سپاه و نگاه استراتژیک به آن
روز تولد سپاه، روزی است که باید در مورد سپاه نوشت، از کارنامه یک نهالی که ۴۱ سال پیش توسط امام (ره) کاشته شد و امروز به درخت تنومندی تبدیل شده است که نهتنها طوفانهای سهمگین آن را از پای در نمیآورند، بلکه طوفانهای سهمگینی علیه آنها ایجاد میکند. در مسیر موفقیت سپاه پاسداران رهنمودهای امام (ره) و مقام معظم رهبری نقش اساسی داشتهاند. در این رابطه اشاره به چند سفارش کلیدی امام خامنهای که در سال گذشته در مورد سپاه بیان داشتند، حائز اهمیت است.
نکات تحلیلی:
۱. بیانات رهبر انقلاب در جمع فرماندهان سپاه که در مهرماه ۹۸ بیان شد، حاوی یک جهش چشمگیر در تثبیتِ قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی بود که بدون تردید دکترین جدید دفاعی جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب محسوب میشود؛ «نگاه وسیع به جغرافیای مقاومت»، «نگاه وسیع فرامرزی»، «قناعت نکردن به منطقه خودمان» و «امتداد عمق راهبردی» کلیدواژههای راهبردیای هستند که هرکس اندکی از سیاست بینالملل بداند متوجه معانی و الزامات آن میشود؛ این جملات استراتژیک را صرفاً امام (ره) برای سپاه بیان فرمودند.
۲. سپاه در خانه ننشسته که دشمن به کشورش حمله کند بلکه بازوهای قدرتمند او باعث شده از کیلومترها دورتر دشمنان و عوامل امریکا و صهیونیسم را از بین ببرد.
۳. سپاه پاسداران نماینده جمهوری اسلامی در حمایت از مستضعفان و نیروهای مقاومت در جهان است و چه افتخاری از این بالاتر که در این عرصه از اندیشه عدالتخواهی به دفاع از آنان میپردازد.
نکته راهبردی: ویژگی منحصربهفرد سپاه این است که در همه عرصههای سخت اولین نیرویی است که اعلام حضور میکند. در بحرانهای ابتدای سال ۹۸ و پایان آن و حتی هماکنون در عرصه خدمات اجتماعی فعالانه و اثرگذار بروز یافته است و باعث کاهش آسیبها و امید به انقلاب اسلامی و افزایش سرمایههای اجتماعی نظام شده است. در این زمینه مقام معظم رهبری سال گذشته در دیدار فرماندهان فرمودند که «آمادهبهکاریِ خودتان را در مواجههی با حوادث بزرگ حفظ کنید» از همان روز تاکنون سپاه درصدد بوده است که این مطالبه رهبری را محقق نماید و در حوادث گذشته خوش درخشیده است و در آینده بروز بهتری خواهد داشت. ان شاءالله
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
جنجال بر سر گزارش تفریغ بودجه
واکنش روزنامهها و خبرگزاریها به گزارش تفریغ بودجه 97 جای بسی تأمل دارد. تیتر روزنامه شرق با عنوان «سیاهه تخلفات»، روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «تلفات مالی دلار 4200»، جهان صنعت با تیتر «غارت قانونی» نمونههایی از واکنش رسانهها به گزارش دیوان محاسبات در مورد واگذاری ارز 4200 تومانی است. البته رسانههای اصلاحطلب که بهنوعی حامی دولت هم میباشند در این مسیر پیشتاز بودند.
گزارههای تحلیلی:
1- دوگانه افزایش سرمایه اجتماعی و دفاع از حقوق عامه مردم باید محور هرگونه موضعگیری و اعلام نظر در گزارش تفریغ بودجه قرار بگیرد بهگونهای که هیچکدام فدای دیگری نشود. اختلاف آماری که دیوان محاسبات در گزارشهای تفریغ بهصورت سالانه ارائه میدهد از جهت نظارت بر بودجه کشور، بسیار مهم و حیاتی است ولیکن نباید بهگونهای باشد که به اعتماد عمومی لطمه بزند. 2- اختلاف آمار در گزارش تفریغ مطلقاً به معنی فساد و یا اختلاس نیست، بلکه گزارش مغایرت حسابرسی است که ممکن است در بخشی از آن فسادی نیز رخ داده باشد؛ مثلاً در گزارش تفریغ بودجه سال 97 بنا به ادعای رئیسکل بانک مرکزی بخشی از ارز واگذارشده به تجار برای واردات کالا، زماندار بوده است و شرکتی حق داشته است طی یک سال این میزان کالا را وارد کند؛ بنابراین تسویه وجوه در همان سال مقدور نبوده است و نباید کل این مبلغ بهعنوان فساد و یا اختلاس تلقی شود. 3- سیستم نظارتی دیوان محاسبات در شرایط فعلی نیاز به بازبینی دارد بهگونهای که بتواند نظارت خود را همزمان با مصرف بودجه کشور انجام دهد. گسترش فناوریهای محاسباتی و نظارت هوشمند میتواند هم از اختلافات گزارش تفریغ بکاهد و هم اثربخشی گزارشها را ارتقاء دهد. همکاری و هماهنگی سه قوه در این موضوع راهگشاست.
نکته راهبردی: در تحلیل گزارش تفریغ بودجه عدهای از تحلیلگران و بهویژه فعالان سیاسی و حزبی از این موقعیت برای ضربه زدن به رقیب استفاده میکنند، غافل از اینکه جنجالآفرینی خارج از واقعیت بر سر این موضوع، اعتماد عمومی از کارآمدی نظام را تضعیف میکند.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
بازی رسانهای!
فروریختن پلاسکو و شهادت جمعی از آتشنشانان عزیز یکی از تلخترین اتفاقات سالهای گذشته بود! حادثهای که در کنار غم از دست دادن این عزیزان، آسیب جدی به کسبوکار صدها تولیدکننده و فروشنده ساکن در این مجتمع زد و احداث دوباره این مجتمع و بازگشت رونق به این مجموعه یکی از مطالبات جدی از بنیاد مستضعفان بود.
گزاره خبری: پس از طرح مباحث و موضوعات متعدد درباره احداث مجدد این ساختمان، بنیاد مستضعفان در دوره جدید خود بهعنوان متصدی اصلی این مجموعه در راستای مطالبه عمومی و منافع مردم، ساخت ساختمان جدید را در دو بخش شمالی و جنوبی و در 15 طبقه آغاز کرد و حالا با سرعتی قابلتوجه این پروژه در حال احداث است، پروژهای که افتتاح مجدد آن میتواند کسبوکار صدها تولیدکننده را که روزهای سختی را در سالهای اخیر پشت سر گذاشتند، بار دیگر رونق ببخشد!
نکته راهبردی: فکر میکنید رسانههای ضدانقلاب و جریانهای معاند با این اقدام چگونه برخورد میکنند؟ این رسانهها که همواره خود را متصدی منافع مردم جا زدهاند در این میان چه خط خبری را دنبال میکنند؟ سؤالی که پاسخ آن را میتوان در گزارش بیبیسی فارسی مشاهده کرد! «سولماز مهاجر» در مطلبی با عنوان «وقتی همه خواب بودیم، پلاسکو بالا رفت»، مینویسد: «باوجود اختلاف شهرداری و بنیاد مستضعفان بر سر مجوز ساخت پلاسکو، این ساختمان نیز همچون بسیاری دیگر از املاک متعلق به نهادهایی که بهطور مستقیم زیر نظر رهبر ایران فعالیت میکنند، بدون طی مراحل قانونی و اداری معمول، در دستساخت است.» این رسانه تلاش عجیبی میکند تا پرونده پلاسکو را که به شکل کاملاً قانونی در حال انجام است، وارونه جلوه دهد و توجه افکار عمومی از یک مسئله مثبت ملی را به یک جدال داخلی! و نماد قانونگریزی تبدیل کرده و منتسب این قانونگریزی را یک نهاد منتسب به رهبری معرفی کند!
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
دلمشغولی نمایندگان مجلس آینده
کمتر از 40 روز تا آغاز به کار مجلس يازدهم باقي مانده و نمايندگان خود را آماده ورود به مجلس ميکنند. در اين ميان رايزنيها براي تعيين هیئترئیسه و بهطور ويژه رئيس مجلس آغاز شده است.
نکات تحليلي: ۱. در ميان نمايندگان منتخب مردم چند اسم این روزها بيش از ديگر اسامي بهعنوان گزينه رياست مجلسي شنيده ميشود که محمدباقر قاليباف، عليرضا زاکاني، حميدرضا حاجي بابايي، فريدون عباسي، علي نيکزاد، شمسالدين حسيني، از اين جملهاند. ۲. رقابت براي رياست مجلسي امري طبيعي است که نبايد نسبت به آن نگران بود، مادامیکه اين رقابت به چالش و واگرايي نينجامد؛ اما اگر قرار باشد که حاصل آن ايجاد چنددستگي و قطبهاي کاذب در مجلس شود که بخشي از توان نمايندگان مجلس را صرف اموري غيرواقعي کند، بدون شک اقدام ناصوابي است که بايد از آن پرهيز شود. ۳. بهغیراز انتخاب رئیس و هیئترئیسه، امور بسيار مهمتری جزو وظايف مجلسيان است که به نظر ميرسد برخي از آن امور بايد در همين فرصت چهلروزه دنبال شود و از دست دادن اين فرصت، خساراتي براي مجلس به بار میآورد. ازجمله اين موارد توجه به اين نکته است که مجلس جايگاهي است که يکي از الزامات کارآمدي آن، هماهنگي بین نمايندگان ميباشد. اين در حالي است که اغلب نمايندگان آنچنان از يکديگر شناخت نداشته و ما با ۲۹۰ نمايندهاي مواجه هستیم که اغلب آنان در روز افتتاح مجلس همديگر را ملاقات ميکنند و از مبناي فکري و نگرشي يکديگر ناآگاهاند! ازاینرو بهتر است فرصت باقيمانده تا آغاز به کار مجلس صرف همافقي نگاه و گفتوگو ميان منتخبان شود تا آثار انسجام حاصلشده در مصوبات مجلس عيان گردد. همچنين تشخيص اولويتها، مسئله اصلي است که مجلس بدون توجه به آن نميتواند مجلسي توانمند و مؤثر باشد. اين اولويتها بايد در ذهن تکتک نمايندگان شکل بگيرد و تفاهمي درباره آنان به وجود بيايد و براي رسيدگي به آن برنامهريزي شود. در کنار اولويتها، لحاظ کردن فوريتها نيز مسئله مهمي است که بدون توجه به آن انتظارات مردم برآورده نميشود.
نکته راهبردی: اگر مجلس بتواند در ماههاي ابتدايي کار خود چند طرح مؤثر براي رفع مشکلات مهم و آني موکلان داشته باشد، بدون شک بر ميزان رضايت مردمي خود خواهد افزود. زمان باقیمانده تا آغاز به کار مجلس فرصتي براي تدبير در اين زمينه است تا کار مجلس با توان حداکثري آغاز شود.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
🔴پرتاب موفق نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط سپاه
🔹ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه) از ماهواره بر ۲ مرحله ای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.
🔹این اقدام دستاوردی بزرگ و تحولی نوین در عرصه فضایی برای ایران اسلامی خواهد بود.
🇮🇷درج آیه ۱۳ سوره زخرف بر بدنه ماهواره بر قاصد:
سُبْحانَ الَّذِی سَخَّرَ لَنا هذا وَما کنّا لَهُ مُقْرِنِینَ
منزّه است خدایی که این مرکب را برای ما مسخَّر ساخت، و گرنه ما توان آن را نداشتیم.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
naghshe p28.mp3
5.26M
✅ "نقشه راه"
💬سلسله سخنرانی های موضوعی
با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب
🛑 بخش دوم:
ثبات، امنیت و تمامیت ارضی ایران
🇮🇷دکتر سید جلال حسینی
کارشناس مسائل سیاسی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
اعتراف رادیو فردا به ارتباط مجرمان محیط زیست با پروژههای فضایی
پس از انتشار خبر پرتاب نخستین ماهواره نظامی ایران به فضا و قرار گرفتن در مدار خود، رادیو فردا در گفتوگویی اختصاصی با «فابین هینز»، کارشناس برنامه موشکی ایران در مؤسسه میدلبری کالیفرنیا ضمن اشاره به موفقیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در به فضا فرستان اولین ماهواره نظامی، به پروژههای جاسوسی آمریکا برای رصد فعالیتهای فضایی ایران پرداخت و برای اولین بار اعتراف کرد که فعالیتهای جاسوسی سرویسهای اطلاعاتی غرب درباره تاسیسات پایگاه فضایی شاهرود با پرونده مجرمان موسوم به «فعالان محیط زیست» و پروژه بهاصطلاح حفاظت از یوزپلنگ ایرانی ارتباط داشته است.
فابین هینز درباره اطلاعاتی که سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی از این طریق بدست آوردند، گفت: «متوجه شدیم که حوالی سال ۲۰۰۵ یک برنامه فضایی موازی وجود داشت و آن زمان توسط سازمان جهاد خودکفایی سپاه اداره میشد. در تحقیقات آن زمان ما به تأسیسات شاهرود رسیدیم که خیلی جای جالبی است. سکوی پرتاب، محل تولید پیشران با سوخت جامد و محل آزمایش دارد.»
هینز ادامه میدهد:
«تا فوریه، زمستان سال گذشته، ایرانیها بهوجود این تأسیسات اعتراف نکرده بودند. در نتیجه یک جای مخفی در وسط بیابان بود، و البته نزدیک به یکی از آخرین زیستگاههای یوزپلنگ ایرانی که ارتباط پرونده محیط زیستیها با آن پایگاه وجود دارد.» نکته قابل توجه اینکه پروژه موسوم به «حفاظت از یوز ایرانی» از سال ۱۳۹۱ با همکاری چند شرکت خارجی که اغلب ماهیت صهیونیستی داشتند، بهطور وسیع آغاز گردید و برنامههای گستردهای هم برای آن تدارک دیده شد.
اهم فعالیتهای این پروژه در حوالی سمنان و بیابانهای شاهرود و در نزدیکی پروژههای فضایی ایران متمرکز بود که شامل عکسبرداری و تصویربرداری بهطور مستقیم و یا توسط پهپاد میشد. این در حالی بود که اهم مطالعات و تحقیقات محیطزیستی تا آن زمان نشان میداد، نژاد یوزپلنگ ایرانی در حوالی یزد زیست میکند و در بیابانهای سمنان یا شاهرود وجود ندارد.
فیلم «منطقه پرواز ممنوع» ساخته امیر داسارگر که در سال ۱۳۹۷ ساخته شد و جوایز متعددی از جمله جایزه اول بهترین فیلم جشنواره عمار را نیز به خود اختصاص داد، برای اولین بار پرده از ارتباط پروژه موسوم به «حفاظت از یوز ایرانی» با جاسوسی از برنامهها و پایگاههای فضایی ایران در شاهرود و سمنان برداشت و نشان داد که چگونه برای اینکه منطقه سمنان و شاهرود را محل زیست یوز ایرانی نشان دهند، نمونههایی از آن را به طور برنامهریزی شده در مناطق مورد نظر رها کرده و به بهانه آنها، به پایگاههای فضایی نزدیک شده و عکسبرداری میکردند.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
naghshe p31.mp3
5M
✅ "نقشه راه"
💬سلسله سخنرانی های موضوعی
با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب
🛑 بخش سوم:
اندیشه انقلابی و مقاومت / اندیشه سازش
🇮🇷دکتر سید جلال حسینی
کارشناس مسائل سیاسی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
مبارزه با کرونا در زمین و در فضا با آمریکا.m4a
1.89M
صوتی / تحليل کوتاه " مبارزه با کرونا در زمین و با امریکا در اسمان "
♦️دکتر قاسم حبیب زاده
کارشناس مسائل سیاسی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
🔴سردار جلالی: حضور سپاه در فضا موجب ارتقای بازدارندگی کشور میشود
رئیس سازمان پدافند غیرعامل:
🔹درخشش امروز نور نتیجه نه به برجام موشکی است.
🔹نخستین پیام این است که توانمندیهای داخلی بسیار بیشتر از آنی است که حتی در تصور خود ما وجود دارد و تاکید مکرر رهبری عزیز برای اتکای به درون در مسیر قوی شدن ناظر به همین توانمندیهاست.
🔹موفقیت ماهواره نور شکستن سیمای ذهنی تحریم به عنوان یک سد در راه پیشرفت و نشان دادن واقعیت های میدان است.
🔹قطعاً در آینده نزدیک خبرهای خوشی از این دست اقدامات خواهیم شنید.
🔹حضور سپاه در عرصه های نوین همچون فضا نوید بخش ارتقای توان دفاعی و افزایش بازدارندگی کشور در آینده نزدیک است
🔹اگر برجام موشکی رقم خورده بود امروز معلوم نبود با کدام توان میتوانستیم پاسخ شرارتها و جنگ طلبی ترامپ را بدهیم. درخشش امروز نور نتیجه نه به برجام موشکی است.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
ناگفتههایی از برنامه آمریکا برای حمله به بیت رهبری
فرمانده نیروی هوافضای سپاه:
🔹آمریکاییها شهید سلیمانی را شهید کردند؛ برای چه مسئولیت آن را قبول کردند؟ آنها میخواستند بگویند نماد مقاومت را زدیم تا فرماندهان مقاومت بترسند.
🔹آنها اطمینان کاذبی پیدا کرده بودند که ایران پاسخ نمیدهد، وقتی دیدند مردم شعار انتقام میدهند، گفتند اگر ایران اقدامی کند، ۵۲ نقطه را خواهیم زد.
🔹آن نقطه فرهنگی هم که میگفتند بیت رهبری بود؛ اما دیدند که عین الاسد موشک باران شد و صبح همان روز برنامه دیدار رهبری به صورت زنده از حسینیه امام خمینی(ره) پخش شد.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
پیامهای "نور"
خبر مهم هفته پیش فضای اخبار سیاسی منطقهای و جهانی را که ناشی از ویروس کرونا به سردی گراییده بود، شکست و رویداد مهم پرتاب ماهواره به فضا در صدر اخبار سیاسی و امنیتی جهان نشست و بار دیگر ایران را به کانون یکی از رخدادهای مهم سیاسی- امنیتی مبدل ساخت. ماهواره نور بهعنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران با موفقیت پرتاب شد و در مدار 425 کیلومتری زمین قرار گرفت؛ اما تبعات این رویداد مهم و راهبردی همچنان ادامه دارد.
نکات تحلیلی: 1- این ماهواره با نمونههای گذشته تفاوتهای اساسی دارد و آن اینکه پیشران آن ترکیبی از سوخت مایع و جامد است. در دهه فجر سال 98 بود که سپاه با رونمایی از پیشران فضایی سوخت جامد "سلمان" که دارای نازل متحرک بود، از توان عملیاتی سپاه برای هدایت بهتر و کارآمدتر پیشرانهای فضایی در محیط خارج از جو خبر داد. این پیشران به خاطر اینکه امکان تغییر و اصلاح مسیر را در خارج از جو دارد، دارای اهمیت مضاعف است. بدنه غیرفلزی و سبک طراحیشده برای این ماهوارهبر افزایش قابلیتها و موفقیتآمیز بودن این دستاورد، دارای نقش بوده است. 2- پرتاب ماهواره نور به معنای آن است که توان و قابلیت سپاه در عرصه اطلاعاتی و سایبری برای کشور تولید مزیت راهبردی نماید. هنوز همه ابعاد و کارکردهای این ماهوارهبر منطق تحفظهای نظامی آشکار نشده است، اما اجمالاً باید گفت، در پی ساخت این ماهواره و گام نهادن در این مسیر، هدایت تسلیحات هوشمند کشور و دقت آنها به نحو چشمگیری افزایش پیدا میکند، رصد تصویری با دید مرئی و رصد راداری سطح زمین را تسهیل مینماید، مخابرات امن و رله ارتباطات را بین بخشهای زمینی و هوایی و سیستم فرماندهی و کنترل ایجاد مینماید و نهایتاً توان بازدارندگی دفاعی، اقتصادی و صنعتی کشور را ارتقا خواهد داد.
نکته راهبردی: این اقدام موقعیت راهبردی ایران را در بین کشورهای قدرتمند دنیا تثبیت خواهد کرد. دستیابی به چنین فنّاوری و قرار گرفتن در فضا ضرورتی اجتنابناپذیر است و از بسیاری از مسائل مهم و متنوع کشور در حوزههای نظامی و غیر آن گرهگشایی میکند. نکته مهم در اینجا آن است که بروز چنین توانمندی در عرصه طراحی، ساخت و پرتاب در دوران تحریم، برای همه ناظران دارای پیام خاص و متناسب است. این رخداد استراتژیک درحالیکه قدرتهای جهانی از انتقال فناوری آن به نزدیکترین شرکای خود امتناع میورزند، نماد خودباوری و اعتمادبهنفس استعداد ایرانی به حساب میآید.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij