﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽
📝 #یادداشت_های_یک_طلبه 📝
💢 نکتهای مهم پیرامون اعمال لیلةالرغائب 💢
🤲🏻اللَّهُمَّ أَنْطِقْنِي بِالْهُدَى، وَ أَلْهِمْنِي التَّقْوَى، وَ وَفِّقْنِي لِلَّتِي هِيَ أَزْكَى، وَ اسْتَعْمِلْنِي بِمَا هُوَ أَرْضَى🤲🏻
🌹 سلام علیکم و رحمت الله 🌹
چند سالی هست همزمان با حلول ماه مبارک رجب و نزدیک شدن لیلة الرغائب، پیامهایی در فضای مجازی منتشر میشود با این مضمون که اعمال این شب سندیت ندارد و انجام آن بدعت است و...
لذا توضیحاتی عرض میکنم.
🔆 یک قاعده در فقه وجود دارد بنام «تسامُح در ادلّهٔ سُنَن» که بر اساس این قاعده، برخی فقها، در خصوص سند مستحبات، مسامحهٔ بیشتری به خرج میدهند، یعنی اگر در خصوص ثواب یک امر مستحب، روایتی -ولو با سند ضعیف- نقل شده باشد، مادامیکه یقین به «جعلی بودن» آن ندارند، به آن عمل میکنند.
🔆 منشاء این قاعده، روایات باب «مَن بَلَغ» است، علت مشهور شدن این باب به «مَن بَلَغ» روایاتی هستند که با این عبارت (یا شبیه به آن) آغاز میشوند.
👈🏻 مضمون روایات این باب -که در کتب معتبری مانند اصول کافی و محاسن بَرقی و... آمده است- این است که اگر به فردی خبری از رسول خدا صلی الله علیه و آله برسد که ایشان برای انجام عملی، ثواب خاصی ذکر فرمودند، و آن شخص به نیت رسیدن به این ثواب، آن عمل را انجام دهد، خداوند همان ثوابی که انتظار داشته را به او میدهد، ولو پیامبر صلی الله علیه و آله آن را نفرموده باشد و یا حدیثی که شنیده، آنگونه که به او رسیده نباشد.
💠 بعنوان نمونه یک روایت از این باب را نقل میکنم:
هركس به او از پيامبر روايتى برسد كه بر انجام چيزى وعده پاداش داده باشد، و وى آن كار را به اُمید رسيدن به ثواب انجام دهد، پاداش به او داده خواهد شد، هرچند پيامبر آن را نفرموده باشد (محاسن، ج1، ص 25).
👈🏻 بنابراین حتی اگر سند اعمال پنجشنبهٔ اول ماه رجب و لیلةالرغائب ضعیف باشد (که ظاهرا اینگونه است) چون جزء مستحبات است، عمل به آن به «قصد رَجاء» مانعی ندارد، و انشاءالله مشمول همان ثواب خواهد شد.
💢 قصد رجاء بصورت خلاصه یعنی: خدایا! من نمیدانم این عمل واقعا وارد شده است یا نه؛ اما چون علما، نگفتند که این عمل جعلی است، آن را انجام میدهم؛ به امید اینکه پاداش ذکر شده برای آن را نصیب من کنی.
⚠️ چند نکتهٔ مهم:
1⃣ دقت کنیم این قاعده فقط در مستحبّات جاری میشود، اما در خصوص اعمال واجب و حرام، و همچنین امور اعتقادی، به روایات ضعیف عمل نمیشود.
2⃣ این قاعده در جایی است که «یقین» به «جعلی بودن» روایت نداشته باشیم؛ اما اگر مطمئن باشیم حدیث جعلی است، حق عمل به آن را نداریم.
3⃣ تشخیص این امور، بر عهدهٔ مرجع تقلید و مجتهد است، این یادداشت به منظور توضیح پیرامون این شب نوشته شد، نه به معنای اینکه هرکسی میتواند از این قواعد استفاده نماید.
4⃣ میتوان اعمال این شب را به نیت «رَجاء» انجام داد (کما اینکه آیت الله فاضل، استحباب این شب را نپذیرفته و میفرمودند اعمال لیلةالرغائب به نیت رجاء به جا آورده شود). دربارهٔ اینکه معنای دقیق رجاء چیست، علاوه بر توضیح این یادداشت، به یادداشتهای قبلی کانال رسانهٔ قرآنی مراجعه نمائید.
🌺 ملتمس دعای عاقبت بخیری 🌺
🤚🏻 یا علی علیه السلام ✋🏻
🎬 کانال رسمی رسانه قرآنی و انقلابی 🎬
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
🆔 @resane_qurani
🆔 @resane_qurani
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
1_1445276978_181269080429.pdf
1.66M
💢 #هدیه_ویژه 💢
🗓️ جدول مراقبهٔ رجبیه
📿 اعمال و اذکار ماه رجب
🔹 اعمال آورده شده در جدول مراقبه، مخصوص کل ماه است که برای آسان شدن انجام آن، به تعداد روزهای ماه تقسیم گردیده است.
🔹 لازم نیست همهٔ اعمال را انجام دهید؛ به میزان ظرفیت و اشتهای معنوی خودمان انتخاب کنیم.
پینوشت:
🔸 «ملک داعی» از قول خداوند متعال در هر شب ماه رجب ندا سر میدهد:
«من همنشين هركسی هستم كه همنشين من باشد و مطيع هركس هستم كه از من اطاعت كند و آمرزندهٔ هركس هستم كه از من آمرزش بطلبد. ماه، ماه من است و بنده، بندهٔ من است و رحمت، رحمت من...»
📚 منابع اعمال:
1️⃣ اقبال الاعمال
2️⃣ مفاتیح الجنان
#کلام_بزرگان
#آیت_الله_حق_شناس
#برگی_از_مواعظ🍃
#قسمت_دوم
#ماه_رجب
🔅یکی از خصوصیات ماه رجب این است که دعای بر ظلمه مستجاب می شود. اگر میخواهید بر دشمنان و خبیث ها دعا کنید، در این ماه دعا کنید.
💠 از خصوصیات این ماه این است که إنَّ ألدُعاءَ فِیهِ مُستَجَابُ عَلَي ألظَّلَمَة
🔅هر کس که در دوران قدیم دیگری را اذیت سمیکرد، میگفت دعا کن ماه رجب نیاید و الا من با نفرین تو را نابود می کنم.
🎬 کانال رسمی رسانه قرآنی و انقلابی 🎬
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─
🆔 @resane_qurani
🆔 @resane_qurani
─┅─•🎞️🎥🎞️•─┅─