12.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای رسیدن به عرفان واقعی، به عارفان حقیقی نگاه کنید.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۷ / ۷ / ۱۴۰۳
«وَ أُغْضِی عَنِ السَّیئَةِ».
در این فراز دعا از خداوند متعال می خواهیم که به ما این توان را بدهد تا بتوانیم از بدیهای دیگران تغافل نموده و چشم پوشی کنیم.
تغافل و چشم پوشی از خطای دیگران از مهمترین ارزشهای اخلاقی و از مهمترین پایههای معاشرت و همزیستی سالم در جامعه است. ولی در جامعه ما نه آنچنان از نظر علمی به آن پرداخته شده است و نه از نظر عملی مورد توجه قرار گرفته است. اسلام ارزش و اهمیت زیادی نسبت به مسئله تغافل قائل شده است. برای نمونه دو روایت را گوشزد می نمایم.
۱- امام باقر ع فرمود: «صَلاحَ شَأنِ الدُّنیا بِحَذافیرِها فی کَلِمَتَینِ: إصلاحُ شَأنِ المَعاشِ وَ التَّعاشُرِ، مِلأُ مِکیالٍ ثُلُثانِ فِطنَهٌ وثُلُثٌ تَغافُلٌ» صلاح زندگی دنیا در دو کلمه است: سامان یافتن معیشت زندگی، و معاشرت و همزیستی با مردم. و راه رسیدن به آن دو چیز است زیرا این دو پیمانه پری است که دو سوم آن فطانت و زیرکی و یک سومش آن هم چشمپوشی و تغافل است. بحارالانوار/ ۷۸ / ۱۸۸
۲- حضرت علی ع فرمود: «مَن لَم يَتَغافَلْ و لا يَغُضَّ عَن كَثيرٍ مِنَ الاُمورِ تَنَغَّصَت عِيشَتُهُ» هر كه درباره بسيارى از امور تغافل و چشم پوشى نكند، زندگيش تيره و تار خواهد شد. غررالحکم / حدیث ۱۰۳۷۵
علاوه بر آن تغافل و چشم پوشی نه تنها نشانه روح بزرگ و طبع کریم انسان و مایه عزت و آبروی او در میان مردم خواهد شد، بلکه یک راهی برای تربیت و اصلاح خطا کار است. و لذا از خداوند متعال درخواست داریم که به ما این قدرت و توان را عنایت نماید تا بتوانیم خطای دیگران را نادیده بگیریم.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۷ / ۷ / ۱۴۰۳
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
امام سجاد ع فرمود: «الذُّنُوبُ الَّتِي تُنْزِلُ الْبَلَاءَ: تَرْكُ إِغَاثَةِ الْمَلْهُوفِ، وَ تَرْكُ مُعَاوَنَةِ الْمَظْلُومِ، وَ تَضْيِيعُ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ» بحارالانوار/ ۷۳ / ۳۷۵
اعمال و رفتار انسان خواه پسندیده و خوب باشد و یا بد و زشت، دو اثر در زندگی انسان دارد. یکی اثر وضعی است و دوم اثر تکلیفی. دو تفاوت بین اثر تکلیفی و اثر وضعی عرض کنم.
۱- اثر تکلیفی اعمال انسان در قیامت ظاهر می شود که جلوه آن بهشت است یا دوزخ. علت اینکه خداوند متعال نتیجه تکلیفی اعمال انسانها را به قیامت واگذار شده است این است که فرصتی در اختیار گنهکار برای توبه گذاشته باشد و همچنین امتحانی برای نیکوکار است که چگونه اعمال خویش را از آسیبها حفظ می کند. لذا قرآن کریم هم در باره نیکوکار و گنهکار تعبیر به «جَاءَ» دارد نه «عَمِلَ». در سوره مبارکه انعام آیه ۱۶۰ میفرماید: «مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا وَمَن جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا» ﻫﺮ ﻛﺲ ﻛﺎﺭ ﻧﻴﻚ ﺑﻴﺎﻭﺭﺩ، ﭘﺎﺩﺍﺷﺶ ﺩﻩ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻛﺎﺭ ﺑﺪ ﺑﻴﺎﻭﺭﻧﺪ، ﺟﺰ ﺑﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﻥ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﻧمی شوند.
