‼️ امروز نماد اسلام شمایید!
🗓 انتشار به مناسبت ۸ آذر، سالروز ارتحال آیت الله العظمی شیخ محمد علی اراکی (ره)
✔️ @mesbahbasir_com
🔆انقلاب، رهبری و جوانان مؤمن، بزرگترین نعمت های خدا برای این کشور هستند
🔻 علامه #مصباح شب گذشته در جمع تعدادی از نخبگان کشور (1)
🔹 مهمترین عاملی که می تواند از انحراف یک انقلاب، جلوگیری کند، وجود رهبری است که بتواند انقلاب را با همان اهداف و مقاصد مورد نظر بنیانگذار آن، پیش ببرد؛ عدم وجود چنین رهبری در برخی انقلاب های منطقه – که حرکت های خوبی در آن ها شروع شده بود – سبب انحراف آن ها شد.
🔸 ترس چنین مسأله ای از اوایل انقلاب در ایران هم وجود داشت؛ حقیقت این بود که امام (ره) سن شان بالا رفته بود و نمی توانستیم باور کنیم که بتوان کسی را به جای امام (ره)، پیدا کرد که این کشتی را به پیش ببرد.
🔹 اما گویی وقتی امام (ره) از دنیا رفت، روحش در قالب فرد دیگری ظهور کرد؛ گویا مقام معظم رهبری یک توان جدیدی پیدا کردند و یک جهش فوق العاده ای در ایشان به چشم می خورد. آمدن ایشان با این ویژگی ها، نگرانی بسیاری از دلسوزان را رفع کرد و برایشان ثابت شد که ایشان رهبری شایسته است.
🔸 نعمت وجود مقام معظم رهبری، یکی از بزرگترین نعمت های خدا بر ماست؛ بنده گمان نمی کنم بتوانم شکر چنین نعمت عظیمی را ادا کنم.
🔹 تحول ناشی از انقلاب در مردم و جوانان کشور نعمت دیگری است که خداوند بر مردم ما ارزانی داشته است ؛ قبل از انقلاب، شاید بهترین جوان ها کسانی بودند که نهایتا اهل نماز و روزه بوده و علاقمند به سیدالشهدا (ع) باشند؛ اما این که برای دین شان چه وظایف اجتماعی بر عهده دارند، اصلا مطرح نبود.
🔸 با وقوع انقلاب چنان تحول عظیمی در افراد پیدا شد که یک نوجوان 13 ساله به مقامی می رسد که امام (ره) با آن عظمت می فرمایند رهبر ما آن طفل 13 ساله ای است که نارنجک به خود می بندد و زیر تانک می رود. مگر یک پسر بچه 13 ساله چه انگیزه ای باید داشه باشد که چنین کند؟
🔹 یک نوجوان که در اول زندگی است و هزاران امید برای زندگی و آینده خود دارد، چرا چنین کاری انجام می دهد؟ آری؛ این ها شبیه افسانه است. البته شاید عده ای فکر می کردند که این واقعه یک استثناء و اتفاق است و چنین تحولی در بین جوانان، فراگیر نبوده است؛ اما به چشم خود نمونه های زیادی از این جوانان دیدیم. به راستی در کدام دوره از اسلام سابقه داشته است که بچه های ده – دوازده ساله عاشق شهادت باشند؟
🔸 خداوند متعال به ما نعمت می دهد تا در صدد شکرگزاری از وی برآییم و با همین شکرگزاری به کمال و رشد برسیم. وقتی به همین نعمت های مادی نظر می کنیم، می بینیم واقعا شکرگزاری همین ها هم بر ما گران است، چه رسد به شکر نعمت های معنوی و نعمت هایی مانند انقلاب، رهبری و این جوانان پاک که نعمت های مادی در مقابل آن ها، چیزی نیست.
🌺دیدار با نخبگان 8 آذرماه 97 🌺
👉 https://eitaa.com/mesbahbasir_com
🔆 حرکت در چارچوب ارزشی همراه با انعطاف در برابر سلایق مختلف، وظیفه نیروی مؤمن
🔻 علامه مصباح شب گذشته در جمع تعدادی از نخبگان کشور (2)
🔹 حکمت خداوند اقتضا می کند که انسان ها شبیه به هم نباشند و اختلافات بین انسان ها همواره وجود داشته باشد؛ اما سئوال مهم و اساسی این است تا چه مقدار باید با وجود این اختلافات سازش داشته باشیم و صلح کنیم؟
🔸 اگر ما باور داریم که حق و باطلی وجود دارد باید ببینیم تا کجا با صلح و سازش از مرز حق خارج نمی شویم؛ این که این مرز چگونه تعیین می شود وظیفه ماست که برای آن فکر کنیم.
🔹 توصیه اول این است که با فکر و اندیشه صحیح، چارچوبی تهیه کرده و خط قرمزها را مشخص کنید که هم عقل و وجدان شما آن را بپذیرد و قانع شود و هم در پیشگاه الهی حجت داشته باشید.
🔸 اگر بخواهیم کسی را به رفتار یا راه خاصی دعوت کنیم، باید برای آن حجتی نزد خداوند داشته باشیم؛ البته در این چارچوب مشخص شده، باید بسیار انعطاف داشت و با اختلاف سلیقه ها کنار آمد؛ نمی توان توقع داشت همگان مثل من فکر کنند و هر آنچه من پذیرفتم، آن ها هم بپذیرند.
🔹تکرار چندباره داستان شیطان و سجده نکردن او بر حضرت آدم، به وضوح به ما می فهماند که اگر کسی بخواهد بندگی خدا کند، باید ببیند خدا چه راهی را برای او مشخص کرده است و نمی توان در عبادت سلیقه خود را ملاک قرار داد.
🔸 اگر بخواهیم ببینیم خدا از ما چه می خواهد باید به کتاب او و مفسران کتاب خدا که همان اهل بیت (ع) هستند، رجوع کنیم
🔹باید خودمان بندگی کرده و راه بندگی کردن را بیاموزیم و طبق سفارش قرآن به دیگران هم توصیه کنیم
🔸 خداوند وعده داده است هرکسی کار خیری انجام دهد، بر ارزش کارش بیفزاید؛ هر کس شکر نعمت های خداوند داشته باشد، خداوند بر نعمتش بیفزاید و هر کس برای خدا کار کرده و در صدد یاری خدا برآید، خداوند او را یاری کند؛ لذا بدانید اگر واقع قصد بندگی خدا داشته باشیم، خداوند هم ما را یاری خواهد کرد.
🌺دیدار با نخبگان 8 آذرماه 97 🌺
https://eitaa.com/mesbahbasir_com
✅نتیجهی پربار!
🔹در محافل دانشجویى هر چقدر کارها و بار مسؤولیتها چه در زمینه تصمیمگیرى و چه در زمینه اجرا بر عهده خود #دانشجویان گذاشته شود نتیجه کار پربارتر خواهد بود
۷۷/۵/۲۶
🗓۱۶ آذر #روز_دانشجو
✔️ https://eitaa.com/mesbahbasir_com
🔆 حوزه تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله زیادی دارد / آیا حوزه به وظیفه خود در قبال نعمت عظیم انقلاب اسلامی عمل کرده است؟
🔰 علامه مصباح در جمع طلاب و اساتید مجتمع آموزش عالی فقه 1
🔹 انقلاب اسلامی و برقراری نظام اسلامی در یک کشور بزرگ، نعمتی کم نظیر بلکه بی نظیر بود؛ دوست و دشمن، حتی تصور تحقق چنین پدیده ای را نمی کردند؛ این نعمت، از آنچه ما فکر می کنیم، بسیار عظیم تر است و البته وظایف ما هم سنگین تر از آن چیزی است که عمل کردیم.
🔸 حال که این نعمت برای ما فراهم شده، باید ببینیم جایگاه روحانیت و حوزه های علمیه نسبت به انقلاب، چه جایگاهی است و آیا حوزه وظایف خود را درست شناخته و عمل کرده یا خیر؟
🔹 اگر بخواهیم ببینیم، جایگاه روحانیت در یک نظام چیست، باید ببینیم، جایگاه دین در زندگی انسان چیست.
🔸 عده ای اصلا به خدا و دین باور ندارند و تحقق این عالم را نیز اتفاقی می دانند و لذا هدفی وراء اهداف مادی و حیوانی، برای خود قائل نیستند. گروه دیگر، دین را یکی از ارکان زندگی انسان می دانند؛ اما افراد در این که ارکان دین چیست و تا چه حد، در زندگی ما اهمیت دارد، دارای مراتب هستند.
🔹 قبل از انقلاب اسلام، صرفا به نماز و روزه و عبادت های فردی منحصر شده بود؛ با انقلاب تحول عظیمی در مردم و جوانان شکل گرفت.
🔹 نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی نظیر است و رهبر آن هم به اذعان دوست و دشمن، نظیر ندارد؛ اما حوزه، فارغ از این که در گذشته به وظیفه خود در قبال این نعمت عمل کرده یا خیر، باید ببیند الآن چگونه باید از این نظام استفاده کند و وظیفه اش در مقابل نظام چیست؟
🔻 🔻 بعد از انقلاب به برکت رهنمودهای امام (ره) و رهبری، حوزه علمیه، پیشرفت و جهش چشمگیری داشته است،اما تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله زیادی دارد. گذشته از وظیفه طلاب برای صدور انقلاب و معارف اسلام به سایر کشورها، آیا وظایف خود را در داخل کشور انجام داده ایم؟
🔹 هنوز جوانان ما در بسیاری از مراکز آموزشی کشور، در مورد مسائل اساسی دین، دچار مشکل هستند؛ هر چند فضای مجازی امروز، گسترش یافته و سیل شبهات به سرعت در اذهان جوانان کشور، شکل می گیرد، اما آنها زمینه و فرصت پیدا کردن پاسخ ندارند. آیا جا ندارد بعد از گذشت چهل سال از انقلاب، حداقل مسائل ابتدایی و اساسی دین را در کشور خودمان حل کرده باشیم؟
🔸 امروز حتی در امکان شناخت واقعیت، تشکیک ایجاد کرده اند! لذا از این مسائل اولیه گرفته تا مسائل سیاسی اسلام و ولایت فقیه، مورد تهاجم شبهات است؛ ما برای تبیین آن چه کرده ایم؟
👈 سخنرانی 12 آذرماه 97
🔰 https://eitaa.com/mesbahbasir_com
🔆 وقتی استاد درس خارج، تیشه به ریشه نظام اسلامی می زند! // شناخت جامع اسلام، بصیرت و خودسازی سه رکن لازم روحانیت برای ایحاد تحول در حوزه
🔰 علامه مصباح در جمع طلاب و اساتید مجتمع آموزش عالی فقه 2
🔹 برخی از مسئولین بلندپایه نظام جمهوری اسلامی (اسبق)، صراحتا بیان کردند که لیبرالیسم، اوج تفکر بشری است! البته خیلی از مسئولین دیگر هم ته دلشان است، اما جرأت نمی کنند، بگویند.
🔻 🔻 ته دل برخی مسئولین این است که یک حرکتی در کشور شروع شد و در این حرکت، جوّی پیش آمد که امام (ره) توانست حکومت را به دست بگیرد؛ وگرنه قرار نبود حکومت آخوندی درست شود! کدام دین و آیه و حدیث، چنین حکومتی را تجویز می کند؟! وای به روزی که خدای ناکرده یک استاد درس خارج در حوزه علمیه قم، در درسش هم به این شبهات و سخنان دامن بزند؟!
🔹 آیا غیر از این است که باید درمورد برنامه ها و کارهایمان، تجدید نظر کنیم؟ آیا وظیفه ما صرفا تأمین معیشت است و یا وظیفه داریم تا پای جان، برای دین بایستیم؟
🔸 از همان روزهای اول انقلاب، امام(ره) به این مطلب توجه داشت که باید در مراکز آموزشی و دانشگاه ها، تحول ایجاد شود؛ چرا که آینده کشور به دست آن هاست؛ برای ایجاد تحول، حوزه باید کار کند؛ اما چه اندازه متخصص امر در حوزه داشته و داریم و تا چه اندازه به وظیفه خود عمل کرده ایم و در صدد جبران ضعف ها برآمدیم؟
🔹 ما به عنوان روحانی، سه نوع وظیفه داریم که باید انجام دهیم؛ اول اسلام را در جامعیتش بشناسیم و بشناسانیم و نه فقط در احکام فردی فقهی ؛ دوم داشتن بصیرت است؛ چون اسلام یک سری گزاره های کلی است و برای پیاده کردن آن در جامعه، باید شرایط عینی جامعه را در نظر گرفت و راه اجرای آن را با مقدماتش شناخت؛ در این راه باید هم امکانات و استعدادهای خود را بشناسیم و هم شیطنت های دشمن را تا مبادا فریب بخوریم. لذا به بصیرت سیاسی و اجتماعی نیاز داریم. سوم هم خودسازی است تا بر هوای نفس خود غالب باشیم و منافع خودمان را بر مصالح جامعه و اسلام ترجیح ندهیم.
🔸 اگر عالمی خودسازی نداشته باشد، ضررش بیش از نفع وی خواهد بود، چرا که « دزد که با چراغ آید، گزیده تر برد کالا ». لذا صرف دانستن و آکاهی کافی نیست، بلکه باید آماده فداکاری و ایثار و شنیدن تهمت ها و تمسخرها در این راه باشیم و تا پای جان در راه اسلام، بایستیم.
🔹 امام (ره)نمونه کامل و الگویی برای ماست؛ او که تابع محض الهی بود و در هرکجا حضور داشت، تنها به انجام وظیفه خود در مقابل خداوند فکر می کرد و حتی کشته شدن فرزندش را در این راه، از الطاف خفیه الهی دانست.
👈 سخنرانی 12 آذرماه 97
🔰 https://eitaa.com/mesbahbasir_com
‼️سوء ظن اختیاری
🔹چطور میشود کسی اهل صلاح باشد و نسبت به دیگران هم #سوء_ظن داشته باشد؟
🔸[بهترین جوابی که به ذهن من میرسد:] آن سوء ظنی که در روایات مذموم است، سوء ظن اختیاری است. اما صرف این که یک چیزی به ذهن خطور کند #گناه نیست. آن چیزی که گناه است، دنبال کردن و حفظ کردن این حالت بدبینی و ترتیب اثر عملی دادن است.
📃 جلسه دهم #درس_اخلاق
۹۷/۹/۲۱
✔️ https://eitaa.com/mesbahbasir_com
💠 #فراق !
🔹وقتی در دعای کمیل میگویی: فَهَبْ لِی صَبَرتُ عَلی عَذَابِکَ فَکَیفَ أصْبِرُ عَلَی فرَاقِکَ، اصلا معنی اش را تصور میکنی یعنی چه؟
🔸«گیرم من بر عذاب تو صبر میکردم، بر فراقت چطور صبر کنم؟» فراقش یعنی چه؟ چه عذابی است این؟ بنده که اعتراف میکنم و خیلی بزرگتر از بنده هم خیال میکنم حقیقت این را نتواند درک کند، #علی (ع) میتوانست این را درک کند!
📃 جلسه دهم #درس_اخلاق
۹۷/۹/۲۱
✔️ https://eitaa.com/mesbahbasir_com
دعای حقیقی
🔹همین که افرادی که غیر از شکم و #شهوت چیز دیگری را نمیفهمند، بفهمند که چیزی هم هست که آتش #جهنم تحملش در مقابل آن آسانتر است خودش خیلی است. فهم این نکات فوائدی است که از #دعا در میآید.
🔸دعای حقیقی آن دعایی است که از عمق دلش انشاء کند و واقعا بخواهد و در عین حال تمام توجهش معطوف به این خواستهای باشد که از #خدا میخواهد.
📃 جلسه دهم #درس_اخلاق
۹۷/۹/۲۱
✔️ https://eitaa.com/mesbahbasir_com
💡 #انسان_کامل
🔸 #حضرت_معصومه سلاماللهعليها که برکات متعدد وجودشان روزانه جلوهگر است و مردم از کرامات ایشان بهرهمند میشوند، یک نمونه از انسانهایی است که به کمال رسیده، و به واسطه آنها، امتی از برکات فراوان برخوردار میشوند.
۹۷/۴/۹
✔️ https://eitaa.com/mesbahbasir_com
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🏴 تصویری از مرحوم آیتالله محمد مؤمن قمی در کنار آیت الله مصباح یزدی
✔️ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔸بهترین راهنمایی برای فعالیت و پژوهش بیانیه رهبری است که علیرغم حجم اندک آن، بسیار بسیار حساب شده و دقیق است و کلمه به کلمه آن حساب شده به کار رفته است؛ خداوند را شکر میکنیم که چنین رهبری را به ما عطا فرموده و چنین مطالبی را به وی الهام کرده است.
۹۷/۱۱/۳۰
#گام_دوم_انقلاب
✔️ @mesbahyazdi_ir
💢كتاب «مبانی علوم انسانی اسلامی از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی» منتشر شد
✔️این اثر با تلاش جمعی از پژوهشگران؛ علی مصباح، مجتبی مصباح، محمود فتحعلی، محمدعلی محیطی اردکان و حسن یوسفیان سامان یافته است.
🔻علامه مصباح یزدی، یکی از برجستهترین صاحبنظرانی است که در طول سالیان دراز به آسیبشناسی علوم انسانی غربی، تبیین مبانی گوناگون علوم انسانی اسلامی و ارائه الگوی علمی برای تولید این گونه علوم پرداخته است. مجموعه حاضر به منظور ارائه دیدگاههای معظمله در خصوص مبانی اسلامی علوم انسانی تهیه شده است.
🔻بخشهای مختلف این مجموعه با استفاده از آثار حضرت آیتالله مصباح یزدی دامت بركاته، تنظیم شده است. بخش اول به کلیات و تعریف مفاهیم اصلی (علم، اسلام، علم اسلامی، علوم انسانی، علوم انسانی اسلامی، و مبانی) اختصاص یافته، و بخشهای بعدی به ارائه اصول اساسی مربوط به مبانی هفتگانه معرفتشناختی، هستیشناختی، کلامی، انسانشناختی، ارزششناختی، دینشناختی و روششناختی میپردازند.
@mesbahbasir_com
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔰شب گذشته، طلاب مدرسه علمیه رشد با آیت الله مصباح یزدی #دیدار کردند.
۹۷/۱۲/۶
✔ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🌹هرچند روز ولادت فاطمه، افتخاربخش تمام زنان عالم گردیده و #روز_زن نامیده شده است؛ اما روز ولادت او، افتخاربخش همه مردان و زنان جهان و جلوهنمای تمام مكارم اخلاقی است.
📖 جامی از زلال کوثر، ص ۸۱
✔️ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
◼️ ساعاتی پیش؛ حضور آیت الله مصباح یزدی در مراسم ختم مرحوم آیت الله محمد مومن قمی.
۹۷/۱۲/۷
✔️ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
971208.mp3
8.92M
✅ #درس_اخلاق «شرح دعای مکارم الاخلاق»
🔈 صوت کامل جلسه نوزدهم ۹۷/۱۲/۸
✔️ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
‼️والله العلی العظیم در عالم نظیری برای ایشان سراغ ندارم!
🔹عدهای منتظر بودند امام (ره) از دنیا برود تا زمینه را تغییر دهند. حتی نزدیکان و دلسوزان هم میترسیدند که بعد از امام (ره)، چه خواهد شد؟ اما باز هم خداوند بر مردم مستضعف منت گذاشته و امامی برای آنها قرار داد.
🔸بر اساس آنچه از ایشان (مقام معظم رهبری) سراغ دارم، زندگی ایشان در عالم اسلام، نمونه است؛ والله العلی العظیم در عالم اسلام نظیری برای مقام معظم رهبری، سراغ ندارم. از علم، تقوا، فراست، دوراندیشی، تدبیر، حلم، سماحت، صبر، شجاعت که اگر یکی از آنها در هر فردی باشد، او را در عالم ممتاز میکند و مجموع اینها در رهبری وجود دارد.
🔹اگر بیش از این بگویم، متهم به اغراق گویی میشوم، اما اگر میشد که آنچه از ایشان میدانم را بگویم، متوجه میشدید که این سخنان، اغراق نیست.
🔸حتی دشمنان ناچار به اعتراف نسبت به عظمت چنین رهبری هستند؛ البته خداوند هم هر نعمتی را به هر کسی نمیدهد؛ لیاقت مردم سبب شده تا چنین رهبری نصیبشان شود.
۹۷/۱۲/۴
🔈بیانات در همایش سه دهه بصیرت و مقاومت رهبری
✔️ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
دیدار آیت الله مصباح یزدی با آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین
۹۷/۱۲/۸
✔ @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥علامه #مصباح یزدی: والله العلی العظیم نمونه ای در عالم اسلام، نظیر مقام معظم رهبری سراغ ندارم. 4 اسفندماه 97
🔻 این سخن را کسی می گوید که خود از علما و فقهای اسلام است؛ کسی که آیت الله مشکینی در وصف او گفت: "اگر ده نفر عالم بزرگ در حوزه پیدا کنید، یقیناً یکی از آنها آیت الله مصباح است".
@mesbahbasir_com
در محضر علامه مصباح یزدی
📷دیدار جمعی از اساتید مدرسه علمیه رشد با حضرت علامه مصباح یزدی در آستانه سالروز شهادت استاد حکیم شهی
🔆اعتمادت به کیست؟!
🔸در مشکلات گاهی ممکن است #وظیفه آدمی این باشد که از اطرافیان کمک بخواهد، اما دلش به چه کسی بند است؟ اعتمادش به چه کسی است؟
🔹گاهی #تکلیف_شرعی این است که از دیگران تقاضا کند اما نه این که تذلل کند و آبروی خودش را بریزد. چون خدا گفته، از دیگران کمک میخواهد، اما [در دلش میگوید] خدایا کار دست تو است، من امیدم به تو است.
📃 جلسه نوزدهم #درس_اخلاق
۹۷/۱۲/۸
✔️ @mesbahyazdi_ir
در محضر علامه مصباح یزدی
↙️علامه مصباح: بزرگترین خطر برای مسئولین، خیانت به حق مردم است 🔰کانالِ«در محضر علامه مصباح یزدی» در
❌ مومن اینطور نیست!
🔸اگر آدمی از دیگران کمک خواست و تذلل و التماس داشت، ولی باز اثر نکرد؛ در این موقعیت حالت افسردگی و نا امیدی ایجاد میشود.
🔹اما #مومن اینطور نیست. انجام #وظیفه میکند و به دیگران میگوید، اما اگر کمک نکردند نگران نمیشود. آنچه خدا صلاح میداند انجام میشود، دستش به سمت خدا دراز است و میگوید خدایا خودت کمک کن، اگر صلاح بود کمک میکند و الا راضی است به قضای الهی.
