مرکز احیاء میراث شیعه
ادله حقانيت شيعه قسمت ششم امر پنجم: روايات فضائل در ذيل به برخي از اين روايات اشاره مي كنيم: 1. ح
ادله حقانیت شیعه
قسمت هفتم
6. امام علي ـ عليه السّلام ـ و ردّ شمس
ابوهريره مي گويد: رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ در حالي كه سرش در دامان علي ـ عليه السّلام ـ بود خوابيد، نماز عصر نخوانده بود كه خورشيد غروب كرد. پيابر ـ صلّي الله عليه و آله ـ كه بيدار شد بر او دعا كرد، خورشيد بازگشت، علي عليه السّلام، نماز عصر را وقت خود به جاي آورد، آن گاه خورشيد بازگشت. [63]
اين حديث را نُه نفر از صحابه و چهل نفر از علماي عامه نقل كرده اند كه ده نفر از آنها دربارة اين حديث كتاب تأليف نموده و حدود سيزده نفر نيز آن را تصحيح كرده اند؛ امثال: ابوجعفر طحاوي،[64] طبراني،[65] بيهقي،[66] هيثمي[67] و قسطلاني.[68]
7. امام علي ـ عليه السّلام ـ و ابلاغ سوره برائت:
ابو رافع مي گويد: رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ ابوبكر را براي ابلاغ سوره برائت به مكه فرستاد. جبرئيل بر پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ نازل شد و گفت: سوره را يا بايد خودت ابلاغ كني يا كسي كه از توست. پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ علي ـ عليه السّلام ـ را به دنبال او فرستاد. علي ـ عليه السّلام ـ بين مكه و مدينه به او رسيد، سوره را از او گرفته و بر مردم قرائت نمود. [69]
اين حديثص را هفتاد و سه نفر از علماي اهل سنت نقل كرده اند كه برخي از آنها عبارت است از: احمد بن حنبل در مسند،[70] ابن ماجه در سنن[71] و ترمذي در صحيح. [72]
8. امام علي ـ عليه السّلام ـ مولود كعبه
حاكم نيشابوري مي گويد: « در اخبار متواتر آمده است كه فاطمه دختر اسد، امير المؤمنين علي بن ابي طالب، ـ كرّم الله وجهه ـ را داخل كعبه زاييد. » [73]
اين حديث را هفده نفر از علماي اهل سنت نقل كرده، دوازده نفر به تواتر يا شهرت آن تصريح نموده و نه نفر نيز به اختصاص اين فضيلت به امام علي ـ عليه السّلام ـ تصريح كرده اند.
9. امام علي ـ عليه السّلام ـ و گرفتن لواء
بريدة اسلمي از رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ نقل مي كند كه فرمود: « فردا پرچم را به دست كسي خواهم داد كه خدا رسول او را دوست دارند و او نيز خدا و رسول را دوست دارد. روز بعد ابوبكر و عمر منتظر بودند كه آنها را صدا زند، ولي پيامبر ـ صل الله عليه و آله ـ علي ـ عليه السّلام ـ را در حالي كه درد چشم داشت صدا زد و آب دهان در چشم او ماليد، آن گاه پرچم را به دست او داد و عده اي نيز با او حركت كردند.» [74]
10. امام علي ـ عليه السّلام ـ اولين مسلمان و مؤمن
پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ به فاطمه ـ سلام الله عليها ـ فرمود: « عليّ اوّلين نفر از اصحاب من است كه اسلام آورد. »[75]
11. امام علي ـ عليه السّلام ـ اولين نمازگزار با پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ
حاكم نيشابوري به سندش از امام علي ـ عليه السّلام ـ نقل مي كند كه فرمود: « با رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ هفت سال قبل از ديگران عبادت كردم. » [76]
12. امام علي ـ عليه السّلام ـ اعلم صحابه
رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ فرمود : « من خانة حكمت و عليّ درب آن است. » [77]
و نيز فرمود: من خانة علم و عليّ درب آن است، هر كسي كه اردة علم مرا دارد بايد از درب آن وارد شود. »[78]
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجتالاسلام قرائتی: خنده اهرم خوبی برای ترویج دین است
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به حال آنهایی که اسم دختران شان را فاطمه و زهرا نمی گذارند غصه می خورم..
استاد قرائتی
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
از دست دوست هر چه ستانی شکر بود
امام خمینی ره
...من به همه ملت، به همه قوای انتظامی، اطمینان می دهم که امر دولت اسلامی، اگر با نظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملکت نخواهد وارد شد.
صحیفه امام، جلد10، ص58
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✅خانه رحمت و درخت نبوت
امام حسین (علیهالسلام) در یکی از سخنان ماندگارشان، راز مظلومیت اهلبیت (علیهمالسلام) را اینگونه بیان میکنند:
«ما نمیدانیم چرا مردم از ما کینه به دل دارند! در حالی که ما خانه رحمت، درخت نبوت، و معدن علم و معرفتیم.»
(نزهة الناظر، ص ۸۵، ح ۲۱)
این جمله کوتاه، اما عمیق، نشان از یک حقیقت تلخ دارد: مردمی که باید اهلبیت را تکریم کنند، به دشمنی با آنان پرداختند. امام حسین (علیهالسلام) به جایگاه اهلبیت در دین اسلام اشاره میکنند و یادآور میشوند که آنان:
خانه رحمتاند: سرچشمه مهر و عطوفت الهی برای بشریت.
درخت نبوتاند: ریشهدار در پیامبری و شاخههایی پرثمر برای هدایت انسانها.
معدن علماند: گنجینه بیپایان معرفت و حکمت.
با این حال، امام با حسرت میفرمایند که مردم بهجای بهرهمندی از این رحمت و علم، کینه و دشمنی در دل دارند.
پیام سخن امام حسین (علیهالسلام):
1⃣ اهلبیت، محور هدایت: آنان واسطه فیض الهی و مرجع راستین برای فهم دیناند. شناخت آنان، شناخت راه سعادت است.
2⃣ مظلومیت اهلبیت: در تاریخ، بهجای سپاسگزاری از نعمت وجود اهلبیت، بسیاری از مردم دچار غفلت و تعصب شدند و با آنان دشمنی ورزیدند.
3⃣ دعوت به تفکر: این سخن امام، ما را به تأمل وامیدارد که آیا ما نیز از اهلبیت رویگردانیم؟ یا با دل و جان، قدر این گنجینه الهی را میدانیم؟
درس امروز ما
بیاییم از این کلام نورانی، راهی به سوی محبت و معرفت اهلبیت پیدا کنیم. اگر اهلبیت خانه رحمتاند، ما باید در این خانه مأوا بگیریم. اگر آنان معدن علماند، باید با جستوجو در سخنانشان، چراغی برای زندگی خود روشن کنیم.
مردمی که از اهلبیت روی برگرداندند، مسیر حق را گم کردند. اما ما هنوز فرصت داریم تا با بهرهگیری از این منبع بیپایان، راهی به سوی سعادت و کمال بیابیم.
امام حسین (علیهالسلام)، چراغ هدایتی است که خاموش نمیشود؛ کافی است دلهایمان را به نور او روشن کنیم.
سید مجتبی فاطمی
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
💠 نصیحتی عجیب از لقمان حکیم
🟢 شخصی به نام مغیره میگوید: به امام صادق علیهالسلام گفتم: خداوند شما را حفظ کند! لقمان در وصیت خود چه چیزهایی گفته بود؟
فرمود: در وصیت لقمان شگفتیهایی وجود داشت و از جمله شگفتیهای آن این بود که گفت:
🔻 ای پسرم! از خدا چنان بترس که اگر با اعمال نیک همه جن و انس به نزد او بروی، تو را عذاب کند.
و به خداوند چنان امیدوار باش که اگر با گناهان همهٔ جن و انس به نزد او بروی، تو را رحمت کند.
📚 قصصالانبیاء راوندی، ص191.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
رحلت حضرت ام کلثوم (سلاماللهعلیها)، دختر گرانقدر امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) و حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)، یکی از وقایع تأثرانگیز تاریخ اسلام است که یادآور فداکاری و مقام والای اهل بیت (علیهمالسلام) میباشد.
این بانوی بزرگوار که در خانهای آکنده از وحی و تقوا پرورش یافت، به دلیل برخورداری از تربیت الهی و مقام بلند علمی و اخلاقی، شخصیتی شاخص و ممتاز در میان بانوان مسلمان داشت.
حضرت ام کلثوم در دورهای حساس از تاریخ اسلام زندگی کرد و همچون سایر اهل بیت پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)، نقش مؤثری در حفظ ارزشها و آرمانهای اسلام ایفا نمود. او که به شجاعت، هوشمندی و بلاغت معروف بود، در حوادث مهم دوران امامت امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام)، امام حسن (علیهالسلام) و امام حسین (علیهالسلام) حضور داشت.
نقش حضرت ام کلثوم در واقعه کربلا
یکی از برجستهترین لحظات زندگی حضرت ام کلثوم، همراهی ایشان با کاروان امام حسین (علیهالسلام) در قیام عاشورا بود. او به همراه خواهرش حضرت زینب (سلاماللهعلیها)، مسئولیت سرپرستی کودکان و زنان اهل بیت را در طول سفر به کربلا و پس از آن بر عهده داشت. پس از شهادت امام حسین (علیهالسلام)، این بانوی بزرگوار، با خطبههای روشنگرانه و سخنان کوبنده خود، ظلم و جنایات بنیامیه را افشا کرد. خطبههای او در مجلس ابن زیاد و یزید، نشاندهنده شجاعت، دانش و تسلط کامل او بر قرآن و معارف اسلامی بود.
ویژگیهای شخصیتی حضرت ام کلثوم
حضرت ام کلثوم (سلاماللهعلیها) به فضائل بیشمار اخلاقی، ایمان قوی و علم گسترده شهرت داشت. او در خطبههای خود، معارف قرآنی و آموزههای دینی را با فصاحت و بلاغت بیان میکرد و از حقوق اهل بیت (علیهمالسلام) دفاع مینمود. ایشان الگویی برای صبر، مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم بود.
رحلت حضرت ام کلثوم
پس از تحمل رنجهای بسیار و ایفای نقش مؤثر در نهضت کربلا و پیامرسانی مظلومیت اهل بیت (علیهمالسلام)، حضرت ام کلثوم در سال ۶۱ یا ۶۲ هجری قمری، به دیار باقی شتافت. رحلت ایشان غمی بزرگ برای خاندان پیامبر و شیعیان بود. محل دفن این بانوی گرامی در قبرستان بقیع، در کنار دیگر اهل بیت (علیهمالسلام)، مورد زیارت عاشقان و پیروان اهل بیت قرار دارد.
یادگار اهل بیت
حضرت ام کلثوم، همچون دیگر اعضای خاندان پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)، با زندگی و رفتار خود به ما آموخت که چگونه در برابر ظلم ایستادگی کنیم و از آرمانهای الهی دفاع نماییم. یاد و خاطره این بانوی بزرگوار همیشه در دلهای محبان اهل بیت زنده خواهد ماند.
رحلت ایشان فرصتی برای بازنگری در زندگیمان و تجدید پیمان با آرمانهای الهی و آموزههای اهل بیت (علیهمالسلام) است.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
6.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خانواده با برکت یعنی این...
خودش یه حوزه علمیه است...
از تو حرکت از خدا برکت به این میگن
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
پیام مدیر مرکز احیای میراث شیعه بمناسبت آغاز سال نو ميلادي ۲۰۲۵ و سالگرد ميلاد با سعادت حضرت عيسي مسيح(ع)
بسم الله الرحمن الرحیم
سال نو میلادی را به تمامی انسانهای آزاده، به ویژه مسلمانان عزیز، تبریک و تهنیت عرض میکنم. در این ایام مبارک، که میلاد حضرت عیسی بن مریم (ع) پیامبر رحمت و مهربانی را گرامی میداریم، یادآور میشویم که حضرت مسیح (ع) در طول زندگیاش همیشه پیامآور محبت، صلح و عدالت بود و همگان را به سوی حقیقت و رحمت الهی دعوت کرد. این پیامها، که همچنان در دلهای انسانها باقی مانده است، همواره میتواند چراغ راه ما برای دستیابی به صلح و همبستگی جهانی باشد.
در حالی که در این روزها شاهد افزایش ظلم و ستم در کشورهای عزیز مسلمان نظیر فلسطین، سوریه، پاکستان، افغانستان و دیگر مناطق آسیبدیده هستیم، امیدوارم که سال جدید میلادی، سالی باشد سرشار از رحمت الهی، عدالت و آزادی برای تمامی انسانها. در کنار دعا برای پایان ظلمها و رنجها، به یاد داریم که آموزههای پیامبر رحمت، حضرت عیسی (ع)، همواره به ما یادآوری میکند که در برابر سختیها باید با همدلی و محبت گام برداریم و در مسیر ایجاد صلح و آزادی بکوشیم.
ظلم و بیعدالتیهایی که بر مردم بیگناه در این سرزمینها تحمیل میشود، باید به ما انگیزهای مضاعف دهد تا همگی در برابر ظلم بایستیم و در مسیر برقراری عدالت تلاش کنیم. سال نو میلادی فرصتی است برای تجدید عهد با انسانیت و عدالت، و باید در کنار هم در راه احقاق حقوق بشر و آزادیهای مشروع گام برداریم.
امیدوارم که در این سال جدید، خداوند متعال درهای رحمت و امنیت را به روی ملتهای مظلوم بگشاید و انسانها را از ظلم و ستم رهایی بخشد. باید همواره بدانیم که خداوند همراه مستضعفان است و در نهایت، عدالت بر ظلم پیروز خواهد شد. امید داریم که سال جدید، سالی باشد که در آن همه انسانها از ظلم رهایی یابند و در مسیر نور و آزادی گام بردارند.
در این ایام که میلاد حضرت عیسی (ع) پیامآور مهر و محبت است، آرزومندم که تمامی انسانها در سراسر جهان از برکات این میلاد بهرهمند شوند و در کنار هم به سوی دنیای بهتر و پر از صلح و دوستی حرکت کنند.
با امید به آیندهای روشن و سرشار از عدالت، آزادی و محبت برای همه انسانها.
سید مجتبی فاطمی کهنگی
مدیر مرکز احیای میراث شیعه
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
هدایت شده از مرکز احیاء میراث شیعه
🚩 تقویم ماه رجب 🚩
💠اول رجب:
ولادت حضرت امام محمد بن علی الباقر (علیهما السلام)
💠سوم رجب:
شهادت حضرت امام علی بن محمد الهادی علیهما السلام
💠هفتم رجب:
نامه نوشتن مأمون برای امام رضا علیه السلام و طلب امام رضا (علیه السلام) برای ولایت عهدی
💠دهـم رجب:
١ـ ولادت حضرت امام محمد بن علی الجوادعلیهما السلام
٢ـ ولادت باب الحوائج، حضرت علی اصغر علیه السلام
💠دوازده رجب:
١ـ به درک واصل شدن معاویه
٢ـ ورود امیرالمومنین علی علیه السلام به کوفه و انتخاب نمودن آن به عنوان جایگاه حکومت
💠سیزده رجب:
ولادت مولود کعبه خلیفه بلافصل رسول الله
حضرت مولانا امیرالمومنین امام علی علیه السلام #روزمرد
💠پانزده رجب:
١ـ وفات مظلومانه و غریبانه ام المصائب حضرت زینب سلام الله علیها
٢ـ تغییر قبله
٣ـ خروج از شعب ابی طالب علیه السلام
💠شانزده رجب:
خروج فاطمه بنت اسدمادرامیرالمومنین علیهما السلام
از کعبه
💠هفده رجب:
به درک واصل شدن مامون لعنه الله علیه
💠هجده رجب:
وفات ابراهیم فرزند پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله
💠نوزده رجب:
به درک واصل شدن معتمد عباسی لعنه الله علیه
💠بیست و دوم رجب:
فرار ابوبکر در جنگ خیبر
💠بیست و سوم رجب:
١ـ حمله به امام مجتبی علیه السلامدرمدائن
٢ـ مسموم شدن امام موسی بن جعفر علیهما السلام
٣ـ فرارعمربن خطاب در جنگ خیبر
💠بیست و چهارم رجب:
١ـ فتح قلعه خیبر به دست اسد الله الغالب علی بن ابیطالب امیرالمومنین علیه السلام
٢ـ بازگشت جعفر طیار برادر امیرالمومنین از حبشه در روز فتح خیبر
💠بیست و پنجم رجب:
شهادت حضرت امام موسی بن جعفر الکاظم علیهما السلام
💠بیست و ششم رجب:
وفات حضرت ابوطالب علیه السلام پدرامیرالمومنین علیه السلام
💠بیست و هفتم رجب:
بعثت پیامبر اکرم صلی اله علیه و آله و سلم
💠بیست و هشتم رجب:
خروج حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام از مدینه به سوی مکه
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج