🌼سلام و درود✋صبحتون بخیر🌺
🍃ܓ🌸🍃ܓ🌸🍃ܓ🌸🍃ܓ
❤️امروز ۲۶ مرداد، سالروز ورود آزادگان عزیزمان است برای شهدایشان علو درجات ، برای جانبازانشان سلامتی وتندرستی، و آرزوی موفقیت و عاقبت بخیری را از درگاه ایزد متعال خواهانیم.
#ستادیادواره_شهدای_روستای_میچکار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بخشی از مراسم یادواره شهدای روستای میچکار
📸ثبت تصاویر مربوط به نمایش بیسیم چی توسط آقای شمس ناتری عکاس خبرگزاری فارس
روی لینک زیر کلیک کنید و عکسها را مشاهده نمایید. 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://www.farsnews.ir/photo/14020526000320/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D9%85-%DA%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7%DB%8C-%D9%85%DB%8C%DA%86%DA%A9%D8%A7%D8%B1
🔸️حضور محمدجاسم قدمی سرپرست و علیرضا اسدپور کارشناس فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان چالوس و سرپرست فرهنگ و ارشاد این شهرستان در بیست و سومین یادواره ۱۰ شهید والامقام روستای میچکار از توابع مرزن آباد شهرستان چالوس
🔹️گفتنی است در پایان این مراسم از مسئول فضای مجازی ستاد یادواره شهدا که مسئولیت طراحی و اطلاع رسانی و همچنین مسئول نمایش هنری اجرا شده در این یادواره را برعهده داشت به رسم یادبود با اهداء لوح سپاس از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران چالوس تجلیل به عمل آمد.
🌱روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان چالوس
🆔ایتا
https://eitaa.com/bonyadshahid_chalus
🆔سروش
https://splus.ir/bonyadshahid_chalus
8.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 جزئیات آتش سوزی یک برج در چهارراه طالقانی #کرج / حضور پررنگ زنان آتش نشان در عملیات اطفای حریق / سه آتش نشان در حین عملیات اطفاء دچار مصدومیت شدند
سخنگوی سازمان آتش نشانی کرج گفت:
ساعت ۰۱:۲۲ دقیقه بامداد در پی تماس شهروندان با سامانه ۱۲۵ از حریق یک برج در چهارراه طالقانی مطلع شدیم که با حضور به موقع آتش نشانان ضمن جلوگیری از سرایت حریق به دیگر نقاط نسبت به ایمن سازی محل اقدامات لازم را انجام دادند.
🔸این حریق در طبقه ۱۶ یک مجتمع تجاری شعله ور بود که با تلاش آتش نشانان حریق کاملا مهار و اطفاء گردید.
🔸در این حادثه سه نفر از آتش نشان در حین عملیات اطفاء دچار مصدومیت شدند.
🔸برای اطفاء و امداد رسانی به این حادثه ۵۰ نفر نیروی عملیاتی با ۱۵ دستگاه خودرو امدادی از ۱۲ ایستگاه به محل اعزام شدند.
جاینام های آبادی های واقع
درجاده چالوس
✍نویسنده: دکتر مهراب رجبی
دقت نظر در فرهنگ مردم اباديهاي پراكنده در كوهستانهاي شمال تهران خاصه رودبارهاي كرج ، جاجرود ، لواسان و دماوند ( قصران داخل ) كه ساكنان بومي ان هنوز به زبان تبري متكلمند ، توارد لغات و اصطلاحات اين دو زبان در همديگر را بيشتر باور خواهيم نمود .
به چاك جاده يا رودخانه زدن هنوز مورد استعمال زبان محاوره اي تبري است . مقصود از رودخانه و جاده در اين زبان ، چاكي است كه اين دو پديده مصنوعي ( جاده ) و طبيعي ( ساحل رودخانه ) در طبيعت أطراف خود خاصه جنگل در هم پيچيده و نفوذ ناپذير ايجاد كرده اند . علاوه بر نگاه ويژه به چاك ، اين كلمه معناي زميني دَارد كه به سبب داشتن خاكي با رس سنگين ، امكان نفوذ باران و ساير نزولات جوي به لإيه هاي زيرين زمين وجود نداشته باشد و اب در سطح بالايي خاك ، زميني هميشه نمناك و ابدار با رطوبت داىم به وجود اورد ."
همان .صص ١٦٢ - ١٦٣ .
✔️کهنه ده
روستای زیبا و کهن «کهنه ده» در حدود ۶۵ کیلومتری شمال کرج قرار گرفته است.
برای ورود به کهنه ده می بایست از منطقه موسوم به شاه پل (روستاهای وله و آسیابدرگاه) به سمت چپ -غرب رودخانه کرج- و به سوی روستای آزاد بر، حرکت کرد.
غار یخ مراد در این روستا واقع شده است و نام روستا نیز ممکن است ریشه در این مکان داشته باشدکه دیرینه شناسان بر قدمت آن تاکید دارند.
«کهن دژ» شمایی دیگر از این نام می باشد که معمولا به اماکن وسیعتر و پر برخوردارتر، اطلاق می شود.
برای نمونه یکی از اسامی شهر باستانی و کهن نیشابور، کهن دژ می باشد.
✔️دیزین
روستایی مشهور در منتها الیه شمال شرقی شهر کرج - بعد از روستاهای ولایت رود و گاجره- در همسایگی با رودبار قصران در تهران، دربندسر و شمشک همسایگان تهرانی دیزین می باشند، منطقه ای که به واسطه برخورداری از پیست اسکی، از شهرت فراوان برخوردار است.
دز و دیزین، ریشه در «دژ» به معنای کوه، بند، برج و بارو و همچنین قلعه دارد.
در منطقه البرز مرکزی، دزاشیب (در تهران) شاه دژ (در کرج) دژبن (در کلاردشت ) و دیزان (در طالقان) از جمله جاینامهایی می باشند که ریشه در این واژه دارند.
✔️گچسر
واژه سر، از واژه های پر بسامد در زبان فارسی می باشد.
سرزمین، سرآغاز، سرانجام، سرزنده، سربلند، سرباز، سرسبز ...
در جاینامشناسی، سر به عنوان پیشوند و پسوند به کار گرفته شده و به معنای؛ بالا، راس و قسمت فوقانی هر مکان می باشد.
سربند به معنای بالای کوه و دربندسر نیز تقریبا به همین مفهوم و به معنای مکان واقع شده در بالای بند/کوه می باشد.
در جاینامشناسی البرز، «سر» در مقابل «در = دره» قرار دارد و بین این دو کلمه معمولا سه واژه «بر، پر ، ور» قرار می گیرد؛ آزادبر - پراچان - ورده.
در جاینام گچسر، امااین کلمه به معنای سرا / سرای و محل می باشد. مکانی دارای معدن / معادن گچ.
✔️شهرستانک
شهرستانک از روستاهای بزرگ و تاثیر گذار در البرز می باشد. این روستا به همراه روستاهای کلارود و ولایت رود، شرقی ترین روستاهای البرز -هم مرز با استان تهران- هستند.
شهرستانک، با آهار (قصران) و کلارود و ولایت رود، با در بندسر( قصران) و جملگی در دو دامنه شرقی و غربی، کوه سی چال، واقع شده اند.
شهرستانکی ها - به همراه طالقانی ها و اهالی ارنگه رودبار - از اولین مهاجران البرزی به تهران در حدود یک قرن پیش هستند.
مهاجران اولیه طالقان در محدوده پامنار در بازار تهران، مهاجران ارنگه در حسن آباد و خیابان شاهپور و مهاجران شهرستانک در خیابان گرگان، در ضلع شمال غربی میدان فوزیه سابق، اسکان گزیدند.
گویا خانم فخرالدوله، دختر مظفرالدین شاه - و فرزندش دکتر علی امینی - در این انتقال ( مهاجرت ) نقش داشته اند.
لهجه شهرستانکی خود شاخه ای از ؛
« پارسی میانه (زبان پهلوی ساسانی) - زبان تبری - گویش قصرانی» قلمداد می گردد.
در البرز، از محدوده جاده چالوس( جاده البرز ) به سمت شمال، در تهران، محدوده های ؛ واریش، فرحزاد، کن، سولقان، شمال شمیران، اوین، درکه، دربند و همچنین قصران و لواسان، غرب دماوند و در مازندران؛ کلاردشت، عباس آباد، چالوس، نوشهر، نور و لاریجان، از گویشوران لهجه « تبری، دماوندی، قصرانی » می باشند که با زبان (لهجه) تهرانی و رازی (راجی) که جملگی، زیر شاخه زبان پهلوی ساسانی می باشند، مشابهت های فراوانی دارد.
منبع: البرز پژوهی