فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➖ آیتاللّه میرباقری:
خودمان را با مطالعه یک کتاب اخلاقی بینیاز نبینیم؛ مبلغین ما محتاج عقبه پژوهشی هستند.
"معارف اهلبیت را ما گاهی سهل میگیریم. معارف اهلبیت بسیار جدی است. فهم روایات خیلی ارزشمند است. این روایت از امام صادق علیه السلام است که فرمود: «اعرفوا منازل شیعتنا بقدر روایتهم و معرفتهم». جایگاه شیعیان ما اگر میخواهید ببینید که چگونه است ببینید چقدر با روایات و معارف ما آشنا هستند.
بعد فرمودند راه وصول به معرفت هم یک چیز بیشتر نیست: «و المعرفة هی الدرایة للروایه». معارف ناشی از فهم روایات ماست؛ اگر کسی کلام ما را فهمید از طریق این کلمات به معارف میرسد.
سپس فرمودند «و بالدرایات للروایات یعلوا المومن الی اقصی درجات الایمان». سیر مؤمن تا عالیترین درجات نورانی ایمان، با فهم روایت ماست."
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 یک مداح موفق آن کسی است که دهها مقتل را زیر و رو کرده باشد و ارزش این مقاتل برایش معلوم باشد و بتواند از لطافتهایی که در آن مقاتل وجود دارد استفاده کند.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
🔸 یک مداحِ خوب شدن و یک شاعر آئینیِ خوب شدن، نیازمند به یک سلسله فضایل است. یک سلسله از این فضایل، صوری هستند و یک سلسله از این فضایل، باطنی هستند. اگر انسان هر دو را کسب نکرد ماندگار در این وادی نمیشود. آن فضایل ظاهری، علوم ظاهری است که باید بلد باشند.
🔸 یک روضهخوان و مداح خوب باید اطلاعات علمی زیادی باید داشته باشد. باید لااقل تاریخ صدر اسلام و تاریخ زندگی اهلبیت را بهخوبی و عالمانه بداند و نه جسته و گریخته.
🔸 یک مداح خوب اگر بخواهد در این زمینه خدمتگزار خوبی باشد، گمان من این است که باید مقاتل را زیر و رو کرده باشد نه تنها یک مقتل. یک مداح موفق آن کسی است که دهها مقتل را زیر و رو کرده باشد و زیروبمِ این مقاتل و ارزش این مقاتل برایش معلوم باشد و بتواند از لطافتهایی که در آن مقاتل وجود دارد استفاده کند. البته حداقل این است که یک مقتل صحیح معتبر و غنی مبنای کار او باشد و هر محرّم مقتل را مرور کند؛ ولی واقعاً یک مداح خوب و کسی که میخواهد شعر آئینی خوب بگوید، باید دهها مقتل را بهخوبی خوانده باشد و مسلط به مقاتل و تاریخ این مقتلنویسی و امثال اینها باشد و در این زمینهها باید مطالعات فراوان و عالمانهای داشته باشد.
🔸 همچنین باید نسبت به ادبیات عرب و زبان عربی حتماً آشنایی داشته باشد. به گمان من اگر یک مداح میخواهد موفق باشد باید بتواند منابع اصلی ما در وادی معارف اهلبیت و مقاتل دست پیدا کند و نه مقاتل دسته دو و درجه دو و لذا باید به ادبیات عرب در حد توجه به منابع اولیه آشنا باشد.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 زیارت اربعین، زیارت تشوُّقی است؛ یعنی عدهای مشتاق امامشان هستند و دلشان برای امام و فضای ولایت امام تنگ میشود.
چه چیز باعث ترغیب مؤمنین برای زیارت هر سال اربعین میشود؟ آیا جز آن خُلقی که در آنجا تجلی میکند، چیز دیگری شما را جذب میکند؟ این خُلق، تجلی خُلق امام حسین و یک جلوه کوچک از ضیافت امام حسین در مردمی است که مهماندارند و همین خُلق، مشتاقان را به خود جلب میکند.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«اربعین در بین زیارات ویژگیهای مخصوص خودش را دارد. یکی از ویژگیهایش این است که زیارت تشوّقی است. در روایات، زیارات اقسامی دارد؛ یک قسم، زیارت شوقی است؛ یعنی عدهای مشتاق امامشان هستند و دلشان برای امام و فضای ولایت امام تنگ میشود. اینها زیارات مخصوص است و ثواب خاصی هم دارد.
ویژگی دیگر زیارت اربعین این است که در آن، تجلی خاصی از ضیافت امام و عصر ظهور محقق شده که این را شما در محبین حضرت میبینید. این سفر، سفرِ سختی است و همه کسانی که رفتهاند، میدانند؛ پیادهروی دارد، سختی دارد، جای خواب خوب و جای استراحت ندارد، غذایش هم غذای لذیذی نیست. پس چه چیز باعث ترغیب افراد برای رفتن به این زیارت برای دفعات بعدی میشود؟ آیا جز خُلقی که در آنجا تجلی میکند، چیز دیگری شما را جذب میکند؟ این خُلق، تجلی خُلق امام حسین است؛ یک جلوه کوچک از ضیافت امام حسین در مردمی است که مهماندارند و یک تجلی از اصل ظهور است. شما جلوهای از آن ضیافت امام را که در بهشت و در عصر حضور اتفاق میافتد، در اربعین میبینید و این است که به نظر من مشتاقان را جلب میکند. اگر اربعین یک سفر عادی مثل بقیه زیارات بود، اینقدر جاذبه نداشت. آنها که جلوههای باطنی را کمتر درک میکنند، بدانند که این جلوهها در اربعین تجلی کرده است. علتش نیز به نظر بنده از زیارت اهلبیت در اربعین ناشی میشود.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 اگر امتی حول امام جمع شد، آفاق غیب و عوالم الهی به روی او گشوده میشود، تا جایی که به «لقاءالله فوق عرشه» میرسد. امت زائر، امتی است که در آن فضا زندگی میکند.
همه عناصر لازم برای امتسازی _ از شهادتطلبی تا انفاق تا عبادت جمعی امت _ در زیارت محقق است. پرتوِ امام، همه هویتهای قومی و صنفی و نژادی را محو میکند و جامعۀ «المُتحابّون فی الله» و جامعۀ «المُتباذلون فی الله» را شکل میدهد.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«همه عناصر لازم برای امتسازی، از شهادتطلبی تا انفاق تا عبادت جمعی امت، در زیارت محقق است و آثاری که برای زیارت گفته شده، همین است.
اگر امتی حول امام جمع شد، آفاق غیب و عوالم الهی به روی او گشوده میشود، تا جایی که به «لقاءالله فوق عرشه» میرسد. امت زائر، امتی است که در آن فضا زندگی میکند. لذا حول امام، جامعه «المُتحابّون فی الله» شکل میگیرد؛ یعنی جامعهای که به همدیگر محبت میکنند و در این محبت هیچ چشمداشتی ندارند. «المُتباذلون فی الله»؛ آنها امکاناتی را که بهسختی به دست آوردند، بذل میکنند ولی در راه خدا. اهل دنیا هم بذل میکنند ولی الهشان نفس و دنیا و شیطان است.
در جامعه مؤمنین که حول امام شکل میگیرد، هویتهای قومی و صنفی و نژادی از بین میرود، زبان بیمعنا میشود، رنگ بیمعنا میشود. هیچوقت دیدهاید کسی هنگام زیارت امام رضا(ع) بحث کند که این فارس است، این آذری است، این عرب است؟ همه زائرند. پرتوِ امام این هویتها را نفی میکند. همگرایی، همدلی، همفکری، همراهی در مسیر توحید، بر محور زیارت امام محقق میشود.»
☑️ @mirbaqeri_ir