکره با کشورهای جهان یک کار سنگینِ علمیِ عمیقِ حقوقی و سیاسی در حوزه بین الملل است.
جوادی آملی افزود: مذاکره با جهان، یک فهم و سواد بالغ سیاسی بینالمللی می خواهد و باید طوری توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند و از آن خارج شود و از تعهد خود شانه خالی کند؛ اگر کشوری توانست یکطرفه و یکجانبه از توافق و قرارداد صورت گرفته خارج شود، این یعنی این قرارداد عوامانه نوشته شده است! این یعنی آن تکیهگاهی که محل سوء استفاده دشمن قرار گرفته تا بر اساس آن از توافق خارج شود مورد غفلت قرار گرفته است، این یعنی در قرارداد دیده نشده که اگر یکی از طرفین به صورت یکجانبه از توافق خارج شود و آن را فسخ کند، چه عواقبی دارد؟ این یعنی همه جوانب کار دیده نشده است.
وی تصریح داشت: حضرت امیر(ع) در نامه خود به استاندار مصر، مالک اشتر، نوشت که مردم عمود دین هستند، این حرف از سر ترحم زده نشده، این یک حقیقت است. کدام خطر بود که مردم سینه سپر نکردند؟! کجا لازم به فداکاری و ایثار بود که این مردم دریغ کرده باشند؟! مردم، این کشور را با خون حفظ کردند؛ لیاقت این مردم نه آن قراردادهای عوامانه است و نه این اختلاس و سوءمدیریتها و حقوقهای نجومی. لذا داخل را هم باید محترم بشماریم و با متفکران داخلی و صاحبنظران مشورت کنیم، این سابقه عظیم تاریخی و این فکرها را باید قدر بدانیم و از آنها استفاده کنیم.
این مرجع تقلید جهان تشیع ادامه داد: اگر اختلاس و حقوق نجومی و سوءمدیریت در این کشور نباشد، این مملکت کاملا میتواند خود را اداره کند.
وی خطاب به تیم مذاکره کننده هسته ای تاکید کرد: مانیفست نظام بینالمللی بر اساس حق و عدل نیست. آنها اساساً این مفاهیم را قبول ندارند. آنچه آنها قبول دارند و ما باید بر اساس آن با آنها مذاکره کنیم، یک عقل استدلالی است؛ باید طرف ما بداند که خروج یکطرفه از برجام، امنیت بینالمللی را تهدید میکند، تا قرارداد ما با امنیت بینالمللی گره نخورد ضمانت اجرا نخواهد داشت، قرارداد باید یک تعهد محترم متقابل باشد و همه جوانب حقوق بین الملل در آن دیده شود. بله! ادب بینالمللی را رعایت میکنیم، دست هم میدهیم، اما پس از دست دادن انگشتان خود را هم می شماریم.
گفتنی است در ابتدای این دیدار حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته به ویژه در خصوص مذاکرات برجام و لغو تحریم هایظالمانه علیه ایران، ارائه نمود.
*مصباح : روابط بین الملل، بر اساس زور و قدرت، شکل گرفته است! مبنای مناسبات، قدرت است نه حق و عدل و منطق. بنابراین، ظلم نهادینه می شود! . در چنین دنیایی، برقراری ارتباط، قوه عاقله و بالغه مخصوصی لازم دارد. متاسفانه، تیم مذاکره کننده قبلی، با غفلت از این اصل، نتوانست از منافع ملی دفاع کند و خسارات زیادی را برای کشورمان به بار آوردند. مردم باید این واقعیات را بدانند و از رویکرد تیم جدید، حمایت کنند تا بتوانند تمام و کمال از منافع ملی دفاع کنند.! **
*باسمه تعالی*
*دکتر رضا زمانی*
*دیده بان مصباح :*
*۱۰۰ روز اول دولت رئیسی به روایت آمار*
👇👇👇
*□مدیریت بحران*
مهمترین دستور کاری که در برنامه دولت قرار گرفته است.
*۱)* تامین و تزریق واکسن از مبادی غیر تحریمی، تا جایی که دولت با وارد کردن بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن در سه ماه ابتدایی فعالیت خود، توانست میزان تزریق واکسیناسیون را تا بیش از ۱۰۵ میلیون دز در شبانهروز افزایش داده و آمار فوتیها را تا ۷۰۰ درصد کاهش دهد.
*۲)* در سالگرد بحران بنزینی آبان ۹۸، شبکه معاندان، جهت یادآوری این حادثه به مردم، سامانه هوشمند سوخترسانی کشور را مورد حمله سایبری قرار داده و همزمان با جریانسازی رسانهای و انتشار فراخوانهای گسترده در فضای مجازی و شبکههای ماهوارهای، به دنبال تحریک افکار عمومی و کشاندن اعتراضات مردمی به خیابان و ایجاد آشوب بودند؛ اما مخابره تصاویر رئیس جمهور، در پمپ بنزین و وزارت نفت توانست این نگاه را که مدیریت شرایط بحرانی بدون متولی است از اذهان عمومی پاک کرده و به ظرفیتی برای بازگشت سرمایه اجتماعی تبدیل شود.
*۳)* در مدیریت بحران زلزلههای هرمزگان و اندیکا هم، شاهد حضور سریع و هوشمندانه از هیات دولت بودیم.! این مساله، خبر از تغییر در حکمرانی مدیریتی کشور دارد!
*□مبارزه جدی با فساد*
*۱)* هیات دولت در چارچوب توجه به سلامت اقتصادی ۱۲ آبان، حسن درویشیان را به ریاست «دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور» و نیز «نمایندگی ویژه رئیسجمهور برای هماهنگی و اجرای نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد در دستگاههای اجرایی» انتخاب کرد. این نماینده ویژه موظف است گزارش عملکرد ماهانه خود را به رئیسجمهور ارائه کند.
*۲)* تدوین ، «سند تحول دولت، مبتنی بر نظام مسائل دارای اولویت» که راهکارها را هم ضمیمه خود کرده بود.
*□دیپلماسی فعال*
*۱)* بازسازی و ارتقای سطح روابط با همسایگان و ایجاد زمینه توسعه تعاملات اقتصادی و مناسبات سیاسی با همسایگان و کشورهای منطقه،
*۲)* عضویت دائم در پیمان شانگهای،
*۳)* حضور فعال در اجلاس سران اقتصادی اکو و ایجاد زمینه توسعه روابط اقتصادی با کشورهای عضو، دولت سیزدهم اما سعی دارد نقش ایران به عنوان فعال منطقهای را به جایگاه اصلی خود بازگرداند،
*۴)* امضای قرارداد سوآپ گازی سهجانبه با ترکمنستان و آذربایجان،
*۵)* انجام توافقات ترانزیتی با کشورهای پاکستان، آذربایجان، قرقیزستان، ترکمنستان و آذربایجان .
*این اقدامات دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی فعال سیاست خارجه است. اخیراً نیز دولت سیزدهم در مذاکرات وین، راهبرد کلانی برای تعامل هوشمند با غرب جهت استیفای حقوق و منافع ملی مردم را در پیش گرفته است.*
*□ تامین کالاهای اساسی*
چالش کمبود گندم، که در ابتدای تشکیل دولت، رخ داده بود، تا حد انکارناپذیری مدیریت شد. کارگروه تشکیل شده برای پیگیری این مساله، با تامین حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای دستگاههای متولی، روند خرید تضمینی گندم و سایر محصولات کشاورزی را برای آنان تسهیل کرد. این کارگروه همچنین توانست با تامین ۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی و اختصاص بیش از ۶۰ هزار میلیارد ریال برای واردات کالاهای اساسی، نهادههای کشاورزی و کود مورد نیاز کشاورزان، دیگر بحرانهای صفکشیده برای ضربه زدن به معیشت مردم را حداقل برای مدتی دور نگه دارد.
*□ بازسازی اعتماد عمومی*
رفتن میان مردم و دیدن و شنیدن بیواسطه مشکلات آنها، راهکاری مهم و اساسی در جلب اعتماد آنهاست، کاری که سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در سفر سرزدهاش به خوزستان و سپس سیستان و بلوچستان آغاز کرد. اما سفرهای استانی به آنجا ختم نشد، بهطوری که دولت تاکنون به ۱۰ استان کشور سفر داشته است.
________________________
🔹یک ایراد مهم
دولت هنوز پیشنویس برنامه بودجه را ننوشته و برنامه توسعه هفتم نیز آماده نشده است. این سرعت پایین از چشم نمایندگان مجلس نیز دور نمانده و پنجشنبه هفته گذشته رئیس مجلس از آن انتقاد کرد؛ اما باید توجه داشت که دیر تشکیل شدن دولت خود معلول یک رخداد دیگر است که شاید بشود آن را نداشتن یک ایده جامع حکمرانی دانست. مصداق نبود این ایده حکمرانی را میشود در حضور طیفهای مختلف فکری در حلقه برنامهریزی اقتصادی کشور دید. البته شاید توجیه دولت برای استفاده از افراد با نگاههای مختلف، استفاده از همه ایدهها باشد. اما باید توجه داشت، استفاده از نظرات مختلف، نباید در مرحله تصمیمگیری اعمال شود، بلکه سکان هدایت اقتصادی باید توسط ایدهای مشخص هدایت شود و نظرات مختلف صرفاً نقش مشاورهای داشته باشند.