🔰کانالِ«در محضر علامه مصباح یزدی» در پیام رسان ها ایرانی:
🔹سروش:
sapp.ir/mesbahbasir_com
🔸ایتا:
eitaa.com/mesbahbasir_com
🔹آیگپ:
iGap.net/mesbahbasir_com
🔸بله:
ble.im/mesbahbasir_com
#در_آینه_خاطرات
🔻آیتالله مصباح گفت لعن رضاشاه مقرّب است
حجتالاسلام روانبخش:
🔹من در یزد درس میخواندم. برای زیارت به قم آمده بودم و هنوز معمم نبودم. 17 ساله بودم. جلوی دفتر تبلیغات ایستاده بودم که ماشین سوار شوم تا خودم را به سه راه بازار برسانم. آنوقت تریلیها و اتوبوسها از داخل شهر میرفتند. ماشین هم کم گیر میآمد. وقتی ایستادم که تاکسی سوار شوم، دیدم یک فولکس واگن نگه داشت و شیشه را پایین کشید و گفت کجا میخواهی بروی و من هم گفتم و گفتند سوار شو. ماشین هم برای یک طلبهای بود، یک نفر هم جلو نشسته بود و آیتالله مصباح هم عقب نشسته بود.
🔹طلبه جلویی پیاده شد. صندلی فولکس به گونهای است که باید صندلی آن خوابانده شود تا کسی پیاده شود، من هم رفتیم عقب و پهلوی آیتالله مصباح نشستم.
🔹خب من ایشان را اصلاً نمیشناختم. ایشان پرسید کجا میروی؟ من هم با لهجه خالص یزدی گفتم میخواهم به یزد بروم. ایشان هم یزدی صحبت کردند. گفتم شما هم یزدی هستید؟ فرمودند بله، اهل خود یزد هستم. اسم ایشان را پرسیدم که فرمودند مصباح هستم.
🔹 اسم ایشان را شنیده بودم، ولی خودشان را ندیده بودم. آنوقت 40 ساله بودند. جوان بودند. به من گفتند دوست داری زود ماشین گیر بیاوری و به یزد بروی؟ گفتم: بله، خیلی دوست دارم. چون شب هم شب سردی بود. ایشان گفتند تسبیح داری؟ گفتم بله. گفتند با تسبیح صدبار رضا شاه را لعن کن تا زود ماشین گیر بیاوری. من هم با خودم گفتم ایشان عجب وردی یاد میدهد!
🔹حدود سال 55 بود. به سه راه بازار رسیدم. تسبیح را گرفتم شروع به ذکر کردم. ایشان فرمودند این ذکر بسیار مقرب است، چون رضاشاه نسبت به دین خیلی ظلم کرده است. لعن را شروع کردم، تا حدود لعن 70 گفته بودم که یک ماشین نو از همین بلیزرها جلوتر از من ایستاد، افراد دیگری هم کنار جاده بودند، ولی به من گفت کجا میروی؟ من هم گفتم یزد. گفت بیا برویم. سوار شدیم و بقیه لعنها را هم در ماشین گفتم.
🔰کانالِ«در محضر علامه مصباح یزدی» در پیام رسان های ایرانی:
🔹sapp.ir/mesbahbasir_com
🔸eitaa.com/mesbahbasir_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽علامه مصباح: انقلاب اسلامی، زمینه ساز امتحانات اجتماعی
🔻برخی میگویند جانم فدای رهبر ولی تابع کدخدا هستند
http://eitaa.com/mesbahbasir_com
🔆فرهنگِ برتر اسلام بر فرهنگ غرب نسبت به مقام استاد و معلم|| معلم و استاد مجرای فیضِ معارف توحیدی و انتقال اخلاقِ ملکوتی
🔻علامه #مصباح یزدی در دیدار با جمعی از اساتید مدرسه علمیه رشد:
🔹اراده خداوند متعال بر این تعلق گرفته كه بین مخلوقاتی که در این عالم زندگی میکنند، ارتباطات متنوعی وجود داشته باشد؛ ارتباطاتی که ظاهرا در عالم ملکوت و بین فرشتگان وجود ندارد.
🔸در بین همه مخلوقات، فقط انسان است که میتواند با اختیار خود تا بینهایت عروج کند؛ به گونهای که ملائکه، خادم او محسوب شوند؛ از سوي ديگر همين انسان میتواند تا جايي سقوط کند که از حیوانات پستتر شود.
🔹رابطه معلم و متعلم یکی از روابط متنوع بين موجودات اين عالم است؛در اسلام اهمیت بسیار زیادی به اين رابطه داده شده است؛ تا جايي كه در برخی موارد رابطه علمی از رابطه پدر و فرزندی نیز بالاتر دانسته شده است؛ از جمله شگفتیهای این ارتباط این است که میتواند طرفینی باشد؛ یعنی فردی از یک جنبه، معلم كسي باشد، و در عين حال از جنبه دیگر، متعلم وی بهشمار رود.
🔹در فرهنگ اسلامی، جایگاه استادي که سبب کمال انسان و قرب به خدا بشود، قابل مقایسه با جایگاه اساتید دیگر نیست.
🔸همه اساتیدی که مشغول تدریس هستند، به یک اندازه اجر و ثواب ندارند؛ گاهی اجر یک استاد دهها، بلکه هزاران برابر اجری است که استاد دیگر دارد و این تفاوت به «نیت» استاد بستگی دارد.
🔹حتی تدریس معارف دین، اگر بدون نیت خالص و بدون اعتقاد و ایمان به حق باشد، ارزش و ثمرهای ندارد. چون علم زمانی ارزش دارد که تبدیل به ایمان بشود.
🔸اگر نگاه معلم به تدریس، به عنوان يك شغل باشد، هر چند اين امر مذموم نیست، اما معلم، خودش بهره معنوی چندانی از كارش نخواهد برد؛ اما اگر تدریس را چون خدا دوست دارد، انجام دادیم، ارزشی بینهایت خواهد داشت.
🔹هرکس برای خدا علم بیاموزد و برای خدا به آن عمل کند و برای خدا علم را به دیگران آموزش دهد، در آسمانها از او با عظمت یاد میشود.
🔸باید فرصتهای پیش آمده را قدر بدانيم و نیتهایمان را خالص کنیم؛اگر خالص شدیم، تعریف و مذمت دیگران در ما اثري نخواهد داشت؛ چرا که ما فقط به دنبال خشنودی خداوند خواهیم بود، نه تعريف و تمجيد ديگران.
🔹باید سعی کنیم تفکر کار كردن برای خدا را به شاگردان نیز منتقل کنیم، و یکی از راههای انتقال این تفکر به شاگردان این است که در عمل، الگوی مناسبی برای آنها باشیم.
🔸استاد، مخلص باشد یا نباشد، وظیفه شاگرد، احترام و اکرام اوست.
🔹 علمای گذشته واسطه فیض براي رساندن نورانیت اهلبیت عليهمالسلام و معارف آنها به ما بودهاند؛اگر ما هم بتوانیم سهم بسیار اندکی در رساندن فیوضات اهلبیت عليهمصلواتالله به ديگران داشته باشیم، برای دنیا و آخرتمان کفایت میکند.
📝گفتنی است این ديدار صميمي دهم اردیبهشت ماه سال جاري در آستانه سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.
🔰کانالِ«در محضر علامه مصباح یزدی» در پیام رسان های ایرانی:
🔹sapp.ir/mesbahbasir_com
🔸eitaa.com/mesbahbasir_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
↙️علامه مصباح: بزرگترین خطر برای مسئولین، خیانت به حق مردم است
🔰کانالِ«در محضر علامه مصباح یزدی» در پیام رسان ها ایرانی:
🔹سروش:
sapp.ir/mesbahbasir_com
🔸ایتا:
eitaa.com/mesbahbasir_com
🔹آیگپ:
iGap.net/mesbahbasir_com
🔸بله:
ble.im/mesbahbasir_com
🔹سی و پنجمین نشست انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام
🔸موضوع «نقش ولی فقیه در مدیریت جامعه و وظیفه مردم بویژه روحانیت»
🔻با سخنرانی آیت الله #مصباح یزدی
http://eitaa.com/mesbahbasir_com
🔆طرح ولایت، نظام مندی معارف و اجزاء دینی را تبیین می کند
🔻علامه مصباح در جمع اساتید طرح ولایت:
🔹عزیزان من! آنچه بنده در بیش از 70 سال طلبگي از بزرگان و منابع دینی آموختهام، این است که باید شناخت صحیح، معرفت و آگاهی به حقایق در اولویت قرار گیرد.
🔸 شناخت بايد به حدی باشد که فرد قلباً آن را باور کند، و بعد از شناخت با توکل بر خدا، بر اساس آنچه فهمیده، عمل کند؛ اصلاح جامعه نیز در گرو شناخت و معرفت صحیح است.
🔹 ذهن بشر طالب نظم، و شناخت ارتباط بين اجزای یک مجموعه است؛ بر همين اساس هر فرد حقيقتجو در پي آن است كه بداند دین از کجا سرچشمه ميگيرد، به کجا ختم میشود، و ارتباط اجزای آن چگونه است.
🔸 این که بگوییم اصول دین پنجتا است و فروع دین دوازدهتا، و انتظار داشته باشيم که افراد تعبداً آن را بپذیرند، فایدهای ندارد؛ لازم است ارتباط منطقی بين اجزا و آموزههای دین مشخص شود.
🔹 تا قبل از اجرای «طرح ولایت» بنده مجموعهای كه اين چنين مطالب دین را به صورت منطقي و حلقات به هم پیوسته ارائه دهد، نديده بودم؛ این از ویژگیهای این طرح است.
18 اردیبهشت 97
http://iGap.net/mesbahbasir_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽علامه #مصباح یزدی: اگر شبانه روز سجده شکر به جا بیاورم فقط به خاطر نعمت ولایت فقیه، باز هم نمی توانم حق شکرش را ادا کنم
@mesbahbasir_com
🔆 فحش، تهمت، ناسزا و کمی یاران، نباید مانع انجام تکلیف باشد
🔻علامه مصباح یزدی در جمع فارغ التحصیلان موسسه امام (ره):
🔹طبق روایات علما وارثان هستند اما وارثان انبیا چه وظیفهای بر عهده دارند؛ به عبارت بهتر انبیا چه وظیفهای داشته اند که وارثان انبیا نیز از آنها ارث ببرند؟
🔸شارع، دو نوع حکم دارد؛ احکام امضائی و احکام تعبدی و آنچه که عقل بشر نمیتواند به آن دست یابد، احکام امضائی است، وگرنه مستقلات عقلیه را میتوان با عقل درک کرد؛ لذا برخی معتقدند تنها وظیفه انبیا، بیان احکام شرعی تعبدی است و بر همین اساس وظیفه وارثان انبیا نیز یاد گرفتن مسائل شرعی و بیان آنها برای مردم است.
🔹بر اساس این نگاه، تنها وظیفه عالمان، نوشتن رساله و آگاه کردن مردم از تکالیف شرعی تعبدی است؛شاید بسیاری از افراد کمابیش چنین تفکری را قبول دارند، اما طبق آیات قرآن کریم و روایات، وظیفه انبیا تنها بیان احکام شرعی نیست؛ انبیا تنها به خاطر بیان احکام فقهی مورد آزار و اذیت قرار نمیگرفتند؛ سیدالشهدا علیهالسلام هم تنها به خاطر فتوا به احکام تعبدی، به شهادت نرسید.
🔸اولین وظیفه پیامبران، یادآوری و مطالبه فطرت خداپرستی از مردم است؛ وظیفه دوم آنها، یادآوری نعمتهای الهی برای مردم است تا آنها لزوم شکر خداوند را درک کنند؛ وظیفه دیگر انبیا بیان احکام و تبلیغ است و در آخر انبیا وظیفه دارند تا عقلهایی را که زیر حجابها و غبارها دفن شده اند را زنده کنند. از این رو وارثان انبیا نیز چنین وظیفه هایی دارند.
🔹عقل، همیشه کارآمد نیست؛ عقل زمانی میتواند کارآیی داشته باشد که اولا مبتلا به غفلت نباشد، ثانیا دچار نسیان و فراموشی نشده باشد و ثالثا حجاب هوای نفس روی آن حائل نشود و فرد تسلیم شیطان نشود.
🔸هیچ فرد عاقلی سکه طلا را با یک هزارتومانی – هر چقدر هم که نو و زیبا باشد – عوض نمیکند و کسی هم که چنین کند، از نگاه مردم کم عقل است. اما اگر به زندگی خودمان نگاه کنیم شاید شبیه چنین کاری را زیاد انجام داده باشیم؛ مثلا یک ساعت از عمر که میتوان در آن کاری انجام داد تا اجر بی نهایت نصیبمان گردد را در مقابل لذتهای زودگذر دنیایی از دست داده ایم. این کارها نیز بچه گانه و کم عقلی است، اما گاهی مرتکب میشویم.
🔹زیانکارترین مردم کسانی هستند که در مسیر گمراهی تلاش میکنند و در عین حال گمان میکنند که در مسیر رستگاری هستند؛ مبادا ما گمان کنیم که وارثان انبیا هستیم و کارمان، بهترین کارهاست، اما هدفمان، تنها دنیا باشد! در این صورت مصداق همین آیه خواهیم بود.
🔸هر کسی فقط دنیا را بخواهد، خدا به او خواهد داد؛ اما در آخرت از عذاب الهی، ایمن نخواهد بود.
🔹هر کدام از ما باید منصفانه خودمان را ارزیابی کنیم؛ ببینیم زمانی که از خواب بیدار میشویم با انگیزه مادی کار میکنیم و یا انگیزه الهی؟ اگر قرار باشد انگیزه ما، مادی باشد، با کافران چه تفاوتی خواهیم کرد؟
🔸همه پیامبران، اگر چه در قلت و ضعف بودهاند، اما این سبب نشد تا به وظیفه خود عمل نکنند؛ آنها نگفتند که من تنها هستم و نمیتوانم در مقابل همه مردم، کاری از پیش ببرم.
🔹اگر ما وارث انبیا هستیم، نباید از تنها بودن و قلت نفرات بترسیم، باید ببینیم خدا چه میپسندد و به دنبال آن باشیم؛ در این مسیر نیز خودمان را برای تحمل انواع تهمت ها، فحش ها، ناملایمات، شکنجهها و حتی کشته شدن نیز آماده کنیم.
1397/2/21
🔰کانالِ«در محضر علامه مصباح یزدی» در پیام رسان های ایرانی:
🔹sapp.ir/mesbahbasir_com
🔸eitaa.com/mesbahbasir_com