از سیاستهای جهانگیری میترسم
کامران وکیلی، دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران با اشاره به اینکه بخش معدن امروز با مشکلات متعددی روبهرو است، گفت: متأسفانه این روزها دولت گوش شنوایی برای شنیدن دردهای فعالان اقتصادی ندارد. وی افزود: پیش از اینکه آقای رحمانی به عنوان وزیر صنعت انتخاب شوند، در جلسات با فعالان اقتصادی میگفتند یکی از اتاقهای طبقه دهم وزارتخانه به تشکلها اختصاص دارد و آنها میتوانند با حضور در این اتاق همفکریهای لازم را با وزارتخانه داشته باشند؛ اما در عمل همه این حرفها فراموش شد؛ حتی آقای شافعی، رئیس اتاق بازرگانی در یک جلسه کتابچهای را بلند کرد و آن را مربوط به نامهنگاریهای متعدد فعالان اقتصادی با دولت دانست که بدون نتیجه مانده است. وکیلی با تأکید بر اینکه چرا دولت بخشنامههای فاقد کار کارشناسی ابلاغ میکند، تصریح کرد: من از اینکه آقای ترامپ هر روز از اعمال تحریمهای جدید صحبت کند نمیترسم؛ اما از این میترسم که معاون اول رئیسجمهور در سخنرانیهایش از سیاستگذاریهایی صحبت میکند که نه تنها عایدی برای فعالان صنعت ندارد؛ بلکه آنها را نگرانتر میکند. وی با تأکید بر اینکه مشکل اساسی بخش معدن متولی بخش این صنعت است، گفت: همیشه صحبتهای گوناگونی درباره بخشنامههای امنیت سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار مطرح است؛ اما وقتی مدیر دولتی درب اتاق خود را به روی فعالان اقتصادی میبندد، چگونه میتوان به کسب و کار امیدوار بود!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
منطق انتصابات در نظام اسلامي
یادداشت: درگذشت حضرت آيتالله هاشميشاهرودي، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام حادثه تأسفآوري بود که به طور طبیعی پس از آن فردي ديگر بايد در جايگاه رياست مجمع تشخيص مصلحت قرار ميگرفت تا مديريت جلسات يکي از عاليترين مراکز تصميمگيري نظام اسلامي را بر عهده گيرد. مطابق با اصل يكصدودوازدهم قانون اساسی «تشخيص مصلحت»، «مشاورت در تعيين سياستهاي کلي» و «ارائه راهحل در معضلات کشور»، وظايف اصلي است که مجمع بر عهده دارد و انتخاب رياست و اعضاي آن با رهبري است. رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز طي حکمي آیتالله آملیلاریجانی را به این سمت برگزید.
نکته مهمي که نبايد فراموش کرد، توجه به معیار انتخاب مسئولان در نظام اسلامي است. مطابق با معيارهاي صريح اسلامي و قرآني، معيار انتخاب مسئولان در نظام اسلامي مبتني بر صلاحيتها است. در نظام اسلامي اگر فردي بر منصب قدرت تکيه زند، بدون آنکه صلاحيت لازم را برای آن جايگاه داشته باشد، بدون شک آن جايگاه نامشروع بوده و آن فرد حق اعمال قدرت نخواهد داشت. خواه اين فرد از طريق رأي ملت به قدرت رسيده باشد يا آنکه از طريق جايگاهي بالاتر منصوب شده باشد. اين تعبير به خوبي اهميت پذيرش مسئوليت و انتخاب افراد را براي جايگاههاي گوناگون در نظام اسلامي آشکار میکند.
حال باید دید که برای انتخاب فردی به عنوان رئیس مجمع تشخیص چه صلاحیتهایی لازم است؟ در جلسه مجمع، رؤسای سه قوه، فقهای شورای نگهبان، رئیس ستاد کل نیروهای مسلّح، دبیر شورایعالی امنیت ملّی و شخصیتهای حقیقی و حقوقی دیگری حضور دارند. بدون شک، ریاست بر این جمع و مدیریت جلسات باید بر عهده فردی قرار گیرد که وجاهت علمی و اخلاقی و سابقه لازم را داشته باشد و از تجربه مدیریتی کلان کشور برخوردار بوده و توان تشخیص مصلحت نظام را داشته باشد که این شاخصهها نزد آیتالله آملیلاریجانی موجود است.
ملاحظه دیگر در انتصابات اخیر رهبری، توجه به جوانگرایی و انتخاب شخصیتی است که نسبت به دو رئیس پیشین سن و سال کمتری دارد. آقای هاشمیرفسنجانی متولد 1313 و آقای هاشمیشاهرودی متولد 1327 بودند و آقای آملیلاریجانی متولد 1339 است. این تحول تداوم روندی است که رهبری در سالهای اخیر برگزیدهاند که انشاءلله موجب افزایش روزافزون کارآمدی خواهد شد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جزئیات بازداشت یک نفوذی در معاونت امور زنان ریاست جمهوری
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴 رنگ چهره گورباچف تغییر کرد‼️
🔻سالروز نامه امام به رهبر شوروی| روایت آیتالله جوادی آملی:
🔹گورباچف از این نامه استقبال و چند هفته بعد با اعزام «شوارد نادزه» وزیر خارجه وقت خود به تهران به نامه امام پاسخ گفت اما پاسخ او نشان داد که از درک عمق و کنه پیام معنوی امام عاجز است.
🔹از آنجا که مضمون پیام اهمیت زیادی داشت، با تأنی و جمله به جمله برای آنها خوانده میشد تا مطلب بهخوبی منتقل شود حتی در مواردی نیز بهدرخواست مترجم، جمله تکرار میشد تا او مطلب را بهدرستی بفهمد و به آقای گورباچف منتقل کند.
🔹کار قرائت پیام و ترجمه آن یک ساعت بهطول انجامید و در این مدت، گورباچف در کمال ادب گوش میداد و تنها در دو جای پیام، رنگ چهرهاش تغییر کرد و صورتش سرخ شد؛ یک مورد آن در قسمتی از پیام بود که امام میفرماید: "دیگر کمونیسم را باید در موزههای تاریخی جهان بنگریم و..."، ایشان در خلال قرائت پیام نیز بعضی از مطالب را یادداشت میکرد و برخی از مطالب را نیز معاونان و دستیارانش یادداشت میکردند
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
لطفاً هاشمی را آسوده بگذارید
چقدر تحقیر آمیز است که هویت انسان صرفاً با دیگری معنا و مفهوم یابد و از خودش چیزی برای عرضه نداشته باشد. دختران هاشمی هرازگاهی به میدان میآیند و مدعی غیرطبیعی بودن مرگ پدر میشوند و جالب اینکه هیچ سند و حجتی هم ارائه نمیدهند و حتی از محافظان مرحوم هم شاکی نیستند. فاطمه هاشمی در آخرین اظهارنظر خود مدعی است که «دو نفر آمدند دانشگاه گفتند عدهای میخواهند پدرتان را ترور کنند به ایشان بگویید.»
آیا مصداقی در ایران و جهان وجود دارد که تروریستها اسرار خود را قبل از هر اقدامی اطلاعرسانی کنند و دیگران را مطلع نمایند و به ترور شونده گوشزد نمایند که آماده باشد؟ فرض کنید سخن فاطمه هاشمی درست باشد، چرا آن دو نفر را به دستگاههای امنیتی معرفی نمیکند تا تروریستهای اصلی را شناسایی کنند؟ اگر فاطمه هاشمی آن دو نفر را که مراجعه کردهاند، میشناسد چرا معرفی نمیکند؟ اگر نمیشناسد و صرفاً یک لحظه با آنان مواجه شده است، چطور به سخن آنان اعتماد کرده و صحبت از اطمینان میکند؟ از کجا معلوم که سرکارش نگذاشته باشند؟ اگر فرزندان هاشمی حیات اجتماعی خود را در زنده نگه داشتن هاشمی و ارتزاق هویتی از شخصیت ایشان میدانند، میتوانند به روشهای دیگر راضی شوند. استدلال فاطمه هاشمی سخیفتر از استدلال بانوی تقلب در سال ۱۳۸۸ است؛ وقتی اردوی خیابانی و چندین کشته در حمله به ساختمان بسیج انجام شد، تلویزیون نوپای بیبیسی از زهرا رهنورد درباره چگونگی تقلب سؤال کرد و او تقلب را به این ارجاع داد که، چون موسوی گفته من داماد لرستان هستم و فرزند آذربایجان هم هست، مردم که ایشان را رها نمیکنند به دیگری رأی دهند. بازی فرزندان هاشمی با جنازه آن سفر کرده بسیار شبیه استدلالهای تقلب ۱۳۸۸ است.
عبدالله گنجی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴ناگفتههایی از زندگی رهبری
🔻حجت الاسلام گلپایگانی:
🔹بنده از خود رهبری شنیدم که اگر مسائل حفاظتی نبود، با پیکان به این طرف و آن طرف میرفتم.
🔹در دفتر ایشان ماشینهایی وجود داشته و از آن استفاده میشود؛ اما معظم له هر شش ماه یکبار پول بنزین و هزینه استهلاک ماشینهایی را که از آن استفاده کردهاند، به حفاظت بر میگردانند.
🔹آقازادههای ایشان اجارهنشین هستند، رعایت بیت المال از سوی فرزندان ایشان همیشه انجام شده است و حتی با پرداخت پول از امکانات دفتر همچون یک فتوکپی ساده استفاده میکنند.
🔹پادشاه عربستان بعد از حضور خدمت مقام معظم رهبری از مکانی که ایشان در آن حضور داشتند، تعجب کرده و برای او قابل باور نبود که رهبر ایران در چنین مکانی زندگی میکنند.
🔹وی هدیه بسیار گرانقیمتی برای حضرت آقا آورد اما ایشان تمام هدایا را فروخته و با پول آن منازلی را ساخته و به فقرا دادند؛ هدایای بسیاری برای ایشان میآید اما هیچکدام را تصرف نمیکنند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عبدالله بنزاید، وزیر خارجه امارات ۷ سال پیش در نشست "دوستان سوریه": تا کی میخواهیم این اجازه را به نظام سوریه بدهیم که به جامعه جهانی بخندد و بخندد و بخندد درحالی که مردم سوریه میمیرند.
چند روز پیش امارات به عنوان اولین کشور عربی سفارت خود در دمشق را بازگشایی کرد😄
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴 بحران سودان و آغاز تحولاتی جدید در منطقه و شمال آفریقا
💠 اعتراض چند کارگر و دانش آموز به کمبود نان، به اعترهاضات خیابانی فراگیر در سودان تبدیل شده است!. شرایط در این کشور آفریقایی بسیار شکننده است و می رود تا تبدیل به بحرانی سراسری شود. مردم در شهرهای مختلف، با عدم پذیرش وعده های عمر البشیر ؛ بر دامنه اعتراضات خیابانی افزوده اند.
در این زمینه نکاتی گفتنی است:
🔻۱. این اعتراضات تقریبا همزمان با سالروز بیداری اسلامی در تونس و در قالبی شبیه تونس آغاز شده است. در کنار آن شیوه و موضوع اعتراضات تداعی کننده همان فضاست. با ادامه این اعتراضات بعید نیست باید منتظر برکناری عمرالبشیر بود.
🔻۲. مصر و ژنرال السیسی نیز بشدت نگران تحولات سودان هستند. هرگونه تغییری در سودان ، احتمالا آتش زیرخاکستر انقلاب مصر را _ که با کودتای نظامیان و رهبری السیسی سرکوب شد _ شعله ور خواهد ساخت و مهار آن
🔻۳. عمرالبشیر از سال ۹۲ با فاصله گرفتن از ایران و قرار گرفتن در محور سعودی _ اماراتی، ابتدا به تقابل علنی با سوریه و بشار اسد پرداخت و در ادامه با کمک مالی سعودی ها ، هزاران مزدور به یمن اعزام کرد تا در جنگ زمینی با انصارالله شرکت کنند. تلفات سنگین و بی نتیجه سودانی ها و کشته و زخمی شدن صدها نفر از آنها در باتلاق یمن، سرنوشت شومی را برای مزدوران رقم زد.
🔻۴. از نظر سعودی ها تاریخ مصرف عمرالبشیر دیگر پایان یافته است و لزومی به حمایت از او نمی بینند. در گزینه های سعودی ها ؛ عمرالبشیر وجود ندارد.
🔻۵. سفر دیرهنگام عمرالبشیر به سوریه در هفته های اخیر و تلاش برای بازگشت به محور همسو با مقاومت، معلوم نیست نتیجه ای برای او داشته باشد. گفتنی است وضعیت سودان مطلقا مطلوب ایران نیست.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارش CNN از وضعیت کنونی آمریکا ، قبلهگاه لیبرالهای داخلی🇺🇸
کارمندان دولت: پول خرید غذا و دارو نداریم. قسط وامها هم عقب افتاده زباله ها جمع آوری نشده.
توالتهای عمومی هم قابل استفاده نیست و گوشه و کنار خیابون مدفوع انسان دیده میشه.
آقای ترامپ این پولهایی که خرج مبارزه با جمهوری اسلامی میکنی ، خرج مردمت کن تا کنار خیابون خودشون رو راحت نکنن
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
📮 مناظره_توئیتری‼️
ادعای زیباکلام و پاسخ کوبنده گنجی...
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد ازغدی: ما هنوز هم اسیر حاجیواشنگتنهاییم
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴 مراقب موشها باشید‼️
🔻آیتالله جوادی آملی در دیدار وزیر اقتصاد:
🔹مراقب نفوذ موشها به ذخایر مملکت باشید. باید مراقب خطر نفوذ غارتگران به ذخایر و داشتههای کشورمان باشیم.
🔹 اگر اختلاس و بینظمی مالی در کشور نباشد هیچگاه تحریمها تأثیری نخواهند داشت.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
بهانهها و نشانهها
عبدالله گنجی
انتخابات بهانه است / اصل نظام نشانه است، نماد عریانترین شعاری بود که از سال ۱۳۸۸ توسط دشمن مدلسازی شد. بر اساس این مدل میتوان هر پدیده و اتفاق بیربط و با ربطی را به مثابه بستر و زمینهای قلمداد کرد که از آن علیه اصل نظام استفاده شود. برای مردم و نظام این بسترخواهی و بسترسازی به مثابه جفایی دو سر است. از یک سو ظلم در حق مردمی که میخواهند مشکل خود را بیان کنند و از سوی دیگر ظلم به نظام است که میخواهد تظلمخواهی مردم را به رسمیت بشناسد و به آن گوش دهد و حتی آن را به مثابه آزادی تجمع، تحصن و بیان پرچمداری کند؛ بنابراین کمتر تجمع واقعی و مطالبه حقی در کشور بهوقوع میپیوندد که به انحراف کشیده نشود، زیرا در راهبرد «فروپاشی از درون» یا تقابل مردم – حاکمیت از هر بهانه و بستری باید استفاده کرد و گودرز و شقایق را با بدترین مشابهت ممکن نیز به هم پیوند زد. مطالبات بهحق مردم دچار چرخه معیوب و کلیشهای شده است. ابتدا تعدادی با مطالبه مشخص (مثلاً بیکاری یا مال باختگی و...) تجمع میکنند. منافقین یا سلطنتطلبان یکی، دو نفر را به جمعیت نفوذ میدهند، شعار عوض میشود. نیروهای امنیتی – انتظامی ورود میکنند و در پی آن از رسانههای فارسی زبان غرب میشنوید که: تجمع کارگران... که دنبال مطالبه حقوق خود بودند، سرکوب شد و احیاناً همان عنصر مخرب اگر دستگیر شود، به عنوان کارگر یا فعال مدنی تا مرز شکنجه و قتل و اعدام برده میشود.
تعدادی از دانشجویان واحد علوم و تحقیقات مظلومانه در تصادف جان دادند. دانشگاه حتماً باید پاسخگو باشد. دستگاه قضا حتماً باید دنبال نماید. مدیران دانشگاه حتماً باید عذرخواهی کنند و حقوق خانوادهها باید محترم و مهم شمرده شود، اما فیکنیوز فراخوان میزند و ناگهان از شبهرسانه ملکه میشنوید: «تعدادی دانشجو در خیابان انقلاب در اعتراض به کشته شدن دانشجویان تجمع کردند و شعارهایی علیه اصل حکومت و نظام سر دادند»، حال خانواده مقتولین چکار باید بکنند؟ آیا برخورد با این چند نفر با عنوان «حمله به دانشجویان معترض علیه مدیریت دانشگاه آزاد» بازتاب نمییابد؟
لذا بلافاصله از: خون دانشجویان دانشگاه آزاد بهانه است / اصل نظام نشانه است رونمایی میشود.
محسن رضایی در یک توئیت ادبیات مناسبی را استخدام نمیکند. بلافاصله رسانههای فارسی زبان سعودی و انگلیسی – امریکایی صدها ساعت برنامه علیه دفاع مقدس تولید میکنند و خونخواه شهیدان میشوند.
برادر قالیباف و رحیم پور و... در کربلای ۴ شهید میشوند، اما دنیای غرب و ضدانقلاب، خونخواه شهیدان و ارزشگذار جان آنان میشوند. با دقت در هدفگذاری میتوان فهمید که رضایی بهانه است / قداست دفاع مقدس و فرهنگ شهادت نشانه است.
سست کردن حامیان اصلی نظام که همه چیز خود را در این ۴۰ سال نثار کردهاند، انگیزه راهبرد تولید بحران از بهانه است. در عرصه میدانی این رویه باعث شده است تا مردمی که مشکل اقتصادی و ... دارند نیز فضا را برای تظلمخواهی مناسب نبینند و احساس کنند آلت دست ضد انقلاب قرار میگیرند و نه تنها مشکل خود را نمیتوانند به گوش برسانند که ممکن است بر مشکلاتشان بیفزایند. بدون تردید اپوزیسیون جمهوری اسلامی حریت انسانی خود را نیز از دست داده است و از طبع و طبیعت آدمی نیز خارج شده است. دشمنی در فرهنگ ما دارای مرام و رسومی است. به همین دلیل مقام معظم رهبری از مرحوم فروهر به عنوان «دشمن نجیب» نام بردند و یا مرحوم بازرگان را معلم اخلاق مینامیدند یا مرحوم سحابی پدر را الگوی آمیختگی اخلاق و سیاست معرفی میکردند.
این هر سه نظام جمهوری اسلامی را قبول نداشتند، اما در دشمنی به قواعدی از اخلاق و انسانیت معتقد بودند، اما امروز این از دست رفته است. منافقین که خود را مجاهد ملت (مجاهد خلق) معرفی میکردند حاضر شدند با صدام پالوده بخورند. ضد امپریالیستی بودند و چپ میزدند، اما حاضر شدند مستمع جان بولتون و وکیل ترامپ شوند. ربع پهلوی حاضر شد به الپهلوی تبدیل شود و سعودیها تریبونساز وی گردند.
ادامه👇👇👇👇
این پدیده که هر بهانهای برای مواجهه با نظام نشانه میشود باید با همه شگردها و دستاویزهای آن برای مردم تبیین شود. از مهمترین وظایف دولت در این زمینه برآورد و پیشبینی به منظور حل مسئله و پیشگیری است. متأسفانه دولت در حال شرطی کردن مردمی است که دچار مشکل میشوند. حل مسئله را به زمانی ارجاع میدهد که مردم به میدان بیایند و دشمنان در صفوف آنان به رقص درآیند. اگر قرار بود دولت ۳۰ هزار میلیارد تومان پول به مال باختگان بدهد چرا قبل از حضور میدانی آنان اقدام نکرد؟ چرا زمانی که منافقین کانال «مال باختگان» ساختند و ۲۸ هزار عضو گرفتند، مسئله را حل کرد؟ آیا دولت از مشکلات و واردات لاستیک و حجم نیاز ماهانه و عرضه و تقاضای آن بیخبر است؟ چرا وقتی اعتصاب کشور را قفل میکند مسئله حل میشود؟ بسترسازی روی دیگر وجود زخمی است که مقام معظم رهبری از آن به عنوان محل نشستن زنبور (دشمن) نام بردند. درمان زخمها قبل از نشستن زنبور لازم است. زخمهای موجود سرطان (بحران) نیست و راهحل دارد. مهمترین حجت هم این است که حل مسئله بعد از پرداخت هزینه توسط دولت یا حاکمیت انجام میشود. راهبرد دولت باید پرداخت هزینه قبل از رشد زخم باشد. این زخم بعضاً زخم زبان است که از بیان نسنجیده تولید میشود. کنترل سخنان نسنجیده نیاز به منابع مالی و برنامه سالانه ندارد، فقط لازم است مسئولان کشور خودباختگی خود را در بیان متجلی نکنند. زنبور دشمن فقط بر زخم مردم نمینشیند که بعضاً بر نوک زبان مسئولان هم مینشیند و از زبان آنان بهانههای منجر به نشانه تولید میکند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
چلچراغ 13/ نظم نوین منطقه
در شمارههای پیشین چلچراغ هر آنچه گفته شد، درباره دستاوردهای درونمرزی انقلاب اسلامی ایران بود، دستاوردهایی که مصادیق دیگر آن را در شمارههای آینده نیز مرور خواهیم کرد؛ اما دستاوردهای انقلاب اسلامی تنها به این موفقیتها و پیشرفتها و درخششهای ملت ایران محدود نمانده و فراتر از مرزهای جغرافیایی آثار بینظیری داشته است، دستاوردهایی که به زعم نگارنده به صراحت و جرئت میتوان نام آن را ایجاد نظم نوین منطقه گذاشت! ملت بزرگ ایران با سرنگون کردن مهمترین همپیمان منطقهای ایالات متحده آمریکا در غرب آسیا این پیام را برای ملتهای منطقه ارسال کرد که میتوان با تکیه بر قدرت درونی ملتها و با تکیه بر معارف و آموزههای اسلامی در برابر مستبدان دستنشانده غربی ایستاد، میتوان حکومتهای دیکتاتوری را کنار زد و جلوی زیادهخواهیهای استکبار را گرفت! پیامی که اکنون در چهل سالگی انقلاب نظمی متفاوت در منطقه غرب آسیا را رقم زده است، نگاهی به لبنان و شکلگیری نیرویهای مقاومت بیندازید که به کابوس رژیم صهیونیستی تبدیل شدهاند! نگاهی به سوریه بیندازید و پیروزی قاطع بشار اسد را پس از هشت سال تلاش ابتر آمریکا و همپیمانانش برای شکست ملت سوریه ببینید، به شرایط عراق و یمن نگاهی کنید و دست بالای نیروهای مقاومت را مشاهده کنید، نهضت بیداری در بحرین را مشاهده کنید، اراده پولادین و ایستادگی تمامعیار نیروهای مقاومت فلسطین برای پایان دادن به عمر رژیم منحوس صهیونیستی را در نظر بیاورید و... اینها تنها بخشی از تأثیرات تسری گفتمان انقلاب اسلامی ایران است. گفتمانی که تا آفریقا و آمریکای لاتین رفته و امید را در دل آزادیخواهان و استکبارستیزان زنده کرده است و بیتردید دور نخواهد بود روزی که ملتهای منطقه به پیروزی نهایی برسند و بازگشت فلسطینیان به خانهشان، تعیین سرنوشت ملتها به دست خودشان و خداحافظی با ارتجاع را جشن بگیرند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
نگران هوشیاری ملی!
یادداشت: «دلواپسان فتنه 98» آخرین واژهسازی جریان اصلاحات است که به نظر میرسد با هدف دوقطبیسازی در جامعه هفته گذشته بر صفحه اول روزنامه اصلاحطلب «اعتماد» نشست. در حالی که پس از هشدار رهبر معظم انقلاب در زمینه ضرورت هوشیاری مردم و مسئولان در برابر برنامههای دشمن به ویژه برای سال آینده، نیروهای انقلاب توجه به این هشدار معظمله را حیاتی دانستند، اما در مقابل یکی از چهرههای مطرح لیست امید در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی در این باره میگوید: «من دقیقاً نمیدانم بر چه اساسی این صحبتها مطرح میشود، شاید بهتر باشد از خود این افراد سؤال شود که قرار است دوباره چه فتنهای را برپا کنید؟! باید دید منظورشان از طرح چنین مباحثی چیست. لازم است همه مردم و سیاسیون متوجه باشند تا آلت دست این افراد نشوند.» رسانههای اصلاحطلب نیز که میدانند با توجه به عملکرد دولت، مجلس و شورای شهر مورد حمایت اصلاحطلبان، در انتخابات مجلس سال آینده کار سختی را حتی برای ایجاد یک اقلیت نسبتاً قوی در پارلمان یازدهم پیش رو دارند، از هم اکنون تلاش دارند با انحراف افکار عمومی و طرح مباحثی واهی درباره انتخابات آینده به ویژه موضوع نظارت استصوابی شورای نگهبان امیدهای خود را همچنان برای کسب رأی با جنجالسازیهایی از این دست زنده نگه دارند! حال پرسش این است که چرا رسانهها و چهرههای وابسته و نزدیک به جریان اصلاحات از هشدارها نسبت به برنامههای دشمنان ملت ایران در سال آینده ابراز نگرانی میکنند؟ هوشیاری در برابر حرکت دشمن و آمادگی برای مقابله با توطئه احتمالی نسبتش با این جریان چیست که سبب شده در مقابل طرح آن، اینگونه واکنش نشان دهند؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
حرف روز/ اپوزیسیوننمایی آقای نماینده!
علی مطهری گفته است: «اینکه یک نیروی انتظامی و امنیتی بگذاریم تا حرف مخالف را خاموش کند، چنین امری موجب پایین آوردن جایگاه ولایت فقیه است!» مطهری در سالهای گذشته از اینگونه اظهارنظرها فراوان داشته؛ چرا که وی مشتاق است متمایز از دیگران دیده و سخنش شنیده شود؛ اما این نحوه تحلیل اوضاع کشور از جانب نایبرئیس مجلس، قدری مایه تعجب و تأسف است؛ در مقام نقد این اظهارنظر، باید به این صورت پاسخ داد که رسالت اساسی بخش نظامی و امنیتی کشور تأمین آرامش فیزیکی و روانی مردم، نگهبانی از تمامیت ارضی و پاسداری از انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران است و به اعتراف دوست و دشمن، دستگاههای متولی این موضوع در 40 سال گذشته با وجود همه دشواریها، از عهده این کار به خوبی برآمدهاند. حال بهتر است نایبرئیس مجلس به جای وارد کردن اتهامات بیمبنا و ناروا به دیگران، به موکلان خود پاسخ دهد که در حوزه قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون و با هدف گرهگشایی از مشکلات معیشتی که مردم این روزها با آن دست و پنجه نرم میکنند، چه کرده است؟
این جزء مظلومیتهای جمهوری اسلامی است که برخی از اول انقلاب تاکنون، با وجود داشتن مسئولیت در درون ساختار نظام، با طرح انواع و اقسام اتهامات و اظهارات خلاف منافع و مصالح کشور، ژست اپوزیسیون به خود گرفته و میگیرند؛ اما در عین حال مدعی هستند بخش امنیتی کشور صدای مخالفان را خاموش میکند!
