علامه مصباح:
👈 علم اقتصاد یک مسئله است و نظام اقتصادی مسئله ای دیگر؛ نظام اقتصادی امری استراتژیک است که در هر نظام فکری متفاوت است.
🔹به فرض آن که علم اقتصاد در اسلام و غرب هیچ تفاوتی نداشته باشد، نظام اقتصادی چنین نیست، و مردم در جامعه اسلامی ارزشها، نیازها و انتظاراتی متفاوت از جامعه غیردینی دارند، و این مسائل سبب میشود نظام اقتصادی تفاوت کند و لذا نظام اقتصادی نمی تواند در هر دو، یکی باشد.
🔸در نظام اقتصادی سرمایه داری، تمام هم و غم سرمایهدار سود است. مدیریت آن جامعه هم به گونه ای است که سود بیشتری به دست آید؛ زیرا مدیر نظام سرمایهداری به صورت نانوشته، به ایدئولوژی پول پرستی، معتقد است، و به همین دلیل حاضر است در حالی که انسانهای زیادی از گرسنگی و فقر میمیرند، برای جلوگیری از کاهش قیمت، محصولات خود را نابود کند، اما به فقرا ندهد.
#اقتصاد_اسلامی
http://mesbahyazdi.ir/node/5716
@mesbahedustan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیت الله مصباح در دیدار با علی عسگری (رئیس صدا و سیما چه توصیه هایی کرده بود؟
🔰 علامه مصباح: اگر در این زمینه کار نکردید، فردا باید در مقابل خون شهدا پاسخگو باشید
⭕️ اگر توصیه هایی که دلسوزان نظام گفته بودند، مورد توجه قرار می گرفت، امروز شاهد این وضعیت قبح شکنی و هنجار شکنی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی بودیم؟؟
@mesbahedustan
⭕️دشمن شناسی و بصیرت سیاسی؛ ویژگی مسئول در نظام اسلامی
🔹 علامه #مصباح:
🔸 نقص آقای منتظری چه بود؟ مگر نه اینکه از لحاظ علمی از بسیاری از مراجع وقت اعلم بود؟ مگر نه اینکه دارای تقوایی کم نظیر، بسیار سادهزیست و نسبت به حلال و حرام به شدت محتاط بود؟ اما چرا امام(ره) کمر به عزل او بست؟
🔻🔻تنها دلیل، سادگی وی و اعتماد سادهلوحانهای بود که او به اطرافیان خود داشت و حرف آنها را سریع باور می کرد.
#سالروز_عزل_منتظری
@mesbahedustan
🔴 این دام ها سر راه همه ما وجود دارد
🔰 علامه مصباح:
🔻تاریخ نشان داده بسیاری از مسلمانانی که اهل نماز، تلاوت قرآن و انفاق بودند، و حتی در رکاب رسول خدا و امیرالمؤمنین ـصلواتالله علیهماـ شمشیر زده بودند، فرزند وی را به فجیعترین وضع به قتل رساندند.
🔻ما باید از این وقایع درس عبرت بگیریم و بدانیم این تحولات برای هر کسی ممکن است اتفاق بیافتد و این دامها سر راه همه ما وجود دارد و خطر سقوط در آنها تا لب گور ما را تهدید میکند.
#منتظری
#امتحان
#بصیرت
@mesbahedustan
🔆 علامه مصباح:
🔰 سفارشات متعدد پیامبر اکرم (ص) در مورد ماه شعبان و اهتمام فوق العاده ایشان به این ماه، نشان می دهد، در این ماه بهتر و بیشتر میتوان از رحمتهاي الهی بهره برد و به خدواند متعال تقرب جست.
#شعبان
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت اول
👈 آیا طب سنتی به معنای خواندن برخی دعاها و آیاتی است که در مورد برخی بیماری ها وارد شده؟
👈 آیا طب اسلامی همان هایی است که در طب یونانی و چینی بیان شده ولو این که مورد سفارش اهل بیت (ع) هم قرار گرفته باشد؟
🔻در چه صورتی می توان به طب، طب اسلامی گفت؟
👈بخش هایی از بیانات علامه #مصباح در همایش طب النبی 10 اسفند 85
@mesbahedustan
مصباح دوستان
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت اول 👈 آیا طب سنتی به معنای خواندن برخی دعاها و آ
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت اول
🔹 [در مورد طب اسلامی ]سؤالاتي مطرح ميشود كه كمتر به صورت يك مسأله قابل طرح و تحقيق مطرح ميشود.
🔸گاهي در روايات، آمده براي بهبودي بيماران فلان دعا را، يا فلان سورهي قرآن را بخوانيد و چيزهايي از اين قبيل. آيا طب اسلامي يعني دعا خواندن و ذكر آياتي چند از قرآن؛ همراه با مأثورات و منقولاتي كه در طب سنتي وجود دارد و به آن ضميمه شده است؟ و در واقع طب اسلامي مطلبي ندارد كه آن را مطرح كنيم؛ و سؤالات و شبهاتي نظير آن كه از اشاره به آن خودداري ميشود.
🔹اگر قرار است به مسأله طب اسلامي بها دهيم، و آن را بكاويم و بررسي كنيم كه در اين ميراث ديني، چه چيزهايي وجود دارد كه ميتوان از آن استفاده كرد، بايد طرح تحقيقي عالمانهاي براي اين كار طراحي كنيم. صرف قرائت چند آيه و روايت و نقل يك داستان، مشكل ما را در تحقيق طب اسلامي يا طب نبوي حل نميكند. آيا تعريف از طب بوعلي و محمدبن زكريا رازي، مفهوم طب النبي را شرح ميكند؟ آيا طب النبي همان است كه آنها گفتهاند؟! درحالي كه بيشتر مطالب آنان از يونانيان گرفته شده و براساس نظر و روش آنها پيش رفته و تحقيق شده است.
🔸مباني طب بوعلي همان اصول موضوع يونانيان است. مطالبي از قبيل: عناصر اربعه و اخلاط اربعه كه در بدن موجود است مثل: خون، صفرا، بلغم و سودا در طب يوناني و طب باستاني وجود دارد.
🔹 پس نميتوان مطالب ذكر شده را طب اسلامي ناميد چرا كه در آنها نه از اسلام اثري پيداست، نه وحي در آن مطالب نازل شده و نه بر تحقيقاتي كه ديگران كردهاند مطلب خاصي اضافه شده است. پس ما به دنبال چه ميگرديم؟
🔸اگر گفتيم طب اسلامي همان طب يوناني است ــ يا چيزي شبيه آن يا با يكي از طبهاي باستاني شباهت دارد ـ تحقيق درباره طب اسلامي (به عنوان اسلامي)ديگر جايگاهي نخواهد داشت، و اگر بخواهيم تحقيق كنيم بايد در همان طب سنتي تحقيق كنيم.
🔹وقتي ميتوانيم طب اسلامي را به عنوان يك موضوع ويژه تحقيق كنيم كه، بر اين باور باشيم اسلام موارد خاصي را در اين زمينه آورده است و اين ميتواند پيشفرض تحقيق باشد، يعني بدانيم كه اسلام مطلب جديدي را در اين زمينه آورده كه بايد آن را كشف كرد.
🔸صرف اين كه روايتي را پيدا كنيم كه مسألهاي را مورد تأكيد قرار داده كه هم در قانون بوعلي، هم در كتاب جالينوس، هم در كتاب بقراط و... نشانهاي از اشاره به آن مسأله ديده ميشود نميتوان اظهار داشت كه آن را اسلام آورده است.
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علامه مصباح:
🔻 در این اواخر عمر که مشخص است طمعی برای گرفتن پست و مقامی ندارم صادقانه می گویم :
👈 در طول تاریخ اسلام، بعد از ائمه اطهار (علیهم السلام) هیچ رهبری به جامعیت مقام معظم رهبری نداشتیم
#بازنشر
@mesbahedustan
🔰 علامه مصباح:
🔹 سپاه، نهادی است که با روح و قلب و دل مردم پیوند خورده است؛ پیوند سپاه با امام و رهبر از یک سو و پیوند با مردم از سوی دیگر، نشان میدهد که خدمات سپاه برگرفته از تعهد و ایمانی است که جزء ذات این نهاد است.
🔸به گمان بنده شما [پاسداران سپاه] نور چشمان امام زمان (عج) هستید.
👉 http://mesbahyazdi.ir/node/3083
#روز_پاسدار_مبارک
#سپاه
#میلاد_امام_حسین_مبارک
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 علامه مصباح : اطاعت از ولی فقیه، اطاعت از امام حسین (ع) است
🔷شعار جانم فدای رهبر را همه سر می دهند، اما در عمل چگونه ایم؟
#امام_حسین
#ولی_فقیه
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت دوم
🔹آیا طب سنتی با طب اسلامی یکی است؟
🔸آیا پسوند اسلامی به جهت جذابیت به طب سنتی اضافه شده است؟
🔹اسلامی بودن طب اسلامی، از چه جهت است؟
🔸آیا طب سنتی می تواند ما را از طب جدید بی نیاز کند؟
👈بیانات علامه #مصباح در دیدار با اطبای طب اسلامی- 19 اسفند 95
@mesbahedustan
مصباح دوستان
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت دوم 🔹آیا طب سنتی با طب اسلامی یکی است؟ 🔸آیا پسو
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت دوم
علامه مصباح:
یک سوال ضمنی هم هست که آیا طب سنتی با طب اسلامی یکی است یا نه بله ؟
🔻در خیلی از کشورها به جای طب سنتی طب یونانی میگویند و ما در کشورمان بعضیها که دلشان میخواست احیا بشود مثل انجمنهای اسلامی و این حرفها یک پسوند اسلامی هم به طب سنتی اضافه کردند که بیشتر جاذبه داشته باشد و جنبه دینی هم داشته باشد؛ آیا واقعا ما طب اسلامی هم داریم یا نه و اگر داریم استنادش به اسلام از چه جهتی است؟
🔻آیا صرفا از این هست که در منابع اسلامی در روایات اهل بیت اشاراتی به این مباحث داریم ما یا نه اصلا واقعا مبتنی بر یک بینشهای خاص اسلامی است که جز در سایه پذیرفتن فکر اسلامی آن طب نمیتواند جای خودش را باز کند؟
🔻اینها تعاریف است طب سنتی طب اسلامی طب شرقی طب یونانی و بالاخره طب کلاسیک. این سوال مطرح میشود که آیا ما میتوانیم به جای طب کلاسیک ، طب سنتی را یا با آن پسوندهای دیگرش جانشین کنیم و بگوییم اصلا طب کلاسیک نیازی نیست و برگردیم به همان طب سنتی خودمان؟
🔻مخصوصا اینکه بزرگانی از اطبای غربی اعتراف کردند اصلا سلامتی را تنها از راه طب سنتی میشود به دست آورد. آیا واقعا این طور است؟ اگر ما طب سنتی را فقط در کشور رسمی کنیم میتوانیم از طب جدید بینیاز بشویم
🔷 یک جواب اجمالی داریم که در بعضی بخشها قطعا نمیتوانیم به خصوص در بخش جراحیها و آزمایشهایی که امروز امکان دارد و سابقا نبود عکسبرداریها این چیزها اینها را نمیشود گفت ما به کلی از آن مستغنی میشویم در طب سنتی بعد از اینکه آزمایش میکنند عکسبرداری میکنند و .... آن وقت طبیب سنتی میگوید این دارو را استفاده کنید یا خودش میگوید اول بروید عکسبرداری کنید بعد بیایید این هم یک سوال که باید جوابش را بدهیم که ما میخواهیم طب سنتی را جانشین طب کلاسیک کنیم یا میخواهیم جمع کنیم؟
🔶 اگر جواب منفی بود که یعنی نمیتواند جانشین کامل طب جدید باشد، آن وقت سوال دیگری مطرح میشود که چگونه میشود بین این دو طب جمع کرد و چه کسانی میتوانند جمع کنند؟
🔹 صرفا کسانی که طب سنتی میدانند میتوانند جمع کنند بین طب سنتی و کلاسیک یا صرفا کسانی که طب کلاسیک خواندند میتوانند با طب سنتی جمع کنند یا نه دو گروه باید باشند با هم همفکری و همکاری داشته باشند ضمنا هر دو آشنایی به مبانی طب دیگری هم داشته باشند و یک کاری را شروع کنند برای تکمیل طب امروز با استفاده از طب سنتی که متروک شده و ما با آن جفا کردیم.
🔹 اینها مسائل بنیادی است و متاسفانه یکی از آفتهایی که این کار این است که در همه اینها افراط و تفریطهایی وجود دارد یا شنیده میشود که باعث این میشود که دیگران بدبین بشوند .
@mesbahedustan
🌺 طرح ولایتی ها سلام🌺
✅پیگیری آخرین اخبار و محتوای مربوط به مبانی اندیشه اسلامی (طرح ولایت) در کانال های #رسمی مرکز آموزش اندیشه های بنیادین (مآب) موسسه امام خمینی (ره)
🆔 @MAAB_IKI
کانال ایتا↙️↙️
https://eitaa.com/joinchat/334823458Ca51717564e
کانال بله↙️↙️
https://ble.im/maab_iki
کانال سروش↙️↙️
sapp.ir/maab_iki
اینستاگرام🔰
https://www.instagram.com/maab_iki?r=nametag
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 علامه مصباح: باور داشته باشیم اهل بیت (ع)، زنده اند....
اما .....
#اهل_بیت
#توسل_واقعی
@mesbahedustan
#جمهوری_اسلامی
🔰 علامه مصباح:
🔻 عدهای جمهوریت و اسلامیت را دو مفهوم متباین میدانستند و برخی نیز جمهوری را اصل و در واقع عام میدانستند و اسلامی را شکل و قالب و به نوعی خاص میدانستند.
🔻 وقتی در رفراندوم، #جمهوری_اسلامی مطرح شد، بسیاری از سیاستمداران پیشنهاد میکردند که جمهوری یا جمهوری دموکراتیک ، مورد رأی قرار بگیرد؛ اما امام (ره) اصرار داشت که «#جمهوری_اسلامی، نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد»
🔻وجه امتیاز انقلاب ایران اسلامی بودن آن است؛ سایر اهداف در جمهوری اسلامی، ذیل هدف اسلامی بودن، تحقق مییابند؛ چرا که اگر بعد اسلامی این انقلاب، تضعیف شود، ماهیت انقلاب از بین رفته است.
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت سوم
🔷علامه #مصباح
🔻 افراط و تفریط، آفت کار در طب اسلامی
🔹نفی کامل طب جدید، افراط در طب اسلامی است
🔻لزوم ایجاد مقبولیت مردمی در طب اسلامی و سنتی برای رواج آن
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹
مصباح دوستان
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت سوم 🔷علامه #مصباح 🔻 افراط و تفریط، آفت کار در ط
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت سوم
🔹یک تحولی که در یک جامعه پیدا میشود اگر مقبولیت عمومی پیدا نکند خیلی دیر پیش میرود با مشکلاتی مواجه میشود. ما [باید]بتوانیم در یک سطح عمومی- کمکم البته -برنامههایی که حالا هم هست اما منتها بیشتر تقویت کنیم؛ برنامه صدا و سیما داشته باشند ،کسانی بنشینند با هم بحث کنند
🔸اما بحث سالم و معتدل دور از افراط و تفریط ؛بعضیها خیلی راحت هر چه اسم طب کلاسیک دارد [را رد می کنند] راحت[می گویند] اینها مضر است ،سرطان میآورد، چنین و چنان پس کو این سرطانها؟ همه دارند مصرف میکنند از آن حالا شما میگویید این دارو را مصرف نکن!!
🔹....[میگویند]این کپسولها ... ژلاتینش سرطانزا هست و نباید مصرف کرد ؟خب پس هیچ نوع از این داروهایی که در داروخانهها هست از این کپسولها نباید استفاده کرد! خب جایش چی؟ حالا شما الان یک نسخهای داری که من عمل بکنم بیماری من علاج بشود؟
🔸 این طور برخورد کردن هر شنوندهای میفهمد که این معتدل نیست ،این بحث خالصانه نیست ،در مقام مصلحتجویی نیست یک فکر بالاخره آخرش این است که یک نوع کجفکری است والا بهتر است که فرد بگوید در این جا در کنار منافعی که هست ، ضررهایی وجود دارد و بسیاری از مردم هم خب استفاده کردند و زندگیشان دارد با همینها میگذرد ضررهایی هم دارد ما متوجه نیستیم ممکن است در طول سالیان درازی کمکم این ضررها اثر کند اگر بشود جانشینی برای آن پیدا بکنیم خیلی بهتر است .
🔹به هر حال شروع بشود [این کارها] تایک دستورالعملهای روشنی برای استفاده از داروهای گیاهی که مورد قبول همه دنیاست [یافت شود].
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹
🔴اعتقادات، ریشه دین است نه فقه و اصول
🔻وظیفه خطیر طلاب در بیان علامه مصباح یزدی
🔰اعتقادات، ریشه درخت دین
🔻معروف است که دین به سه بخش اعتقادات، اخلاق و ارزشها تقسیم میشود. اما بخش اصلی و ریشهای، اعتقادات است؛ اگر ریشه متزلزل شد، اثری از شاخ و برگ نیز نخواهد ماند.
🔰حقیقت جویی؛ لطف خداوند به انسان هاست
🔻روحیه حقیقت جویی در انسان ها وجود دارد؛ امروز حتی یک بچه کوچک نیز میخواهد هر چیزی را با دلیل بشناسد؛ این لطف الهی است و یک رشد عمومی است که در انسانها پیدا شده است.
🔰وظیفه اول طلاب، کار در زمینه اعتقادات
🔻ما باید به این فطرت الهی پاسخ دهیم و در مرحله اول در عقاید به خوبی کار کنیم و عقاید صحیح را با ادله متقن و غیرقابل تشکیک، بشناسیم و باور کنیم و در مرحله بعد، زمینه باور را در دیگران نیز بارور کنیم.
🔰اول ریشه بعد تنه،ساقه و میوه دین
🔻بعد از اثبات این ریشههاست که نوبت به ارزشها و احکام علمی میرسد. اگر ریشه سالم ماند میتواند برگ و بار داده و میوههای شیرین بدهد.
🔰کار سلبی و ایجابی در زمینه اعتقادات؛ مهمترین وظیفه طلاب
🔻امروز مسئولیت ما در مقابل نسل آینده بسیار خطیر است؛ با این تشکیکاتی که دائماً از راه رسانههای مجازی تزریق میشود، کتابهایی که نوشته میشود و آن مطالبی که گاهی متأسفانه در کلاسهای دانشگاه نیز مطرح میشود، عقائد جوانان در معرض خطر است؛ این ریشه است که باید ثابت باشد.
#تحول_در_حوزه
#اعتقادات_ریشه_است
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت چهارم
🔻آیا طب اسلامی و سنتی هر دو منقرض شده و فایده ای ندارند؟
🔻اگر مفید هستند، روش تحقیق در مورد آنها چگونه است؟
🔸 سئوالاتی که تا پاسخ داده نشوند، طب اسلامی، قابل طرح علمی نیست....
🔻علامه #مصباح
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹
مصباح دوستان
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت چهارم 🔻آیا طب اسلامی و سنتی هر دو منقرض شده و فا
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت چهارم
🔰علامه مصباح:
🔹صرف نظر از اين كه طب اسلامي و طب النبي چيست، بايد پرسيد آيا طب سنتي منقرض شده و غيرقابل استفاده است، به طوري كه آن طب فرضي يا تجربياتي عاميانه بوده، منقرض شده و جايش را به علوم ديگري داده است كه براساس تجارب حسي و آزمايشگاهي اثبات ميشود و بنابراين آن را به طور كلي بايد كنار گذاشت؟ بحث دربارهي اين مباحث بايد در جاي خود مطرح شود.
🔸سپس براي تحقيق درباره طب اسلامي و طب سنتي و يا هر دو، به طور جداگانه يا با هم، زمينه را فراهم كنيم و بخصوص روش و چگونگي تحقيق را روشن كنيم.
🔹 آيا نتايج حاصل از تطبيق بعضي دستاوردهاي طب قديم با طب جديد و يا آنچه در روايات آمده با دستاوردهايي كه بر اثر تجارب علمي حاصل شده، ارزش تحقيق را دارد؟ سرمايه گذاري نيروي انساني و مالي؛ استفاده از ابزارها و بودجهاي براي اين كار زماني ارزش دارد و ميتواند فايده؛ داشته باشد كه چند اصل و موضوع را براي ما ثابت كند.
🔻اگر پاسخي براي پرسشهاي مطرح شده نداشتيم انگيزهاي هم براي تحقيق ايجاد نميشود.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰علامه مصباح:
🔻سختی های پس از ظهور
#بلا و امتحان ، سنت الهی است
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹
🔻گناه مردم ایران
🔰علامه مصباح یزدی:
🔻این همه فعالیتهای دشمنان علیه نظام اسلامی و مردم مسلمان ایران به خاطر این است که این مردم میخواهند زندگی انسانی داشته باشند و به غیر از رفع نیازهای مادی، به دنبال رشد انسانیت و رسیدن به کمال ابدی خود هستند.
🔻در واقع گناه این مردم، کمالطلبی است
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت پنجم
🔻لزوم برخورد منصفانه با طب اسلامی و سنتی
🔹این که همه داروهای شیمیایی را سرطان زا و خطرناک بدانیم، غیر منصفانه است
🔻لزوم راه اندازی دانشکده طب اسلامی و سنتی برای تبیین امتیازات این طب
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹
⭕️ طب اسلامی؛ پیش فرض ها، ابهامات و سئوالات / قسمت پنجم
🔰کارهای مقدماتی برای تحقیق در طب اسلامی (سنتی) و چمع آن طب جدید
👈علامه مصباح:
🔻ارتقای سطح فرهنگ عمومی
🔹یکی برای ارتقای سطح فرهنگ عمومی مردم مقالاتی سخنرانیهایی همایشهایی گذاشته بشود؛ از فرهیختگان دعوت بشود و منصفانه درباره طب سنتی و ارتباطش با طب اسلامی و سوابقش از طب شرقی [بحث شود]
🔸 این بیانصافی است که بگوییم همه برای اسلام است؛ دو هزار سال قبل از اینکه اسلامی طلوع بکند در هندوستان بود در یونان بود؛ حالا بگوییم اینها برای اسلام است؟ این چه توجیهی دارد ما بگوییم سهم اسلام این اندازه در این جا بوده؟ اینها چیزهایی است که هزاران سال بوده.
🔹 خب قبلا پیغمبرانی هم بودند – پیغمبرانی که منحصر به پیغمبر اسلام هم نبوده - در روایات ما آمده که اکثر علومی که در دست بشر هست از حضرت ادریس (ع) است؛ - اصلا به این جهت کلمه ادریس [به این پیامبر اطلاق شده است؛ ادریس ]هم از همین ماده درس و اینهاست به عنوان یک معلم بوده؛ خیلی چیزها از انبیای سابق [بوده است
🔸حالا ما چرا تعصب به خرج بدهیم بگوییم اینها را اسلام آورده است؟ قبل از اسلام هم نسخهاش هست، کتابش هست، این را شما چه طور میگویید که اسلام آورده؟ به هر حال آدم باید منصفانه با صداقت برخورد کند. پس یکی این که سطح فرهنگی عمومی مردم را بالا بیاورد و زمینه را برای پذیرفتن جمع بین طب سنتی و کلاسیک فراهم بکند
🔻پرداختن به بحث آموزش و تحقیق طب اسلامی و سنتی
🔹دوم وسایل آموزشی و اینهاست... اینکه ما در دانشکدههایمان، دانشکده طبی داشته باشیم که طب سنتی را هم تدریس کنند؛ [البته به صورت] منصفانه بدون اینکه بگوییم این هست و جز این نیست؛ نه آنها هم هست اینها هم هست.
🔸[این طور بگوییم که] نباید سرمایهای را که داشتیم و چند هزار سال از آن استفاده کردیم، دور بریزیم ،برای اینکه گفتند یک چیز جدیدی آمده یا یک امتیازاتی هم دارد؛ خب جمع کنیم ببینیم کجایش با هم تنافی دارد روی آن کار بکنیم که رفع تنافیاش بکنیم.
🔹وگرنه [در مورد طب جدید هم] انسانهایی زحمت ها کشیدند؛ این همه بیماران در هر شهری که با همین طب کلاسیک معالجه شدند.
🔸 تعصب آفتی است برای این کار؛ برعکس صداقت و پاکی و اعتدال در تفاهم در موفقیت این برنامه بسیار موثر است.
🔻سوم ارتباطات مراکز علمی با یکدیگر در زمینه طب اسلامی و سنتی
🔹اما کار سوم، ارتباطی است که مراکز علمی باید با هم داشته باشند؛ .... ارتباطات علمی و همین برگزاری همایشها و چیزهایی که همه جا و در همه دانشگاه مرسوم است و هر جا پیشرفتهتر باشد، این امور بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد....
🔸....برقراری روابط خب این معنایش این نیست حوزه بشود جزو دانشگاه یا دانشگاه جزو حوزه .... ارتباط ، رفت و آمد، تبادل نظر، تبادل فکر، بحث و جدل و مناظره ؛ اینها کمک میکند به اینکه انشاءالله ما هم از میراث گذشتهمان دوباره استفاده کنیم و آن احیا بشود.
🔸وکمکی میشود برای بهبود جامعهمان و زودتر معالجه شدن و در امان ماندن از ضررهایی که در اثر بعضی از طب تجارتی امروز عاید مردم میشود که - همین طور که فرمودید- چندین برابر هزینههایی که در پیشرفتهترین کشورهای دنیا میشود داریم هزینه صرف میکنیم و چندان نتیجهای هم نمیبریم.
#طب_اسلامی
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹@mesbahedustan🌹