خیال خامی که بر باد رفت!
دیروز 12 بهمن سالگرد ورود تاریخی امام خمینی(ره) به کشور و آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی بود. دشمنان ملت ایران از مدتها پیش مترصد بودند تا به خیال خود 40 سالگی انقلاب اسلامی ایران را به بحران بکشانند و به واسطه آن به براندازیـ که در صدر برنامههایشان قرار داردـ دست یابند. در همین زمینه، «جان بولتون» نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس از لفاظیهای خصمانه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا علیه ایران استقبال کرد و اظهار داشت: «نتیجه تصمیم فعلی دولت دونالد ترامپ برای بازبینی سیاستهایش در قبال ایران باید این باشد که این کشور نتواند پیروزی چهل سالگی انقلابش را جشن بگیرد!» جان بولتون در ادامه افزود: «تشخیص من این است که انقلاب سال 1979 آیتالله خمینی تا جشن چهل سالگیاش دوام نخواهد آورد!»
اما با وجود همه این خیالبافیها و توطئههای فراوان نظام سلطه و به طور مشخص آمریکا، هم اکنون در آستانه 22 بهمن 1397 و چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران قرار گرفتهایم.
از دیگر سو در فرهنگ عمومی و نیز معارف دینی ما 40 سالگی هم نشانه پختگی و کمال تلقی میشود و هم آغاز مرحلهای جدید از حیات است؛ از این رو ضروری است در این مقطع تاریخی یک بار دیگر اهداف، رویکردها، ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی ایران بازخوانی شود تا جنبههای کمال و تعالی انقلاب اسلامی بیش از پیش عیان شود؛ به ویژه برای نسلهای جدید و نسلهایی که پس از این خواهند آمد، دستاوردهای عظیم این چهل سال بازخوانی شود و... .
نکته مهم دیگر در این زمینه آن است که دستاوردها و عملکردهای چهل ساله انقلاب اسلامی، در شرایط عادی و محیط سیاسی و جغرافیایی آرام و بدون چالش به دست نیامده است. ناگفته روشن است که دوره چهل ساله انقلاب اسلامی ایران، با اقدامات تجزیهطلبانه، ترور، جنگ هشت ساله، تحریمها و فشارهای سیاسی در هم آمیخته شده است؛ در این شرایط برای دست یافتن به نقطه مطلوب و غلبه بر توطئهها اسباب و عوامل گوناگونی مورد نیاز است که ایام پیش رو فرصت مناسبی برای پرداختن به این موضوعات مهم است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
سازوکار ویژه مالی اروپا؛ بیمهایی در آن سوی امیدها
هفته گذشته، پس از ماهها تأخیر، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان، ثبت سازوکار را به نام INSTEX را اعلام کردند که میباید تحریمهای ضدایرانی آمریکا را خنثی کرده و ایران را از منافع برجامی خود منتفع کند. در کنار امیدهایی که به این سازوکار بسته شده است، بیمها و نگرانیهای جدی نیز مطرح هستند که نباید مورد غفلت قرار گیرند.
🔵 تحلیل_و_ارزیابی
1)به اعتراف اروپاییها حداقل تا اواسط سال جاری میلادی، قرار نیست که INSTEX برای کالاهای تحریمی از سوی ایالات متحده مانند نفت استفاده شود. بلکه در چند ماه آتی تنها اقلام غیر تحریمی شامل غذا و دارو از طریق این سازوکار در دسترس ایران قرار خواهد گرفت. بدون اینکه هیچ تضمین و آینده مشخصی برای توانایی ورود سازوکار ویژه مالی به اقلام تحریمی وجود داشته باشد.
2)طبق آنچه که اعلام شده است، روش کار INSTEX بهگونهای است که ایران نخواهد توانست پول حاصل از صادرات نفت خود را به داخل کشور بازگرداند! ایران تنها میتواند معادل پول نفت صادراتی خود از کشورهای خارجی کالا دریافت کند.
3)هیچ تضمینی برای اینکه INSTEX بتواند از شرکتهای اروپایی مایل به همکاری با ایران در برابر تحریمهای ضد ایرانی آمریکا محافظت کند وجود ندارد. این نکته هم در اظهارات آمریکاییها و هم اروپاییها مورد تاکید قرار گرفته است.
4)به هنگام اعلام سازوکار مالی، اروپاییها موضوعاتی مانند بحث سیاستهای منطقهای و توان دفاعی موشکی ایران را نیز مطرح و نسبت به آنها ابراز نارضایتی کردند. این احتمال وجود دارد که ادامه کار INSTEX منوط به مذاکره ایران در مورد سیاستهای منطقهای و موضوع توانمندی موشکی خود با اروپاییها شود.
5)نتیجه اینکه در کنار امیدهایی که برخی در داخل کشور به سازوکار مالی اروپاییها بستهاند، نگرانیهای بسیار جدی و حیاتی نیز وجود دارد که غفلت از آنها ممکن است کشور را مجدداً دچار یک خسارت بزرگتری نماید.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
مقابله با اموال نامشروع
مجلس شورای اسلامی به تازگی بار دیگر طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان» را در دستور کار قرار داده است، این طرح سال گذشته با 180 امضا و اردیبهشت ماه سال 1397 با حمایت 206 نماینده به مجلس آمد؛ اما همچنان به سرانجام خودش نرسیده و قرار است در روزهای اخیر در مجلس به تصویب برسد.
مطابق اصل 49 قانون اساسی، دولت موظف است ثروتهای ناشی از غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوءاستفاده از موقوفات، سوءاستفاده از مقاطعهکاریها و معاملات دولتی، فروش زمینهای موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و دیگر موارد غیرمشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیتالمال بدهد. این حکم باید با رسیدگی و تحقیق و ثبوت شرعی از سوی دولت اجرا شود.
اجرای این اصل میتواند نعمات ذیل را برای نظام به دنبال داشته باشد:
۱ـ تقویت اعتماد مردم به مسئولان نظام؛ زیرا به واسطه این طرح ساختارهایی برای مقابله با فساد به وجود میآید که به سرعت میتوان ثروتهای نامشروع مسئولان را شناسایی کرد.
۲ـ مقابله با اموال و پستهای نامشروع بستگان مسئولان؛ چرا که مردم همواره نگران برتری ژنهای خوب بودهاند که تصویب و اجرای این طرح فرصتهای بهرهمندی از مواهب نظام را برای همه مساوی و یکسان میکند.
۳ـ سرپوش گذاشتن، سکوت یا گزارش ندادن فساد، از جمله مواردی است که از گذشته سبب افزایش فساد در ادارات دولتی شده است؛ اما در این طرح ضمن اینکه مراجع چهارگانهای برای مقابله با فساد (سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات کل کشور، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه) تعیین شدهاند، هرگونه استنکاف از اجرای این طرح مستوجب حبس تعزیری، انفصال از خدمات دولتی و... خواهد شد.
۴ـ یکی از موارد ذکر شده در این طرح، مبارزه با ویژهخواری و بهرهمندی از رانت اطلاعاتی است؛ زیرا برخی افراد به دلیل رانت اطلاعاتی یا ارتباط با برخی مسئولان دولتی توانستهاند به ثروتها و اموال نامشروعی دست یابند.
۵ـ این طرح شامل رؤسای قوای سهگانه، معاونان و مشاوران آنها، وزرا، معاونان و مشاوران آنها، نمایندگان مجلس، استانداران و معاونان آنها، شهرداران و معاونان آنها، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای شورای نگهبان، رئیس و معاونان دفتر رهبر معظم انقلاب، کلیه منصوبان و مشاوران رهبر معظم انقلاب، کلیه فرماندهان نیروهای مسلح با درجه سرتیپ 2 و بالاتر و... میشود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
نفوذ صهیونیستها در افغانستان!
برخی رسانهها اخباری از تلاش رژیم صهیونیستی برای گسترش نفوذ در افغانستان منتشر کردهاند. روزنامه پاکستانی «اکسپرس» طی گزارشی نوشت، رژیم صهیونیستی با همکاری هند و برخی رهبران افغان، از نفوذ قابل توجهی در افغانستان برخوردار شده است. به گزارش این روزنامه، همکاری هند با رژیم صهیونیستی در راستای محاصره پاکستان و افزایش نفوذ هند در افغانستان صورت میگیرد. این روزنامه پاکستانی با اشاره به اینکه رژیم غاصب صهیونیستی به افغانستان کمکهای نظامی میکند، مدعی شده است هیئتی از ارتش افغانستان به سرپرستی وزیر دفاع این کشور در سال ۲۰۰۹، محرمانه به اسرائیل سفر کرده و از بخشهای گوناگون نظامی تلآویو نیز دیدن کرده است. همچنین نتیجه این سفر، فروش نفربرهای زرهی پیشرفته به افغانستان بوده که ارزش آن یک میلیارد دلار اعلام شده است. همچنین «تایمز لندن»، «یدیعوت آحارونوت» و «معاریو» مدعی هستند موساد، وزارت خارجه و سازمان اطلاعات ارتش این رژیم، برای برقراری روابط با طالبان در سال ۱۹۹۸ و استفاده از این گروه علیه ایران نیز دیدارهایی را تدارک دیدهاند. گفتنی است، پس از امضای توافقنامه صلح میان «حکمتیار» و دولت وحدت ملی در سپتامبر ۲۰۱۶، به نظر میرسد حمایتهای این رژیم از حکمتیار و جنگجویان حزب اسلامی با رویکرد شیعهستیزی و دامن زدن به تفرقهافکنی مذهبی در افغانستان ادامه دارد. افغانستان طی چند دهه اخیر، رژیم زودگذر و نظامهای سیاسی متنوع را تجربه کرده، اما با استناد به گزارشهای موجود، موساد سعی دارد اهداف خود را از میان افراد مؤثر به دست آورد و از این طریق به درون ساختار دولت نیز نفوذ کند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
هدف چیست؟
به تازگی رئیس دولت دوازدهم طی سخنانی درباره مشکلات کشور گفته است: «مشکلات ما عمدتاً به فشار آمریکا و اذنابش برمیگردد، نباید به جای محکوم کردن آمریکا کسی دولت خدمتگزار یا نظام بزرگ اسلامی را سرزنش کند.» سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات نیز در اظهاراتی بیان داشته است: «برخی اینگونه القا میکنند که تحریمها اثر زیادی نداشت؛ بلکه عدم مدیریت باعث مشکلات اقتصادی شده، در حالی که هدف دشمنان ایجاد فضای ناامیدی و رویگردانی مردم از مسئولان کشور است.»! و سخنان مشابه دیگری که از زبان اعضای دیگر دولت و نزدیکان به آن در این زمینه شنیده شده است، فارغ از اینکه همین افراد پیش از تکیه زدن بر مسندهایشان در دولت با جملاتی چون «ریشه همه مشکلات به مدیریت و کارآمدی دولت بازمیگردد» پیشینیان را نقد میکردند، اما امروز تغییر عقیده دادهاند. باید به این نکته توجه داشت که بزرگنمایی درباره تحریمها میتواند با دو هدف مطرح شود؛ اول آنکه از خود و دولت نسبت به مشکلات موجود در کشور سلب مسئولیت کرده و با فرار به جلو، از پاسخگویی سر باز زنند. دوم اینکه با القای این موضوع به جامعه که تا تحریمها هست، نمیشود تغییری ایجاد کرد و مشکلات موجود را حل کرد، مطالبه مذاکره مجدد با آمریکا و اعطای امتیازهای بیشتر به آمریکا برای رفع تحریم را در جامعه به وجود آورند تا به این واسطه برای انجام مذاکرات موشکی و... نظام را تحت فشار قرار دهند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
نشانی غلط!
«مرتضی حاجی» از وزرای دولت اصلاحات درباره نارضایتی مردم از عملکرد دولت مورد حمایت اصلاحطلبان حرفهای جالب و صد البته مضحکی را بر زبان آورده است! وی با تأکید بر اینکه ما قدرتهای پنهان و غیر مسئول زیادی در کشور داریم، افزوده است: «به طور مثال رفع حصر که در وعدههای انتخاباتی بود، خارج از اختیارات رئیسجمهور است. باید در ساختار قدرت بازنگری کرد و کسی که منتخب مردم است، بتواند به آنچه به مردم وعده کرده است عمل کند.» درباره این اظهارات دو نکته را باید در نظر بیاوریم؛ 1ـ همانطور که نظرسنجیهای معتبر بر آن شهادت میدهند، علت اصلی نارضایتی مردم از دولت مورد حمایت جریان مطبوع آقای حاجی، عملکرد اقتصادی و ناتوانی دولت در حل مشکلات اقتصادی است. حرف قاطبه جامعه این است که چرا دولت سالها کشور را معطل برجام کرد و دست روی دست گذاشت تا خارجیها بیایند و مشکلات کشور را حل کنند و همچنان نیز با وجود تجربه برجام به دنبال جلب نظر اروپاییها و پیوستن به پالرمو و... است. 2ـ محقق نشدن رفع حصر از سوی افرادی که شعار آن را دادند، مشکل ساختاری در جمهوری اسلامی نیست؛ بلکه مشکل زیادهخواهی و تمامیتطلبی برخی جریانهای سیاسی و شخصیتهای سیاسی است، ماجرای دخالت قوه مجریه در اموری است که مربوط به حوزه اختیارات آن نمیشود. باید از آقای حاجی پرسید، آیا اساساً امکان دارد به بهانه رأی مردم به یک دولت، مجرم را رها کرد یا از جرم افرادی که کشور را به لبه پرتگاه بردند، صرف نظر کرد؟ قطعاً چنین نیست!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
سیر مطالعات هادیان سیاسی
معاونت سیاسی سازمان بسیج در نظر دارد دومین مرحله سیر مطالعات هادیان سیاسی را برگزار نماید.
به دوستانی که در چهارمرحله سیر مطالعاتی نمره لازم را کسب نمایند گواهی پایان دوره بصیرت سیاسی مجازی اعطا می گردد.
زمان آزمون روز ۲۲ بهمن
منابع آزمون دوم: فیلم پرواز ۵۷ و فایل پاورپوینت زیر
15.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
،یلم پرواز 57 منبع آزمون سیر مطالعات هادیان سیاسی
چارچوب نظری شبهات انقلاب اسلامی.pptx
2.84M
پاورپوینت چارچوب نظری منبع آزمون سیر مطالعات هادیان سیاسی بسیج
قابل توجه هادیان سیاسی که در آزمون مرحله اول شرکت نکرده اند
پیرو درخواست مکرر نواحی مقاومت بسیج برای برگزاری مجدد آزموت مرحله اول، این آزمون از کتاب «روش تحلیل سیاسی» از منظر مقام معظم رهبری می باشد که ۱۵سوال از این کتاب به صورت تستی طرح می شود و هادیان سیاسی شرکت کننده باید در فرصت مشخص، پاسخ را به صورت یک عدد ۱۵ رقمی به سامانه پیامکی معاونت سیاسی بسیج ارسال نمایند
شماره سامانه پیامکی معاونت سیاسی بسیج:98660000080
زمان بارگذاری سوالات در کانال متعاقبا اعلام می شود