مسیر جاده انقلاب در چهل سالگی.docx
21.2K
در چله انقلاب اسلامی یکی از مهمترین مسائلی که باید مورد کنکاش و تأمل قرار گیرد این است که اکنون در کجای مسیر انقلاب اسلامی هستیم؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
7.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️دفاع عجیب مطهری از برجام: توافق خوبی بود چون وعده های خوبی دادند هر چند عمل نکردند!
🔹مجری: حاضرید مثل برجام با من معامله کنید؟ من وعده یک خانه به شما میدهم، شما اول پولش را بدهید، امضای من هم تضمین است!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴 علی مطهری نایب رییس مجلس:
🔹جایگاه امروز ایران در جهان با قبل انقلاب قابل مقایسه نیست. قبل انقلاب، کسی ایران را حساب نمیکرد
🔸با حجاب اختیاری مخالفم چون در نهایت به برهنگی منجر میشود
🔹متن کامل برجام را دیدم اما بعضی جاهایش را متوجه نشدم و به حرفهای ظریف و صالحی اعتماد کردم
🔸شهید مطهری نسبت تفسیرهای مارکسیستی موسوی خوئینی ها از قرآن نگران بود
🔹دوست دارم در مبارزه با اسراییل شهید شوم
🔸سعید جلیلی انسان خوش ذاتی است و شخصیت خوبی دارد
🔹فائزه هاشمی کمی هیجانی عمل میکند اما خانم متدینی است و با نیت خیر میخواهد متجددها را جذب کند و سوپاپ اطمینان است!!
🔸حسن خمینی زود وارد سیاست شد و بهتر بود بیشتر درس میخواند!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
تکرار تاریخ!
«ثبت کانال مالی ویژه ایران و اروپا خبر خوشی برای فعالان بخش خصوصی است»، «سازوکار مالی جدید با عنوان INSTEX... به عنوان یک گشایش حقوقی و سیاسی در روند تجارت ایران و اروپا کارساز خواهد بود»، «در مسئله سازوکار مالی ویژه اروپا، همصدایی دلواپسان با آمریکاییها، هم جای تعجب دارد، هم تأسف»؛ این جملات و دهها جملات مشابه اکنون و پس از ثبت اینستکس از سوی کشورهای اروپایی در رسانههای اصلاحطلب تکرار شده است؛ تکراری که میتوان از آن به «تکرار تاریخ» یاد کرد؛ چرا که عجیب یادآور دوران تصویب برجام است، همان جملات درباره راهگشا بودن، همان ادعای همصدایی منتقدان با بیگانگان و همان اعتماد به طرف خارجی و دوباره بزک یک اتفاق که از سوی غربیها به بدترین شکل ممکن در حال رخ دادن است. اتفاقی که بار دیگر اظهارات رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه «شرق» را تداعی میکند که چند سال پس از تصویب برجام اذعان کرد ما برجام را بزک کردیم و بیشتر از آنچه بود نشان دادیم تا راه برای امضا و تصویب آن هموار شود! تیترهای امروز و استقبال امروز از سازوکار اروپا داستان چندان متفاوتی ندارد؛ در حالی که رسانههای غربی به صراحت از ناکارآمدی این سازوکار مینویسند؛ برای نمونه «المانیتور» درباره اینستکس مینویسد: تلاش کشورهای اروپایی برای مقابله با تحریمهای آمریکا خفیفتر از اشتیاقی است که این کشور برای اجرای تحریمها علیه ایران دارد و سازوکار جدید اروپاییها، کاملاً همسو با آن چیزی است که «مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده پیش از این اعلام کرده که از دید آمریکا قابل قبول است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
پرهیز از بسترسازی برای ضد انقلاب
مشاهده شده است هر از چند گاهی در برخی از شهرستانها طومارهایی برای استقلال شهرستانها و تبدیل آنها به استان یا جدایی یک شهرستان از استان به امضا میرسد. در چنین شرایطی باید توجه داشت، چالشهای تقسیمات ارضی یکی از زمینههایی است که ضد انقلاب درصدد فرصتآفرینی برای تبدیل آن به نافرمانی مدنی و ایجاد آشوب است. اتفاقات کازرون این تجربه را در استان فارس به وجود آورده است که در صورت بیاعتنایی به مطالبات میتواند مستعد یک چالش امنیتی شود؛ از این رو در این زمینه متولیان حوزه امنیتی، باید زمینه ایجاد آرامش عمومی را فراهم کنند و از تصمیمات تحریکآمیز در این برهه از زمان بپرهیزند.
◄ در ماهها و هفتههای اخیر، جنگ روانی رژیم صهیونیستی علیه حزبالله لبنان شدت گرفته است. در این میان، اخباری مبنی بر حمله قلبی سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در رسانههای صهیونیستی و فضای مجازی منتشر شد؛ اما مصاحبه سیدحسن نصرالله با شبکه «المیادین» این شایعات را بیاثر کرد. نکته قابل توجه این است که هدف جریانهای صهیونیستی از انتشار چنین اخباری، انحراف افکار عمومی صهیونیستها از پرونده اتهامات مالی نتانیاهو و همسرش، تلاش برای تحریک حزبالله، القای موفقیتآمیز بودن عملیات روانی سپر شمال و... است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
📊 اینفوگرافیک_زمانه | کشورهایی که بیشترین ذخایر نفتی جهان را دارند
🔹طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ونزوئلا در صدر کشورهای دارای بزرگترین ذخایر نفتی جهان قرار دارد و بعد از آن کشورهایی همچون عربستان سعودی و کانادا به ترتیب در رتبه دوم و سوم قرار دارند.
🔹در این رتبهبندی ایران در مقام چهارم قرار دارد. در این اینفوگرافی این آمار مربوط به سال ۲۰۱۷ بر حسب «میلیارد بشکه نفت» و سهم هرکدام از این کشورها از ذخایر کل جهان (بر حسب درصد) عنوان شده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
سازوکار ناسازگار!
در حالی که مردم ایران برجام را تجربه کردهاند، دوباره عدهای درصددند امیدواری کاذب را این بار ازطریق INSTEX (سازوکار مالی جدید اروپا) در حوزه اقتصاد به وجود بیاورند؛ اما هدف این سازوکار اقتصادی نیست. بیانیه سه کشور اروپایی در روز اعلام INSTEX یا سخنرانی پیش و پس از آن نشان میدهد، این بار هدف یا امنیتی است یا سیاسی. از این رو به سه نکته اساسی باید توجه کرد:
1ـ پس از خروج آمریکا از برجام، اروپا درصدد برآمد ایران را در برجام نگه دارد و از این رو وعده تأمین منافع اقتصادی ایران را طبق مفاد برجام اعلام کرد. طبق برجام باید همه تحریمها علیه کشورمان برداشته میشد که اروپا نیز در این زمینه نقش محوری داشت. رفتار اتحادیه اروپا نشاندهنده آن بود که آنها درصدد القای مستقل بودن این اتحادیه از آمریکا هستند و از سوی دیگر همواره خواهان نگه داشتن جمهوری اسلامی ایران در برجام برای دستیابی به اطلاعات هستهای و در نتیجه زمینگیر کردن صنعت هستهای بودند.
2ـ فشار سیاسی جمهوری اسلامی ایران به سه کشور اروپایی و مطرح شدن زمزمههای خروج ایران از برجام، اروپا را به رفتار عملی وادار کرد که اعلام سازوکار پشتیبانی از به اصطلاح مبادلات تجارت در این راستا بود؛ اما بررسی دقیق موضوع حاکی از آن است که سه کشور اروپایی در کمال بیاعتنایی به تعهدات برجامی خود، به دنبال گرفتار کردن کشور در موضوعات غیر هستهای، مانند غذا و دارو هستند. امروز کشور ما به برکت انقلاب اسلامی در حوزه امنیت غذایی وضعیت بسیار ایدهآلی دارد و در حوزه صنعت دارویی نیز جزء ده کشور برتر جهان محسوب میشود. تولید بیش از 97 درصد دارو در کشور نشان میدهد، ایران در آینده بسیار نزدیک جزء صادرکنندگان اصلی دارو در جهان خواهد بود. بنابراین کشوری که در حوزه غذا و دارو خودکفا باشد، بدون شک در برابر همه فشارهای بینالمللی به راحتی مقاومت خواهد کرد؛ از این رو تمرکز اروپاییها در INSTEX بر روی غذا و دارو به معنای وابسته کردن ایران در غذا و دارو است.
3- INSTEX نشان داد، آنها در عین اینکه همچنان میخواهند ایران را در برجام نگه دارند، به دنبال تحمیل برجامهای دیگر به کشورمان هستند. سیاستی که نشان میدهد، اروپا با هماهنگی آمریکا درصدد ناکارآمدی انقلاب اسلامی است و از این رو تغییر نرم در اولویت این کشورهاست.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
رویای بیتعبیر
برنامه دفاع موشکی ایران اسلامی حالا پس از برنامه هستهای و به موازات نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی ایران مورد توجه آمریکاییهاست و اروپاییها انجام حداقلی تعهداتشان در برجام و اجرای آن در یک سازوکار ناقص خود را مشروط به مذاکرات درباره توان موشکی ایران کردهاند؛ اما چرا آمریکاییها و در پی آنها کشورهای اروپایی نسبت به برنامه موشکی ایران حساس هستند؟ پاسخ این پرسش را میتوان در یادداشت «سباستین رولین» کارشناس ارشد دانشگاه جرج تاون مشاهده کرد. او مینویسد: «اگرچه تمام ناوهای آمریکایی به سیستمهای ضد هوایی مجهز هستند؛ اما با این حال، موشکهای کوتاهبرد سپاه در خلیجفارس توانایی تهدید آمریکا را دارند. علاوه بر این، استفاده همزمان از تعداد بالایی از این موشکها آن هم از زوایای مختلف میتواند کار ناوهای آمریکایی را یکسره کند. با این شرایط میتوان گفت ناوهای آمریکایی کاملاً در تیررس موشکهای ایرانی هستند و موشک فاتح [که با تازگی رونمایی شده است] میتواند تهدیدی جدی برای آمریکا بوده و ناوهای این کشور را به قعر خلیجفارس بفرستد.» واضح است وقتی سران کاخ سفید و همپیمانان اروپایی میبینند که مزیت و برتری خود را در برابر ایران از دست دادهاند و نمیتوانند با تهدیدهای نظامی منافع خود را تأمین کنند و مواضع تهران را تغییر دهند! و مهمتر اینکه، میدانند آنها هیچ نقشی در پیشرفت ایران نداشته و عملاً نمیتوانند هیچ کنترلی در زمینه پیشرفت ایران داشته باشند! تنها راه باقی مانده برایشان مذاکره و سیاستهای فریبکارانه و تحریمهای ظالمانه علیه ایران است. آنها این خیال را در سر میپرورانند که میتوانند در کنار این ابزارها و کمک برخیها در داخل! نظام اسلامی را متوقف کنند. رؤیایی که البته هرگز محقق نخواهد شد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴اینجا خاموشی به معنای انفعال نیست‼️
🔹عربستان و بازیابی موازنه در سوریه
🔻برای کسانی که پرونده بحران سوریه را زیر نظر داشته و رویدادها و روندهای آن را رصد میکنند، انفعال کلامی عربستان محل تامل است. البته این خموشی سیاسی، به معنای انفعال در عمل نیست. قطعا دیپلماسی پنهان عربستان فعال است. اما سوال این است؛ با وجود تغییر رفتار عربستان در سوریه، آیا منطق این رفتار نیز تغییر کرده است؟
🔸وقتی ریاض احساس کرد که امکان جهتدهی به اعتراضات در سوریه برایش وجود دارد، با سرعت به مداخله پرداخت و شد آنچه شد. هدفگذاری این مداخله، در چارچوب منطق موازنه صورت گرفت. عربستان در رقابت با ایران و محور اخوانی و در تقابل با انقلاب مصر و تونس، ناچار بود تا به بازیابی موازنه قوای از دست رفته بپردازد. لذا در پی تضعیف اسد برآمد تا ایران را تضعیف کند و از سوی دیگر، در تلاش بود تا در آینده سوریه سهیم شود تا مبادا به دلیل مداخلات ترکیه و قطر، با یک سوریهی تماماً تحت تسلط اخوانیها روبر شود. بر این اساس، عربستان هرچه در توان داشت برای اسقاط اسد به میان آورد.