در سال ۸۸ جریانی که این سالها علی مطهری میکوشد خود را به آنان نزدیک نشان دهد، انتخابات کشور را زیر سؤال بردند و سران فتنه 88 به قانون کشور برای حل مسائل تمکین نکردند و در پی آن عدهای دیگر با سوء استفاده از وضعیت پیش آمده امنیت مردم را به چالش کشیدند، حال اگر در این شرایط نیروی امنیتی از امنیت جامعه صیانت کند، صدای مخالف را خاموش کرده است؟ آیا انصاف است به پاسدارانی که با از خودگذشتگی و تقدیم جان خود اجازه نمیدهند عوامل داعش خود را به صحن علنی مجلس برسانند، اینگونه حملهور شد؟ یا اینکه برخی انتظار دارند نهادهای امنیتی چشمان خود را به روی عوامل و خط نفوذ و جاسوسی در کشور ببندند تا حیثیت کشور و اطلاعات سیاسی و امنیتی به تاراج رود؟!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴 مذاکره با طالبان به کدام سو
می رود؟
🔻حضور هیئت طالبان در تهران و مذاکرات رسمی این گروه با مقامات جمهوری اسلامی ایران که به درخواست و با اطلاع محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان صورت گرفته، خبر مهمی بود که در صدر گزارش های خبری قرار گرفت..
🔻این در حالیست که مذاکرات آمریکا و طالبان وارد فازهای جدیدی شده و به نظر می رسد که بر سر دو مسئله اصلی «خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان» در برابر «به رسمیت شناختن طالبان به عنوان قدرت حاکمه افغانستان»، توافق های اجمالی صورت گرفته است. آمریکا، با پشت پا زدن به تمام ادعاهای خود در ریشه کن کردن القاعده و طالبان، بنا دارد تا با فروپاشاندن تمام ساختارهای کنونی، افغانستان را به طالبان تسلیم کند.
🔻با این وصف، صدور دستور خروج حدود هفت هزار نفر از نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان توسط ترامپ، چندان هم غافلگیر کننده نیست و می تواند به عنوان سند اثبات صداقت آمریکا در مذاکره با طالبان به مقامات این گروه تلقی شود.
آن چه برای آمریکا حائز اهمیت است، کنترل چین، ایران و روسیه از طریق افغانستان و نیزتسلط بر منابع مالی گسترده معدنی دراین کشور است و چنین خواسته ای، در قالب یک حکومت مستبد و خشن اما هم سو با آمریکا، بیشتر قابل تامین است.
🔻آمریکا از تعامل با حکومت عربستان به این نتیجه رسیده که طرف های معامله اش هرچه مستبدتر باشند، بیشتر قابل مدیریت اند به همین دلیل، پروژه تحویل افغانستان به طالبان را با هدف ایجاد حکومتی همچون حکومت عربستان در افغانستان با سرعت بسیار بالا کلید زده است. بنابراین حذف تمامی موانعی که به نحوی می توانسته برای طالبان مشکل ساز تلقی شود، در طول دو سال گذشته به شدت مورد تعقیب آمریکا بوده است.
پرونده سازی برای ژنرال دوستم ، تلاش برای عزل عطا محمد نور ،ترور ژنرال رازق ،دستگیری نظام الدین قیصاری و فرمانده علی پور از معروف ترین چهره های مردمی مقاومت در برابر حملات طالبان و حتی کشته شدن کسانی همچون مولوی منان که از مخالفان سرسخت مذاکره طالبان با آمریکا شمرده می شد، همگی اقداماتی بود که توسط آمریکا به حکومت اشرف غنی دیکته و اجرا شد تا زمینه گسترش حضور نظامی طالبان در بیش از نیمی از خاک افغانستان فراهم شود.
🔻با این که طالبان، هم اکنون نیمی از خاک افغانستان را در کنترل دارند اما این سخن به معنای محبوبیت آن ها در میان مردم نیست بلکه توسعه جفرافیای تحت سلطه طالبان، بیش از آن که مرهون فداکاری نیروهای نظامی طالبان یا همکاری مردم با آن ها باشد، نتیجه سهل انگاری های عامدانه مقامات امنیتی افغانستان بوده که دست برقضا، بدون اجازه نیروهای آمریکایی، اختیار شلیک حتی یک گلوله را ندارند.
بنابراین آغاز مذاکره آمریکا با طالبان اساسا به دلیل قدرت غیر قابل مهار طالبان نبوده بلکه این مذاکرات، بخشی از یک پروژه برای راه اندازی یک بازی جدید با سرنوشت مردم افغانستان است.
🔻اشرف غنی پس از این که به صورتی تحقیرآمیز توسط آمریکا و طالبان از مذاکرات صلح کنار گذاشته شد، در قدم اول به سراغ کسانی رفت که در طالب ستیزی، شهرت دارند.
او در قدم دوم، به سراغ کشورهای همسایه رفته تا انحصار مذاکرات صلح از آمریکا سلب شود و مذاکرات ایران با طالبان، از این حیث که نقش آمریکا را به عنوان قدرت بلامنازع در افغانستان دچار چالش می کند، حائز اهمیت است.
طالبان در سال های اخیر کوشش کرده اند چهره ای جدید از خود در سطح بین المللی به نمایش بگذارند و سخنگوی طالبان نیز به تازگی تاکید کرده که روش حکومت داری طالبان با آن چه در دهه نود، دنیا شاهد آن بوده متفاوت خواهد بود. بنابراین تصور می شود که طالبان نیز شرایط حساس منطقه را درک کرده و با توجه به ضرورت های مختلف، به تهران رفته اند.
🔻البته طی ماه های اخیر مذاکره با طالبان گستره ای از کشورهای اروپایی تا روسیه و چین را هم در بر گرفته و بدیهی است هر کدام از این کشورها همچون ایران نمی توانند در خصوص آن چه درکنار مرزها و منطقه آن ها در حال وقوع است، به ویژه قدرت گرفتن داعش در افغانستان، بی تفاوت باشند.
🔻سفر مقامات طالبان به تهران، در کنار این که به دولت افغانستان کمک می کند به عنوان دولت قانونی، در مذاکرات احتمالی صلح نقش ایفا کند، حاوی یک پیام دیگر نیز هست و آن این که طالبان نیز اعتماد کافی و کامل به آمریکا ندارند و ترجیح می دهند که اگر قرار است در منطقه به قدرت برسند، در یک تعامل منطقه ای وارد این فرایند شوند.
طالبان با درک این مطلب مهم، به تهران سفر کردند و به نظر می رسد تهران نیز باید راه های تعامل با طالبان را با شناخت دقیقی که از پیشینه سوال برانگیز این گروه و همچنین دسیسه های آمریکا در منطقه دارد، بررسی کند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴 مکر فرهنگی دشمن.....
🔹 دیویدکوهن از مأمورین سیا و رابط این سازمان با گروه های اپوزیسیون خارج از کشور می گوید: « ما با جمهوری اسلامی مبارزه سیاسی نخواهیم کرد بلکه کار ما صرفاً فرهنگی و اصولاً استراتژی جدید ما مبارزه فرهنگی است ما باید بینش و فرهنگ مردم را عوض کنیم تا جمهوری اسلامی ساقط گردد.»
🔸 جوزف نای استاد دانشگاه هاروارد و مبدع نظریه قدرت نرم اذعان می کند: « تغییرات فرهنگی و اجتماعی ایران در درازمدت به سمت مطلوب غرب درحال حرکت است و ما نباید با اقدامات سخت، خشن و سریع سرمایه های خود را بر باد دهیم. »
🔻لذت گرایی، فساد جنسی، فحشا و حرکت های فمنیستی، نوع پوشش و رواج بی بندو باری که در برخی رسانه های داخلی ترویج می شود و حتی گاهی رسانه ملی نیز متاسفانه در رقابت با شبکه های ماهواره ای در دام آن گرفتار می شود از مصادیق بارز هدف گذاری فرهنگی غرب است، لذا بر کارگزاران نظام تکلیف است که تا از این بیشتر دیر نشده جلوی پیشرفت روزافزون نفوذ فرهنگی غرب را بگیرند تا مانع رسیدن دشمنان به مقاصدشان گردند.🔴 مکر فرهنگی دشمن.....
🔹 دیویدکوهن از مأمورین سیا و رابط این سازمان با گروه های اپوزیسیون خارج از کشور می گوید: « ما با جمهوری اسلامی مبارزه سیاسی نخواهیم کرد بلکه کار ما صرفاً فرهنگی و اصولاً استراتژی جدید ما مبارزه فرهنگی است ما باید بینش و فرهنگ مردم را عوض کنیم تا جمهوری اسلامی ساقط گردد.»
🔸 جوزف نای استاد دانشگاه هاروارد و مبدع نظریه قدرت نرم اذعان می کند: « تغییرات فرهنگی و اجتماعی ایران در درازمدت به سمت مطلوب غرب درحال حرکت است و ما نباید با اقدامات سخت، خشن و سریع سرمایه های خود را بر باد دهیم. »
🔻لذت گرایی، فساد جنسی، فحشا و حرکت های فمنیستی، نوع پوشش و رواج بی بندو باری که در برخی رسانه های داخلی ترویج می شود و حتی گاهی رسانه ملی نیز متاسفانه در رقابت با شبکه های ماهواره ای در دام آن گرفتار می شود از مصادیق بارز هدف گذاری فرهنگی غرب است، لذا بر کارگزاران نظام تکلیف است که تا از این بیشتر دیر نشده جلوی پیشرفت روزافزون نفوذ فرهنگی غرب را بگیرند تا مانع رسیدن دشمنان به مقاصدشان گردند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
چه کسی باید اقدام کند؟
یادداشت: «نباید سرنوشت اصلاحات را به دولت گره میزدیم»؛ این تاکتیکی است که از چندی قبل نظریهپردازان اصلاحات به کرات دنبال کردهاند و به روشهای گوناگون دنبال آن هستند که حساب خود را از دولت جدا کنند. جریان اصلاحات در این زمینه با برنامهریزی دنبال آن است تا ناکارآمدی و کرختی دولت را در زمینههای متعدد یا بر گردن نگیرد یا اینکه ناشی از فعالیت دیگران معرفی کند.
«برجام» پارادایم و نظریه اصلی دولت روحانی است و با این خیال که با امحای ظرفیتهای هستهای که نظام بیش از سه دهه برای آن تلاش کرده است میتوان اوضاع اقتصادی را بهبود بخشید؛ اما اکنون دولت کمتر از سه سال تا پایان دوره دوم خود وقت دارد؛ ولی با وجود از دست دادن آن ظرفیتها، به دستان کمرمق اروپا چشم دوخته است. «مرعشی» سخنگوی کارگزاران گفته است: «این قانون اساسی، اختیارات اصلی را به رهبری واگذار کرده است؛ بنابراین رئیسجمهور باید با هماهنگی رهبری، کشور را اداره کنند.» این در حالی است که رهبر معظم انقلاب همواره یک ایده ثابت در حمایت از دولتهای گوناگون داشتهاند و نقش همافزای دولتـ نظام را حیاتی ارزیابی میکنند و میفرمایند: «دولت در واقع فعّالِ اصلی در صحنه کشور است و هرگونه موفقیتی که برای دولت به وجود آید، موفقیت نظام اسلامی است.» پس بنا بر این نظریه، تقویت نظام از مسیری به جز حمایت از دولت فراهم نیست و رهبر معظم انقلاب همواره از دولتها حمایت کردهاند.
دولت روحانی در بسیاری از مقاطع با مشکلاتی در حوزههای ساختاری و افکار عمومی مواجه بوده است که اگر حمایتهای رهبر معظم انقلاب نبود، هرگز توانایی ادامه امور را نداشت. امام خامنهای(مدظلهالعالی) دست دولت را برای حل مشکلات باز گذاشته است و توصیههای ذیل را به دولت برای عبور از مشکلات ارائه دادهاند: 1ـ با مردم حرف بزنید، مسائل را به مردم بگویید. 2ـ مشکل نظام بانکی به طور جدّی باید رسیدگی بشود. 3ـ بروید با کارگر تماس بگیرید، بروید پای کوره، بروید نمیدانم محصول را تماشا کنید، بروید جاهای انبارها را ببینید. 4ـ وقتی کسی تخلف میکند، برخورد قاطع کنید. 5ـ گروه فاسد را پیدا کنید، برخورد قانونی قوی رضایتبخش بکنید، بعد همین را به اطلاع مردم برسانید... . حال سؤال این است که چرا دولت در مسائل پیش پا افتاده از این قبیل که به اذن رهبری نیاز ندارد، اقدامات جدی انجام نمیدهد؟!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
چرخش از سر ناچاری
«بهزاد نبوی» فعال اصلاحطلب و از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸ به تازگی طی اظهاراتی که روزنامه دولتی «ایران» آنها را منتشر کرده، گفته است: «آدرس غلط به مردم ندهید، مشکل کشور زیر سر دولت روحانی نیست. چرا میخواهید خرج خود را از دولت جدا کنید؟ مردم متوجه میشوند برخی برای انتخابات و کسب اقبال رأیدهندگان قصد عبور از دولت را دارند.» نبوی که پیشتر از این گفته بود «ما اصلاحطلبان نه توافقی با روحانی داشتهایم و نه ائتلافی» و ساز جدایی با دولت را کوک کرده بود، این بار تمامقد از دولت و برجام حمایت کرده و حتی برجام را که به اذعان نزدیکان و اعضای دولت دستاوردهایش تقریباً هیچ بوده است، بهترین قرارداد پس از انقلاب اسلامی دانسته و اعلام کرده است «دولت روحانی در این خصوص دقیق و هنرمندانه عمل کرد!» اما ماجرا چیست و چرا شاهد چرخش در مواضع بهزاد نبوی هستیم؟ این تناقض و چرخش را باید نتیجه بلاتکلیفی جریان اصلاحات برای آینده دانست! اصلاحطلبان اگرچه از یک سو نگران نحوه عملکرد دولت روحانی و تأثیر آن بر سبد رأی خود در انتخاباتهای آینده هستند؛ اما فراتر از آن به این جمعبندی رسیدهاند که با جدا شدن از دولت روحانی و انکار نقش خود در این دولت هم اوضاع بهتری نخواهند داشت! چرا که عملاً توان اقناع افکار عمومی نسبت به نقش نداشتن خود در دولت را ندارند و با این رویکرد عملاً اعتبار حرفشان در حمایت از چهرهها در انتخاباتهای آینده زیر سؤال خواهد رفت. از این رو شاهدیم برخی از چهرههای این جریان بار دیگر تصمیم گرفتهاند از طریق دستاوردسازی برای برجام و... فضای رسانهای را برای ورود به انتخابات سال 98 آماده کنند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
کاریزماتیکترین رهبر نظامی جهان
کاریزماتیکترین رهبر نظامی جهان
استنلی مک کریستال، رئیس پیشین فرماندهی مشترک عملیات ویژه آمریکا با «هیو هویت» مجری شبکه رادیویی «سِیلِم» در آمریکا با موضوع کتاب جدیدش به نام «رهبران جهانی: افسانه و واقعیت» مصاحبهای انجام داد که در این مصاحبه مجری شبکه با اشاره به کتاب مک کریستال، نظر او را درباره سردار سلیمانی پرسید و گفت: «وقتی به قاسم سلیمانی نگاه میکنید، کسی که بزرگترین رقیب شما و فرمانده علمیات ایرانیها بود، آیا به عقیده شما او از نظر نظامی و کاریزماتیک با دیگر سران و رهبران جهانی برابری میکند؟» مک کریستال پاسخ داد: «او بهترین است. ما زمانی که برای مقابله با ایرانیها تلاش میکردیم، او (سلیمانی) را زیر نظر گرفتیم، او وقتی در میدان جنگ است، بسیار کاریزماتیک است و در محیطهای گوناگونی عملیات داشته که هیچ ژنرال آمریکایی با هر میزان آزادی عملی نداشته است. قدرت سیاسی که قاسم سلیمانی دارد، به او اجازه میدهد کارهای بسیاری انجام دهد؛ ولی او کارهایش را با آرامش و اثربخشی فوقالعاده انجام میدهد.»
انقلابیون ترسو چگونه با رهبر خود مواجهه می شوند؟!
همین حضرت موسی یکجای دیگر -مکرّر البتّه در قرآن هست، حالا یکجای دیگرش را من عرض میکنم- وقتی که کارشان به معارضه و رودررویی علنی افتاد و بنیاسرائیل را جمع کرد که سحَر، [یعنی] صبحگاه خیلی زود یا نیمه شب، حرکت کردند به بیرون شهر که فرار کنند و بروند و از دست فرعون خلاص بشوند، صبح که شد و یکمقداری روز بالا آمد، جاسوسهای فرعون خبر دادند که بنیاسرائیل شهر را خالی کردهاند و همه رفتهاند؛ فرعون دستپاچه شد که اینها حالا میروند یکجای دیگر و یک هستهای درست میکنند؛ گفت جمع بشوید. لشکر را جمع کردند و پشت سر اینها راه افتادند؛ حالا چقدر فاصله شده من نمیدانم، شاید یکروز یا دو روز یا کمتر یا بیشتر فاصله شده که این لشکر راه افتاده است. خب، آنها پیاده داشتند بدون تجهیزات میرفتند -یک مشت مردم بودند؛ زن، مرد، بچّه- [امّا] اینها با تجهیزات و سپاه و لشگر و اسب و همهچیز؛ طبعاً زود به آنها میرسیدند؛ به آنها [هم] رسیدند. اصحاب موسی از دور دیدند که وای! لشکر فرعون دارد میآید؛ دستپاچه شدند. در قرآن -سورهی شعرا- میفرماید که «فَلَمّا تَرٰٓءَا الجَمعان»، وقتیکه دو گروه یعنی گروه حضرت موسی که جلو میرفتند و گروه فرعون که پشت سر میآمدند، همدیگر را از دور دیدند و اینقدر به هم نزدیک شدند که میتوانستند یکدیگر را ببینند، قالَ اَصحـٰبُ موسیٰٓ اِنّا لَمُدرَکون؛(۱) بنیاسرائیل که با موسی بودند، خوفشان برداشت، گفتند که یا موسی! الان به ما میرسند؛ «مُدرَکون» یعنی الان آنها میرسند، ما را میگیرند و قتلعام میکنند. موسی چه جواب داد؟ حضرت موسی در جواب گفت: قالَ کَلّآ، هرگز چنین چیزی پیش نخواهد آمد؛ چرا؟ اِنَّ مَعِیَ رَبّی؛ معیّت این است. [گفت] خدا با من است، پروردگار من با من است؛ کَلّآ اِنَّ مَعِیَ رَبّی سَیَهدین.(۷) ببینید! معیّت الهی اینقدر اهمّیّت دارد. اینکه میگویند: اِنَّ ﷲَ مَعَ الَّذینَ اتَّقَوا وَ الَّذینَ هُم مُحسِنون،(3) این معیّت را باید قدر دانست. اگر من و شما بتوانیم این معیّت الهی را حفظ کنیم، بدانید آمریکا که هیچ، اگر ده برابر قدرت آمریکا هم کسانی در دنیا نیرو داشته باشند، این نیرویی که خدا با او است، بر آنها غلبه خواهد کرد.جمهوری اسلامی با اتّکاء به قدرت الهی و با باور کردن قدرت حضور مردم، از هیچ قدرتی در دنیا هراس ندارد. اگر کسی به تقلید از روحیّههای ضعیف بنیاسرائیل میگوید که «اِنّا لَمُدرَکون»(4) -حالا به ما میرسند و پدر ما را در میآورند- ما هم به تقلید از حضرت موسی عرض میکنیم که «کَلّا اِنَّ مَعِیَ رَبّی سَیَهدین».(5)(بیانات امام خامنه ای در در دیدار بسیجیان ۱۳۹۵/۰۹/۰۳)
تعارض تحلیلی!
تصمیمگیری دونالد ترامپ برای خروج از سوریه با وجود صَرفِ مبالغ هنگفت در طول هفت سال گذشته آن چنان غیر مترقبه و غافلگیرکننده بوده[...]
تصمیمگیری دونالد ترامپ برای خروج از سوریه با وجود صَرفِ مبالغ هنگفت در طول هفت سال گذشته آن چنان غیر مترقبه و غافلگیرکننده بوده که همچنان درباره چرایی و مهمتر از آن پیامدهای آن در رسانههای جهان، به ویژه در بین مقامات و تحلیلگران آمریکا و متحدان منطقهای واشنگتن بحث و بررسی میشود. اما جالب است که این مسئله در بین برخیها در داخل کشورمان به گونهای دیگر بررسی میشود. گویا برخی از جریانهای خاص و شخصیتهای سیاسی بیشتر از فضای داخل آمریکا به توان ابرقدرتی این کشور اعتماد دارند و در حالی که خود ترامپ با زبان عمل(اعلام خروج از سوریه و افغانستان) شکست و ناکامی واشنگتن را در معادلات منطقهای پذیرفته و میخواهد مبتنی بر نگاه اقتصادیاش برای اینکه بیشتر از این متضرر نشود از سوریه و سپس از افغانستان خارج شود، شکست ابرقدرت و ناکامی اهداف آن را باور ندارند. دو عامل در باور این نحله مؤثر به نظر میرسد؛
یکـ تصویرسازیهای هالیوودی از قدرت ارتش آمریکا به گونهای در ذهن آنهاـ که به تعبیری شبکه غربگرا و همکار غرب در داخل نامیده میشوندـ رسوب کرده که شکست آمریکا با تحلیلهای آنها ممکن نمیشود.
دوـ پذیرش ناکامی آمریکا در منطقه، یعنی ناامیدی کسانی که به موفقیت آمریکا برای تغییر منطقه در وهله اول و سپس ایجاد تحولـ بخوانید براندازی نظام اسلامیـ در داخل ایران امید داشتند و حال که همه آن بافتهها با مدیریت محور مقاومت از سوی فرزندان راستین ملت ایران رشته شده، در وضعیت «تعارض تحلیلی» گرفتار شدهاند؛ اما باید گفت چه بخواهید چه نخواهید، دیگر آمریکا در سراشیبی افول قرار گرفته و قادر به بازگشت به دوران طلایی ابرقدرتی جهان نیست. بدهی 21 تریلیون دلاری و اقتصاد شکننده و مقروض آمریکا، فرسایش نیرویی و بیش از 70 درصد تجهیزات ارتش آمریکا، ضعف مفرط متحدان نیابتی در منطقه برای پیشبرد سیاستهای کاخ سفید از نظر قدرت نفوذ نظامی و مشروعیت اقدام آنها در منطقه و بهمریختگی وضعیت فرهنگی و اجتماعی داخل آمریکا و تنزل سبک زندگی و ارزشهای آمریکایی نشانگانی هستند که علامت سؤال بزرگی در جلوی ابرقدرتی آمریکا و توان تداوم آن در مصاف با رقبایی که کلید تحولات منطقه را به دست گرفتهاند، میگذارد.
رفتار سست شما دشمنان را امیدوار می سازد
سخن فوق فرازی از بیان امیرالمومنین علی(ع) است که در خطبه ۲۹ از نهج البلاغه آمده است. سخنی حکیمانه که باید مورد توجه ما و خصوصا مسولان و دولتمردان ما باشد. دفاع از منافع ملی و استقلال کشور در برابر دشمنان گستاخ ملت ایران صلابت در بیان و استحکام در مواضع می طلبد که اگر غیر این باشد و دشمنان ما و اروپائیان سستی در مسولان ما ببینند، نه تنها به حقوق ما احترام نمی گذارند و به تعهدات خود عمل نمی کنند، بلکه همواره دنبال زیاده خواهی های خود خواهند بود. دخالت انگلیس در پرونده یک مجرم جاسوسی در ایران و اظهارات مداخله جویانه فرانسه در توان موشکی ایران، مصداق امیدواری آنها از برخی سستی های دست اندرکاران سیاست خارجی ما است! این در حالی است که آنها باید پاسخگوی نقض عهدهای خود در برجام و کانال مالی و ... باشند اما وقتی صلابتی از طرف دیپلماتهای ما نمی بینند، به گستاخی های خود ادامه می دهند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
مثلث راه بلدی، شجاعت و تدبیر
یکی از فرازهای بیانات رهبر انقلاب در جمع بسیجیان در استادیوم آزادی برای برون رفت از مشکلات در کنار بهره گیری از ظرفیت ها و اعتماد به جوانان راه بلدی، شجاعت و تدبیر بوده است.
این خطاب عام و برای همه از جمله مسئولین در مناصب مختلف است. اما از آنجا که حاضران در آن حضور باشکوه بسیجیان کشور بودند می توان یکی از وظایف و رسالت های این شجره طیبه را از همین بیانات شناخت. بسیج می تواند و می باید با نگاه به واقعیات و مشکلات جامعه در عین کمک به دولت پیگیر حل مشکلات مردم باشد.مثلث راه بلدی، شجاعت و تدبیر
یکی از فرازهای بیانات رهبر انقلاب در جمع بسیجیان در استادیوم آزادی برای برون رفت از مشکلات در کنار بهره گیری از ظرفیت ها و اعتماد به جوانان راه بلدی، شجاعت و تدبیر بوده است.
این خطاب عام و برای همه از جمله مسئولین در مناصب مختلف است. اما از آنجا که حاضران در آن حضور باشکوه بسیجیان کشور بودند می توان یکی از وظایف و رسالت های این شجره طیبه را از همین بیانات شناخت. بسیج می تواند و می باید با نگاه به واقعیات و مشکلات جامعه در عین کمک به دولت پیگیر حل مشکلات مردم باشد.
اما در این امر در کنار راه بلدی و تدبیر، شجاعت هم می خواهد. شجاعت در بیان و رفتار.
حوزه ها و پایگاه های مقاومت باید با به میدان آوردن ظرفیت های موجود در محلات و مناطق مختلف از جمله هماهنگی با هیات امنای مساجد و امام جماعت، زبان گویای مردم شده و با ارتباط با مسئولان مختلف در جهت حل مشکلات مردم اقدام نمایند.
ایفای این نقش واسط بین مردم و مشکلات آنها با مسئولان در راستای کمک به دولت خواهد بود و بدیهی است که تبیین محدودیت ها و مشکلات دولت برای مردم هم ضرورت داشته و شجاعت خاص خود را می طلبد
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش