📢 «ارتباط بین انسان با خدا، ارتباط انسان با جهان، ارتباط انسان با انسان و ارتباط انسان با خودش»، بر محور «ولایت» اتّفاق میافتد.
💠 آیتالله میرباقری:
◀️ معنای تبعیت از امام این است که اگر میخواهی نگاه کنی، در سُفره دست ببری، بخری، بپوشی، کشاورزی کنی و هر کجا میخواهی تصرفی کنی، باید تابع امیرالمؤمنین(ع) باشی؛ این است که آدم را بهشتی میکند.
◀️ در نگاه دینی، «ارتباط بین انسان با خدا، ارتباط انسان با جهان، ارتباط انسان با انسان و ارتباط انسان با خودش»، بر محور «ولایت» اتّفاق میافتد. ولایتْ جریانی فراگیر است که همۀ روابط انسان را در همۀ سطوح میپوشاند و همۀ آنها را به بستر عبادت تبدیل میکند.
#تغییر_نگاه_به_زندگی
#تربیت_ولایی
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 خداوند میفرماید نگاهتان را به اتفاقات زندگی اصلاح کنید!
💠 آیتالله میرباقری:
📜 "ما گاهی خیال میکنیم این دنیا برای ماندن ماست! آمدیم اینجا خوش باشیم! آمدیم اینجا لذّت ببریم! اگر به ما عطا کنند خوشحال میشویم و میگوییم خدا ما را عزیز داشته است. اما اگر از ما بگیرند غُصّه میخوریم و میگوییم خدا ما را ذلیل کرده است؛ میگوییم چرا در فقر، چرا در بلاء، چرا در سختی هستیم؟ چرا من بیمار میشوم؟
خداوند میفرماید نگاهتان را اصلاح کنید! هم زمانی که به شما عطا میکنیم، موقع امتحان الهی است و هم وقتی میگیریم موقع ابتلاء رَبّ است؛ نه وقتی به شما عطا میکنیم نشانه این است که شما را عزیز داشتهایم و نه وقتی نعمتی را میگیریم، بهخاطر این است که برای شما سخت گرفته باشیم. نمرۀ شما بعد از امتحان است. اگر نعمتی دادند و رفوزه شدید، نمرۀ شما منفی است. اگر از شما چیزی را گرفتیم و بیماری، فقر، رنج و غُصّه بهسراغ شما آمد و سرفراز بیرون آمدید نمرۀ شما مثبت است. نگاهتان را به عالَم اصلاح کنید تا وقتی نعمت میدهیم مغرور نشوید و دست و پایتان را گم نکنید و از امتحان موفق بیرون بیایید. وقتی هم سخت میگیریم و نعمتی را میگیریم و فشاری وارد میکنیم، دوباره دلتنگ و مأیوس نشوید."
📜 "خداوند به انسان عطا میکند که بنده شود و از او میگیرد که بنده شود. پس، خداوند میفرماید نگاهتان را اصلاح کنید؛ چون از قبل نوشته شده که به چه کسی باید چه چیزی بدهم. من میدانم که چه کسی با ثروت میتواند به خدا برسد و چه کسی با فقر. چه کسی با بیماری و چه کسی با صحت. چه کسی با آبرو و چه کسی با ریخته شدن آبرو. من برای شما حساب و کتاب میکنم. دقیق هم هست. بنابراین، وقتی به شما عطا میکنند مغرور نشوید. چه موضوعیتی دارد ثروت و آبرو، اگر نتوانی با آن خدا را به دست بیاوری؟ اگر آبروی شما ریخته شد و در بیآبرویی خدا را پیدا کردید، چه اشکالی دارد؟ چه اشکالی دارد آدم بیست سال یا سی سال فقیر باشد ولی خدا که نعمت اصلی است را پیدا کند؟"
📜 "آن موقع که خدا انسان را در فشار قرار میدهد، نشانه اهانت به انسان نیست؛ میخواهد انسان رشد کند. منتها فقط خداست که میداند چه کسی با ثروت رشد میکند و چه کسی با فقر. آنچه که خداوند میدهد زمینۀ رشد است، نه آن چیزی که ما دنبال آن هستیم! اگر ما فکر میکنیم چیز دیگری زمینۀ رشد ماست اشتباه میکنیم. اگر خداوند کسی را به فقر مبتلا کرد، اصرار کند که ثروت به دست بیاورد، زمین میخورد. برای همین، خداوند میگوید: نگاهتان را به عالَم اصلاح کنید. اگر نگاهتان را به عالَم اصلاح نکنید نمیتوانید در مسیر بندگی استقامت کنید. مردم دنبالتان بیایند خوشحال میشوید و اگر پراکنده شوند و تنها بشوید غُصّه میخورید و زمینگیر میشوید. اما اگر نگاهتان را عوض کردید، همهچیز عوض میشود. نگاهتان را وسیع کنید و آینده عالَم را هم ببینید. امام زمان(عج) را ببینید. رجعت را ببینید. خدا را ببینید. چرا فقط دنیا را میبینید؟ روزی بساطِ زمین جمع خواهد شد. کوهها مثل پنبه خواهند شد و ارادۀ پروردگارت ظهور پیدا خواهد کرد. آن روز، انسانی که خدا را در پشت این نعمتها فراموش کرده بود خواهد فهمید که همهچیز را باخته است. اگر نگاه انسان به عالَم و نعمتهایش اصلاح شود، آیا از دینش دست برمیدارد؟ آیا در برابر فراعنه میترسد؟ انسان وقتی فهمید دنیا دار امتحان است، نه خوشیاش موضوعیت دارد و نه سختیاش، و در هر دو صورت باید رشد کرد، میفهمد که اگر مثل حضرت سلیمان حکومت دادند باید رشد کنی؛ مثل امام حسین(ع) هم باید در گودی قتلگاه به خدا برسی."
منبع: کتاب #تربیت_ولایی
#تغییر_نگاه_به_زندگی
☑️ @mirbaqeri_ir
خدای متعال برای تطهیر ما بلا میفرستد. انسان نباید عیب را روی دوش خدا بگذارد!
اگر انسان در کار خدا عیب دید و با بلا درگیر شد، دیگر پاک نمیشود. ولی اگر در حین بلا، خدا را تنزیه کرد و اگر نقطهضعفی هست، خودش به عهده گرفت، این کار، مقدّمۀ تطهیر اوست.
اولیاء خدا اینگونه بودند. حضرت یونس اینگونه بود.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
اخلاق سه لایه دارد:
۱. صفاتی مثل توکّل، رضا و... (ظاهر اخلاق).
۲. تولّی و تبرّی (باطن اخلاق).
۳. سجده بر خدای متعال (سرّ اخلاق).
در یک طرف، سجده بر خدا و حُبّ به اهلبیت(ع) و بغض از اعداء ایشان، به صفات حمیده تبدیل میشود و در طرف دیگر، استکبار بر خدا و تولّی به طواغیت، به صفات رذیله تبدیل میشود.
#استاد_میرباقری
#تربیت_ولایی
☑️ @mirbaqeri_ir
اگر میخواهیم نظام اخلاقی اسلام را تنظیم کنیم، در صدر باید «عبودیت و مسکنت» را بنویسیم و در ذیل آن، «تولّی و تبرّی» را قرار دهیم. طریقِ قُرب، تولّی و تبرّی است.
تخلّقِ کامل یعنی تبرّی کامل و تولّی کامل.
انسانی که نسبتبه سرنوشت پرچم اسلام حسّاسیت ندارد، چطور میتواند بگوید من یک انسان اخلاقی هستم؟!
#استاد_میرباقری
#تربیت_ولایی
☑️ @mirbaqeri_ir
هیچکس حسود نمیشود الّا اینکه به محیط ولایت طاغوت رفته باشد.
هیچکس رغبت به دنیا پیدا نمیکند الّا اینکه به محیط ولایت ائمّۀ جور وارد شده باشد.
چون آنها هستند که دعوت به دنیا میکنند و حرص و حسد را ایجاد میکنند و لذا هیچکس از حرص و حسد نجات پیدا نمیکند مگر اینکه ولایتش را عوض کند.
#استاد_میرباقری
#تربیت_ولایی
☑️ @mirbaqeri_ir
علی بن جعفر (عموی امام رضا علیهالسلام) در مسجد به استقبال امام جواد(ع) رفت و نعلین حضرت را پاک کرد و دست حضرت را بوسید.
شاگردان، او را سرزنش کردند که: شما عمویِ پدر ایشان و محدّث بزرگی هستید!
گفت: ساکت باشید! خدای متعال محاسن سپید من را لایق امامت ندانسته و این طفل را لایق دانسته است. او امام من است.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
در مأموریت الهی که بر دوش ائمّۀ اطهار(علیهم السلام) گذاشته شده، فرقی بین بزرگ و کوچک آنها وجود ندارد.
در شأن امام جواد(ع) در ۹ سالگی، زیارت جامعۀ کبیره خوانده میشود و در شأن امام صادق(ع) در سن ۶۵ سالگی نیز زیارات جامعۀ کبیره خوانده میشود و هیچ تفاوتی از این حیث وجود ندارد.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
در دوران امام رضا علیه السلام، یکی از کارهای مهمّی که آن حضرت انجام دادند این بود که معارف امامت را بسط دادند.
در همین چند سالی که آن حضرت در خراسان و مرو بودند، مباحث امامت خیلی شکوفا شد و درک شیعیان نسبت به مقامات امام بالا رفت و آماده شدند که به امام خردسال امتحان بشوند.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir