هدایت شده از نگرشی نو به دین تمدنساز
🏴 هدف از سیستم عاشورا 1
#تحلیل
در این روایت امام حسین علیه السلام بعد از این که فرمودند من برای تفریح و تفرج خروج نکردم و برای استکبار و بلند منشی هم خروج نکردم و برای فساد و خرابی خروج نکردم و برای ظلم و ستم خروج نکردهام می فرمایند:
من برای اصلاح امت جدم رسول خدا قیام کردم
❓مسئله ای که اینجا مطرح میشود این است اصلاح یک امت چگونه انجام می پذیرد؟
❓و امام حسین علیه السلام چگونه میخواست امت و جامعه را اصلاح کند؟
🔰در پاسخ به این مسئله همان طور که از از روایات دیگر سیدالشهدا علیه السلام و بیانات ایشان به دست می آید اصلاح جامعه صورت نمی گیرد مگر اینکه ساختارها و نظام های حاکم بر جامعه اصلاح گردد اولین نظام و ساختار جامعه ساختار حاکمیت در جامعه است و اصلاح سیستم ها و ساختارها در هر جامعهای در غالب تمدن حاکم بر آن جامعه شکل می گیرد.
لذا امام حسین علیه السلام در صدد تحقق تمدن دینی در جامعه جدشان رسول الله بودند و هدفی که ابی عبدالله علیه السلام در این روایت بیان می فرمایند تمدن سازی دینی و حاکمیت توحید در جامعه در سایه تحقق تمدن دینی در جامعه است لذا در این روایت امام حسین علیه السلام اولین و مهمترین هدف از قیام خود را تمدن سازی دینی در جامعه بیان نموده اند که البته به طبع آن سیستم ها و ساختارهای جامعه، سیستم های دینی و توحیدی خواهد شد که در روایات دیگر هم به این مفاهیم اشاره شده است و انشاالله در ادامه مباحث ذکر خواهد گردید.
#هدف_تمدنسازی_دینی
#نگرشی_نو_به_دین_تمدنساز
#تحلیل_تمدنی_عاشورا
#به_تو_از_دور_سلام
@mhgolkar
🏴🏴تحلیل سیستمی عاشورا با رویکرد تمدنی
✅سند دوم هدف از عاشورا
🌸 در آخر خطبهاي كه درباره ترك امر به معروف و نهي از منكر، و قيام ظَلَمه• و حكّام جائر• ايراد نمودهاند، و مفصّلاً از محروميّت مظلومان و تفرّق• از حقّ بيان ميفرمايند، و در ضمن اينكه گوشزد ميكنند كه:
📚 مَجَارِي الامُورِ وَالاحْكَامِ عَلَي أَيْدِي الْعُلَمَآءِ بِاللَهِ، الامَنَاءِ عَلَي حَلَالِهِ وَحَرَامِهِ؛ چنين ميگويند كه:
اللَهُمَّ إنَّكَ تَعْلَمُ أَنَّهُ لَمْ يَكُنْ مَا كَانَ مِنَّا تَنَافُسًا فِي سُلْطَانٍ، وَلَا الْتِمَاسًا مِنْ فُضُولِ الْحُطَامِ؛ وَلَكِنْ لِنَرَي الْمَعَالِمَ مِنْ دِينِكَ، وَنُظْهِرَ الإصْلَاحَ فِي بِلَادِكَ، وَيَأْمَنَ الْمَظْلُومُونَ مِنْ عِبَادِكَ، وَيُعْمَلَ بِفَرَآئِضِكَ وَسُنَنِكَ وَأَحْكَامِكَ.
فَإنْ لَمْ تَنْصُرُونَ وَتُنْصِفُونَا قَوِيَ الظَّلَمَه عَلَيْكُمْ، وَعَمِلُوا فِي إطْفَآءِ نُورِ نَبِيِّكُمْ؛ وَحَسْبُنَا اللهُ، وَعَلَيْهِ تَوَكَّلْنَا، وَإلَيْهِ أَنَبْنَا، وَإلَيْهِ الْمَصِيرُ.
🗓«بار پروردگارا! حقّاً تو ميداني كه آنچه از ما تحقّق يافته (از ميل به قيام و اقدام و امر به معروف و نهي از منكر و نصرت مظلومان و سركوبي ظالمان) بجهت ميل و رغبت رسيدن به سلطنت و قدرت مفاخرت•انگيز و مبارات• آميز نبوده است؛ و نه از جهت درخواست زياديهاي اموال و حُطام• دنيا!
بلكه به علّت آنست كه نشانهها و علامتهايدين تو را ببينيم، و در بلاد و شهرهاي تو صَلاح و اصلاح ظاهر سازيم؛ و تا اينكه ستمديدگان از بندگانت در امن و امان بسر برند، و به واجباتِ تو و سنّتهاي تو و احكام تو رفتار گردد.
پسهان اي مردم! اگر شما ما را ياري ندهيد و از درِ انصاف با ما در نيائيد؛ اين حاكمان جائر• و ستمكار بر شما چيره ميگردند، و قواي خود را عليه شما بكار ميبندند، و در خاموش نمودن نور پيغمبرتان ميكوشند.
و خدا براي ما كافي است، و بر او توكّل مينمائيم، و به سوي او باز ميگرديم، و به سوي اوست همه بازگشتها.»
📗 لمعات الحسین مرحوم علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی رضوانالله تعالی علیه به نقل از تحف العقول صفحه 239
#نگرشی_نو_به_دین_تمدنساز
#تحلیل_تمدنی_عاشورا
#به_تو_از_دور_سلام
@mhgolkar
🏴 هدف از سیستم عاشورا 2
#تحلیل
🌸 بررسی اهداف قیام سیدالشهدا علیه السلام از مهمترین مسائل نگاه سیستمی به عاشورا به شمار میرود. میتوان با استفاده از سخنان امام دریافت که از دیدگاه آن حضرت فلسفه حکومت در اینمکتب «احیای تمدن اسلام» است و بس.
🔵 حفظ تمدن اسلام به معنای نشر و گسترش معارف دین درجامعه و تعمیق عقاید و اخلاق مردم، تحقق اهداف دین و حاکمیت قوانین و احکام آن درزندگی فردی و اجتماعی انسان است.
🔵 وقتی که از امام درخواست شد تا با حکومت یزید بنمعاویه بیعت کند، فرمود: انا لله انا الیه راجعون و علی الاسلام السلام قد بلیت الامهبراعٍ مثل یزید.
📌این سخن به این معناست که حاکمیت جامعه باید بهگونهای باشد که در پرتو آن نظامات وبرنامه های اسلام نشر و گسترش یابد. در حالی که با قدرت شخصی چونیزید باید فاتحه اسلام را خواند.
❓آیا در یک جامعه اسلامی مردم مسلمان بالاخص رجال وشخصیتهای موجة جامعه که امید مردماند و مهمتر از آن شخصیتی چون حسین بنعلی(ع) که انتسابش به پیامبر اسلام مهمترین وجهة شخصیت اوست، میتوانند در خطر محو تمدن دینی در جامعه بی تفاوت بوده و سکوت اختیار کنند؟
به همین دلیل بود که امام در برابرکسانی که از آن حضرت خواستند سکوت اختیار کند و اگر با یزید بیعت هم نمیکند، لااقلمخالفت نکرده و انزوا اختیار نماید، فرمود: افّ لهذا الکلام ابداً مادامت السمواتوالارض.
امام برای قیام خود اهدافی ترسیم نموده که هیچ یک از آنها در زمان حاکمیتامویان تحقق نداشت. آشنایی با این اهداف بیش از پیش ما را با نگاه پیشوایان معصومبه مقولة تمدنسازی دینی و امتیاز آن از مکاتب دیگر آشنا میسازد.
امام بر خلاف مکاتب سیاسیرایج دنیا، اهداف تمدن دینی را بسیار فراتر از تأمین رفاه و امنیت دنیوی و معیشتی مردممیداند. امام در واپسین فراز سخنرانی مهمی که در اواخر عمر معاویه در موسم حج وسرزمین منی و با حضور صدها تن از رجال و شخصیتهای مذهبی و سیاسی عصرخویش ایراد کرده و اهداف خود را از تلاش برای به دست گرفتن حکومت چنین ترسیممیکند:
اللهم انک تعلم انه لم یکن ما کان منّا تنافساً فی سلطان و لا التماساً من فضولالحطام و لکن لنری المعالم من دینک و نظهر الاصلاح فی بلادک و یأمن المظلومون منعبادک و یعمل بفرائضک و سننک و احکامک
امام پس از بیان این نکته که نه به دنبال سلطنت و ریاست بر مردم هستیم و نه درپی رسیدن به ثروت و مال دنیا، اهداف خود را تعیین میکند:
1- آشکار کردن نشانههای دین تو؛
2- اصلاح زمین تو؛
3- ایجاد امنیت برای بندگان مظلوم تو؛
4- عمل کردن به واجبات، سنتها و احکام و قوانین تو.
از بیان امام استفاده میشود که امویان نه تنها هیچ یک از امور یاد شده را درجامعه فراهم نساختند، بلکه بیشترین تلاش خود را در جهت مقابله با آن به کار بستند.مبارزه با نشانههای دین خدا، فساد در زمین، ستم به مردم و حتی سلب امنیت ازستمدیدگان که حق اعتراض هم نداشتند و جایگزین کردن تمدن جاهلیت بهجای تمدنی الهی، بخشی از اعمال حکومتهای غاصب به ویژه امویانبود.
#هدف_تمدنسازی_دینی
#نگرشی_نو_به_دین_تمدنساز
#تحلیل_تمدنی_عاشورا
#به_تو_از_دور_سلام
@mhgolkar
⬛️ السلام علیک یا اباعبدالله الحسین علیه السلام ⬛️
🛎 در مقام تحلیل سیستمی قیام امام حسین علیه السلام با رویکرد تمدنی شش محور زیر با استفاده از فرمایشات سیدالشهدا علیه السلام ارائه میگردد:
1_ هدف از قیام امام حسین علیه السلام
2_نقطه شروع قیام امام حسین علیه السلام
3_ نقطه مرکزی و مرکز ثقل قیام امام حسین علیه السلام
4_برنامه حرکت امام حسین علیه السلام در قیام خود
5_ بحرانها و آفتهای قیام سیدالشهدا علیه السلام
6_خروجی و آثار و قیام سیدالشهداء علیه السلام
🕌 در قدم اول هدف از قیام امام حسین با استفاده از دو روایت تبیین گردید که سروران تحلیل این دو روایت را در مطالب قبل کانال نگرشی نو به دین تمدنساز میتوانند ملاحظه فرمایند
@mhgolkar
💢حرکت در مسیر هدف قیام امام حسین علیهالسّلام و تأسی به سیره تمدنسازی او
🔸رکن اساسی احیای تمدن اسلامی، تولید علم دینی است. و ما تا وقتی که به قیام امام حسین به صورت جدی و واقعبینانه با رویکرد تولید علم دینی نگاه نکنیم هیچگاه به احیای تمدن اسلامی نخواهیم رسید. اگر به بایدها و نبایدهای قیام امام حسبن و امتداد ان در تولید علم دینی توجه نشود و یا باوری در این خصوص نباشد شکی نیست که نه علمی تولید میشود و نه تمدنی شکل میگیرد.
تولیدکنندگان فرهنگی و علمی باید توجه کنند چقدر از ظرفیتها و پتانسیلهای نهضت تمدنساز حسینی به نحو صحیح مورد توجه و استفاده قرار میگیرد و چقدر فضای تولید علم دینی حسینی را برای محققین فراهم کردهایم .
🔸بر این اساس مراد ما از لزوم تولید علم، تولید علم در حوزههای مختلف آن است. بنابراین حرکت در مسیر امام حسین (ع) و تأسی به سیره تمدنسازی او وظایفی را برای ما رقم میزند که نباید از آنها غفلت ورزیم.
#نگرشی_نو_به_دین_تمدنساز
#تحلیل_تمدنی_عاشورا
#به_تو_از_دور_سلام
@mhgolkar
با سلام و عرض ادب خدمت همه دوستان و سروران در تحلیل سیستمی قیام سیدالشهدا با نگاه تمدنی مرحله اول هدف از قیام با استفاده از دو روایت سیدالشهدا تمدنسازی دینی بیان گردید
در محور بعد نقطه شروع سیستم قیام ابی عبدالله علیه السلام با استفاده از فرمایشات حضرت در تببین قیام خود ارائه میگردد
#نگرشی_دیگر_به_دین_تمدنساز
#تحلیل_تمدنی_عاشورا
#به_تو_از_دور_سلام
@mhgolkar
📌تحلیل سیستمی قیام سیدالشهدا با نگاه تمدنی
🏁نقطه شروع سیستم : تشکیل حکومت اسلامی
✅سند اول:
🌹 آن حضرت در خطبهای که پس از نماز عصر در جمع لشکریان حرّ خواند، فرمود:
«أَیُّهَا النَّاسُ أنَا ابْنُ بِنْتِ رَسُولِ اللهِ(ص) و نَحْنُ أولی بِوِلایَةِ هذِهِ الأمُورِ عَلَیْکُمْ مِنْ هؤلاء المُدَّعِینَ ما لیْسَ لَهُمْ
🌸 ای مردم! من فرزند دختر رسول خدایم و ما به ولایت این امور بر شما از این مدعیان دروغین سزاوارتریم».
📗مقتل الحسین خوارزمی، ج1، ص196؛ فتوح ابن اعثم، ج5، ص31.
#نگرشی_نو_به_دین_تمدنساز
#تحلیل_تمدنی_عاشورا
#به_تو_از_دور_سلام
@mhgolkar
📌تحلیل سیستمی قیام سیدالشهدا با نگاه تمدنی
🏁نقطه شروع سیستم : تشکیل حکومت اسلامی
✅سند دوم
🌸 امام(ع) همچنین در نامهای که هنگام اعزام مسلم(ع) خطاب به او مرقوم میدارد، بار دیگر بر بسیج نیروها و آمادهسازی مردم تأکید میورزد. در این نامه میخوانیم:
📚 «وَ ادْعُ النّاسَ إِلی طأعَتی، و اُخذُلْهُم عَنْ آل أبیسُفیانَ، فَإنْ رَأَیْتَ الناسَ مُجْتَمِعینَ عَلی بَیْعَتی فَعَجِّلْ لی بالخَبْرِ، حَتّی أعْمَلَ علی حَسَبِ ذلک إِن شاءَ اللهِ تعالی
🌹(چون به کوفه رسیدی) مردم را به پیروی از من دعوت کن و آنان را از حمایت آل ابیسفیان بازدار. اگر مردم متّفقاً بیعت کردند، مرا با خبر ساز تا برابر آن عمل کنم».
📗مقتل الحسین خوارزمی، ج1، ص196؛ فتوح ابن اعثم، ج5، ص31.
#نگرشی_نو_به_دین_تمدنساز
#تحلیل_تمدنی_عاشورا
#به_تو_از_دور_سلام
@mhgolkar
13.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 عارفی با نگاه تمدنسازی دینی
🔹 از اختراع در مدرسهی آلمانیها تا تألیف ۹۰جلد (۳۰هزارصفحه) علوم و معارف اسلام
🔸با استادِ سلوکی آیتالله شهید مطهری آشنا شوید
🔹 رهبر معظم انقلاب: علامه طهرانی از جمله فرزانگان معدودی بودند که مراتب برجسته علمی را با درجات والای معنویت و سلوک تواماً دارا بودند
◾️نهم صَفر؛سالگرد رحلت مرحوم علّامه آیتالله حاج سیدمحمّدحسین حسینی طهرانی
☑️ @mhgolkar