اما اثر وضعی هم در دنیا است و هم در آخرت. اثر وضعی أعمال در آخرت این است که می فرماید: «يَوْمَ تَبْيَضُّ وُجُوهٌ وَتَسْوَدُّ وُجُوهٌ» این سفیدی و نور ﭼﻬﺮﻩ و تاریکی و سیاهی اثر وضعی اعمال در آخرت است. اما اثر وضعی اعمال ما در دنیا همان عکس العمل اعمال است. اگر کسی غذای فاسد بخورد، یقینا مسموم می شود.
۲- تفاوت دیگر این است که اثر تکلیفی اعمال تابع شرائط تکلیف یعنی بلوغ و عقل و اختیار و علم و قدرت است. ولی اثر وضعی تابع این شرائط نیست. اگر یک بچه، یک نفر مجنون کاری انجام دهد اثر وضعی آن متوجه او و یا ولیش خواهد بود.
در این روایت امام سجاد ع اشاره به وضعی برخی از گناهان دارد، و می فرماید: سه گناه است که موجب نزول بلا می شوند: اگر کسی استغاثه کرد و طلب یاری نمود و شما ندای او شنیدید و با کمک او نشتافتید، و نیز مظلومی را مشاهده کردید و به او کمک نکردید، و امر به معروف و نهى از منکر را جدی نگرفتید، و حق آن را ادا نکردید، باید منتظر بلا باشید.
امروز ندای استغاثه مظلومان غزه و لبنان بلند است، و مردم دنیا شاهد جنایتهای بسیار سنگین سفاکان صهیونیستی و مظلومیت عظیم مردم غزه و لبنان است. وظیفه اسلامی و انسانی ما است که به نحو می توانیم به آنان کمک کنیم.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۴ / ۸ / ۱۴۰۳
خطبه اول
«اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ حَلِّنِي بِحِلْيَةِ الصَّالِحِينَ وَ أَلْبِسْنِي زِينَةَ الْمُتَّقِينَ»
در این بخش از دعای شریف مکارم الاخلاق پس از ذكر صلوات بر محمد و آل محمد، از خداوند می خواهیم که برای انجام اموری، دوچیز به ما عنایت بفرماید. یکی زیور صالحین است و دوم لباس متقین است. «وَ حَلِّنِي بِحِلْيَةِ الصَّالِحِينَ» خدایا ما را به زیور صالحین بیارای. «وَ أَلْبِسْنِي زِينَةَ الْمُتَّقِينَ» و با لباس متقین ما را بپوشان.
زیور صالحین چیست و لباس متقین چه نوع لباسی هست؟.
در قرآن کریم و روایات اسلامی، برای صالحین اوصافی ذکر شده است، که اینها زیور صالحین است.
در آیه ۱۲۴ آل عمران شش ویژگی برای صالحین آمده است.
۱- پا به کار و آماده هستند: «أُمَّةٌ قَائِمَةٌ».
۲- انس با قرآن دارند: «يَتْلُونَ آيَاتِ اللَّهِ آنَاءَ اللَّيْلِ».
۳- اهل نماز و عبادتند: «وَهُمْ يَسْجُدُونَ».
۴- ایمان به خدا و قیامت دارند: «يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ».
۵- نسبت به سرنوشت دیگران بی تفاوت نیستند: «وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ».
۶- شتاب در کار خیر دارند: «وَيُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ»
آنگاه می فرماید: «وَأُولَٰئِكَ مِنَ الصَّالِحِينَ».
سخنی هم از امام صادق ع در این باره عرض کنم. فرمود: «مَن رَعَی عَمَلَهُ عَنِ الهَوی، وَ دینَهِ عَنِ البِدعَة، وَ مَالَهُ عَنِ الحَرامِ فَهُوَ مِن جُملَةِ الصَّالِحین» کسی كه عملش را از هواي نفس، و دينش را از بدعت، و مالش را از حرام، حفظ كند، از جمله صالحین است. بحارالانوار/ ۷۰ / ۶۸
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۴ / ۸ / ۱۴۰۳
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
حضرت علی علیه السلام در ضمن سفارشی به کمیل فرمود:«اَلبَرَكَةُ فِى مَالِ مَنْ آتَى الزَّكاةَ وَ واسَى المُؤمِنينَ وَ وَصَلَ الْأقرَبينَ» ای کمیل، در مال کسی بركت است كه با اموالش سه کار را انجام دهد:
۱- زكات مالش را بپردازد.
۲- با مؤمنان مواسات داشته و به آنان را شریک مال خود بداند.
۳- با خويشاوندان صله رحم نموده و كمك کند. بحارالأنوار / ۷۷ / ۴۱۵
دین مبین اسلام یک دین کامل و جامعی است و برای تمام ابعاد زندگی بشر برنامه دارد. در امور فردی نماز شب دارد که هر چه در خفی برگزار شود ثوابش بیشتر است، و نماز جماعت و جمعه دارد که هر چه باشکوه تر برگزار گردد اجرش بیشتر است.
در امور فردی و شخصی می فرماید: «الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ». و در امور اجتماعی می فرماید: «وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ».
بنابر این ما نمی توانیم نسبت به سرنوشت دیگران بی تفاوت باشیم. پیامبر اکرم ص فرمود: اگر کسی بی تفاوت باشد مسلمان نیست. «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادِی یا لَلْمُسْلِمِینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِم»؛ کسى که صداى مظلومی را بشنود که فریاد مى زند: اى مسلمانان به دادم برسید، و این فریاد را بشنود و به یاری او نشتابد، مسلمان نیست.
در واقع اگر بخواهیم یک تقسیم بندی داشته باشیم می توان انسان ها را در این باره به چهار گروه تقسیم نمود.
۱- افرادی که بی درد، بی احساس و بی تفاوتند و در زندگی فقط خود را می بینند. امیر مؤمنان علی ع در خطبه ۸۷ نهجالبلاغه این گونه اشخاص را با دو تشبیه عجیب معرفی نموده است. نخست می فرماید: «فَالصُّورَةُ صُورَةُ إِنْسَانٍ وَ الْقَلْبُ قَلْبُ حَیَوَانٍ» ظاهرشان، به صورت انسان، اما باطنشان حیوانند.
تو کز محنت دیگران بی غمی، نشاید که نامت نهند آدمی
و دوم «وَ ذَلِکَ مَیِّتُ الْأَحْیَاءِ» اینان مردگانی هستند که در میان زندگان حرکت می کنند.
۲- اشخاصی که در ابتداء خود را می بینند و آنگاه دیگران را. و شعار این گروه این است، چراغی که خانه رواست، مسجد حرام است. این فکر نیز بر خلاف مبانی دینی و فرهنگ أهل بیت ع است.
۳- افرادی که دیگران را در کنار خود می بینند. و آنان را شریک زندگی خود می دانند. این همان مواسات است که مور تأکید اسلام است.
۴- اشخاصی که دیگران را مقدم بر خود می دارند و این همان ایثار است که خصیصه اولیاء خدا است.
«وَيُؤْثِرُونَ عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ وَلَوْ كَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ».
«وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا»
امروز به توفیق و فضل الهی یک پویش همدلی و مواسات در سطح جهان، به ویژه در ایران اسلامی به راه افتاده است و مردم در جهت یاری رساندن به مظلومان غزه و لبنان به پا خواسته اند. مواظب باشیم از این قافله عقب نمانیم. فرمان خداوند متعال این است: «جَاهِدُوا بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ». امروز مسلمانان غزه و لبنان با جانشان جهاد می کنند، و وظیفه امروز ما جهاد با مال است. هر کس هر چه می تواند باید کمک کند. این یک تکلیف واجب است.
https://eitaa.com/mesbah_jome
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما امام رضا داریم
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۱ / ۸ / ۱۴۰۳
خطبه اول
در این بخش از دعا از خداوند متعال درخواست داریم که ما را برای انجام اموری مزین به زیور صالحین و لباس متقین فرماید تا با کمک این دو عطیه الهی در جهت تحقق این امور موفق باشیم. نخستین امری که مورد درخواست ما است، گسترش عدالت در سطح جامعه است. «فِي بَسْطِ الْعَدْلِ».
گسترش عدالت از اهداف مهم انبیاء الهی ع بوده است. «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» یعنی این اندازه مردم رشد عقلی و علمی پیدا کنند که نه تنها خود عدالت را رعایت می کنند بلکه در جهت گسترش عدالت کوشش می کنند. البته تحقق کامل این هدف در زمان ظهور حضرت حجت ع خواهد بود که می فرماید: «یملأ الارض قسطا و عدلا».
یک حدیث از محضر رسول گرامی اسلام ص در باره جایگاه عدل در جامعه عرض کنم. فرمود: «عَدْلُ سَاعَةٍ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ سَبْعِينَ سَنَةً قِيَامٍ لَيْلُهَا وَ صِيَامٍ نَهَارُهَا، وَ جَوْرُ سَاعَةٍ فِي حُكْمٍ أَشَدُّ وَ أَعْظَمُ عِنْدَ اَللَّهِ مِنْ مَعَاصِي سِتِّينَ سَنَةً» يك لحظه عدالت ورزی بهتر از هفتاد سال عبادت است که با شبزندهدارى و روزهدارى طی شود، و يك لحظه طی ستم و حكم ناحق دادن در نزد خداوند متعال شدید تر و سنگین تر از شصت سال گناه است.
امروز مردم دنیا تشنه عدالت اند، و از ظلم و تبعیض در عذابند و رنج می برند. و در انتظار ظهور حضرت حجت ع نشستند ولی ما هم وظیفه داریم در اقامه عدالت تلاش نماییم و لذا در این فراز از دعا می خواهیم که به ما کمک کند تا زمینه گسترش عدالت را در جهان فراهم سازیم.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۱ / ۸ / ۱۴۰۳
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
رسول خدا ص فرمود: «مَنْ تَوَلَّی خُصُومَهًَْ ظَالِمٍ أَوْ أَعَانَ عَلَیْهَا ثُمَّ نَزَلَ بِهِ مَلَکُ الْمَوْتِ قَالَ لَهُ أَبْشِرْ بِلَعْنَهًِْ اللَّهِ وَ نَارِ جَهَنَّمَ وَ بِئْسَ الْمَصِیرُ»؛ هرکس وکیل مدافع ستمکاری شود و یا ستمکاری را در ستمکردن یاری کند، هنگامی که فرشتهی مرگ بر بالین او می آید، به او می گوید: لعنت و دوری از رحمت خدا و آتش دوزخ در انتظار تو است که سرانجام بسیار بدی خواهد بود. بحارالانوار/ ۷۵ / ۳۶۹
...........
۱۳ آبان یادآور سه واقعه مهم در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز در میان ملت انقلابی ایران به عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است.
۱- تبعید امام خمینی ره به ترکیه در سال ۱۳۴۳
۲- شهادت دانش آموزان در دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۷
۲- تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸
به همین خاطر در تاریخ کشور این روز را با دو عنوان نامگذاری کرده اند. یکی روز جهانی مبارزه با استکبار است و دوم روز دانش آموز. در هر دو مورد لازم است نکاتی را عرض کنم.
مورد نخست استکبار ستیزی و مبارزه با استکبار است:
استکبارستیزی و ایستادگی در برابر ظلم و ظالم، از مهمترین برنامه انبیاء الهی است. حتی میل قلبی به استکبار را مساوی با آتش دوزخ دانسته و می فرماید: «وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَ مَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ». هود / ۱۱۳
در روایتی از صفوان جمال نقل شده است که می گوید محضر حضرت موسی بن جعفر ع شرفیاب شدم، حضرت به من فرمود: ای صفوان همه کارهای تو خوب و نیکو است جز یک کار. عرض کردم: فدایت شوم آن چیست؟ امام کاظم ع فرمود: اینکه شتران خود را به این مرد (یعنی هارون) کرایه داده ای. گفتم چون سفر حج بود، شتران خود را به او کرایه دادم، علاوه بر آن خودم همراه آنها نمی روم، بلکه غلام خود را همراهشان می فرستم. امام ع فرمود: آیا از او کرایه طلب داری؟ گفتم: فدایت شوم. آری. فرمود: دوست می داری او زنده بماند تا باقی کرایه ات را بپردازد؟ گفتم: آری. فرمود: «فَمَنْ أَحَبَّ بَقَاءَهُمْ فَهُوَ مِنْهُمْ وَ مَنْ کَانَ مِنْهُمْ فَهُوَ وَرَدَ النَّارَ» کسی که دوست داشته باشد بقای آنها را، از آنان خواهد بود و هر کس از آنان باشد، جایگاهش جهنم خواهد بود. بحارالانوار/ ۷۵ / ۳۷۶
امیر مومنان علی ع نیز در آخرین پیامی که به پیروان خود دارد چنین می فرماید: «كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْنا».
بنابر این استکبار ستیزی از ارکان اصلی دین اسلام است. ایران اسلامی امسال در شرائطی روز مبارزه با استکبار را برگزار می کند که دنیا شاهد جنایتهای سنگین صهیونیست ها با حمایت مستقیم آمریکا در غزه و لبنان است. بدون تردید روز ۱۳ آبان فریاد مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل ملت ایران رساتر از گذشته خواهد بود.
دوم روز دانش آموز: والدین گرام و معلمان عزیز و مسئولان محترم آموزش و پرورش همه بدانید که تهاجم فرهنگی دشمن امروز بیشتر متوجه دانش آموزان ما است. زیرا دانش آموزان: اولا قدرت تحلیل سیاسی دانش آموزان ضعیف است، و لذا تأثیر پذیری آنها از تبلیغات هم بیشتر است. و ثانیا اگر انحرافی در فکر و اندیشه آنها جای گرفت پاک کردن آن بسیار مشکل خواهد بود. و ثالثا آینده انقلاب و کشور به دست همین دانش آموزان باید اداره شود، دشمن به دنبال این است که با اجرای سند ۲۰۳۰ و امثال آن از هم اکنون برای آمریکا سرباز تربیت کند، مواطب باشید. و بدانید غفلت از دانش آموزان عواقب آن سنگین خواهد بود. معلمان عزیز باید بکوشند تا خروجی مدارس آنها شهید فهمیدها باشد.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۸ / ۸ / ۱۴۰۳
خطبه اول
«وَ كَظْمِ الغَيْظِ وَ إِطْفَاءِ النَّائِرَةِ»
در این بخش از دعای شریف مکارم الاخلاق از خداوند متعال درخواست زیور صالحین و پوشش متقین داشتیم تا با کمک آنها اموری را عملیاتی سازیم. که یکی از آنها گسترش عدالت در سطح جهان بود. امر دوم کظم غیظ و مهار کردن آتش خشم است. خداوند حكيم نیروی غضب را در وجود همه انسانها قرار داده است تا بتواند با کمک آن در برابر هر چیزی که زندگی و منافع آنها را تهدید می کند بایستند. البته این غریزه همانند سایر غرائز باید کنترل شود. چرا که آزاد گذاشتن قوه غضبیه، پیامد خطرناکی برای دنیا و آخرت انسان دارد. رسول گرامی اسلام ص فرمود: «الغَضَبُ يُفسِدُ الألبابَ، و يُبعِدُ مِن الصَّوابِ» خشم، عقل را تباه مى کند و انسان را از گرفتن تصمیم درست دور مى سازد.
حضرت علی ع فرمود: «الْغَضَبُ یُفْسِدُ الْإِیمَانَ» خشم ایمان را زایل می کند.
و همچنین فرمود: «الْغَضَبُ مِفْتَاحُ کُلِّ شَرٍّ» غضب کلید همه بدیها است.
بنابراین این صفت نباید رها و آزاد گذاشت بلکه باید آن را مهار نمود. یکی از ویژگیهای اهل تقوا همین است که خشم خود را مهار می کنند. «وَ الکاظِمینَ الغَیظ» در این فراز از دعا از خداوند می خواهیم که بتوانیم در زندگی خشم خود را مهار نماییم.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۸ / ۸ / ۱۴۰۳
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
رسول خدا ص در ضمن سفارشاتی به جناب اباذر فرمود: «یا أباذر، إنّكم في ممرّ اللّيل والنّهار في آجال منقُوصة، وأعمال محفوظة والموتُ يأتي بغتة» اى اباذر، شما در سیر شب و روز با سه چیز روبرو می شوید: از عمرتان کاسته می شود و اعمالتان ثبت میگردد، و مرگ ناگهان گریبان شما را می گیرد..
چهل روز از شهادت مظلومانه سید مقاومت شهید سید حسن نصرالله و سردار نیلفروشان گذشت. در این خطبه به سه نکته در باره این مجاهد بزرگ می پردازم، سه نکته ای که برای همه ما درس زندگی است.
۱- چه عاملی باعث شد که شهید سید مقاومت محبوب دلها گردد و مصداق «وَ رَفَعْنا لَکَ ذِکْرَک» شود و دوست و دشمن نامش را با عظمت ببرند.
پاسخ این پرسش را با ذکر یک آیه و یک حدیث اشاره می کنم.
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَٰنُ وُدًّا».ﻗﻄﻌﺎً ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ، ﺑﻪ ﺯﻭﺩﻱ ﺧﺪﺍﻱ ﺭﺣﻤﺎﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺩﻝ ﻫا ﻣﺤﺒﺘﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺍﺩ. مریم / ۹۶
«قَالَ الصَّادِقُ ع ثَلاثٌ تـُورِثُ الْمَحَبَّه: الـدِّیـنُ وَ التَّـواضُعُ وَ البَذْلُ» امام صادق ع فرمود: سه چیز است که محبت می آورد: دینداری و فـروتنـى و بذل و بخشش. بحارالأنوار /۷۸ / ۲۲۹
سید مقاومت مصداق روشن این آیه و این حدیث در این زمان بود.
۲- رهبر حکیم انقلاب در میان مجاهدان اسلام،. فکر و اندیشه و عمل دو نفر را عنوان مکتب دادند، یکی شهید سلیمانی عزیز بود و دوم شهید سید حسن نصرالله است، که در باره ایشان فرمود: سیّد مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود. این دو بزرگوار چه داشتند که صاحب یک مکتب شدند؟. مهمترین ویژگی آنان اخلاص و خدا باوری و خدا محوری، ولایت مداری، بصیرت و دشمن شناسی و مقاومت در برابر دشمن، تواضع و فروتنی و عشق به اسلام و مردم بود.
۳- رهبر معظم انقلاب، شهید سید حسن نصرالله را با وصف مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، توصیف نمودند. سید مقاومت محور مقاومت در لبنان و فلسطین بود. این چیزی است که خداوند متعال از ما خواسته و ما را بر آن ترغیب کرده است.
در سوره صف آیه ۴ چنین می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُم بُنْيَانٌ مَّرْصُوصٌ»
ﺧﺪﺍ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺻﻒ ﺯﺩﻩ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺍﻭ ﺟﻬﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ جهت ثبات ﻗﺪم همانند ﺑﻨﺎﻳﻲ ﭘﻮﻟﺎﺩﻳﻦ ﻭ و محکم ﺍﺳﺘﻮﺍﺭﻧﺪ.
و در آیه ۱۳۹ آل عمران می فرماید: اگر راست می گویید که مؤمن هستید هیچگاه سستی به خود راه ندهید. «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ».
و همچنین در آیه۱۴۶ سوره مبارکه آل عمران پنج ویژگی برای یاران انبیاء الهی ذکر می کند و می فرماید: «وَكَأَيِّن مِّن نَّبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ:
۱- فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ» هرگز سستی به خود راه نمی دهند.
۲- «وَمَا ضَعُفُوا» هیچگاه احساس ضعف در برابر دشمن ندارند. آب خوردن مردم را به اراده آمریکا گره نمی زنند. نمی گویند اگر آمریکا اراده کند می تواند ما را نابود کند. بلکه همانند رهبری معظم با قدرت حرف می زنند. مثل امام در سخت ترین شرائط فریاد می زند آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
۳- «وَمَا اسْتَكَانُوا» هیچگاه تسلیم خواسته دشمن نمی شوند.
۴- «وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ» اهل صبر و پایداری هستند.
۵- «وَمَا كَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّا أَن قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِي أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ». اهل معنویت و دعا و راز و نیاز هستند.
شهید سید حسن نصرالله مصداق روشن این صفات بود. و خداوند پاداش مجاهدتهای او را شهادت قرار داد.
https://eitaa.com/mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۵ / ۸ / ۱۴۰۳
خطبه اول
«وَ ضَمِّ أَهْلِ الْفُرْقَةِ وَ إِصْلاَحِ ذَاتِ الْبَيْنِ»
در این بخش از دعا از خداوند متعال درخواست داریم که به ما توفیق عنایت نماید تا اسباب اتحاد و همبستگی بین مؤمنان را فراهم نماییم. «وَ ضَمِّ أَهْلِ الْفُرْقَةِ وَ إِصْلاَحِ ذَاتِ الْبَيْنِ».
«ضَمِّ أَهْلِ الْفُرْقَةِ» و «إِصْلاَحِ ذَاتِ الْبَيْنِ» هر دو از یک جنس هستند. در هر دو سخن از ارتباط بین دو مؤمن، دو خانواده، دو گروه، دو شهر یا دو ملت است.
اما با این تفاوت که کاربرد «ضَمِّ أَهْلِ الْفُرْقَةِ» مربوط به اتحاد یک ملت و امت است، ولی «إِصْلاَحِ ذَاتِ الْبَيْنِ» بیشتر در اصلاح بین دو نفر و دو خانواده است به کار رفته است. به هر حال تفرقه و اختلاف بین دو نفر باشد، یا بین یک ملت، مورد مذمت اسلام قرار گرفته است، و مردم را از تفرقه بر حذر داشته و می فرماید: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا»
ﻫﻤﮕﻲ ﺑﻪ ﺭﻳﺴﻤﺎﻥ ﺧﺪا ﭼﻨﮓ ﺯﻧﻴﺪ، ﻭ از تفرقه بپرهیزید.
امیر مؤمنان علی ع فرمود: «إِنَّ الشَّيْطَانَ يُسَنِّي لَكُمْ طُرُقَهُ» شيطان راهش را براى شما هموار و آسان نموده است. و هدف از این کار دو چیز است:
۱- «وَ يُرِيدُ أَنْ يَحُلَّ دِينَكُمْ عُقْدَةً عُقْدَةً» دین شما را یکی پس از دیگری از شما بگیرد.
۲- « وَيُعْطِيَكُمْ بِالْجَمَاعَةِ الْفُرْقَةَ وَ بِالْفُرْقَةِ الْفِتْنَةَ» و شما را به سوی تفرقه بکشاند و نتیجه تفرقه هم فتنه است.
https://eitaa.com/mesbah_jome