خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۸ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ عَبِّدْنِي لَكَ وَ لاَ تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ»
در این فراز از دعا دو چیز از خداوند متعال درخواست داریم. نخست درخواست اصل عبادت است، و دوم حفظ عبادت از آفت است.
اما جمله نخست: «وَ عَبِّدْنِي لَكَ» خدایا من را بنده خودت قرار بده. یکی از شاخه های توحید، توحید عبادی است. توحید در عبادت سر فصل دعوت همه انبیاء الهی بوده است.برای نمونه چند مورد را عرض کنم.
۱- حضرت نوح ع: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَىٰ قَوْمِهِ فَقَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ» مومنون / ۲۳
۲- حضرت هود ع: «وَإِلَىٰ عَادٍ أَخَاهُمْ هُودًا قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ». هود / ۵۰
۳- حضرت صالح ع: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَىٰ ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ» نمل / ۴۵
۴- حضرت ابراهیم ع: «وَإِبْرَاهِيمَ إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ اعْبُدُوا اللَّهَ». عنکبوت/ ۱۶
۵- حضرت شعیب ع: «وَإِلَىٰ مَدْيَنَ أَخَاهُمْ شُعَيْبًا فَقَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ» عنکبوت/ ۳۶
این توحید در عبادت که روح دعوت انبیاء است چیست؟
شخصی همین سؤال را از امام صادق ع کرده و گفت: «مَا حَقِیقَةُ الْعُبُودِیةِ؟» حضرت در پاسخ فرمود: حقیقت بندگی خدا سه چیز است.
۱- «أَنْ لَا یرَی الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ فِیمَا خَوَّلَهُ اللهُ إِلَیهِ مِلْکاً. فَإِذَا لَمْ يَرَ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ فِيمَا خَوَّلَهُ اللهُ تَعَالَى مِلْكاً هَانَ عَلَيْهِ الْإِنْفَاقُ فِيمَا أَمَرَهُ اللهُ تَعَالَى أَنْ يُنْفِقَ فِيهِ».
۲- «وَ لَا یدَبِّرُ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ تَدْبِیراً. وَ إِذَا فَوَّضَ الْعَبْدُ تَدْبِيرَ نَفْسِهِ عَلَى مُدَبِّرِهِ هَانَ عَلَيْهِ مَصَائِبُ الدُّنْيَا».
۳- «وَ جُمْلَةُ اشْتِغَالِهِ فِیمَا أَمَرَهُ اللهُ تَعَالَی بِهِ وَ نَهَاهُ عَنْهُ. وَ إِذَا اشْتَغَلَ الْعَبْدُ بِمَا أَمَرَهُ اللهُ تَعَالَى وَ نَهَاهُ لَا يَتَفَرَّغُ مِنْهُمَا إِلَى الْمِرَاءِ وَ الْمُبَاهَاةِ مَعَ النَّاسِ».
آنگاه حضرت فرمود: «فَإِذَا أَكْرَمَ اللهُ الْعَبْدَ بِهَذِهِ الثَّلَاثِ هَانَ عَلَيْهِ الدُّنْيَا وَ إِبْلِيسُ وَ الْخَلْقُ وَ لَا يَطْلُبُ الدُّنْيَا تَكَاثُراً وَ تَفَاخُراً وَ لَا يَطْلُبُ عِنْدَ النَّاسِ عِزّاً وَ عُلُوّاً وَ لَا يَدَعُ أَيَّامَهُ بَاطِلًا. فَهَذَا أَوَّلُ دَرَجَةِ الْمُتَّقِينَ». بحارالانوار/ ۱ / ۲۲۴
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۸ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
امام صادق ع فرمود: «فَمَن فَتَحَ الله عَینَ قَلبِهِ وَ بَصیرَهَ عَینهِ بِالاعتِبارِ فَقَد أعطاهُ مَنزِلَهً رفیعَهً وَ زُلفَهً عظیمَهً» کسی که خداوند متعال چشم دل و دیده ی بصیرتش را برای عبرت گیری باز نموده در واقع مقامی والا و مرتبتی بزرگ به او عنایت کرده است.» بحارالانوار / ۸۱ / ۳۲۶
...............
در آستانه ایام الله نه دی و روز بصیرت قرار داریم. انبیاء الهی ع برای تحقق حق و محو باطل در جامعه روی سه مطلب بسیار تأکید داشتند:
۱- مردم حق را از باطل بشناسند.
۲- حق را انتخاب کنند و باطل را رها سازند.
۳- راه حق را با قدرت تا پایان زندگی ادامه دهند.
بسیاری از مردم بودند و هستند که در این سه مطلب بی راهه رفته و می روند. یا قدرت تشخیص حق از باطل را ندارند، و یا در انتخاب دچار اشتباه می شوند، و یا در ادامه دادن راه حق باز می مانند. آن چیزی که می تواند انسان را در تحقق این امر کمک کند، بصیرت است. امیر مؤمنان علی ع برای انسان های با بصیرت هفت شاخص بیان نمود: «فَإِنَّمَا الْبَصِيرُ»:
۱- «مَنْ سَمِعَ فَتَفَكَّرَ» هر چه بشنود در باره آن فکر می کند.
۲- «وَ نَظَرَ فَأَبْصَرَ» و به هر چیزی با دقت نگاه می کند و بینا می شود.
۳- «وَ انْتَفَعَ بِالْعِبَرِ» از تاریخ و سرنوشت دیگران عبرت می گیرد.
۴- «ثُمَّ سَلَكَ جَدَداً وَاضِحاّ» راه روشن و صاف انتخاب می کند.
۵- «يَتَجَنَّبُ فِيهِ الصَّرْعَةَ فِي الْمَهَاوِي» مواظب است در چاه معصیت، هوی و هوس، چاه دنیا نیفتد.
۶- «وَ الضَّلَالَ فِي الْمَغَاوِي» شبهات باعث گمراهی او نمی شود.
۷- «وَ لَا يُعِينُ عَلَى نَفْسِهِ الْغُوَاةَ، بِتَعَسُّفٍ فِي حَقٍّ، أَوْ تَحْرِيفٍ فِي نُطْقٍ، أَوْ تَخَوُّفٍ مِنْ صِدْقٍ» گمراهان را از طريق سازشکارى در حق، يا تحريف در سخن يا ترس از راستگويى بر خود مسلّط نمی سازد.
روز بصیرت یعنی ما خود را با این شاخص های هفتگانه تطبیق دهیم و بسنجیم.
............
میلاد با سعادت حضرت صدیقه اطهر زهرای مرضیه س در پیش داریم. ولادت حضرت زهرا یکی از جریانات استثنایی و منحصر به فرد در تاریخ زندگی بشر است. زیرا هنگامی که اراده حق تعالی بر این قرار گرفت که دنیا را به نور زهرای اطهر س منور سازد، به پیامبر اسلام ص و حضرت خدیجه س دستور می دهد، معتکف شوند و به دور از مردم به عبادت خدا بپردازند. و آنگاه که فاطمه س به او عنایت فرمود: دستور به شکر گزاری آن هم به یک شیوه خاص نمود: «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ». سالروز ولادت چنین شخصیتی به نام روز زن نامیدند. یعنی زن مسلمان باید در مسائل خاص مربوط به زنان، نظیر خانه داری، همسر داری، تربیت فرزند و امثال آن از زهرای مرضیه الگو بگیرند.. و گرنه صدیقه اطهر س به عنوان یک انسان کامل، همانند انبیا و ائمه معصومین ع الگوی مردان و زنان عالم است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۵ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ لاَ تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ»
در این فراز از دعا از خداوند متعال درخواست داریم که اعمال و عبادت ما را از آفت عجب محفوظ بدارد. عجب یک حالت نفسانی است که باعث می شود که انسان بخاطر کمالی که در وجود خویش و یا کار خود می بیند، احساس برتری نسبت به دیگران داشته باشد و به خود ببالد که من چه آدم خوب و با کمالی هستم، حتی ممکن است گلهمند هم بشود که چرا مردم خوبیهای من را نمی بینند، قدر من را نمیدانند، حیف من که در میان این جمع زندگی می کنم. این صفت زشت و رذیله، اثرات مخرب و زیانباری در روح و روان انسان در زندگی دنیا و آخرت او می گذارد و اگر درمان نشود باعث بدبختی و هلاکت ابدی می شود. برای نمونه سه سخن از سخنان گهربار اهل بیت ع عرض می کنم.
۱- حضرت على ع در سفارشی به فرزند خود محمّد بن حنفيّه فرمود: «إيّاكَ و العُجبَ و سُوءَ الخُلقِ و قِلَّةَ الصَّبرِ؛ فإنّهُ لا يَستَقِيمُ لكَ على هذهِ الخِصالِ الثلاثِ صاحِبٌ، و لا يَزالُ لكَ علَيها مِن الناسِ مُجانِبٌ» از عجب و بداخلاقی و كم صبرى بپرهیز؛ زيرا با وجود اين سه خصلت، دوستى براى تو باقى نمى ماند و مردم همواره از تو كناره مى گيرند. بحارالانوار/ ۷۱ / ۳۱۵
۲- امام صادق ع فرمود: «الْعَجَبُ كُلَّ الْعَجَبِ مِمَّنْ يَعْجَبُ بِعَمَلِهِ وَ لا يُدرىٖ بِما يَخْتِمُ لَهُ، فَمَنْ اعْجَبَ نَفْسهُ وَ فِعْلَهُ فَقَدْ ضَلَّ عَنْ مَنْهَجِ الرُّشْدٍ» عجیب است و واقعا عجیب است از کسی که دچار عجب و خود پسندی می شود در حالی که نمی داند عاقبتش چگونه خواهد بود، کسی که دچار عجب شود و عمل خود را ممتاز بداند از راه صحيح گمراه شده است. بحارالانوار/ ۷۱ / ۳۲۰
۳- امام صادق ع فرمود: «قالَ اِبلیسُ لَعنَةُ اللهِ عَلَیهِ لِجُنودِهِ اِذا استَمکَنتُ مِنِ ابنِ آدَمَ فی ثَلاثٍ لَم اُبالِ ما عَمِلَ فَاِنَّهُ غَیرُ مَقبُولٍ مِنهُ اِذَا استَکثَرَ عَمَلَهُ وَ نَسیَ ذَنبَهُ وَ دَخَلَهُ العُجب» ابلیس لعنهالله به لشکریان خود گفت: اگر بتوانیم در سه مورد انسان را فریب دهیم دیگر سایر کارهای آنها برایم مهم نیست، چون قبول نمیشود: عمل خود را زیاد پندارد، و گناه خود را فراموش کند، و به عجب و خودپسندی مبتلا شود. بحارالانوار/ ۷۱ / ۳۱۵
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الصَّادِقُ ع مَنِ ابْتَلى مِنْ شيعَتِنا فَصَبَرَ عَلَيْهِ كانَ لَهُ أجْرُ ألْفِ شَهِيدٍ» امام صادق ع فرمود: از شيعيان ما کسی كه مبتلا به مصيبتى شود و او بر آن مصیبت صبر کند، برایش پاداش هزار شهيد است. بحارالانوار / ۷۱ / ۹۴
............
در سالروز میلاد با سعادت حضرت زهرا س، و شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی، جنایتکاران کور دل و خون آشام، با ریختن خون جمعی از بی گناهانمردم ما را عزادار کردند، مصیبت بسیار سنگین است. ولی خداوند متعال به خانواده های معظم آنها صبر عنایت کند، به همه صبر دهد تا از پاداش صابرین که اجر هزار شهید است بهرمند گردیم. ولی این حادثه یک عامل دارد و یک آمر. عامل آن یک موجودی مفلوک و گمراه و فریب خورده است. اما آمر آن بدون تردید استکبار جهانی و نظام سلطه است که با اسلام مخالف است، تاب تحمل نظام اسلامی را ندارد، اما آنان باید بدانند که با خون این بی گناهان درخت تنومند جمهوری اسلامی ایران قوی تر می شود، مردم ما را در راهی که انتخاب کرده اند مقاوم تر می سازد. چنانچه امام صادق ع فرمود: «إنّ المؤمنَ أشدُّ مِن زُبَرِ الحديدِ ، إنّ زُبرَ الحديدِ إذا دَخلَ النّار تَغيّرَ ، وإنّ المؤمنَ لو قُتِلَ ثُمّ نُشِرَ ثُمّ قُتِلَ لم يَتغيّرْ قلبُهُ» مؤمن از آهن محكمتر است؛ پاره هاى آهن هر گاه در آتش نهاده شود تغيير مى كند اما اگر مؤمن بارها كشته و زنده شود، تغييری در قلب و اراده اش پیدا نمی شود.
آنان باید بدانند که زمانی می رسد که دست انتقام خداوند از آستین این ملت بیرون خواهد آمد و انتقام سختی از عاملان و آمران این حادثه تروریستی خواهند گرفت و آن روز نزدیک است.
............
۱۷ دیماه ۱۳۱۴ شمسی حکومت رضاخان قانون کشف حجاب را وضع کرد و زنان و دختران ایرانی را از استفاده چادر، روبنده و روسری منع کرد. این قانون اوج سیاست رضاخانی در جنگ با اسلام بود. چرا که حجاب نماد فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی است یعنی قبل از اینکه دستور اسلامی باشد، فرهنگی ایرانی بوده است ، تاریخ ایران باستان گواه آن است. بی حجابی فرهنگ منحط غرب است که با سیاست استعماری غرب وارد ایران شد.
استعمار گران حجاب بانوان را مانع بزرگی برای ارائه فرهنگ استعماری خود در جوامع اسلامی می دانند. بنابراین به دنبال بی حجاب کردن زنان جامعه اسلامی است و برای رسیدن به این هدف از دو روش استفاده می کنند. نخست روش نسخ است. آنان می گویند تاریخ مصرف قانون حجاب در اسلام سپری شده است، اصل حجاب مربوط به گذشته است نه دنیای پیشرفته امروز. شعار اینگونه افراد «زن، زندگی، آزادی» است.
دوم روش مسخ است. آنان تلاش می کنند که مسئله حجاب را وارونه جلوه دهند، شعارشان «حجاب اجباری نه» است. متاسفانه برخی از افراد روحانی نما و روشنفکران پر مدعایی که با آلفبای دین آشنایی ندارند، با این شعار ها همراهی کردند.
https://eitaa.com/mesbah_jome
رویش سلیمانی ها
قلم از خشم لرزید و غزل از بغض گریان شد
دوباره دست صهیون از میان خون نمایان شد
منافق بزدلانه بر وطن از پشت خنجر زد
دوباره بیشه خونرنگ شیران لالهباران شد
ز کل یوم عاشورا دوباره آیه ای سر زد
نشان کل ارض کربلا این بار کرمان شد
علمدار رشید عشق برخیز و تماشا کن
ز جانبازی مهمانان گلگون تو طوفان شد
چنان زخمی زدی بر پیکر دجال این دوران
که حتی از مزار و زائرانت هم هراسان شد
محب فاطمه بودی که روز عید میلادش
ز خون زائران تربت تو عید قربان شد
شهادت افتخار ماست که در سالگرد تو
بهار رویش دهها سلیمانی در ایران شد
شاعر: سعید نسیمی
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۲ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَى يَدِيَ الْخَيْرَ وَ لاَ تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ».
در این فراز از دعا دو مطلب را درخواست داریم:
مطلب اول آنكه ما انسان خیرمندی باشیم و همواره خیرمان به دیگران برسد. مطلب دوم آنكه در برابر خیری که به دیگران می رسانیم، منت نگذاریم و با منت گذاشتن کار خیر خود را نابود نسازیم.
اما مطلب اول: «وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَی یدِی الْخَیرَ» در این قسمت از دعا سه نکته قابل توجه است.
یکی واژه «اجر» است. به معنی جریان داشتن است. یعنی انجام کار خیر نباید منحصر به زمان و مکان خاصی باشد. بلکه باید همیشه انجام کار خیر جریان داشته باشد و هیچگاه قطع نشود.
دوم دائره انجام کار خیر است که «للناس» است. یعنی انجام کار خیر باید فراتر از مرز جغرافیا و مذهب باشد، باید بین المللی فکر کرد و تمام مردم جهان از خیر او بهره مند باشند.
سوم «عَلَی یدِی الْخَیرَ» است، در این بخش از دعا در خواست ما این نیست که خدایا به مردم خیر برسان. بلکه دعای ما این است که این خیر را به دست ما به دیگران برسان. یعنی ما واسطه خیر میان خدا و بندگانش قرار گیریم. بدین جهت در روایت آمده هرگاه کمکی به فقیر کردی دست خودت را ببوس. زیرا این دست شده خدا که مال خدا را به بنده خدا رسانده است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۲ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ رَسُولُ اللهِ ص مَنْ أحْزَنَ مُؤْمِناً ثُمَّ أعْطَاهُ الدُّنْیَا لَمْ یَکُنْ ذَلِکَ کَفَّارَتَهُ وَ لَمْ یُوجَرْ عَلَیْهَ» رسول خدا ص فرمود: کسی که اسباب ناراحتی و رنج مؤمنی را فراهم سازد، و سپس جهت دلجویی او تمام دنیا را به او بدهد، کفّاره گناهش نمی شود و این کارش هیچ پاداشی ندارد. بحارالانوار / ۷۵ / ۱۵۰
.............
شبی که در پیش داریم شب اول ماه رجب است. ماهی که پیامبر اعظم ص با دو وصف عظیم و مبارک از آن یاد نمود.«قَدْ أظَلَّکُمْ شَهْرٌ عَظِیمٌ مَبارَکٌ». عظمت ماه رجب بخاطر اعمالی است که در این ماه وارد شده است. اعمالی که در ماههای دیگر این اندازه تأکید بر آن نشده است. یکی از آنها استغفار است. هیچ ماهی به اندازه ماه رجب استغفار در آن وارد نشده است. بلکه پیامبر اسلام ص آن را ماه استغفار نامید. «رَجَبٌ شَهْرُ اَلاِسْتِغْفَارِ لِأُمَّتِي أَكْثِرُوا فِيهِ اَلاِسْتِغْفَارَ». بحارالأنوار / ۹۷ / ۷۷
استغفار به معنی آمرزش خواهی و طلب بخشش از خداوند است. رسول خدا ص فرمود: «أ لا أدُلُّكُم على دائكُم و دَوائكُم؟ قُلْنا بَلَی یَا رَسُولَ اللّهِ، قَال: داءَكُمُ الذُّنوبُ، و دَواءَكُمُ الاستِغفارُ». بحارالأنوار/ ۹۳ / ۲۸۲
امروز بزرگترین مشکل ما محروم شدن از باران رحمت الهی است. علت اصلی آن هم گناهان ما است. امیر بیان علی ع فرمود: «إنَّ اللهَ یُبْتَلِی عِبَادَهُ عِنْدَ الاَْعْمَالِ السَّیِّئَةِ بِنَقْصِ الثَّمَرَاتِ، وَحَبْسِ الْبَرَکَاتِ، وَإغْلاَقِ خَزَائِنِ الْخَیْرَاتِ». نهجالبلاغه / خطبه ۱۴۲
وقتی در کشور ما بی حیایی و بی حجابی هست، اختلاس و دزدی هست، ربا و رشوه خوری و کم فروشی هست، سقط جنین هست و در سال هزاران کودک از این طریق به قتل می رسند، دیگر نباید انتظار نزول باران داشت. ماه رجب است و ماه استغفار. بیایید با ذکر استغفار این درد را درمان کنیم. «اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُم مِّدْرَارًا» هود / ۵۲
...............
یکی از موضوعات مهم و سرنوشت ساز که این روزها لازم است در باره آن صحبت شود بحث انتخاباتی است که در پیش رو داریم. انتخابات دو بخش دارد. یک بخش آن مربوط به وزارت کشور و شورای نگهبان است که وظیفه دارند نامزدهای دارای صلاحیت را تعیین کنند. و بخش دوم آن مربوط به مردم است که دو وظیفه دارند. وظیفه اول شرکت در انتخابات است. چرا که حیات و رشد یک جامعه، بستگی به حساسیت مردم نسبت سرنوشت آن جامعه است. هر اندازه حساسیت مردم بیشتر باشد، آن جامعه زنده تر و پویاتر خواهد بود. دشمن که پویایی کشور ما را نمی خواهد تمام نیروهای خود را بسیج کرده است تا مانع شرکت مردم در انتخابات شوند. اینجا است که مردم هوشیار باشند و نقشه راه دشمن را خوب بشناسند. و وظیفه دوم انتخاب بهترینها است.
............
امروز دنیا شاهد ائتلاف آمریکا و انگلیس به یمن بود. دو نکته در این باره عرض کنم.
نکته اول: بزرگترین اشتباه آمریکا و انگلیس همین بود. زیرا آن زمانی که یمن تسلیحات نظامی نداشت، شما یک ائتلاف جهانی به راه انداختند و همه به عربستان کمک کردید تا یمن را از پا در آورید، نتوانستید. اما امروز که یمن یک کشور قوی و نیرومند از نظر نظامی شده است، یقینا از این کاری که کردید پشیمان خواهید شد. و در آتشی که شعله ور ساختید به فضل الهی خواهید سوخت.
نکته دوم اینکه هدف اصلی آمریکا و انگلیس از حمله به یمن این است که افکار عمومی جهان را از اسرائیل و جنایتهایش در غزه، متوجه یمن نماید. یمنی ها این را خوب فهمیدند و لذا گفتند ما هرگز از حمایت عزه دست بر نخواهیم داشت.
https://eitaa.com/mesbah_jome
هیچ ماهی به اندازه ماه رجب ذکر با برکت استغفار در آن وارد نشده است.
🔵 در طول ماه رجب، هزار مرتبه: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ مِنْ جَمِیعِ الذُّنُوبِ وَ الْآثَامِ».
🔵 در طول ماه رجب، صد مرتبه: «أسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَحْدَهُ لا شَرِیكَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ».
🔵 هر روز ماه رجب هفتاد مرتبه صبح و هفتاد مرتبه شب: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ».
🔵 هر روز ماه رجب چهارصد مرتبه در شب و چهارصد مرتبه در روز: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ».
🔵 هر جمعه ماه رجب ده مرتبه: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ».
https://eitaa.com/mesbah_jome
امام جمعه شاهدیه در مراسم جشن تکلیف دانش آموزان:
🟢 ما برای روزی جشن می گیریم که در آن روز شادیم. چه شادی در زندگی ما بالاتر از روز تکلیف است. روزی که انسان مورد خطاب خداوند قرار می گیرد. روزی که انسان موفق می شود فرمان خداوند را اطاعت کند. بنابر این روز تکلیف را باید هر سال جشن گرفت. چطور روز تولد را هر سال جشن می گیرند، روز تکلیف هم باید ثبت شود و آن روز را روز عید قرار داد و هر سال جشن گرفت.
🔵 در این جشن تکلیف دو توصیه به عزیزان نو مکلف دارم:
توصیه نخست این است که بدانید از این به بعد در برابر هر کاری که انجام می دهید، هر حرفی که می زنید مسئول هستید و باید در برابر خداوند پاسخگو باشید.
توصیه دوم این است که بدانید زندگی دنیا همراه با خوشی و ناخوشی است. «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا» ما اگر بخواهیم ناخوشی دنیا را هم خوشی ببینیم و همانند حضرت زینب سلام الله علیها بگوییم «ما رأیت الا جمیلا» باید اساس ایمان و معنویت را در وجود خود تقویت کنیم.
https://eitaa.com/mesbah_jome
هدایت شده از خانوادگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه رای می دهند، اما یکی با تحریم انتخاب و رأی ندادن، از مواضع دشمن حمایت می کند، و یکی با شرکت در انتخابات از اسلام حمایت می کند.
https://eitaa.com/mesbah_jome
هدایت شده از 💯 جنایات غرب
7.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ژاپن در حسرت چه چیزی از ایران است؟
🔰 #راجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 آیت الله مجتهدی تهرانی: چه کار کنیم بنده بشیم؟.
https://eitaa.com/mesbah_jome