96-02-21(mirbagheri)_1_1.mp3
17.33M
🔊 استاد میرباقری | شرح مناجات شعبانیه ـ جلسه دوم (96/2/21)
#مناجات_شعبانیه
#تفسیر_صوتی
(36 دقیقه، 16 مگ)
🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷
🔘 @mirbaqeri_tafsir
🔹 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«وقتي ما غفلت کرديم خداي متعال ممکن است از ما اعراض بکند. [اَسْتَغْفِرُ اللّهَ] «وَاَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ» یعنی تقاضا میکنیم خداي متعال رجوعي به ما بکند. اين توبهٔ خدای متعال موجبِ احيای قلب انسان است. در مناجات هست که: «فَأَحْيِهِ بِتَوْبَةٍ مِنْكَ». قلب وقتی مُرد، خدای متعال بايد يک رجوع و يک توجهی به اين قلب بکند تا حيات دوباره در اين قلب جاری شود.»
☑️ @mirbaqeri
🔻 انبیا میخواهند انسانها بزرگتر از دنیا بشوند.
🔻 امام(ره) میخواست روزنهای از عالم غیب به روی «گورباچف» باز کند.
💥 بعضیها هيچوقت در دنیا احساس دلتنگی نمیکنند! چون کوچکتر از دنيا هستند و خيلی آرزوهای دستنيافته در دنيا دارند. اين آدمها دمِ چوگانِ دنيا هستند و با دنيا تطميع و تهديد میشوند.
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«خدا رحمت کند استادی داشتيم که میگفت «دنيا کفش و لباسِ تنگِ دوره کودکی است که نمیتوانم به بر کُنم».
بعضیها از دنيا کوچکتر هستند و تا آخر عمرشان هم در دنيا آرزوی دستنيافته دارند. ايشان مثال میزد و میگفت «وقتی ما کودک بوديم پدرمان ما را میبرد تا برايِمان کفش بخرد؛ دو سه شماره بزرگتر میخريد که اينهـا تنگ نشود. (البته الان ديگر اين چيزها رسم نيست. نظام سرمايهداری کار خودش را کرد!) بعد میفرمود که اين کفشها، تا [وقتی که] پاره میشد در پای ما گشاد بود و هيچوقت در آنها احساس تنگی نمیکرديم.
بعضیها هيچوقت در دنیا احساس دلتنگی نمیکنند؛ چون کوچکتر از دنيا هستند و خيلی آرزوهای دستنيافته در دنيا دارند. اين آدمها دمِ چوگانِ دنيا هستند و با دنيا تطميع و تهديد میشوند.
انبياء میخواستند آدمهای بزرگتر از دنيا تربيت کنند. امام (رضوان الله تعالي عليه) يک نامه به گورباچف رهبر وقت شوروی نوشتند و او را دعوت به توحيد کردند و اين جزو شاهکارهای ايشان است. در نامه به ايشان گفتند که دوران مکتب شما ديگر تمام شده و مکتب مارکسيسم فقط در موزههای تاريخ باقي میماند و نقش فعالی نخواهد داشت و يک پديده تاريخي است و بعد هم فرمودند علت شکست شما مبارزه بیدليل با خدا است. امام او را به بحثهای توحيدي و اسلام دعوت کردند. گورباچف هم نامهای به دومين شخصيت خودش شواردناتزه داد که برای حضرت امام بياورد. نامه را آورد و محضر امام نشست و شروع کرد خواندن. شاید پنج دقيقه شايد طول کشيد که امام فرمودند: من میخواستم يک روزنهای از عالم غيب بهسوی اين آقا باز کنم. بگوييد يک بار ديگر نامه من را بخوانند!
چون او خيال کرد که امام میخواهند آنها را به قراردادهاي سياسي و همکاریهاي منطقهای در مقابل آمريکا دعوت کنند. ايشان فرمودند بگوييد يکبار ديگر نامه من را بخوانند، و بعد از جا بلند شدند و اصلاً بقيه نامه را گوش نکردند.
انبياء میخواهند ما بزرگتر از دنيا بشويم و با بيش از دنيا آشنا و با غيب عالم و مرگ و عوالم بعدي مأنوس باشيم و آينده خودمان را ببينيم و به رؤيت ايماني حضرت حق برسيم و از دنيا آزاد بشويم.
فراعنهٔ تاريخ هم دنبال اين هستند که مردم را متمحض در دنيا و حريص و وابسته به دنيا بکنند. آدمی که وابسته به دنيا شد، پوک است و از ظرفيتهاي بزرگِ خودش جا مانده است. اين آدم بازيچهٔ فراعنه است و اگر او را تهديد کني ميترسد و اگر تطميع کني تطميع ميشود. فراعنه در ادارهٔ عالم، ملأ و مترفين داشتند؛ يعني يک عده اطرافيان براي خودشان درست ميکردند و آنها را در سلک خودشان قرار ميدادند. آنها همپياله و همکاسه آنها بودند و بهوسيله آنها بقيه جوامع را تسخير میکردند. همين چيزي که الان در دنيا هست. يک اشرافيت سرمايهداري در چند کشور مرفه در جهان هست و بقيه هم ملتهاي فقير و گرسنه و پابرهنه هستند.»
☑️ @mirbaqeri
🔹مراسم احیاء شب نیمهٔ شعبان
🔹امشب ساعت ۱ بامداد
🔹قم، مسجد امام حسن عسگری(ع)
🔹سخنران: استاد میرباقری
📺 لینک فیلم سخنرانی استاد میرباقری در: صبح جمعه، ۹۸/۱/۳۰، مسجد جمکران:
https://www.aparat.com/v/xqMI0/منتظر_چه_چیزی_هستیم...؟؟؟
🔻شب نيمهشعبان شب امام زمان(ع) است، اما میگويند بروید زيارت سيدالشهداء(ع).
🔹استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«... شب نيمهشعبان شب امام زمان(ع) است، اما میگويند بروید زيارت سيدالشهداء(ع).
شب ۲۱ ماه رمضان شب اميرالمومنين(ع) است اما میگويند برويد زيارت سيدالشهداء(ع).
شروع ماه رمضان، نيمهاش، شبهای قدرش، شب آخرش و شب عيد فطرش همه با [زیارت] سيدالشهداء(ع) است.
يعني هر بابی به سوی خدا گشوده میشود از باب سيدالشهداء(ع) عبور میکند و همه فيوضات از طريق ايشان نازل ميشود. هر کسي آستان سيدالشهداء(ع) را درک کرد آستان همه ائمه(ع) را درک خواهد کرد.»
☑️ @mirbaqeri
💥 برکتی که در زیارت «سیدالشهدا(ع) در نیمهٔ شعبان» افتاده است...
🔹 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«درباره زيارتِ نيمه شعبانِ وجود مقدس سيدالشهدا (عليهالسلام) اين تعبير آمده است که اگر کسی بخواهد ۱۲۴ هزار پيامبر با او مصافحه کنند، اين وقت به زيارت برود.
البته معنايش اين نيست که هر کسی رفت اين مطلب حاصل میشود؛ بلکه معنايش اين است که در زيارتِ نيمه شعبانِ میشود به ملاقات ۱۲۴ هزار پيامبر رسيد؛ يعنی در اين زيارت اين برکت افتاده است.»
☑️ @mirbaqeri
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
ارکان انتظار فرج .mp3
7.6M
🎧 سخنرانی استاد میرباقری در موضوع مهدویت، ۷۹/۴/۵
🔍 موضوع: ارکان انتظار فرج
☑️ @mirbaqeri
هدایت شده از حسن
وظايف منتظرين1 .mp3
8M
🎧 میزگرد ۱ با حضور استاد میرباقری، ۸۷/۵/۲۵
🔍 موضوع: مهدویت و وظایف منتظرین
☑️ @mirbaqeri
هدایت شده از حسن
وظايف منتظرين2 .mp3
7.43M
🎧 میزگرد ۲ با حضور استاد میرباقری، ۸۸/۱۲/۵
🔍 موضوع: مهدویت و وظایف منتظرین
☑️ @mirbaqeri
🔹 چهار قطعهٔ تصویری از سخنرانی استاد میرباقری در شب نیمه شعبان🔻
رویکرد مهدویت .mp3
940K
🔊 قطعه صوتی | استاد میرباقری
🔍 مهدویت، همه موضوعات و مسائل را تحت پوشش قرار میدهد.
☑️ @mirbaqeri
🔻اشتغالاتِ دنیایِ امروز، ما را از فرصتِ باقیماندهٔ ماه شعبان غافل نکند.
🔹 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«سعی كنيم در مابقی ماه شعبان تدارك كنيم كوتاهیای كه در گذشته ما بوده است.
كسی نمیتواند بگويد ما حق این ماه را ادا كرديم. اگر كوتاهی كردهايم، اولين قدم در رشد، اعتراف به كوتاهی است. کسی كه احساس نمیكند در بندگی خدا كوتاهی كرده، رشد نمیكند!
مرحوم صدوق از عيون اخبارالرضا(ع) نقل كردهاند که اباصلت در آخرين جمعه ماه شعبان بر امام رضا(ع) وارد شدند. حضرت فرمودند: اباصلت! اكثر شعبان گذشت، اين آخرين جمعه ماه شعبان است: «فتدارك فيما بقی منه تقصيرك و عليك بالإقبال على ما يعنيك و ترك ما لا يعنيك»...
باید سعی كنیم آنچه را که به درد نمیخورد، در مابقی اين ماه كنار بگذاريم. خوردنها، خوابيدنها، نگاهكردنها و اشتغالات متنوعی كه دنيای امروز بر ما فراهم میكند. البته حقیر مخالف ورزش و تفريح نيستم، اما مخالف هستم كه ورزش به لهو و لعب تبديل شود؛ يعنی اشتغالاتی بر ما بيايد كه اصلاً نفهميم در فضای ما چه میگذرد. بهسرعت فرصتها بروند و ما غفلت كنيم.»
☑️ @mirbaqeri
🔻 گاهی همه رياضتهای انسان به خاطر يك گناه به نتيجه نمیرسد.
💥 دستور امام رضا(ع) به كثرت در استغفار و تلاوت قرآن و دعا در روزهای آخر ماه شعبان، برای پاک شدن و مطهر شدن قبل از ورود به ماه مبارک رمضان
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«در حديثی معروف، اباصلت از وجود مبارك حضرت ثامن الحجج(ع) چنين نقل ميكند: آخرين جمعه ماه شعبان در محضر حضرت بودم؛ ايشان فرمودند: فرصتها گذشته و اين آخرين جمعه ماه شعبان است؛ حضرت دستوراتی دادند كه انجام دهم. سپس فرمودند: كوتاهیهايي كه در طول اين ماه شده را جبران كن. حضرت چند دستور به ايشان دادند كه يكي از آنها كثرت در استغفار است؛ استغفار خود را زياد كنيد؛ تلاوت قرآن و دعا را زياد كنيد، تا پاك و مطهر وارد ماه بعد شويد.
گاهي همه رياضتها انسان به خاطر يك گناه به نتيجه نمیرسد؛ در نهايت هم تا هنگامی كه آن گناه صاف نشود، انسان به نتيجه نمیرسد؛ برطرف كردن گناه نيز نيازمند توبه و توجّه است. حضرت هم چنين فرمودند: اگر امانتی از مردم به عهده داريد به صاحبش برگردانيد. انسان بايد به انواع امانات و ديوني كه بر عهده دارد توجه كند؛ گاهي يكی از آنها، مانع بهرهمندی [از فيوضات الهي] میشود؛ حضرت در ادامه فرمودند: بر ترك و رهايي از گناهاني كه مرتكب شدهايد، مصمم باشيد. البته هر كسي بايد متناسب با احوال خود عمل كند؛ ممكن است كسي گناه كبيره مرتكب شده باشد و ديگري اهل مكروه هم نباشد؛ اما بیترديد همه در درگاه خداي متعال، مذنب هستند. سپس فرمودند: براي ترك گناهان تصميم بگيريد و سعي كنيد به خوف الهي روي آوريد؛ ترس از خداي متعال را در خود ايجاد كنيد و به او توكل داشته باشيد كه اين وادی، بدون توكل، پيمودنی نيست.»
☑️ @mirbaqeri
🔰 بدون تعارف میگویم: معلم، پایهریز تمدن نوین است
🔻رهبر معظم انقلاب، در دیدار معلمان و فرهنگیان:
🔹مهمترین موضوع تمدنی ما تعلیم و تربیت است. برای یک کشور و تمدن، از همهی سرمایهها مهمتر، سرمایهی انسانی است. یعنی اگر پول داشته باشید ولی سرمایهی انسانی نداشته باشید به جایی نمیرسید؛ مثل این کشورهای پولدار که جیبهای گشادشان را در اختیار خائنین به بشریت قرار میدهند چون نیروی انسانی ندارند.
🔸[مثال دیگر اینکه] کشور ما روی دریایی از نفت خوابیده بود؛ ما نه خبر داشتیم و نه بلد بودیم [استخراج کنیم]. آنهایی که بلد بودند، نفت ما را بردند و برای خود کارخانه ساختند و در جهت جنگهایشان استفاده کردند و در دورهی طاغوت چیز مختصری به ما دادند. این نتیجهی سرمایهگذاری نکردن بر روی منابع انسانی است.
🔹بنده اهل تعارف نیستم و آنچه در این سالهای متمادی دربارهی معلم ابراز کردم برخاسته از این باور است که معلم، پایهریز تمدن نوین است؛ چون اگر نیروی انسانی شایسته نباشد تمدن نیست.
🔺شما جهادگرانی در میدان مبارزه با جهل و بیسوادی هستید. ۹۸/۲/۱۱
@Khamenei_ir
دانشآموز تمدنساز .MP3
2.99M
🔊 قطعه صوتی | توصیههای مهمِّ استاد میرباقری به معلمان و آموزگاران، ۹۵/۲/۲۱
🔍 دانشآموزان حکیم و بصیر و دانشآموزان تمدنساز تربیت کنید.
🔍 دانشآموزانی تربیت کنید که ذلیل و تحقیرشده در مقابل توسعه غربی نباشند.
☑️ @mirbaqeri
چالشهای اجتماعی مهدویت .MP3
8.77M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی با عنوان «چالشهای اجتماعی مهدویت»
#جریانشناسی_مهدویت
💥 جریانهای مختلفی در برابر مهدویت مانع ایجاد میکنند:
1⃣ جریانهای مقابلهگرا، که اصلیترین خطر هستند (جریان مدرنیته، جریان توسعهگرایان، جریان تکفیریها)؛
2⃣ جریانهای تقلیلگرا (جریان مدرنیته اخلاقی، جریان تقلیل انتظار به «احتراز»، جریان تقلیل انتظار به «اعتراض»، جریان فقاهت غیرانقلابی)؛
3⃣ جریانهای انحرافی (مدعیان مهدویت، کسانی که در زمینهسازی برای ظهور، از «فقاهت» عدول میکنند، یا از تقیه عبور میکنند).
▫️ ۲۴ دقیقه
▫️ ۸ مگابایت
☑️ @mirbaqeri