عوامل نادیده گرفتن غدیر و اجتماع در سقیفه (1).pdf
256.2K
عوامل نادیده گرفتن غدیر و اجتماع در سقیفه
👇چكیده👇
واقعه مهم غدیرخم، از طریق روایات شیعه و سنی، به طور متواتر نقل شده است و در اصل وقوع آن هیچ تردیدی نیست. پس باید به این پرسش پاسخ داد كه چه عواملی سبب شد تا پس از رحلت پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله، مردم، بخصوص انصار، بدون توجه به واقعه غدیر خم، در سقیفه اجتماع كردند و اقدام به تعیین جانشین برای پیامبر صلی الله علیه و آله نمودند؟
این مقاله، با استناد به متون معتبرتاریخی و با ریشه یابی وقایع، از هنگام بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله تا واقعه غدیرخم، و پس از غدیرخم تا رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله و تشكیل سقیفه، سعی نموده است تا تصویر روشنی از علل نادیده گرفتن واقعه غدیرخم و تجمع انصار در سقیفه ارائه نماید.
#امامت
#غدیر
#عید
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖اعمال روز غدیر خم:
قسمت سوم و آخر
16-روز اطعام دادن مؤمنین
رَوَاهُ عَنِ الرِّضَا (سلام الله علیه) قَالَ:.... وَ مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً کَانَ کَمَنْ أَطْعَمَ جَمِیعَ الْأَنْبِیَاءِ وَ الصِّدِّیقِینَ 1
🔰حضرت رضا علیه السلام فرمود: و کسی که در روز غدیر مؤمنى را اطعام کند مانند این است که همه پیامبران و صدیقان را اطعام کرده باشد ... .
17-روز رفع حاجات مؤمنین
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (سلام الله علیه): ....وَ اقْضِ حَوَائِجَ إِخْوَانِکَ إِعْظَاماً لِیَوْمِکَ وَ خِلَافاً عَلَى مَنْ أَظْهَرَ فِیهِ الِاغْتِمَامَ وَ الْحُزْنَ ضَاعَفَ اللَّهُ حُزْنَهُ وَ غَمَّه 2
🔰امام صادق (علیه السلام) فرمود:: ....و خواسته هایشان را برآورده ساز و در مخالفت کسی که اظهار غم و اندوه می کند که خدا غم و اندوهش را مضاعف کند..
18-روز صله رحم است
قال الصادق (سلام الله علیه): ....ویَنْبَغِی لَکُمْ أَنْ تَتَقَرَّبُوا إِلَى اللَّهِ تَعَالَى...... وَ صِلَةِ الرَّحِمِ وَ صِلَةِ الْإِخْوَانِ فَإِنَّ الْأَنْبِیَاءَ ع کَانُوا إِذَا أَقَامُوا أَوْصِیَاءَهُمْ فَعَلُوا ذَلِکَ وَ أَمَرُوا بِه3
🔰امام صادق علیه السلام میفرماید: .....و صله رحم و صله برادران به خداوند متعال تقرب جویید، که انبیاء زمانیکه اوصیاء خود را إقامه می کردند این کارها را انجام می دادند و دیگران را به آن أمر می کردند..
19-روز ملاقات برادران مؤمن و سلام و مصافحه
قال الرضا (سلام الله علیه): ....... وَ إِذَا تَلَاقَیْتُمْ فَتَصَافَحُوا بِالتَّسْلِیمِ وَ تَهَانَوُا النِّعْمَةَ فِی هَذَا الْیَوْمِ... 4
🔰امام رضا(علیه السلام) فرمودند: .... وقتى یکدیگر را ملاقات کردید با سلام مصافحه کنید و نعمت به یکدیگر ببخشید
20-افطاری دادن
قال الصَّادِقَ (سلام الله علیه):
... وَ مَنْ فَطَّرَ فِیهِ مُؤْمِناً کَانَ کَمَنْ أَطْعَمَ فِئَاماً وَ فِئَاماً وَ فِئَاماً فَلَمْ یَزَلْ یَعُدُّ إِلَى أَنْ عَقَدَ بِیَدِهِ عَشْراً ثُمَّ قَالَ أَ تَدْرِی کَمِ الْفِئَامُ قُلْتُ لَا قَالَ مِائَةُ أَلْفٍ کُلُّ فِئَامٍ کَانَ لَهُ ثَوَابُ مَنْ أَطْعَمَ بِعَدَدِهَا مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقِینَ وَ الشُّهَداءِ فِی حَرَمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ سَقَاهُمْ فِی یَوْمٍ ذِی مَسْغَبَةٍ 5
🔰امام صادق (علیه السلام) فرمود: ... هر کس در روز غدیر مؤمنی را افطاری دهد، مانند کسی است که فئامی را اطعام کرده است و 10 بار واژه فئام را تکرار کردند. سپس فرمودند: آیا می دانی که یک فئام چقدر است؟ گفتم: نه. فرمود: هر فئام صدهزار نفر است که پاداش کسی را دارد که در روز قحطی و گرسنگی به این تعداد از پیامبران و صدیقان و شهدا را در حرم خداوند اطعام و سیراب کرده باشد.
21-نیکی کردن به برادران مؤمن
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (سلام الله علیه): ......وَ أَکْثِرْ بِرَّهُمْ... 6
🔰امام صادق علیه السلام میفرماید: و بخاطر بزرگداشت این روز برادرانت را اطعام ده و به آنها بسیار نیکی کن
22-زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام
الْمُفَضَّلُ بْنُ عُمَرَ قَالَ
دَخَلْتُ عَلَى أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (سلام الله علیه) فَقُلْتُ إِنِّی أَشْتَاقُ إِلَى الْغَرِیِّ قَالَ فَمَا شَوْقُکَ إِلَیْهِ قُلْتُ لَهُ إِنِّی أُحِبُّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ (سلام الله علیه) وَ أُحِبُّ أَنْ أَزُورَهُ قَالَ فَهَلْ تَعْرِفُ فَضْلَ زِیَارَتِهِ قُلْتُ لَا یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ- فَعَرِّفْنِی ذَلِکَ
قَالَ إِذَا أَرَدْتَ زِیَارَةَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ (سلام الله علیه) فَاعْلَمْ أَنَّکَ زَائِرٌ عِظَامَ آدَمَ وَ بَدَنَ نُوحٍ وَ جِسْمَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ (سلام الله علیه) 7
🔰مفضل بن عمر چنین حکایت کرد :
گفت: محضر امام صادق علیه السّلام داخل شده عرض کردم: مشتاقم که به غرىّ بروم حضرت فرمودند: چه اشتیاقى به آن دارى؟ عرض کردم: امیر المؤمنین علیه السّلام را دوست داشته و به زیارتش علاقمند هستم.
حضرت فرمودند: آیا فضیلت زیارت آن حضرت را مىدانى؟ عرضه داشتم: خیر اى فرزند رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم، من را از آن آگاه بفرمائید.
حضرت فرمودند: هر گاه اراده زیارت امیر المؤمنین علیه السّلام را نمودى بدان که در واقع استخوانهاى حضرت آدم علیه السّلام و بدن نوح علیه السّلام و جسم امیر المؤمنین علیه السّلام را زیارت مىکنى.
📚منابع:
1:إقبال الأعمال ج 1 ص 464
2:إقبال الأعمال ج 1 ص 474
3:مصباح المتهجد ج 2،ص 736
4:مصباح المتهجد ج2ص 752
5:تهذیب الأحکام ج 3 ص 143
6:مصباح المتهجد،ج2، ص 736
7:کامل الزیارات، ص 38
#امامت
#غدیر
#عید
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖فضیلت عید غدیر در بین اعیاد اسلامی
🛑عَنِ أبی الحسن الرِّضَا" عَلَیْهِ السَّلَامُ" أَنَّهُ قَالَ ؛
إِذَا کَانَ یَوْمُ الْقِیَامَةِ زُفَّتْ أَرْبَعَةُ أَیَّامٍ إِلَی الله کَمَا تُزَفُّ الْعَرُوسُ إِلَی خِدْرِهَا.
قِیلَ مَا هَذِهِ الْأَیَّامُ؟
قَالَ یَوْمُ الْأَضْحَی وَ یَوْمُ الْفِطْرِ وَ یَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ یَوْمُ الْغَدِیرِ. وَ إِنَّ یَوْمَ الْغَدِیرِ بَیْنَ الْأَضْحَی وَ الْفِطْرِ وَ الْجُمُعَةِ کَالْقَمَرِ بَیْنَ الْکَوَاکِبِ.
🔰إمام رضا "علیهالسّلام" فرمودند ؛
هنگامی که روز قیامت برپا شود ، چهار روز بسوی خدا برده میشوند همانطور که عروس به حجلهاش برده میشود.
سؤال شد روزهائی هستند؟
حضرت فرمود روز عید فطر و روز عید قربان و روز جمعه و روز عید غدیر. و روز غدیر بین این چهار روز مثل ماه است بین ستارگان.
📚: اقبال الاعمال،ج1،ص464
#عید_غدیر
#غدیر
#امامت
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖مهمترین عید امت
🛑قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) :
یوم غدیر خم افضل اعیاد امتى و هو الیوم الذى امرنى الله تعالى ذکره فیه بنصب اخى على بن ابى طالب علما لامتى، یهتدون به من بعدى و هو الیوم الذى کمل الله فیه الدین و اتم على امتى فیه النعمة و رضى لهم الاسلام دینا .
🔰رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود :
روز غدیر خم برترین عید هاى امت من است و آن روزى است که خداوند بزرگ دستور داد ؛ آن روز برادرم على بن ابى طالب را به عنوان پرچمدار ( و فرمانده ) امتم منصوب کنم ، تا بعد از من مردم توسط او هدیت شوند ، و آن روزى است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین براى آنان پسندید
📚: امالى صدوق : 125، ح .8
#عید_غدیر
#غدیر
#امامت
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
4_5864023646430824340.mp3
4.78M
➖فایل صوتی بیانات استاد احمد عابدی درباره عید غدیر:
✳️ حجة البلاغ یا حجة الوداع!؟
اشتباه در تعبیر یا تحریف واقعه غدیر!!
#عید_غدیر
#غدیر
#امامت
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
32.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➖نکاتی از علامه عسگری رحمه الله علیه در باب غدیر
👈معمم کردن امیرالمومنین علیه السلام توسط پیامبر صلی الله علیه و آله؟
👈چگونگی اعلام خلافت امیرالمومنین علیه السلام؟
👈ترس پیامبر صلی الله علیه و اله از چه بود؟
👈فرق وحی قرآنی و غیر قرآنی
04- معمم نمودن امیرالمؤمنین (ع) توسط پیامبر (ص) و تأثیر آن در شرح حدیث غدیر در منابع فریقین 85-103.pdf
521.1K
معمم نمودن امیرالمؤمنین (علیه السلام) توسط پیامبر (صلی الله علیه و آله) و تأثیر آن در شرح حدیث غدیر در منابع فریقین
👇چکیده👇
در صدور حدیث غدیر که مهم ترین مستند مسأله خلافت پیامبر است، هیچ تردیدی وجود ندارد. از نظر دلالت فریقین قبول دارند که مولا بودن علی بن ابی طالبg با این حدیث اثبات می شود، اما اهل تسنّن معنای مولا را دوستی و محبت می دانند و امامیه بر این باورند که مولویت به معنای سرپرستی همه جانبه است. دو طرف برای اثبات سخن خود به شواهد گوناگونی استناد می کنند. فریقین گزارش کرده اند که پیامبرa در هنگام ایراد خطبه غدیر، علی بن ابی طالبg را با عمامه معروف خودشان معمم کردند. فرضیه این تحقیق آن است که معمم کردن علی در حین ایراد خطبه غدیر به مثابه قرینه ای متصله برداشت امامیه از حدیث غدیر را اثبات می کند. نویسنده با جستار در منابع روایی و ادبی سعی نموده، نماد معمم کردن را در فرهنگ جاهلی و اسلامی معنا و این فرضیه را اثبات کند که پیامبر با معمم کردن علی بی ابی طالبg در روز غدیر و برجسته کردن این پدیده، در روزهای پس از واقعه غدیر خواستند ریاست ایشان را در حافظه جامعه ماندگار کنند.
سلام
امروز علاوه بر عید بزرگ غدیر، سالروز ترور عثمان بن عفان خلیفه سوم است.
❁﷽❁
پذیرای انتقادات و پیشنهادات شما به صورت ناشناس هستیم:
https://abzarek.ir/service-p/msg/1179504
♻️کانال: علم الحدیث
➖غدیر یعنی اتمام حجت
🛑 قَالَتْ اَلصِّدِّيقَة اَلطَّاهِرَة فَاطِمَة اَلزَّهْرَاءِ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهَ سَيِّدَة نِسَاءِ اَلْعَالَمِينَ : ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَديرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛
🛑 حضرت زهراء سلام الله علیها می فرمایند :
خداوند پس از غديرخم براى كسى حجّت و عذرى باقى نگذاشت.
📚: دلائل الإمامَه،ص 122
#غدیر
#امامت
#اتمام_حجت
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖همنشینی با گناهکاران!👇
✅ابوهاشم جعفری میگوید :
از امام هادی(علیه السلام ) شنیدم که به من فرمود :
📋«مَا لِي رَأَيْتُكَ عِنْدَ عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ بْنِ يَعْقُوبَ؟»
♦️چرا تو را میبینم که با عبدالرحمن بن یعقوب همنشینی میکنی؟
گفتم : او دایی من است!
حضرت(ع) فرمود :
📋«إِنَّهُ يَقُولُ فِي اَللَّهِ قَوْلاً عَظِيماً يَصِفُ اَللَّهَ لاَ يُوصَفُ فَإمَّا جَلَسْتَ مَعَهُ وَ تَرَكْتَنَا وَ فَإِمَّا جَلَسْتَ مَعَنَا وَ تَرَكْتَهُ»
♦️او درباره ذات پاک خدا مطالب نامناسبی میگوید که ساحت پاک خدا از آن منزه است.
خدا را (به صورت اجسام و اوصاف آن وصف میکند) در حالی که خدا قابل توصیف نیست.
پس یا با او همنشین باش و ما را ترک کن و یا با ما همنشین باش و از او دوری کند.
عرض کردم : او هر عقیدهای دارد و هرچه میگوید، بر من چه زیانی دارد با اینکه من بر عقیده حق خود استوار هستم و از عقیده او دوری میکنم.
حضرت(ع) فرمود :
📋«أَ مَا تَخَافُأَنْ تَنْزِلَ بِهِ نَقِمَةٌ فَتُصِيبَكُمْ؟»
♦️آیا نمیترسی که بلایی به او برسد و تو نیز به بلای او بسوزی؟!
📋«أَ مَا عَلِمْتَ بِالَّذِي كَانَ مِنْ أَصْحَابِ مُوسَى(ع) وَ كَانَ أَبُوهُ مِنْ أَصْحَابِ فِرْعَوْنَ فَلَمَّا لَحِقَتْ خَيْلُ فِرْعَوْنَ مُوسَى(ع) تَخَلَّفَ عَنْهُ لِيَعِظَهُ وَ أَدْرَكَهُ مُوسَى(ع) وَ أَبُوهُ يُرَاغِمُهُ حَتَّى بَلَغَا طَرَفَ اَلْبَحْرِ فَغَرِقَا جَمِيعاً فَأَتَىَ مُوسَى(ع) اَلْخَبَرُ فَسَأَلَ جَبْرَئِيلَ عَنْ حَالِهِ فَقَالَ : غَرِقَ رَحِمَهُ اَللَّهُ وَ لَمْ يَكُنْ عَلَى رَأْيِ أَبِيهِ لَكِنَّ اَلنِّقْمَةَ إِذَا نَزَلَتْ لَمْ يَكُنْ لَهَا عَمَّنْ قَارَبَ اَلْمُذْنِبَ دِفَاعٌ»
♦️آیا به این داستان آگاهی نداری که شخصی از یاران حضرت موسی(ع) بود، ولی پدرش از یاران فرعون بود، هنگامی که با سپاه موسی(ع) خواست پدرش را به خود ملحق سازد، ولی پدر سخن او را رد میکرد و همچنان با هم ستیز میکردند تا اینکه هر دو به کناری از دریا رسیدند، ناگاه بلای غرق شدن فرعونیان فرا رسید و آن پسر نیز همراه پدر غرق شد، وقتی که این خبر به موسی(ع) رسید، موسی(ع) فرمود :
او در رحمت خداست ولی چون عذاب فرود آید، از آن کس که نزدیک گنهکار است، دفاعی نشود.
📚: الکافی، ج۲، ص۳۷۴
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi