🔰گزارشی از موضوعات پژوهشی یافته فرهنگ جامع علوم قرآنی
معرّفی فرهنگ جامع علوم قرآنی وابسته به مرکز احیاء میراث شیعه
فصل چهارم: نَسخ و مفاهیم مشابه
عدم تعریف دقیق و تبیین حدود و شرایط نسخ در گذشته به ویژه نزد صحابه و تابعین، سبب شده است به جهت مشابهتی که مفهوم نسخ با مفاهیم دیگر به ویژه تخصیص و یا مفاهیمی چون بداء و انساء دارد، گاهی به جای یکدیگر به کار گرفته شوند. در این بخش سعی بر تمییز این مفاهیم از یکدیگر و بیان وجوه اشتراک و اختلاف آنها شده است.
فصل پنجم: امکان و وقوع نَسخ
پس از تبیین مفهوم نسخ و بیان مراد از این واژه در روایات و تمییز این مفهوم از مفاهیم مشابه، در این فصل دیدگاههای مختلف در خصوص امکان نسخ احکام و شرایع الهی بررسی گشته است. مخالفین امکان نسخ که غالباً پیروان ادیانی چون یهود و مسیحیت میباشند، با انکار امکان وجود نسخ در شرایع الهی و وارد نمودن شبهاتی در این خصوص، بر حجیت شریعت مطلوب خود در همه زمانها پافشاری مینمایند. با بررسی و نقد دلایل مخالفین، امکان نسخ در شرایع الهی از نظر عقل اثبات میگردد.
برخی با پذیرش امکان وجود نسخ در شرایع الهی، وقوع آن را انکار مینمایند. لذا ابتدا با بررسی نمونههایی از وقوع نسخ در تورات و انجیل، شبهات مطرح شده از سوی یهودیان و مسیحیان و همچنین مستشرقین، پاسخ داده میشود. سپس به بررسی دیدگاههای مختلف علماء اسلام در خصوص وقوع عملی نسخ در قرآن پرداخته شده است. معدودی از علماء اسلامی، اصل امکان نسخ در احکام الهی را قبول دارند، اما امکان وقوع نسخ در قرآن را نمیپذیرند. این نظر از سوی اکثریت قریب به اتفاق علماء اسلامی مورد نقد و انکار واقع شده است. برخی دیگر با پذیرش امکان وقوع نسخ در قرآن، وقوع عملی نسخ در قرآن و منسوخ شدن آیات قرآن را مورد تردید و انکار قرار میدهند. اما اکثریت علماء اسلامی اعمّ از شیعه و سنی، بر این اعتقادند که برخی از آیات قرآن منسوخ شده است. در این بخش به بررسی دلائل هر یک از این نظرات میپردازیم. در خصوص تعداد آیات منسوخ و مصادیق آن، در فصل انتهایی به بحث پرداخته شده است.
فصل ششم: اقسام نَسخ
با اثبات و پذیرش وقوع نسخ در قرآن، ابتدا باید اقسام نسخ را تبیین نمود، تا محل بحث در آیات ناسخ و منسوخ روشن گردد. در این فصل نسخ از هفت جهت مورد بررسی قرار میگیرد که هر یک از این جهات خود دارای اقسامی است. با بررسی هر یک از این اقسام، محل بحث در نسخ آیات قرآن روشن میگردد.
#ادامه_دارد
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
هدایت شده از مرکز احیاء میراث شیعه
🔴 فقط یک روز کاری رهبر
🔹نماز در دانشگاه و حضور در منزل رئيس جمهور فقید و چندین جلسه دیگر
🔹آنهم در سن ۸۵ سالگی
#امام_خامنهای
♥️ امام خامنهای حفظالله
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خاطره اینستاگرامی منتشر نشده از امام جمعه تبریز شهید آیت الله آل هاشم
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ او با که نشیند؟! که یاران همه رفتند...💔
#حضرت_آقا
#شهید_جمهور
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
📚آشنايى اجمالى با كتب حديث شيعه
📖الاقبال بالاعمال الحسنة
اين كتاب از جمله آثار دعايى است كه سيّد رضى الدين على بن موسى بن جعفربن طاووس ـ
درگذشته به سال 664 ه* ق ـ گرد آورده است. دو مجلّد اقبال الاعمال دو جزء از مجموعه ده جزئى دعا و زيارات و عبادات است كه به عنوان تتمه و تكميل كتاب مصباح المتهجّد شيخ طوسى (ره) تنظيم شده است.
اقبال الاعمال كه در سه مجلّد توسط انتشارات دفتر تبليغات اسلامى و به تحقيق آقاى جواد قيّومى اصفهانى منتشر شده، به ترتيب جزء ششم، هفتم، هشتم و نهم مجموعه فوق است كه اعمال و عبادات كل ماههاى سال را در بردارد.
بخش اوّل كتاب كه به ماه رمضان اختصاص دارد، مشتمل بر فضيلت و اهميّت اين ماه، آمادگى براى ورود به آن و اعمال هريك از روزها و شبهاى آن است و با وظايف روز عيد فطر پايان مى پذيرد.
بخش دوّم كتاب در فصل كوتاهى به بيان ادعيه و اعمال ماههاى شوال، ذيقعده و ذى الحجه پرداخته است.
در بخش سوّم اعمال و وظايف بقيه ماههاى سال آمده است. در لابلاى اعمال ماه محرَّم، ابن طاووس رساله كوچكى در توصيف وقايع روز عاشورا نگاشته و آن را اللطيف نام نهاده است.
مؤلّف چون گنجينه عظيمى از منابع روايى و كتابخانه اى منحصر به فرد در اختيار داشته، در گردآورى اين مجموعه بسيار موفق بوده و با ذوق سليم خود در ترتيب كتاب اثر بديعى به يادگار گذاشته است. بعضى از علما اقبال را بالاترين مرتبه عرفان معرفى مى كنند.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
18.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
افراد خوب و نماز شب خون و با تقوا لزوما نمیتونن مدیر خوبی هم باشند.
ما هم باید حواسمون رو جمع کنیم فقط به آدم خوب رای ندیم
باید کسی باشه علاوه بر تقوا توان اجرایی هم داشته باشه.
مقدمهی درس خارج رهبرانقلاب در بحبوحهی ثبتنامهای انتخابات مجلس سال ۹۸ هست. حدیثی از پیامبر اکرم خطاب به اباذر نقل میکنند که «تو بر دو نفر هم امارت نکن!» چون «من تو رو در مدیریت ضعیف میبینم»
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
پيامبر اکرم-صلی الله عليه و اله
شَرُّالنّاسِ مَنْ باعَ آخِرَتَهُ بِدُنْیاهُ، وَ شَرٌّ مِنْ ذلِک مَنْ باعَ آخِرَتَهُ بِدُنْیا غَیرِهِ.
بدترین افراد کسی است که آخرت خود را به دنیایش بفروشد و بدتر از او آن کسی خواهد بود که آخرت خود را برای دنیای دیگری بفروشد.
منبع : من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 353، ح 5762
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
از داغ حسین(ع) اشک نم نم داریم
در خانه ی سینه تا ابد غــم داریم
پیراهن و شال مشکی آمـاده کنیــد
چهل روز دگر تا به محرم داریم
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔴 نامه رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا
بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔹این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است.
🔹جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحدهی آمریکا! این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستادهاید.
🔹شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید، و در زیر فشارِ بیرحمانهی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزهای شرافتمندانه را آغاز کردهاید.
🔹جبههی بزرگ مقاومت در نقطهای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکهی تروریست و بیرحم به نام «صهیونیستها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سختترین فشارها و شکنجهها گذاشته است. نسلکشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامهی رفتار بشدّت ظالمانه در دهها سال گذشته است.
🔹فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقهی تاریخی طولانی. سرمایهداران شبکهی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ دهها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانهها و بازارها و مزرعهها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصبشدهی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند.
🔹بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است که پشتیبانیهای سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بیاحتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هستهای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است.
🔹رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بیدفاع فلسطین به کار گرفت و بیاعتنا به همهی ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی، روزبهروز بر بیرحمی و ترور و سرکوبگری افزود.
🔹دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است.
🔹«جبههی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأسآلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد.
🔹سردمداران صهیونیسم بینالمللی که بیشترین بنگاههای رسانهای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوهی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایتهای اشغالگران صهیونیست از خود دفاع میکند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار میرود؟
🔹سردمداران سلطهی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بیرحم اسرائیل را دفاعکننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند!
🔹من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقهی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبههی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است.
🔹بجز شما دانشجویانِ دهها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاهها و مردم به پا خاستهاند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان حادثهی مهم و اثرگذاری است. این میتواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد میکنند، تا اندازهای آرامشبخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی میکنم و ایستادگی شما را ارج مینهم.
🔹درس قرآن به ما مسلمانان و به همهی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛ و درس قرآن دربارهی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون.
🔹 جبههی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش میرود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله.
🔹توصیه میکنم با قرآن آشنا شوید.
🔻 سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۳/۵
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔰گزارشی از موضوعات پژوهشی یافته فرهنگ جامع علوم قرآنی
معرّفی فرهنگ جامع علوم قرآنی وابسته به مرکز احیاء میراث شیعه
فصل هفتم: ارکان نَسخ
در این فصل به صورتی مختصر به توضیح دو رکن نسخ پرداخته شده است و ضمن بیان احتمالات مختلف در مصداق ناسخ، معنای هر یک از منسوخ و ناسخ تبیین میگردد.
فصل هشتم: شرایط نَسخ
آخرین بخش از مباحث مقدماتی، به تبیین شرایطی که برای نسخ لازم است، اختصاص داده شده است. شرایطی که برخی از آنها در روشن شدن محل بحث در نسخ آیات قرآن به کار میآید و برخی دیگر برای تمییز نسخ از سایر مفاهیم مهم است.
فصل نهم: بررسی آیات منسوخ
این فصل به عنوان آخرین و مهمترین بخش از موضوع ناسخ و منسوخ، در دو بخش به بررسی آیات ناسخ و منسوخ در قرآن پرداخته شده است. در بخش اول، تحت عنوان بررسی نمونهای از آیات منسوخ، برخی از مهمترین آیاتی که به عنوان آیات منسوخ در قرآن، میان مفسران و قرآن پژوهان مطرح شده است، مورد بررسی قرار گرفته و دیدگاههای مختلف در این خصوص بیان گشته است. در بخش دوم نیز جدولی تهیه شده که در آن نظرات شش تن از علمای شیعه و سنی در خصوص تعدادی از آیات قرآن که ادعای نسخ در مورد آنها مطرح شده است، به اختصار ذکر گردیده است.
مهمترین منابع
1. علامه طباطبایی، المیزان فی تفسیر القرآن
2. آیت الله خویی، البیان فی تفسیر قرآن
3. آیت الله معرفت، التمهید فی علوم القرآن
4. علامه سید مرتضی عسگری، القرآن الکریم و روایات المدرستین
5. محمد بن عبدالله زرکشی، البرهان فی علوم القرآن
6. جلال الدین سیوطی، الاتقان فی علوم القرآن
7. صبحی صالح، مباحث فی علوم القرآن
8. محمد عبدالعظیم زرقانی، مناهل العرفان فی علوم القرآن
9. شیخ طوسی، العده فی اصول الفقه
10. سید مرتضی، الذریعه فی اصول الشیعه
11. سید محمد مجاهد، مفاتیح الاصول
12. آیت الله سید عبدالاعلی موسوی سبزواری ، مواهب الرحمان فی تفسیر القرآن
13. فخر رازی، التفسیر الکبیر
14. نحاس، الناسخ و المنسوخ، تحقیق دکتر سلیمان ابراهیم
15. مصطفی زید، النسخ فی القرآن الکریم
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌊 ماجرای اثر خیرات برای اموات حتی به اندازه یک مشت آب دریا...!
🎙آیتالله مجتهدی (ره)
شب جمعه است نثار ارواح مومنین و مومنات پدران و مادران ، بی وارثین و بد وارثین، فاتح مع الصلوات
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج