هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
#آزادی_بیان یعنی آزادی اندیشه و عقیده؛ به مفهوم دیگر آزادی بیان ابزاری است برای رساندن اندیشه و عقیدهای به دیگران. در مقدمهٔ اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر ظهور دنیایی که در آن افراد بشر در «بیان عقیده» آزاد و از ترس فارغ باشند، بهعنوان بالاترین آرمان بشری اعلام شدهاست. آزادی بیان معیاری اساسی برای هر نوع جامعهٔ چند صدایی و دموکراتیک است. نقض این آزادی همواره به نابودی سایر موازین حقوق بشر منجر میشود.
مقصود اصلیترین استدلالهای طرفداران آزادی بیان این است که نشان دهند که آزادی بیان برای جستجوی #حقیقت ضروری است. آزادی بیان از اجزای اصلی #دموکراسی است. آزادی بیان رابطه حیاتی آن با #کرامت_انسانی داشته و نقش عمدهای در بهبود سطح زندگی بشر بازی میکند.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۱
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
حدود آزادی بیان
اسلام آزادی بیان را در جامعه پذیرفته اما برای آن حدود و مقرراتی در نظر گرفته که در آن چارچوب به بیان واقعیت و حقایق بپردازند که مهمترین آن ها عبارتند از:
۱ـ ممنوعیت توهین به مقدّسات
۲ـ ممنوعیت هتک حیثیت
۳ـ ممنوعیت افشاء اسرار و شایعه پراکنی
۴ـ ممنوعیت توطئه
بنابراین مطالب: اصل آزادی اسلام در اسلام پذیرفته شده است اما چون حفظ امنیت اجتماعی و دفاع از حقوق همه افراد لازم است و یا ایجاد هرج و مرج و ضربه زدن به حیثیت افراد یا توهین به مقدّسات موجب زوال حفظ امنیت یا حیثیت افراد می شود، ممنوع می باشد.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۲
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از بیانات خود در جوار ملجا نورانی حضرت علیابن موسیالرضا (ع) در مشهد مقدس در روز چهارشنبه (اول فروردین ۱۳۹۷)، با اشاره به موضوع وجود «آزادی بیان در جمهوری اسلامی ایران» اظهار کردند: ... آزادی در این کشور تأمین شده است. بله، عدّهای بیانصافی میکنند؛ از آزادی موجود استفاده میکنند و بدروغ میگویند آزادی وجود ندارد؛ رادیوهای بیگانه و تبلیغات بیگانه هم سخن آنها را بازتاب میدهند.
آزادی بیان هم هست؛ میتوانند بگویند. بله، آزادی در همهجای دنیا چهارچوب دارد؛ آزادی یعنی «برخلاف قانون عمل کردن» وجود ندارد؛ آزادی یعنی «برخلاف دین و شریعت عمل کردن» وجود ندارد.
چهارچوب آزادی در کشور ما، قانون اساسی ما و قوانین کشور و همه الهامگرفته از شریعت مطهّر اسلام است.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۳
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
مسئله آزادی بیان در #اروپا (که همواره سعی میشود برخلاف واقع #مظهر_آزادی معرفی شود) هم «کلی و نامحدود» نیست و قانون چارچوب آن را «تنظیم» میکند. در کنوانسیون اروپایی حقوق بشر آمده: «هرکسی حق آزادی عقیده و بیان دارد، اما این کنوانسیون تاکید میکند که افراد، همراه با این آزادی ها، وظایف و مسئولیتهایی نیز دارند و در یک جامعه در جهت منافع ملی، امنیت عمومی برای پیشگیری از اختلال و پیشگیری از جرم، برای حمایت از شهرت و یا حقوق دیگران، برای جلوگیری از افشای اطلاعات محرمانه و... باید به آن مسئولیتها پایبند باشند.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۴
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
جمع آوری و انتشار اطلاعاتی که باوجود نظامی یا امنیتی نبودن امکان بر هم زدن نظم و امنیت عمومی را دارا هستند نیز در #آمریکا ممنوع است. دولت و کنگره آمریکا در مقابل افشاگریهایی که نشان از کاستی یا اقدامات غیرقانونی آنها با توجیه تامین امنیت ملی دارد، #سرسختانه برخورد میکنند. طی سالهای گذشته افشاگرانی نظیر #ادوارد_اسنودن ، #جولیان_آسانژ ، #چلسی_منینگ و #دانیل_اِلسبرگ کسانی بودند که با درک اعمال غیر قانونی صورت گرفته در ارتش یا سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا سعی کردند با مطلع ساختن جامعه آمریکا در این خصوص روشنگری کنند؛ ولی اقدام همه این افراد از سوی دولت و به موجب قوانین ذکر شده محکوم شد و آنها در دادگاههای علنی و غیر علنی به جرایمی نظیر سرقت، اقدام علیه امنیت ملی آمریکا یا حتی همکاری با دشمنان این کشور متهم و محکوم شدند.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۵
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
کتابی در سال ۲۰۰۶ در آمریکا منتشر شد که تاثیر مهمی در برداشت حداقل برخی از جریانهای مهم سیاسی در آمریکا و غرب گذاشت. نویسنده کتاب جیمز رایزِن (James Risen) خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز بود که پیش از این برنده جایزه پولیتزر در حوزه روزنامه نگاری شده بود و به همین دلیل شخصیتی محترم و وزین محسوب میشد. در کتابی که او در این سال تحت عنوان وضعیت جنگ منتشر ساخت با جسارت و شجاعتی مثال زدنی به افشای پروژهای پرداخت که بر اساس آن سازمان جاسوسی سیا قصد داشت بنحوی با ارسال اطلاعاتی ساختگی به ایران از طریق واسطهها و مستند ساختن آن، اثبات نماید که ایران برنامهای برای توسعه سلاحهای هستهای دارد. رایزِن که به خطرات ناشی از افشای این اطلاعات در کشور خود واقف بود با انتشار این کتاب دست به کار خطرناکی زده بود. او میدانست که قطعا با این اقدام سازمان سیا از هر اقدامی برای مقابله با وی از تهدیدات شخصی تا کشاندن تا پای دادگاه با هدف بی اعتبار ساختن او دریغ نمیورزد. ...
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۶
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
با تاييد دادستان كل آمريكا "جيمز رايزن" نويسنده كتاب جنجالي "دولت جنگ" درباره عمليات هاي ناكام سيا در خرابكاري در تاسيسات هسته اي ايران، بار ديگر براي حضور در جلسه دادگاهي فراخوانده شد.
نويسنده كتاب دولت جنگ در سال گذشته نيز براي شهادت در دادگاه استرلينگ از سوي دادستان ها به دادگاه احضار شد اما وي تا كنون از همكاري با بازجويان و حضور در دادگاه سر باز زده است.
جيمز رايزن تعقيب قضايي خود را خلاف آزادي مطبوعات و گردش آزاد اطلاعات در آمريكا مي داند با اين حال دولت ايالات متحده و دادستان هاي پيگير پرونده مي گويند كه در آمريكا علاوه بر قانون آزادي مطبوعات و گردش اطلاعات، قانون محافظت از اسناد و اطلاعات محرمانه نيز وجود دارد كه استرلينگ و رايزن با كتاب دولت جنگ اين قانون را نقض كرده اند.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۷
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
در حال حاضر در ۱۶ کشور جهان، زیر سوال بردن #هولوکاست از نظر قانونی ممنوع است. این کشورها عبارتند از: اتریش، بلژیک، کانادا، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لیختناشتاین، لیتوانی، لوگزامبورگ، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی و سوئیس.
نمونههای فراوانی از اعمال مجازات برای منتقدان هولوکاست در سالهای گذشته وجود دارد. بسیاری از کشورهای اروپایی هرگونه تلاش برای انکار «هولوکاست» و یا تشکیک در ارقام و آمار آن را جرم دانسته و برای آن تا ۷ سال مجازات زندان تعیین کردهاند؛ اکنون هم طبق این قوانین، #دیوید_اروینگ تاریخدان انگلیسی در اتریش پشت میلههای زندان قرار دارد؛ آیا هولوکاست مقدستر از پیامبری است که یکمیلیارد و پانصد میلیون مسلمان به او احترام میگذارند؟!
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۸
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
نمونه دیگر #روژه_گارودی فیلسوف و اندیشمند فرانسوی بود که در #مهد_دموکراسی صرفا به علت تشکیک درباره ابعاد هولوکاست ادعایی صهیونیستها و نه انکار آن، مجازات شد.
در سال ۱۹۹۸، یک دادگاه فرانسوی وی را به جرم انکار هولوکاست و افترای نژادی مجرم شناخت و بخاطر کتاب اسطورههای بنیانگذار سیاست اسرائیل (Mythes fondateurs de la politique israélienne) که در سال ۹۵ نوشته بود، ۱۲۰۰۰۰ فرانک فرانسه جریمه کرد.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۹
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
روزنامه «تلگراف» انگلیس در ۲۷ ژانویه ۲۰۰۹ گزارش داده بود #موریس_سینت کاریکاتوریست شارلی ابدو، به جرم انتشار مطلبی درباره پسر «نیکلا سارکوزی» نخست وزیر وقت فرانسه که از نظر مجله «یهودی ستیزانه» بوده، اخراج میشود. این نویسنده پس از آن، به جرم برانگیختن نفرت علیه یهودیها نیز محاکمه میشود. روزنامه تلگراف انگلیس مینویسد فکر میکنید توهین این کاریکاتوریست به پسر سارکوزی چه بوده است؟ بعد از ازدواج پسر سارکوزی با دختری از یهودیان ثروتمند فرانسوی، این کاریکاتوریست مینویسد: «این پسر بزودی مدارج ترقی را طی خواهد کرد.» این جمله، موجی از اعتراض سیاستمداران فرانسوی را برمی انگیزد.
سردبیر مجله هوادار آزادی بیان! «شارلی ابدو» از او میخواهد عذرخواهی کند. او نمیپذیرد و اخراج میشود.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۱۰
هدایت شده از تریبون آزاد #فاتحین
دهها هزار هوادار #دیودونه ، کمدین فرانسوی که گاه به یهودستیزی متهماش میکنند، میگویند عملکرد مقامهای این کشور مثل "یک بام و دو هوا" است. دلیل اعتراضشان اقدام اخیر مقامهای فرانسوی است که علیه دهها نفر به اتهام توجیه تروریسم اعلام جرم کرده است.
یکی از هواداران فیسبوکی او با اشاره به راهپیمایی عظیمی که در حمایت از شارلی ابدو در پاریس راه افتاده بود، نوشت: "آزادی بیان مُرد، ولی مراسم عزاداریاش قشنگ بود."
یکی دیگر نوشته بود: "یک بام و دو هوا از این واضحتر؟! #کاریکاتور پیامبر رو میشه بکشی، به همه مسلمونها میشه توهین کنی. همه اش هم قانونیه. اسماش هم میذارن آزادی بیان... حکومت شده دیکتاتوری شبهدموکراتیک."
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 ۱۱