انکارناپذیر
«داریوش قنبری» فعال اصلاحطلب و از نمایندگان ادوار مجلس به تازگی در مصاحبهای گفته بود: «اینکه ریشه مسائل و مشکلات فعلی کشور را به دولت نسبت دهیم و بگوییم او مقصر است، بیانصافی کردهایم! مشکلات امروز، از بیرون توسط آمریکاییها مخصوصاً بعد از روی کار آمدن ترامپ بر دولت تحمیل شد. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نخستین تأثیر منفی خود را روی سیاست خارجی و اقتصاد ایران گذاشت.» صادق زیباکلام از طرفداران معروف دولت تدبیر و امید، که چند سالی است از دولت روحانی ناامید شده، در یادداشتی عنوان کرده است: «هیچ دولتی با کمک هیچ اقتصاددانی و به کمک هیچگونه برنامهای نمیتواند جلوی تورم و گرانی را بگیرد. آقایان نوبخت، واعظی یا همتی که جای خود دارند. در شرایط حاضر اگر مسئولیت اقتصادی دولت را حتی به «جان مینارد کینز»، «آدام اسمیت» و دیگران میسپردیم نیز هیچ فرقی نمیکرد. وقتی اعتمادی نسبت به آینده وجود داشته باشد، هیچ دولتی نمیتواند جلوی تورم و گرانی را بگیرد.» و جملاتی دیگر از این دست که این روزها از سوی چهرههای نزدیک به جریان اصلاحات مطرح میشود، تازهترین نوع تلاش برای کاهش انتقادات و نارضایتی از دولت مورد حمایت اصلاحطلبان و نمایندگان اصلاحطلب مجلس است. آنها که هیچ کارنامه قابل قبولی برای ارائه ندارند، به دنبال دلیلتراشی برای عملکرد غیر قابل قبول اصلاحطلبان هستند؛ روشی که البته پیشتر با طرح مباحثی مانند «دولت موازی» یا «دولت پنهان» مطرح شده و به دلیل استقبال نکردن مردم و نپذیرفتن از سوی افکار عمومی شکست خورده بود! سرنوشتی که احتمالاً در انتظار این راه حل و طرح مباحث جدید نیز خواهد بود؛ چرا که تعلل، خطای محاسباتی، تنبلی و فقدان مدیریت در برابر چشمان مردم است و این عمل و آثار سوء آن با هیچ گفتاری درمان نمیشود و با جملهسازی و بهانهتراشیهای کودکانه نمیتوان ناکارآمدی را انکار کرد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
الزامات راهبرد جدید
یادداشت: شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) در بیانیهای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کند. اگر بگوییم اقدام جمهوری اسلامی ایران در مقابله با نقض برجام و عمل نکردن غرب به این توافق، یک نقطه عطف در سیاست خارجی کشور در سالهای اخیر است، بیراه نگفتهایم.
بدون تردید، این اقدام را باید باز شدن مسیر جدید در تحولات سیاست خارجی ایران تفسیر کرد. صرف نظر از اینکه اقدام متقابل ایران درباره توقف برخی تعهدات برجامی خود در مرحله اول تا چه اندازه متوازن در برابر عهدشکنی طرف غربی است، به یقین باید گفت اهمیت تغییر ریل در سیاست خارجی ایران درباره برجام، به مراتب بیشتر از تجدید نظر در اقدامات اولیهای است که قرار است صورت گیرد.
با فرض اینکه راهبرد جدیدی از سوی ایران در وضعیت کنونی معین شده است، که شواهد و قراین همین را نیز تأیید میکند، حال ضروری است با قاطعیت و بدون تزلزل در عزم و تصمیم، مسیر طراحی شده را در پیش گرفت؛ واقعیت آن است که مشخصه اصلی جنگی که هم اکنون در جریان است، نبرد ارادهها و جنگ شناختی است؛ با این اوصاف لازم است به الزامات این جنگ پایبند بود؛ تبدیل کردن تصمیم و راهبرد جدید اعلامی و اعمالی جمهوری اسلامی ایران به موضوعی ملی به نحوی که درباره آن انسجام و اجماع داخلی صورت گیرد، گام نخست و اساسی در این زمینه است. در این باره اتفاق نظر گروههای سیاسی و بخشهای گوناگون حاکمیتی ضرورتی اجتنابناپذیر است و نباید در پیمودن راه و اقدامات جدید دچار تردید شد، که اگر اینگونه شد، کل راهبرد اهمیت و اعتبار خود را از دست میدهد و به یقین منافع ملی را نه فقط در زمینه هستهای و نه تنها در کوتاهمدت، بلکه در همه زمینهها و در درازمدت به مخاطره میاندازد.
اهمیت اعلام راهبرد جدید، به قدری مهم و حساس بود که رصد اولین مواضع غرب نشان میدهد، این رویکرد از منطق درونی کافی و قدرت تأثیرگذاری لازم برخوردار است؛ به هر حال انسجام ملی در این راهبرد و معتبر جلوه دادن قاطعیت ایران در اعمال این استراتژی قطعاً ضریب موفقیت آن را افزایش میدهد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
وقتی هفته نامه اصلاحطلب صدا گوی سبقت را در جنگ طلبی از ترامپ میرباید
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
الجزیره: آمریکا میداند که نمیتواند پیامدهای جنگ با ایران را تحمل کند
کارشناس شبکه الجزیره گفت: آمریکا نمیتواند با ایران بجنگد و سرگرم عملیات روانی است.
هشام جابر، کارشناس مسائل نظامی و استراتژی گفت: پیامهایی که واشنگتن سعی میکند از طریق تحرکات دیپلماتیک و نظامی خود در منطقه خلیج فارس و عراق ارسال کند، چیزی فراتر از جنگ روانی نیست؛ آمریکا قصد دارد به این شکل تهران را وادار به تسلیم و محدود کردن نفوذ آن کند؛ بیآنکه شرایط ایران را بپذیرد.
جابر در ضمن صحبتهای خود در برنامه «فراتر از خبر» گفت آمریکا وارد جنگ با ایران نمیشود؛ به این دلیل که نمیتواند پیامدهای چنین جنگی را تحمل کند. واشنگتن به دنبال قدرتنمایی است بیآنکه واقعاً قصد استفاده از آن را داشته باشد.
کارشناس الجزیره تأکید کرد جنگ منطقهای، منافع آمریکا را به خطر میاندازد؛ چرا که افزایش تهدیدها و تحریمها باعث میشود معارضان داخلی نظام نیز برای دفاع از کشور خود صفآرایی کنند.
جابر معتقد است ایران به صراحت از اینکه قصد جنگ با آمریکا را ندارد سخن گفته است، اما ممکن است با بستن تنگه هرمز دریانوردی بینالمللی را دچار مشکل کند.
دیوید دی روش، معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در امور خلیج فارس نیز با دیدگاه جابر در مورد عدم وقوع جنگ اتفاق نظر دارد، وی تصریح میکند که آمریکا تنها قصد نمایش دادن قدرت نظامی خود را دارد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
منابع آگاه میگویند ایران دومین درخواست آمریکا برای آزادی یک مجرم امنیتی به عنوان پیششرط مذاکرات تبادل زندانیان را رد کرده است. پس از اعلام آمادگی «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان درباره تبادل زندانی با ایالات متحده، این کشور خواستار آزادی «باقر نمازی» مجرم امنیتی و زندانی در ایران شد. شبکه «سیانان» به نقل از منابع آگاه گزارش داد پس از پیشنهاد ظریف برای تبادل زندانیان، «رابرت اُبراین» نماینده دولت آمریکا در امور زندانیان طی نامهای به ایران خواستار آزادی نمازی به بهانههای پزشکی شد. در حالی که وزیر خارجه ایران از لزوم تبادل همزمان زندانی بین تهران و واشنگتن صحبت کرده بود، اما اُبراین در این نامه با لحنی تحکمآمیز نوشته بود اگر ایران نمازی را آزاد کند؛ آن گاه ایالات متحده حاضر خواهد شد در موضوعات کنسولی شامل تبادل بالقوه زندانیان شروع به مذاکره کند. بر اساس این، جمهوری اسلامی ایران نیز این درخواست آمریکا را رد کرده است.
◄ اطلاعات دریافتی حاکی است، محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برخی از نشستها به صراحت از اجرای سند 2030 در بخشهایی مرتبط با وزارتخانه خود سخن گفته و اعلام کرده است. بخشی از سند 2030 در حوزه ارتباطات نیز قابل تعریف است. همچنین به تازگی روستایی در فیروزکوه به صورت آزمایشی برای اجرای طرح توانمندسازی زنان در نظر گرفته شده و وزارت ارتباطات مأمور تقویت زیرساختهای فنیـ اینترنتی آن شده است. گفتنی است، طرح تقویت گروه زنان در حوزه کسبوکار مجازی در این روستا دنبال میشود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
اشتباه بزرگ!
تقابل جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در حقیقت تقابل محور مقاومت با جهان استکبار است! رویارویی امروز ما با دولت ایالات متحده، رویارویی دو دولت یا رویارویی با شخص ترامپ نیست! انقلاب اسلامی در مقابل تمامیتخواهی جبهه استکبار ایستاده است و به همین دلیل است که میبینید جنگ احزاب علیه ملت ایران به راه افتاده است و از شاهزادگان مستبد سعودی تا کشورهای بندانگشتی منطقه، رژیم صهیونیستی و سران دولتهای اروپایی، همه و همه دور هم جمع شدهاند! حال در این میان نظام اسلامی نیز برای تقابل با این اغیار باید از همه ظرفیت نیروهای مقاومت بهره بگیرد تا سرنوشت این نبرد را معین کند! اما در کمال تعجب و حیرت به ناگاه در این میان یک مسئول در دستگاه سیاست خارجی کشور پیدا میشود و سخنانی را بر زبان جاری میکند که بخشی از نیروهای محور مقاومت و کسانی را که خود را سربازان گفتمان انقلاب اسلامی و سربازان رهبر معظم انقلاب اسلامی میدانند و در میدان تقابل با نظام سلطه دوشادوش ملت ایران ایستادهاند، میرنجاند و از جبهه خود و لشکر واحد محور مقاومت طرد میکند! اظهارات آقای عراقچی به عنوان یکی از بالاترین مقامات وزارت خارجه کشورمان درباره اتباع افغانستانی و همزبانان عزیزی که به واسطه سالهای طولانی همراهی و همزیستی حقیقتاً فراتر از هموطن، حکم برادر را برای ما دارند، مصداق عینی آتش انداختن در وحدت محور مقاومت بود! جمهوری اسلامی برای تهدید دشمن و احیای حقوق خود بینهایت گزینه و ابزار دارد و انتخاب تهدید غرب با مسئله مهاجرت افغانستانیهای حاضر در ایران اشتباه بزرگی بود که موجب رنجاندن همرزمان دوران دفاع مقدس و هملشکریان دوران دفاع از حریم حرم اهل بیت(ع) شد. نکته امیدبخش در این میان آنکه فراتر از اشتباه آن مقام یا دستگاه دیپلماسی و پیش از آنکه آنها توضیحات دست و پا شکسته را در این باره بر زبان آورند، مردم خود دست به کار شدند و عذرخواه آن سخنان ناسنجیده شدند و وحدت در جبهه انقلاب اسلامی را به اثبات رساندند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
هم«صدا» با دشمن!
در حالی که این روزها جنگ روانی علیه کشورمان روز به روز گستردهتر میشود، دولت آمریکا و رسانههای بیگانه همه تلاش خود را به کار بستهاند تا خبر اعزام ناو هواپیمابر «ابراهام لینکلن» به خلیجفارس را بهگونهای انعکاس دهند که در دل ایرانیان رعب و وحشت ایجاد شود. خبر دیگری که با هدف ارعاب و تشدید عملیات روانی علیه ملت ایران در رسانهها انتشار یافت، استقرار هواپیماهای بمبافکن بی52 آمریکا در پایگاه العدید قطر بود.
در چنین شرایطی، وظیفه رسانههای داخلی این است که ابعاد و زوایای این جنگ روانی را آشکار کرده و برای آرامش روانی مردم تلاش کنند؛ اما بعضی رسانهها در جورچین دشمن بازی کرده و آتش هجمه این عملیات روانی را گستردهتر میکنند!
هفتهنامه اصلاحطلب «صدا» در شماره اخیر خود تصویری از ناو هواپیمابر ابراهام لینکلن منتشر کرد که گویی سیطره دریا در اختیار این ناو قرار دارد و قرار است در چند ساعت آینده لشکر اعدا به ما برسند. این تصویر یک دریای آزاد را نشان میدهد که در دوردست آن یک ناو هواپیمابر و چندین ناوچه نظامی بر روی آب، در حالی که آسمان بالای سرشان هم با انواع هواپیماهای جنگنده پر شده، به سمت جلو در حال حرکتند. وسط تصویر هم با تیتر درشت نوشته شده است «دوراهی جنگ و صلح» و کلمه جنگ هم قرمز شده تا مبادا از حداکثر میزان اثرگذاری و وحشتآفرینی بر مخاطب ایرانی غفلتی صورت گیرد.
برای انتشار این عکس دو فرضیه میتوان متصور بود؛ فرضیه اول اینکه عامدانه این تصویر منتشر شده است که در این صورت این نشریه جورچین دشمن را پرکرده است و فرضیه دوم این است که این تصویر از سر غفلت منتشر شده است که در این صورت باید به این سطح از درک رسانهای گردانندگان آن از شرایط بینالمللی تأسف خورد. البته این نشریه مطابق با قانون مطبوعات و به دلیل درج این نشانههای رعبانگیز و تکمیل جدول عملیات روانی دشمن توقیف شد، در حالی که واقعیت موجود عرصه تحولات بینالمللی به ویژه مناسبات فیمابین روزهای اخیر ایران و آمریکا به این موضوع اصلی برمیگردد که ترامپ (مرد دیوانه) و تیم تندرو همراه وی در کاخ سفید، مانند جان بولتون با جنگ روانی به دنبال کشاندن ایران پای میز مذاکره هستند، از این رو جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره و تماس تلفنی دعوت میکند تا امتیاز بگیرد و از این نمد کلاهی برای رأیآوری در انتخابات بعدی آمریکا برای خود ببافد که این بار هم کید آنها به فضل الهی خنثی خواهد شد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
چرا اقلام ضروری جامعه صادر می شود؟
همانطور که میدانیم صادرات محصولاتی مانند سیبزمینی به دلیل آببری بسیار بالایی که دارند صرفه اقتصادی چندانی _جز برای دلالان_ ندارد. استفاده از اقلیم خشک سرزمین ایران و انواع یارانههای دولتی برای تهیه و حمل و نقل این محصولات، صادرات این گونه محصولات را برای کشور به صرفه نمیکند.
از سوی دیگر بر اساس گفتههای فرهاد دژپسند - وزیر امور اقتصادی و دارایی - از ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی که انجام شده است فقط ۱۰ میلیارد دلار از آن به کشور برگشته و ۷۵ درصد از آن به کشور برنگشته است؛ این یعنی برخی از همین محصولاتی که حتی صادرات و ارزآوری از محل آنها به صرفه نیست، هم صادر شده و هم دلارش به کشور نیامده است!
از همه اینها گذشته کمبود برخی از محصولات کشاورزی اساسی در بازار مسألهای است که در ماههای گذشته تقریباً به امری عادی تبدیل شده است. بعد از جهش قیمت ارز از اوایل سال گذشته تقریباً هیچ ماهی نبوده که در آن خبری از جهش قیمت یکی از محصولات کشاورزی را نشنویم. در این بین محصولاتی مانند سیبزمینی، گوجه فرنگی و پیاز به دلیل سهم زیادی که در پر کردن سفره اقشار ضعیفتر دارند، دارای حساسیت بالاتری هستند.
واقعیت این است که بعد از تحولات اخیر و حادث شدن تورم ۳۰ درصدی در اقتصاد، تأمین معیشت نیز برای برخی از اقشار ضعیفتر، سخت شده است. اقشاری که شاید بتوانند با کمترین هزینه، با سیبزمینی و گوجه فرنگی و ترکیب آنها با برخی اقلام ساده مانند تخم مرغ در این اوضاع سخت اقتصادی روزگار خود را بگذرانند.
بر اساس آمارهای تجارت خارجی گمرک ایران، تا ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۷ معادل ۱۹۵ هزار و ۶۹۲ تن سیبزمینی از گمرکات ایران خارج شده است. این حجم ۲۰۲ میلیون و ۹۱۳ هزار دلار معادل ۱,۳۲۶ میلیارد تومان بوده است. همچنین میزان صادرات بادمجان در این مدت حدود ۱۴۰ هزار و ۸۴۱ تن معادل ۴۹ میلیون و ۳۶۱ هزار دلار، برابر با ۳۸۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.
صادرات گوجهفرنگی تازه یا سرد کرده نیز در همین مدت ۵۷۲ هزار و ۸۵۵ تن بوده که معادل ۲۴۴ میلیون دلار به ارزش ریالی ۱۳۶۹ میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان است. همچنین صادرات گروه کالایی "پیاز و موسیر" که در ماههای بعد از عید دچار افزایش قیمت در بازار شده است تا پایان بهمن ماه سال گذشته معادل ۱۲۴ میلیون دلار و به میزان ۳۴۲ هزار و ۶۷۱ تن بوده است.
کوچک بودن رقم صادراتی این اقلام، زمانی برجسته میشود که آن را با هزینهای که بابت واردات موز انجام شده است مقایسه کنیم. بر اساس آمارهای واردات گمرک ایران، تا پایان بهمن ماه سال گذشته ۳۹۰ هزار و ۲۷۸ تن معادل ۱۳۶۶ میلیارد و ۶۱۸ میلیون تومان و به ارزش دلاری ۳۲۶ میلیون و ۷۸۳ هزار دلار بوده است.
با این شرایط صادرات مایحتاج اساسی مردم و همچنین با صرف منابع آب و یارانهای، با توجیه کسب دلار امری است که نیازمند بررسی بیشتر است. آن هم در شرایطی که به گفته وزیر اقتصاد از مجموع صادرات غیرنفتی تنها ۲۵ درصد از آن به کشور برمیگردد و عمده آن نیز مربوط به محصولات پتروشیمی و فولادی است.
مجموع این مقدمات ما را به این سوال میرساند که در شرایط فعلی که گاهاً از اصطلاح جنگ اقتصادی هم برای توصیف آن استفاده میشود، چرا باید اجازه داد محصولاتی که قوت غالب ضعفا را تشکیل میدهند، در این حجم صادر شوند؟ در این میان انتظار میرود دستگاههای اقتصادی مانند وزارت صنعت و وزارت اقتصاد نهادهایی هستند که در این شرایط باید پاسخگو باشند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
واکنش زیبا و متفاوت روزنامه جام جم به سناریوی جنگ رسانه ای هفته نامه صدا
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
حمایت مردم از حکومت ایران افزایش می یابد
در پی کوبیدن بر طبل جنگ روانی آمریکا برای مقابله با ایران و ایجاد هراس در بین مردم شبکه تلویزیونی سی ان ان به مقامات آمریکایی گوشزد کرد که در حال حاضر ایران ابرقدرت منطقه می باشد که 80 میلیون حامی دارد و با وجود تحریم های گستره پیشرفت های عظیم صنعتی و علمی داشته است.
سی ان ان در ادامه گفت: در سال 1980 صدام حسین با کمک آشکار آمریکا به ایران حمله کرد به این امید که نظام نوپای انقلاب اسلامی را خیلی سریع متلاشی کند، اما ایرانیان وطن پرست صدام حسین را مغلوب ساختند و وی را درگیر یک جنگ 8 ساله کردند.
در همین حال پایگاه آمریکایی نشنال اینترست نیز در تحلیلی نوشته است: «ایران ظرف چهار دهه گذشته تحریم های بی سابقه ای را تحمل کرده و تسلیم نشدنی باقی مانده است. اجبار ایران برای تغییر رفتار با استفاده از فشار خارجی به شدت به غرور ایرانی ها لطمه می زند و تنها منجر به افزایش حمایت مردم از حکومت ایران می شود و این امر در نهایت با اتخاذ یک موضع ضدآمریکایی، مانع تحقق اهداف استراتژیک آمریکا در منطقه می شود.
«ویلیام برنز» دیپلمات ارشد و معاون اسبق وزارت خارجه آمریکا هم با تاکید بر تسلیم ناپذیری ایران به الشرق الاوسط گفته است:« تحریم مؤثر است، اما فکر نمیکنم که به تغییرات بزرگ و تسلیم شدن ایران منجر شود.وی تاکید کرد: از زبان برخی مقامهای دولت ترامپ، همان حرف های غلطی را در مورد ایران می شنویم که سال 2003 منجر به حمله به عراق شد؛ به اشتباه فکر می کنند با رویکرد خصمانه می توانند موجب تسلیم یا فروپاشی نظام ایران شوند؛ این ریشه در یک اشتباه تاریخی دارد.شبکه سی ان ان آمریکا نیز در تحلیلی در این باره گفته است: ایران همچنان نشان داده که قصدی برای تسلیم شدن در برابر آمریکا و فشارهای بین المللی ندارد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تئوری مرد دیوانه!
در روزهای گذشته، دستگاه عملیات روانی آمریکا به همراه بخش نظامی آن جنگ پرشدت روانی را علیه کشورمان آغاز کرده تا بتواند اثر تحریمها و تهدیدهای آمریکا را برای ملت ایران ملموستر کند. فعالان رسانهای آمریکا برای این جنگ روانی با تقسیم وظایف از دو بخش داخلی و خارجی، تغییر نگرش و رفتار ملت ایران را هدف قرار دادهاند تا بتوانند با تاکتیک «محک زدن» قدرت و جسارت ملت ایران را برای مقابله با بحرانها ارزیابی کنند. برای این منظور جبهه دشمن به سرپرستی ترامپ و پمپئو که گویا اسیر یک فرد روانی مانند جان بولتون شدهاند، با تاکتیک «تئوری مرد دیوانه» (Madman Theory) در تلاش هستند به مردم و مسئولان ایران این موضوع را تفهیم کنند که کلید جنگ در دست فرد دیوانهای قرار گرفته است که ممکن است ترامپ را به رفتاری وادار کند که مسئولان آمریکایی نمیخواهند! آنها در مرحله بعدی درصدد برآمدهاند تهدید را جدیتر نشان دهند و در همین حال از تاکتیک «عینیتبخشی به سوژه» استفاده کرده و ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را به منطقه اعزام کردهاند که ایران تحت تأثیر تئوری «بازی بزدل» (Game of chicken) از هرگونه رویارویی و مقاومت منصرف شود؛ اما چون ایران از بازی آنها مطلع است طراحی جدیدی میکند و شورای عالی امنیت ملی در اِعمالِ حقوق جمهوری اسلامی ایران مندرج در بندهای 26 و 36 برجام، دستور توقف برخی اقدامات ایران در توافق برجام را صادر میکند و به این ترتیب توپ به زمین آمریکا و اروپا میافتد. در همین حال آمریکا قدم دیگری برداشته و اعلام میکند که سامانه ضدموشکی پاتریوت را به منطقه اعزام میکند که از لاک دفاعی آمریکا حکایت دارد؛ زیرا پاتریوت سامانهای دفاعی است. آمریکا درصدد بود با این حجم گسترده از فعالیت رسانهای، تهدید و واقعیسازی بلوف، هراس از جنگ را در اذهان ملت ایران پرورش بدهد و ایران را به عقبنشینی وادار کند؛ اما همین اقدامات سبب شد ملت ایران انسجام بیشتری از خود نشان دهد؛ به گونهای که «نشنال اینترست» نوشت: «اجبار ایران برای تغییر رفتار تنها سبب افزایش حمایت مردم از حکومت ایران میشود.» شبکه «سیانان آمریکا» نیز در تحلیلی در این باره گفته است: «ایران همچنان نشان داده است قصدی برای تسلیم شدن در برابر آمریکا و فشارهای بینالمللی ندارد.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
نفسهای آخر
بنبست در مذاکرات تجاری با چین و اقدام حیرتانگیز وضع تعرفههای جدید بر 200 میلیارد دلار کالای چینی در وسط مذاکرات با دولت این کشور، شکست طرح کودتا در ونزوئلا و سرنگون کردن دولت قانونی مادورو، سردرگمی در بحران لیبی، شکست در سوریه، شکست در مذاکرات با کره شمالی و... نشان میدهد دولت دونالد ترامپ در آستانه کارزارهای انتخاباتی در آمریکا اوضاع نابسامانی دارد و اکنون برای آنکه دست پر به رقابتهای انتخاباتی وارد شود، بر روی تهران و به دست آوردن پیروزی هرچند اندک در تقابل با ایران تمرکز کرده است! ترامپ که پیش از این با خروج از برجام و وضع تحریمهای بیسابقه تلاش کرده بود بازی را به نفع خود تغییر دهد، اما چیزی جز شکست عایدش نشده؛ با رویکرد تلفیق آرایش نظامی و ارسال شماره تلفن برای تهران بازی نخنمای دیگری را شروع کرده است؛ اما سرنوشت این تلاش ترامپ هم مانند همه طرحهای دولتش در سیاست خارجی جز شکست نخواهد بود؛ چنانکه روزنامه آمریکایی «یواسای تودی» مینویسد: «سیاست خارجی آمریکا سلسله افتضاحات است!» یا روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» نوشته است: «پروندههای متعدد آمریکا در سیاست خارجی و ناکامی در تمام آنها هیچ دستاویز انتخاباتی را برای ترامپ باقی نگذاشته است.» موضوعی که فراتر از سرنوشت انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، سیاستمداران و کارشناسان و اندیشکدههای آمریکایی را درباره آینده آمریکا و جایگاهش در روابط بینالملل به منزله یک قدرت تعیینکننده نگران کرده است. در این راستا «جیمز دوبینز» دیپلمات ارشد سابق و عضو مؤسسه «رند» معتقد است: «سیاستهای رئیسجمهور آمریکا که با واقعیت هیچ نسبتی ندارد، بسیار خطرناک است و این موضوع زمانی خطرناکتر میشود که با الگویی از بلوفزدن ترکیب شود و این روش آمریکا و منافعش را به خطر انداخته است.» تصمیمگیریها، روندها و شکستهایی که به فرموده رهبر معظم انقلاب حاکی از این واقعیت است که دشمن نفسهای آخرش را میکشد و افول آمریکا را نمایان میکند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج