خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۲ / ۲ / ۱۴۰۲
از جمله هشدارهای قرآن کریم آیه ۲۲ سوره مبارکه زمر است که می فرماید: «فَوَيْلٌ لِّلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُم مِّن ذِكْرِ اللَّهِ أُولَٰئِكَ فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ». زمره / ۲۲
ویل یک نوع هشدار است که در قرآن کریم و روایات اسلامی فراوان بکار رفته است. ویل در لغت به معنی هلاکت و نابودی است، و در روایت آمده است که ویل نام جایگاهی در جهنم است. و معادل فارسی آن «وای» است..
.......
قساوت در لغت به معنی عدم انعطاف و نفوذ ناپذیری است. و در اصطلاح قرآن به قلبی گفته می شود که در برابر حق خشوع و انعطافى نداشته باشد و نور هدایت در آن نفوذ نمى کند، و در فارسی از آن به «سنگدلی» تعبیر شده که در مقابل «نرم دلی» قرار گرفته است.
قرآن کریم از سخت دلی با این بیان تعبیر کرده است، «ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُم مِّن بَعْدِ ذَٰلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ» بعضی دلشان همانند سنگ است. نرود میخ آهنین در سنگ. «أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً» بلکه از سنگ سخت تر است. زیرا: ممکن است از سنگ آب بیرون آید، ولی آدم سنگدل ذره ای از خدا خوف ندارد. «وَ إِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْأَنْهَارُ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ الْمَاءُ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ» بقره/ ۷۴
...........
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الصَّادِقُ ع غَلاءُ السِّعرِ یُسِئُ الخُلُقَ، وَ یُذهِبُ الأمانَةَ، وَ یُضجِرُ المَرءَ المُسلمَ». امام صادق ع فرمود: گرانی و بالا رفتن قیمتها سه پیامد مهم دارد: اخلاق و رفتار مردم را فاسد و نامطلوب میسازد. و روحیه امانتداری را در بین مردم از بین میبرد. و آرامش روانی و امنیت جامعه را به خطر می اندازد. کافی / ۵ / ۱۶۴
..........
۲۵ ماه شوال مصادف است با سالروز شهادت پیشوای ششم امام جعفر صادق ع. این مصیبت عظمی تسلیت عرض می کنم. جفا است که ما یک خطبه به آن حضرت اختصاص ندهم، زیرا ما هر چه داریم از امام صادق ع داریم. نزدیک به یک قرن بنی امیه تمام تلاش خود را در جهت نابودی شیعه بکار گرفتند، امامان شیعه را شهید کردند، دوستداران و شیعیان آنها را به زندان انداختند و بعضی را به شهادت رساندند. بدعتهای زیادی در دین گذاشتند، از جریان انحراف حمایت می کردند. امام صادق ع در شرایطی که بنی امیه برای حفظ قدرت و بنی عباس برای کسب قدرت با هم می جنگیدند از فرصت استفاده کرد و با تشکیل حوزه علمیه شیعه، تبیین مبانی اسلام ناب محمدی ص و مبارزه با انحرافات فکری و اعتقادی و عملی، شیعه را از نابودی حتمی نجات داد، بدین جهت مذهب ما را جعفری می گویند. این درس زندگی است که ما باید از امام صادق ع بگیریم، و با جهاد تبیین با بدعتها و انحرافات مبارزه کنیم.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۹ / ۲ / ۱۴۰۲
از جمله هشدارهای قرآن کریم که در آیه ۲۲ سوره مبارکه زمر آمده است، هشدار به آدم های سنگدل است که می فرماید: «فَوَيْلٌ لِّلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُم مِّن ذِكْرِ اللَّهِ أُولَٰئِكَ فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ». زمره / ۲۲
قساوت قلب یکی از بیماریهای روحی و بسیار خطرناک است که باعث بسیاری از آلودگیها و گناهان و جنایت ها می شود. در این خطبه به چند عامل که باعث سنگدلی میشود اشاره می کنم.
۱- گناه و معصیت
حضرت علی ع فرمود: «وَ مَا قَسَتِ اَلْقُلُوبُ إِلاَّ لِکَثْرَةِ اَلذُّنُوبِ». در حدیثی آمده است که هر گناهی باعث میشود یک نقطه سیاه در دل انسان گذاشته شود، گناهان وقتی زیاد شد تمام صفحه دل سیاه می شود.
۲- غفلت از خدا
امام صادق ع فرمود: خداوند متعال به حضرت موسی ع وحی کرد و فرمود: «يا مُوسى لا تَفْرَحْ بِكَثْرَةِ الْمالِ وَلا تَدَعْ ذِكْرى عَلى كُلِّ حالٍ فَاِنّ تَرْكَ ذِكرى يُقْسِى الْقُلوبَ».
۳- زر اندوزی و تکاثر طلبی
حضرت علی ع فرمود: «إنّ كَثرَةَ المالِ مَفسَدَةٌ للدِّينِ، مَقساةٌ لِلقلوبِ».
۴- آرزو های طولانی
در حدیث قدسی آمده است که خداوند متعال به حضرت موسی ع فرمود: «يا موسى لاتُطِل فِي الدُّنيا أمَلَكَ فَيَقسُوَ قَلبُكَ، وقاسِي القَلبِ مِنّي بَعيدٌ».
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۹ / ۲ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قال علی ع فَمَنْ آتَاهُ اللَّهُ مَالًا، فَلْيَصِلْ بِهِ الْقَرَابَةَ، وَ لْيُحْسِنْ مِنْهُ الضِّيَافَةَ، وَ لْيَفُكَّ بِهِ الْأَسِيرَ وَ الْعَانِيَ، وَ لْيُعْطِ مِنْهُ الْفَقِيرَ وَ الْغَارِمَ، وَ لْيَصْبِرْ نَفْسَهُ عَلَى الْحُقُوقِ وَ النَّوَائِبِ ابْتِغَاءَ الثَّوَابِ، فَإِنَّ فَوْزاً بِهَذِهِ الْخِصَالِ شَرَفُ مَكَارِمِ الدُّنْيَا وَ دَرْكُ فَضَائِلِ الْآخِرَةِ، إِنْ شَاءَ اللَّهُ». كسى كه خدا به او مال و خواسته اى ارزانى داشته، بايد كه به خويشاوندان برساند و مهمانيهاى نيكو دهد و اسيران و گرفتاران را از بند برهاند و به فقيران و وامداران چيزى عطا كند. و تا ثوابى حاصل كند، خود شكيبايى ورزد و حقوقى را كه به گردن دارد، ادا نمايد و با سختيها بسازد. دست يافتن به اين خصلتها، در دنيا سبب شرف و بزرگى و درك فضايل آخرت شود، اگر خدا بخواهد. نهجالبلاغه / خطبه / ۱۴۲
................
در آستانه ماه ذیقعده و دهه کرامت قرار داریم، دهه ای که آغاز آن میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه س است، پایان آن ولادت با سعادت برادر بزرگوارش حضرت رضا ع. روز ولادت حضرت معصومه س به عنوان روز دختر نامگذاری کردند.
ضمن عرض تبریک به همه دختران، بید بدانیم که یکی از آسیبهایی که دختران مارا تهدید میکند انتخاب و معرفی الگوی غلط است. لذا خطبه دوم را به همین موضوع اختصاص می دهم.
انسان موجودی است که هم خواهان کمال است و هم کمال پذیر است. یکی از چیزهایی که هر انسانی برای رسیدن به کمال به آن نیاز دارد، انتخاب یک الگو و نقشه سالم و کامل است. الگو پذیری جزء ذات انسان است. حتی انسان از رفتار حیوانات هم الگو می گیرد. چنانچه قابیل از رفتار یک کلاغ الگو گرفت و جسد برادرش را دفن کرد و گفت: «يَا وَيْلَتَا أَعَجَزْتُ أَنْ أَكُونَ مِثْلَ هَٰذَا الْغُرَابِ فَأُوَارِيَ سَوْءَةَ أَخِي». مائده/ ۳۱
اما آن چیزی که در الگوگیری مهم است دو مطلب است:
۱- چگونه الگو بگیریم؟. الگو گیریها از سه حال خارج نیست، یا از روی جهل و ناآگاهی است. یا از از روی هوی و هوس است. و یا از روی تعقل و اندیشه است. اسلام به ما گفته است که الگوگیری شما باید از روی تعقل و اندیشه باشد، رسول خدا ص فرمود: «فانْظُروا بِمَنْ تَقْتَدونَ في دِينِكُمْ و صَلاتِكُمْ». نظر دقت همراه با تعقل را می گویند. دقت کنید که در دین و نماز به چه کسی اقتدا می کنید.
۲- از چه کسی الگو بگیریم؟.
نقشه شیطانی دشمن امروز این است که یک مدل غربی را الگوی دختران و پسران ما در سبک زندگی معرفی کند. در رفتار و اخلاق، در شکل و قیافه، در نوع و کیفیت پوشش و سایر شئونات زندگی.
اما خداوند متعال که خالق بشر است، پیامبرش را به عنوان یک الگوی سالم و کامل معرفی نموده و میفرماید:
«لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ». احزاب / ٢١
امام عصر ع که خود الگوی کامل و جامعی برای بشر است می فرماید: مادرم فاطمه س الگوی من است. «وَ فی ابنةِ رسولِ الله لی اُسوةٌ حَسَنَةٌ» بحارالانوار/ ۵۳ / ۱۸۰
اگر روز ولادت حضرت فاطمه معصومه س را روز دختر نامیدند، یعنی دختران ما باید در همه ابعاد زندگی چنین شخصیت جامع و کاملی را الگوی خویش قرار دهند. حضرت معصومه س هم دختر است اما دختری است که از نظر علم، عقل، معرفت، عبادت، اخلاق، بصیرت، جهاد در راه خدا همچون مادر بزرگوارش زهرای مرضیه س سرآمد زنان و دختران روزگار است. بنابر این دختران ما باید این شخصیت عالمه، عاقله، عارفه، عابده، بصیره، مجاهده را الگوی خویش قرار دهند. شخصیتی که جد بزرگوارش امام صادق ع سالها پیش از ولادتش در باره او فرمود: پاره تن من در قم دفن می شود که فردای قیامت تمام شیعیان ما به واسطه شفاعت او اهل نجات خواهند بود. شخصیتی که برادر بزرگوارش در زیارت نامه او فرمود: «يا فَاطِمَةُ اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ».
.https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه/ ۵ / ۳ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث ما در باره هشدارهای قرآن کریم بود، از جمله آنها آیه ۷۹ سوره مبارکه بقره است که می فرماید: «فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ يَكْتُبُونَ الْكِتَابَ بِأَيْدِيهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هَٰذَا مِنْ عِندِ اللَّهِ لِيَشْتَرُوا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا فَوَيْلٌ لَّهُم مِّمَّا كَتَبَتْ أَيْدِيهِمْ وَوَيْلٌ لَّهُم مِّمَّا يَكْسِبُونَ».
در این آیه شریفه کلمه «ویل» سه بار تکرار شده است. این تکرار دليل بر عظمت اين گناه است. و آن گناه تحريف در دین و بدعت گذاری در دین، و بازی با دین خدا است. که در این آیه هم به آن انسانی که مرتکب این گناه می شود هشدار داده است و هم به کار او و هم نسبت به آن چیزی در کنار این کار کسب کرده هشدار داده است. زیرا این یک خطر بزرگ برای جامعه اسلامی است که عده ای بخواهند به اسم دین، در سایه دین به خواسته های نفسانی و دنیایی خود برسند. در طول تاریخ زندگی بشر این چنین بوده است که عدهای دنیا طلب، پشت دین سنگر می گرفتند و در جهت رسیدن به مقاصد دنیایی از دین مایه می گذاشتند.
..............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الرِّضَا عَلیه السّلام خَمْسٌ مَنْ لَمْ تَکُنْ فیهِ فَلا تَرْجُوهُ لِشَىْء مِنَ الدُّنْیا وَ الاْخِرَهِ: مَنْ لَمْ تَعْرِفَ الْوَثاقَهَ فى أُرُومَتِهِ، وَ الکَرَمَ فى طِباعِهِ، وَ الرَّصانَهَ فى خُلُقِهِ، وَ النُّبْلَ فى نَفْسِهِ، وَ الَْمخافَهَ لِرَبِّهِ». حضرت رضا علیه السلام فرمود: کسی که پنج چیز در او نباشد انتظار هیچ خیری در امور دنیا و آخرت از او نداشته باشید:
۱ـ کسی که متزلزل است و اعتماد به نفس ندارد.
۲ـ کسی که کَرم و بزرگواری در ذاتش نیست.
۳ـ کسی که ثبات اخلاقی ندارد.
۴ـ کسی که نجابت نفس ندارد.
۵ـ کسی که از خدا نمی ترسد. بحارالانوار / ۷۸ / ۳۳۹
.........
در آستانه میلاد با سعادت حضرت علی بن موسی الرضا ع قرار داریم ضمن عرض تبریک، یک حدیث در فضیلت آن حضرت عرض کنم. در حدیثی از رسول خدا ص نقل شده است که آن حضرت در باره یک یک امامان معصوم ع به امیر مؤمنان علی ع سخنانی داشت. هنگامی که به نام امام هشتم ع رسید، چهار وصف ممتاز برای حضرت رضا ع بیان فرمود:
۱- «وَ عَلِیُّ بْنُ مُوسَى مُعَبِّرُهَا». معبرها تاب دو معنا را دارد:
۱- «تعبیرکننده» یعنی پرده از روی اسرا عالم بر می دارد، لذا او را عالم آل محمد خواندند.
۲- «عبور دهنده»؛ زیرا راه عبور امت اسلام به سوی بهشت است یعنی کسی اهل بهشت است که زیر پرچم امام رضا ع قرار بگیرد.
۲- «وَ مُنْجِیهَا». علی بن موسى ع نجاتدهنده امت اسلام است.
۳- «وَ طَارِدُ مُبْغِضِیهَا». امام رضا ع هیچگاه با دشمنان اسلام سازش نکرد.
۴- «وَ مُدْنِی مُؤْمِنِیهَا». امام رضا ع عامل وحدت و انسجام مؤمنین و نزدیک کننده دلهای آنان را به هم است. بحارالانوار / ۳۶ / ۲۷۰
...............
در دهه کرامت قرار داریم. کرامت یکی از نعمت های ویژه خداوند است که به بشر عنایت کرده و میفرماید: «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ»
. اسراء / ٧٠
در عظمت این نعمت همین بس که خداوند سبحان در قرآن کریم ذات اقدس خود و قرآن و رسول گرامی و فرشتگانش را با وصف کرامت توصیف نموده است. آنگاه سه ویژگی برای صاحبان کرامت بیان نموده و می فرماید:
«بَلْ عِبَادٌ مُّكْرَمُونَ
:
۱- «لَا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ».
۲- «وَ هُم بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ».
۳- «وَهُم مِّنْ خَشْيَتِهِ مُشْفِقُونَ». انبیاء/ ٢٨
آثار این کرامت در زندگی انسان کریم این است که دنیا و سهولت دنیا برایش آسان می شود.
«مَنْ كَرُمَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ هَانَتْ عَلَيْهِ اَلدُّنْيَا».
«مَن كَرُمَت عَلَيهِ نَفسُهُ هانَت عَلَيهِ شَهوَتُهُ».
بنابر این نه سختی های دنیا او را از پا در می آورد و نه خوشی های دنیا او را منحرف می سازد:
راه حفظ این کرامت هم تقوا است. «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ». حجرات / ۱۳
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۲ / ۳ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْ عَذَابِ يَوْمٍ أَلِيمٍ».
زخرف / ۶۵
خداوند متعال در این آیه شریفه به ظالمین هشدار داده است که مواظب باشید که نتیجه ظلم شما در روز قیامت بسیار دردناک است.
ظلم یعنی خروج از حد و مرزی که خداوند تعیین کرده است. این حد و مرز گاهی مختص به خداوند است. مثل بحث توحید که اگر کسی از مرز توحید خارج شود و به سراغ شرک برود ظالم است. «إِنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظِيمٌ». لقمان / ۱۳
و گاهی مربوط به خود انسان است که اگر مرتکب معصیت شود، ظلم به نفس کرده است. «وَ مَن يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ». طلاق / ۱
و گاهی مربوط به دیگران است.
خداوند متعال در آیات متعدد ظالم را مورد تهدید قرار داده است، از جمله:
۱- افراد ظالم هیچگاه از هدایت الهی برخوردار نیستند.
«وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ». بقره / ۲۵۸
۲- ظالمین هر لحظه در معرض لعن پروردگار متعال هستند.
«أَلَا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمِينَ». هود / ۱۸
۳- لحظه های زندگی آنان همراه با خسارت است.
«وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا». اسراء/ ۸۲
در ظلم هیچ نوع نفعی نیست بلکه سراسر آن خسارت است.
۴- سرانجام ظالمین آتش دوزخی که خود شعله ور ساختند.
«وَمَأْوَاهُمُ النَّارُ وَبِئْسَ مَثْوَى الظَّالِمِينَ». آل عمران/ ۱۵۱
بنابر این همه باید مواظبت کنیم از مرز و حدود خدا تجاوز نکنیم که تجاوز از حدود الهی ظلم است و پیامد ظلم خسارت و عذاب الیم.
......
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
حضرت رضا ع فرمود: «مَنْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَی مَا یُکَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْیُکْثِرْ مِنَ الصَّلاةِ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَاِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً». هر کس نمی تواند کاری انجام دهد که کفاره گناهانش باشد، بر محمد و آل محمد بسیار صلوات فرستد، زیرا صلوات گناهانش را کاملا از بین می برد بحارالانوار / ۹۴ / ۴۷
..........
چهاردهم خرداد سالروز ارتحال جانگداز بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام راحل و عزیز است، این مصیبت را تسلیت عرض می کنم.
امام راحل به گردن ملت ایران بلکه مسلمانان عالم و مظلومان جهان حق بزرگی دارد. چرا که باب جدیدی بغیر از نظام سلطه شرق و غرب به روی آنان گشود و آن راه اسلام ناب محمدی ص است. اسلامی که برخواسته از قرآن و مکتب اهل بیت ع است. ما در برابر این امام وظایفی داریم. که در این خطبه به دو مورد آن اشاره می کنم.
وظیفه اول: آشنایی با اصول و مکتبب امام است. مکتب امام پیوند دین با علم و سیاست بود. پیوند عقلانیت و معنویت بود. پیوند سیاست با اخلاق بود. مکتب امام خدا باوری و خدا محوری بود، مکتب امام جهاد و ایستادگی در برابر دشمن است.
وظیفه دوم: صیانت از اصول و مکتب امام است.
از آغاز تشکیل جمهوری اسلامی تا به امروز، حتی یک لحظه دشمنان اسلام دست از دشمنی بر نداشتند، از ترور شخصیت های مؤثر در انقلاب اسلامی گرفته تا جنگ و تحریم اقتصادی، از همه ابزارها در جهت مقابله با نظام اسلامی به کار گرفتند، به فضل الهی تا کنون شکست خورده اند. ولی امروز محور برنامه دشمن در برابر جمهوری اسلامی ایران دو چیز است:
۱- تحریف اصول و مکتب امام.
عده ای افکار پوسیده خود را به نام اندیشه امام مطرح می کنند. پشت نام امام کمین می کنند تا به خواسته های خود برسند. اسلام آمریکایی را به نام اسلام ناب محمدی، و تمدن وارداتی را به نام تمدن اسلامی، آزادی غربی را بجای آزادی اسلامی به جوانان ما معرفی کنند.
۲- ناکار آمد نشان دادن مکتب امام است. دشمن تبلیغات زیادی دارد که نظام اسلامی نتوانست مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم را حل کند. اگر نظام اسلامی این قدر نا کارآمد است، چرا این اندازه دشمنان در جهت نابودیش تلاش می کنند. این اندازه دشمنی دلیل بر کار آمد بودن نظام و درستی راه او است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۹ / ۳ / ۱۴۰۲
خطبه اول
از جمله هشدارهایی که در قرآن کریم فراوان تکرار شده است هشدار به کسانی است که روز قیامت را دروغ می پندارند. «وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِّلْمُكَذِّبِينَ الَّذِينَ يُكَذِّبُونَ بِيَوْمِ الدِّينِ».
«مکذّبين» چه کساني هستند؟ در سوره مبارکه طور مکذبین را اینگونه معرفی می نماید. «فَوَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِّلْمُكَذِّبِينَ الَّذِينَ هُمْ فِي خَوْضٍ يَلْعَبُونَ» آنها کسانی هستند که در بازی دنیا فرو رفته اند.
برای دنیا طلبان زندگی دنیا بازی است.
«وَ مَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْوٌ». انعام/ ۳۲
محققين گفتهاند لَعب از لُعاب و آب دهن است. آب دهن آن اندازه ناچیز است که هيچ انسان تشنه ای را سیراب نمی کند. بنابر این بازی نه تنها خواسته انسان را برآورده نمی سازد، بلکه فرصت را از او می گیرد. یک وقت چشم باز می کند می بیند زندگی دنیای او به پایان رسیده و چیزی به دست نیاورده است.
على بن حسّان واسطى می گوید یک اسباب بازی گرفته و به امام جواد که چند سال بیشتر نداشت تقدیم کردم، حضرت بسیار ناراحت شد و به من فرمود: ای علی بن حسان «ما لِهذا خَلَقَني اللّهُ» خدا مرا برای بازی نیافریده است. سپس فرمود: «ما أنا وَ اللَّعبِ؟» من را با بازی چکار؟.
در روایت دیگر آمده است که حضرت یحیی ع در کودکی از کوچه ای می گذشت، بچه ها او را دعوت به بازی کردند، در پاسخ آنها فرمود: «واللّه ما لِلَعْبٍ خُلِقْنا و انّما خُلقنا للجد لأمر عظيم» ما برای بازی آفریده نشدیم، بلکه ما برای جدیت و تلاش برای رسیدن به کارهای بزرگ خلق شده ایم.
خداوند متعال می فرماید: من شما را برای بندگی خدا خلق کرده ایم.
«وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ».
......................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
حضرت رضا ع فرمود: «وَ احْرِصُوا عَلَى قَضَاءِ حَوَائِجِ الْمُؤْمِنِينَ وَ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَيْهِمْ وَ دَفْعِ الْمَكْرُوهِ عَنْهُمْ فَإِنَّهُ لَيْسَ شَيْءٌ مِنَ الْأَعْمَالِ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بَعْدَ الْفَرَائِضِ أَفْضَلَ مِنْ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِ»؛ در جهت برطرف کردن نیاز مؤمنین، و خوشحال کردن آنها، و دفع بدی از آنها حریص باشید، زیرا بعد از انجام واجبات، هیچ عملی در نزد خداوند برتر از خوشحال کردن مؤمن نیست. بحارالأنوار / ۷۸ / ۳۴۶
........... ...........
۲۳ ماه ذیقعده روز زیارتی مولا علی بن موسی الرضاع از راه دور و نزدیک است. مرحوم سید بن طاووس در کتاب شریف إقبال در این باره چنین می فرماید: «یُسْتَحَبُّ اَنْ یُزارَ مَوْلانا الرِّضا ع یَوْمَ الثالِثِ وَ العِشْرینَ مِن ذِی الْقَعْدَةِ مِنْ قُرْب اَوْ بُعْد». إقبال / ۳۱۰
به همین مناسبت یک حدیث در فضیلت زیارت حضرت رضا ع از محضر خود آن بزرگوار عرض می کنم. آن حضرت فرمود: «مَنْ شَدَّ رَحْلَهُ إِلي زِيارَتي أُسْتُجِيبَ دُعائَهُ وَ غُفِرَتْ لَهُ ذُنُوبُهُ، فَمَنْ زَارَني فِي تِلْکَ الْبُقْعَةِ کَانَ کَمَنْ زَارَ رَسُولَ اللّهِ ص وَ كَتَبَ اللّهُ لَهُ ثوابَ ألفِ حَجَّةٍ مبرُورَةٍ و ألفِ عُمرَةٍ مَقبولَةٍ، وَ كُنْتُ أَنَا وَ آبَائِي شُفَعَاءَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ». این همه تاکید و شفارش برای این است که بدانید زیارت، تجدید عهد و میثاق با امام و ولی خدا است، که راه امام را ادامه دهد، سخن او را بشنود. این بیان نورانی حضرت رضا ع است که می فرماید: «إنّ لِكُلِّ إمامٍ عَهداً في عُنُقِ أوليائهِ و شِيعَتِهِ، و إنّ مِن تَمامِ الوَفاءِ بالعَهدِ و حُسنِ الأداءِ، زيارَةَ قُبُورِهِم».
................
از جمله موضوعات مهم و کلیدی که رهبر حکیم انقلاب اسلامی در مراسم سالگرد امام راحل برای برای چندمین بار مطرح فرمودند، مسأله امید آفرینی و ایمان بود. امید آفرینی به معنی خود فریبی و پنهان کردن ضعفها نیست، بلکه به معنی دیدن و نشان دادن افق روشن آینده نظام جمهوری اسلامی است. همان افق روشنی که خداوند متعال در آیه ۱۲۸ سوره مبارکه أعراف آن را نشان داده و می فرماید:
«اسْتَعِينُوا بِاللَّهِ وَاصْبِرُوا إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ». افق روشنی که در آیه ۱۳۹ آل عمران می فرماید: «وَ لا تَهِنوا»، سست نشوید، «وَ لا تَحزَنوا»، اندوهگین نشوید، «وَ اَنتُمُ الاَعلَون»، شما برترین هستید، «اِن کُنتُم مُؤمِنین» اگر ایمان داشته باشید. امروز یک جریانی در داخل کشور توسط پیاده نظام دشمن، و اشخاص جاهل، مغرض ، مریض و منافق در تلاش است که آینده بسیار روشن و موفق جمهوری اسلامی را تیره و تار بلکه تاریک نشان دهد.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۶ / ۳ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِّلْمُكَذِّبِينَ».این هشدار و تهدید، دوازده بار در قرآن کریم تکرار شده است. دو مطلب در ذیل این هشدارها عرض کنم.
مطلب اول
قبل و بعد این آیات به برخی از ریشه های تکذیب روز قیامت اشاره شده است.
۱- جدی نگرفتن زندگی دنیا
«الَّذِينَ هُمْ فِي خَوْضٍ يَلْعَبُونَ». طور / ۱۲
۲- بی اعتنایی نسبت به نماز
«وَإِذَا قِيلَ لَهُمُ ارْكَعُوا لَا يَرْكَعُونَ».
مرسلات / ۴۸
۴- غفلت از نعمتهای الهی
در این آیات خداوند متعال به برخی از نعمتهایش از جمله خلقت انسان و زمین و کوه ها و آبها اشاره نموده و آنگاه می فرماید وای بر تکذیب کنندگان روز قیامت.
مطلب دوم
در این آیات گفته است وای بر مکذبین روز قیامت، نفرموده وای بر کسانی که توحید را تکذیب کنند، نبوت را تکذیب کنند، معلوم می شود که هیچ عاملی مانند ایمان به معاد انسان ساز نیست. اینکه انسان باور داشته باشد که یک روزی می میرد و باید در دادگاه الهی حاضر شود و پاسخگوی اعمالش باشد.
در آیه آخر سوره مبارکه کهف می فرماید: «فَمَن كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ». ایمان به معاد دو اثر در زندگی انسان دارد،
۱- «فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا». همه کارها و رفتار ها و گفتارهای انسان نیک و پسندیده و دارای صلاح و سداد می شود.
۲- «وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا». توحید او ناب و خالص می گردد.
................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
آخر این ماه شهادت سالروز شهادت امام جواد ع است ضمن عرض تسلیت حدیثی از محضر آن حضرت عرض کنم. «کَفی بِالمَرءِ خیَانَةً اَن یَکُونَ أمیناً لِلخَوَنَةِ»؛ امام جواد ع در این حدیث شریف به یکی از مصادیق مهم خیانت که کمتر در جامعه مطرح است اشاره نموده و می فرماید: در خیانت یک شخص، همین بس که (با فکرش، با گفتارش، با رفتارش کاری کند که دشمن به او امید وار شود) و امین خیانتکاران گردد. بحارالأنوار / ۷۸ / ۳۶۴
..........
در آستانه آخرین ماه سال قمری ماه ذیحجه قرار داریم. ماهی که سه روز بزرگ در آن قرار دارد: روز عرفه، عید قربان، عیدالله الاکبر عید غدیر خم.
نیمه اول ماه ذیحجه از جمله روزهای بسیار با عظمت و بزرگی است که اهل معرفت از آن بهره ها برده اند. در دعایی که از امام صادق ع وارد شده است این چنین می خوانیم: «اللَّهُمَّ هَذِهِ الْأَیَّامُ الَّتِی فَضَّلْتَهَا عَلَی الْأَیَّامِ وَ شَرَّفْتَهَا».
در قرآن کریم در چهار آیه به این ایام اشاره شده است.
۱- «وَالْفَجْرِ وَلَيَالٍ عَشْرٍ». فجر / ۲
۲- «وَيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ فِي أَيَّامٍ مَّعْلُومَات». حج / ۲۸
۳- «وَاذْكُرُوا اللَّهَ فِي أَيَّامٍ مَّعْدُودَاتٍ»
. بقره / ٢٠٣
۴- «وَوَاعَدْنَا مُوسَىٰ ثَلَاثِينَ لَيْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً». اعراف / ۱۴۲
این روز های با عظمت را که خداوند به آنها سوگند خورده است، و ایام معلومات و معدودات است، و متمم میقات حضرت موسی ع است، با رعایت تقوا و دوری از گناه پاس بداریم.
.............
دوران امامت امام جواد ع ۱۷ سال بود که می توان گفت از سختترین دوران سیاسی زندگی اهل بیت عصمت و طهارت ع بوده است. زیرا حضرت با پنج گروه مخالف روبرو بود.
۱- خویشاوندان: نزدیکترین افراد به آن حضرت همسرش بود که با آن حضرت مخالف بود و عاقبت هم اسباب شهادت آن امام مظلوم را فراهم ساخت. حتی بعضی از بستگان آن حضرت این جرئت را به خود دادند که در نسب آن بزرگوار تردید کنند و به سراغ قیافه شناس بروند.
۲- شیعیان ضعیف الایمان و بی بصیرت که در امامت آن حضرت در سن کودکی تردید داشتند.
۳- گروه واقفیه که منکر امامت حضرت رضا ع بودند و همچنین سایر افراد منحرف از مدعیان شیعه.
۴- - سنیهای متعصب که برخی از آنها در نزد معتصم عباسی سعایت می کردند و او را ترغیب به کشتن آن حضرت می کردند.
۵- حاکمان جور عباسی که عاقبت آن حضرت به دستور معتصم عباسی به شهادت رسید.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۹ / ۴ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث ما در باره هشدارهای قرآن کریم بود، از جمله آنها آیه شریفه ۷ سوره مبارکه جاثیه است که می فرماید: «وَيْلٌ لِّكُلِّ أَفَّاكٍ أَثِيمٍ». در این شریفه خداوند متعال به دو گروه هشدار داده است. نخست گروه «أَفَّاكٍ» است و دوم گروه اثیم.
«أَفَّاكٍ» به معنی کذاب است و کذاب به كسى گفته می شود كه یا حرفه او دروغگویی است و یا کسی که دروغ بسیار سنگین می گوید. ریشه و اساس فتنه سال گذشته یک دروغ بود. به اینها هم کذاب گفته می شود چنانچه می گویند مسلیمه کذاب و یا جعفر کذاب، چون یکی به دروغ ادعای نبوت کرد و دیگری ادعای امامت.
«أَثِيمٍ» به كسى گفته مىشود كه سستی و کندی در کار دارد و بر همین اساس از بسیاری از فیوضات و برکات محروم می شود. بدین جهت به کسی که بسيار گناه می کند چون از رحمت الهی محروم است، اثیم گفته اند.
با آنکه دروغ جزء گناهان است ولی جدا ذکر شده است بخاطر آثاز بسیار سنگین دروغگویی در سطح جامعه است. لذا خداوند متعال به این دو گروه هشدار داده و می فرماید: وای بر دروغگویان و گناهکاران.
.............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
در دهه امامت و ولایت قرار داریم ضمن عرض تبریک این ایام مبارک، یک حدیث نورانی از محضر پیامبر اعظم ص در فضیلت امیرمومنان علی ع عرض کنم. رسول خدا ص فرمود: «إِنَّمَا رَفَعَ اَللَّهُ اَلْقَطْرَ عَنْ بَنِي إِسْرَائِيلَ بِسُوءِ رَأْيِهِمْ فِي أَنْبِيَائِهِمْ، وَ إِنَّ اَللَّهَ يَرْفَعُ اَلْقَطْرَ عَنْ هَذِهِ اَلْأُمَّةِ بِبُغْضِهِمْ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ عَ. فَقَامَ رَجُلٌ فَقَالَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ وَ هَلْ يُبْغِضُ عَلِيّاً أَحَدٌ؟ قَالَ: نَعَمْ، اَلْقُعُودُ عَنْ نُصْرَتِهِ بُغْضٌ» در بنی اسرائیل بخاطر ظلم و ستمی که بر انبیاء الهی کردند خداوند آنها گرفتار خشکسالی نمود. در این امت هم بخاطر بغض به علی بن ابی طالب ع خداوند این مردم را گرفتار خوشکسالی می سازد. شخصی از جا بلند شد و عرض کرد مگر در این امت کسی با علی بغض دارد؟ فرمود آری، کسی که بنشیند و علی را یاری نکند این نشانه بغض او به علی است. بحارالانوار/ ۳۹ / ۲۶۴
یاری نمودن امیرمؤمنان علی ع به چیست؟ و ما چگونه می توانیم آن حضرت را یاری کنیم.
ما از سه طریق می توانیم آن حضرت را یاری نماییم:
طریق اول آن است که فرهنگ علوی را در دنیا ترویج کنیم. نهج البلاغه و سخنان گهر بار آن حضرت را بر افکار عمومی دنیا عرضه بداریم.
طریق دوم بیان نورانی خود آقا امیرالمؤمنین است که فرمود: من را با چهار چیز یاری دهید. با رعایت تقوا، تلاش و کوشش، عفت و پاکدامنی، درستکاری. «اَعینونی بِوَرَعٍ وَ اجتِهادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سُدادٍ؛ نهجالبلاغه». نامهی ۴۵
طریق سوم درک روح و حقیقت غدیر، و عرضه آن به جهانیان است.
روح غدیر دو چیز است: اول آنکه امامت یک منصب الهی است. «إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا». بقره / ۱۲۴
بنابراین انتخاب امام نه کار سقیفه است و نه کار شورا است و نه کار مردم. بلکه نقش مردم پذیرفتن ولایت و اطاعت از امام است.
دومین چیزی که به عنوان روح غدیر باید به آن توجه داشت این است که آیات غدیر مشخصه های حاکم اسلامی را بیان می کند. مشخصه هایی که مفسران اهل سنت ساده و راحت از کنار آن گذشتند، و مفسران شیعه کمتر به آن پرداختند و تنها به بیان تاریخ غدیر بسنده کردند، ما امروز می خواهیم این آیات را از این منظر نگاه کنیم. در این آیات پنج مشخصه برای یک حاکم اسلامی بیان شده است:
۱- حاکم اسلامی باید رفتار و گفتارش به نحوی باشد که مایه یأس و نا امیدی کفار باشد. «الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن دِينِكُمْ».
۲- حاکم اسلامی باید فقط از خدا بترسد و هر گز مرعوب دشمن نشود. «فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ».
۳- حاکم اسلامی باید در راه توسعه و اکمال دین مردم تلاش کند. «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ». کاری که کمتر در نظام اسلامی ما، به آن توجه شده است. اگر در نظام اسلامی ما اختلاس است، رشوه خواری است، بی حجاب است، انواع و اقسام گناهان وجود دارد بخاطر این است که در جهت توسعه دینی مردم تلاش نشده است.
۴- حاکم اسلامی باید در جهت برخورداری عموم مردم از تمام نعمتهای الهی کوشش کند. «وَأَتْمَمْتُتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي».
۵- حاکم اسلامی باید در جهت حاکمیت اسلام به عنوان دین مرضی الهی بکوشد. «وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا».
نمونه کامل و اتم این مشخصه ها مولا امیرالمومنین علی ع است. در دنیای امروز این مشخصه ها در رهبر حکیم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای وجود دارد. از اینرو گفته اند ولایت فقیه استمرار راه غدیر است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۶ / ۴ / ۱۴۰۲
خطبه اول
امروز دو عید با هم مقارن شده است. یکی جمعه است که سید ایام و عید المسلمین است. و یکی هم عید غدیر خم است که رسول خدا ص آن را افضل اعیاد خواند و فرمود:.«یَومُ غَديرِ خُمٍّ أفضَلُ أعيادِ اُمَّتي». و امام صادق ع آن را عید الله اکبر نامید. ضمن عرض تبریک این روز با عظمت، یک حدیث از محضر امام هشتم علی بن موسی الرضا ع در فضیلت و اعمال امروز عرض کنم. حضرت رضا ع به ابی نصر بزنطی فرمود: «يَا ابْنَ أَبِي نَصْرٍ أَيْنَمَا كُنْتَ فَاحْضُرْ يَوْمَ الْغَدِيرِ عِنْدَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع» اى پسر ابى نصر! روز عید غدیر در هر کجا كه هستی به یاد امير المؤمنين ع باش.
آنگاه حضرت سه فضیلت از این روز را بیان نمودند:
۱- «فَإِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ وَ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ ذُنُوبَ سِتِّينَ سَنَةً» در اين روز خداوند متعال گناهان شصت سال زن و مرد مؤمن و مسلمان را می آمرزد.
۲- «وَ يُعْتِقُ مِنَ النَّارِ ضِعْفَ مَا أَعْتَقَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ لَيْلَةِ الْفِطْرِ» و در اين روز دو برابر آنچه در ماه رمضان و شب قدر و شب فطر از آتش دوزخ آزاد می کند، در این روز آزاد می سازد.
۳- «وَ الدِّرْهَمُ فِيهِ بِأَلْفِ دِرْهَمٍ لِإِخْوَانِكَ الْعَارِفِينَ»
بدان يك درهم كه در اين روز به برادران خود عطا کنی، با هزار درهم كه در زمان ديگر بدهى برابری دارد.
در این روز با عظمت مهمترین چیزی که آن حضرت سفارش نمودند دو چیز است:
۱- «وَ أَفْضِلْ عَلَى إِخْوَانِكَ فِي هَذَا الْيَوْم» در اين روز، به برادران مؤمن خود احسان و تفضل نما.
۲- «وَ سُرَّ فیه کُلَّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ» و دل مؤمن شاد کن. بحار الأنوار/ ۹۷ / ۱۱۹
...............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
امام هشتم علی بن موسی الرضاع فرمود:
«وَاللّهِ لَو عَرَفَ النّاسُ فَضْلَ هذَا الْيَوْمِ بِحَقيقَتِهِ لَصافَحَتْهُمُ الْمَلائِكَةُ فِى كُلِّ يَوْمٍ عَشْرَ مَرّاتٍ، وَ مَا اَعْطَاهُ اللّهُ مَنْ عَرَفَهُ ما لايُحْصى بِعَدَدٍ» به خدا قسم اگر مردم حقیقت روز غدير را مى شناختند، فرشتگان الهی روزى ده بار با آنان مصافحه مى كردند، و بخشش هاى خداوند به كسى كه این روز را بشناسد، قابل شمارش نيست. بحار الأنوار/ ۹۷ / ۱۱۸
...........
از ۱۸ ذیحجه تا ۲۵ این ماه چهار مناسبت وجود دارد که مربوط به اهل بیت ع است و ریشه در قرآن دارد.
۱- جریان غدیر آیه ۶۷ سوره مبارکه مائده.
۲- داستان خاتم بخشی امیر مؤمنان علی ع در آیه ۵۵ سوره مبارکه مائده.
۳- داستان مباهله در آیه ۶۱ سوره مبارکه آل عمران.
۴- نزول سوره انسان در شأن و منزلت اهل بیت ع که مربوط به داستان وفای به نذر و ایثار و اخلاص آنان است.
این ایام فرصتی است که در باره این چهار موضوع را مطالعه کنیم، اهل منبر این چهار مناسبت را با استفاده از آیات نورانی قرآن برای مردم تشریح کنند.
...........
۲۱ تیر ماه مصادف است با سالروز فاجعه خونین مسجد گوهرشاد، که مأموران رضا خان حرمت حریم رضوی ع را شکستند و جمعی از معترضین به کشف حجاب را به خاک و خون کشیدند. در تاریخ انقلاب اسلامی این ایام را به نام هفته عفاف و حجاب نامگذاری کردند.
امروز یکی از برنامه های دشمن در جهت مقابله با نظام اسلامی ادامه دادن همان سیاست رضا خانی و حذف حجاب در سطح جامعه اسلامی است. البته با تلاش گسترده ای که داشتند چندان موفقیتی برایشان حاصل نشد. تصور آنها در فتنه سنگین سال گذشته این بود که جمع زیادی از زنان با آنها همراه می شوند. لیکن به فضل الهی و هدایتهای رهبری انقلاب و هوشیاری مردم دشمن را ناکام گذاشت و تنها انگشت شمار با آنها همصدا شدند، لیکن برای نظام جمهوری اسلامی همین انگشت شمار هم زیاد است.اما باید ببینیم چه عاملی باعث شده است که پس از گذشت چهل و چند سال از عمر نظام اسلامی، این آسیب بر نظام اسلامی وارد شود که زنی به خودش اجازه دهد بی حجاب وارد جامعه شود.
یک عامل آن دستگاههای تبلیغاتی و هنری، رسانههای جمعی است که خواسته یا ناخواسته بی حجابی را ترویج می کنند.
عامل دوم این است که عده ای بیمار دل، جاهل، و مغرض، نفوذی، از سیاسیون، از حوزهای علمیه، از دانشگاهها، با دشمن هم صدا شدند و شعار ما حجاب اجباری نداریم سر دادند.
عامل سوم کن فروغ شدن غیرت در مردان و حیا در زنان است.
عامل چهارم اینکه مردم امر به معروف و نهی از منکر کنار گذاشته و بی تفاوت در کنار این گناه عظیم می گذرند.
عامل پنجم کوتاهی دستگاه های اجرایی، قضایی، و فرهنگی، مقننه و نمایندگان مجلس، در رابطه با موضوع حجاب است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۳ / ۴ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث ما در باره هشدارهای قرآن کریم بود. از جمله آنها آیات سوره مبارکه ماعون است که می فرماید: «فَوَیْلٌ لِلْمُصَلِّینَ الَّذینَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ الَّذینَ هُمْ یُراؤُنَ وَ یَمْنَعُونَ الْماعُونَ»،
در این آیه شریفه به نماز گزاران هشدار داده و می فرماید: «فَوَیْلٌ لِلْمُصَلِّینَ».
دو مطلب در ذیل این آیات لازم است یاد آور شوم:
مطلب اول: چرا در میان عبادات ذات اقدس حق، نماز را بیان نموده است. نمی گوید وای به حال روزه داران، حج گزاران، زکات دهندگان و ... این تعبیر بیانگر اهمیت و جایگاه نماز در دین است. بدین جهت در روایات اسلامی از نماز تعبیر به ستون دین و پرچم اسلام شده است.
مطلب دوم: وای به حال نمازگزارانی که دارای سه ویژگی هستند، نه هر نماز گزاری.
۱- الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ». نمازشان را جدی نمیگیرند و نسبت به اوقات نماز، آداب و احکام آن بی توجه و سهل انگارند.
۲- «الَّذِينَ هُمْ يُراؤُنَ» در زندگی اهل ریا و تظاهر و خودنمایی هستند.
۳- «وَ يَمْنَعُونَ الْماعُونَ» بخیل و ممسکند و از کمترین کمک به دیگران دریغ می ورزد. نه تنها خودشان کمک نمی کنند، بلکه مانع کمک دیگران هم می شوند.
.............
خطبه دوم
در حدیثی از امیر مومنان علی ع وارد شده است که فرمود: «إنّ اللّه َ تعالى اطَّلَعَ إلَى الأرضِ فَاختارَ لَنا شِيعَةً يَنصُرُونَنا، و يَفرَحُونَ لِفَرَحِنا، و يَحزَنُونَ لِحُزنِنا، و يَبذُلُونَ أنفُسَهُم و أموالَهُم فِينا، فاُولئكَ مِنّا وَ هُم مَعَنا في الجِنانِ» حضرت علی ع فرمود: خداوند متعال به زمين نظری انداخت و براى ما شیعیانی برگزيد كه ما را ياري می كنند و از شادى ما، شاد، و از اندوه ما، اندوهناك می شوند، و در راه ما جان و مال خود را نثار می كنند، آنان از ما و در بهشت با ما هستند. غررالحکم / حدیث ۲۰۴۹
روزهایی که بر ما گذشت روزهای جشن و سرور عید غدیر بود، و روزهایی که در پیش داریم ایام عزا و سوگواری اهل بیت ع است. هم جشنهای و هم عزاداریهای مربوط به اهل بیت هر دو از شعایر الهی است که ما مأمور به تعظیم و حفظ آن هستیم. «وَمَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ». حج / ۳۲
شعائر به معنی علامت و نشانه است. در جاده ها علامت نصب می کنند، تا انسانها بیراهه نروند. و با کنترل سرعت صحیح و سالم به مقصد برسند. خداوند در جاده زندگی ما علامتهایی نصب کرده است. «وَعَلَامَاتٍ وَبِالنَّجْمِ هُمْ يَهْتَدُونَ». نحل / ۱۶
مهمترین وظیفه ما حفظ و نگهداری این علامت ها است، تعظیم و گرامی داشت این علامتها است. نباید اجازه دهیم این علامتها در اذهان مردم کمرنگ شود و یا آسیب ببیند و یا دشمنان آن را تحریف کنند.
...............
۲۵ ذیحجه روز نزول سوره انسان در شأن و منزلت مولا امیرالمومنین ع و خانواده بزرگوار آن حضرت است. خانواده ای که حد اقل چهار معصوم در آن وجود داشت. خانواده ای که انسان های چون حضرت اباالفضل و زینب کبری سلام الله علیهما تحویل جامعه داد. این روز را روز خانواده نام نهادند.
امروز دشمنان اسلام تلاش خود را در جهت نابودی خانواده ها متمرکز کرده اند. محور کار آنان چند چیز است:
۱- بی رغبت کردن جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده.
۲- تشویق خانواده ها به تک فرزندی با شعار انحرافی فرزند کمتر، زندگی بهتر.
۳- جابجا کردن شرح وظایف زن و مرد. مهمترین وظیفه زن تربیت فرزند سالم و تحویل آن به جامعه است. این معنای سخن امام راحل است که فرمود: از دامن زن مرد به معراج می رود.
۴- بی حیا نمودن زنها و بی غیرت ساختن مردها. اینکه زنی حاضر می شود بی حجاب در جامعه ظاهر شود، این نشانه بی حیایی او است. اینکه مردی حاضر می شود دختر و همسر خود را بزک کرده در انظار نامحرمان قرار دهد، این نشانه بی غیرتی او است.
۵- معرفی الگوی غلط و غربی به خانواده ها.
۶- شکستن حریم و مرز محرم و نامحرم در خانوادهها، در اجتماع، در ادارات و ...
۷- عادی سازی برهنگی و حذف حجاب در افکار عمومی.
۸- عادی سازی طلاق و تنوع طلبی جنسی.
۹- انس با حیوانات به جای انس با فرزند.
۱۰- تضعیف باورهای دینی و اعتقادی و التزام عملی به دستورات دینی.
اینها آتشی است که دشمنان اسلام برای نابودی خانوادهها شعله ور ساختند. راه نجات از این آتش سوزان تقوا است که ذات اقدس حق فرمود:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا».
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۳۰ / ۴ / ۱۴۰۲
خطبه اول
ماه محرم، ماه عزا و سوگواری حضرت سیدالشهدا ع است. عزاداری و سوگواری اهل بیت ع به ویژه عزاداری برای حضرت سیدالشهدا ع یک امر عقلی، عاطفی، و دینی است و اهل بیت ع در عمل و گفتار فراوان بر آن تأکید نمودند. یک حدیث در باره عظمت و جایگاه مجلس عزاداری حضرت سیدالشهدا ع از محضر امام صادق ع عرض می کنم. آن حضرت در ضمن حدیثی فرمود: «مَا مِنْ عَبْدٍ یُحْشَرُ إِلَّا وَ عَیْنَاهُ بَاكِیَةٌ إِلَّا الْبَاكِینَ عَلَى جَدِّیَ الْحُسَیْنِ ع فَإِنَّهُ یُحْشَرُ وَ عَیْنُهُ قَرِیرَةٌ وَ الْبِشَارَةُ تِلْقَاهُ وَ السُّرُورُ بَیِّنٌ عَلَى وَجْهِهِ وَ الْخَلْقُ فِی الْفَزَعِ وَ هُمْ آمِنُونَ وَ الْخَلْقُ یُعْرَضُونَ وَ هُمْ حُدَّاثُ الْحُسَیْنِ ع تَحْتَ الْعَرْشِ وَ فِی ظِلِّ الْعَرْشِ لَا یَخَافُونَ سُوءَ یَوْمِ الْحِسَابِ یُقَالُ لَهُمُ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ فَیَأْبَوْنَ وَ یَخْتَارُونَ مَجْلِسَهُ وَ حَدِیثَهُ وَ إِنَّ الْحُورَ لَتُرْسِلُ إِلَیْهِمْ إِنَّا قَدِ اشْتَقْنَاكُمْ مَعَ الْوِلْدَانِ الْمُخَلَّدِینَ فَمَا یَرْفَعُونَ رُئُوسَهُمْ إِلَیْهِمْ لِمَا یَرَوْنَ فِی مَجْلِسِهِمْ مِنَ السُّرُورِ وَ الْكَرَامَةِ». بحارالانوار / ۴۵ / ۲۰۷
این مجالس عزاداری اهل بیت ع مگر چه دارد که این قدر عظمت دارد و این اندازه دشمن از آن وحشت دارد و تلاش می کند از رونق آن بکاهد.
۱- این مجالس اهل بیت ع است که ما را با معارف الهی و دینی آشنا میکند. طبیعی است که دشمن از جلساتی که آگاهی بخش و بصیرت افزا است وحشت کند.
۲- خروجی این مجالس تولی و تبری است. «سَلمٌ لِمَن سَالَمَکُم و حَربٌ لِمَن حارَبَکُم» است. درس ایثار و فداکاری و اخلاص و شهادت طلبی در راه خدا است. دشمن اینها را نمی خواهد.
۳- مجالس عزاداری عامل وحدت و انسجام ملی است. همه علاقه مندان به اهل بیت ع را در زیر یک پرچم و یک خیمه جمع می کند. و دشمن با هر چیزی که عامل وحدت باشد مخالف است.
۴- مجالس عزاداری امام حسین ع عامل تقویت معنویت، اخلاق، و ارزشهای اسلامی و انسانی در جامعه اسلامی است. اینها و صدها چیز دیگر برکات مجلس عزاداری اهل بیت ع است که دشمن آنها را نمی پسندد.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۳۰ / ۴ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
امیر مومنان علی ع فرمود: «مَنْ کُنَّ فِیهِ ثَلَاثٌ خِصالٍ سَلِمَتْ لَهُ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةُ یَأْمُرُ بِالْمَعْرُوفِ وَ ائْتَمَرَ بِهِ وَ نَهَی عَنِ الْمُنْکَرِ وَ انْتَهَی عَنْهُ وَ حَافَظَ عَلَى حُدُودِ اللَّه» کسى که دارای سـه خصلت باشد، دنیـا و آخرت او سـالم مى مـاند: امر به معروف کند و خود نیز به آن پایبند باشد، و نهى از منکر کند وخود نیز از آن دوری نماید، و حافظ و نگهبان حدود و احکام الهى باشد. بحارالانوار/ ۷۷ / ۴۲۴
............
هفته اوّل محرم به نام هفته امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری شده است. چرا که حضرت سیدالشهدا ع یکی از اهداف نهضتش را احیای آن بیان نموده و می فرماید: «اُریدُ اَن آمُرَ بِالمَعرُوفِ وَ اَنهی عَنِ المُنکَر».
بنابراین بسیار بجا است که در این خطبه به این واجب الهی بپردازیم. واجبی که امروز در جامعه اسلامی ما بسیار کمرنگ شده است. شاید زمانی که پیامبر اسلام ص آن را خبر داد، همین امروز باشد که فرمود: «كَيْفَ بِكُمْ إِذَا فَسَدَتْ نِسَاؤُكُمْ وَ فَسَقَ شَبَابُكُمْ وَ لَمْ تَأْمُرُوا بِمَعْرُوفٍ وَ لَمْ تَنْهَوْا عَنْ مُنْكَرٍ». شما چه خواهيد كرد اگر زنهاى شما فاسد شوند، و جوانهايتان فاسق، و مردم هم امر به معروف و نهى از منكر نكنند؟ پرسیدند:اى رسول خدا آيا چنين روزی خواهد آمد؟ فرمود: آری، بدتر از اين هم مى شود. چه خواهيد كرد هنگامى كه امر به منكر، و نهى از معروف شود؟ سؤال شد: اى رسول خدا آيا چنين مى شود؟ فرمود: آری، بدتر از اين هم مى شود. بر شما چه خواهد گذشت زمانى كه معروف را منكر و منكر را معروف ببينيد. بحارالانوار/ ۱۰۰ / ۹۱
حقیقت و روح امر به معروف و نهی از منکر یک چیز است و آن اینکه نسبت به سرنوشت دیگران بی تفاوت نباشید، نسبت به اعمال و رفتار و گفتار دیگران حساسیت از خود نشان دهید. یعنی اگر خوبی دیدید تحسین کنید و اگری بدی مشاهده کردید تقبیح نمایید. خداوند متعال اینقدر از افراد بی تفاوت بیزار است که از زبان دو پیامبرش آنها مورد لعن قرار داده و می فرماید:
«لُعِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن بَنِي إِسْرَائِيلَ عَلَىٰ لِسَانِ دَاوُودَ وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ ذَٰلِكَ بِمَا عَصَوا وَّكَانُوا يَعْتَدُونَ كَانُوا لَا يَتَنَاهَوْنَ عَن مُّنكَرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ مَا كَانُوا يَفْعَلُونَ». مائده/ ۷۸{
رسول خدا ص فرمود: «لاتَزالُ اُمَّتي بِخَيْرٍ ما أُمَروُا بِالمَعرُوفِ وَنَهَوا عَنْ الْمُنكَرِ وَتَعاوَنُوا عَلى البِرِّ وَ التَّقْوی، فَإذا لَم یَفعَلوا ذلِکَ نُزِعَت مِنهُمُ البَرَکاتُ، وَ سُلِّطَ بَعضُهُم عَلی بَعضٍ و لَم یَکُن لَهُم ناصِرٌ فِی الأرضِ وَ لا فِی السَّماءِ» هرگاه امت من سه کار انجام دهند، همواره در خير و خوشی خواهند بود:
امر به معروف کنند، و نهی از منکر نمایند، و در انجام کار نیک و تقوا کمککار هم باشند. اما اگر چنین نباشند به سه بلا مبتلا می شوند: برکت از زندگی آنان می رود، همه در جهت نابودی هم تلاش می کنند، در این جهان پهناور بدون فریاد رس می مانند. وسائل الشیعهٔ/ حدیث ۲۱۱۴۴
امام باقر ع فرمود: خداوند متعال به شعيب پيامبر وحى کرد كه صد هزار نفر از قوم تو را عذاب خواهم كرد: چهل هزار نفر از بدكاران آنان، و شصت هزار نفر از خوبانشان. شعيب عرض كرد: پروردگارا! بدكاران سزاوارند، اما خوبان چرا؟ خدای عزّ و جلّ فرمود بخاطر آینکه: «داهَنوا أهلَ المعاصِي فلَم يَغضَبُوا لِغَضَبِي». در برابر گناه گنهکاران کوتاه آمدند و هرگز بخاطر خشم من به خشم نيامدند. بحارالانوار/ ۱۰۰ / ۸۱
اینها و صدها بلاهای دیگر، پیامد بی تفاوتی است.
مهمترین درس عاشورا هم برای پیروان اهل بیت ع همین است که در برابر گناه بیتفاوت نباشید.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۶ / ۵ / ۱۴۰۲
خطبه اول
امسال عاشورا مقارن با روز جمعه است. ظاهرا عاشورای سال ۶۱ هم مصادف با روز جمعه بوده است. امام حسین ع در روز عاشورا چندین سخنرانی دارد، هم در جمع یاران خویش سخنرانی نمود و هم در میدان جنگ با دشمنان خود. در این خطبه یک بخشی از سخنرانی آن امام مظلوم در توصیف دنیا برای شما عزاداران و دوستداران آن حضرت عرض کنم. فرمود:
«عِبادَاللّهِ اِتَّقُواللّهَ وَکُونُوا مِنَ الدُّنْیا عَلی حَذَرٍ»
آنگاه حضرت در توصیف دنیا فرمود: «إنَّ اللّهَ تَعالی خَلَقَ الدُّنْیا لِلْبَلاءِ، وَ خَلَقَ اَهْلَها لِلْفَناءِ، فَجَدیدُها بالٍ، وَ نَعیمُها مُضْمَحِلٌّ، وَ سُرُورُها مُکفَهِرٌّ، وَ الْمَنْزِلُ بُلْغَةٌ، وَ الدّارُ قَلْعَةٌ، فَتَزَوَّدُوا فَاِنَّ خَیْرَ الزّادِ التَّقْوی، فَاتقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُون» خداوند متعال زندگی دنيا را همراه با بلا و سختی آفرید و آن را محلی برای آزمایش شما قرار داد، و ساکنین آن هم براى رفتن آفريد. پس بدانید هر نوع تازه دنيا كهنه می شود و نعمتهايش ماندگار نیست و از بین می رود، و شادی آن هم با غم و اندوه همراه است، دنیا برای تهیه زاد و توشه است، و پس از آن سراى آخرت است که فرا مىرسد، پس زاد و توشه برداريد، و بدانید بهترين توشه تقواست. تقواى الهى پيشه سازيد، شاید رستگار شويد.
.................
خطبه دوم
در حدیثی از رسول خدا ص آمده است که فرمود: «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة»، در این حدیث دو ویژگی برای اباعبدالله الحسین ع آمده است، یکی اینکه آن حضرت چرغ هدایت است و دوم اینکه امام حسین ع کشتی نجات است.
دو تشبیه در این روایت آمده است:
۱- دنیا تاریکخانه است و انسان همواره با تاریکیها روبرو می شود. تاریکی جهل، تاریکی هوی و هوس، تاریکی گناه، تاریکی تعصبات قومی. پیامبر اسلام ص فرمود: در این تاریکی ها چراغ هدایت حسین است.
۲- دنیا همانند یک دریای متلاطم و طوفانی است. طوفانی که توسط فتنهگران ایجاد می شود. در این دریای طوفانی انسان نیاز به یک کشتی نجات بخش دارد تا او را به ساحل مقصود برساند. و آن کشتی نجات حسین ع است.
اما شرط بهره مندی از این چراغ هدایت و کشتی نجات بخش یک چیز و آن اینکه با فرهنگ عاشورا آشنا شویم و آنگاه آن را سرلوحه کار خود قرار دهیم. فرهنگ عاشورا عبارتند از: فرهنگ اخلاص و خدا باوری، فرهنگ توجه به معنویت و نماز و قرآن، فرهنگ حجاب و عفاف، فرهنگ ایثار و فداکاری و شهادت در راه خدا، فرهنگ عدالت ورزی، فرهنگ مبارزه با ظلم و ظالم و دهها فرهنگ دیگر که جزء فرهنگ عاشورا به شمار می رود.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه
خطبه اول
از جمله هشدارهای قرآن کریم آیات اول سوره مبارکه مطففین است که می فرماید: «وَیْلٌ لِلْمُطَفِّفینَ».
آنگاه در ادامه آیه ابتدا مطففین را معرفی نموده و سپس علت روی آوردن مردم به سوی تطفیف را بیان می کند.
مطففین چه کسانی هستند؟ می فرماید: «الَّذینَ إِذَا اکْتالُوا عَلَی النَّاسِ یَسْتَوْفُونَ وَ إِذا کالُوهُمْ أَوْ وَزَنُوهُمْ یُخْسِرُونَ» آنها کسانی هستند که هر کجا به نفع خودشان باشد، تمام و کامل آن را دریافت می کنند، و آنجا که به نفع دیگران باشد کم می گذارند.
اگر چه محور این آیات مسائل اقتصادی است، که مردم در بازار و خرید و فروش برای مردم نگذارند. متاسفانه در بازار نظام اسلامی عده ای مبتلا به این فعل حرام شده اند. ولی این آیه منحصر به مسائل اقتصادی نیست. بلکه شامل سایر مسائل مربوط به حقوق مردم نیز می شود. شاهد آن آیات سوره مبارکه هود است که پس از بیان مفاسد اقتصادی قوم شعیب، چنین می فرماید: «وَ لا تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْیاءَهُمْ» أشیاء جمع شئ است و همه چیز را در بر می گیرد. یعنی هیچ چیز در رابطه با مردم، کم نگذارید، این قانون کلی و اساسی است. بنابر این اگر مسئولی در جهت خدمت به مردم کم گذارد، این هشدار شامل حال او هم می شود، اگر یک سخنرانی بدون مطالعه وقت مردم را هدر دهد او را هم در بر می گیرد. اگر یک کارگری در انجام وظیفه کوتاهی کند، او هم مشمول این آیات است.
در پایان آیه هم علت روی آوردن مردم به تطفیف، باور نداشتن قیامت و حساب آن روز عظیم است. که می فرماید: «أَلا یَظُنُّ أُولئِکَ أَنَّهُمْ مَبْعُوثُونَ لِیَوْمٍ عَظیمٍ یَوْمَ یَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعالَمینَ»
..............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ مَولانا الحُسَین ع مَنْ أَتَانَا لَمْ يَعْدَمْ خَصْلَةً مِنْ أَرْبَعٍ آيَةً مُحْكَمَةً وَ قَضِيَّةً عَادِلَةً وَ أَخاً مُسْتَفَاداً وَ مُجَالَسَةَ الْعُلَمَاءِ»، در این حدیث نورانی چهار مشخصه برای مجالس روضه خوانی و هیئت های مذهبی ذکر شده است. حضرت سیدالشهدا ع فرمود: هر که به سوی ما آید، یكی از این چهار چیز نصیب او می شود: نشانه محكم و روشنی نصیب او می شود که با آن باورها و اعتقاداتش تثبیت میگردد. و اخلاق و رفتارش در روابط اجتماعی متعادل می شود، و از برکات وجودی برادران دینی خود بهره مند می گردد، و از همنشینی با عالمان دینی سود می برد. بحارالانوار / ۴۴ / ۱۹۵
..........
محرم امسال یکی از محرم های استثنایی در تاریخ اسلام بود. زیرا محرم امسال از پنج جهت توسط دشمنان خارجی و پیاده نظام آنها در داخل کشور و اشخاص علاقه مند به امام حسین ع اما نا آگاه و غافل، مورد حمله ترکیبی قرار گرفت که در تاریخ سابقه نداشت.
۱- تبلیغات گسترده رسانه ای که بر علیه عزاداریها داشتند. حرفشان این بود، مردم سیاه نپوشند، در حسینیه ها و هیئت ها شرکت نکنند، سفرهای نذری نیندازند. این مجالس و گریه ها چه فایده ای داشته است و امثال آن.
۲- شبکه های تروریستی قصد داشتند با ترور و تخریب در جای جای این کشور، از این امت حسینی انتقام بگیرند که با عنایت حضرت سیدالشهدا ع توطئه آنها توسط نیروهای امنیتی خنثی شد، که جا دارد از نیروهای امنیتی و سربازان گمنام امام زمان تشکر کنیم و بگوییم اجر شما با اباعبدالله الحسین ع.
۳- هنجارشکنان زبون و بدبخت قصد داشتند با کشف حجاب و رقص و پایکوبی در عزاداریها قداست اینگونه اجتماعات مذهبی را بشکنند و از ارادت و عشق این مردم نسبت به سیدالشهداء بکاهند.
۴- اهانت به قرآن کریم و پرچم امام حسین ع که مقارن هم در داخل و خارج کشور رقم زدند. در خارج از کشور قرآن را سوزاندند و در داخل پرچم امام حسین ع را به آتش کشیدند.
۵- ترویج و تبلیغ هیئت ها و مجالس عزاداری سکولار بود. گفتند امام حسین مال همه است، اگر خانم بی حجاب و یا شراب خواری وارد هیئت و مجلس امام حسین شد، مهمان امام حسین است، شما حق ندارید حرفی بزنید. آقایانی که در کنار مجالس ابا عبدالله الحسین ع شهرتی پیدا کرده اید، بدانید که این سخن شما با پیام سیدالشهدا ع نمی سازد. حضرت فرمود: «اَلا تَرَوْنَ اَنَّ الْحَقَّ لايُعْمَلُ بِهِ، وَ اَنَّ الْباطِلَ لايُتَناهي عَنْهُ».
و یا فرمود: «إنْ كانَ دينُ مُحَمَّدٍ لَمْ يَسْتَقِمْ إلاّ بِقَتْلى يا سُيُوفُ خُذِينى» او برای حفظ اسلام و احیای امر به معروف و نهی از منکر جان خود و عزیزانش را فدا نمود. آنگاه شما به مردم توصیه می کنید که در مقابل افراد گنهکار و کسانی که دهن کجی به حکم خدا می کنند حرفی نزنیم. این منطق یزیدی است نه حسینی.
و همچنین اگر در مجلس امام حسین ع نامی از امام و رهبری و شهدا و انقلاب برده می شد، برخی از افراد احمق و ساده لوح میگفتند مجالس عزاداری امام حسین را سیاسی نکنید. شما که نام خود را عزادار حسین گذاشتید، بدانید اصل و اساس نهضت آن بزرگوار سیاسی بود، و گرنه حضرت در مدینه می نشست و در برابر حکومت یزید کوتاه می آمد.
اما به فضل الهی و عنایت حضرت سیدالشهدا ع و هوشیاری نیروهای امنیتی و بصیرت مبلغان و ذاکران و مداحان عزیز و دستاندرکاران مساجد و حسینیهها و هیئتها این توطئه ها خنثی شد و امسال شاهد حضور گسترده و پر شور مردم در مراسم عزاداری و سوگواری حضرت سیدالشهدا ع بودیم. که جای سپاس و شکر فراوان در پیشگاه خداوند متعال دارد که این توفیق را به همه ما عنایت فرمود.
https://eitaa.com/mesbah_jome
بخشی از خطبه دوم نماز جمعه شاهدیه ۱۳ / ۵ / ۱۴۰۲
محرم امسال یکی از محرم های استثنایی در تاریخ اسلام بود. زیرا محرم امسال از پنج جهت توسط دشمنان خارجی و پیاده نظام آنها در داخل کشور و اشخاص علاقه مند به امام حسین ع اما نا آگاه و غافل، مورد حمله ترکیبی قرار گرفت که در تاریخ سابقه نداشت.
۱- تبلیغات گسترده رسانه ای که بر علیه عزاداریها داشتند. حرفشان این بود، مردم سیاه نپوشند، در حسینیه ها و هیئت ها شرکت نکنند، سفرهای نذری نیندازند. این مجالس و گریه ها چه فایده ای داشته است و امثال آن.
۲- شبکه های تروریستی قصد داشتند با ترور و تخریب در جای جای این کشور، از این امت حسینی انتقام بگیرند که با عنایت حضرت سیدالشهدا ع توطئه آنها توسط نیروهای امنیتی خنثی شد، که جا دارد از نیروهای امنیتی و سربازان گمنام امام زمان تشکر کنیم و بگوییم اجر شما با اباعبدالله الحسین ع.
۳- هنجارشکنان زبون و بدبخت قصد داشتند با کشف حجاب و رقص و پایکوبی در عزاداریها قداست اینگونه اجتماعات مذهبی را بشکنند و از ارادت و عشق این مردم نسبت به سیدالشهداء بکاهند.
۴- اهانت به قرآن کریم و پرچم امام حسین ع که مقارن هم در داخل و خارج کشور رقم زدند. در خارج از کشور قرآن را سوزاندند و در داخل پرچم امام حسین ع را به آتش کشیدند.
۵- ترویج و تبلیغ هیئت ها و مجالس عزاداری سکولار بود. گفتند امام حسین مال همه است، اگر خانم بی حجاب و یا شراب خواری وارد هیئت و مجلس امام حسین شد، مهمان امام حسین است، شما حق ندارید حرفی بزنید. آقایانی که در کنار مجالس ابا عبدالله الحسین ع شهرتی پیدا کرده اید، بدانید که این سخن شما با پیام سیدالشهدا ع نمی سازد. حضرت فرمود: «اَلا تَرَوْنَ اَنَّ الْحَقَّ لايُعْمَلُ بِهِ، وَ اَنَّ الْباطِلَ لايُتَناهي عَنْهُ».
و یا فرمود: «إنْ كانَ دينُ مُحَمَّدٍ لَمْ يَسْتَقِمْ إلاّ بِقَتْلى يا سُيُوفُ خُذِينى» او برای حفظ اسلام و احیای امر به معروف و نهی از منکر جان خود و عزیزانش را فدا نمود. آنگاه شما به مردم توصیه می کنید که در مقابل افراد گنهکار و کسانی که دهن کجی به حکم خدا می کنند حرفی نزنیم. این منطق یزیدی است نه حسینی.
و همچنین اگر در مجلس امام حسین ع نامی از امام و رهبری و شهدا و انقلاب برده می شد، برخی از افراد احمق و ساده لوح میگفتند مجالس عزاداری امام حسین را سیاسی نکنید. شما که نام خود را عزادار حسین گذاشتید، بدانید اصل و اساس نهضت آن بزرگوار سیاسی بود، و گرنه حضرت در مدینه می نشست و در برابر حکومت یزید کوتاه می آمد.
.........
اما به فضل الهی و عنایت حضرت سیدالشهدا ع و هوشیاری نیروهای امنیتی و بصیرت مبلغان و ذاکران و مداحان عزیز و دستاندرکاران مساجد و حسینیهها و هیئتها این توطئه ها خنثی شد و امسال شاهد حضور گسترده و پر شور مردم در مراسم عزاداری و سوگواری حضرت سیدالشهدا ع بودیم. که جای سپاس و شکر فراوان در پیشگاه خداوند متعال دارد که این توفیق را به همه ما عنایت فرمود.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۰ / ۵ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث ما در باره هشدارهای قرآن کریم بود. از جمله آنها آیه اول سوره مبارکه همزه است که می فرماید: «وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ»
در این آیه شریفه به کسانی هشدار داده است که با حیثیت و آبروی مردم بازی می کنند. آبرو چیزی است که همه انسانها بر اساس فطرت نسبت به آن حساس هستند و هم اسلام نسبت به آن حساسیت ویژه دارد. در روایتی از رسول خدا ص نقل شده است که فرمود: در شب معراج با جماعتی روبرو شدم كه: «لَهُمْ أظْفَارٌ مِنْ نُحَاسٍ يَخْدِشُونَ وُجُوهَهُمْ وَصُدُورَهُمْ» ناخن هایی از جنس مس داشتند و با آن صورت و سينه های خود را می خراشيدند. «فَقُلْتُ: مَنْ هؤُلاءِ يَا جِبرِيلُ؟» از جبريل پرسیدم اينها چه كسانی هستند؟. «قَالَ: هؤُلاءِ الَّذِينَ يَأكُلُونَ لُحُومَ النَّاسِ، وَيَقَعُونَ في أعْرَاضِهِمْ» فرمود: اينان كسانی هستند كه با غیبت کردن گوشت مردم را می خورند و با آبروی آنان بازی می کنند. بحارالانوار / ۷۵ / ۱۵۴
یکی از شاخه های تقوا همین است که انسان از زبان و قلم خود مواظبت کند و آن را آلوده به غیبت نسازد، و با آبروی دیگران بازی نکند.
متاسفانه امروز فضای مجازی، مجالس دورهمی ها پر شده است از غیبت و تهمت. برخی خیلی راحت با غیبت و تهمت به آبروی دیگران چنگ می زنند. بدانید این غیبت ها همان ناخنهای مسی داغ است که در حدیث نبوی به آن اشاره شد.
............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
در روایتی از وجود مقدس مولا سیدالساجدین ع آمده است که فرمود: «ثَلاثٌ مُنْجِیاتٌ لِلْمُؤْمِن» سه چيز اسباب نجات مؤمن است:
۱- «کَفُّ لِسانِهِ عَنِ النّاسِ وَاغتِیابِهِمْ» با زبانش مردم را نیازارد و از غیبت کردن آنها دوری کند.
۲- «وَإ شْغالُهُ نَفْسَهُ بِما یَنْفَعُهُ لاَِّخِرَتِهِ وَدُنْیاهُ» وقتش را صرف كاري می کند كه براي دنيا و آخرتش مفید باشد.
۳- «وَطُولُ الْبُکاءِ عَلی خَطیئَتِهِ» بر خطاها و گناهان خویش بسیار گریه می کند. بحارالانوار / ۷۸ / ۱۴۰
.........
۲۵ محرّم سالروز شهادت امام چهارم حضرت سیدالساجدین ع است. وجود مقدس امام سجاد ع بخاطر شرائط اجتماعی و سیاسی و فرهنگی جامعه اسلامی، محور کار خود را چند چیز قرار داد كه در تاریخ زندگی اهل بیت ع آن کارها بسیار برجسته شد. نیاز امروز جامعه اسلامی ما همین کارها است. اگر ما بخواهیم در ابعاد گوناگون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... مشکلی نداشته باشیم، باید بر اساس شاخص هایی که آن بزرگوار تعریف کرده اند حرکت کنیم. از جمله آن شاخصها عبارتند از:
۱- معنویت و ارتباط با خدا
بدون تردید یکی از عواملی که باعث شد فاجعه کربلا به دست مسلمانان رقم بخورد، کمرنگ شدن معنویت و ارتباط با خدا در بین مسلمانان بود. وقتی یاد خدا از دلها برود، دل سیاه و تاریک می شود، وقتی دل سیاه و تاریک شد، نتیجه آن این می شود که انسان به روی ولی خدا و امام خویش تیغ بکشد، و آنگاه به این کار خود ببالد و افتخار کند. «هٰذَا یَوْمٌ تَبَرَّکَتْ بِهِ بَنُو أُمَیَّةَ».
امام سجاد ع برای نجات مردم از دام غفلت و شهوات نفسانی، و نرم شدن دلهای مردم، دو روش را ترویج نمود: یكى تضرع، دعا و مناجات در پیشگاه ذات اقدس باریتعالی است. که صحیفه بسیار ارزشمند سجادیه یک نمونه آن است. و دوم روضه و اشك بر مصائب حضرت سیدالشهداء ع است.
۲- تخلق به اخلاق اسلامی
یکی دیگر از عواملی که زمینه ساز فاجعه کربلا گردید، فاصله گرفتن مسلمانان از اخلاق اسلامی و آلوده شدن آنان به رذائل اخلاقی بود. بدون شک اگر مردم از اخلاق اسلامى برخوردار بودند، یزیدیان نمىتوانستند مردم را وادار به كشتن فرزند پیامبر نمایند. لذا امام سجاد ع برای تربیت و تهذیب نفوس مردم دعاى «مكارم الاخلاق» را انشاء نمود و آن را در اختیار جامعه اسلامی گذاشت. این دعا نیاز هر روز ما است. چرا که این دعا مجموعه ای از درس زندگی است. درس اخلاق است. بنابر این توصیه می شود این دعا را جدی بگیرید.
۳- جهاد تبیین
بنی امیه بر مرکب جهل مردم سوار شدند و توانستند جای حق و باطل، جای ظالم و مظلوم، جای قاتل و شهید را در افکار عمومی عوض کنند. آنها تا جایی پیش رفتند که مردم یزید فاسق، فاجر، شرابخوار، بی نماز، میمون باز را محور حق بدانند، و حجت خدا در روی زمین را محور شرارت بشناسند و جنگ او را واجب و تکلیف الهی بدانند.
در چنین شرائطی امام سجاد ع با آگاهی بخشی و بصیرت افزایی در کوفه و شام و مدینه پرده از روی چهره منحوس و خبیث بنی امیه برداشت.
شرائط امروز ما همان شرائط است، و ما بیش از گذشته نیاز به جهاد تبیین داریم، چرا که دشمن امروز با عنصر تبلیغات وارد میدان شده است، و تلاش می کند جای حق و باطل را در اذهان مردم جابجا کند.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۷ / ۵ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث در باره هشدارهای قرآن کریم که مواردی از آنها در هفتههای گذشته اشاره شد. مواردی در روایات نیز آمده که برخی از آنها را متذکر می شوم. در روایتی از رسول خدا ص آمده است که فرمود: «وَيْلٌ للَّذينَ يَجْتَلِبُونَ الدُّنيا بالدِّينِ». بحارالانوار/ ۷۷ / ۱۷۵
در این حدیث نورانی حضرت می فرماید: واى به حال كسانى كه دين را وسيله ای برای رسیدن به دنيای خویش قرار می دهند.
مردم در برابر دین و دنیا به سه گروه تقسیم می شوند. برخی برای دنیا اصالت قائل اند و دنیا را بر دینشان ترجیح می دهند و بعضی برای دینشان اصالت قائل اند و دنیا را فدای دین می کنند، و گروه سوم افرادی هستند که برای دین و دنیا، هر دو اصالت قائل اند و گاهی دین را فدای دنیا می کنند و گاهی دنیا را فدای دین می سازند. البته تا زمانی دین و دنیای انسان یک حرف می زنند، دیندار واقعی شناخته نمی شود، اما هنگامی که سر دو راهی قرار گرفتند، یعنی دین یک حرف و دنیای انسان حرف دیگری می زند، اینجا مشخص می شود که دیندار واقعی کیست. حضرت سیدالشهدا ع در این باره می فرماید: «اِنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنْيا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلى اَلْسِنَتِهِمْ يَحوطونَهُ ما دَرَّتْ مَعائِشُهُمْ فَاِذا مُحِّصوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانونَ» مردم بنده دنيا هستند و دين سر زبان آنهاست، تا زمانی كه در سایه دين اسباب زندگى آنها فراهم می شود، دين دارند. اما وقتی در معرض امتحان الهی قرار گيرند، دينداران واقعی كم هستند.
............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
رسول خدا ص فرمود: «أَرْبَعَةٌ فِی الذَّنْبِ شَرٌّ مِنَ الذَّنْبِ: الِاسْتِحْقَارُ، وَ الِافْتِخَارُ، وَ الِاسْتِبْشَارُ، وَ الْإِصْرَارُ» چهار عمل در گناه، بدتر از خود گناه است: کوچکشمردن گناه، افتخارکردن به گناه، شادمانیکردن به گناه، و اصرار بر گناه. مستدرك الوسائل / حدیث ۱۳۲۲۲
............
ماه صفر از جمله ماههای پر مصیبت و پر حادثه در تاریخ اسلام است. به سه حادثه آن در این خطبه اشاره ای داشته باشم. نخست داستان فتنه سقیفه است و دوم بحث حکمیت است. و سوم ورود اسرای آل محمد ص به شهر شام است. این سه حادثه مرتبط با هم هستند، سقیفه باعث پیدایش حکمیت شد، و حکمیت زمینه عاشورا و اسارت اهل بیت ع را فراهم ساخت.
علت پیروزی فتنه گران در این حوادث دو چیز بود: یکی تحریف حقایق و دوم تغییر باورها. این دو از شاخه های جنگ نرم است و در ادبیات سیاسی امروز با عنوان جنگ روایتها و جنگ شناختی مطرح است. دشمنان اسلام در جنگ روایتها حقایق را تحریف شده تحویل جامعه می دهند، و در جنگ شناختی تغییر در باورهای مردم ایجاد می کنند. دشمن در این نوع جنگها دلها و اراده های مردم تسخیر کرده و مدیریت می کند. ثمره این جنگها هم این است که نه تنها یک سرباز از جبهه حق جدا می شود، بلکه یک مخالف هم درست کرده و در مقابل جبهه حق قرار می دهد. در جنگ صفین همین اتفاق افتاد. سربازان علی ع به روی او شمشیر کشیدند و مخالف او شدند.
مهمترین راه مقابله با جنگ روایتها و جنگ شناختى، جهاد تبیین است. جهاد تبیین یعنی اطلاعرسانى دقیق و بصیرت افزایى، و بالا بردن سطح آگاهی مردم. رمز پیروزی اسرای آل محمد ص بر یزیدیان همین جهاد تبیین بود. بیش از چهل سال بنی امیه با جنگ روایتها و جنگ شناختی آنچنان درک و فهم مردم را از حقایق دور کرده بودند، که در اجتماعات به امیر مومنان علی ع جسارت می کردند و هنگام ورود اسرا به شهر شام، مردم جشن گرفتند. امام سجاد ع و حضرت زینب ع با سخنرانی خود و تبیین حقایق مردم شام را آگاه کردند، مصداق بارز جهاد تبیین خطبه امام سجاد ع در مسجد جامع شامل است. امروز سیاست دشمن در رویارویی با نظام جمهوری اسلامی همان سیاست بنی امیه است و راه مقابله با آن همان راهی است که امام سجاد ع به ما نشان داد، راهی که رهبر حکیم انقلاب اسلامی آن را جهاد تبیین نامید.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۳ / ۶ / ۱۴۰۲
خطبه اول
دعای بیستم صحیفه سجادیه دعای مکارم الاخلاق است. دعایی که حاوی درسها و پیامهای اساسی است که اگر انسان مؤمنی این دعا و محتوای آن را به خوبی بیاموزد و آن را در زندگی بکار بندد بدون تردید سعادت دنیا و آخرت او تامین خواهد شد. قبل از ورود به بحث این دعا یاد آوری دو مطلب را لازم می دانم:
مطلب اول مشروعیت دعا از نظر شرع مقدس اسلام است. اصل دعا یک از قطعی ترین سفارشات قرآن کریم و پیشوایان معصوم ع است. یکی از نعمتهایی که خداوند متعال به برکت اهل بیت ع به ما مرحمت نموده همین دعاهای مأثور است. همین صحیفه سجادیه و مفاتیح الجنان است. به این دعاها باید از سه منظر نگاه کنیم.
۱- دعا وسیله ای برای رسیدن به خواستهها و حوائج است. آن هم خواسته های سعادت بخشی که از زبان انسانهایی معصوم و عالم و آگاه به نیازهای بشر در دنیا و آخرت، برای ما وارد شده است. برخی ایراد گرفتند که دنیا دار اسباب و علل است، و دعا چه معنی دارد، اینها غافلند از اینکه یکی از اسباب و علل این جهان همین دعاها است. بدین جهت فرمود: «ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَکُم»
۲- دعاها وسیله و ابزاری است برای آشنایی با معارف اسلامی، بنابر این به دعاها فقط به عنوان ثواب نگاه نکنید. بلکه دعاها دریایی از معارف الهی است.
۳- دعاها وسیله ای برای تقرب به خدا و اولیاء خدا است، زیرا با زبان اهل بیت ع با خدا حرف می زنیم.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۳ / ۶ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الصَّادِقُ ع مَنْ وَثِقَ بِثَلاثَةٍ كانَ مَغْرُوراً: مَنْ صَدَّقَ بِما لايَكُونُ، وَ رَكِنَ إِلى مَنْ لايَثِقُ بِهِ، وَ طَمَعَ فيما لايَمْلِكُ» امام صادق ع فرمود: فریب خورده كسى است که به سه چيز اعتماد كند:
۱- كسى كه باور کند آنچه را که شدنى نيست.
۲- و به چیزی تکیه دهد که قابل اعتماد نیست.
۳- و طمع داشته باشد به چیزی که مالك نيست. بحارالانوار/ ۷۸ / ۲۳۲
................
در هفته دولت قرار داریم. در هفته دولت باید برای سه کار اساسی برنامه ریزی شود:
۱- زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان دولت شهید رجایی و باهنر. این یک وظیفه همگانی است. هم مسئولان وظیفه دارند، هم مردم. نباید اجازه دهیم گذر زمان، سرگرمی ها و مشغلههای دنیایی، تبلیغات دشمن یاد شهیدان را در اذهان نسل امروز و آینده ما کمرنگ سازد.
۲- دولتمردان ما عملکرد یک سال خویش را برای مردم بازگو کنند. که این کار پایه اعتماد مردم به نظام اسلامی و مسئولان تحکیم می بخشد. اما در بازگو کردن کارها توجه به این بیان نورانی امیر مومنان علی ع داشته باشند که خطاب به مسئولان فرمود: در گزارش دادن از منت گذاشتن سر مردم بپرهیزید. «إِیَّاکَ وَ الْمَنَّ عَلَی رَعِیَّتِکَ بِإِحْسَانِکَ» چرا که: «فَإِنَّ الْمَنَّ یُبْطِلُ الْإِحْسَانَ» منت گذاشتن کارهای خوب شما را نابود می کند.
دیگر آنکه در گزارش دادن صداقت داشته باشید و از تزیّد و گزارش غیر واقع بپرهیزید. «أَوِ التَّزَیُّدَ فِیمَا کَانَ مِنْ فِعْلِکَ» چرا که: «وَ التَّزَیُّدَ یَذْهَبُ بِنُورِ الْحَقِّ». بزرگنمایی و زیاد دیدن کارها نور حق را خاموش می کند. و سوم از وعده هایی که توان انجام ندارید دوری کنید. «أَوْ أَنْ تَعِدَهُمْ فَتُتْبِعَ مَوْعِدَکَ بِخُلْفِکَ» زیرا: «وَ الْخُلْفَ یُوجِبُ الْمَقْتَ عِنْدَ اللَّهِ وَ النَّاسِ». خلف وعده باعث خشم خدا و مردم می شود.
۳- مردم عملکرد دولت را تحلیل و نقد کنند. مهمترین اصلی که در نقد و تحلیل عملکرد دولت باید به توجه داشته باشیم، اصل انصاف است. انصاف از مهمترین فضائل اخلاقی است. و در روایات اسلامی از سختترین کارها شمرده شده است. انصاف آن است که آنسان در قضاوت کردن و سخن گفتن در باره رفتار و اعمال دیگران از حد اعتدال خارج نشود، نه بزرگنمایی کند و نه سیاه نمایی کند و ناچیز بشمارد. امروز یکی از برنامه های دشمنان اسلام این است که دولت انقلابی را ناکار آمد و ناتوان نشان دهند. برخی از رسانه های داخلی هم بلندگوی آنها می شوند. در حالی که انصاف این است که کارامدی دولت را براساس سه شاخصه «اهداف»، «امکانات» و «موانع» بسنجیم. این دولت وارث دولتی شد که هشت سال بر روی برجام بی فرجام سرمایه گذاری کرد. و جز خسارت چیزی نصیب این مملکت نشد. آنها که زبان دنیا بلد بودند حتی با یک کشور دیپلماسی عزت مندانه نداشتند، اما این دولت انقلابی در این دو سال با دهها کشور رابطه سیاسی و اقتصادی برقرار کردند. در ساخت مسکن یک حرکت جهادی در کشور شروع شد، در برنامههای بلند مدت گامهای بلندی برداشتند. هزاران کارخانه و مراکز تولیدی که تعطیل شده بود که در این دولت راه اندازی شد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی فرمود: ما نزدیک قله هستیم, باید با یک تلاش دیگر پرچم پر افتخار اسلام را در بالاتربن نقطه قله نصب کنیم.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۰ / ۶ / ۱۴۰۲
خطبه اول
یکی از مهمترین و ضروری ترین نیازهای زندگی بشر در این جهان، اخلاق خوب است. در اهمیت اخلاق همین بس كه حضرت على ع فرمود: «لَوْ كُنّا لا نَرْجُو جَنَّةً وَلا نَخْشى نارا وَلا ثَوابا وَلا عِقابا لَكانَ ینْبَغى لَنا اَنْ نُطالِبَ بِمَكارِمِ الاَْخْلاقِ فَاِنَّها مِمّا تَدُلُّ عَلَى سَبیلِ النَّجاحِ» اگر ما اميد و ايمانى به بهشت و ترس و وحشتى از دوزخ و انتظار ثواب و عقابى نمى داشتيم، باز هم شايسته بود به سراغ فضائل اخلاقى برويم، چرا كه آنها راهنماى نجات و پيروزى و موفّقيّت هستند.
اخلاق جمع خُلْق است. خَلق و خُلق هر دو از یک ریشه هستند. منتهی خَلْق به معنى شكل و صورت ظاهری است و خُلْق به چهره باطن و سجایا و صفات درونی انسان گفته می شود، چهره ظاهری ما را خداوند متعال می سازد. «هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي الْأَرْحَامِ كَيْفَ يَشَاءُ». ولی چهره باطن را ما می سازیم، انبیاء الهی هم آمدند تا ما را در این راه کمک کنند. پیامبر اعظم ص هدف از بعثت خویش را به كمال رساندن کرامت های اخلاقی در بین مردم بیان نموده و می فرماید: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاقِ».
فردای قیامت انسان ها با چهرهای محشور می شوند که در این دنیا برای خود ساخته اند. لذا بعضی افراد در این دنیا سفید چهره هستند ولی قیامت سیاه روی وارد می شوند، حتی بعضی به شکل حیوانات وارد محشر می شوند. این چهره همان است که خودش برای خود ساخته است. تقوا این است که تلاش کنیم با تخلق به اخلاق نیک، چهرهای زیبایی برای خود در این دنیا بسازیم. دعای مکارم الاخلاق راه کشیدن این تصویر زیبا را به ما می آموزد.
...........
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
عطیه عوفی که یکی از همراهان جابر در زیارت اربعین حسینی بود نقل می کند که وقتی که جابر از زیارت حضرت سیدالشهدا ع فارغ شد رو به قبور مطهر شهدای کربلا کرد، و پس از زیارت شهدای کربلا، خطاب به آنها فرمود: «وَالَّذی بَعَثَ مُحَمَّدا بِالحَقِّ نَبِیّا لَقَد شارَکنا کُم فیما دَخَلتُم فیهِ». عطیه می گوید به این سخن جابر ایراد گرفتن و گفتم چگونه چنین چیزی ممکن است، آنها جهاد کردند، شمشیر زدند، جان دادند، اهل بیتشان اسیر شدند، ما هیچکدام از این کارها را نکردیم چگونه ممکن است در کار آنها شریک باشیم؟ جابر گفت: «يَا عَطِيَّةُ سَمِعْتُ حَبِيبِي رَسُولَ اَللَّهِ ص يَقُولُ: مَنْ أَحَبَّ قَوْماً حُشِرَ مَعَهُمْ وَ مَنْ أَحَبَّ عَمَلَ قَوْمٍ أُشْرِكَ فِي عَمَلِهِمْ» خدا گواه است که من و یارانم هم اینها دوست می داریم و هم کار آنها را تحسین می کنیم و دوست می داریم.
عطیه می گوید در راه بازگشت به کوفه جابر به من گفت می خواهم سخنی با تو بگویم، زیرا بعد از این دیگر مرا نخواهی دید. گفتم آماده شنیدنم. فرمود ای عطیه: «أحبِب مُحِبَّ آلِ مُحَمِّدٍ ص ما أحَبَّهُم، وأبغِض مُبغِضَ آلِ مُحَمَّدٍ ما أبغَضَهُم وإن كانَ صَوّاما قَوّاما، فَإِنَّ مُحِبَّهُم يَعودُ إلَى الجَنَّةِ، و مُبغِضَهُم يَعودُ إلَى النّارِ». بحارالانوار / ۶۸ / ۱۳۱
.............
در آستانه اربعین حضرت سیدالشهداء ع قرار داریم، اربعین از مختصات اباعبدالله الحسین ع است. برای هیچ یک از حضرات معصومین ع چیزی به نام زیارت اربعین نداریم.
در زیارتی که برای اربعین سیدالشهدا ع از امام صادق ع وارد شده است. درسهای فراوانی برای ما در آن است که باید آنها را خوب بیاموزیم و سپس آنها را در زندگی بکار بندیم.
یک درس آن برای امروز ما این است که ببینیم چه عواملی باعث سقوط مسلمانان صدر اسلام گردید؟.
در این زیارت به شش عامل اشاره شده است:
۱-دنیا طلبی: «قَدْ تَوَازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیا»
۲- عدم انتخاب درست: «وَبَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنیٰ، وَشَرَیٰ آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْکَسِ».
۳-هوا پرستی؛ «وَتَغَطْرَسَ وَتَرَدَّیٰ فِی هَوَاهُ».
۴- فراهم نمودن اسباب خشم خدا و رسولش: «وَأَسْخَطَکَ وَأَسْخَطَ نَبِیَّکَ».
۵- اطاعت و همراهی با فاسدان: «وَأَطَاعَ مِنْ عِبادِکَ أَهْلَ الشِّقاقِ وَالنِّفاقِ»
۶- گناه و معصیت: وَحَمَلَةَ الْأَوْزارِ ، الْمُسْتَوْجِبِینَ النَّارَ».
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۷ / ۶ / ۱۴۰۲
خطبه اول
نخستین فراز دعای مکارم الاخلاق ذکر شریف صلوات بر محمد و آل محمد است. در این دعا ۱۹ بار این ذکر شریف تکرار شده است. ذکری که در آیه ۵۶ سوره مبارکه احزاب
تصریح به آن شده است. «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا».
خداوند متعال در این آیه شریفه دو چیز از اهل ایمان خواسته است. یکی هم نوایی با خدا و فرشتگان در فرستادن صلوات بر محمد و آل محمد است و دوم این است که در برابر فرمان پیامبر اسلام ص تسلیم باشید.
البته در آیه شریفه فقط صلوات بر شخص پیامبر ص آمده است ولی در روایات بسیاری تصریح بر صلوات بر آل محمد شده است. رسول خدا ص فرمود هرگز بر من صلوات ناقص نفرستید. عرض کردند صلوات ناقص چیست؟ فرمود: اینکه کسی صلوات بر من بفرستد و آل محمد را نگوید.
به هر حال این ذکر شریف آثار و برکات عظیمی در زندگی دنیا و آخرت ما دارد بنابر این هیچگاه نباید از آن غافل شویم.
در دعای ۲۷ رجب دو اثر برای صلوات ذکر شده است: نخست آنکه صلوات شکر خدا است. و دوم اینکه صلوات سرمایه ذخیره شده برای آینده ما است. «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَيْهِ صَلاَةً دَائِمَةً تَكُونُ لَكَ شُكْراً وَ لَنَا ذُخْراً».
در روایتی از رسول خدا ص آمده است که فرمود: «صَلاَتُكُمْ عَلَيَّ مَجْوَزَةٌ لِدُعَائِكُمْ وَ مَرْضَاةٌ لِرَبِّكُمْ وَ زَكَاةٌ لِأَعْمَالِكُمْ» صلوات شما بر من، باعث قبولی دعاهایتان و رضایت پروردگارتان و پاکیزگی اعمالتان است. بحارالانوار / ۹۴ / ۶۷
..............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
امام حسن مجتبی ع فرمود: «اُوصِیکمْ بِتَقْوَی اللّهِ و اِدامَةِ التَّفَکرِ، فَاِنَّ التَّفَکرَ اَبُو کلِّ خَیرٍ وَ اُمُّهُ»؛
تقوا و تفکر لازمه یک زندگی سالم و موفق است، که متاسفانه امروز در جامعه دینی ما کمرنگ شده است. بی تقوایی علنی شده است، مردم حال فکردن ندارند و این آسیب بزرگی است. امام ع در این روایت می فرماید: شما را به تقوا و مدام فکر کردن سفارش می کنم؛ زیرا تفکر، پدر و مادر تمامی خوبی ها است. مجموعه ورام/ ۱ / ۵۲
............
سنگین ترین مصیبت در دهه آخر ماه صفر بر امت اسلامی وارد شد. و آن مصیبت ارتحال پیامبر اعظم ص و تشکیل سقیفه توسط فتنهگران و دنیا طلبان صدر اسلام است. زیرا سقیفه مسیر حرکت اسلام را تغییر داد. هم در مرجعیت دینی مردم، و هم در رهبریت جامعه اسلامی تغییر داد. سقیفه ولایت و امامت را که یک امر الهی و معنوی بود تبدیل به خلافت گری و امر مادی محض کرد.
فتنه گران با استفاده از جهل و غفلت و بی بصیرتی و سکوت خواص توانست با یک کودتای نرم غدیر خم را به سقیفه تبدیل کند و جامعه اسلامی هم آن را بپذیرد و تسلیم خواسته سقیفه شود.
اکنون جای این پرسش است که چه عاملی باعث شد که فتنه گران سقیفه خواسته های شیطانی خود را عملیاتی سازند و مسلمانان آن روز هم این انحراف عظیم را بپذیرند و هیچ اعتراضی نکنند. و حتی وقتی امیر مؤمنان و زهرای مرضیه ع هم اعتراض می کنند به آنها جسارت می شود و مردم این جسارت و اهانت را می بینند و می شنوند و هیچ کس عکس العملی از خود نشان نمی دهند. به چند عامل آن در این خطبه اشاره ای داشته باشم:
۱- شاخص راه حق و صراط مستقیم را عوض کردند.
رسول خدا ص در بیانی شاخص را این چنین فرمود: «إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي ما إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بهما لَنْ تَضلُّوا أبَداً». ولی فتنه گران، این شاخص را از جامعه گرفتند و به جای آن «حسبنا کتاب الله» تحویل آنان دادند.
۲- خواص جامعه توجیه گر فتنه سقیفه شدند و آن را یک امر عادی و طبیعی جلوه دادند.
۳- سیاستمداران جامعه مصلحت اندیش شدند و گفتند مصلحت اسلام و مسلمین این است که فعلا در برابر سقیفه کوتاه بیاییم.
۴- ادعای بیعت عمومی مردم کردند و می گفتند خواسته مردم مقدم بر هر چیزی است.
۵- امیر مومنان علی ع را متهم به قدرت طلبی کردند.
آنچه امروز انقلاب اسلامی ما را تهدید می کند همین پنج عامل است. امروز هم عده ای می گویند قانون اساسی برای ما کافی است و نیازی به ولایت فقیه نداریم. و برخی فتنه را توجیه می کنند. در برابر دشمنان اسلام مصلحت اندیشی می کنند. خواسته مردم را در برابر اسلام قرار می دهند. رهبری را متهم به قدرت طلبی می کنند، اینها همه جنگ روایت است و راه مقابله با آن جهاد تبیین است که رهبر حکیم انقلاب اسلامی فرمود: جهاد تبیین فریضه قطعی و فوری است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۴ / ۶ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث ما در شرح و تفسیر دعای شریف مکارم الاخلاق بود. پس از ذکر صلوات بر محمد و آل محمد نخستین درخواست امام سجاد در پیشگاه خداوند متعال کاملترین مرحله ایمان است: «وَ بَلِّغْ بِإِیمَانِی أَکمَلَ الْإِیمَان»
در آیات نورانی قرآن کریم و روایات اسلامی آمده است که ایمان قابلیت زیاد شدن و کم شدن دارد، چنانچه در آیه ۴ سوره فتح می فرماید: «هُوَ الَّذِی أَنْزَلَ السَّكِینَةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لِیَزْدادُوا إِیماناً مَعَ إِیمانِهِمْ». این افزایش ایمان دلیل بر این است که ایمان دارای درجات و مراتبی است.
امام صادق ع نیز در بیانی فرمود: «اِنَّ الإیمانَ عَشرُ دَرَجاتٍ بِمَنزِلَةِ السُلَّمِ، یُصْعَدُ مِنهُ مِرقاةً بعدَ مِرقاةٍ» ایمان همانند مانند نردبانی است که ده پله دارد و هر انسانی پلههای آن یکی پس از دیگری طی می کند. اینها بیانگر آن است که درجه ایمان انسانهای مؤمن یکسان نیست. زیرا ایمان دو رکن مهم و اساسی دارد. با این دو رکن درجات ایمان مردم سنجیده می شود. یکی اعتقاد قلبی است و دوم التزام عملی. هر اندازه اعتقاد قلبی قوی تر باشد، و هر اندازه پایبندی مؤمن به دستورات دینی بیشتر باشد، درجه ایمان او هم بالاتر خواهد بود.
............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قالَ رَسُولُ اَللَّهِ ص أحَبُّ المُؤمِنَينَ إلَى اللّهَ تَعالَی مَن نَصَبَ نَفسَهُ في طاعَةِ اللّهِ، ونَصَحَ لاُِمَّةِ نَبِيِّهِ، وتَفَكَّرَ في عُيوبِهِ و أصْلَحَها، وَ عَلِمَ فَعَمِلَ و عَلَّمَ» رسول خدا ص فرمود: محبوب ترينِ بندگان مؤمن در نزد خداوند، كسی است که در راه اطاعت از خدا با تمام توانش بکوشد، و دلسوز و خيرخواه امّت پيامبرش باشد، و در عيب هاي خود بينديشد و آنها را اصلاح كند، و همواره در جهت يادگيرى بکوشد، و سپس به آنچه آموخته عمل نماید و آنگاه آن را به ديگران بياموزد. ارشاد القلوب / ۱ / ۱۴
...................
آنچه می تواند دشمن را در رسیدن به اهدافش ناکام سازد، هوشیاری و شناخت مردم نسبت به دشمن است. اصل دشمنشناسی یک اصل عقلی است. قرآن کریم و روایات اسلامی نیز فراوان تأکید بر آن دارد، از جمله:
۱- «إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا». فاطر/ ۶
آنچه خداوند متعال از ما خواسته است این است که مردم شیطان را دشمن خود بدانید. «فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا».
۲- امیر مومنان علی ع فرمود: «لا تَأمَن عَدُوَّاً وَإن شَکَرَ» هیچگاه از دشمن آسوده خاطر مباش، هر چند تو را سپاس گوید. غررالحکم / حدیث ۱۱۱۳۶
۳- در بیان دیگر آن حضرت فرمود: «جِماعُ الغُرورِ فی الاستِنامَةِ إلَی العَدُوِّ»، همه فریب خوردگی ها در غفلت از دشمن جمع است. غرر الحکم / حدیث ۷۱۷۴
۴- همچنین آن بزرگوار فرمود: «قَد جَهِلَ مَن استَنصَحَ أعداءَهُ» چقدر نادان است آن انسانی که انتظار خیر و خوبی ددتاز دشمنش دارد. غرر الحکم / حدیث ۴۵۶۲
اینکه بعضی ایراد می گیرند و می گویند: چرا اینقدر دشمن، دشمن می کنید، دشمن چه کار با ما دارد؟ بدون تردید اینها یا بهره ای از عقل ندارند، و یا عامل دست نشانده دشمن هستند.
در چند روز قبل رهبر حکیم انقلاب اسلامی فرمود: دشمن امروز به دنبال بحران آفرینی در کشور ما است. وحدت ملی و امنیت ما را هدف قرار داده است. راه مقابله با دشمن حفظ هشیاری است.
..............
در بخشی از زیارتنامه آقا و مولایمان حضرت علی بن موسی الرضا ع آمده است. «قَتل اللهُ من قَتلَک بالأیدی و الألسن». این عبارت گویای آن است که دشمن با دو نوع سلاح با جریان حق می جنگد. یکی «بِالْأَیْدِی» که همان قدرت نظامی و جنگ سخت است. دوم «وَ اَلْأَلْسُنِ» با زبان و جنگ نرم و تبلیغات و دروغ پراکنی و پخش شایعه است.
حضرت رضا ع بیش از سایر ائمه اطهار زخم زبان شنید . هم از ناحیه دوستان و نزدیکان و هم از طرف دشمنان.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۳۱ / ۶ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ اجْعَلْ یقِینِی أَفْضَلَ الْیقِینِ».
یقین علمی است که هیچگونه تردیدی در آن نیست. قرآن کریم یقین را در سه مرتبه بیان نموده است:
۱- علم الیقین
«كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ» تکاثر/ ۵
علم الیقین آن است که انسان با استدلال علمی و عقلی به چیزی برسد. مانند کسی که با مشاهده دود علم به وجود آتش پیدا میکند.
۲- عین الیقین
ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ» تکاثر / ۷
عین الیقین آن است که انسان به مرحله شهود برسد و با چشم خود آن آتش را مشاهده کند.
۳- حق الیقین
دو بار این تعبیر در قرآن آمده است. در یک آیه می فرماید: «إِنَّ هَٰذَا لَهُوَ حَقُّ الْيَقِينِ». واقعه/ ۹۵
و در آیه دیگر می فرماید: «وَإِنَّهُ لَحَقُّ الْيَقِينِ». حاقه/ ۵۱
حق الیقین آن است که آنسان نزدیک آتش شود و حرارت آتش را لمس کند، و این بالاترین مرحله یقین است.
قرآن کریم راه رسیدن به یقین را یک چیز معرفی نموده و آن بندگی خدا است. چنانچه می فرماید: «وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّىٰ يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ». حجر / ۹۹
حضرت علی ع در بیانی فرمود: «يُستَدَلُّ علَى اليَقينِ بِقِصَرِ الأملِ،وإخلاصِ العَملِ ، والزُّهدِ في الدُّنيا» كوتاهى آرزو، اخلاص در عمل و بى رغبتى به دنيا، دليل بر داشتن يقين است.
.............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
در آستانه شهادت امام حسن عسکری ع قرار داریم، ضمن عرض تسلیت محضر فرزند بزرگوارش امام عصر ع حدیثی از امام عسکری ع عرضه بدارم. آن بزرگوار فرمود: «فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُم إذا وَرَعَ في دينِهِ، وَ صَدَقَ في حَديثِهِ، وَ أدَّى الأَمَانَةَ، وحَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النّاسِ، قيلَ: هذا شيعِيٌّ، فَيَسُرُّني ذلِكَ». هرگاه یکى از شما تقوا را در دينش، و صداقت را در گفتارش رعایت نموده، و اداء امانت كند، و با مردم خوش اخلاق باشد، گفته می شود: اين شيعه است و اين سخن مرا شاد و خرسند می سازد. بحارالأنوار / ۷۸ / ۳۷۲
............
در هفته دفاع مقدس قرار داریم. یاد امام راحل و شهدای عزیز را گرامی می داریم. سه نکته در باره دفاع مقدس عرض کنم.
نکته اول
در این است که چرا به جنگ تحمیلی هشت ساله عنوان دفاع مقدس می دهیم. پاسخ آن این است که چند ویژگی در این جنگ وجود داشت که به آن جنبه تقدس بخشید و آن را از سایر جنگهای دنیا متمایز ساخت.
۱- در جنگهای دنیا از نیروهای نظامی استفاده می شود، ولی ما در این جنگ، یک بسیج عمومی داشتیم و همه اقشار ملت از زن و مرد، مسلمان و غیر مسلمان، در کنار نیروهای مسلح با دشمن جنگیدند.
۲- فرماندهی این دفاع را یک فقیه جامع الشرائط و مرجع تقلید و نائب امام زمان بر عهده داشت. و همه به فرمان او با دشمن می جنگیدند.
۳- انگیزه رزمندگان اسلام در این جنگ خدا بود و همه برای دفاع از اسلام و ارزشهای اسلامی و اطاعت از امام وارد میدان جنگ شده بودند.
۴- جلوههایی از معنویت و اخلاق، یاد خدا و توسل به اهل بیت ع در سراسر میدان جنگ موج می زد.
نکته دوم
گرامی داشت هفته دفاع مقدس دو جنبه دارد، یک جنبه آن ظاهر قضیه است که هر سال به صورت نمادین برگزار می شود. ولی جنبه دیگر آن حقیقت و روح دفاع مقدس است که بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد و برای نسل امروز تبیین شود. و آن بیان اهداف دشمن در حمله نظامی به ایران اسلامی، معرفی دستهای پنهان پشت سر صدام، تبیین عوامل پیروزی ملت ایران آن هم با دست خالی در برابر دشمنی که شرق و غرب عالم حامی او بودند، بیان ایثار گری ها و فداکاری ها شهیدان و جانبازان و آزادگان سرافراز و خانواده های معظم آنان. اینها چیزی است که باید در گرامی داشت هفته دفاع مقدس روی آن سرمایهگذاری شود.
نکته سوم:
درسهای هشت سال دفاع مقدس است. یکی از درسهای دفاع مقدس این بود که ثابت کرد که ایمان به وعده الهی و ایستادگی و مقاومت در برابر دشمن شرط اول پیروزی است. و دومین درس دفاع مقدس این است که اگر ما بخواهیم جلو طمع دشمنان اسلام در حمله مجدد دشمنان به نظام اسلامی را بگیریم، باید بنیه دفاعی کشور را قوی و نیرومند سازیم.
اینکه بعضی میگویند ما نیازی به نیروی نظامی نداریم و یا می گویند مذاکرات برجام جلو حمله نظامی آمریکا را گرفت، اینها یا نمی فهمند و یا خائنند. آنچه جلو حمله نظامی آمریکا را گرفت قدرت و توان نظامی ایران بود.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۷ / ۷ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ انْتَهِ بِنِیتِی إِلَی أَحْسَنِ النِّیاتِ».
در این فراز از دعا از خدای منان احسن نیات را خواستاریم.
از نظر قرآن کریم و روایات اسلامی عمل و رفتاری دارای ارزش و اعتبار است که با پشتوانه قصد قربت و انگیزه الهی انجام گیرد. البته در اعمال عبادی قصد قربت شرط صحت آن و در اعمال غیر عبادی شرط قبولی آن عمل است. انجام عمل به نیت الهی در میان مؤمنان شدت و ضعف دارد.
بعضی وظایف خود اعم از انجام واجبات و مستحبات، و ترک محرمات و مکروهات به نیت کسب ثواب و رسیدن به بهشت و نعمتهای آن و دور شدن از جهنم است. این نیت نازل تربت مرتبه انگیزه الهی است. و هیچ منافاتی هم با قصد قربت ندارد. زیرا خداوند متعال در زیادی از آیات با وعده به بهشت، مردم را تشویق به عملی نموده و یا با وعید از جهنم بندگانش را از عملی بار داشته است.
مرتبه دوم نیت که احسن نیات است، این است که انسان عملی را به قصد رضوان الهی انجام دهد.
چنانچه خداوند متعال در توصیف اهل بیت ع به همین انگیزه اشاره نموده و می فرماید: »وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ» این لوجه الله همان احسن نیات است که در این فراز از دعا از خداوند خواستاریم.
.................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
در آستانه میلاد با سعادت پیامبر اعظم ص و امام جعفر صادق ع قرار داریم، ضمن عرض تبریک به همه شما دوستداران و پیروان اهل بیت ع حدیثی از محضر امام صادق ع عرضه بدارم. آن حضرت فرمود: «ثَلاثَةُ اَشْياءَ يَحْتاجُ النّاسُ طُرّا اِلَيْها: اَلاَْمْنُ وَ الْعَدْلُ وَ الْخِصْبُ» سه چيز است كه همه مردم به آن نیاز دارند: امنيّت، و عدالت و آسایش و رفاه.
...........
مطلبی هم در رابطه با پیامبر اسلام ص عرض کنم و آن اینکه خداوند متعال سه چیز با عظمت به پیامبر اعظم ص داده است. یکی قرآن عظیم است که می فرماید: «وَ لَقَدْ آتَیْنَاكَ سَبْعًا مِّنَ الْمَثَانِی وَ الْقُرْآنَ الْعَظِیمَ». حجر / ۸۷
و دوم اخلاق عظیم است.
«وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ» قلم/ ۴
و سوم فضل عظیم است. «وَ أَنزَلَ اللَّهُ عَلَیْكَ الْكِتَابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُن تَعْلَمُ وَ كَانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَیْكَ عَظِیمًا» نساء / ۱۱۳
مفاد این فضل هم کتاب و حکمت و علم است.
.............
در هفته وحدت قرار داریم. وحدت از جمله امور مهم و حیاتی امت اسلامی است که ریشه در عقل و دین دارد. یعنی هر عاقلی این را درک می کند که وحدت زمینه ساز رشد و تفرقه عامل تخریب و نابودی است. دین هم فراوان بر وحدت تأکید دارد. ولی با این هم تاکید بر وحدت، چرا امت اسلامی این اندازه با هم اختلاف و نزاع دارند. علت این اختلافات این که محور وحدت را نشناختیم. محور وحدت از نظر قرآن کریم حزب، زبان، نژاد، قومیت، مذهب، مرز جغرافیایی نیست. این محورها است که امروز اسباب دست شیطان برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان گردیده است. ولی قرآن کریم محور وحدت را یک چیزی غیر این امور ذکر کرده است و آن ریسمان الهی است. «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» آل عمران / ۱۰۳
این ریسمان دارای دو رشته دارد. یکی قرآن و دوم عترت است. رسول خدا ص در روزهای واپسین زندگی در سفارشی با امت اسلامی فرمود: «أَیُّهَا النَّاسُ إِنِّی قَدْ تَرَكْتُ فِیكُمْ حَبْلَیْنِ إِنْ أَخَذْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِی كِتَابُ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلُ بَیْتِی أَلَا وَ إِنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّى یَرِدَا عَلَیَّ الْحَوْضَ». بحارالانوار / ۲۴ / ۸۳
............
۱۳ مهر روز نیروی انتظامی است، به همه جهاد گران نظم و امنیت کشور خدا قوت می گویم. نظم و امنیت در جامعه کار بسیار بزرگ و مهمی است. و این مسئولیت بزرگ به عهده نیروی انتظامی گذاشته شده است. برای ایجاد نظم و امنیت در جامعه، باید فضا را برای مفسدان نا امن سازید. و این کار نیاز به اقتدار و قاطعیت و عدالت دارد.
https://eitaa.com/mesbah_jome