آیا می دانید هدیه امام سجاد علیه السلام برای روز " پدر" چیست؟
هر کدام از ما دلمان می خواهد به مناسبتهای مختلف برای پدر و مادرمان هدیه ای تهیه نمائیم و یا اگر مسافرتی رفتیم برای ایشان سوغاتی بخریم.
البته این کار بسیار پسندیده و خوبی است که در روایات و آموزه های دینی و زندگی بزرگان به آن تاکید و اشاره شده است.
یکی از امامان بزرگواری که در این زمینه برای ما هدیه ای جاودانه به یادگار نهاده است سیدالساجدین امام زین العابدین علیه اسلام می باشند که در صحیفه سجادیه فرازهای بسیار قشنگ و دلنواز به ودیعه نهاده اند .
آری ارمغان آن بزرگوار "دعای 24" به عنوان هدیه ای همیشگی و ماندگار برای " پدر و مادر " می باشد.
در این هدیه آسمانی و معنوی امام سیدالساجدین علیه السلام ضمن یاددآوری مقام "پدر و مادر" از خداوند متعال برای آنها بهترین جایگاه– شناخت حقوق ایشان – الهام نمودن معرفت مقام و حقوق والدین – اطاعت از ایشان – و دهها مطلب اخلاقی و معنوی درخواست می نماید.
چه زیباست ما هم دقایقی را برای زمزمه این میراث ماندگار وقت گذاشته و این فرازها را از زبان امام معصوم تقدیم به پدر و مادر نمائیم.
با آرزوی سلامتی برای همه حانواده ها – محمد قنبری
" کرونا " و " عبرت ها "
قسمت اول: " غافلگیری "
صرف نظر از این که این ویروس ساخته دست ایادی شیطان باشد یا نه ؛ جهان با همه پیشرفت هایش و با همه آوازه هایش در مواجهه با این ویروس "غافلگیر" شد ؛
این که ویروس به سرعت تکثیر می شود و از راههای مختلف به انسان منتقل می گردد یک موضوع جدی است ، اما چرا جامعه بشری اینطور در مقابل این مهمان ناخوانده دست و پایش را گم کرده است ، موضوع مهم و قابل تاملی است.
در همه کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران بحث " پدافند غیر عامل " از جایگاه بالایی برخوردار است و همه ساله برنامه ها و رزمایش های گوناگونی با این عنوان برگزار می گردد.
اما آیا واقعا آمادگی رویارویی با این ویروس منحوس را داشته ایم؟
آیا سیستم پدافند غیرعامل در کشور پیش بینی ورود ناخواسته ویروس را در تحلیل هایش منظور کرده بود؟
یکی از درسهای عبرت آموز "کرونا" این است که از حالت " غفلت " بیرون بیائیم.
به طور یقین این چند مدت با همه خطرات و مضرات سپری خواهد شد ، اما این " ما " به عنوان شهروندان جامعه در هر جایگاهی که هستیم بایستی نتیجه بگیریم که دشمنان ناشناخته ای داریم که جامعه را مورد تهاجم قرار می دهند و همواره باید مانند یک " دیده بان دقیق " مسائل را رصد کنیم و به جای موضع تدافعی در حالت تهاجمی قرار داشته باشیم.
این آویزه گوشمان باشد و عبرت بگیریم که : "کرونا" می رود اما این اولین اپیدمی نیست و آخرین هم نخواهد بود لذا می طلبد که :
بحث "پدافند غیرعامل " در همه اقشار جامعه بخصوص مقاطع آموزشی از یک موضوع تشریفاتی به یک موضوع خیلی جدی تبدیل گردد و صاحب نظران و مسئولان برای این مهم برنامه ریزی مستمر طراحی و انجام دهند.
به امید سلامتی و بهروزی – محمد قنبری
هدایت شده از حجتالاسلام والمسلمین شاه فضل
سلام
آدرس کانال شبکه آموزش در ایتا؛
@amoozeshtv7
لطفا اطلاع رسانی کنید.
باتشکر
🔴 فوری
🔴فرمان مهم رهبر انقلاب به سرلشکر باقری در باره مقابله با کرونا/ رزمایش مقابله با احتمال «حملهی بیولوژیکی»
🔹حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا با صدور فرمانی به سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تقدیر از خدمات نیروهای مسلّح به مردم در زمینه مقابله با ویروس کرونا، بر لزوم سازماندهی این خدمات در قالب یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری تأکید و خاطرنشان کردند: این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حملهی بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده میتواند جنبهی رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید.
متن فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمهتعالی
سردار سرلشکر باقری
با تقدیر از خدماتی که نیروهای مسلّح تاکنون در زمینهی کرونا به مردم عزیز تقدیم کردهاند و با تاکید بر ادامه و گسترش هرچه بیشتر آن، لازم است سازماندهی این خدمات به شکل یک قرارگاه بهداشتی و درمانی بوده و علاوه بر درمان و ایجاد مراکز درمانی مانند بیمارستان صحرایی و نقاهتگاه و غیره، به پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری با شیوههای لازم نیز بپردازد. تقسیم وظائف و مأموریتهای سازمانها و بخشهای نیروهای مسلّح از وظائف این قرارگاه است. این قرارگاه باید در هماهنگی کامل با دولت و وزارت بهداشت و درمان عمل کند.
این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حملهی بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده میتواند جنبهی رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید.
امید است با هدایت الهی و پشتیبانی ویژهی حضرت بقیه الله ارواحنا فداه ملت ایران همواره پیروز و برخوردار از امنیت و سلامت باشند.
" کرونا " و " عبرت ها "
قسمت دوم : ورزش
شاید از خود بپرسیم آیا ارتباطی بین ورزش و یک ویروس کشنده وجود دارد؟
اگر به خصوصیات و عملکرد هر دو گزینه نیم نگاهی داشته باشیم ، خواهیم توانست ارتباط بین این دو را تحلیل کنیم؛
1 – ورزش باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
2 – ورزش ، سوخت و وسوز بدن را تنظیم می کند
3 – با ورزش می توان روحیه امید و مثبت را افزایش داد
4 – ورزش معلم "نظم" است و به ورزشکار "برنامه ریزی" را آموزش می دهد
5 – توجه به بهداشت شخصی و اجتماعی در نگاه ورزشکاران ، جایگاه ویژه ای دارد
اما ویروس ها از هر نوعی که باشند :
1 – در افرادی که سیستم بدنی ضعیفی دارند ، مخرب تر عمل می کنند
2 – ویروس در بدن اشخاصی که تغذیه و در نتیجه سوخت و ساز مناسبی ندارند ، سریعتر واکنش نشان می دهد
3 – ویروس باعث افسردگی شخص بیمار و اطرافیان می شود
4 – نفوذ ویروس به افرادی که در زندگی نظم و برنامه ریزی ندارند سریعتر است
5 – از همه مهمتر افراد و جوامعی که بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت نمی کنند در معرض شدیدترین هجوم و تاثیرات ویروس هستند
لذا عبرت هائی که می توان از " کرونا " در این زمینه گرفت:
الف) به ورزش در زندگی بصورت جدی تری نگاه کنیم
ب) برنامه ریزی روزانه – هفتگی و ماهیانه برای پیاده روی ، کوهنوردی و دوچرخه سواری تنظیم کنیم
ج) پول خرج کردن در ورزش " هزینه " نیست بلکه سرمایه گذاری برای سلامت و تقویت روحیه و اراده است
به امید سلامتی کامل همه بزرگواران و بهبودی بیماران عزیز؛
محمد قنبری
هدایت شده از Ghannassss
#موذن_محله
♦️با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اغلب مساجد، مردم از برکت شنیدن صدای اذان در شهرها و محلّهها محروم شدهاند. لذا با عنایت به فضایل اذان گفتن با صدای بلند در کلام اهلبیت(ع) در رفع بلاها و بیماریها و احیای این فریضهی بابرکت؛ جوانان و نوجوانان برای شرکت در این پویش لازم است هنگام اذان در مسجد یا در حیاطها و بالکن منازل با صدای بلند اذان بگویند و فیلم این اقدام خود را که به صورت افقی تهیّه شده است، از طریق پیام رسانها با هشتگ #موذن_محله منتشر نمایند.
🔮🎁کانون اُنس با نهجالبلاغه کاشان به زیباترین و مستمرترین اذانهای مساجد و محلّات در این ایّام که به آیدی تلگرامی @kashanehnahjolbalaghe ارسال نمائید هدایای بسیارنفیسی تقدیم مینماید🎉🔮
هدایت شده از کشکول|محسن مهدیان
❤️این آخوند آشنا نیست؟!
طلبه آذری دل همه مان را سوزاند. همسرش درحالیکه دوقلو باردار بود مبتلا به کرونا می شود و از دنیا می رود و او حتا اجازه نداد اشکش مقابل بیماران سرازیر شود تا نکند جهادخدمتش ناتمام بماند. روزها در بیمارستانی که همسرش بستری بود به بیماران کرونائی خدمت می کرد و هرازگاهی از گوشه درب اتاق، همسرش را نظاره می کرد و زیرلب برایش ذکر میگفت و دعا می خواند.
❤️اما این آخوند آذری آشنا نیست؟
آشناست. او همانست که ابتدای امسال در میان آب بود و پیرمرد اهل سنت سیل زده را بر دوش می کشید. شعر میخواند و ذکر می گرفت و گل های تلنبار شده در خانه عروس و داماد لر را جمع می کرد.
❤️به یاد آوردید؟ آشناست.
این آخوند همانست که وقتی دختر خانم در حلقه اراذل گرفتار شده بود تاب نیاورد و رگ غیرتش را مقابل تیغ قمه اوباش قرار داد تا ناموس مردم امان یابد.
❤️در رفتارش دقیق شوید.
او همانست که سه ماه خانواده را تنها گذاشت و در یکی از روستاهای سرپل ذهاب برای اهل حق کارگری کرد و خانه ساخت.
❤️اشک امروزش نیز آشنست.
او همانست که وقتی رنج کودک دیالیزی و پدر غمینش را دید اشکش سراریز شد و بی تعلل برای اهدای کلیه اش اقدام کرد و هیچ نخواست.
این طلبه از دسته همان طلابی است که هرچه از محرم و نامحرم شنید و طعنه خورد، حتا سربلند نکرد تا از خود دفاع کند.
❤️این طلبه آشناست.
طلبه جوان ما آینه بسیاری است؛ این طلبه نماد است و نشانه. نماد آنها که دیده ایم و ندیده ایم. دیده ایم و گذر کرده ایم. آنها که هم خاک زلزله زده ها را خوردند و هم آب سیل زده ها را و هم غصه رنج کشیده ها را. امروز نیز انبان علمی شان را پشت درب درمانکده ها گذاشتند و شاگردی پرستارها می کنند و تیمارداری بیماران.
با نسل جدیدی از آخوندها مواجهیم. با کسانی که علم شان برای عمل شان است. طلبه نسل جدید قیام کرده علیه مشربی است که علم اش برای علم است و حجره و مدرسه.
طلبه نسل جدید، طلبه نسل قیام است که می آموزد تا رنگی زند و نقشی کشد. بلند شده است تا بلند کند و قیامش را در قیام دیگران بسازد.
طلبه نسل جدید منبرش بر دوش است و خطبه اش در عملش.
❤️این طلبه آشناست؛ این طلبه ها آشنا هستند. طلبه نسل جدید؛ تربیت شده دست انقلاب خمینی اند. راز آشنائی شان اینجاست.
@mahdian_mohsen
" کرونا " و " عبرت ها "
قسمت سوم : " گردش و تفریح "
آیا شما فردی را می شناسید که از مسافرت لذت نبرد؟ آیا شما ازگشت و گذار در شهرهای قشنگ ایران به هیجان نمی آئید؟ همه ما از سیر و سیاحت به همراه اعضای خانواده یا دوستان و اطرافیان ، ساعات خوشی را تجربه کرده ایم.
بله در زندگی های امروزی ، خانواده ها در کنار سبد غذایی ، آموزش ، بهداشت ، پوشاک و ... هزینه ای را برای مسافرت دراوقات فراغت برنامه ریزی می کنند.
اصلا گردش و گردشگری امروزه به یک صنعت مهم و پردرآمد تبدیل شده است.
و ....
اما و اما !!
در طول زندگی با بیماری های گوناگون و حوادث مختلفی مواجه شده ایم ، بیماری های مانند وبا ، آنفولانزا و حوادثی از قبیل سیل و زلزله و ...
شاید به ذهن هیچکدام از ما بروز بحرانی با نام " ویروس کرونا " تداعی نمی شد .
اما هیچکدام از این حوادث محدودیت های در این حد و اندازه برای مردم بوجود نمی آورد .
سیل تابستان 81 در جنگل های شمال یادتان هست که باعث تخریب جاده جنگل گلستان شد و چندسال مردم از نعمت این مسیر زیبا و دل انگیز بی بهره بودند ولی مسافرت و گشت و گذار تعطیل نشد.
سال 84 بیماری وبا در کشورهایی از جمله ایران شیوع داشت ، اما با تدابیر بهداشتی می توانستیم به مسافرت برویم.
اما " کرونا " از این جنس مثالها نیست ! " کرونا " آمده که بگوید من با همه حوادث فرق دارم ،
این که همه بزرگان و کارشناسان در زمینه مسافرت " هشدار" می دهند بسیار جدی است.
این که زنجیره انتقال ویروس " کرونا " باید قطع شود هم یک راه حل " کلیدی و راهبردی" است.
همه باید با همکاری نقش خود را ایفا کنیم و یکی از این وظایف "عدم مسافرت و گشت و گذار" است.
لذا می طلبد که از لذت سفر برای یک امر مهمتر صرف نظر کرده و برنامه سیر و سیاحت را به زمان دیگری موکول کنیم.
به امید سلامتی کامل همه مردم و بهبودی بیماران عزیز؛
محمد قنبری
" کرونا " و " عبرت ها "
قسمت چهارم : " دعا "
انسان در عمق وجودش خود را نیازمند قدرت لایزالی می داند که توانایی حل مشکلات را دارد، از بدو تاریخ تاکنون زمزمه بشر با رب الارباب وجود داشته است.
در مکاتب الهی به این نداها و زمزمه ها "دعا " گفته می شود، گرچه همیشه بوده اند افرادی که این ترنم دل را تکذیب کرده اند و در مقابل " دعا " ، استهزاء و تحقیر مردم را پیشه خود کرده اند.
این که دعا چیست و چقدر تاثیر دارد بحث مهم و جداگانه ای است، اما واقعیت این است که انسان در شرایط سخت و اصطلاحا اضطرار بیشتر خود را به ذکر ، دعا و توسل نیازمند می بیند.
شیوع ویروس منحوس کرونا نیز یکی از وقایع نادری است که همه کشورها با هر تفکری را دلمشغول نموده و حالت اضطراب برای همه بوجود آمده و نیاز به سلاح دعا رونق گرفته است.
در دین مقدس اسلام نیز دعا جایگاه ویژه ای دارد و خدا فرمان می دهد " مرا بخوانید تا اجابت کنم شما " .
تاکید علما ، بزرگان و صاحب نفسان در این شرایط خاص به تضرع به درگاه احدیت در همین راستاست.
دعا و بخصوص زمزمه شبانگاه و مناجات سحرگاهی در نسل های قبل جزء اصلی برنامه های زندگی بوده و به قول حافظ:
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ؛
از یمن دعای شب و ورد سحری بود ؛
مجوعه نفیس " صحیفه سجادیه " زیباترین و جامع ترین دعاها را به بشر هدیه نموده است،به همین جهت مقام معظم رهبری به قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه تاکید فرمودند.
به لطف الهی این روزهای دلهره به آخر خواهد رسید ولی یادمان باشد مانند افرادی نباشیم که قرآن کریم مثال زده است:
" مسافران یک کشتی در وسط دریای طوفانی و مواج خاضعانه به درگاه خداوند ، گریه و زاری می کنند ولی همینکه به ساحل نجات رسیدند همه چیز را فراموش می کنند! "
به امید اجابت دعای مردم عزیزمان .
محمد قنبری
به نام خدای بهارآفرین ؛
ارجمند بزرگوار : سلام علیکم
یا مقلب القلوب و الابصار :
افتخار دارم که سال جدید که طلیعه اش با تاسی به هفتمین امام همام باب الحوائج(ع) و معطر به عطر بعثت نبوی(ص) می باشد را خدمت جنابعالی و خانواده محترم تبریک عرض نمایم .
یا مدبر اللیل و النهار :
امید که با برنامه ریزی صحیح و دقیق بتوانیم سالی پربار داشته باشیم و قدمی در به ثمر نشستن اهداف والای جامعه اسلامی با محوریت " جهش تولید " برداریم.
یا محول الحول و الاحوال:
بی شک " احساس مسئولیت " می تواند در حل مشکلات فراروی مردم بخصوص جوانان، گره های بزرگی را حل کند.
حول حالنا الی احسن الحال :
زیباتر می شود حالمان اگر زلف دل را به ترنم بیان سید الساجدین (ع) گره بزنیم؛
و امروز روزی نو و دیگری است ، و شاهدی بینا و دقیق بر کردار و رفتار ماست، اگر کار نیک کنیم با سپاس و تشکر از ما وداع می کند و اگر بدی کنیم با نکوهش و مذمت ، ما را ترک می کند!
(فراز 13 دعای 6 صحیفه سجادیه)
با آرزوی سالی سرشار از سلامتی و سرافرازی.
محمد قنبری