#مومن_باشیم
📃 جلسه نوزدهم #درس_اخلاق
۹۷/۱۲/۸
✔️ @mesbahyazdi_ir
در محضر علامه مصباح یزدی
🔹سی و پنجمین نشست انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام 🔸موضوع «نقش ولی فقیه در مدیریت جامعه و وظیفه مرد
🙏از خدا بخواهیم!
🔸[امام سجاد علیه السلام به ما میآموزد که از خدا بخواهیم] خدایا مرا طوری گرفتار نکن که وقتی نیازی دارم بروم پیش دیگران و التماس و گریه و زاری کنم. «وَ لَا تَفْتِنِّی بِالاسْتِعَانَةِ بِغَیرِک إِذَا اضْطُرِرْتُ».
🔹چراکه اگر چنین کاری را بکنم، نه تنها پیشرفتی نمیکنم، مورد خذلان تو قرار میگیرم و اسباب و وسایل طوری میشود که در کارها موفق نشوم و تو از من رو برگردانی.
📃 جلسه نوزدهم #درس_اخلاق
۹۷/۱۲/۸
✔️ @mesbahyazdi_ir
در محضر علامه مصباح یزدی
🎥علامه مصباح در دیدار با خانواده شهید لطفی نیاسر: ↙️اطاعت از ولایت فقیه مانند اطاعت از مالک اشتر به
⁉️چاره چیست؟
🔸گاهی شرایطی پیش میآید که آدمی تنهایی نمیتواند از پس آن مشکل بر بیاید. به طور طبیعی از اطرافیان تقاضای یاری میکند. اگر خواهش کرد و گوش نداد، التماس میکند. لازمه این حالت سبک شدن نزد دیگران است. #مومن دوست ندارد که زیر منت دیگران باشد. چارهاش چیست؟
🔹چارهاش این است که در این حالت از خدا کمک بخواهد. او میداند که خدا در همه حالت همه کاری میتواند بکند. إنَّکَ عَلى كُلِّ شَيْ ءٍ قَديرٌ.
📃 جلسه نوزدهم #درس_اخلاق
۹۷/۱۲/۸
✔️ @mesbahyazdi_ir
🔆 علامه مصباح: اعتمادمان به خدا باشد، نه به آمریکا و اروپا و نه حتی به دستاوردهای نظامی || در دفاع مقدس نوجوان ها، عرفای بزرگ را در رسیدن به مقامات الهی جاگذاشتند
🔹انقلاب اسلامی پدیده عظیم اجتماعی است که در طول تاریخ انسانیت بی نظیر بود. خداوند در این پدیده عظیم یکی از وعده های خود را نشان داد که "ولینصرنّ الله من ینصره" .
🔸 شرط نصرت الهی، تعداد زیاد نیرو، تکنولوژی پیشرفته و ثروت نیست، بلکه بندگی خدا و صداقت در یاری دین خداست.
🔹جنگ بدر، با تعداد اندک مسلمانان و تجهیزاتشان ، خداوند مسلمان را نصرت کرد؛ اما جنگ حنین که مسلمانان به قدری زیاد بودند که خودشان از این جمعیت تعجب کردند، شکست خوردند؛ چون اعتمادشان به تعداد نیرویشان بود.
🔸خدا، همان خداست، دین، همان دین است و سنت های الهی نیز تغییر نکرده است؛ باید ببینیم، ما چگونه هستیم؛ اعتمادمان به خداست یا به آمریکا و اروپا؟ یا حتی به پیشرفت های نظامی مان؟
🔹چنین نبود که شهدا، افراد خاصی بوده باشند؛ چه بسا قبل از انقلاب، خیلی هم به دنبال شهادت و یاری دین خدا نبودند؛ اما در مکتب امام (ره)، چنان اوج گرفتند که عارفان بزرگ را جاگذاشتند و به کمال رسیدند؛ 🔸لذا امام (ره) با آن عظمتش می فرماید رهبر ما آن طفل 13 ساله است.
🔹شرایط رشد و کمالی که امروز وجود دارد، در طول تاریخ بشریت وجود نداشته است؛ از یک طرف همه میراث انبیاء، و اهل بیت (ع) در اختیار ماست و از طرف دیگر، نمونه های عینی تحقق وعده های الهی را بارها دیده ایم
👈دیدار با طلاب مدرسه شهید صدوقی
11/اسفندماه/97
@mesbahbasir_com
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
✅ والله العلی العظیم در عالم اسلام نظیری برای #مقام_معظم_رهبری، سراغ ندارم.
۹۷/۱۲/۴
✔️ @mesbahyazdi_ir
🔆 برخی می گویند باید قدرت تنها در اختیاری افراد ممتاز جامعه باشد و ثروت ها در یک جا جمع باشد تا زمینه پیشرفت های علمی فراهم شود!
🔰 علامه مصباح یزدی:
🔹 تجلی عدالت اجتماعی در جامعه نیز از ثمرات چنین انقلابی ( که با هدف اسلام بنا شده ) است؛ بر خلاف جوامع ديگر كه نهایت هدف مطلوبشان پیشرفت علم و تکنولوژی، گسترش بهداشت، رفاه عمومی و نظایر آن است.
🔸عدهای با القاء چنين تصوري که ثروتهای جزئی كه در اختيار افراد عادي است، نمیتواند عامل پیشرفت باشد، این تفکر را مطرح كردند باید قدرت در اختيار افراد ممتاز و نخبه باشد و ثروتها در يكجا جمع شود، تا با تجمع ثروت، زمینه پیشرفتهای علمی و صنعتی فراهم شود و بقیه مردم از نتيجه پيشرفتها منتفع شوند؛ نتیجه اين تفكر سرمایه داری است
🔹با رواج اين انديشه در دنيا تفکر مارکسیستی که هفتاد سال مورد توجه كشورهاي مختلف قرار گرفته بود و به عبارتی به تنها امید محرومان تبدیل شده بود، شکست خورد و حتی شوروی و چین که قطب مارکسیسم بودند، پس از تقسيم شدن شوروي به كشورهاي متعدد، تا حد زيادي از این تفکر فاصله گرفتهاند و حاكمان فعلي آنها در عمل، لیبرال هستند.
🔸تفاوت اصلي انقلاب اسلامی با سایر انقلابها این است که هر چند خواهان رفاه مردم و استفاده از همه نعمتها، و پیشرفت در علم و تکنولوژی است، اما به این اکتفا نمیکند و علاوه بر آن، در پي برقراري عدالت اجتماعی، بهرهمندي يكسان همگان از تمامي امکانات، و مبارزه با ویژه خواری است.
🔹در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و نظایر آن باید عدالت برقرار شود،کسی که استعدادی دارد و به دنبال پیشرفت است، نباید در اين زمينه محروم بماند؛ بلکه باید شرایط برای او فراهم باشد.
نباید سرمایههای ملي کشور فقط در اختیار گروه، جناح و طبقه خاصی قرار بگیرد، تا اين افراد سودهای سرشاری به جیب بزنند و مردم دیگر كه از آن سرمايهها بيبهرهاند، روز به روز فقيرتر شوند.
🔸امروز ما علیرغم همه پیشرفتهای علمی، سیاسی و اجتماعی، همچنان در زمینه عدالت اجتماعي عقب هستیم؛ چون اغلب افراد فقط به فکر منافع خودشان هستند و اگر سخنی هم در اين زمينه گفته میشود، فقط برای دلخوش کردن و فريب دیگران است.
#مشروح👇👇
http://mesbahyazdi.ir/node/6754
@mesbahbasir_com