eitaa logo
مشکات
1.9هزار دنبال‌کننده
1.2هزار عکس
642 ویدیو
215 فایل
لینک کانال: https://eitaa.com/meshcat_313 ارتباط با مدیر کانال: @Khosravian313 مدیر: مهدی خسرویان استادسطح عالی حوزه کارشناس معارف واحکام ومشاوره خانواده سوالات شما:۰۹۱۳۲۹۴۲۴۵۷
مشاهده در ایتا
دانلود
"آیه ۱۶ - سوره ذاریات آیه آخِذِينَ ما آتاهُمْ رَبُّهُمْ إِنَّهُمْ كانُوا قَبْلَ ذالِكَ مُحْسِنِينَ [16] و آنچه پروردگارشان به آن‌ها ‌بخشيده دريافت مى‌دارند، زيرا پيش از آن [در سراى دنيا] از نيكوكاران بودند."
"آیه ۱۷ - سوره ذاریات آیه كانُوا قَلِيلاً مِنَ الَّيْلِ ما يَهْجَعُونَ [17] آن‌ها كمى از شب را مى‌خوابيدند."
"الکاظم (علیه السلام)- کَانَ أَبُوالْحَسَنِ الْأَوَّلُ (علیه السلام) إِذَا رَفَعَ رَأْسَهُ مِنْ آخِرِ رَکْعَهًِْ الْوَتْرِ قَالَ هَذَا مَقَامُ مَنْ حَسَنَاتُهُ نِعْمَهًٌْ مِنْکَ وَ شُکْرُهُ ضَعِیفٌ وَ ذَنْبُهُ عَظِیمٌ وَ لَیْسَ لَهُ إِلَّا دَفْعُکَ وَ رَحْمَتُکَ فَإِنَّکَ قُلْتَ فِی کِتَابِکَ الْمُنْزَلِ عَلَی نَبِیِّکَ الْمُرْسَلِ (صلی الله علیه و آله) کانُوا قَلِیلًا مِنَ اللَّیْلِ ما یَهْجَعُونَ، وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ طَالَ هُجُوعِی وَ قَلَّ قِیَامِی وَ هَذَا السَّحَرُ وَ أَنَا أَسْتَغْفِرُکَ لِذَنْبِی اسْتِغْفَارَ مَنْ لَمْ یَجِدْ لِنَفْسِهِ ضَرّاً وَ لَا نَفْعاً وَ لَا مَوْتاً وَ لَا حَیَاهًًْ وَ لَا نُشُوراً ثُمَّ یَخِرُّ سَاجِداً. امام کاظم (علیه السلام)- احمدبن‌عبدالعزیز گفته است: برخی از اصحاب برایم روایت کردهاند که حضرت علی (علیه السلام) وقتی از رکوع آخر نماز وتر برمیخاست و می‌گفت: «پروردگارا! این جایگاه کسی است که حسنات و نیکیهای او نعمتی از جانب توست، سپاسگزاری او ضعیف و گناه او بزرگ است و برای این، جز برطرف‌کردن آنها و رحمت تو چیزی ندارد. تو در کتاب نازل شده‌ات فرمودی: کانُوا قَلِیلاً مِنَ الَّیْلِ ما یَهْجَعُونَ* وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ؛ به خدا سوگند که بیداریام کم و خوابم طولانی شده است. این سحر است و من مانند کسی از تو برای گناهانم آمرزش می‌طلبم که برای خود نفع و ضرری ندارد، مرگ و زندگی و برانگیخته شدنش به دست خودش نیست». سپس حضرت (علیه السلام) به سجده میافتاد. تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۱۰ الکافی، ج۳، ص۳۲۵/ تهذیب الأحکام، ج۲، ص۱۳۲/ مستدرک الوسایل، ج۴، ص۴۱۴/ بحارالأنوار، ج۸۴، ص۲۰۸/ بحارالأنوار، ج۸۴، ص۲۸۱/ علل الشرایع، ج۲، ص۳۶۴/ نورالثقلین"
"الصّادق (علیه السلام)- مُعَاوِیَهًَْ‌بْنِ‌عَمَّارٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَاعَبْدِاللَّهِ (علیه السلام) یَقُولُ فِی قَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ فِی الْوَتْرِ فِی آخِرِ اللَّیْلِ سَبْعِینَ مَرَّهًْ. امام صادق (علیه السلام)- معاویهًْ‌بن‌عمّار گوید: از امام صادق (علیه السلام) شنیدم که درباره‌ی آیه: و بِالأَسْحَارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ، فرمود: «در پایان نماز وتر، هفتاد بار از خداوند استغفار می‌طلبیدند». تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۱۲ تهذیب الأحکام، ج۲، ص۱۳۰/ وسایل الشیعهًْ، ج۶، ص۲۸۰/ وسایل الشیعهًْ، ج۶، ص۲۸۰/ بحارالأنوار، ج۶۶، ص۲۶۶/ بحارالأنوار، ج۶۷، ص۲۷۹/ علل الشرایع، ج۲، ص۳۶۴/ فقه القرآن، ج۱، ص۱۲۸/ البرهان"
"شیخ مفید از کسانى بود که با امام زمان(عج) در ارتباط بود و حدود سى نامه براى او نوشته و او را در نامه‎هایش برادر خود خطاب کرده است."
"امام زمان(عج) در توقیعی در رثای این عالم فرزانه ابیاتی سرودند: لاصوت الناعی بفقدک انه ... ای کاش خبردهنده مرگ، خبر فقدان تو را نیاورد که مردن تو روزی است که برای آل محمد مصیبت بزرگی است. اگر چه تو در میان خاک قبر پنهان شدی. علو و دانش خداپرستی در تو اقامت گزیده است. قائم المهدی خوشحال می‎شد هرگاه تو از انواع علوم تدریس می‎کردی.("
recording-20250218-125131.mp3
2.23M
🌷صفات منتظران۵
"آیه ۴۷ - سوره ذاریات آیه وَ السَّماءَ بَنَيْناها بِأَيْدٍ وَ إِنّا لَمُوسِعُونَ [47] و ما آسمان را با قدرت بنا كرديم، و همواره آن را وسعت مى‌بخشيم."
"الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَسَائِلُ عَبْدِاللَّهِ‌بْنِ‌سَلَامٍ ... فَأَخْبِرْنِی عَنْ خَمْسَهًِْ أَشْیَاءَ خَلَقَهَا اللَّهُ بِیَدِهِ مَا هِیَ قَالَالرسول (صلی الله علیه و آله) یَا ابْنَ سَلَامٍ إِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ خَلَقَ جَنَّهًَْ عَدْنٍ بِیَدِهِ وَ غَرَسَ شَجَرَهًَْ طُوبَی بِیَدِهِ وَ صَوَّرَ آدَمَ (علیه السلام) بِیَدِهِ وَ کَتَبَ التَّوْرَاهًَْ بِیَدِهِ وَ بَنَی السَّمَاوَاتِ بِیَدِهِ قَالَ صَدَقْتَ یَا مُحَمَّدُ (صلی الله علیه و آله) وَ السَّماواتُ مَطْوِیَّاتٌ بِیَمِینِهِ قَالَ صَدَقْتَ قَالَ یَا ابْنَ‌سَلَامٍ أَمَا سَمِعْتَ قَوْلَهُ تَعَالَی: وَ السَّماءَ بَنَیْناها بِأَیْدٍ وَ إِنَّا لَمُوسِعُونَ. پیامبر (صلی الله علیه و آله)- عبدالله‌بن‌سلام گوید: «ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! به من از پنج چیز که خدا به‌دست خود آفریده است، خبر ده»؟ پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: «خدا بهشت عدن را به‌دست خود آفرید، درخت طوبی را به‌دست خود کاشت، آدم را به‌دست خود صورت‌گری کرد، تورات را به‌دست خود نوشت، آسمان‌ها را به‌دست خود ساخت». گفت: «راست گفتی، ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! و آسمان‌ها پیچیده در دست اوست. (زمر/۶۷) راست گفتی. و بعد حضرت (صلی الله علیه و آله) فرمود: «آیا نشنیدی که خدا فرموده: وَ السَّماءَ بَنَیْناها بِأَیْدٍ وَ إِنَّا لَمُوسِعُونَ». تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۴۲ بحارالأنوار، ج۵۷، ص۲۴۳"
"نامه اول: برادر با ایمان و دوست رشید ما نامه‌ای به برادر با ایمان و دوست رشید ما، ابوعبدالله محمد بن نعمان - شیخ مفید - که خداوند عزت وی را مستدام بدارد. سلام خداوند بر تو ای کسی که در دوستی ما به زیور اخلاص آراسته‌ای و در اعتقاد و ایمان به ما دارای امتیاز مخصوص هستی. ما در مورد نعمت وجود تو خداوند یکتا را سپاسگزاریم، و از پیشگاه مقدس خداوندی استدعا می‌کنیم که بر سید و مولای حضرت محمد بن عبدالله(صلی الله علیه و آله) و خاندان او درود و صلوات پیاپی و بی‌نهایت خویش را نازل فرماید. از آنجا که در راه یاری حق و بیان سخنان و نصایح ما صادقانه کوشیدی، خداوند این افتخار را به شما ارزانی داشته و به ما اجازه فرموده است که با شما مکاتبه کنیم. شما مکلف هستید که اوامر و دستورات ما را به دوستان ما برسانی، خداوند عزت و توفیق اطاعتش را به آنان مرحمت فرماید و مهمات آنان را کفایت کرده، در پناه لطف خویش محفوظ‌شان دارد. با یاری خداوند متعال در مقابل دشمنان ما که از دین خداوند روی برگردانده‌اند بر اساس تذکرات، استقامت کن و با خواست الهی دستورات ما را به آنان که از تو می‌پذیرند و گفتار ما موجب آرامش آنها می‌باشد، ابلاغ کن. با این که بر اساس فرمان خداوند بزرگ و صلاح واقعی آنها ما و شیعیان‌مان تا زمانی که حکومت در اختیار ستمگران است در نقطه‌ای دور و پنهان از دیده‌ها بسر می‌بریم، ولی از تمام حوادث و ماجراهایی که بر شما می‌گذرد کاملاً مطلع هستیم و هیچ چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست. از خطاها و گناهانی که بندگان صالح خداوند از آنها دوری می‌کردند ولی اکثر شما مرتکب شدید باخبریم. اگر عنایات و توجهات ما نبود، مصائب و حوادث زندگی شما را در بر می‌گرفت و دشمنان شما را از بین می‌بردند. از عهدشکنی‎ها و پشت‌ سر گذاشتن عهد و پیمان‎ها با اطلاعیم(که همین عوامل موجب بدبختی و دوری شما از حریم ولایت شده است). گویی اینها از لغزش‎های خود خبر ندارند، با همه گناهان، ما هرگز امور شما را مهمل نگذاشته، شما را فراموش نمی‌کنیم و اگر عنایات و توجهات ما نبود، مصائب و حوادث زندگی شما را در بر می‌گرفت و دشمنان شما را از بین می‌بردند. پس، از خداوند بترسید و تقوا پیشه کنید و به خاندان رسالت مدد رسانید. در برابر فتنه‌هایی که پیش می‌آید و البته عده‌ای در این آزمایش و برخورد با فتنه‌ها هلاک می‌شوند، مقاومت کنید و البته همه اینها از نشانه‌های حرکت و قیام ما هست. اوامر و نواهی ما را متروک نگذارید و بدانید که علی‌رغم کراهت و ناخشنودی کفار و مشرکان، خداوند نور خود را تمام خواهد کرد. تقیه را از دست ندهید... من ولی خدا هستم، سعادت پویندگان راه حق را تضمین می‌کنم. ... پس سعی کنید اعمال شما طوری باشد که شما را به ما نزدیک سازد و از گناهانی که موجب نارضایتی ما را فراهم نماید بترسید و دوری کنید. امر قیام ما با اجازه خداوند به طور ناگهانی انجام خواهد شد و دیگر در آن هنگام توبه فایده‌ای ندارد و سودی نبخشد. عدم التزام به دستورات ما، موجب می‌شود که بدون توبه از دنیا بروند و دیگر ندامت و پشیمانی نفعی نخواهد داشت. ای شیخ مفید! خداوند شما را با الهامات غیبی خود ارشاد و توفیقات خویش را در سایه رحمت بی‌پایانش نصیب ما فرماید"