🔸اکنون اما عربستان از اسقاط اسد ناامید شده است. لذا تلاش معناداری برای نابودی او نداشته و متناسب با وضعیت جدید عمل میکند. بر این اساس، ریاض باز هم در پی برقراری موازنه در مقابل محور مقاومت (ایران) و محور اخوان (ترکیه) است. در واقع ریاض با پذیرش نسبی استمرار حضور اسد در قدرت، در پی تضعیف رابطه دمشق با ایران است و از سوی دیگر، نسبت به حضور و نفوذ ترکیه در سوریه جدید واهمه دارد. اشاره سیدحسن نصرالله در گفتگو با المیادین نسبت به نگرانی امارات و عربستان از نقش ترکیه در سوریه، در این چارچوب است.
🔳 واقعیت این است که اگرچه رفتار عربستان در سوریه دچار تغییر شده اما منطق رفتاری آن، همچنان مبتنی بر موازنهسازی در مقابل ایران و ترکیه است. با این تفاوت که در شرایط کنونی، اهمیت تقابل و رویارویی با ترکیه، برای ریاض بیشتر از قبل شده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
فرار به جلو ! حواشی جشنواره فیلم فجر
روزنامه شرق در صفحه اول امروز خود عکس تمام قد از یک هنرپیشه زن را که در تخریب نظام در جشنواره فیلم فجر مطالبی را گفته بود، چاپ کرده و به نقل از وی نوشته: وزارت ارشاد مقابل تیغ حملات بایستد.
در اینکه این روزنامه منافع ملی را در وادادگی مقابل غرب می داند بحثی نیست و در اینکه چندان اعتقادی به فرهنگ ایرانی اسلامی ندارد سخنی نمی گوییم، اما اینکه یک هنرپیشه پشت ترببونی قرار گیرد که نظام برای او فراهم کرده و سالهاست وی در مجامع مختلف سینمایی خود را مطرح می کند، نظام را با سخنان ناروا متهم کند و ادعا کند که ۴۰ سال نظام باعث توقف او شده، یا فرد دیگری با سواستفاده از تریبون تخصصی سینمایی مردم را به خوردن گوشت سگ متهم کند و یا هنرپیشه دیگری مقابل دوربین ها حرکات دون شان فرهنگ ایرانی اسلامی انجام دهد، اما در عین حال از وزارت ارشاد بخواهند مقابل تیغ حملات بایستد، نشان از پررویی این افراد و فرار به جلو است تا مانع برخورد وزارت ارشاد شوند.
تاکتیک روزنامه شرق در ایجاد فضای غبار آلود برای عدم برخورد قانونی با این جماعت نباید و نمی تواند مانع برخورد قانونی با این سواستفاده ها از جشنواره فیلم فجر گردد.
باید ضمن تقدیر از فیلم های ارزشمند سینمای ایران، از وزارت ارشاد خواست اگر نمی تواند از حاشیه های غیر قابل قبول در این جشنواره که چند سالی است که به اشکال مختلف تکرار می شود جلوگیری نماید، فکری اساسی برای تاریخ برگزاری این جشنواره کند تا دهه مبارک فجر آلوده به این گونه تخریب های غیر منصفانه علیه نظام اسلامی نگردد.🇮🇷
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
e9dd9fcee0695409eeb1c6183bb586a7bf4b94ff.docx
17.1K
۱۰سوال درباره اینستکس
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش