خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۹ / ۸ / ۱۴۰۲
خطبه اول
دومین درخواست ما در این بخش از دعا این است که خدایا ما را به کاری وادار کن که فردای قیامت در باره آن سوال از ما می کنی. «وَ اسْتَعْمِلْنِی بِمَا تَسْأَلُنِی غَداً عَنْهُ».
یکی از مسائل مهم و حتمی روز قیامت مسئله سؤال است. البته پس از مرگ در دو جا از ما سوال می شود. یکی در قبر است و یکی هم در روز قیامت. تفاوت این دو موضع در این است که در قبر دو فرشته الهی از ما سؤال می کنند، ولی در قیامت پرشگران متعدد هستند. و دیگر آنکه سؤال در قبر محدود به چند چیز است ولی در قیامت از ریز و درشت اعمال ما سؤال می شود. و سوم اینکه سوال در قبر عمومی نیست، ولی در قیامت از همه می پرسند ، حتی از انبیاء هم سؤال می شود. «فَوَرَبِّكَ لَنَسْأَلَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ عَمَّا كَانُوا يَعْمَلُونَ»
در حدیث آمده است که در باره هر کاری سه سؤال می کنند. چرا این کار را انجام دادی؟ چگونه آن را انجام دادی؟ انگیزه تو از انجام این کار چه بوده است؟. پس در تمام اعمال و رفتار و گفتار خود، این این سؤالها را همراه خود داشته باشید. و این آن چیزی است که از خدا درخواست داریم.
.............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
رسول گرامی اسلام ص فرمود: «شَرُّ النّاسِ مَن تَأَذّى بِهِ النّاسُ، و شَرٌّ مِن ذلِكَ مَن أكرَمَهُ النّاسُ اتِّقاءَ شَرِّهِ، و شَرٌّ مِن ذلِكَ مَن باعَ دينَهُ بِدُنيا غَيرِهِ». بدترينِ مردم كسى است كه مردم از او آزار ببينند، و از آن بدتر كسى است كه مردم از بيمِ گزندش، به او احترام بنهند، و از آن بدتر كسى است كه دينش را براى دنياى ديگرى بفروشد.
............
هفته کتاب و کتابخوانی در پیش داریم. انس با کتاب، همانند غذا و لباس برای همه ما لازم و ضروری است. چرا که کتاب تمام تجربیات گذشته را در اختیار ما می گذارد و با آگاهی بخشی و بصیرت افزایی چراغ راه آینده ما خواهد بود.
خداوند متعال بشر را در حالی آفرید که هیچ نمی دانست. «وَاللَّهُ أَخْرَجَكُم مِّن بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا». ولی سه عنصر شناخت به نام گوش و چشم و عقل در اختیار آنان گذاشت. «وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ» نحل / ٧٨
اگر این سه عنصر با هم شدند اطلاعات و آگاهی بشر کامل می شود. اینکه اطلاعات ما ناقص است بخاطر این است که این سه عنصر در زندگی ما، با هم نیستند. بسیاری از مردم، اطلاعاتشان فقط از ناحیه گوش است و می گویند شنیده ایم. برخی فقط به چشم خود اکتفا می کنند، و برخی هم عقل و فهم خود را معیار قرار می دهند. علت اینکه که امروز فضای مجازی توانسته است اختیار و اراده و تصمیم و حرکت ما را در دست بگیرد، همین است که این سه عنصر در زندگی ما با هم نیستند. خداوند متعال به ما هم فرمان به «إقْرَءْ» و خواندن داده است، و هم فرمان به تفکر و تعقل، و هم وقتی می خواهد هدایت شدگان و صاحبان عقل را معرفی کند می فرماید: «الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولَٰئِكَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ» ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺳﺨﻦ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺷﻨﻮﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺑﻬﺘﺮﻳﻨﺶ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ، ﺍﻳﻨﺎﻧﻨﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻫﺪﺍﻳﺘﺸﺎﻥ ﻛﺮﺩﻩ، ﻭ ﺍﻳﻨﺎﻥ ﻫﻤﺎﻥ ﺧﺮﺩﻣﻨﺪﺍﻧﻨﺪ. زمره / ١٨
و دلیل جهنمی شدن جهنمی ها را از زبان خود آنها اینگونه بیان نموده است که می گویند اگر ما این عناصر را با هم دیده بودیم امروز در دوزخ نبودیم. «لَوْ كُنَّا نَسْمَعُ أَوْ نَعْقِلُ مَا كُنَّا فِي أَصْحَابِ السَّعِيرِ».
بنابراین آنچه می تواند این عنصر را در کنار هم قرار دهد کتاب است.
ولی نکته ای که خداوند نسبت به آن هشدار داده این است که چه نوع کتابی بخوانیم؟ چه نوع کتابی را نشر دهیم؟ چه نوع کتابی را تبلیغ کنیم؟ خداوند متعال پاسخ این پرسش را داده است: «فَلْيَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَىٰ طَعَامِهِ». عبس / ۲۴
منظور از این طعام، طعام جسم و روح است. همانطور که یک انسان عاقل از یک غذای فاسد و مسموم دوری می کند، از اطلاعات فاسد هم باید دوری کند.
..........
جنایت های تلخ و سنگین صهیونیست ها در غزه دل هر انسانی را به درد می آورد. و این یک امتحان بزرگی برای مردم مسلمان و دولتهای اسلامی است که در برابر این همه جنایت چه عکس العملی دارند. بسیاری از دولتهای اسلامی در این امتحان مردود شدند. امروز وظیفه ما حمایت از مردم مظلوم و مسلمان غزه است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۶ / ۸ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ اسْتَفْرِغْ أَيَّامِي فِيمَا خَلَقْتَنِي لَهُ» در این فراز از دعا از خداوند متعال این درخواست را داریم: خدایا فرصتهای زندگیم را در جهتی قرار بده که مرا بخاطر آن آفریده ای.
ما اگر بخواهیم لحظه لحظه زندگی خود را صرف کاری کنیم که خداوند متعال برای آن ما را آفریده است، لازمه آن این است که هدف از خلقت انسان را بفهمیم. خداوند متعال حکیم است و همه کارهایش بر اساس حکمت است. یعنی هیچگونه عبث، لغو و بیهودگی در کار خدا نیست. خلقت انسان هم کار خداوند است، لذا صفرمود: «أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاکُمْ عَبَثًا».
بهترین راه برای فهمیدن هدف از خلقت انسان، سخن نورانی خود خالق است که به فرشتگان فرمود: «إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً» بنابر این هدف از خلقت انسان یک چیز است و آن اینکه وی به مقام خلیفةاللهی برسد. راه رسیدن به این مقام هم دو چیز است. یکی معرفت علمی است که می فرماید: «اللَّهُ الَّذِی خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَ مِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ یتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَینَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ وَ أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِکُلِّ شَیءٍ عِلْمًا».
یعنی بدانند که خدای تعالی بر هر چیزی قادر و توانا است و هم بر هر چیزی احاطه علمی دارد و علیم است. دوم عبادت عملی است که می فرماید:
«وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ». این است که در این فراز از دعا از خدای سبحان می خواهیم که به ما کمک کند تا همه وقتمان را صرف معرفت علمی و عبادت عملی شود تا از این طریق بتوانیم به مقام خلیفة اللهی برسیم.
.............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
امام سجاد ع فرمود:
«اِعلَمْ وَيحَكَ يَا بنَ آدمَ! أنَّ قَسوَةَ البِطنَةِ، وَ فَترَةَ المَيلَةِ، و سُكرَ الشِّبَعِ، و غِرَّةَ المُلكِ، مِمّا يُثَبِّطُ و يُبطِئُ عنِ العَمَلِ، و يُنسِي الذِّكرَ، و يُلهِي عنِ اقتِرابِ الأجَلِ» واى بر تو اى فرزند آدم! بدان كه پُرخورى و بیحالی و تنبلىِ و مستى سيرى و غفلتِ حاصل از قدرت، این چهار چیز از چيزهايى است كه سه اثر ویرانگر در زندگی انسان می گذارد. باعث کندی و تنبلی انسان در عمل مى شود، و انسان را از ذكر و یاد خدا باز می دارد، و زمینه غفلت از مرگ را فراهم مى سازد. بحار الأنوار / ۷۸ / ۱۲۹
پنجم این ماه مصادف است با سالروز میلاد با سعادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها. شخصیتی که بعد از مادر بزرگوارش سرآمد زنان عالم است. حضرت زینب علیها سلام حق بزرگی به گردن اسلام و ما مسلمانان دارد. زیرا او دو کار انجام داد که اگر در این دو کار کوتاهی شده بود، دیگر امروز هیچ اثری از اسلام ناب محمدی در دنیا نبود. نخست پاسداری از نهضت خونین کربلا ع و ابلاغ پیام شهیدان کربلا به دنیا. بدون شک اگر ایثارگری و فداکاری و پایداری حضرت زینب نبود، دشمن حادثه کربلا را یا در تاریخ محو می کرد و یا تحریف، و جای مظلوم و ظالم را عوض می کرد. و دوم پرستاری و حفاظت از جان ولی خدا بود. بارها دشمن تصمیم به قتل امام سجاد ع گرفت. کسی که در برابر دشمن ایستاد و ادامه راه امامت و ولایت محمد و آل محمد را تضمین نمود این بانوی بزرگ بود.
روز ولادت چنین شخصیتی به نام روز پرستار نامگذاری کردهاند. مسئله سلامت جسمی اشخاص، جزو اولین مسائل مهم زندگی بشر است. در حدیثی از رسول خدا ص نقل شده است که فرمود: «نِعْمَتانِ مَجْهُولَتانِ: الصَّحَةُ وَالْامانُ». مجموعه نظام پزشکی و بهداشت کشور، تأمین کننده این نعمت بزرگ برای جامعهاند. ولی نقش پرستار در این میان، از همه مهمتر است. زیرا پرستار تمام وقت در خدمت بیمار است و این کار بسیار سخت و دشواری است ولی اجر و پاداش آن هم عظیم است. در اینجا به یک حدیث از پیامبر اعظم ص اشاره می کنم. آن حضرت فرمود: «مَنْ قامَ عَلي مَريضٍ يَوْما وَ لَيْلَةً بَعَثَهُ اللّه ُ مَعَ اِبْراهيمَ الخَليلِ ع فَجازَ عَلَي الصِّراطِ كَالْبَرْقِ اللّامِعِ وَ مَنْ سَعي لِمَريضٍ في حاجَةٍ فَقَضاها خَرَجَ مِنْ ذنُوبِهِ كَيَوْمٍ وَلَدَتْهُ اُمُّهُ» كسي كه يك شبانه روز از بیماری پرستاري نماید، خداوند متعال او را با ابراهيم خليل ع محشور مي كند. و در روز قیامت همچون درخشش برقي از صراط مي گذرد. و كسي كه در برطرف كردن نيازهاي بيماری تلاش كند و نيازهاي او را بر آورد، از گناهان پاک می شود، همانند روزي كه از مادر متولد شده است. فَقَالَ رَجُلٌ مِنَ الْأَنْصَارِ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَإِنْ كَانَ الْمَرِيضُ مِنْ أَهْلِهِ؟» آنگاه مردی از انصار عرض کرد ای رسول خدا هرچند آن بیمار خانواده او باشد؟. «قَالَ مِن أَعْظَمِ النَّاس أَجْراً مَن سَعَى فِي حَاجَةِ أَهْلِه» حضرت یک اصل کلی فرمود و آن اینکه: بالاترین پاداش برای کسی است که در جهت برطرف کردن نیازهای خانواده خویش تلاش می کند. بحارالانوار / ۷۶ / ۳۶۸
خطبههای نمازجمعه شهر شاهدیه یزد در این کانال به صورت هفتگی بارگذاری میگردد.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۳ / ۹ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث ما در خطبه اول در شرح و توضیح دعای شریف مکارم الاخلاق بود. به این فراز از دعا رسیدیم که از خداوند متعال غنی و وسعت روزی را درخواست داریم. «وَ أَغْنِنِي وَ أَوْسِعْ عَلَيَّ فِي رِزْقِكَ».
غنی به معنی بی نیازی است، و نقطه مقابل آن فقر است. در علم کلام در بحث اثبات وجود خداوند متعال به برهان فقر و غنی اشاره شده است که بحث ما اینجا در باره این برهان نیست. بلکه بحث ما در رابطه با غنی نسبت به بنده است که در این فراز از دعا آمده است. این غنی به سه معنی متصور است:
۱- غنی به معنی بی نیازی از مخلوق است بعضی هم گاهی میگویند خدایا ما را محتاج خلقت نگردان. این دعا هرگز مستجاب نخواهد شد زیرا خلاف سنت خداوند متعال است. سنت خدا این است که نیازهای خود را با کمک سایر مخلوقات خدا بر طرف سازد،
۲- غنی به معنی عدم کمبود در ما یحتاج زندگی است.
۳- غنی به معنی غنای نفس، که روح آن همان قناعت است. امیر مؤمنان علی ع از فرزند بزرگوارش امام حسن مجتبی ع این سؤال را پرسید: «فَمَا الْغِنَى؟» بینیازی چیست؟ در پاسخ فرمود: «رِضَا النَّفْسِ بِمَا قَسَمَ اللَّهُ تَعَالَى لَهَا وَ إِنْ قَلَّ وَ إِنَّمَا الْغِنَى غِنَى النَّفْسِ» رضایت نفس از آنچه خداوند روزیش کرده است گرچه کم باشد، و غنا و بینیازی تنها غنای نفس است.
...........
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
حضرت فاطمه س فرمود: «حُبِّبَ إلَىَّ من دُنياكُم ثَلاثٌ: تِلاوَةُ كِتابِ اللّهِ و النَّظَرُ في وَجهِ رَسولِ اللّهِ و الإنفاقُ في سَبيلِ اللّهِ» از دنياى شما محبّت سه چيز در دل من نهاده شد: تلاوت قرآن، و نگاه به چهره رسول خدا ص و انفاق در راه خدا.
.........
در آستانه ایام فاطمیه و شهادت صدیقه اطهر زهرای مرضیه س قرار داریم. این ایام فرصتی است که حد اقل در چهار موضوع در رابطه با حضرت زهرا س تحقیق و مطالعه کنیم. یکی قدر و منزلت زهرای مرضیه س است. و دوم عمق ظلم و ستمی که مسلمانان صدر اسلام به آن بزرگوار روا داشتند. و سوم علت انحراف مسلمانان و چهارم تحقیق و تبیین خطبه فدکیه است.
..........
امام عزیز و راحل در باره بسیج یک تعبیر بسیار راهگشا دارند، امام میفرماید: «اگر بر کشوری نوای دلنشین تفکر بسیجی طنین انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید و الّا هر لحظه باید منتظر حادثه ماند».
هفته بسیج فرصتی است که این تفکر را خوب بشناسیم و آن را در پایگاه های بسیج و جامعه نهادینه و ترویج نماییم.
قران کریم در آیات ۱۴۶ سوره مبارکه آل عمران به بعد چند مشخصه برای این تفکر را بیان نموده است. «وَكَأَيِّن مِّن نَّبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ». ربیون تربیت شدگان مکتب انبیاء هستند که همواره در خط آنها حرکت میکنند. این بسیجیان دارای چند مشخصه اند.
۱- سخنی های روزگار هرگز آنها را خسته نمی کند. «فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ».
۲- هرگز در برابر دشمن احساس ضعف و ناتوانی نمی کنند. «وَمَا ضَعُفُوا».
۳- در انجام وظایفشان کوتاهی نمی کنند. «وَمَا اسْتَكَانُوا».
۴- اهل صبر و پایداری اند. «وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ».
۵- اهل ذکر و دعا و معنویت هستند. «وَمَا كَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّا أَن قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِي أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ».
۶- اهل احسان و نیکوکاری هستند. «وَاللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ».
آنگاه در باره پاداش آنها در دنیا و آخرت چنین می فرماید: «فَآتَاهُمُ اللَّهُ ثَوَابَ الدُّنْيَا وَحُسْنَ ثَوَابِ الْآخِرَةِ».
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۰ / ۹ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ أَغْنِنِي وَ أَوْسِعْ عَلَيَّ فِي رِزْقِكَ».
این فراز از دعا دو بخش دارد، بخش نخست آن غنی بود که اشاره شد. اما بخش دوم درخواست توسعه در رزق است، می فرماید: «وَ أَوْسِعْ عَلَيَّ فِي رِزْقِكَ». مفهوم رزق در قرآن کریم و روایات اسلامی بسیار وسیع و گسترده است و محدود به جنبههاى مادى زندگی بشر نمی شود، بلکه تمام بهره های مادی و معنوی انسان می شود. میزبان و سفرهدار عالم هستی و رازق همه موجودات عالم خداوند متعال است. «وَ مَا مِن دَابَّةٍ فىِ الْأَرْضِ إِلَّا عَلىَ اللَّهِ رِزْقُهَا» هود / ۶
منتهی خداوند متعال به برخی وسعت روزی می دهد و به برخی تنگ و سخت می گیرد. «أَنَّ اللَّهَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاءُ وَيَقْدِرُ» روم / ۳۷
عوامل وسعت روزی
۱- کار و تلاش
سنت خداوند این است که هر کسی را به اندازه کار و تلاشش به او روزی دهد. «وَأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ» نجم / ۳۹
۲- تقوا
«وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ» طلاق / ۳
۳- همدلی اهل خانه
امام صادق ع فرمود: «أَیُّما أَهلِ بَیْتٍ اُعْطُوا حَظَّهُمْ مِنَ الرِّفْقِ فَقَدْ وَسَّعَ اللّهُ عَلَیْهِمْ فِی الرِّزْقِ».
۴- خوش رفتاری با همسایه
امام صادق ع فرمود: «حُسْنُ الْجَوارِ یَزِیدُ فِی الرِّزقِ»
۵-صله رحم و ارتباط با خویشاوندان
پیامبر گرامی اسلام ص فرمود: «مَنْ سَرَّهُ أَنْ یَمُدَّ اللّهُ فِی عُمُرِهِ وَأَنْ یَبْسُطُ لَهُ فِی رِزْقِهِ فَلْیَصِلْ رَحِمَهُ»
۶-خوش رفتاری با مردم
«کَفُّ الاَْذَی وَقِلَّةُ الصَّخَبِ یَزِیدانِ فِی الرِّزقِ».
................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
مردی همسرش را به نزد حضرت زهرا فرستاد تا این سؤال را بپرسد که آیا او از شیعیان اهل بیت ع هست یا خیر؟ حضرت در پاسخ یک مشخصه کلی بیان فرمود. به آن خانم گقتند به شوهرت بگو: «اِن کُنتَ تَعمَلُ بَما اَمَرناکَ و تَنتَهی عَمّا زَجَرناکَ عنهُ، فَأنتَ مِن شیعَتِنا، وَ إلاّ فَلا» اگر به آنچه تو را فرمان داده ایم عمل کنی، و از آنچه تو را از آن نهی کرده ایم بپرهیزی، تو از شیعیان مایی، و گرنه از شیعیان ما نیستی. بحارالانوار/ ۶۸ / ۱۵۴
...........
۱۰ آذر سالروز شهادت مرحوم آیت الله مدرس است. این اولاد پیامبر در سال ۱۳۱۶ به دست عمالان رضا خان آن هم در غربت و در نهایت مظلومیت و در حال روزه به شهادت رسید. در تقویم انقلاب اسلامی سالروز شهادت این مرد الهی را به نام روز مجلس نامگذاری کرده اند. پایان سال جاری انتخابات مجلس شورای اسلامی را داریم، از هم اکنون تبلیغات دشمن شروع شده است که انتخابات مجلس کمرنگ برگزار شود.
مجلس از جمله حساسترین و موثرترین نهاد قانونی است که نمایندگان مردم با طرح و لایحه قوانین را وضع نموده و پس از ابلاغ به دولت بر درستی اجرای آن نظارت میکنند. این کار اصلی نمایندگان مجلس است. چنین نماینده ای باید حد اقل دارای چهار ویژگی باشد.
۱- تدیّن
یک نماینده باید به خدا و روز قیامت و به اسلام و مبانی دینى و آرمانهای انقلاب اسلامی معتقد باشد و به آن عمل کند. این همان التزام عملی است که در قانون آمده است. نماینده متدین هرگز قانون خلاف شرع تصویب نمی کند، به ملت خیانت نمی کند. به دنبال منافع شخصی و حزبی نیست. از موقعیت خویش سوء استفاده نمی کند. از تریبون مجلس سخن خلاف واقع نمی گوید.
۲- توانایی و کارآمدی
یک نماینده باید كارآمد و توانا باشد. یعنی بتوانند وظایفى را كه بر عهده اش گذاشته شده است، به نحو احسن انجام وظیفه کند.
۳- دلسوزی
یک نماینده باید دلسوز مردم باشد، به خصوص برای طبقات ضعیف جامعه، بیشتر باید كار كند. هرگز خود را وامدار ثروتمندان و احزاب نبیند.
۴- شجاعت
ویژگی چهارم این است كه باید شجاع باشد. هرگز مرعوب دشمن نشود. اگر نماینده شجاع باشد در عرض بیست دقیقه برجام سراسر ضرر را به تصویب نمی رساند. نماینده شجاع می شود مدرس که وقتی رضا خان قلدر یقه او را می گیرد و می گوید سید از جان چه می خواهی ؟ می گوید می خواهم تو نباشی.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۷ / ۹ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ لاَ تَفْتِنِّي بِالنَّظَرِ وَ أَعِزَّنِي»
در ادامه شرح و توضیح دعای مکارم الاخلاق به این فراز رسیدیم که می فرماید: «وَ لَا تَفْتِنِّي بِالنَّظَرِ». و مرا به وسیله نگاه کردن، مورد فتنه قرار مده.
شارحین این دعای شریف فتنه در این جمله را به معنی آزمایش گرفته اند. در حالی که امتحان سنت حتمی خداوند متعال است. بنابراین فتنه در این جمله به معنی دیگری است. در قرآن کریم واژه فتنه به پنج معنی استعمال شده است.
۱- امتحان و آزمایش
«إِنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَ أَوْلاَدُكُمْ فِتْنَةٌ» اموال و فرزندانتان فقط وسيله آزمايش شما هستند. تغابن / ۱۵
۲- شكنجه دادن
«إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ» آنان كه مردان و زنان با ايمان را شكنجه می دادند. بروج / ۱۰
۳- عذاب الهی
«وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لاَتُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً» از عذاب الهی بپرهيزيد كه تنها دامنگير ظالمان نمى شود. انفال/ ۲۵
۴- مصيبت و سختی
«وَ إِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انقَلَبَ عَلَى وَجْهِهِ» آنان که پایه ایمان محکمی ندارند، اگر مصيبت و سختی به آنها برسد، دگرگون مى شوند. حج / ۱۱
۵- فساد
«تَكُنْ فِتْنَةٌ فِى الأرْضِ وَ فَسَادٌ كَبِيرٌ» این کار شما ﻓﺘﻨﻪ ﻭ ﻓﺴﺎﺩﻱ ﺑﺰﺭﮒ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ. انفال / ۷۳
در میان این معانی مختلف آنچه با این جمله از دعا سازگارتر است، همان معنی عذاب است یعنی خدایا من را به خاطر نگاه کردن مجازات و عذاب نکن.
علت اینکه در میان حواس پنجگانه، تنها چشم را بیان نموده این است که «اولا» چشم دروازه دل است. هر آنچه دیده بیند دل کند یاد. «ثانیا» بهره برداری انسان از چشم در زندگی بیشتر از سایر حواس است.
..........
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الباقِرُ ع مَنْ سَبَّحَ تَسْبِيحَ اَلزَّهْرَاءِ ع ثُمَّ اِسْتَغْفَرَ غُفِرَ لَهُ وَ هِيَ مِائَةٌ بِاللِّسَانِ وَ أَلْفٌ فِي اَلْمِيزَانِ وَ تَطْرُدُ اَلشَّيْطَانَ وَ تُرْضِي اَلرَّحْمَنَ». امام باقر ع فرمود: هرگاه تسبیح حضرت زهرا س بگویید و پس از آن استغفار کنید، گناهان شما بخشیده می شود. این تسبیح به حسب ظاهر صد ذکر است ولی در میزان اعمال یک هزار ذکر نوشته می شود، و باعث طرد شیطان و خوشنودی خداوند می گردد. وسائل الشیعهٔ / حدیث ۸۳۹۲
تسبیح حضرت زهرا س یکی از برکات ماندگار و خیر کثیر کوثر قرآن است که نصیب ما شده است. در روایت آمده است که اگر چیزی بهتر از این در دنیا وجود داشت پیامبر اسلام ص همان را به دخترش هدیه می داد. تسبیح حضرت زهرا س زمان خاصی ندارد ولی در دو زمان بیشتر سفارش شده است. یکی در هنگام خوابیدن و دوم بعد نمازهای واجب و مستحب.
...........
شاید این سؤال به ذهن آید که فتنه گران صدر اسلام چگونه توانستند جریان غدیر را به سقیفه تبدیل کنند و جامعه مسلمین هم تسلیم آنان شوند و آن را بپذیرند. فتنه گران از جنگ شناختی وارد شدند. چیزی که امروز محور کار دشمن در مقابله با جمهوری اسلامی است.
جنگ شناختی یکی از شاخه های جنگ نرم است. یعنی قوه شناخت و درک مردم را با سلاح رسانه و تبلیغ مورد هدف قرار می دهند.
دشمن در جنگ شناختی سه هدف را دنبال می کند.
۱- تغییر در باورها و ارزشها.
۲- تغییر در اخلاق و رفتارها.
۳- تغییر در سبک زندگیها.
اهل سقیفه برای رسیدن به این هدفشان از چهار عنصر استفاده کردهاند.
۱- عنصر حادثهسازی
دشمن از هر حادثهای برای زدن جرقه ممکن است استفاده کند.
۲- عنصر روایت گری
آنان با دروغ و شایعه سازی افکار عمومی را در اختیار خود میگیرند و اذهان مردم را از واقعیتها دور می سازند.
۳- عنصر فضا سازی
دشمن با تبلیغات گسترده فضای جامعه را مسموم نموده و فضای جامعه را به نفع خودش مصادره می کند
۴- عنصر شعار سازی
شعار سازی رمز عملیات روانی دشمن است که در اذهان مردم، دروغ را بر اثر تکرار تبدیل به واقعیت می کند.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۴ / ۹ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَاَعِزَّني وَلا تَبْتَلِيَنّي بِالْكِبْرِ» از جمله درخواست های ما در این فراز از دعا عزت است.
معنایی که در لغت عربی برای کلمه عزت آمده است، غیر از آن چیزی است که در فارسی گفته می شود. در فارسی کلمه عزیز به کسی گفته می شود که در بین مردم محبوبیت دارد و همه به او احترام می گذارند، ولی در لغت عربی عزیز به معنی نفوذ ناپذیر است. حالتی است که نمی گذارد انسان مقهور و زبون چیزی و یا کسی گردد و خود را در برابر آن ببازد.
همه ما خواهان و نیازمند چنین عزتی هستیم، ولی راه آن را نمی دانیم، گاهی برای رسیدن به عزت متکی به چیزی می شویم که خود ذلیل و حقیر است. مثل این که کسی برای رسیدن به عزت، متکی به مال می شود، متکی به مقام می شود، به دوست، دشمن، قدرت، شهوت و امثال آن متکی می شود. اما غافل از اینکه اینها خود حقیر و ذلیل هستند. و عزت در دست دیگری است. ما باید از کسی عزت بخواهیم که هم خود عزیز است و هم عزت و ذلت در دستان او است. «تُعِزُّ مَن تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَن تَشَاءُ» است. لذا راه را به ما نشان داد و فرمود: اگر طالب عزت هستید بروید در خانه خدا. «مَن كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعًا». آنگاه در ادامه آیه شریفه می فرماید: راه رسیدن به عزت هم دو چیز است: ایمان و عمل صالح. «إِلَیْهِ یَصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ یَرْفَعُهُ». فاطر / ۱۰
.....................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ عَلِیٌّ ع إنّ اللّهَ تَعالی إطَّلَعَ إلَى الأرضِ فَاختارَ لَنا شِيعَةً: يَنصُرُونَنا، و يَفرَحُونَ لِفَرَحِنا، و يَحزَنُونَ لِحُزنِنا، و يَبذُلُونَ أنفُسَهُم و أموالَهُم فِينا، فاُولئكَ مِنّا و هُم مَعَنا في الجِنانِ» حضرت علی ع فرمود: خداوند سبحان نظری به زمين انداخت و در میان بندگانش براى ما شیعیانی برگزید که دارای چهار ویژگی اند: همواره بار و یاور هستند. در هنگام شادی ما شادند. در هنگام غم و اندوه ما اندوهناکند. در راه ما، جان و مال خود را نثار می كنند. آنان از ما هستند و در بهشت نیز با ما خواهند بود. غررالحکم / حدیث ۲۰۴۹
.................
یکی از برکات ماندگار اهل بیت ع برای ما همین زیارتنامه ها است که به ما رسیده است. ما نباید این زیارتنامه ها را تنها بخاطر ثوابش بخوانیم بلکه محتوای آنها را باید با دقت نگاه کنیم. اینها دریایی از معارف الهی را در اختیار ما می گذارند، از جمله زیارتنامه ها زیارتی است که از امام باقر ع در باره حضرت زهرا س به ما رسیده است که چهار نکته مهم در آن نهفته است.
نکته نخست مربوط به حضرت زهرا س است. خطاب به ای حضرت چنین می گوییم. «اَلسَّلامُ عَلَیکِ يا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللهُ الَّذي خَلَقَكِ قَبْلَ اَنْ يَخْلُقَكِ» امتحان سنت خداوند متعال است ، زهرای مرضیه س نیز از این سنت مستثنی نیست. منتهی خداوند گواهی می دهد که آن حضرت در این آزمون سربلند و پیروز بیرون آمد. «فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صابِرَةً».
خداوند متعال حضرت ابراهیم را امتحان نمود، و جایزه پیروزیش در امتحان را امامت قرار داد و فرمود: «إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا»، همین پاداش را خداوند به حضرت زهرا س عطا می کند و امامت را در نسل او قرار می دهد.
جمله دوم در باره باورها و اعتقادات ما است که به آن حضرت عرض می کنیم که ما شما را دوست می داریم و مقام و منزلت شما را تصدیق می کنیم و در برابر آنچه پیامبر اسلام و امیرمؤمنان علی ع فرمودند تسلیم هستیم. «وَ زَعَمْنااَ نّا لَكِ اَوْلِيآءُ وَ مُصَدِّقُونَ وَ صابِرُونَ لِكُلِّ ما اَتانا بِهِ اَبُوكِ، صَ وَاَتي بِهِ وَصِيُّهُ ع».
جمله سوم درخواست ما از حضرت زهرا است که اگر باور مارا تصدیق می نماید دست ما را گرفته و در جوار پیامبر و علی ع جای دهد. «فَاِنّا نَسْئَلُكِ اِنْ كُنّا صَدَّقْناكِ اِلاّ اَ لْحَقْتِنا بِتَصْديقِنا لَهُما».
نکته چهارم مربوط به ثمره ولایت اهل بیت ع است. و آن اینکه ما به واسطه ولایت اهل بیت از آلودگیها پاک می شویم. «لِنُبَشِّرَ اَنْفُسَنا بِاَ نّا قَدْ طَهُرْنا بِوَلايَتِكِ».
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَاَعِزَّني وَلا تَبْتَلِيَنّي بِالْكِبْرِ» از جمله خواسته های ما آز خداوند متعال این است که ما را به بیماری کبر مبتلا نسازد. زیرا بیماری تکبر از جمله رذائل اخلاقی است که سرچشمه بسیاری از عیوب و گناهان است. چنانچه حضرت علي ع فرمود: «إيّاكَ و الكِبرَ، فإنّهُ أعظَمُ الذُّنوبِ و ألأَمُ العُيوبِ، و هُو حِليَةُ إبليسَ» از تكبّر بپرهیز، زیرا تکبر بزرگترين گناه، و ریشه تمام عیبها، و زيور ابليس است.
منشاء نخستین گناهی که در این عالم رخ داد تکبر بود. هنگامی که فرمان الهی بر سجده بر آدم به فرشتگان داده شد همه اطاعت کردند جز ابلیس. علت مخالفت شیطان همین صفت تکبر بود. «أَبَىٰ وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِينَ».
اگر نگاهی به تاریخ بیاندازیم، می بینیم که خط مقدم مخالفین انبیاء الهی ع همین افراد متکبر و خودخواه بوده اند.
روایتی بس عجیب از پیامبر اسلام ص در باره تکبر نقل شده است. در روایت آمده است که رسول خدا ص به جمعی برخورد کرد که اطراف شخصی را گرفته بودند، پرسیدند برای چه دور او را گرفتید؟ گفتند این شخص دیوانه است. حضرت فرمود: «لَيْسَ هَذَا بِمَجْنُونٍ وَ لَكِنَّهُ الْمُبْتَلَى» این شخص دیوانه نیست، بلکه مریض است. «أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِالْمَجْنُونِ حَقِّ الْمَجْنُونِ؟» آیا میخواهید مجنون واقعی را به شما معرفی کنند، گفتند آری. فرمود: دیوانه های واقعی پنج گروه هستند:
۱- «الْمُتَبَخْتِرُ فِي مِشْيَتِهِ».
۲- النَّاظِرُ فِي عِطْفَيْهِ».
۳- «الْمُحَرِّكُ جَنْبَيْهِ بِمَنْكِبَيْهِ».
۴- «يَتَمَنَّى عَلَى اللَّهِ جَنَّتَهُ وَ هُوَ يَعْصِيهِ».
۵- «الَّذِي لَا يُؤْمَنُ شَرُّهُ وَ لَا يُرْجَى خَيْرُهُ».
در این دعا از خداوند میخواهیم که ما را از شر این صفت خطرناک محفوظ بدارد.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
در آستانه میلاد حضرت مسیح ع قرار داریم کلامی از آن پیامبر عظیم الشأن در آغاز خطبه دوم عرضه بدارم. از امام صادق ع از امیر مؤمنان علی ع روایت شده است که حضرت عیسی ع فرمود: «طُوبَى لِمَنْ كَانَ صَمْتُهُ فِكْراً وَ نَظَرُهُ عَبَراً وَ وَسِعَهُ بَيْتُهُ وَ بَكَى عَلَى خَطِيئَتِهِ وَ سَلِمَ اَلنَّاسُ مِنْ يَدِهِ وَ لِسَانِهِ» از امام صادق ع از آباء بزرگوارش از مولا على ع روایت شده است كه عيسى بن مريم ع فرمود: خوشا به حال كسى كه سكوت او همراه با فکر کردن است، و با نگاه عبرت آموزی به هر چیزی نگاه می کند، و در خانه سخت گیر نیست و گشایش در خانواده دارد، و بر گناهانش می گريد، و مردم از دست و زبان او در امان هستند. خصال / باب الخمسه/ حدیث ۶۲
...............
ماه دی از ماههای پرحادثه در نظام جمهوری اسلامی است. حادثه های بسیار تلخ و بسیار شیرین. از کشف حجاب رضاخانی ملعون تا توهین و جسارت به مرجعیت شیعه و امام راحل و قیام مردم قم و شروع نهضت اسلامی و فرار محمد رضا شاه پهلوی، تا شهادت سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی همه از حوادث ماه دی هست که نباید از اذهان مردم خارج شود، و لیکن نهم دی از روزهای بسیار ممتاز است. روزی است که ملت ایران در یک آزمون بزرگ الهی پیزو و سربلند بیرون آمدند. روزی است که مردم با حضور در میدان بساط هشت ماه فتنه گری فتنه گران را برچیدند. رسول گرامی اسلام ص فرمود: «لَیسَ الأعمى مَن یَعْمَى بَصرُهُ، إنَّما الأعمى مَن تَعْمَى بَصیرتُهُ» نابینا کسی نیست که چشمانش نمی بیند، بلکه نابینای واقعی کسی است که بصیرت ندارد. نهج الفصاحه / حدیث ۲۳۷۳
ما امروز بیش از گذشته نیاز به این بصیرت داریم. چرا که امروز دشمن با سلاح رسانه و جنگ شناختی به جنگ با آمده است. آنچنان فضا را غبار آلود می سازند که تشخیص حق از باطل، راست از دروغ بسیار سخت و دشوار شده است. تنها راه آن داشتن بصیرت و فهم عمیق از وقایع است. زیرا اگر بصیرت نباشد، جریان خوارج پیش می آید که در زندگی ظاهر قرآن را در آغوش می گیرند ولی با باطن قرآن و حقیقت قرآن می جنگند.
..........
۱۳ ماه جمادی الثانی سالروز ارتحال بانوی بزرگ اسلام حضرت ام البنین است. در تقویم انقلاب اسلامی این روز را روز تکریم از مادران و همسران شهدا نامگذاری کردهاند. مؤمن گاهی بهمرحلهای میرسد که در راه اسلام و برای خشنودی خدا جان خود را فدا میکند، تا به مقام «عند ربهم یرزقون» می رسد. اما گاهی در راه خدا فدایی می دهد. حضرت ابراهیم ع فدایی داد تا به مقام امامت رسید. «إنی جاعلک للناس اماما» در شأنش نازل شد. مادران شهدا در راه خدا فدایی دادند حرفشان این بود «بِأَبِی أَنْتُمْ وَ أُمِّی وَ أَهْلِی وَ مَالِی وَ أُسْرَتِی» همه هستی ما فدای شما باد. اینکه حضرت ام البنین در میان سایر زنهای علی ع درخشید علت آن این بود که در راه خدا فدایی داد.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۸ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ عَبِّدْنِي لَكَ وَ لاَ تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ»
در این فراز از دعا دو چیز از خداوند متعال درخواست داریم. نخست درخواست اصل عبادت است، و دوم حفظ عبادت از آفت است.
اما جمله نخست: «وَ عَبِّدْنِي لَكَ» خدایا من را بنده خودت قرار بده. یکی از شاخه های توحید، توحید عبادی است. توحید در عبادت سر فصل دعوت همه انبیاء الهی بوده است.برای نمونه چند مورد را عرض کنم.
۱- حضرت نوح ع: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَىٰ قَوْمِهِ فَقَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ» مومنون / ۲۳
۲- حضرت هود ع: «وَإِلَىٰ عَادٍ أَخَاهُمْ هُودًا قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ». هود / ۵۰
۳- حضرت صالح ع: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَىٰ ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ» نمل / ۴۵
۴- حضرت ابراهیم ع: «وَإِبْرَاهِيمَ إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ اعْبُدُوا اللَّهَ». عنکبوت/ ۱۶
۵- حضرت شعیب ع: «وَإِلَىٰ مَدْيَنَ أَخَاهُمْ شُعَيْبًا فَقَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ» عنکبوت/ ۳۶
این توحید در عبادت که روح دعوت انبیاء است چیست؟
شخصی همین سؤال را از امام صادق ع کرده و گفت: «مَا حَقِیقَةُ الْعُبُودِیةِ؟» حضرت در پاسخ فرمود: حقیقت بندگی خدا سه چیز است.
۱- «أَنْ لَا یرَی الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ فِیمَا خَوَّلَهُ اللهُ إِلَیهِ مِلْکاً. فَإِذَا لَمْ يَرَ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ فِيمَا خَوَّلَهُ اللهُ تَعَالَى مِلْكاً هَانَ عَلَيْهِ الْإِنْفَاقُ فِيمَا أَمَرَهُ اللهُ تَعَالَى أَنْ يُنْفِقَ فِيهِ».
۲- «وَ لَا یدَبِّرُ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ تَدْبِیراً. وَ إِذَا فَوَّضَ الْعَبْدُ تَدْبِيرَ نَفْسِهِ عَلَى مُدَبِّرِهِ هَانَ عَلَيْهِ مَصَائِبُ الدُّنْيَا».
۳- «وَ جُمْلَةُ اشْتِغَالِهِ فِیمَا أَمَرَهُ اللهُ تَعَالَی بِهِ وَ نَهَاهُ عَنْهُ. وَ إِذَا اشْتَغَلَ الْعَبْدُ بِمَا أَمَرَهُ اللهُ تَعَالَى وَ نَهَاهُ لَا يَتَفَرَّغُ مِنْهُمَا إِلَى الْمِرَاءِ وَ الْمُبَاهَاةِ مَعَ النَّاسِ».
آنگاه حضرت فرمود: «فَإِذَا أَكْرَمَ اللهُ الْعَبْدَ بِهَذِهِ الثَّلَاثِ هَانَ عَلَيْهِ الدُّنْيَا وَ إِبْلِيسُ وَ الْخَلْقُ وَ لَا يَطْلُبُ الدُّنْيَا تَكَاثُراً وَ تَفَاخُراً وَ لَا يَطْلُبُ عِنْدَ النَّاسِ عِزّاً وَ عُلُوّاً وَ لَا يَدَعُ أَيَّامَهُ بَاطِلًا. فَهَذَا أَوَّلُ دَرَجَةِ الْمُتَّقِينَ». بحارالانوار/ ۱ / ۲۲۴
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۸ / ۱۰ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
امام صادق ع فرمود: «فَمَن فَتَحَ الله عَینَ قَلبِهِ وَ بَصیرَهَ عَینهِ بِالاعتِبارِ فَقَد أعطاهُ مَنزِلَهً رفیعَهً وَ زُلفَهً عظیمَهً» کسی که خداوند متعال چشم دل و دیده ی بصیرتش را برای عبرت گیری باز نموده در واقع مقامی والا و مرتبتی بزرگ به او عنایت کرده است.» بحارالانوار / ۸۱ / ۳۲۶
...............
در آستانه ایام الله نه دی و روز بصیرت قرار داریم. انبیاء الهی ع برای تحقق حق و محو باطل در جامعه روی سه مطلب بسیار تأکید داشتند:
۱- مردم حق را از باطل بشناسند.
۲- حق را انتخاب کنند و باطل را رها سازند.
۳- راه حق را با قدرت تا پایان زندگی ادامه دهند.
بسیاری از مردم بودند و هستند که در این سه مطلب بی راهه رفته و می روند. یا قدرت تشخیص حق از باطل را ندارند، و یا در انتخاب دچار اشتباه می شوند، و یا در ادامه دادن راه حق باز می مانند. آن چیزی که می تواند انسان را در تحقق این امر کمک کند، بصیرت است. امیر مؤمنان علی ع برای انسان های با بصیرت هفت شاخص بیان نمود: «فَإِنَّمَا الْبَصِيرُ»:
۱- «مَنْ سَمِعَ فَتَفَكَّرَ» هر چه بشنود در باره آن فکر می کند.
۲- «وَ نَظَرَ فَأَبْصَرَ» و به هر چیزی با دقت نگاه می کند و بینا می شود.
۳- «وَ انْتَفَعَ بِالْعِبَرِ» از تاریخ و سرنوشت دیگران عبرت می گیرد.
۴- «ثُمَّ سَلَكَ جَدَداً وَاضِحاّ» راه روشن و صاف انتخاب می کند.
۵- «يَتَجَنَّبُ فِيهِ الصَّرْعَةَ فِي الْمَهَاوِي» مواظب است در چاه معصیت، هوی و هوس، چاه دنیا نیفتد.
۶- «وَ الضَّلَالَ فِي الْمَغَاوِي» شبهات باعث گمراهی او نمی شود.
۷- «وَ لَا يُعِينُ عَلَى نَفْسِهِ الْغُوَاةَ، بِتَعَسُّفٍ فِي حَقٍّ، أَوْ تَحْرِيفٍ فِي نُطْقٍ، أَوْ تَخَوُّفٍ مِنْ صِدْقٍ» گمراهان را از طريق سازشکارى در حق، يا تحريف در سخن يا ترس از راستگويى بر خود مسلّط نمی سازد.
روز بصیرت یعنی ما خود را با این شاخص های هفتگانه تطبیق دهیم و بسنجیم.
............
میلاد با سعادت حضرت صدیقه اطهر زهرای مرضیه س در پیش داریم. ولادت حضرت زهرا یکی از جریانات استثنایی و منحصر به فرد در تاریخ زندگی بشر است. زیرا هنگامی که اراده حق تعالی بر این قرار گرفت که دنیا را به نور زهرای اطهر س منور سازد، به پیامبر اسلام ص و حضرت خدیجه س دستور می دهد، معتکف شوند و به دور از مردم به عبادت خدا بپردازند. و آنگاه که فاطمه س به او عنایت فرمود: دستور به شکر گزاری آن هم به یک شیوه خاص نمود: «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ». سالروز ولادت چنین شخصیتی به نام روز زن نامیدند. یعنی زن مسلمان باید در مسائل خاص مربوط به زنان، نظیر خانه داری، همسر داری، تربیت فرزند و امثال آن از زهرای مرضیه الگو بگیرند.. و گرنه صدیقه اطهر س به عنوان یک انسان کامل، همانند انبیا و ائمه معصومین ع الگوی مردان و زنان عالم است.
https://eitaa.com/mesbah_jome