هدایت شده از استوری(اینستا،واتس،روبیکا)
۸ اسفند ۱۴۰۰
🔴همزمان با حملات هوایی روسیه به اوکراین در دو روز گذشته یک حمله هوایی از طرف اسراییل به سوریه، 37 حمله هوایی توسط ائتلاف سعودی به یمن و همچنین حملات هوایی توسط آمریکا به سومالی صورت گرفت؛ اما این رسانه است که تعیین میکند تصاویر ویرانیها و کشته شدگان کدامیک از این حملات در معرض دید شما قرار بگیرد و با قربانیان کدام حمله احساس همدردی کنید!
➕امروز با چند میلیارد وجدان دستکاری شده توسط رسانه طرفیم که میتواند در یک روز برای عملیات نجات یک سگ در اروپا اشک بریزد و در همان روز از کنار خبر مرگ چندین کودک و زن بیدفاع در فلان نقطه خاورمیانه با بیتفاوتی عبور کند؛ از عاقبت کار دنیا با این وجدانهای دستکاری شده بایدترسید!
۸ اسفند ۱۴۰۰
👤 توییت استاد #رائفی_پور
✍ با حمله روسیه قیمت نفت سه رقمی و بهای گاز در اروپا ۳۵ درصد افزایش یافت
این یعنی افزایش تورم بیسابقه در امریکا
یعنی دنیا به نفت و گاز ایران نیاز جدی خواهد داشت و حذف ایران از بازار انرژی ممکن نیست.
همچنین اقناع کشورها توسط امریکا برای ادامه تحریم ایران بسیار سخت خواهد بود.
۸ اسفند ۱۴۰۰
هدایت شده از استوری(اینستا،واتس،روبیکا)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۹ اسفند ۱۴۰۰
💢 *حملۀ روسیه به اوکراین و مخالفان پنجگانۀ ایرانی! تحلیل حمله روسیه*
⭕ میان دو کشور همسایۀ همتبار، یکی توانمند و دیگری ضعیف، یکی پهناور و دیگری کوچکتر، و یکی ثروتمند و آن دیگری فقیر، جنگ در گرفته و کشور قویتر با تمام توان به کشور ضعیفتر حمله برده است. از قضا، آنکه نیرومندتر است، نهتنها در طول تاریخ منازعاتی با کشورمان داشته و بخشهایی از آن را جدا کرده است، بلکه هنوز نیز آشکار و پنهان، با کشورمان خصومت میورزد.
بله، درست حدس زدهاید؛ این دو کشور همسایه، یکی عربستان سعودی و دیگری یمن است!
⭕ اخیراً نزاعی دیگر در شمال کشورمان رخ داده است و اینبار ـ برخلاف نمونۀ پیشین ـ عدهای از هموطنان بابت حملۀ روسیه به اوکراین، «گریه بسوز میکنند». هیچ انسان خردمند و باوجدانی از جنگ و کشته شدن انسانهای بیگناه استقبال نمیکند و خشنود نمیشود، اما اینان که شش سال یادی از جنگ ائتلاف عربی برضد یمن و اوضاع اسفناک مردم آن کشور نکردند، و امروز برای ملت مظلوم (!) اوکراین مویه میکنند و بر سر و سینه میکوبند، نالۀشان از سر صدق نیست. بیشتر کسانی که در میان مناقشۀ غرب و روسیه، ناگهان به یاد خباثتهای تاریخی همسایۀ شمالیمان افتادهاند، یا بدعهدی روسها را در شعر کهن فارسی میجویند، عمدتاً در یکی از گروههای زیر جای میگیرند. ممکن است این سخن برای کسانی که خود را در یکی از گروههای پنجگانۀ زیر میبینند، تلخ و ناگوار باشد؛ اما به هر حال، ماهیت حقیقت همین است:
*یک ـ مهاجران بهشت:*
🔸 اغلب اینها ایرانیان مهاجر در اروپا هستند که منافع ملت و کشور و نظام خودشان نه برایشان تعریف شده است، نه اهمیتی دارد. چنانکه در قشونکشی سپاه و ارتش به مرزهای شمال غربی کشور که با هدف مقابله با زیادهخواهیهای وقیحانۀ اردوغان و علیاف صورت گرفت، کلامی در مذمت جمهوری جعلی باکو به زبان نیاوردند و این گمان باطل را برای آل علیاف ایجاد کردند که افکار عمومی ایران اهمیتی به تباه شدن منافع کشورشان نمیدهند. اکنون نیز تنها دغدغۀ مهاجران، خراب شدن بهشت نقلی و کوچکشان، با گسترش دامنۀ جنگ به کشورهای اروپایی و بهویژه گران شدن گاز و بنزین است. بههرحال، زمستانهای اروپای شمالی، سخت و طولانی است و در میان گروههای مختلف، اعضای این گروه بیش از همه جای ترحم دارند.
*دو ـ جاماندگان در تاریخ:*
🔸 اغلب اینها با به یاد آوردن جنایتهایی که روسیۀ تزاری در ایران مرتکب شده و بخشهایی از خاک وطنمان را از ما جدا کرده، همواره در برابر روسیه موضع مخالف دارند، فارغ از اینکه هر دو کشور روسیه و ایران، در گذر تاریخ دستخوش تحولات عظیمی شدهاند و امروزه تقدیر چنان رقم خورده که هر دو کشور، دشمن مشترک نیرومندی پیدا کردهاند که عزمی جزم در نابودن کردن یا به تسلیم کشاندن هر دو دارد. استدلال جاماندگان در تاریخ برای حفظ خصومت با روسیه چنان مضحک است که براساس همان منطق، میتوان به مردم هندوستان حق داد که از ایرانِ امروز به دلیل حملۀ نادر افشار نفرت داشته باشند و ساکنان گرجستان با به یادآوری جنایتهای آغامحمدخان قاجار، سایۀ هر ایرانی را با تیر بزنند.
*سه ـ شیفتگان غرب:*
🔸 اوضاع اعضای این گروه از همه اسفبارتر است و چنان در برابر غرب تسلیم تمدنی شدهاند که مسیر سود و زیان خود را به کل گم کردهاند. برای اینها مهم نیست که در شمال کشورمان چه میگذرد و چه رویدادی ممکن است منافع ملی ایران را تأمین کند. همین که در یک سوی مناقشه امریکا و کشورهای غربی قرار دارند، برایشان کفایت میکند که جبهۀ خود را تعیین کنند و تیرهایشان را به سمت دیگر «فوروارد» نمایند. این شیفتگان خودباخته که همه چیزشان عاریتی است، منتظر مینشینند تا جریان رسانهای، کلوخی به دستشان برساند، بلکه بتوانند به نیابت از غربیان، بر سر و صورت سرزمین پدری خود بکوبند.
*چهار ـ وادادگان رسانه:*
🔸 ذهن وادادگان چنان با فضاسازی رسانهها آشفته شده که مصالح کشور خود را تشخیص نمیدهند. نهتنها الحاق اوکراین به پیمان ناتو با نیت گسترش سیطرۀ امریکا در شرق دنبال میشده است، بلکه یکی از اهداف تغییر مرزهای میان جمهوری باکو و ارمنستان و اتصال ترکیه به مُلک علیاف نیز این بوده که امکان حضور امریکا در آبهای دریای مازندران فراهم شود. روسیه با حمله به اوکراین، هر نیتی که داشته، دستکم مانع از تحقق اهداف خصمانۀ امریکا شده و حتی اعتراض رژیم اسرائیل را که همواره کوشیده میان دو ابرقدرت حد وسط را بگیرد، برانگیخته است. چگونه میتوان این وادادگان را ملتفت کرد که اعتراض رژیم کودککُش اسرائیل به روسیه، نه از سر خیرخواهی برای کودکان اوکراینی، بلکه به این دلیل است که امیدوار بوده گسترش ناتو امکانی برای فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی ایران فراهم آورد.
*پنج ـ مخالفتپیشگان:*
🔸 پیمان نانوشتهای وجود دارد میان جناحهای مخالف دولت، براندازان خارجی، و زیباکلام (این نمو
۱۰ اسفند ۱۴۰۰
نۀ نادر در هیچ طبقهای قرار نمیگیرد)، مبنی بر اینکه «سیاست خارجی رسمی جمهوری اسلامی ایران هرچه بود، ما مخالفت میکنیم». مصادیق مخالفتهای مخالفتپیشگان از شمار خارج است؛ اما روشنترین نمونۀ آن این است: با مداخلۀ نظامی ایران در عراق و سوریه مخالفاند، چون سیاست رسمی نظام این بود که نیروی خارجی آدمخواری به نام داعش را باید در بیرون از مرزهای کشور در هم کوبید. با عدم مداخلۀ نظامی ایران در هرات و کابل مخالفاند، چون سیاست رسمی نظام این بود که مسئلۀ طالبان موضوع داخلی افغانستان است و باید با مشارکت همۀ گروههای اهل افغانستان حل شود. امروزه نیز که سیاست رسمی جمهوری اسلامی عدم موضعگیری آشکار در مناقشۀ روسیه و اوکراین و دعوت طرفهای درگیر به گفتگوست، مخالفتپیشگان فارغ از اینکه منافع نظام و مردم و کشور در چیست، ادعا میکنند که دولت ایران باید این حمله را محکوم کند (و لابد در یک سوی دعوا بایستد!).
💢 *الــــــــــــــــــــقصه*
⭕ همۀ کسانی که این روزها با «ادای» صلحطلبی، جنگ شش روزۀ اخیر را محکوم میکنند، اما در شش سال گذشته حتی یکبار هم دربارۀ جنایتهای ددمنشانۀ آل سعود در یمن زبان از زبان نگشودند، دستکم در یکی از گروههای پنجگانۀ بالا جای میگیرند و آه سوزناکشان برای اوکراین، نه صداقت دارد، نه اصالت. از آن سوی دیگر، مردم اوکراین چنان از جهان پیرامونشان فارغ و بیخبر بودند که در این سالهای تلخ جنگ سبوعانۀ اقتصادی امریکا برضد ایران، یکبار به خود زحمت ندادند که گلایهای ملایم روانۀ امریکا کنند یا در شهادت «مرد میدان» به دست ارتش تروریست امریکا، با مردم ایران همسوگ شوند؛ و باز چنان از مناسبات جهانی ناآگاه بودند که گمان میکردند غرب در برابر حملۀ روسیه، به یاریشان میآید. شگفتتر آنکه کارمندان اوکراینی سفارت امریکا در کییف، طی نامهای به وزارت خارجۀ امریکا، از آنها خواستند که زمینۀ خروجشان را از اوکراین مهیا کنند؛ تو گویی هرگز نشنیدهاند که دولت واشنگتن با همکاران افغانستانیاش در سفارت کابل چه کرد!
⭕ بیش از دویست سال است که سرزمینمان تحت غارت و ستم و تحریم کشورهای غربی قرار دارد و در یک دهۀ گذشته فشار امریکا و متحدانش بر زندگی ایرانیان چنان افزایش یافته که نفس بسیاری از مردم شریفمان بریده است. جاماندگان در تاریخ که خباثتهای روسیۀ تزاری را به پای دولت پوتین مینویسند، بد نیست نگاهی به جنایتهای متوحشانۀ امریکا و انگلستان بیندازند، یادی از قحطی بزرگ و کشتار میلیونها ایرانی به دست انگلستان ملعون بکنند، کودتای ۲۸ مرداد را به یاد بیاورند، از شهادت فرزندانشان توسط میراژها و موشکهای اگزوسۀ فرانسوی در طی جنگ تحمیلی نام ببرند، حملۀ امریکا به ایرباس ایرانی و کشتار سیصد هموطن بیگناه خود را تجسم کنند، ترور سردار شهید قاسم سلیمانی را که برخلاف همۀ معاهدات بینالمللی خود غربیهاست، از نظر بگذرانند، یا دستکم سری به جانبازان مظلوم شیمیایی بزنند که یادگار سلاحهای شیمیایی دولت فخیمۀ آلمان بر پوست و گوشت و خونشان نشسته و راه نفسشان را بسته است.
⭕ اکنون، فرصتی پیش آمده که حکومت روسیه، بد یا خوب، خبیث یا نفیس، این دولتهای همپیمان و منفعتطلب غربی را به خود مشغول کرده، خواب خوششان را برآشفته، و از همه مهمتر، مانع از گسترش نفوذ نظامی امریکا به مرزهای خود و بخشهایی از حوزۀ تمدنی ایران اسلامی شده است. این جنگ که ما ـ ایرانیان ـ هیچ نقشی در شکلگیری آن نداشتیم، ممکن است فرصتی فراهم آورد تا قدری از فشار تحریم نفت و گازمان کاسته شود و مردم مظلوم سرزمینمان مجالی برای تنفس بیابند. بسیار شرمآور است که عدهای از سر جهل یا خیانت، دولت جمهوری اسلامی ایران را به سوی محکوم کردن این حمله ـ که برای روسیه در حکم نزاع برای بقاست ـ سوق دهند تا علاوهبر دشمنی غربیها، خصومت و لابد شگفتی متحد راهبردیمان را نیز برانگیزند؛ متحدی که دشمن نیرومند و جنایتکار مشترکمان را پس رانده است...یا علی
۱۰ اسفند ۱۴۰۰
گسترش ناتو به نزدیک مرزهای ایران یعنی تهدید
تعدادی از رسانهها در داخل ایران دارند فضای متفاوتی را تعریف میکنند و اصلا پیشزمینه نقش غرب و آمریکا در حمله روسیه به اوکراین را روایت نمیکنند. آمریکا و غرب میخواستند دولت اوکراین را به خط مقدم جنگ و فضاسازی برای اضمحلال کشورهای شرقی تبدیل کنند و برنامه آمریکا این بود که اوکراین مرکز بزرگ تسلیحات، تبلیغات و عملیات جاسوسی علیه کشورهای شرقی بشود.
فرهیختگان: یکی از پیمانهای مهم جهانی که ظرف 70 سال گذشته شکل گرفته است، پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) است. با اینکه انتظار میرفت سازمان ناتو با انحلال پیمان ورشو، ضعیف شود و درنهایت کنار گذاشته شود اما با تلاشهای آمریکا، نهتنها چنین اتفاقی نیفتاده، بلکه حوزه ماموریتهای ناتو و دامنه نفوذ آن گسترش یافته است. بر همین اساس در دهه اخیر آمریکا سعی کرده کشورهای شرق ازجمله اوکراین را برای پیوستن به ناتو تحریک کند. در عین حال این اقدامات میتواند سناریوهای مختلفی را در حوزه امنیتی پیرامون ایران رقم بزند که مشخصا تهدید حضور ناتو برای جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین این سناریوهاست. در همین راستا به سراغ روحالله مدبر، کارشناس مسائل روسیه رفتم تا تاثیراتی که گسترش ناتو در شرق و خاورمیانه بر امنیت کشورها میگذارد را بررسی کنیم.
کشوری در جهان وجود ندارد که دربرابر عامل تهدیدکننده مرزهایش واکنش نشان ندهد. در همین راستا از روحالله مدبر پرسیدم که پیوستن اوکراین به ناتو چه خطراتی برای کشورهای منطقه و شرق و ایران داشت. مدبر در پاسخ با اشاره به ضرورت شناخت پیشزمینه نقش غرب و آمریکا در حمله روسیه به اوکراین میگوید: «تعدادی از رسانهها در داخل ایران دارند فضای متفاوتی را تعریف میکنند و اصلا پیشزمینه نقش غرب و آمریکا در حمله روسیه به اوکراین را روایت نمیکنند. آمریکا و غرب میخواستند دولت اوکراین را به خط مقدم جنگ و فضاسازی برای اضمحلال کشورهای شرقی تبدیل کنند و برنامه آمریکا این بود که اوکراین مرکز بزرگ تسلیحات، تبلیغات و عملیات جاسوسی علیه کشورهای شرقی بشود. آمریکا میخواست این برنامه خود را ازطریق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی جلو ببرد. خیلی از افراد نمیدانند که در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، صرفا کار نظامی نمیکنند، بلکه این سازمان یک معاونت ویژه نانوشتهای دارد که حوزهاش قدرت نرم است و وقتی در یکجا مستقر میشود، علیه کشورهای همسایه در حوزه قدرت نرم، تبلیغات مختلفی انجام میدهد تا درنتیجه انقلاب رنگی یا مخملی در آنجا اتفاق بیفتد.»
مدبر با اشاره به برنامهریزی بلندمدت آمریکا برای اوکراین به این میپردازد: «برنامهریزیای که آمریکا در هشت سال گذشته خصوصا یکسال گذشته انجام داد، برمبنای این بود که اوکراین تبدیل به خط مقدمی برای ضربه و کنترل کشورهای شرقی، بهخصوص ایران، چین و روسیه باشد. پس این یک واقعیتی است که از اوکراین برای تبلیغات متعدد میخواستند استفاده کنند. حتی ممکن بود اعزام گروههای تروریستی به بخشهای مختلف علیه ایران در دستورکار بوده باشد. اقدام فدراسیون روسیه علیه اوکراین بهخاطر این رفتارها است.»
موضع ایران دربرابر اوکراین
باتوجه به اینکه مدبر تاکید کرد آمریکا و غرب میخواستند اوکراین را به مرکز ضربه به امنیت کشورهای شرق و منطقه تبدیل کنند، از او پرسیدم ایران چه رویکردی در مسائل اخیر اوکراین داشته است یا باید داشته باشد. این کارشناس مسائل روسیه در پاسخ میگوید: «کلیدواژه «بیطرفی» توهین به هر دستگاه دیپلماسیای است. بهطوریکه امروز در نظام بینالملل واژهای با عنوان بیطرفی نداریم و بهکار بردن این واژه توسط افراد غربزده داخلی و خارجی نشان میدهد این افراد روابط بینالملل را نمیشناسند. امروز در نظام بینالملل دیپلماسی فعال و دیپلماسی پویا برمبنای منافع ملی داریم. برهمین اساس منافع ملی جمهوری اسلامی ایجاب میکند با هر اقدامی که موجب گسترش ناتو به نزدیک مرزهای ما باشد، مقابله کند. گسترش ناتو به نزدیک مرزهای ایران یعنی تهدید و تخریب امنیتی. شما تصور کنید همسایه ما، آذربایجان که در مرز شمالی ما است و نگاه قومیتی و نگاه توهمی گسترش مرزهایش را دارد، به ناتو بپیوندد، اگر یک عملیات ایذایی در مرزهای شمالی ما انجام بدهد و ما اگر بخواهیم از خودمان دفاع کنیم، باید با تمام اتحادیه اروپا و تمام 30 کشور عضو ناتو درگیر بشویم و هرچه مرز ناتو به مرز ما و کشورهایی که در نزدیکی ما هستند، نزدیک نشود، به نفع امنیت ما است. برهمین مبنا کسانی که میگویند جمهوری اسلامی سیاست بیطرفی اتخاذ کند، بهنظر من یا بیاطلاعند یا با دشمنان هستند. این افراد هیچ شناختی از گذشته و منافع ملی ندارند، پیش از این نیز درجریان جنگ جهانی اول و دوم ایران دوبار سیاست بیطرفی را اتخاذ کرد که در هر دوبار بدترین نتیجه از اتخاذ چنین سیاستی نصیب ایران شد. بنابراین اک
۱۰ اسفند ۱۴۰۰