رسانههای حرفهای به نقد منصفانه و منطقی میپردازند و رسانههای غیرحرفه ای، به افراد. رسانههای حرفهای با محاسبه «هزینه و فایده» اقدامات را معدلگیری میکنند و به جای صفر و صدی و سیاه و سفید دیدن، عادلانه قضاوت میکنند ولی غیرحرفهایها، عکس این را عمل میکنند. در اخلاق حرفهای «پیشنهاد دلسوزانه» میدهند و در اخلاق غیرحرفهای «تحمیل دیکتاتورانه» میکنند. رسانههای حرفهای «به کار و اقدام تشویق» میکنند و غیرحرفهایها ترجیح میدهند که «تهدید» کنند. آنها برای «پیشرفت افراد و پیشبرد کار» میکوشند و اینها برای «زمین زدن و توقف کار» تلاش میکنند. برای حرفهایها «صحت و صداقت یعنی اعتبار» و برای غیرحرفهایها «هیجان و جنجالی بودن یعنی موفقیت». باید دانست که مطالبه با متلک، و آزادی با بیادبی، و صراحت با پردهدری و... متفاوت است.
اینها که گفته شد قسمتی از تفاوت دو دنیایی است که میتوان از آن به فاصله رسانهها تا حرفهای شدن نام برد. فاصلهای که اجتماع را به تمام معنا آزار میدهد و برای مردم، زحمت مضاعف دارد بهگونهای که نمیتوان آن را نادیده گرفت. آفت رسانهایهای غیرحرفهای، فقط شامل تازهواردهای به این عرصه نمیشود و گاهی موسفید کردههای پیشکسوت هم ممکن است اقدامات غیرحرفهای کنند. مثل آدم بزرگهایی که دروغ میگویند، غیبت میکنند، دزدی یا خیانت میکنند و یا... و مثل همه کسانی که از تخصص و شغل و سابقه خود سوءاستفاده میکنند و اعتماد مردم را به یغما میبرند. بر این غصه، باید خیل کسانی که با دوربین گوشی همراه، خود را خبرنگار نامیده و در پیامرسانها تولید و کپی پیام میکنند و ساخت یک صفحه در فضای مجازی را با مدیرمسؤولی یک نشریه اشتباه گرفتهاند را هم اضافه کرد.
کسانی که حرفه محترم خبرنگاری را ماجراجویی با عکسنوشتهها و «خبرهای شوکدار» میدانند و خود را با «حسنین هیکل» و «اوریانا فالاچی» اشتباه گرفته و از قاعده و قانون حرفهای بیخبرند و پیامد پیامها را نمیدانند و از مسؤولیت رسانهای بیاطلاعاند. این عده که گاهی به «فیک نیوزها» شهرهاند، مثل بسیاری از رسانهایها نمیدانند «خبر و پیام، موجودات زنده اند» و وقتی متولد میشوند، بینیاز به خالق خود، به سرعت رشد میکنند و منتشر میشوند و خود را تکثیر میکنند و بهشدت اثر میگذارند. گویی نمیدانند که در دنیای واقعی، تکذیب پیام، بیشتر به یک شوخی بیمزهای میماند که تنها متهم را در دادگاههای این دنیا تبرئه میکند و برای حکم نهائی به عدالت خدا میسپارد.
حل این مشکل با کیست و چه کسی مسؤول این بینظمی است و این اشتباهات از کجا شروع شده را میتوان در جای دیگری بررسی کرد ولی جای خالی«اخلاق رسانهای» را میشود حس کرد. همانگونه که گفته شد، این مختصر به دنبال دعوت برای شروع یک گفتوگوی تخصصی و حرفهای است تا بتوان به رسانه که اهرم مهمی در اعتلا یا ابتذال جامعه است سامان داده و این حرفه محترم و مؤثر را نجات داد و به جایگاه واقعی خود رساند. حرفهایهای این صنف و علمای اخلاق و جامعهشناس و روانشناس و سیاستمدار باید این خطر را حس کرده باشند که امروزه مدیریت افکار عمومی، بیش از مدیریت میدان نبرد، اهمیت دارد و جنگ روانی، مهمترین جبهه پیشروی جوامع است.
جوامع امروز، ابتدا در فضای مجازی شکست میخورند و آنگاه در واقعیت منهزم میشوند. ابتدا مردم در فضای ذهن و «انگاره»های خود شکست را میپذیرند و سپس در میدان، تسلیم میشوند. باید بپذیریم «تربیت رسانهای امروز، به دنبال این بود که «اقناع مجازی» و ذهنیت آدمها، قدرتمندتر از واقعیتهای نمودار شده و ملموس باشد. و موفق شد». به دیگر سخن، مردم به آنچه که با اخبارهای فضای مجازی، در ذهن خود تجسم میکنند، بیش از اجسامی که در دنیای خارج میبینند و لمس میکنند اعتماد دارند و این درگاه دیگر «متاورس» است که باید برای آن فکری کرد. ذائقهها به سمتی رفته که از «دروغهای بزرگ و پرتکرار و مهیج، بیش از واقعیتهای آرامشبخش» لذت میبرند. پیوند آن اقتضائات اخلاق حرفهای با این تربیت رسانهای امروز، ظرافتی جراحگونه میخواهد که فاصله ما تا حرفهای شدن را پر کند و بتواند ذائقه بازیگوش جامعه را منظم و حرفهایپسند و واقعبین کند.
در ایتا:
@mh_sahraei
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تظاهرات ضد جولانی در دمشق
@mh_sahraei
7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 چند کلمه حرف حساب با مارقة الترک و مارقة الروم
🔸پاسخ دندانشکن حسن عباسی به یاوهگوییهای اردوغان....
@mh_sahraei
29.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ابوسفیان پس از به خلافت رسیدن عثمان گفت این توپ را به هم پاس بدید
🔸سخنرانی رهبر انقلاب درباره تقابل دو جریان از ابتدای رسالت پیامبر صلی الله علیه وآله تا زمان امام حسن مجتبی علیه السلام
@mh_sahraei
12.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمتی از مصاحبه علامه کورانی در مورد ظهور حضرت مهدی علیه السلام.
بحارالانوار منبع تحقیقی به حساب نمیآید.
و ...
@mh_sahraei
33.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نمی دانم چرا برخی به سرعت مخاطب این سخن آقا که گفتند یک تحلیلگر نادان ... رو علیزاده معرفی کردن.
🔻ابراهیم متقی (استاد تمام روابط بینالمللِ دانشگاه تهران) در برنامه «چهارراه»:
«ایران زین پس صرفاً یک کشورِ منطقهای خواهد بود، نه یک قدرتِ منطقهای!»
@mh_sahraei
13.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عربستان میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ شد.
این کلیپ رو هم سعودیا برای این مراسم ساختن. البته اگه تا اون موقع به دست مجاهدان واقعی، مجازات نشن.
@mh_sahraei
23 آذر ماه، سالروز تولد شهیدرئیسی است.
امروزه و با دیدن اتفاقات مختلف، از تحولات منطقه تا قطعی برق و گاز در داخل کشور، بیشتر جای خالی« رئیسیِ عزیز و امیرکبیر دوم» رو حس می کنم.
@mh_sahraei
6.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از هوش مصنوعی میپرسه "اگه شیطان بودی چطور مردم رو فریب میدادی؟"
جوابش جالبه
@mh_sahraei
11.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🎥 سندی بر آمریکایی بودن انقلابیون تکفیری
🔹جوان سوري در حال سخنرانی در جشن سقوط دولت بشار اسد است، در عین حال میخواهد هشدار دهد به سوء استفاده آمریکا از این وضعیت اما ببینید تا اسم امریکا را می آورد چطور با او رفتار می کنند!
@mh_sahraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️اردوغان در پی سهم برداری از سوریه/ به احتمال بسیار زیاد شهرهای حلب، ادلب و دمشق یکی از استان های ما خواهند بود!
رئیس جمهور ترکیه:
🔹به احتمال بسیار زیاد شهرهای حلب، ادلب، حماه، دمشق و رقه مانند انطاکیه، مانند هاتای، مانند اورفا، یکی از استان های ما خواهند بود!
@mh_sahraei