خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۷ / ۱۱ / ۱۴۰۱
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ» احزاب / ۷۰
نخستین چیزی که در این شریفه، خداوند متعال از اهل ایمان خواسته است، رعایت تقوای الهی است.
هیچ چیزی به اندازه تقوا در قرآن کریم و روایات اسلامی بر آن تاکید نشده است. و هیچ چیزی هم برا بشر آثار و برکاتش چون تقوا نیست. امام صادق ع فرمود: کسی که تقوا را رعایت کند، هر چه خیر در دنیا و آخرت است نصیب او می گردد. «أصابَ الَخيرَ كُلَّهُ فِي الدُّنيا وَالآخِرَةِ».
امیر مؤمنان علی ع در خطبه ۲۳۰ نهجالبلاغه در باره آثار تقوا می فرماید: تقوا كليد پاكى و درستى است، و اندوخته اى براى قیامت، و باعث آزادى از هر نوع بردگی، و رهايى از هر نابودى است. به وسيله تقواست كه جوينده حقیقت به مطلوبش مى رسد و گريزانِ از بدبختی رهايى مى يابد و آرزومند به خواسته هایش مى رسد.
این تقوا با این همه عظمت چیست؟ تقوا سه رکن دارد، یک رکن آن جهت گیری درونی به سوی خوبیها و نیکها است. دوم پرهیز و خویشتن داری از زشتیها و بدیها است. سوم داشتن انگیزه الهی در این دو امر است. اگر کسی چنین شد می شود محبوب خدا. إن الله یحب المتقین.
...............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
در آستانه ولادت با سعادت امام جواد ع قرار داریم ضمن عرض تبریک، یک روایت از محضر آن بزرگوار استفاده کنیم، فرمود: «ثَلَاثٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ لَمْ يَنْدَمْ تَرْكُ الْعَجَلَةِ وَ الْمَشُورَةُ وَ التَّوَكُّلُ عِنْدَ الْعَزْمِ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَل». سه چيز است كه هر كس آن را داشته باشد، پشميان نگردد: پرهیز از عجله، مشورت كردن، سوم توكل بر خدا در هنگام تصميم گيري.
.......
در آستانه ایام الله دهه فجر قرار داریم. روزهایی که خداوند متعال فرمان یاد آوری آن را داده است. «وَذَكِّرْهُم بِأَيَّامِ اللَّهِ». در باره این ایام از جهات مختلف لازم است دقت شود. یکی از آن جهات را این هفته اشاره می کنم.
امام راحل با انقلاب اسلامی یک راه جدیدی غیر از راه شرق و غرب به روی مردم دنیا گشود و آن راه اسلام ناب محمدی بود.از همین جهت نظام سلطه تاب تحمل آن را نداشت و شرق و غرب را بر علیه جمهوری اسلامی بسیج کرد. بدین جهت از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، دشمنان داخلی و خارجی نظام جمهوری اسلامی، برای رسیدن به یکی از این سه هدف، از تمام ابزارهایی که داشتند استفاده کردند:
۱- انقلاب اسلامی را از اساس سرنگون سازند.
۲- انقلاب اسلامی را از مسیر اصلیش که حاکمیت اسلام ناب محمدی ص است منحرف سازند.
۳- و یا حد اقل جلو پیشرفت و صدور انقلاب اسلامی به سایر کشورها بگیرند.
اما به فضل الهی در همه آنها ناکام ماندند اگر چه مشکلاتی هم برای نظام اسلامی به وجود آوردند. ولی امروز برنامه دشمن، جنگ رسانهای است که در چند محور کار می کنند. و راه مبارزه با این توطئه هم، جهاد تبیین است، یعنی آگاه کردن مردم و رسوا نمودن دشمن است.
یکی از دسیسه های خطرناک دشمن تحریف تاریخ است. آنها روی دو چیز سرمایه گذاری می کنند.
۱- تطهیر نظام منحوس و کثیف پهلوی و برجسته کردن خدمات ناچیز آن دوران سیاه است.
۲- ناکارآمد نشان دادن و ناچیز شمردن خدمات نظام اسلامی است. دشمن با این کار هم اسلام را در اداره امور ضعیف معرفی می کند. و هم امید و اعتماد به آینده انقلاب را از ما و فرزندان ما بگیرد.
دومین برنامه رسانه ای دشمن معرفی الگوی غربی و نادرست به نسل امروز ما است.
سومین برنامه رسانه ای دشمن تقویت روحیه بی تفاوتی در مردم است، امیر مؤمنان علی ع انسانهای بی تفاوت را مرده متحرک و یا حیوان صفت معرفی نموده است.
چهارمین برنامه دشمن کمرنگ کردن معنویت و اخلاق در سطح جامعه است.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۴ / ۱۱ / ۱۴۰۱
خطبه اول
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا».
دومین چیزی که خداوند متعال از اهل ایمان خواسته است این است که با «قول سدید» سخن بگویند. در قرآن کریم دو مرتبه در کنار سفارش به تقوا، به قول سدید توصیه شده است. یکی در سوره مبارکه نساء است که می فرماید: «فَلْیَتَّقُوا اللَّهَ وَ لْیَقُولُوا قَوْلاً سَدیداْ». و یکی هم در همین آیه ۷۰ سوره مبارکه احزاب است که می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدیداً». قول سدید از جمله مفاهیم قرآنی است که وزن بسیار بالایی دارد و باید در بین مسلمانان تبدیل به یک فرهنگ گردد. و همه با «قول سدید» حرف بزنند و بنویسند.
«قول سدید» سخنی است که بی پایه و اساس نیست. بلکه از هر جهت مستند و محکم و استوار است. حرفی است که می تواند همچون یک سد محکم جلو سیلاب های دروغ و سخن باطل را بگیرد. جامعه ما نیاز به قول سدید دارد. حرف بی اساس نزنیم، قضاوت بیجا نکنیم، دروغ نگوییم، از غیبت و تهمت و سخن چینی دوری کنیم. اینها همه قول غیر سدید است.
آنگاه در ادامه آیه شریفه می فرماید: اگر تقوا را رعایت کردید، و درست و منطقی سخن گفتید، خداوند متعال دو چیز به شما عطا می کند.
۱- «يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ». کارهایتان اصلاح میکند.
۲- «وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ». گناهانتان را می آمرزد.
................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
میلاد با سعادت امیر مؤمنان علی ع را تبریک می گویم و یک سخن نورانی از محضر آن بزرگوار در آغاز خطبه دوم عرضه می دارم. فرمود: «ثَلاثَةٌ مَنْ حَفِظَهُنَّ کانَ مَعْصُوماً مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ وَ مِنْ کلِّ بَلِیةٍ: مَنْ لَمْ یَخُلّ بِامْرَأَةٍ لا یَمْلِکُ مِنْها شَیْئاً، وَ لَمْ یَدْخُلْ عَلی سُلْطانٍ، وَ لَمْ یُعِنْ صاحِبَ بِدْعَةٍ بِبِدْعَتِهِ» سه چیز است که هرکس آنها را داشته باشد از گزند شیطان و هر بلیه ای در امان است: کسی که با زنان نامحرم خلوت نکند، با سلطان ظالم رابطه نداشته باشد، با بدعت گزاری در بدعتش همکاری نکند. بحارالانوار / ۷۴ / ۱۹۷
...........
یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی احیای سنت اعتکاف است. قبل از انقلاب، به ندرت سنت اعتکاف برگزار می شد، و مردم کمتر با آن آشنا بودند، اما امروز هزاران انسان مومن که اکثر آنها هم جوانها هستند، در سراسر ایران در مساجد معتکف می شوند. در اهمیت سنت اعتکاف همین بس که خداوند متعال به دو پیامبرش مأموریت می دهد تا مسجد را برای سه گروه طواف کنندگان، معتکفین، نمازگزاران آماده سازند. «وَ عَهِدْنَآ إِلَی إِبْرَ هِیمَ وَ إِسْمَـعِیلَ أَن طَهِّرَا بَیْتِیَ لِلطَّـآئِفِینَ وَ الْعَا کفِینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ». بقره/ ۱۲۵
اینکه خداوند متعال سنت اعتکاف را در بین طواف و نماز ذکر نموده، نشانه اهمیت اعتکاف است. بنابر این کسانی که توفیق اعتکاف دارند باید توجه داشته باشند که اعتکاف فرصت بسیار مناسبی است برای تقویت و تحکیم سه ارتباط مهم و سرنوشت ساز: ارتباط با خدا، و ارتباط با خویشتن، و ارتباط با امام زمان ع.
............
یکی از سنتهای حتمی خداوند متعال که فراوان در قرآن کریم به آن اشاره شده است این است که طاغیان و مفسدان را نابود می کند. در سوره مبارکه فجر، با پنج قسم تاکید بر این سنت شده، و سه شاهد هم از قوم عاد و ثمود و فرعون برای آن ذکر نموده است که به دست سه پیامبر الهی نابود شده اند. در عصر ما نیز این سنت الهی به دست بنده صالح خدا، امام راحل و عزیز، در دهه مبارکه فجر جاری شد و طاغی و مفسد زمان نابود گردید. رمز پیروزی امام دو کلمه بود. یکی لطف خدا و دیگری حمایت مردم. «هُوَ الَّذِي أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِينَ» انفال / ۶۲
نظام جمهوری اسلامی تا این دو را دارد پیروز میدان است. همه باید بدانیم که رمز ماندگاری انقلاب اسلامی، نیز همین دو چیز است، باید این دو را نگه داشت و تقویت کرد. دشمن این را خوب فهمیده است لذا در جهت تضعیف اعتقاد و باورهای مردم و سلب اعتمادی عمومی سرمایه گذاری می کند.
@mesbah_jome
نشانی کانال مصباح جمعه در ایتا و سروش جهت عضویت.
https://eitaa.com/mesbah_jome
قال علی ع مَن حَسُنَت خَليقَتُهُ طابَت عِشرَتُهُ؛ حضرت علی ع فرمود: هر كه خوش اخلاق باشد، زندگى اش شیرین و گوارا خواهد بود. غررالحکم حدیث 5378
@mesbah_jome
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طراحی و برنامه دشمن جامع، اما محاسبه آنها غلط بود.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۱ / ۱۱ / ۱۴۰۱
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم بود. این هفته به آیه ۱۸ سوره مبارکه حشر می پردازیم که فرمود: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ أُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ». این آیه شریفه از نوادر آیات است، زیرا در آن دو بار امر به تقوا شده است. هم در صدر آیه فرموده است. «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ». و هم در پایان آیه فرموده است. «وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ». آنگاه پس از امر به تقوا دو چیز از مردم خواسته است.
۱- به فکر فردای قیامت خود باشید. «وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ».
۲- هیچگاه خدا را فراموش نکنید. «وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ».
هیچ چیزی مانند این دو اصل، انسان ساز نیست که بداند همیشه در محضر خداست و بداند که قیامتی هست، و یک روزی باید در برابر تمام کارهایش پاسخگو باشد.
................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
۲۵ ماه رجب، سالروز شهادت مولا حضرت موسی بن جعفر ع است، ضمن عرض تسلیت، حدیثی از محضر آن بزرگوار عرض کنم. فرمود: «مَنْ أَتَاهُ أَخُوهُ اَلْمُؤْمِنُ فِي حَاجَةٍ فَإِنَّمَا هِيَ رَحْمَةٌ مِنَ اَللَّهِ سَاقَهَا إِلَيْهِ فَإِنْ فَعَلَ ذَلِكَ فَقَدْ وَصَلَهُ بِوَلاَيَتِنَا وَ هِيَ مَوْصُولَةٌ بِوَلاَيَةِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ إِنْ رَدَّهُ عَنْ حَاجَتِهِ وَ هُوَ يَقْدِرُ عَلَيْهَا فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ وَ أَسَاءَ إِلَيْهَا»، کسی كه برادر مؤمنش براي حاجتى به او نزد آيد، بداند این رحمت خدا است كه به سوىش رو آورده است، اگر حاجت او را بر آورده سازد، خود را به ولايت ما رسانده است. و ولایت ما هم متصل به ولایت خدا است. و اگر او را رد کند در حالی که می تواند حاجت او را برآورده ساز، جنین شخصی ابتدا به خودش ستم نموده، و آنگاه در حق او بدی كرده است. بحارالانوار/ ۷۴ / ۳۱۳
..............
مهمترین مناسبت این هفته ۲۲بهمن، روز پیروزی انقلاب اسلامی است. خداوند متعال در آیه پنجم سوره مبارکه ابراهیم می فرماید: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَىٰ بِآيَاتِنَا» ما موسی را با نشانه ها و آیات فراوان فرستادیم تا دو کار را انجام دهد.
۱- «أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ» قوم خودش را از ظلمت ظلم و ضلالت و ذلت بیرون آورده و به سوی نور توحید و تقوا و عزت هدایت کنند.
۲- «وَذَكِّرْهُم بِأَيَّامِ اللَّهِ» روزهای سرنوشت ساز و ایام الله را به آنها متذکر گردند.
یاد آوری ایام الله، آیات و نشانه هایی برای صابران و سپاس گزاران است. «إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِّكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ».
فردا ۲۲ بهمن است. روزی که امام راحل همانند انبیاء الهی ع مردم را از ظلمت ظلم پهلوی منحوس نجات داد و به سوی نور اسلام ناب محمدی هدایت نمود. لذا فرمود: انقلاب ما انفجار نور بود.
فرمان خداوند این است که این روز را فراموش نکنید و به دیگران هم یاد آور شوید. یادآوری این روز به حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن است. این راهپیمایی چهار اثر مهم و سرنوشت ساز دارد:
۱- این راهپیمایی عمل صالح است و اجر و پاداش معنوی دارد. چنانکه در آیه ۱۲۰ سوره مبارکه توبه می فرماید: «وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَّيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُم بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ». چه چیزی همانند گامهای استوار مردم در راهپیمایی غیظ کفار را در می آورد. و توطئه دشمن را خنثی می سازد.
۲- این راهپیمایی میثاق مجدد با اسلام و آرمانهای امام و شهدا و بیعت مجدد با مقام عظمای ولایت است.
۳- این راهپیمایی نشانه اتحاد و همدلی ملت بزرگ ایران است. که با همه اختلافات فکری و سلیقه ای که دارند در برابر اصل نظام اسلامی یک دل و هم صدا هستند.
۴- این راهپیمایی باعث ناامیدی دشمنان اسلام است. «الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن دِينِكُمْ».
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۸ / ۱۱ / ۱۴۰۱
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم، ذیل آیه ۱۸ سوره مبارکه حشر بود که می فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ أُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ». در هفته گفتیم خداوند متعال از اهل ایمان پس از امر به تقوا، دو چیز خواسته است: یکی یاد مرگ و قیامت است و دوم یاد خدا است.
برخی تصور می کنند یاد مرگ و قیامت عامل افسردگی انسان است. و حرفشان این است همیشه از زندگی بگویید نه مرگ. بر خلاف این تفکر، قرآن کریم یاد مرگ و قیامت را انسان ساز و عامل رشد و تعالی انسان می داند. در آیه ۱۱۰ سوره مبارکه کهف می فرماید: «فَمَن كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا». کسی که قیامت را باور داشته باشد، این باور دو اثر در زندگی او می گذارد، یکی اینکه تمام کارهایش صالح و شایسته می شود. دوم اینکه توحید و عبادتش نیز خالص می گردد.
گواه این مطلب، آیات نورانی قرآن است.
در آیات سوره مبارکه انسان به دو ویژگی انسانهای کامل اشاره می کند، یکی ایثار است و دوم اخلاص است. «وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا
إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا».
رمز رسیدن به این مقام را یاد قیامت و مرگ ذکر کرده است. «
إِنَّا نَخَافُ مِن رَّبِّنَا يَوْمًا عَبُوسًا قَمْطَرِيرًا».
فرعون ساحرین درباری خودش را جمع کرد تا با معجزه حضرت موسی ع بجنگند. هنگامی که شکست خوردند و معجزه آن حضرت را از نزدیک مشاهده کردند گفتند: «آمَنَّا بِرَبِّ الْعَالَمِينَ رَبِّ مُوسَىٰ وَهَارُونَ».
فرعون آنها را تهدید به شکنجه و مرگ کرد و گفت: «لَأُقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَأَرْجُلَكُم مِّنْ خِلَافٍ ثُمَّ لَأُصَلِّبَنَّكُمْ أَجْمَعِينَ».
آنها در پاسخ این تهدید گفتند:
«إِنَّا إِلَىٰ رَبِّنَا مُنقَلِبُونَ».
اینها همه آثار یاد مرگ و قیامت است.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۸ / ۱۱ / ۱۴۰۱
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
بعثت پیامبر اعظم ص و ماه شعبان المعظم که ماه آن حضرت است در پیش داریم. ضمن عرض تبریک در آغاز خطبه دوم، حدیثی از محضر آن بزرگوار در باره رسیدگی به اقوام و بستگان عرضه می دارم. رسول خدا ص فرمود:
«مَنْ مَشی الی ذی قَرابَةٍ بِنَفْسِهِ وَ مالِهِ لِیصِلَ رَحِمَهُ، أعْطاهُ اللّهُ عزَّوَجَلَّ أجْرَ مِأَةِ شَهیدٍ، وَ لَهُ بِکلِّ خُطْوَةٍ أرْبَعُونَ ألْفَ حَسَنةٍ وَ یمْحی عَنْهُ أرْبَعُونَ ألْفَ سَیئَةٍ وَ یرْفَعُ لَهُ مِنَ الدَّرَجاتِ مِثْلَ ذلِک وَ کانّما عَبَدَ اللَّهَ تَعالی مِأَةَ سَنَةٍ صابِرًا مُحْتَسِبًا». کسی که با جان و مالش در خدمت بستگانش قرار گیرد، خداوند پاداش صد شهید به او مرحمت نماید، و برای هر قدمی که او بر می دارد چهل هزار حسنه است، و چهل هزار گناه از او محو می شود، و چهل هزار درجه افزایش رتبه دارد، و همانند این است که صد سال خدا را از روی صبر و حساب عبادت کرده است. بحارالانوار / ۷۴ / ۸۹
...............
۲۷ ماه رجب روز بعثت پیامبر اعظم ص است. روزی که خداوند متعال وزین ترین، عظیم ترین نعمتش را به بشر عنایت فرمود، و آن نعمت بعثت پیامبر ص است. دلیل این سخن این است که نعمت بعثت پیامبر اسلام ص تنها نعمتی است که خداوند منّان بر سر مؤمنین منت گذاشته و می فرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ». خوب چنین روزی را باید جشن گرفت اما باید بدانیم که هدف از برگزاری جشن مبعث، تنها یک یاد آوری حادثه تاریخی نیست که در مکه اتفاق افتاد. بلکه هدف از جشن مبعث یاد آوری یک درس است که چگونه پیامبر اسلام ص با دست خالی و یکه و تنها در برابر آن همه انحرافات ایستاد و در عرض چند سال اسلام و ندای توحید را به نیمی از جهان رسانید.
هدف از جشن مبعث یاد آوری اهداف بعثت است. که چه اندازه جامعه اسلامی به آن اهداف نزدیک شده است. یکی از اهداف مهم بعثت، آگاهی بخشی و مبارزه با جهل بوده است.
در قرآن کریم و روایات اسلامی نقطه مقابل جهل گاهی علم آمده است و گاهی عقل. از همین جهت جهل را به دو بخش تقسیم کرده اند: جهل بسیط و جهل مرکب. جهل بسیط جهلی است که نقطه مقابل آن علم است، باید بروند کسب علم کنند. ولی جهل مرکب جهلی است که نقطه مقابلش عقل است، علم دارد ولی نمی فهمد. امروز جامعه بشری گرفتار چنین جهلی شده است. این همان است که رهبر حکیم انقلاب آن را جاهلیت مدرن خواندند، یعنی جامعهای که از علم و دانش برخوردار است، اما از عقل بی بهره است. از اخلاق و انسانیت بی بهره است. قرآن کریم جاهلیت گذشته و کهن را با چهار ویژگی توصیف نموده است، که همه آن صفت ها مربوط مربوط به عقل و فهم است.
۱- بدگمانی جاهلی نسبت به خدا: «یَظُنّونَ بِاللهِ غَیرَالحقِّ ظنَّ الجاهِلیَّةِ». آل عمران/ ۱۵۴
این اندازه فرقه های منحرف اعتقادی نشانه ظن جاهلیت مدرن امروز است.
۲- احکام و قوانین جاهلی: «اَفَحُکْمَ الجاهِلیَّةِ یَبغونَ». مائده/ ۵۰
قوانین فاسد نظیر قوانین مجاز شمردن همجنس گرایی ، ازدواج سفید و ... حکم جاهلی است.
۳- بدحجابی و تبرّج جاهلی: «ولاتَبَرَّجنَ تَبَرُّجَ الجاهِلیَّةِ الاُولی». احزاب/ ۷۳
زنان برهنه و نیمه عریان و بیحجاب و بدحجابی که با آرایش در خیابانها ظاهر می شوند، نشانه جاهلیت است.
۴- تعصب جاهلی: «اِذْ جَعَلَ الّذینَ کَفَروا فی قُلوبِهم الحَمِیَّةَ حَمِیَّةَ الجاهِلیَّة» فتح / ۲۶
تعصب های قومی و حزبی و محلی و جناحی همه بیانگر تعصبهای جاهلی است.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۵ / ۱۲ / ۱۴۰۱
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم، ذیل آیه ۱۸ سوره مبارکه حشر بود که می فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ أُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ». در هفته گفتیم خداوند متعال از اهل ایمان پس از امر به تقوا، دو چیز خواسته است: یکی یاد مرگ و قیامت است که هفته قبل اشاراتی داشتیم، و اما دوم یاد خدا است. می فرماید: ای اهل ایمان همانند کسانی نباشید که خدا را فراموش کردند. «وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ»
زیرا خدا فراموشی دو اثر مخرب در زندگی شما می گذارد:
۱- خدا فراموشی مقدمه خود فراموشی است. «فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ» خود فراموشی بدترین نوع بیماری است که انسان را تبدیل به یک حیوان می سازد. «أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ». اینها از معنویت به دور هستند و تمام زندگی خود را خلاصه در خوردن ، و خوابیدن و شهوترانی و خوشگذرانی می کنند.
۲- خدا فراموشی و خود فراموشی زمینه ساز هر نوع فسق و گناه است. «أُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ».
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۵ / ۱۲ / ۱۴۰۱
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الصَّادِقُ ع كَتَبَ رَجُلٌ إلَي الْحُسَيْنِ صَلوات اللّه علیه عِظْنِي بِحَرْفَيْنِ، فَكَتَبَ إلَيْهِ: مَنْ حاوَلَ اَمْراً بِمَعْصِیَةِ اللّهِ کَانَ اَفْوَتَ لِما یَرْجُو وَ اَسْرَعَ لِمَجِئِ مَا یَحْذَرُ» امام صادق ع فرمود: شخصی خدمت حضرت اباعبدالله الحسین ع نامه ای نوشت كه او را با دو جمله نصیحت کند. امـام ع در پـاسـخش چنین مـرقوم فرمود: آنكه از راه معصيت خداوند، بخواهد به جایي برسد، آنچه را که امید داشت زودتر از دست مي دهد، و آنچه را که از آن می ترسید زودتر به سراغش مي آيد. بحارالأنوار / ۷۳ / ۳۹۲
............
ماه شعبان المعظم در آن قرار داریم. ماهی است که مردم باید خود را برای رفتن به مهمانی خدا آماده سازند. ماهی که پیامبر اکرم آن را منتسب به خود دانسته و فرمود: «شعبان شهری». ماهی که مزین به موالید ائمه معصومین و اولیاء خدا حضرت ابالفضل و علی اکبر ع است. این ماه شریف و این ایام مبارک تبریک می گویم به ویژه به پاسداران و جانبازان عزیز که روز آنها است. در این خطبه یک حدیث در باره سیمای آن حضرت از زبان جد بزرگوارش خاتم انبیاء حضرت محمد ص عرض کنم. این حدیث نورانی حدیثی است که از حضرت رضا ع از امامان معصوم ع دست به دست گشته تا به خود حضرت سیدالشهدا ع رسیده که فرمود: من وارد بر رسول خدا ص شدم و ابي بن كعب در نزد آن حضرت نشسته بود. سلام کردم، رسول خدا فرمود: «مَرْحَباً بِکَ یَا أَبَا عَبْدِاللَّهِ یَا زَیْنَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرَضِینَ. قَالَ لَهُ أُبَیٌّ وَ کَیْفَ یَکُونُ یَا رَسُولَ اللَّهِ ص زَیْنَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرَضِینَ أَحَدٌ غَیْرُکَ؟ قَالَ یَا أُبَیُّ وَ الَّذِی بَعَثَنِی بِالْحَقِّ نَبِیّاً إِنَّ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ فِی السَّمَاءِ أَکْبَرُ مِنْهُ فِی الْأَرْضِ وَ إِنَّهُ لَمَکْتُوبٌ عَنْ یَمِینِ عَرْشِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ» خوش آمدى اى أبا عبد اللَّه! اى زینت بخش آسمانها و زمینها. ابىّ پرسید: چگونه ممکن است کسى غیر از شما زینت آسمانها و زمینها باشد؟ حضرت فرمود: قسم به آن خدایى که به حقّ مرا پیامبر فرموده است، مقام و منزلت حسین بن على در نزد آسمانیان بالاتر از مقام منزلت او در زمینیان است، ای ابی در طرف راست عرش الهى در باره او چنین نوشته شده است:
۱- «مِصْبَاحُ هُدًى» چراغ هدایت است.
۲- «وَ سَفِینَةُ نَجَاةٍ» و کشتى نجات،
۳-«وَ إِمَامٌ غَیْرُ وَهْنٍ» امامی که سستی در او راه ندارد.
۴- «وَ خَیرٍ» امامی که برای بشر مایه خیر است.
۵- «وَ یُمنٍ» امامی که
۶- «وَ عِزٍّ» امامی است که به بشریت عزت می بخشد.
۷- «وَ فَخْرٍ» امامی است که مایه فخر و مباهات همه است.
۸- «وََ بَحرُ عِلْمٍ» امامی است که دریای علم است.
۹- «وَ ذُخْرٍ» امامی است که سرمایه خدا در روی زمین است.
۱۰- «وَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ رَکَّبَ فِی صُلْبِهِ نُطْفَةً طَیِّبَةً مُبَارَکَةً زَکِیَّةً وَ لَقَدْ لُقِّنَ دَعَوَاتٍ مَا یَدْعُو بِهِنَّ مَخْلُوقٌ إِلَّا حَشَرَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَعَهُ وَ کَانَ شَفِیعَهُ فِی آخِرَتِهِ وَ فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ کَرْبَهُ وَ قَضَى بِهَا دَیْنَهُ وَ یَسَّرَ أَمْرَهُ وَ أَوْضَحَ سَبِیلَهُ وَ قَوَّاهُ عَلَى عَدُوِّهِ وَ لَمْ یَهْتِکْ سِتْرَهُ». خداوند در صلب او نطفهاى پاک و پاکیزه و مبارک قرار داده است. دعاهایى به او تعلیم داده شده است که اگر هر مخلوقى آنها را بخواند خداوند- عزّ و جلّ- وى را به همراه او محشور مىفرماید و در آخرت او شفیع او خواهد بود، و خداوند ناراحتى او را برطرف خواهد کرد، و به واسطه آن دعاها دین او را اداء کرده، کارش را آسان مىگرداند و راهش را روشن کرده، او را در مقابل دشمن، قوى مىگرداند، و عیوب او را آشکار نخواهد کرد. بحارالأنوار/ ۳۶ / ۲۰۵
این همان صحیفه سجادیه است که امروز در اختیار ما است.
خوب روز ولادت چنین شخصیتی به نام روز پاسدار نامیدند، معنی آن این که پاسداران باید در همه ابعاد زندگی الگوی خود را حضرت سیدالشهدا ع قرار دهند، همانگونه که خود فرمود: «لَكُم فِيََّ أُسْوَةٌ» من الگوي شما در زندگي هستم.
@mesbah_jome
خطبههای نماز جمعه شاهدیه ۱۹ / ۱۲ / ۱۴۰۱
خطبه اول
بحث ما در خطابات قرآن کریم به اهل ایمان بود، از جمله آنها آیه ۲ سوره مبارکه صف است که می فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ
كَبُرَ مَقْتًا عِندَ اللَّهِ أَن تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ». در این آیه شریفه، خداوند متعال به اهل ایمان هشدار داده است که اگر حرف شما همراه با عمل نباشد، این عدم انطباق قول و عمل، زمینه ساز خشم پروردگار متعال است. «كَبُرَ مَقْتًا عِندَ اللَّهِ أَن تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ». «مقت» به معناى خشم و غضب شديد است.
امیر مؤمنان علی ع نیز فرمود: عدم انطباق قول با عمل از زشت ترین رذائل است. «نَقصُ الفِعلِ عَنِ القَولِ أقبَحُ رَذيلَةٍ»
و یا اینکه فرمود: «الشَّرَفُ عِندَاللّهِ سُبحانَهُ بِحُسنِ الأعمال، لا بحُسنِ الأقوالِ» شرافت انسان در نزد خدای سبحان به أعمال نیک است، نه خوب حرف زدن.
بنابر این اسلام دین عمل است. لذا بخش زیادی از معارف اسلامی این است که انسان باید یک فعلی را انجام دهد. نماز یک فعل است. روزه و حج و زکات یک کار است.
.............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
در بحث گرانی های موجود، همه مسئولان را مورد خطاب و عتاب قرار می دهند، ولی من امروز یک حدیثی از محضر پیامبر اکرم ص که بازاریان و کاسب کاران را مورد خطاب قرار داده اند، عرض می کنم. آن حضرت فرمود: «مَنْ تَمَنّی عَلی اُمَّتِی الْغَلآءَ لَیْلَةً واحِدَةً، اَحْبَطَ اللهُ عَمَلَهُ اَرْبَعینَ سَنَةً»، کسی که به اندازه یک شب، در فکر گرانی برای امت من باشد. خداوند متعال اعمال چهل سال او را تباه خواهد کرد. (این تازه کیفر کسانی است که که در فکر گرانی برای مردم باشند، پس وای به حال کسانی که عامل این گرانیها هستند). کنزالعمًال / ۴ / ۹۸ / حدیث ۹۷۲۱
.............
از مهمترین آرزوهای همه ما این است که امام زمان ع ما را بپذیرد و بتوانیم محضر آن نور مطلق شرفیاب شویم. راه رسیدن محضر آن نور مقدس این است که وجود ما نورانی شود.
در زیارت آل یاسین راه نورانی شدن را به ما چنین آموخته اند که ده چراغ در زندگی خود روشن کنید تا بتوانید به محضر آن نور مطلق و کلمه نور خدا شرفیاب شوید:
۱- چراغ یقین: وَ اَنْ تَمْلاََ قَلْبي نوُرَ الْيَقينِ.
۲- چراغ ایمان: وَ صَدْري نوُرَ الا يمانِ.
۳- چراغ نیت سالم: وَ فِکْري نوُرَ النِّيّاتِ.
۴- چراغ آگاهی و علم: وَ عَزْمي نوُرَ الْعِلْمِ.
۵- چراغ عمل: وَ قُوَّتي نوُرَ الْعَمَلِ.
۶- چراغ صداقت: وَ لِساني نوُرَ الصِّدْقِ.
۷- چراغ بصیرت: وَ ديني نوُرَ الْبَصآئِرِ مِنْ عِنْدِکَ.
۸- چراغ بینایی: وَ بَصَري نوُرَ الضِّيآءِ.
۹- چراغ حکمت: وَ سَمْعي نوُرَ الْحِکْمَةِ.
۱۰- چراغ ولایت اهل بیت علیهم السلام: وَ مَوَدَّتي نوُرَ الْمُوالاةِ لِمُحَمَّدٍ وَآلِهِ عَلَيْهِمُ السَّلامُ.
هرگاه این چراغها در زندگی ما روشن شد وجود ما نورانی می شود. آنگاه نیاز نیست شما به سراغ حضرت بروید بلکه او به سراغ شما می آید.
..............
دهه آخر ماه شعبان المعظم، دهه تکریم و غبارروبی مساجد است. از منظر قرآن کریم هدف اصلی تاسیس و بنای مسجد، هدایت خلق است. زیرا قرآن کریم در آیه ۱۸ سوره مبارکه توبه نتیجه عمران و آبادی مساجد را هدایت دانسته و می فرماید: «فَعَسَىٰ أُولَٰئِكَ أَن يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدین» آنگاه «مُهْتَدین» و هدایت شدگان مساجد را در سه حوزه اعتقادی و عملی و روحی، اینگونه معرفی می نماید. اینها رسالت یک مسجد است:
۱- از نظر اعتقادى: «مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیوْمِ الْأَخِرِ». مسجدی آباد است که ایمان مردم را به خدا و قیامت قوی و نیرومند سازد.
۲- از نظر عملى: «وَ أَقَامَ الصَّلَوةَ وَ آتَى الزَّكَوةَ». مسجدی آباد است که در جهت رونق نماز در جامعه و ایتاء زکات و رسیدگی به امور فقرا پیشگام باشد.
۳- از نظر روحی: «وَ لَمْ یخْشَ إِلَّا اللَّه». مسجدی آباد است که مسجدیانش را به نحوی تربیت کند که از هیچ چیز و از هیچ کس، جز خدا نترسند.
...............
۲۲ اسفند روز بزرگداشت شهداء است.
بزرگداشت شهداء یعنی زنده نگهداشتن ياد و اهداف و آرمانهای شهداء. این وظیفه همه ما به ویژه بنیاد شهید است که اجازه ندهیم گذشت زمان یاد شهیدان را از ذهنها خارج کند. زیرا یاد شهداء تداوم بخش حركت انقلاب اسلامی است.
بزرگداشت شهداء یعنی ترویج فرهنگ شهادت. فرهنگ شهادت یعنی از جان مایه گذاشتن برای رسیدن به اهداف بلند، برای صیانت از آرمانهای بزرگ و والای الهی.
https://eitaa.com/mesbah_jome
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چهارشنبه سوری از دیدگاه علامه شهید مطهری.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۶ / ۱۲ / ۱۴۰۱
خطبه اول
بحث ما در خطابات قرآن کریم بود، از جمله آن آیات، آیه ۱۰ سوره مبارکه صف است که می فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنجِيكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ، تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَ أَنفُسِكُمْ، ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ».
در فرهنگ دینی عرصه دنیا، به منزله یک بازار است و انسانها هم سوداگران و تاجران این بازارند. برخی با سرمایه عظیم خدادادی ، متاع ایمان و عمل صالح خریداری می کنند. و بعضی متاع کفر و شقاوت میخرند. چنانچه امام هادی ع فرمود: «اَلدُّنْيَا سُوقٌ رَبِحَ فِيهَا قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُونَ».
خداوند متعال در این آیه شریفه دو نوع کالای سود آور را برای اهل ایمان معرفی نموده است.
۱- ایمان به خدا و رسول خدا ص: «تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ».
۲- جهاد در راه خدا با مال و جان: «وَ تُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَ أَنفُسِكُمْ».
سود این تجارت سه چیز است:
۱- نجات از عذاب دوزخ: «هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنجِيكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ».
۲- مغفرت الهی: «يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ».
۳- بهشت خدا: «وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ».
۴- فوز و سعادت ابدی: «ذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ».
..............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
امام صادق ع در ضمن حدیثی به ابوهارون مکفوف فرمود: «يَا أَبَا هَارُونَ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى آلَى عَلَى نَفْسِهِ أَنْ لَا يُجَاوِرَهُ خَائِنٌ، قَالَ: قُلْتُ وَ مَا الْخَائِنُ؟ قَالَ: مَنِ ادَّخَرَ عَنْ مُؤْمِنٍ دِرْهَماً أَوْ حَبَسَ عَنْهُ شَيْئاً مِنْ أَمْرِ الدُّنْيَا». اى ابا هارون خداوند تبارك و تعالى به ذات خود سوگند یاد کرده است كه خيانت كار را در جوار رحمت خود جای ندهد. راوی می گوید عرض كردم: خيانت كار كيست؟ فرمود: كسى كه به اندازه یک درهم حق مؤمنى را نپردازد ، و يا در انجام کاری از كارهای دنيا در باره او کوتاهی کند. خصال / باب الثلاثه / حدیث ۱۸۵
...........
در آستانه سال نو و ماه مبارک رمضان قرار داریم، یکی بهار طبیعت و دیگری بهار قرآن. تقارن این دو بهار را تبریک می گویم.
در این دو بهار یک درخواست مشترک از خدای سبحان داریم. در بهار طبیعت می گوییم: «حَوِّلْ حَالَنَا إلَی أحْسَنِ الْحَالِ». و در بهار قرآن می گوییم: «اَللّهُمَ غَیِّرْ سُوءَ حالِنا بِحُسْنِ حالِکَ».
اگر سوء حال انسان به حسن حال و حسن حالش به احسن حال تبدیل شود، این انسان به کمال مطلق و قرب به خدا رسیده است. راه رسیدن به آن هم دو چیز است: یکی نجات از گناهان است و دوم انجام اعمال صالح. چنانچه مرحوم علامه مجلسی در اعمال ماههای سال در دعای روز نوزدهم هر ماه چنین آورده است. «اللّهُمَ إنِّی أسئَلُکَ عَلی أَثَرِ تَهلیلِکَ وَ تَمجیدِکَ وَ تَسبیحِکَ وَ تَکبیرِکَ، وَ الصَّلاةَ عَلی نَبیِّکَ وَ آلهِ» معلوم می شود این لا اله الا الله و سبحان الله و الله اکبر و صلوات بر محمد و آل محمد آثار و برکات فراوانی دارد که ما آن را واسطه درخواست خود قرار داده ایم. آنگاه دو چیز از خداوند متعال خواستاریم:
۱- «أَن تَغفِرَ لی ذُنُوبی کُلَّها».
۲- «وَ أَن تُوَفِّقَنی للِأَعمالِ الصَّالِحَةِ».
ثمره این دو چیز در زندگی انسان این است: «حَتّی تَتَوَفّانی عَلَیها عَلی أَحسَنِ الحالِ».
.............
امسال نوروز و ماه مبارک رمضان با هم مقارن است. یک درخواست از مسئولان استان داریم و آن اینکه تدبیری اندیشیده شود که نه مسافران نوروزی دچار زحمت و رنج گردند و نه حرمت ماه رمضان شکسته شود. مردم و مسافران نوروزی هم رعایت کنند با روزه خواری در ملأ عام موجبات خشم پروردگار را فراهم نسازید. زیرا روزه خواری یک گناه است، تجاهر به روزه خواری در ماه رمضان گناه دیگری است. لذا در اسلام برای کسی که حرمت ماه رمضان را بشکند و تجاهر به روزه خواری کند، باید توسط قاضی تعزیر می شود.
https://eitaa.com/mesbah_jome
نماز جمعه شاهدیه ۴ / ۱ / ۱۴۰۲
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم بود، به مناسبت ماه مبارک رمضان، آیه ۱۸۳ سوره مبارکه بقره را یاد آور شوم که می فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ».
روزه یکی از واجبات شرعی و ارکان مهم دین اسلام است. چنانچه امام باقر ع فرمود: «بُنِیَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسٍ عَلَى الصَّلَاةِ وَ الزَّکَاةِ وَ الصَّوْمِ وَ الْحَجِّ وَ الْوَلَایَةِ».
ظرف زمانی روزه هم ماه مبارک رمضان است. «فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ». بقرهٔ / ١٨٥
روزه به حسب ظاهر برای نوع مردم یک تکلیف سخت و شاق است. ولی خداوند برای تشویق اهل ایمان به انجام این تکلیف الهی، دو نکته را در این آیه شریفه بیان نموده است:
۱- روزه در همه ادیان الهی بوده است و مختص شما مسلمانان نیست. «كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ».
۲- فلسفه و حکمت روزه تقوا است. «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ». یعنی ای اهل ایمان، این روزه است که شما را به تقوا می رساند.
بنابر این هر اندازه روزه کاملتر باشد بهره مندی شما از تقوا هم بیشتر خواهد بود. چون روزه بر اساس مبانی دینی دارای سه مرتبه است. هر کسی مرتبه ای از آن را طی می کند، به همان اندازه هم کسب تقوا می کند.
مرتبه نخست آن کف نفس از مفطرات روزه است. مرتبه دوم کف نفس از حرام است. که فرمود: «أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ».
مرتبه سوم کف نفس از ما سوی الله است. این همان مرتبه ای است که حضرت ابراهیم ع به آن رسید و فرمود: «إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ حَنِيفًا وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ». انعام / ۷۹
وقتی انسان به این مرتبه رسید همه کارهایش خدایی می شود.:
«إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ».
انعام / ١٦٢
و در زندگی هم به هیچ چیز فکر نمی کند جز خدا، می گوید:
«الَّذِي خَلَقَنِي فَهُوَ يَهْدِينِ وَالَّذِي هُوَ يُطْعِمُنِي وَيَسْقِينِ وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ وَالَّذِي يُمِيتُنِي ثُمَّ يُحْيِينِ وَالَّذِي أَطْمَعُ أَن يَغْفِرَ لِي خَطِيئَتِي يَوْمَ الدِّينِ». شعراء / ۸۲ - ۷۸
https://eitaa.com/mesbah_jome
نماز جمعه شاهدیه ۴ / ۱ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الصَّادِقُ ع إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى آلَى عَلَى نَفْسِهِ أَنْ لاَ يُسْكِنَ جَنَّتَهُ أَصْنَافاً ثَلاَثَةً: رَادٌّ عَلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، أَوْ رَادٌّ عَلَى إِمَامٍ هُدًى، أَوْ مَنْ حَبَسَ حَقَّ اِمْرِئٍ مُؤْمِنٍ». امام صادق ع فرمود: خداوند تبارک و تعالى به ذات خودش قسم یاد کرده است که سه دسته از مردم را در بهشتش جاى ندهد: آنكه حكم خدا را رد كند و نپذیرد، آنکه حرف امام و پيشوایى که به دنبال هدایت اوست رد کند و نپذیرد، آنكه حق مؤمنی را از او بازدارد و نپردازد. خصال / باب الثلاثه / حدیث ۱۸۵
..............
هر سال از ناحیه رهبر حکیم و عزیز، عناوینی به عنوان شعار سال مطرح می شود. این شعارها تشریفاتی نیست،نخ بلکه بیانگر دو پیام برای دولت و ملت است: یکی بیان اهمیت و ضرورت آن موضوع در آن سال است که همه باید آن را جدی بگیرند. دوم تعیین خط مـشی دولت و ملت در آن سال است که چگونه می شود به آن اهداف رسید. شعار امسال «مهار تورم و رشد تولید» است. دو موضوعی که نقش مستقیم در اقتصاد و معیشت مردم دارد. رهبر عزیز انقلاب اسلامی برای تحقق این شعار سه گروه را مورد خطاب قرار دادند.
۱- مسئولان نظام در سه قوه
۲- عاملان اقتصادی
۳- عموم مردم
آنچه مربوط به مسئولان و عاملان اقتصادی است دعا می کنیم که خداوند متعال به آنها توفیق عمل عنایت کند. اما آنچه مربوط به ما می شود در این خطبه به آن بپردازم.
رهبر حکیم انقلاب فرمودند: در بین مردم ما بعضی از عیوب وجود دارد که مرتبط با مسائل اقتصادی است. یکی از آن عیوب اسراف است. اسراف یکی از پدیدههای زشت و از جمله گناهان بزرگ است. متأسفانه امروز بیشتر مردم ما آلوده به این گناه شدهاند. چون گاهی اسراف در عمر است، اوقات زندگی را مفت هدر می دهد. همراه با گناه می گذرانند. این اسراف در عمر است که می فرماید:
«قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ».
گاهی اسراف در مال است که آن را هدر می دهد. قرآن کریم از پدیده زشت اسراف، چه در عمر باشد، چه در مال، با تعبیرهای بسیار تندی مذمت کرده است، از جمله:
۱- «وَلَا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ». ﻭ ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻧﻜﻨﻴﺪ، ﺯﻳﺮﺍ ﺧﺪﺍ ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ اعراف / ۳۱
۲- «وَأَهْلَكْنَا الْمُسْرِفِينَ».
ما اسرافکاران ﺭﺍ ﻫﻠﺎﻙ ﻛﺮﺩﻳم. انبیاء / ۹
۳- «وَأَنَّ الْمُسْرِفِينَ هُمْ أَصْحَابُ النَّارِ».
همانا ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻛﺎﺭﺍﻥ ﺍﻫﻞ ﺁﺗﺶ ﺍﻧﺪ. مؤمن / ۴۳
الإسراء
۴- «إِنَّ الْمُبَذِّرِينَ كَانُوا إِخْوَانَ الشَّيَاطِينِ». ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ، ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﺷﻴﺎﻃﻴﻦ ﺍﻧﺪ. اسراء / ۲۷
https://eitaa.com/mesbah_jome
نماز جمعه شاهدیه ۱۱ / ۱ / ۱۴۰۲
خطبه اول
یکی از موضوعاتی که در ماه مبارک رمضان فراوان بر آن سفارش شده است، موضوع دعا است. لذا هیچ ماهی به اندازه ماه مبارک رمضان در آن دعا وارد نشده است. دعا سه اثر مهم در زندگی ما دارد.
۱- دعا راهی برای رسیدن به حوائج است.
زیرا خداوند فرمود: «ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ»
. مؤمن / ۶۰
بعضی ایراد گرفتند که دنیا عالم اسباب و علل است، دعا نقشی ندارد، غافل از اینکه دعا هم یکی از اسباب خدا در این عالم است.
۲- دعا وسیله ای برای تقرب به خدا و اولیاء خدا است. چون ما با زبان اهل بیت ع با خدا حرف می زنیم.
۳- دعا وسیلهای برای آشنایی با معارف دینی و اخلاق اسلامی است. این دعاهایی که به ما رسیده است، از زبان انسانهای الهی، معصوم، کامل، دلسوز، آگاه به نیازهای بشر، یعنی محمّد و آل محمّد ص صادر شده است. بنابر این در هنگام خواندن این دعاها علاوه بر کسب ثواب، به جنبههای معرفتی و تربیتی دعاها نیز نظر کنید. چرا که أهل بیت ع در مواردی با زبان دعا با بشر حرف زده اند و راه درست و سالم زندگی کردن را به آنان آموخته اند.
ماه رمضان ماه دعا است. ماهی است که دعا در آن مستجاب است. «وَدُعَاؤُكُمْ فِيهِ مُسْتَجَابٌ». رسول خدا ص فرمود: در این ماه خدا را با نیت صادق و قلبی پاک بخوانید. «فَاسْأَلُوا اللَّهَ رَبَّكُمْ بِنِيَّاتٍ صَادِقَةٍ وَقُلُوبٍ طَاهِرَةٍ» آنگاه دو چیز را از خدا بخواهید. بدون تردید اگر چیزی بهتر از این دو چیز وجود داشت، پیامبر اسلام ص امتش را به سوی آن هدایت می کرد.
۱- توفیق روزه این ماه.
۲- توفیق تلاوت و انس با قرآن.
«أَنْ يُوَفِّقَكُمْ لِصِيَامِهِ وَتِلَاوَةِ كِتَابِهِ».
https://eitaa.com/mesbah_jome
نماز جمعه شاهدیه ۱۱/ ۱ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قالَ اَميرُالْمُؤْمِنينَ عَ عَلَيْکمْ في شَهْرِ رَمَضانَ بِکثْرَةِ الإسْتِغْفارِ وَ الدُّعاءِ، فَأمَّا الدُّعاءُ فَيَدْفَعُ عَنْکمْ بِهِ الْبَلاءُ وَ أمَّا الإسْتِغْفارُ فَتُمْحي بِهِ ذُنُوبُکمْ». امير مؤمنان علی ع فرمود: بر شما باد که در ماه رمضان زياد دعا و استغفار کنيد، چرا که دعا بلا را از شما دور مي سازد و استغفار گناهان شما را محو می کند. أمالی صدوق/ مجلس ۱۵ / حدیث ۲
...........
دهم ماه مبارک رمضان مصادف با سالروز وفات بانوی بزرگ اسلام حضرت خدیجه س است ضمن عرض تسلیت، یک روایت در شأن و منزلت آن حضرت عرض می کنم، از محضر نورانی امام باقر ع روایت شده است که رسول خدا ص فرمود: در شب معراج در هنگام بازگشت، به جبرئیل گفتم: «یَا جَبْرَئیلُ هَلْ لَکَ مِنْ حاجَةٍ؟ ای جبرئیل آیا خواسته ای داری؟. فَقالَ: حاجَتی أَنْ تَقْرَأََ عَلی خَدیـجَةَ مِنَ اللهِ وَ مِنّـی السَّلامَ». پاسخ داد خواسته ام این است که سلام خداوند و من را به خدیـجه برسـانی. بحارالأنوار / ۱۶ / ۷
..........
در هفته قبل گفتیم که رهبر حکیم انقلاب فرمودند: در بین مردم ما بعضی از عیوب وجود دارد که مرتبط با مسائل اقتصادی است. یکی از آنها تجمّل گرایی است. یعنی انسان سرمایه مادی و معنوی خود را در جهتی هزینه کند که بود و نبود آن تأثیری در زندگی او نداشته باشد. یعنی سقف اتاق آینه کاری باشد و یا گچ، چه تاثیری در زندگی انسان دارد.
اسلام این اندیشه و عمل را به شدت مورد مذمت و توبیخ قرار داده است. چرا که خوی تجمل گرایی و اشرافی گری عواقب خطرناکی همچون اسراف، دنیا گرایی، دوری از معنویت و اخلاق، گسترش فساد مالی، رشوه خواری، احتکار و .... در پی خواهد داشت.
متاسفانه در دنیای امروز بخاطر تنوع کالا، و تبلیغ فرهنگ رفاه زدگی و مصرف گرایی در رسانه ها، و سرمایه گذاری دشمن در تغییر سبک زندگی اسلامی و سوق دادن مردم به تجمل گرایی، کار به جایی رسیده است که مردم جمال زندگی را با تجملات عوض کرده اند، و شرف آن را با تشریفات سودا نموده اند، و ابزار و وسیله زندگی را با هدف از خلقت اشتباه گرفته اند و با شعار غلط «خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو» با یکدیگر مسابقه تجمل گرایی گذاشته اند.
...........
۱۲فروردین روز جمهوری اسلامی ایران است، آنچه تا کنون آن را تجربه کردیم این است که دشمن با اسلامیت نظام مشکل دارد. آنها برای ما مملکتی میخواهند که احکام اسلامی در آن نباشد. تاکنون برای رسیدن به این هدف، هر کاری توانستند انجام دادند، امروز با جنگ ترکیبی به میدان آمده اند. که از جمله آنها مسأله حجاب است. آنان با شعار عوام فریبانه «زن، زندگی، آزادی» این موضوع را دنبال می کنند. دشمن می خواهد با یک تیر چند هدف را بزند.
۱- آنها می خواهند با بی حجاب کردن زنان مسلمان، بگویند مردم دیگر با اصل اسلام مشکل دارند.
۲- آنها می خواهند با بیحجاب کردن زنان، بنیاد خانواده را ویران سازند.
۳- آنها می خواهند روحانیت و در رأس آنها مراجع معظم تقلید و همچنین ائمه جمعه و مسئولین نظام را متهم به تسامح و تساهل در اجرای احکام اسلامی کنند. و با این کار، بین مردم مذهبی و علمای دین و مسئولان جدایی بیندازند.
۴- آنها می خواهند فضای جامعه را دو قطبی ساخته و در گیری داخلی به راه بیندازند.
بنابر این شناخت نقشه راه دشمن نخستین گام در مبارزه با دشمن است. بله حجاب از ضروریات دین است، و همه در برابر آن مسئولند. ولی راه مبارزه با بیحجابی متهم کردن علما و مسئولان به تسامح و تساهل نیست، این همان است که دشمن می خواهد. برای مبارزه با بی حجابی که نقشه راه دشمن است باید به نحوی عمل شود که دشمن را در اهدافش ناکام سازد. اکنون راه آن این است که اهل قلم و بیان و رسانه ملی با جهاد تبیین، مردم را در مسأله حجاب و نقشه دشمن آگاه سازند. امر به معروف و نهی از منکر زبانی و عمومی شود. همه بگویند. به ویژه خانمها در موضوع حجاب مسئولیت بیشتری دارند. مسئولان باید این مسئله را تدبیر کنند.
https://eitaa.com/mesbah_jome
نماز جمعه شاهدیه ۱۸ / ۱ / ۱۴۰۲
خطبه اول
هیچ ماهی به شرافت و عظمت ماه مبارک رمضان نمی رسد.. «هذا شَهْرٌ عَظَّمْتَهُ وَكَرَّمْتَهُ، وَشَرَّفْتَهُ وَفَضَّلْتَهُ عَلَي الشُّهُورِ». سرّ این عظمت و شرافت این است که ماه مبارک رمضان ظرف زمانی برای سه امر مهم و سرنوشت ساز است. یکی روزه است. روزه از جمله واجبات الهی است که ظرف زمانی آن ماه مبارک رمضان است. «فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ» ﭘﺲ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ماه رمضان را درک کند، ﺑﺎﻳﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺪﺍﺭﺩ. بقرهٔ / ١٨٥
دوم نزول قرآن است که در این ماه نازل شده است. «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ» ﻣﺎﻩ ﺭﻣﻀﺎﻥ (ماهی است) ﻛﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪ. بقرهٔ / ١٨٥
سوم شب قدر است. شبی که بهتر از هزار ماه است. «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ». قدر / ۳
عظمت شب قدر هم بخاطر دو چیز است.
یکی نزول قرآن است. «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ». قدر / ۱
دوم بخاطر اینکه شب قدر منتسب به اهل بیت علیهم السلام دارد. رسول خدا ص فرمود: «آمِنُوا بِلَیْلَهِ القَدْرِ اِنَّها تَکُونُ لِعَلیِّ بنِ اَبیطالِبِ وَوُلْدِهِ الاِحْدی وَعَشَرَ مِنْ بَعدی». شب قدر را باور داشته باشید، زیرا شب قدر، شب علی بن ابی طالب و یازده فرزند او بعد من است. بحارالأنوار / ۹۷ / ۱۵
اگر حضرت جبرئیل ع به همراه فرشتگان نازل بر زمین می شوند.«تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا». قدر / ۴
آن هم بخاطر آن است که محضر امام عصر ع شرفیاب شوند. و اگر شب قدر شب صعود قرآن ناطق، علی بن ابی طالب ع به عالم ملکوت است. این هم از اسرار عالم خلقت است. که شب نزول قرآن صامت، شب صعود قرآن ناطق باشد، بنابر این قرآن و ولایت از هم جدا نیستند. چنانچه رسول خدا ص فرمود: «عَلِیٌّ مَعَ القُرآنِ وَ القُرآنُ مَعَ عَلِیٍّ، لَن یَفتَرِقا حَتّى یَرِدا عَلَیَّ الحَوضَ». پس بدون تردید کسی که از علی ع جدا شود از قرآن جدا شده است و کسی که از قرآن جدا شود از علی جدا شده است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
نماز جمعه شاهدیه ۱۸ / ۱ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إنَّ الْجَنّّةَ مُشْتاقَةٌ إلی اَرْبَعَةِ نَفَرٍ: إلی مُطْعِمِ الْجِیعانِ، وَ حَافِظِ الِلّسانِ، وَ تَالِِی القُرآنِ، وَ صََائِمِ شَهْرِ رَمَضَانِ». رسول خدا ص فرمود: بهشت مشتاق چهار گروه است:
۱- كسی كه گرسنه ای را سیر كند.
۲- آن كه زبان خود را نگه دارد.
۳- كسی كه قرآن را تلاوت كند.
۴- كسی كه در ماه رمضان روزه بگیرد. مستدرك الوسائل / حدیث ۸۵۲
............
۲۱ فروردین سالروز تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است، که به حق باید آن را از صدقات جاریه امام راحل دانست. حدود چهل و چهار سال از تأسیس این نهاد می گذرد و در طول این سالها خدمات بسیار ارزندهای انجام داده است که جا دارد از تمامی خادمین محرومان در بنیاد مسکن تشکر نماییم. اما آنچه وظیفه ما است پاسخ به ندای امام راحل است که فرمود: اینجانب حسابی به شماره ۱۰۰ در تمام شعب بانک ملی افتتاح کرده و از همه کسانی که توانایی دارند دعوت می کنم که برای کمک به خانه سازی برای محرومان به این حساب پول واریز کنند.
..............
رهبر حکیم انقلاب اسلامی و مرجع عظیم الشأن عالم اسلام فرمود: کشف حجاب هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی.
حرام شرعی آن است که انسان کاری را بر خلاف دستورات دینی انجام دهد. در چنین مواردی علمای دین و مجموعه های فرهنگی کشور وظیفه دارند که مردم را با حلال و حرام خدا آشنا کنند.
مهمترین دلیل بر حرمت کشف حجاب از نظر شرعی، آیات نورانی قرآن کریم است. هرچند دلیل عقلی و روایتی هم فراوان است. لیکن در پاسخ کسانی که می گویند مسأله حجاب کجای قرآن آمده است. ما دلیل حجاب را از قرآن می آوریم. خداوند متعال در قرآن کریم با سه بیان فرمان حجاب به زنان داده است:
۱- زینت خود را آشکار نکنید.
«وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا». نور / ۳۱
اگر زنی بخواهد زینهایش آشکار نشود باید حجاب کامل داشته باشد. زیرا موی سر زینت زن است. گردنبند و النگو و گوشواره ها همه زینت زن است.
۲- با خُمر سر و گردن خود را بپوشانند.
«وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ». نور / ۳۱
«خُمر» جمع «خِمار» به چیزی گفته می شود که زنان با آن سر خود را می پوشانند. نظیر مقنعه و روسری.
۳- با جِلباب خود را بپوشانید.
«یَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ». احزاب / ۵۹
جلباب پارچه بزرگی مانند چادر است که تمام بدن را می پوشاند.
..........
و اما حرام سیاسی آن است که کاری بر خلاف سیاست کلی نظام و قانون باشد، و مخالفین آن را تبدیل به یک مسأله سیاسی کرده باشند. امروز مسأله کشف حجاب چنین شده است. زیرا: اولا دشمنان اسلام امروز کشفحجاب، به عنوان ابزاری بر علیه ایران اسلامی بکار گرفته اند. و با این وسیله می خواهند جامعه را دو قطبی سازند. و یک جامعه با حجاب و بیحجاب برای ما درست کنند و آنها را با هم درگیر سازند. و همچنین آن را عاملی برای انفکاک و جدایی ملت از حاکمیت اسلامی نشان دهند. این دلیل بر آن است که حجاب که یک مسأله دینی است، امروز تبدیل به یک مسأله سیاسی شده است.
ثانیا امروز آمریکا، اروپا، اسرائیل، سلطنت طلب ها، ضد انقلاب، منافقین، سلبریتی ها و لیبرالها و غرب گراهای داخلی، حیوان صفت های هرزه، همه دست به دست هم داده اند، تا بی حجابی و بی بند باری و اباحی گری را در جمهوری اسلامی رواج دهند. چقدر بی حجابی برای دشمن مهم است که حاضر است این اندازه روی آن سرمایه گذاری کند. و جنگ احزاب بر علیه حجاب به راه بیندازد. این بهترین دلیل بر سیاسی بودن مسأله حجاب است.
اینجا حاکمیت وظیفه دارد با چنین برنامه شیطانی مقابله کند. اینجا دیگر نصیحت و امر به معروف و نهی از منکر زبانی تنها، کار ساز نیست. بلکه امر به معروف و نهی از منکر عملی لازم است. و این کار دولت و حاکمیت است که قانون حجاب را اجرا کند.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۵ / ۱ / ۱۴۰۲
خطبه اول
امیر مؤمنان علی ع در آخرین روز زندگی در این جهان، وصیتی به فرزندان و امت اسلامی داشتند، از جمله سفارشات آن حضرت این بود که فرمود: «وَ کُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً» در زندگی همواره خصم ستمگر و یاور مظلوم باشید.
اعلام روز جهانی قدس از ناحیه امام راحل برای عمل به این سفارش امیر مؤمنان علی ع بوده است. چرا پیام راهپیمایی روز جهانی قدس به دنیا همین دو چیز است: که ما اولاً خصم ستمگر هستیم و در جهان امروز ستمکارتر از اسرائیل وجود ندارد. و دیگر اینکه ما یاور و مدافع مظلوم هستیم و امروز مردم فلسطین مظلومند.
مسئله فلسطین از چند جهت برای ما حائز اهمیت است.
۱- از نظر اسلامی است. چرا که قدس شریف در این سرزمین واقع شده است. جایی که نخستین قبله گاه مسلمانان بوده است. جایی که محل معراج پیامبر اسلام ص بوده است. «سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَىٰ بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى». إسراء / ۱
امروز چنین مکان مقدس در اشغال صهیونیستهای غاصب و کافر است. وظیفه همه امت اسلامی است که برای نجات این مکان مقدس تلاش کنند.
۲- از نظر انسانی است. سالها است که جمعی انسان مظلوم که اکثریت آنها هم مسلمان هستند، مورد ستم و ظلم صهیونیستهای غاصب و خونخوار قرار گرفتند. غاصبانی که با کمک انگلیس سرزمین مردم فلسطین را غصب کردند و آنها را از خانه هایشان بیرون و آواره کردند. وظیفه انسانی مسلمانان و آزادگان جهان است که با حمایت از جامعه مظلوم فلسطین به این ظلم بزرگ پایان داده و زمینه احقاق حقوق مردم مظلوم فلسطین را فراهم سازند.
۳- از نظر فلسفه وجودی خود اسرائیل است. اسرائیل مولود نامشروع انگلیس خبیث است که در بین کشورهای اسلامی، برای مقابله با اسلام تاسیس شد. امام راحل و عزیز ما این خطر بزرگ را احساس کردند و با اعلام جمعه آخر ماه رمضان به نام روز جهانی قدس، دنیای اسلام را متوجه این خطر نمودند. کسی نگوید این روز قدس و این راهپیمایی ها چه اثری دارد، فایده اش این است که مقاومت فلسطینی ها که با سنگ بود، امروز تبدیل به موشک کرده است، این ثمره روز قدس است، این فایده این راهپیمایی ها است.
.............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَ أَيُّهَا اَلنَّاسُ أَنَّهُ مَنْ وَرَدَ عَلَيْهِ شَهْرُ رَمَضَانَ، فَصَامَ نَهَارَهُ، وَ قَامَ وِرْداً مِنْ لَيْلِهِ، وَ وَاظَبَ عَلَى صَلاَتِهِ، وَ هَجَرَ إِلَى جُمُعَتِهِ، وَ غَدَا إِلَى عِيدِهِ، فَقَدْ أَدْرَكَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ». رسول خدا ص فرمود: ای مردم کسی که ماه رمضان بر او وارد شود، و روز آن را روزه بگیرد، و پاسی از شب آن را به نماز شب و عبادت مشغول باشد، و مواظب نماز خود باشد، و به سوی نماز جمعه برود، و روز عید را به سوی نماز عید حرکت کند، همانا شب قدر را درک کرده است. بحارالأنوار/ ۹۷ / ۱۸
..............
رهبر حکیم انقلاب اسلامی فرمود: کشف حجاب هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی. در هفته قبل در باره این موضوع نکاتی در وجوب حجاب از منظر قرآن کریم اشاره شد. این هفته نیز از منظر دیگر به این موضوع بپردازیم، و آن اینکه: اگر خانمی بدون حجاب وارد اجتماع شود، به حسب ظاهر یک فعل حرام انجام داده است و آن کشف حجاب در برابر نامحرم است. در صورتی که این خانم باید بداند که هم زمان با کشف حجاب، مرتکب چند گناه و فعل حرام شده است، از جمله:
۱- حجاب حکم خدا است و کشف حجاب نافرمانی از حکم خدا است. و این نافرمانی گناه بزرگی است.
۲- کشف حجاب یک نوع دهن کجی و به سخره گرفتن احکام اسلامی است. و این گناهی است که خداوند متعال وعید به عذاب خوار کننده برای آن داده است.
«وَإِذَا عَلِمَ مِنْ آيَاتِنَا شَيْئًا اتَّخَذَهَا هُزُوًا أُولَٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ» جاثیه/ ۹
۳- امروز کشف حجاب خواست دشمن است، و خانمی که کشف حجاب می کند، با دشمنان اسلام و نظام اسلامی همکاری و همراهی عملی دارد، و این همکاری با دشمن گناهی عظیم است.
۴- کشف حجاب، تبلیغ عملی اباحی گری و بی حیایی و ولنگاری و اشاعه فحشاء در جامعه است که می فرماید: «إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ» نور / ۱۹
- تازه این عذاب درناک مربوط به کسی است که اشاعه فحشاء را دوست می دارد ، پس وای به حال خانی که آن را عملیاتی می سازد.
۵- کشف حجاب ترویج فرهنگ بیگانه و تشبّه به کفار در سبک زندگی است، که این هم حرام است.
۶- کشف حجاب دشمن را امیدوار می سازد، که برنامه هایش در تغییر سبک زندگی و تضعیف باورهای اعتقادی مردم تأثیر گذار بوده است. و هر کاری که دشمن را در راه رسیدن به اهدافش آمید وار کند، حرام است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱ / ۲ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَأُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِينَ غَيْرَ بَعِيدٍ»
آیات ۳۱ تا ۳۴ سوره مبارکه ق سرانجام بسیاری از شما زن و مرد مؤمن است که یک ماه رمضان موفق شدید با روزه داری، دعا، انس با قرآن، توجه به فقرا سپری کنید، و دلهای خود را نورانی نموده و بار سنگین گناه را از روی دوش خود بردارید.
خداوند متعال در این آیات می فرماید: «وَأُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِينَ غَيْرَ بَعِيدٍ» در قیامت بهشت به سوی اهل تقوا نزدیک می شود. این مقام بسیار عظیمی است. بجای آنکه اهل تقوا به بهشت نزدیک شوند، بهشت به سوی آنها می آید، آن هم به حدی نزدیک می شود که فاصله ای بین آنها و بهشت باقی نمی ماند. «غَيْرَ بَعِيدٍ»، این بهشت وعده الهی به اهل تقوا است. «هَٰذَا مَا تُوعَدُونَ». ولی چنین کسانی که مزین به تقوا شده اند، باید چهار ویژگی داشته باشند:
۱- در زندگی فقط خدا را می بیند و به سوی او روی می آورد. «لِكُلِّ أَوَّابٍ».
۲- حافظ و نگهبان دستورات خدا است. «حَفِيظٍ».
۳- در زندگی فقط از خدا می ترسد. «مَّنْ خَشِيَ الرَّحْمَٰنَ بِالْغَيْبِ».
۴- دلی پاک و دور از گناه دارد. «وَجَاءَ بِقَلْبٍ مُّنِيبٍ».
اگر کسی دارای این چهار ویژگی باشد، فرشتگان الهی به آنها می گویند: «ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ». با آرامش کامل وارد بهشت شوید.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱ / ۲ / ۱۴۰۲
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
جابربن عبدالله انصاری می گوید: در آخرین جمعه ماه رمضان محضر رسول خدا ص شرفیاب شدم. آن حضرت نگاهی به من کرد و فرمود: «ياجابِرُ، هذا آخِرُ جُمُعَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، فَوَدِّعهُ» ای جابر این آخرین جمعه ماه رمضان است. با آن وداع كن. عرض کردم چگونه وداع کنم؟ فرمود: این چنین بگو: «اللّهُمَّ لا تَجعَلهُ آخِرَ العَهدِ مِن صِيامِنا إيّاهُ، فَإِن جَعَلتَهُ فَاجعَلني مَرْحُوماً، ولا تَجْعَلني مَحْرُوماً». بارالها این ماه رمضان را آخرين ماه روزه دارى ما قرار مده. و اگر تقدیر این است که آخرین ماه رمضان عمر ما باشد، مرا مشمول رحمت خود بگردان و از جمله محرومین از رحمت خود قرار مده. آنگاه فرمود اگر کسی با ماه رمضان این چنین وداع کند، «ظَفِرَ بِإِحدَى الحُسنَيَينِ، إمّا بِبُلوغِ شَهرِ رَمَضانَ مِن قابِلٍ, وإمّا بِغُفرانِ اللّهِ ورَحمَتِهِ» یکی از این دو چیز شامل حالش می شود: یا ماه رمضان سال بعد را درک می کند، و یا به غفران الهی و رحمتش می رسد. بحارالأنوار / ۹۸ / ۱۷۲
...............
ماه رمضان هم گذشت و سفره میهمانی خدا در حال برچیده شدن است. ماهی که امام سجاد ع در باره آن در دعای ۴۵ صحیفه سجادیه چنین می فرماید: «وَ قَدْ أَقَامَ فِینَا هَذَا الشَّهْرُ مُقَامَ حَمْدٍ». ماهی که سراسر آن ستودنی بود.
«وَ صَحِبَنَا صُحْبَةَ مَبْرُورٍ». تمام لحظه های آن خیر و نیکی بود.
«وَ أَرْبَحَنَا أَفْضَلَ أَرْبَاحِ الْعَالَمِینَ». برترین منفعت دنیا و آخرت را در اختیار ما گذاشت.
اما مردم در بهره بردن از این ماه به چهار گروه تقسیم شدند:
۱- افرادی که ماه رمضان بر آنها گذشت و خود را از روزه ماه مبارک رمضان و سایر برکات آن محروم کردند، برای آنها فقط روسیاهی دنیا و آخرت ماند. زیرا در دنیا علاوه بر قضای یک ماه روزه، باید ۱۸۰۰ تا روزه، یعنی پنج سال پی در پی به عنوان کفاره، روزه بگیرد، و یا ۲۷ میلیون تومان پول آن را به فقیر بدهد، و در آخرت هم اگر توبه و جبران نکند گرفتار عذاب الهی می شود.
۲- گروهی که بهره آنها از سود سرشار ماه رمضان اندک بود، اینها کسانی بودند که از برکات روزه ماه رمضان بهره بردند ولی از زبان و قلم و فکر و عمل خویش مراقبت نکردند. و در واقع ماه رمضان گذشت ولی هنوز در نامه اعمال آنها گناه وجود دارد.
۳- افرادی که موفق شدند دامن خود را از گناهان با آب توبه و استغفار شستشو دهند و خود را پاک سازند.
۴- کسانی که نه تنها گذشته خود را جبران کردند، بلکه با استفاده از فرصت این ماه مبارک، اندوخته ای برای آینده خویش فراهم نمودند. انشاالله که خداوند همه ما را از این گروه چهارم قرار بدهد.
اما آنچه مهم است این است که امام سجاد ع در ادامه دعای ۴۵ می فرماید: ماه رمضان رفت، ولی سه چیز را از شما انتظار دارد:
۱- «وَ لَزِمَنَا لَهُ الذِّمَامُ الْمَحْفُوظُ». عهدش را حفظ کنید،
۲- «وَ الْحُرْمَةُ الْمَرْعِیةُ». حرمتش را نگه دارید.
۳- «وَ الْحَقُّ الْمَقْضِیُّ». حقش را ادا کنید.
این ذمام محفوظ و حرمت مرعی و حق مقضی چیزی نیست جز درسهایی که از ماه رمضان آموختیم. نظیر درس تقوا، انس با قرآن ، سحر خیزی، توجه به فقراء، حضور در مساجد و نمازهای جمعه و جماعت، ذکر و دعا و یاد خدا، اینها درسهای ماه رمضان است که باید از آن مواظبت نموده و حرمتش را نگه داشت و حق آن را ادا نمود.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۸ / ۲ / ۱۴۰۲
خطبه اول
امروز بیش از هر زمان دیگر ما نیاز به اجرای اصل هشتم قانون اساسی، یعنی اصل امر به معروف و نهی از منکر هستیم. زیرا اگر ما بخواهیم کشوری با عزت و با اقتدار داشته باشیم و مردم ما در امنیت و آرامش کامل زندگی کنند، و هرگز یک انسان فاسدی نتواند ایجاد فساد کند باید امر به معروف و نهی از منکر همگانی شود، این سخن امام باقر ع است که فرمود: از جمله آثار و برکات امر به معروف و نهی از منکر این است که: «تُقامُ الفَرائضُ». واجبات الهی بر پا می شود. «و تَأمَنُ المَذاهِبُ». راهها امن می گردد. «و تَحِلُّ المَکاسِبُ». درآمدها حلال می شود. «و تُرَدُّ المَظالِمُ». حق مظلوم ادا می گردد. «و تَعمُرُ الأرضُ». شهرها آباد می شود. «و یُنتَصَفُ مِنَ الأعداءِ». دشمن سرکوب می گردد. «و یَستَقیمُ الأمرُ». امور مردم سر و سامان می یابد. اینها ثمره امر به معروف و نهی از منکر است. اگر چه این یک وظیفه همگانی است ولی زمینه آن را باید حکومت فراهم نماید. حکومت باید از آمرین به معروف و ناهی از منکر حمایت نماید. چنانکه در آیه ۴۱ سوره مبارکه حج می فرماید: «الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ».
در مرحله نخست اقامه نماز و ایتاء زکات و امر به معروف و نهی از منکر وظیفه مسئولان است. ولی چکنیم که مسئولین وقت نماز جلسه میگزارند.
.....................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«عَنْ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع قَالَ: اِنَّ خَواتِيمَ اَعْمالِكُمْ قَضآءُ حَوائِجِ اِخْوانِكُمْ وَ الاِْحْسانُ اِلَيْهِمْ ما قَدَرْتُمْ وَ اِلاّ لَمْ يُقْبَلْ مِنْكُمْ عَمَلٌ، حَنُّوا عَلى اِخْوانِكُمْ وَ ارْحَمُوهُمْ تَلْحَقُوا بِنا». امام كاظم ع فرمود: مهر تایید درستی و صحت اعمال شما در گرو دو چیز است: یکی آنکه در حد توان حاجت برادرانتان را بر آورده سازید، و دوم احسان به آنها است. و اگر چنين نباشد هیچ عملى از شما پذيرفته نخواهد شد. نسبت به برادران خود مهربان و دلسوز باشید، و به آنها ترحم کنید، تا در قیامت در کنار ما باشید. بحارالانوار / ۷۵ / ۳۷۹
.............
نهم اردیبهشت، روز شوراها است. از تلاشهای اعضای محترم شورا و شهردار محترم، و مجموعه کارمندان و کارگران شهرداری تشکر می کنم. انتظار داریم که اعضای محترم شورا با همدلی و همفکری هر چه بیشتر، مشکلات این شهر را پی گیری نموده و در رفع آنها تلاش کنند و راه را برای رفع گرفتاری های مردم هموار سازند.
.........
۱۱ اردیبهشت مصادف با روز جهانی کارگر است. کار و کارگر یکی از مهمترین ارکان رشد تولید و اقتصاد در کشور است. اسلام ارزش و اعتبار خاصی برای کار و کارگر قائل شده است. بحدی که کار را بالاترین عبادت دانسته و رهبر بزرگ اسلام حضرت محمد ص دست یک کارگر را بوسید. ولی متاسفانه در نظام جمهوری اسلامی نسبت به نیروهای کارگری آن نحوه که باید و شاید سرمایه گذاری نشده است. مسئولان ما حرف پر زدند، حرف پر می زنند. ولی در میدان عمل هنوز نیروهای کارگری ما از ضعیف ترین اقشار جامعه هستند. بسیاری از آنها ضمانت شغلی ندارند. به نظر من یکی از خسارتهایی که دولت سازندگی به نظام کارگری ما زد، تاسیس شرکتهای خصوصی کارگری است، یک نفر نشسته بیست در صد حقوق یک کارگر را بردارد، کوچکترین اعتراضی هم بکند قراردادش را تمدید نمی کنند، کارگر به چه ضمانتی تن به کار بدهد. نمایندگان مجلس باید برای این قشر از کارگران فکری بکند. مسئولان بدانند تا زمانی که نیروی کارگری ما به جایگاه واقعی خودش نرسد، رشد تولید و اقتصاد ما همراه با مشکلات خواهد بود.
..........
۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت علامه مطهری است. که به نام روز معلم نامگذاری شده است.
معلمی جلوه ای از جمال ذات لا یزال حق است، چرا که او هم تعلیم می دهد: «عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ».
و هم تربیت می کند. «الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ». بنابر این یک معلم هم باید کار خدایی کند. یعنی هم تعلیم دهد و هم تربیت کند.
در روایتی از پیامبر اعظم اسلام ص آمده است که معلمی موفق است که بتواند پنج کار را برای شاگردانش انجام دهد.
۱- «یَدْعُوکُمْ مِنَ الْکِبْرِ إِلَى التَّوَاضُعِ». شاگردانش را از کبر به سوی فروتنی و تواضع بخواند.
۲- «وَ مِنَ الرِّیَاءِ إِلَى الْإِخْلَاصِ». و از ریا به سوی اخلاص دعوت کند.
۳- «وَ مِنَ الشَّکِّ إِلَى الْیَقِینِ». و از حالت شک به سوی یقین هدایت کند.
۴- «وَ مِنَ الرَّغْبَهِ إِلَى الزُّهْدِ». و از رغبت و میل به دنیا به سوی زهد و بی رغبتی به دنیا بخواند.
۵- «وَ مِنَ الْعَدَاوَهِ إِلَى النَّصِیحه». و از دشمنی به سوی نصحیت و خیر خواهی دعوت نماید. بحارالانوار / ۲ / ۵۲
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۵ / ۲ / ۱۴۰۲
خطبه اول
«وَ مَا نُرْسِلُ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا مُبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ فَمَنْ آمَنَ وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ» انعام / ۴۸
بشارت و انذار دو عامل اصلی در تربیت و هدایت است. زیرا بشارت عامل حرکت انسان به سوی خوبی ها است، و انذار عامل باز دارنده انسان از گناه و زشتی ها است. بدین جهت خداوند متعال پیامبرانش را با همین دو عامل بشارت و انذار برای هدایت بشر فرستاد. «وَ مَا نُرْسِلُ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا مُبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ». انعام / ۴۸
«فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ». بقره/ ۲۱۳
الفرقان
«وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا مُبَشِّرًا وَنَذِيرًا». فرقان/ ۵۶
بنابر این سراسر قرآن کریم و روایات اسلامی مملو است از آیات و روایاتی که نیکوکاران را بشارت به بهشت داده است و بدکاران را از عذاب خدا ترسانده است.
قبل از ورود به بحث، دو نکته را عرض کنم:
نکته اول: در آیاتی چند، اشخاصی را با ویژگی های خاصی بشارت و انذار نموده که لازم است آن افراد و خصائص آنها را خوب بشناسیم و در زندگی خود به آنها توجه داشته باشیم.
نکته دوم: .بشارت ها و انذارهایی که در قرآن کریم و روایات آمده است بیشتر با واژه های تبشیر و طوبی و ویل است. و بحث ما انشاالله از هفته آینده در باره بشارتها و انذارها در قرآن کریم و روایات اسلامی خواهد بود.
..................
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الصَّادِقُ ع فَوَاللّهِ لا تُنالُ وَلايَتُنا إلاّ بِالوَرَعِ، وَ الاِجتِهادِ فِي الدُّنيا، و مُواساةِ الإِخوانِ فِي اللّهِ». امام صادق ع به خدا سوگند به ولايت و دوستى ما نمی رسید، مگر با پارسايى و سخت كوشى در دنيا و همدردى با برادران دينى. بحارالانوار / ۷۸ / ۲۸۱
............
۱۵ ماه شوال مصادف است با سالروز شهادت سردار بزرگ اسلام، حضرت حمزه سید الشهداء ع و حضرت عبدالعظیم حسنی ع است. دو شخصیتی که برای ما و نسل امروز ما یک مکتب هستند. یک فکر و فرهنگ است. زیرا حضرت حمزه آنچه داشت در طبق اخلاص گذاشت و همه را در راه اسلام فدا کرد. و حضرت عبدالعظیم در راه مبارزه با طاغوت سختی های فراوانی را متحمل شد. و نیز ذوب در مقام ولایت بود.
آنچه در این خطبه می خواهم عرض کنم این است که شهادت مزد خداوند متعال به حضرت حمزه بود به آن رسید. ولی باید بدانیم که جنگ احد از عبرت آموز ترین جنگهای تاریخ اسلام است. جنگی که مسلمانان در ابتداء پیروز و برنده جنگ شدند ولی سرانجام شکست خوردند. علت این شکست چه بود؟. قرآن کریم در آیه ۱۵۲ آل عمران پاسخ این پرسش را داده است. در باره پیروزی مسلمانان چنین می فرماید: «وَلَقَدْ صَدَقَكُمُ اللَّهُ وَعْدَهُ إِذْ تَحُسُّونَهُم بِإِذْنِهِ».
اما علت شکست مسلمانها را پنج چیز دانسته است که یک عامل آن مربوط به خداوند متعال است. و آن اینکه خداوند با این جنگ شما را امتحان کرده است. «ثُمَّ صَرَفَكُمْ عَنْهُمْ لِيَبْتَلِيَكُمْ».
ولی چهار عاملی که مربوط به مردم است عبارتند از:
۱- سستی و بیحالی: «حَتَّىٰ إِذَا فَشِلْتُمْ».
۲- نزاع و اختلاف: «وَتَنَازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ».
۳- نافرمانی از دستور رهبر: «وَعَصَيْتُم مِّن بَعْدِ مَا أَرَاكُم مَّا تُحِبُّونَ ».
۴- دنیا طلبی: «مِنكُم مَّن يُرِيدُ الدُّنْيَا».
اینها آسیب جدی برای کشور ما است. از سستی و بیحالی، نزاع و اختلاف، از نافرمانی از رهنمودهای رهبری، از دنیاطلبی مردم و مسئولان باید ترسید.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۲ / ۲ / ۱۴۰۲
از جمله هشدارهای قرآن کریم آیه ۲۲ سوره مبارکه زمر است که می فرماید: «فَوَيْلٌ لِّلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُم مِّن ذِكْرِ اللَّهِ أُولَٰئِكَ فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ». زمره / ۲۲
ویل یک نوع هشدار است که در قرآن کریم و روایات اسلامی فراوان بکار رفته است. ویل در لغت به معنی هلاکت و نابودی است، و در روایت آمده است که ویل نام جایگاهی در جهنم است. و معادل فارسی آن «وای» است..
.......
قساوت در لغت به معنی عدم انعطاف و نفوذ ناپذیری است. و در اصطلاح قرآن به قلبی گفته می شود که در برابر حق خشوع و انعطافى نداشته باشد و نور هدایت در آن نفوذ نمى کند، و در فارسی از آن به «سنگدلی» تعبیر شده که در مقابل «نرم دلی» قرار گرفته است.
قرآن کریم از سخت دلی با این بیان تعبیر کرده است، «ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُم مِّن بَعْدِ ذَٰلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ» بعضی دلشان همانند سنگ است. نرود میخ آهنین در سنگ. «أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً» بلکه از سنگ سخت تر است. زیرا: ممکن است از سنگ آب بیرون آید، ولی آدم سنگدل ذره ای از خدا خوف ندارد. «وَ إِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْأَنْهَارُ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ الْمَاءُ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ» بقره/ ۷۴
...........
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الصَّادِقُ ع غَلاءُ السِّعرِ یُسِئُ الخُلُقَ، وَ یُذهِبُ الأمانَةَ، وَ یُضجِرُ المَرءَ المُسلمَ». امام صادق ع فرمود: گرانی و بالا رفتن قیمتها سه پیامد مهم دارد: اخلاق و رفتار مردم را فاسد و نامطلوب میسازد. و روحیه امانتداری را در بین مردم از بین میبرد. و آرامش روانی و امنیت جامعه را به خطر می اندازد. کافی / ۵ / ۱۶۴
..........
۲۵ ماه شوال مصادف است با سالروز شهادت پیشوای ششم امام جعفر صادق ع. این مصیبت عظمی تسلیت عرض می کنم. جفا است که ما یک خطبه به آن حضرت اختصاص ندهم، زیرا ما هر چه داریم از امام صادق ع داریم. نزدیک به یک قرن بنی امیه تمام تلاش خود را در جهت نابودی شیعه بکار گرفتند، امامان شیعه را شهید کردند، دوستداران و شیعیان آنها را به زندان انداختند و بعضی را به شهادت رساندند. بدعتهای زیادی در دین گذاشتند، از جریان انحراف حمایت می کردند. امام صادق ع در شرایطی که بنی امیه برای حفظ قدرت و بنی عباس برای کسب قدرت با هم می جنگیدند از فرصت استفاده کرد و با تشکیل حوزه علمیه شیعه، تبیین مبانی اسلام ناب محمدی ص و مبارزه با انحرافات فکری و اعتقادی و عملی، شیعه را از نابودی حتمی نجات داد، بدین جهت مذهب ما را جعفری می گویند. این درس زندگی است که ما باید از امام صادق ع بگیریم، و با جهاد تبیین با بدعتها و انحرافات مبارزه کنیم.
https://eitaa.com/mesbah_jome