مردم همیشه در سختیها و بلاها جنبه منفی آن را می بینند و بیتابی می کنند، در حالی که بلاهای این دنیا جنبه مثبتی هم دارد که از نظر عامه مردم مخفی است، اولیاء خدا همیشه جنبه مثبت بلاها را میدیدند از اینرو در برابر بلاها صبور و شکور بودند. پروین اعتصامی بسیار زیبا این دو دیدگاه را در این داستان سروده است.
......
گره گشای
پیرمردی، مفلس و برگشته بخت
روزگاری داشت ناهموار و سخت
هم پسر، هم دخترش بیمار بود
هم بلای فقر و هم تیمار بود
این، دوا می خواستی، آن یک پزشک
این، غذایش آه بودی، آن یک سرشک
این، عسل می خواست، آن یک شوربا
این، لحافش پاره بود، آن یک قبا
روزها می رفت بر بازار و کوی
نان طلب می کرد و می برد آبروی
دست بر هر خود پرستی می گشود
تا پشیزی بر پشیزی می فزود
شب، بسوی خانه می آمد زبون
قالب از نیرو تهی، دل پر ز خون
روز، سائل بود و شب بیمار دار
روز از مردم، شب از خود شرمسار
صبحگاهی رفت و از اهل کرم
کس ندادش نه پشیز و نه درم
رفت سوی آسیا هنگام شام
گندمش بخشید دهقان یک دو جام
زد گره در دامن آن گندم، فقیر
شد روان و گفت کای حی قدیر
گر تو پیش آری بفضل خویش دست
برگشائی هر گره که ایام بست
چون کنم، یارب، در این فصل شتا
من علیل و کودکانم ناشتا
می خرید این گندم ار یک جای کس
هم عسل زان می خریدم، هم عدس
آن عدس، در شوربا می ریختم
وان عسل، با آب میآمیختم
بس گره بگشودهای، از هر قبیل
این گره را نیز بگشا، ای جلیل
این دعا می کرد و میپیمود راه
ناگه افتادش به پیش پا، نگاه
دید گفتارش فساد انگیخته
وان گره بگشوده، گندم ریخته
بانگ بر زد، کای خدای دادگر
چون تو دانائی، نمی داند مگر
سالها نرد خدائی باختی
این گره را زان گره نشناختی
تا که بر دست تو دادم کار را
ناشتا بگذاشتی بیمار را
هر چه در غربال دیدی، بیختی
هم عسل، هم شوربا را ریختی
من ترا کی گفتم، ای یار عزیز
کاین گره بگشای و گندم را بریز
ابلهی کردم که گفتم، ای خدای
گر توانی این گره را برگشای
آن گره را چون نیارستی گشود
این گره بگشودنت، دیگر چه بود
من خداوندی ندیدم زین نمط
یک گره بگشودی و آنهم غلط
الغرض، برگشت مسکین دردناک
تا مگر برچیند آن گندم ز خاک
چون برای جستجو خم کرد سر
دید افتاده یکی همیان زر
سجده کرد و گفت که ای رب ودود
من چه دانستم ترا حکمت چه بود
هر بلائی کز تو آید، رحمتی است
هر که را فقری دهی، آن دولتی است
گندمم را ریختی، تا زر دهی
رشتهام بردی، تا که گوهر دهی
در تو (پروین) نیست فکر و عقل و هوش
ورنه دیگ حق نمیافتد ز جوش
دیوان پروین اعتصامی / صفحه ۲۲۶
@mesbah_jome
اسباب نورانیت دل
«قَالَ رَسُولُ اللّهِ صَلَّي اللهُ عَلَيهِ وَآلهِ يَا عَلِىُّ: خَمْسَةٌ تُنَوِّرُ القَلْبَ: کَثْرَةُ قِرائَة قُل هُوَ اللهُ اَحَد، وَ قِلَّةُ الْکَلامِ وَ مُجالَسَةُ العُلَماءِ وَ الصَّلاةُ فِى اللَّيلِ وَ المَشىِ فِی الْمَساجِدِ»
رسول خدا صلی الله علیه و آله در ضمن سفارشی به حضرت علی علیه السلام فرمود ياعلی: پنج چيز دل را نورانى مى کند: کثرت تلاوت سوره قُل هُوَ اللهُ اَحَد، کم گويى، مجالست با علما، نماز شب، و رفتن به سوى مساجد. مواعظ العدديه / ۱۵۳
@mesbah_jome
نماز جمعه شاهدیه ۱۲/ ۹ / ۱۴۰۰
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم بود، از جمله خطابات قرآن به عموم انسانها آیه شریفه ۵۷ از سوره مبارکه یونس است که می فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاءٌ لِّمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ».
خداوند متعال در این آیه شریفه قرآن، کلام و سخن خود را با چهار ویژگی توصیف نموده است.
۱- قرآن کتاب موعظه است.
موعظه به پند و نصیحتی گفته می شود که انسان جاهل را آگاه می سازد، و انسان خواب را بیدار می کند، و انسان غافل را متذکر می شود، و انسان بی بصیر را بصیرت می بخشد. و قرآن چنین موعظه ای است. بنابر این اگر علم و بیداری و بصیرت و تذکر می خواهید باید در قرآن جستجو کنید.
۲- قرآن داروخانه شفا بخش است.
در قرآن کریم کلمه شفاء چهار مرتبه تکرار شده است. که سه بار آن مربوط به قرآن است. همه تلاش کنیم از این داروهای شفا بخش برای پیشگیری و درمان دردهای موجود استفاده کنیم.
۳- کتاب هدایت است.
یعنی هم راه درست را به شما نشان می دهد و هم اگر در این را قرار گرفتید شما را تا ساحل مقصود همراهی و هدایت می کند.
۴- کتاب رحمت است.
یعنی نه تنها خود قرآن رحمت است، بلکه انس با قرآن اسباب نزول رحمت الهی را فراهم می سازد. اما شرط بهرمندی از این قرآن ایمان است. لذا با اینکه آغاز آیه خطاب به همه انسانها است، ولی پایان آیه می فرماید از موعظه و دارو و هدایت و رحمت این قرآن فقط اهل ایمان بهره می برند.
............
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الصَّادِق علیه السلام مَنْ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَاعِظٌ مِنْ قَلْبِهِ وَ زَاجِرٌ مِنْ نَفْسِهِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ قَرِینٌ مُرْشِدٌ اسْتَمْکَنَ عَدُوَّهُ مِنْ عُنُقِه». امام صادق علیه السلام فرمود: کسی که نصیحتکننده ای در باطن خود نداشته باشد، و از بازدارنده ای در درون خود بی بهره باشد، و راهنمایی که او را هدایت کند، نداشته باشد، راه را برای تسلط دشمن بر سرنوشت خویش هموار کرده است. بحارالانوار / ۷۴ / ۱۸۷
پنجم آذر سالروز تشکیل بسیج است که در سال ۵۸ به فرمان امام راحل تشکیل شد. ۴۲ سال از عمر این شجره طیبه می گذرد، هفته بسیج فرصتی است که هم از ایثارگری ها و فداکاری های بسیجیان مخلص تجلیل شود و هم مشخصههای یک بسیجی برای نسل امروز بازگو شود چرا که امروز نهاد بسیج شدیداً مورد هجمه تبلیغاتی شیاطین قرار گرفته است.
رهبر حکیم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای دام ظله در پیام تبریکی که به مناسبت هفته بسیج داشتند سه مشخصه برای بسیج ذکر فرمودند. امروز مشکل اساسی کشور ما ضعیف بودن این چیز است.
۱- همت بلند
همتها و افق دید اشخاص مختلف است. برخی محدود در افرادند، محدود در مرز جغرافیایی هستند. ولی بعضی افق دیدشان به حدی بلند است که در زمان و مکان محدود نمی شوند، بلکه همه جهان و همه نسلها را می بینند. برای تحقق عدالت
بر کل جهان فکر و تلاش می کنند. این همت بلند است که امیر مؤمنان علی ع آن را معیار ارزش و اعتبار انسان معرفی نموده و می فرماید: : «قَدْرُ الرَّجُلِ عَلَی قَدْرِ هِمَّتِهِ». ارزش و اعتبار هر کسی به اندازه همت اوست. نهجالبلاغه / حکمت ۴۷
۲- خردمندی و درست فکر کردن
یکی از نعمتهای مهم الهی به بشر نعمت عقل است. عقل آن است که انسان با کمک آن واقعیتها را آنچنان که هست درک می کند. زمانی انسان می تواند از این نعمت بهرمند شود که اهل تعقل و تفکر باشد، زیرا محصول عقل درست فکر کردن است.
در روایتی از امام صادق علیه السلام نقل شده است که شخصی محضر پیامبر اکرم ص شرفیاب شد و تقاضای نصیحت کرد، حضرت سه بار از او اعتراف گرفت که نصیحت را عمل کند و او هر سه بار پذیرفت. رسول خدا ص او را این چنین نصیحت کرد: «اذا انتَ هَمَمتَ بامرٍ فَتَدَبَّر عاقبته فان یک رشدًا فامضِهِ وَ ان یک غَیاً فَانتَه عَنهُ» هرگاه در کاری تصمیم گرفتی عاقبت آن را بیندیش، اگر پایانش خیر و نیکی است انجام بده و اگر گمراهی است از آن خودداری کن.
۳- اعتماد و توکل به خدا
رکن اول توحید همین توکل و اعتماد به خدا است. امام جواد ع فرمود: «الثِّقَةُ باللّه ِ تعالى ثَمَنٌ لِكُلِ غالٍ ، وسُلَّمٌ إلى كُلِّ عالٍ» اعتمادِ به خداوند متعال، بهاى هر چيز گران، و نردبان رسيدن به هر بلندى است.
@mesbah_jome
«قَالَ الصَّادِقُ ع لَیسَ یُحَبُّ لِلمُلوکِ أن یُفَرِّطوا فی ثَلاثٍ: فی حِفظِ الثُّغورِ، و تَفَقُّدِ المَظالِمِ، و اختِیارِ الصّالِحینَ لأعمالِهِم» امام صادق ع فرمود: برای حکمرانان سزاوار نیست که در سه کار کوتاهی ورزند: حفظ مرزها، رسیدگی به ستمدیدگان و انتخاب افراد شایسته برای اداره امور مردم. بحار الأنوار / ۷۸ / ۲۳۲
@mesbah_jome
نماز جمعه شاهدیه ۱۲ / ۹ / ۱۴۰۰
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم به آیه ۵۷ سوره مبارکه یونس رسیدیم که می فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاءٌ لِّمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ».
خداوند متعال در این آیه شریفه سخن خود را با چهار ویژگی توصیف نموده است. قرآن کتاب موعظه، داروخانه شفا بخش، کتاب هدایت کتاب رحمت است. شکر گزاری در برابر چنین نعمتی به این است که وظیفه خود را بشناسیم و سپس به آن عمل کنیم، که برخی از آنها از اینقرار است.
۱- فرا گرفتن قرآن کریم: حضرت علی علیه السلام فرمود: «وَ تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ أَحْسَنُ الْحَدِيثِ»قرآن را بياموزيد، كه بهترين گفتار است. خطبه / ۱۱۰
۲- تعلیم و آموزش قرآن: رسول خدا ص فرمود: «خِيارُكُم من تعلَّمَ القرآنَ وعلَّمَهُ» بهترین شما کسی است که قرآن را یاد بگیرد و به دیگران بیاموزد. بحارالانوار/ ۹۲ / ۱۸۶
۳- قرائت قرآن: «فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ » ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﻣﻴﺴﺮ ﺍﺳﺖ ﺑﺨﻮﺍﻧﻴﺪ. مزمل / ۲۰
حضرت علی ع فرمود: «أَحْسِنُوا تِلَاوَتَهُ فَإِنَّهُ أَنْفَعُ الْقَصَصِ» قرآن را نيكو تلاوت كنيد كه سود بخشترين داستانها است. خطبه/ ۱۱۰
۴- تدبر در قرآن: «أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ» ﺁﻳﺎ ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﻧﻤﻰﺍﻧﺪﻳﺸﻨﺪ ﺗﺎﺣﻘﺎﻳﻖ ﺭﺍ ﺑﻔﻬﻤﻨﺪ. محمد / ۲۴
حضرت علی ع فرمود: « تَفَقَّهُوا فِيهِ فَإِنَّهُ رَبِيعُ الْقُلُوبِ» قرآنن را نيك بفهميد كه بهار دلها است. خطبه/ ۱۱۰
۵- احترام به قرآن: رسول خدا ص فرمود: «مَنْ وَقَّرَ اَلْقُرْآنَ فَقَدْ وَقَّرَ اَللَّهَ» هر كه قرآن را احترام کند، خداوند را احترام کرده است. بحارالانوار/ ۹۲ / ۱۷
۶- عمل به قرآن: حضرت علی ع فرمود: «إذا هُدیتُم لِعلمِه فَاعمَلُوا بما عَلمتم مِن عِلمه لَعَلّکم تُفلحون» بحارالانوار/ ۷۷ ۲۹۱
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ عَلیٌ علیه السلام یُسْتَدَلُّ عَلَی اِدبارِ الدُّوَلِ بِاَربَعٍ: تَضییعِ الاُصولِ وَ التَّمَسُّکِ بِالفُرُوعِ وَ َتقدیمِ الاَراذِلِ وَ تَاخیرِ الاَفاضِلِ» حضرت علی علیهالسلام فرمود: چهار عامل باعث پشت کردن مردم از دولت ها است:
۱- نادیده گرفتن مسائل اصلی و مهم کشور.
۲- پرداختن به مسائل جنبی و کم اهمیت.
۳- به کارگماردن و مسئولیت دادن به انسانهای بی کفایت.
۴- کنار زدن و بی اعتنایی به افراد صاحب کمال. غرر الحکم / حدیث ۳۲۶۱
۱۲ آذر روز جهانی معلولین نامگذاری شده است. امروز در دنیا جمعیت زیادی دچار معلولیت جسمی و ذهنی و روانی هستند. در کنار خدماتی که برای این قشر از جامعه صورت می گیرد، مهمترین کار پیشگیری از معلولیت است.
عوامل پیدایش معلولیت
۱- در روایات اسلامی اموری ذکر شده است که باعث معلولیت می شود، بهزیستی که مسئولیت مشاوره در ازدواج جوانان را به عهده دارد، از این روایات غافل نشوند و آنها را یاد آور شوند.
۲- تغذیه ناسالم و عدم رعایت بهداشت.
۳- آلودگی هوا و ناسالم بودن محیط زیست.
۴- تصادفات جاده ای.
۵- استعمال مواد مخدر.
......
۱۶ آذر روز دانشجو است. زیر بنای تمام امور یک کشور علم و دانش است. اگر یک ملتی اقتدار علمی داشت در دنیا حرف اول را می زند. بدین جهت است که اسلام به بحث علم بیش از مسائل دیگر اهمیت داده است. دشمنان انقلاب برای جلوگیری از رشد علمی ما، در فکر جوانان و دانشجویان ما بذر یأس و ناامیدی می پاشند. به دنبال آن هستند که ایمان و اعتماد نفس را از آنها بگیرند. ما را از جهت علمی وابسته بار بیاورند. انتظاری که رهبر حکیم انقلاب از یک دانشجوی انقلابی دارد این است که:
با تلاش خستگی ناپذیر در تولید علم بکوشد. به بحث های تئوری و کلاسیک اکتفا نکند و تحقیق را جدی بگیرد. در تازههای علمی محور را زبان فارسی قرار دهد تا همه مجبور شوند برای دستیابی به آن علم، زبان فارسی بیاموزند. هدف را اوج قله علم قرار داده و برای رسیدن به هدف موانع را پشت سر بیندازد.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۹ / ۹ / ۱۴۰۰
خطبه اول
از جمله آیاتی که عموم انسانها را مورد خطاب قرار داده است آیه اول سوره مبارکه حج است که می فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ».
در این خطاب خداوند متعال همه انسانها را دعوت به تقوا نموده و میفرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ». ای مردم از پروردگارتان پروا کنید و بترسید.
اینکه در میان تمام فضائل اخلاقی سفارش به تقوا نموده این است که تقوا سرآمد همه فضائل اخلاقی است. چنانکه امیر مؤمنان علی ع فرمود: «التقی رئیس الاخلاق»، نهجالبلاغه / حکمت ۴۱۰
تنها راه رسیدن به تقوا هم یاد مرگ و روز قیامت است. و لذا می فرماید: «إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ». چرا که هیچ چیزی مانند قیامت باوری و یاد مرگ نمی تواند مردم را از بی تقوایی برهاند. اگر امروز در جامعه اسلامی ما بی تقوایی موج می زند و مردم بی پروا گناه می کنند، بخاطر همین ضعف ایمان آنان به معاد است. در آیه آخر سوره مبارکه کهف میفرماید: «فَمَن كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ» اگر مردم قیامت را باور داشته باشند. دو اثر در زندگی آنها دارد.
۱- تمام کارهای آنها نیک و شایسته خواهد بود. «فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا»
۲- توحید آنان نیز ناب و خالص می شود. «وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا»
.
در سوره مبارکه ماعون به پنج خصیصه زشت اخلاقی، اجتماعی، عبادی اشاره دارد و ریشه پیدایش این رذائل را باور نداشتن روز قیامت معرفی نموده است. آن پنج خصیصه عبارتند از:
۱- «فَذَٰلِكَ الَّذِي يَدُعُّ الْيَتِيمَ
» ﻫﻤﺎﻥ ﻛﻪ ﻳﺘﻴﻢ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﺸﻮﻧﺖ ﻭ ﺟﻔﺎ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﻣﻰ ﺭﺍﻧﺪ
۲- «وَ لَا يَحُضُّ عَلَىٰ طَعَامِ الْمِسْكِينِ
» ﻭ دیگران را ﺑﻪ ﻃﻌﺎم ﺩﺍﺩﻥ ﺑﻪ ﻣﺴﺘﻤﻨﺪ ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻧﻤﻰﻛﻨد.
۳- «فَوَيْلٌ لِّلْمُصَلِّينَ الَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ»
ﻭﺍﻱ ﺑﺮ ﻧﻤﺎﺯﮔﺰﺍﺭﺍﻥ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻧﻤﺎﺯﺷﺎﻥ ﻏﺎﻓﻞ ﻭ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺳﻬﻞ ﺍﻧﮕﺎﺭﻧﺪ.
۴- «الَّذِينَ هُمْ يُرَاءُونَ
» ﻫﻤﺎﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺭﻳﺎ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.
۵- «وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ
» ﻭ آنها که بخیلند و ﺍﺯ ﺩﺍﺩﻥ ﻭﺳﺎﻳﻞ ﻭ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﺿﺮﻭﺭﻱ ﺯﻧﺪﮔﻲ به نیازمندان ﺩﺭﻳﻎ ﻣﻰ ﻭﺭﺯﻧﺪ.
علت این سقوط یک چیز است. «أَرَأَيْتَ الَّذِي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ» ﺁﻳﺎ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺭﻭﺯ ﺟﺰﺍ ﺭﺍ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻣﻰﻛﻨﺪ، دیدی؟.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۹ / ۹ / ۱۴۰۰
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ عَلِیٌّ عليه السلام إن كُنتُم لِلنَّجاةِ طالِبينَ فارفُضوا الغَفلَةَ و اللَّهوَ ، و الزَموا الاجتِهادَ و الجِدَّ» حضرت على عليه السلام فرمود: اگر خواهان نجات از سختیها و مشکلات هستيد، از غفلت و سرگرمی های بیهوده دوری كنيد و به سوی تلاش و جدّيت روی آورید. غررالحکم / حدیث ۲۷۷
امروز روز میلاد با سعادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. شخصیتی که به از مادر بزرگوارش سرآمد تمام زنان عالم بود. حضرت زینب علیها سلام حق بزرگی به گردن ما دارد. زیرا او دور کار انجام داد که اگر در این دو کار کوتاهی شده بود، دیگر امروز هیچ اثری از اسلام ناب محمدی در دنیا نبود.
۱-پاسداری از نهضت خونین کربلا ع و ابلاغ پیام شهیدان کربلا به دنیا.
بدون شک اگر ایثارگری و فداکاری و پایداری حضرت زینب نبود، دشمن حادثه کربلا را یا در تاریخ محو می کرد و یا تحریف، و جای مظلوم و ظالم را عوض می کرد. اگر می گویند در حادثه کربلا خون بر شمشیر پیروز شد، عامل اصلی این پیروزی حضرت زینب بود، و گروه ظاهر آن شکست است. زیرا مردان آنها کشته شدند و زنان و کودکانشان اسیر. ولی آن کسی که این شکست ظاهری را تبدیل به یک پیروزی قطعی و دائمی و ماندگار ساخت حضرت زینب سلام الله علیها بود.
۲- پرستاری و حفاظت از جان ولی خدا. بارها دشمن تصمیم به قتل امام سجاد ع گرفت. کسی که در برابر دشمن ایستاد و ادامه راه امامت و ولایت محمد و آل محمد را تضمین نمود این بانوی بزرگ بود. بنابراین روز ولادت چنین شخصیتی را به نام روز پرستار نامگذاری کردهاند. پرستاری از بیمار کار بسیار سخت و دشواری است ولی اجر و پاداش آن هم عظیم است. در اینجا به یک حدیث از پیامبر اعظم ص اشاره می کنم. آن حضرت فرمود: «مَنْ قامَ عَلي مَريضٍ يَوْما وَ لَيْلَةً بَعَثَهُ اللّه ُ مَعَ اِبْراهيمَ الخَليلِ عليه السلام فَجازَ عَلَي الصِّراطِ كَالْبَرْقِ اللّامِعِ وَ مَنْ سَعي لِمَريضٍ في حاجَةٍ فَقَضاها خَرَجَ مِنْ ذنُوبِهِ كَيَوْمٍ وَلَدَتْهُ اُمُّهُ فَقَالَ رَجُلٌ مِنَ الْأَنْصَارِ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَإِنْ كَانَ الْمَرِيضُ مِنْ أَهْلِهِ؟ قَالَ مِن أَعْظَمِ النَّاس أَجْراً مَن سَعَى فِي حَاجَةِ أَهْلِه» كسي كه يك شبانه روز از بیماری پرستاري نماید، خداوند متعال او را با ابراهيم خليل ع محشور مي كند. و در روز قیامت همچون درخشش برقي از صراط مي گذرد. و كسي كه در برطرف كردن نيازهاي بيماری تلاش كند و نيازهاي او را بر آورد، از گناهان پاک می شود، همانند روزي كه از مادر متولد شده است.مردی از انصار عرض کرد ای رسول خدا هرچند آن بیمار خانواده او باشد، فرمود: بالاترین پاداش برای کسی است که در جهت برطرف کردن نیازهای خانواده خویش تلاش می کند. بحارالانوار / ۷۶ / ۳۶۸
یکی از نگرانی های رهبر حکیم انقلاب و مراجع معظم تقلید و مردم متدین و انقلابی وضعیت فرهنگی کشور است. رهبر انقلاب از دولت انقلابی و مردمی سیزدهم بازسازی انقلابی در عرصه فرهنگ و رسانه را طلب نمودند. سر آن هم این است که «اولا» اساس انقلاب ما فرهنگی بود، ما برای نجات اسلام و اجرای احکام و قوانین اسلامی قیام کردیم. دشمن هم به همین علت با ما مخالف است. «ثانیا» راه برون رفت از مشکلات باز گشت به دستورات دینی است. دولتهای قبل به شاخه ها چسبیدن و ریشه و اصل را رها کردند، یکی توسعه سیاسی گفت و دیگری توسعه اقتصادی، اما هیچ دولتی به فکر توسعه دینی مردم نبود. این شد که امروز کشور ما با این مشکلات روبرو است. چرا که اگر در جامعه ای دین حاکم شود، دیگر در آن کشور از اختلاس و دزدی و رشوه و گرانفروشی و احتکار و کم فروشی ولنگاری و سایر گناهان خبری نخواهد بود. بنابر این دیگر هیچ عذری از مسئولان پذیرفته نیست، چرا هر سه قوه مجریه و مقننه و قضاییه هم صدا هستند.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۶ / ۹ / ۱۴۰۰
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم بود. از جمله آیاتی که عموم مردم را مورد خطاب قرار داده است آیه ۲۳ سوره مبارکه یونس است که می فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا بَغْيُكُمْ عَلَىٰ أَنفُسِكُم مَّتَاعَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ثُمَّ إِلَيْنَا مَرْجِعُكُمْ فَنُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ»
.
در این آیه شریفه خداوند متعال سه مطلب مهم تربیتی و انسان ساز را به عموم انسانها متذکر می شود. مطلب اول را این هفته یاد آور می شویم و ادامه آیه را انشاالله در هفتههای آینده دنبال می کنیم.
مطلب اول این است که همه مردم بدانند که بین عمل و عامل یک پیوند عمیق و ناگسستنی وجود دارد. یعنی هر عملی آثارش قبل از آنکه متوجه دیگران شود، به خود عامل بر می گردد. اگر خیر باشد خیر می بیند و اگر شر باشد شر می بیند. این سنت خدا است که با تعابیر گوناگون بیان نموده است، از جمله:
۱- «مَّنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ أَسَاءَ فَعَلَيْهَا»
ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻛﺎﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﻫﺪ، ﺑﻪ ﺳﻮﺩ ﺧﻮﺩ ﺍﻭﺳﺖ، ﻭ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻣﺮﺗﻜﺐ ﺯﺷﺘﻲ ﺷﻮﺩ ﺑﻪ ﺯﻳﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺍﻭﺳﺖ. فصلت / ۴۶
۲- «فَمَنْ أَبْصَرَ فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ عَمِيَ فَعَلَيْهَا» ﻫﺮ ﻛﻪ بصیرت داشته باشد ﺑﻪ نفع ﺧﻮﺩ ﺍﻭﺳﺖ ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﻛﻮﺭ ﺩﻝ باشد ﻭ ﺣﻘﺎﻳﻖ را نبیند، ﺑﻪ ﺯﻳﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺍﻭﺳﺖ. انعام / ۱۰۴
۳- «فَمَنِ اهْتَدَىٰ فَلِنَفْسِهِ وَمَن ضَلَّ فَإِنَّمَا يَضِلُّ عَلَيْهَا» ﭘﺲ ﻫﺮ ﻛﻪ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻳﺎﻓﺖ، ﺑﻪ ﺳﻮﺩ ﺧﻮﺩ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﮔﻤﺮﺍﻩ ﺷﺪ، ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﺯﻳﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﮔﻤﺮﺍﻩ شده است. زمر / ۴۱
۴- همین آیه مورد بحث است که می فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا بَغْيُكُمْ عَلَىٰ أَنفُسِكُم». خداوند متعال خطاب به ن انسانها میفرماید: بدانید هر کسی به دیگر ظلم کند، قبل از آنکه آسیبی به دیگری برساند، به خود ستم کرده است. بنابر این از هر گونه ظلم به دیگری بپرهیزید که ظلم به مخلوقی در این دنیا، باعث ظلمت روز قیامت است. چنانکه پیامبر اعظم ص فرمود: «اِتَّقُوا الظُّلْمَ فَإِنَّهُ ظُلُماتٌ یَوْمَ الْقِیامَةِ». و یا در حدیث آمده است که بدترین زاد و توشه سفر آخرت، ظلم به بندگان خدا است.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۶ / ۹ / ۱۴۰۰
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ الباقِرُ علیه السّلام مَنْ سَبَّحَ تَسْبِيحَ اَلزَّهْرَاءِ ع ثُمَّ اِسْتَغْفَرَ غُفِرَ لَهُ وَ هِيَ مِائَةٌ بِاللِّسَانِ وَ أَلْفٌ فِي اَلْمِيزَانِ وَ تَطْرُدُ اَلشَّيْطَانَ وَ تُرْضِي اَلرَّحْمَنَ». یکی از برکات ماندگار و خیر کثیر صدیقه اطهر علیها سلام تسبیحات آن حضرت است، یعنی گفتن ۳۴ بار الله اکبر و ۳۳ بار الحمدلله و ۳۳ بار سبحان الله. در روایت آمده است که اگر چیزی بهتر از این در این جهان وجود داشت پیامبر اسلام ص آن را به دخترش هدیه می داد. تسبیح حضرت زهرا سلام الله علیها زمان خاصی ندارد ولی در دو زمان بیشتر سفارش شده است. یکی در هنگام خوابیدن و دوم بعد نمازهای واجب و مستحب. امام باقر علیه السلام در این حدیث شریف در آثار و برکات این تسبیح فرمود: هرگاه تسبیح حضرت زهرا سلام الله علیها بگویید و پس از آن استغفار کنید، گناهان شما بخشیده می شود. این تسبیح به حسب ظاهر صد ذکر است ولی در میزان اعمال یک هزار ذکر نوشته می شود، و باعث طرد شیطان و خوشنودی خداوند می گردد. وسائل الشیعهٔ / حدیث ۸۳۹۲
در آستانه ایام فاطمیه و عزای صدیقه کبری حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها قرار داریم. این ایام فرصتی است که اهل منبر و قلم و رسانه های جمعی روی چهار نکته ناشناخته م مجهول در باره زهرای مرضیه مطالعه و تحقیق نموده و آن را برای مردم تبیین کنند.
۱- علت وصیت آن حضرت بر شبانه دفن شدن و مخفی بودن موضع قبرش است، که چرا حضرت چنین وصیتی داشت، با اینکه این وصیت بر خلاف سنت بود و امیر مؤمنان نیز به آن عمل نمود، و ائمه اطهار علیهم السلام با آنکه علم به موضع قبر داشتند به این وصیت پایبند بودند و آن را آشکار نساختند.
۲- در مقام و منزلت آن حضرت است. شخصیتی که خداوند متعال او را کوثر نامید یعنی کسی که وجودش خیر محض است. و پیامبر اسلام ص در شأن و منزلتش فرمود: «وَ لَوْ كَانَ الْحُسْنُ شَخْصاً لَكَانَتْ فَاطِمَةَ بَلْ هِيَ أَعْظَمُ».
۳- خطبه فدکیه آن حضرت است که در شرائطی که فتنه گران حاکم بودند، در مسجد پیامبر در دفاع از مقام ولایت ایراد نمود و فتنهگرانی که غدیر و امامت را تبدیل به سقیفه و خلافت کرده بودند و مسلمانانی که تسلیم این بدعت بین شده بودند به چالش کشید.
۴- عمق ظلم و جنایتی که به آن حضرت روا داشتند. جنایتی که امروز عده ای تلاش می کنند بر آن سرپوش بگذارند و برخی آن را منکر می شوند. در حالی که در زیارت آن حضرت به این ظلم و ستم تصریح شده است. صلوات و سلام بر کسی که: «الْمَظْلُومَةِ الْمَقْهُورَةِ، الْمَغْصُوبَةِ حَقُّهَا، الْمَمْنُوعَةِ اِرْثُهَا، الْمَکْسُورَةِ ضِلْعُهَا، الْمَظْلُومِ بَعْلُهَا، الْمَقْتُولِ وَلَدُها».
۲۷ آذر مصادف است با سالروز شهادت آیت الله مفتح، شهید حوزه و دانشگاه است که در تاریخ انقلاب به نام روز وحدت حوزه و دانشگاه نامیدند.
حوزه مرکز کسب علوم دینی است و دانشگاه مرکز کسب علوم دنیایی است. این دو مرکز به منزله دو بال برای یک کشور است. کشوری می تواند به رشد و تعالی مادی و انسانی برسد به دین و دنیای مردم توجه داشته باشد. رهبر حکیم انقلاب در بیانیه گام دوم روی بحث علم و پژوهش و معنویت و اخلاق تأکید دارند. امروز سیاست دشمن این است که تقابل بین علم و معنویت بیندازد و این دو را از هم جدا سازد. وحدت بین حوزه و دانشگاه یعنی وحدت بین دین و دنیا، وحدت بین علم و معنویت. این چیزی است که اسلام ناب محمدی ص بر آن تاکید دارد. حضرت رضا عليه السلام فرمود: «لَيسَ مِنّا مَن تَرَكَ دُنياهُ لِدِينِهِ و دِينَهُ لِدُنياهُ» از ما نيست کسی كه دنياى خود را براى دينش و دين خود را براى دنيايش ترك گويد. بحارالانوار/ ۷۸ / ۳۴۶
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۳ / ۱۰ / ۱۴۰۰
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم بود. از جمله آیاتی که عموم مردم را مورد خطاب قرار داده است آیه ۲۳ سوره مبارکه یونس است که می فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا بَغْيُكُمْ عَلَىٰ أَنفُسِكُم مَّتَاعَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ثُمَّ إِلَيْنَا مَرْجِعُكُمْ فَنُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ»
.
در این آیه شریفه خداوند متعال سه پیامد ظلم را به عموم انسانها متذکر می شود. مطلب اول این بود ظلم قبل از آنکه به دیگری ضرر بزند به خود انسان آسیب می زند.
مطلب دوم این است که منفعتی که با ظلم نصیب انسان می شود همین متاع دنیایی است.
این متاع را خداوند سبحان در آیه ۱۴ سوره مبارکه آل عمران در شش چیز خلاصه کرده است.
«زُيِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَوَاتِ» محبت و عشق به تمایلات نفسانی برای انسان زینت داده شده است. که این تمایلات عبارتند از :
۱- همسر «مِنَ النِّسَاءِ».
۲- فرزند «وَالْبَنِينَ».
۳- پول و سرمایه «وَالْقَنَاطِيرِ الْمُقَنطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَالْفِضَّةِ»
۴- مرکب «وَالْخَيْلِ الْمُسَوَّمَةِ»
۵- چهارپایان برای تغذیه «وَالْأَنْعَامِ»
۶- زمین برای کشاورزی و مسکن «وَالْحَرْثِ»
آنگاه میفرماید: «ذَٰلِكَ مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا» اینها متاع این دنیا است.
ظلمی که انسان مرتکب می شود برای رسیدن و نگهداری این شش چیز است. و اینها متاعی است که به تعبیر قرآن کریم، هم مایه غرور و فریب است. «وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ» آل عمران/ ۱۸۵
و هم بسیار ناچیز است. «قُلْ مَتَاعُ الدُّنْيَا قَلِيلٌ» نساء / ۷۷
پس مواظب باشید به خاطر این متاع ناچیز هرگز به دیگری ظلم نکنید.
..........
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قَالَ عَلِیٌّ ع فإنّما البَصیرُ مَن سمِعَ فتَفَکّر، و نَظرَ فأبْصرَ، و انْتَفعَ بالعِبَرِ» انسان با بصیرت کسی است که هر چه شنید در اطراف آن خوب بیندیشد، و هر چیزی را دید عمیق به آن بنگرد و خوب ببیند، و از عبرت های روزگار بهره کافی ببرد. نهجالبلاغه /خطبه ۱۵۳
یکی از حوادث بسیار مهم و ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی ایران ۹ دی است. روزی که مردم مؤمن و انقلابی ایران با حضور به موقع خود، طومار فتنه گران را در هم پیچیدند و به زباله دان تاریخ انداختند. فتنه ای که هدف اصلی آن براندازی نظام اسلامی بود. اساس این فتنه با هدایت و حمایت آمریکا و دشمنان عنود شکل گرفت و عدهای در داخل کشور آن را عملیاتی کردند. هرچند پس از گذشت ۱۲ سال از این جریان، ابعاد گوناگون این فتنه هنوز برای بسیاری از مردم ما ناشناخته مانده است. علت آن هم این است که عدهای از خواص جامعه تلاش کردند این حادثه مکتوم بماند. گاهی ایجاد شبهه کردند، گاهی آن را از اساس منکر شدند و گفتند اصلا فتنه ای در کار نبوده است. امروز هم عدهای به دنبال آن هستند که تاریخ را تحریف کنند، سران فتنه را تبرئه کنند. جای مظلوم و ظالم را عوض کنند. وظیفه علما، خطبا، صدا و سیما، نویسندگان، مستند سازان این است که ابعاد گوناگون این فتنه را برای مردم روشن نمایند.
فتنه در لغت به سه معنا آمده است: هرج و مرج و آشوب، مخلوط کردن حق و باطل، امتحان و آزمایش. هر سه معنا در فتنه ۸۸ وجود داشت. فتنه گران ۸ ماه کشور را به آشوب کشیدند، حق و باطل را چنان به هم آمیختند که باعث فریب برخی از جوانان این مرز و بوم گردید و آنها را رو در روی نظام قرار داد، و همچنین امتحان بزرگی بود که بسیاری از خواص که در متن انقلاب بودند، در آن مردود شدند. تعجب نکنید. زیرا فتنه سقیفه را کسانی به عهده داشتند، که جزء سابقین در اسلام بودند، با پیامبر اسلام ص نسبت خانوادگی داشتند، در بیشتر جنگها در کنار آن حضرت بودند. همین نسبت ها و همین سابقه ها باعث شد بسیاری از مسلمانها در شناخت حق از باطل دچار اشتباه شوند. اینجا است که بصیرت لازم است. تفاوت مردم ما با مسلمانهای صدر اسلام در همین بصیرت بود. مردم ما خوب شناختند و ۹ دی را ایام الله کردند ولی آنها نفهمیدند و نشستند و تنها نظاره گر مظلومیت امیر مؤمنان و زهرای مرضیه علیهماالسلام شدند. آنها دیدند فتنه گران سقیفه چگونه امامت را به خلافت تبدیل کردند و دم نزدند.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۰ / ۱۰ / ۱۴۰۰
خطبه اول
بحث ما در باره خطابات قرآن کریم بود. از جمله آیاتی که عموم مردم را مورد خطاب قرار داده است آیه ۲۳ سوره مبارکه یونس است که می فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا بَغْيُكُمْ عَلَىٰ أَنفُسِكُم مَّتَاعَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ثُمَّ إِلَيْنَا مَرْجِعُكُمْ فَنُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ»
. گفتیم در این آیه شریفه به سه پیامد ظلم اشاره شده است. اول این بود که ظلم قبل از آنکه به دیگری ضرر بزند به خود انسان آسیب می رساند. دوم این بود که تنها منفعتی که نصیب ظالم می شود متاع ناچیز دنیا است و از بهره های با دوام آخرت محروم می شود.
سوم پیامد اخروی ظلم است که می فرماید: «ثُمَّ إِلَيْنَا مَرْجِعُكُمْ فَنُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ»
. عاقبت زندگی انسان مرگ، و رسیدن به پاداش و یا کیفر اعمالی است که در این دنیا انجام داده است. و لذا روز قیامت را یوم الجزاء نامیدند. روزی که انسان پاداش و کیفر اعمالش را می بیند. «
يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِّيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ
وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ
» حتی ذرهای از خیر و شر انسان در این جهان گم نمی شود. همه را در روز قیامت می بیند. هم پاداش و کیفرش را می بیند و هم خود عملش را، و این همان تجسم عمل است. ظالم در روز قیامت هم کیفر قرار دادی ظلمش را می بیند و هم کیفر طبیعی اعمالش را و هم کیفر ذاتی آن را می بیند. چون اعمال انسان یک ظاهری دارد و یک باطنی. ظاهر آن را همه بینند ولی باطن آن را افراد حقیقت بین می بینند. قرآن کریم در باره حرام خوری عالمانه و عامدانه چنین می فرماید:
«إِنَّ الَّذِينَ يَأْكُلُونَ أَمْوَالَ الْيَتَامَىٰ ظُلْمًا إِنَّمَا يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ نَارًا وَسَيَصْلَوْنَ سَعِيرًا». نساء / ۱۰
ظاهر غذای حرام ممکن است لذیذ و شیرین و خوش رنگ باشد ولی باطن آن آتش سوزان است. بسیاری از حرام خواران عالم این آتش را نمی بینند و فرادای قیامت است که پ شعله های سوزان آن را مشاهده می کنند.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۰ / ۱۰ / ۱۴۰۰
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
«قالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ أحَبُّ المُؤمِنَينَ إلَى اللّهَ تَعالَی مَن نَصَبَ نَفسَهُ في طاعَةِ اللّهِ، ونَصَحَ لاُِمَّةِ نَبِيِّهِ، وتَفَكَّرَ في عُيوبِهِ و أصْلَحَها، وَ عَلِمَ فَعَمِلَ و عَلَّمَ» رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: محبوب ترينِ مؤمنان در نزد خداوند متعال ، كسى است كه دارای چهار ویژگی باشد:
۱- در راه فرمانبرى خدا با تمام توانش بکوشد.
۲- دلسوز و خيرخواه امّت پيامبرش باشد.
۳- در عيب هايش بينديشد و آنها را اصلاح كند.
۴- و به يادگيرى بپردازد، و آنگاه عمل كند و آنچه را آموخته است به ديگران بياموزد. ارشاد القلوب / ۱ / ۱۴
در آستانه سالگرد شهادت سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی فرار داریم. مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای دام ظله درباره شهید والا مقام سردار سلیمانی فرمود: «به شهید حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنید، به چشم یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درسآموز نگاه کنید. راه مکتب شدن و سرمشق و الگوی دیگران شدن به روی همه ما باز است فقط باید ببینیم شهید سلیمانی چه داشت که یک مکتب شد.
مهمترین ویژگی شهید حاج قاسم سلیمانی اخلاص او بود، و از ریا و تظاهر و شهرت فرار می کرد. او ولایت مدار بود و حتی یکی از شئونات عاقبت به خیری را اطاعت از رهبری می دانست. انقلابی بودن و انقلابی ماندن یکی دیگر از ویژگی های شهید سلیمانی بود. او مصداق بارز این آیه شریفه بود «
فَلَا تُطِعِ الْكَافِرِينَ وَجَاهِدْهُم بِهِ جِهَادًا كَبِيرًا»
از اینرو شعارش همیشه استکبار ستیزی و ایستادگی در برابر دشمن بود. ویژگی دیگر سردار دلها این بود که شجاعت و تدبیر را با هم داشت. فداکاری و نوع دوستی راه و رسم زندگی او بود این ویژگیها توام با ایمان و تعهد و معنویت، شهید سلیمانی را تبدیل به مکتب نمود.
در آستانه ارتحال متفکر و فیلسوف جهان اسلام علامه آیت الله مصباح یزدی قرار داریم. زمانها باید بگذرد تا مردم با آیه الله مصباح را خوب بشناسند. دشمنان و اهل نفاق او را خوب شناخته بودند، و لذا همواره مورد هجمه دشمنان اسلام و اهل نفاق قرار داشت. رهبر حکیم انقلاب در پیام تسلیت ارتحال این عالم جلیل القدر به دو ویژگی ممتاز ایشان اشاره دارند یکی آنکه زبان گویا در اظهار حق داشت و دوم اینکه پای با استقامتی در صراط مستقیم داشت. من به جوانان توصیه می کنم آثار ارزشمند آیه الله مصباح را مطالعه کنید، همان جمله امام راحل در باره شهید مطهری من امروز در باره ایشان می گویم، آثار آیت الله مصباح بدون استثنا قابل استفاده است.
در آستانه شهادت صدیقه کبری حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها قرار داریم.من فقط یک حدیث در باره حضرت زهرا عرض می کنم. عباس بن عبد المطلب به عیادت حضرت زهرا رفت، او را به خانه راه ندادند پسرش را به عنوان گلایه به نزد امیر مؤمنان علی ع فرستاد، حضرت در پاسخش فرمود:«اِنَّ فاطِمَةَ بِنْتَ رَسُولِ اللّهِ ص لَمْ تَزَلْ مَظْلومَةً، مِنْ حَقِّها مَمْنُوعَةً، وَ عَنْ ميراثِها مَدْفُوعَةً، لَمْ تُحْفَظْ فيها وَصيَّةُ رَسُولِ اللّهِ ص وَ لا رُوعِىَ فيها حَقُّـهُ وَ لاحَـقُ اللّهِ عَـزَّوَجَلَّ وَ كَفى بِاللّهِ حاكِما وَ مِنَ الظّالِمينَ مُنْتَقِما» فاطمه دختر پيامبر همواره مظلوم بود، و از حق خود و ارث پدر محروم گرديد، و درباره او به توصيه پيامبر عمل نشد و حق پيامبر و خداى بزرگ نسبت به فاطمه مراعات نشد و خدا به عنوان داور و انتقام گيرنده از ستمگران كافى است. أمالی طوسی / مجلس ۶ / حدیث ۱۰
@mesbah_jome