چگونه هوش مصنوعی وارد شریانهای حیاتی زندگی ما شده است؟- بخش پایانی
🔰 نابودی دنیا با رباتسالاری و بردگی انسان
👤 #فائقه_بزاز
🔸هوش مصنوعی کارها را آسان میکند، ضریب امنیتی بالا دارد، با کاهش خطا بهرهوری را بالا میبرد، منجر به تصمیمگیری سریعتر و منطقیتر میشود، ارتباطات را کارآمدتر میکند و در کل پدیدهای ایدهآل برای گسترش و انجام پروژههای بشر در عصر نوین است. اما بهصورت بالقوه از پتانسیل بالایی برای خلق تنش چالش و نگرانی برخوردار است و ازآنجا که احتمال خطر ناشی از نابودی انسان و زندگی او در سایه ربات سالاری وجود دارد حاکمیتها از غلبه این تکنولوژی بر زندگی انسان در بیم و وحشت به سر میبرند.
🔸در برخی موارد ابزارهای هوش مصنوعی دستیارند؛ خصوصاً در پزشکی. یعنی پزشک متخصص حذف نمیشود، اما به دستیارهای هوشمند اجازه نظر کارشناسی میدهند. بهویژه اینکه مسئولیت تصمیمها در پزشکی خیلی مهم است. در واقع، پزشکان بیکار نخواهند شد؛ اما هوش مصنوعی دستیار تصمیمگیری میشود. اما در برخی موارد شغل انسانی حذف میشود. مانند خودروهای هوشمند که دیگر نیازی به استفاده از راننده ندارند.
🔸اتفاق ترسناکتر اینکه چندی پیش در ویدئویی که در فضای مجازی وایرال شده بود رباتها به انسانها هشدار دادهاند که درباره استفاده از هوش مصنوعی محتاط باشند و تأکید کردهاند آنها میتوانند بهتر جهان را اداره کنند.
🔸کارشناس رسانه، پژوهشگر و مدرس سواد رسانهای میگوید: «یادگیری از دادهها، تطبیق با شرایط جدید، تحلیل دادههای بزرگ، پیشبینی و تصمیمگیری خودکار از ویژگیهای مهم هوش مصنوعی است، اما خبر امیدوارکننده این است که هوش مصنوعی جایگزین هیچ شغلی نخواهد شد.»
🔻حسین حق پناه میگوید: «هوش مصنوعی دادههای خود را از اطلاعات کلان به دست میآورد، یکی از تفاوتهای هوش مصنوعی با انسانها در این است که هوش مصنوعی توانایی تحلیل دادههای بزرگ را دارد و همین ویژگی آن را برای آینده انسانها ترسناک کرده است، چرا که این تحلیل دادههای کلان برای انسان کاری بسیار دشوار است.»
🔸کارشناسان میگویند: خطرات هوش مصنوعی مرتبط با پزشکی و مراقبتهای بهداشتی، شامل احتمال خطاهای هوش مصنوعی برای آسیبرساندن به بیمار، مشکلات مربوط به حریم خصوصی و امنیت دادهها و استفاده از هوش مصنوعی به روشهایی که نابرابریهای اجتماعی و بهداشتی را بدتر میکند، است. به گفته آنها، یکی از مصادیق آسیب، استفاده از یک پالس اکسیمتر (دستگاه سنجش میزان اکسیژن) مبتنی بر هوش مصنوعی بود که سطح اکسیژن خون را در بیمارانی که پوست تیرهتری داشتند، بیش از حد تخمین میزد و در نتیجه «هیپوکسی» (افت ناگهانی اکسیژن در خون) آنها درمان نشد.
#گزارش_روز
https://kayhan.ir/001Etu
@Kayhan_online
🔰مغالطات رئیسجمهور
🔸[یکم]. رئیسجمهور در نشست خبریِ دیروز و در واکنش به انتصابهای ناروا، چند شبهاستدلال مطرح کرد. نخست اینکه ایشان فتنه را «نسبیسازی» کرد و به «نگاهها» ارجاع داد؛ یعنی برخی که از فتنه سخن میگویند، راوی نگاه خودشان هستند، نه اینکه عمل طرفِ مقابل در ذات خویش، فتنه باشد. نزاع و اختلافی رخ داده و هر یک از دو طرف، نسبتی به طرف مقابل میدهد و اینگونه نیست که مسألۀ «حق» و «باطل» در میان باشد و یکی «ظالم» باشد و دیگری «مظلوم». هر دو سوی ماجرا، از خطا و صواب، نصیب بردهاند و حقِ محض نیستند و نمیتوان جانب یکی را گرفت.
🔺اما اگر ایشان معتقد به نظریۀ ولایت فقیه است و میداند که تعبیر «فتنه» را شخصِ رهبر انقلاب مطرح کردند و عاملان اصلی را «فتنهگر» نامیدند، چرا چنین قضاوت رسوا و تحریفآلودی ارائه میدهد؟! در مسألههای اختلافی، باید به چه کسی جز ولیّفقیه ارجاع داد و تسلیم نظرش شد؟! در اینجا، ولیّفقیه با صراحت تمام، یک طرف را نفی و انکار کرده و خودش در موقعیّت حد وسط، قرار نگرفته است. آنهمه توصیه و حسّاسیّت رهبر انقلاب، با چه واکنشهایی از سوی فتنهگران مواجه گردید؟! در یک سوی این نزاع، رهبر انقلاب قرار گرفتهاند و ایشان برای دفاع از جمهوریّت نظام، پا به معرکه نهادند و در برابر فتنه، آشکارا و بارها موضعگیریِ منفی کردند. اکنون چه شده که رئیسجمهور، در میانه مینشیند و به سایۀ نسبیّت پناه میبرد و برای قدرت، به حقیقت جفا میکند؟!
🔺از این گذشته، مگر مسألۀ جریان فتنه، ادّعای «وقوع تقلّب در انتخابات» نبود و مگر از عهدۀ اثبات ادّعای خود برآمدند؟! پس واقعیّت و عینیت نیز نشان میدهد آنچه که رخ داده، بهحتم فتنه بوده است. فتنه، «از نظر ما»، فتنه نیست؛ بلکه «بهواقع» فتنه بود و نباید با پناهبردن به نسبیّت و سیّالیّت، حقیقت را پایمال کرد. بهنظرم کسیکه دربارۀ فتنه، چنین قضاوتی دارد، بهرهای از عدالت سیاسی ندارد.
🔸[دوّم]. دیگر اینکه ایشان در ادامه میافزاید هر کسی «عیوب» و «خطاها»یی دارد و برای تحقّق وفاق، باید از گذشته گذشت و بر ضعفها، چشمپوشی کرد. این سخن نیز با نظر صریح رهبر انقلاب، تعارض دارد؛ چراکه ایشان هم اقدام فتنهگران را «خطای نابخشودنی» دانستند و هم آنها را «خط قرمزِ نظام» برشمردند و از نزدیکی و مؤانست به آنها پرهیز دادند. آیا رهبر انقلاب در برابر عیوب و خطاهای عادی، چنین موضع سرسختانهای دارند؟! آیا جای مدارا و نرمش وجود دارد اما ایشان چنین نمیکنند و اینان را در دایرۀ حاکمیّت نمیپذیرند؟! حصر، ظلم نظام به فتنهگران است، یا کمترین مجازاتی است که برای آنها در نظر گرفته شده است؟! آنچه که در فتنه رخ داد، ضعف بخشودنی و عادی بود، یا آنچنان ناجوانمردانه و خائنانه بود که رهبر انقلاب از چنین افرادی به عنوان «افراد نامطمئن» یاد کردند؟! آنهمه صدمات ملّی و ضربههای حیثیّتی و شکافهای اجتماعی و لطمات اقتصادی و ... که هنوز هم علاج نشدند، حاصل ضعفهای عادی بودند، یا خیانت و خباثت فتنهگرانی چون هاشمی و خاتمی و موسوی و کروبی. باور کنیم که ذهنیّت رئیسجمهور، این اندازه بسیط و ابتدایی و سادهساز است؟!
🔸[سوّم]. رئیسجمهور به عنوان یک شبهاستدلال دیگر میگوید اگر اینان را به کار نگیریم، دیگر «وفاق»، معنایی نخواهد داشت. عجبا! اوّلاً، مگر معنی وفاق، «دلجویی از اصحاب فتنه» است؟! «وفاق ملّی» یعنی «وفاق با فتنهگران»؟! این وفاق، با نام اینکه «ملّی» است، فروخته شده، اما در عمل، معنیاش عبارت است از در آغوش کشیدن نیروهای فتنه. چرا باید وفاق ملّی را مشروط به «اصحاب فتنه» کرد و آنها را مساوی با مفهوم «ملّی» انگاشت؟! ثانیاً، ترجمۀ وفاق ملّی، «گماردن افراد بر کرسیهای قدرت» است؟! یعنی همین که قدرت را میان افراد، توزیع و تقسیم کردیم، وفاق حاصل شده است؟! این امر، «سهمیهبندیِ قدرت سیاسی» نام دارد و نه وفاق ملّی.
🔺وفاق، از اتّحاد باطنی و همسانی فکری برمیخیزد و نه از تکهتکهکردن قدرت سیاسی و سپردن هر تکه به کسی. عملگرایان برای اینکه مانع و مزاحمی در مسیر قدرتشان نباشد، چنین شگردی را در پیش میگیرند تا همگان را در سپهر خویش، هضم و مستحیل سازند؛ هر چند در این میان، اصالتهای فکری نادیده گرفته شوند. هنگامیکه طرّاحان پشتصحنۀ این دولت، از جملۀ عوامانۀ «با هم دعوا نکنیم»، تعبیر «وفاق ملّی» را بیرون میکِشند و بهعنوان گفتمان، به خوردِ جامعه و رسانه و حاکمیّت میدهند، روشن است که نباید توقع معقولیّت و حکیمانهگی داشت. در این دولت، بازار سطحیاندیشی و سادهسازی و منطقگریزی و محاسبات کوچهبازاری، بیش از اینها گرم خواهد شد.
مهدی جمشیدی
@Kayhan_online
🔰دو تذکر جدی به آقای رئیسجمهور
🔸سخنان آقای پزشکیان در نشست خبری، نشان از آن دارد که ایشان هنوز با جایگاه ریاست جمهوری آشنایی لازم را ندارد. استفاده از برخی الفاظ به ویژه در عرصه سیاست خارجی کاملا بیمعنی و حتی مضر است. برای مثال اینکه آمریکا را برادر بخوانند. اما علاوه براین اشتباهات مهم، مسئله اصلی بر سر برخی خط قرمزها است که موضوع وفاق را تضعیف مینماید.
🔸نکته اول نگاه نسبیگرایانهی ایشان به برخی عناصر دخیل در فتنه ۸۸ و اغتشاشات ضدامنیت است. درست است که در این زمینه دستگاههای امنیتی باید گزارش دهند و هرکسی که در رسانه و شبکه اجتماعی به این عناوین معرفی شد، لزوما جز این دستهها نیست؛ اما مسئله آنجایی که است آقای پزشکیان بدون دستهبندی افراد، همگان را یکجور میبیند. این اشتباه باعث میشود تا خود دولت تضعیف شود و ظرفیت برای دوقطبیسازیهای سیاسی به وجود آید.
🔸نکته دوم درباره عدم صدور انقلاب است. مفهوم صدور انقلاب، به معنای بسط یک گفتمان و نگاه کلان تمدنی و نه ارسال سلاح یا تلاش برای تغییر حکومتهاست. لذا اگر قرار است آقای پزشکیان در این زمینه برخی دروغهای غربیان را بزداید، باید بازهم با دقت سخن گفته و دو موضوع را از هم تفکیک کند. چراکه انقلاب اسلامی حتما به دنبال بسط نگاه توحیدی، اسلام سیاسی، استکبارستیزی، عدالت و... در تمام جهان به ویژه جهان اسلام است. و اتفاقا همین امر یکی از اصلیترین منابع قدرتش در وضعیت کنونی منطقه است.
محمدسعید احدیان
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تذکر نماینده تهران به رئیس جمهور در صحن علنی مجلس؛ چرا خلاف قانون اساسی حرف میزنید؟!
ثابتی:
🔸اولا اینکه حرف دیروزتان درباره اینکه دنبال صدور انقلاب نیستیم، خلاف قانون اساسی است (اصول ۱۵۲ و ۱۵۴) و شما به عنوان رئیس جمهور باید مجری قانون اساسی باشید. به اسم وفاق میخواهید قانون اساسی را اجرا کنید یا آن را تغییر دهید؟
🔸ثانیا؛ چرا میگویید با امریکا برادریم؟ آنها در عمل نشان داده اند میخواهند دشمن ما باشند نه برادر! این عشق شما یکطرفه است و از تجربه های گذشته درس بگیرید.
@Kayhan_online
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وقتی خداوند نقاشی میکند.
«فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ»
14030626_46090_64k.mp3
6.44M
برای وحدت حتی باید با مسلمانی که وحدتشکنی میکنه جنگید.
آقا اهمیت وحدت رو خیلی جالب بیان کردن
حتما این صوت امروز بیانات رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از علمای اهل سنت کشور رو گوش بدید.
از ۱۰ روز آینده، دو ماه توی آسمون داریم
از ۸ مهر تا ۵ آذر، سیارکی به اندازه یک اتوبوس به دور زمین میچرخه، این مینیماه به مدت دو ماه توی آسمون زمینه و بعد از اون به فضا برمیگرده.
مجله مجازی فراجالب را دنبال کنید 👇
🎯 @Farajaleb
9.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
موثر در رفع موانع ظهور باشیم
✋نشر دهیم
#به_عشق_امامزمان
#به_نیت_فرج