💥 حوادث زندگیِ ما اتفاقی و تصادفی نیست، بلکه مقدراتی است که با دست تقدیر الهی رقم خورده است.
💥 قصۀ یوسف صدیق، در نگاه ظاهری، بر اساسِ چند حادثۀ تصادفی شکل گرفته است، ولی خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید «ما بودیم که به یوسف مکنت دادیم».
🔵 آیتالله میرباقری:
"قرار گرفتنِ مسئولیتِ «خدمتِ به آستان اهل بیت(ع) و سربازی امام زمان(عج)» بر دوش اشخاص، با دستِ تقدیرِ خداوند متعال رقم میخورد و ناشی از #تصادف نیست.
خداوند متعال در قرآن کریم وقتی ماجرای #یوسف_صدیق را بیان میکند میفرماید که برادران یوسف، او را در چاه انداختند و ماجراهایی پیش آمد تا آنجا که به خانۀ یکی از بزرگان مصر راه پیدا کرد. این بزرگ مصر، وقتی یوسف را از بازار خرید، عظمت و بزرگی را در چهره او دید و به همسرش که فرزندی نداشت گفت "[وَقَالَ الَّذِي اشْتَرَاهُ مِنْ مِصْرَ لِامْرَأَتِهِ] أَكْرِمِي مَثْوَاهُ عَسَىٰ أَنْ يَنْفَعَنَا أَوْ نَتَّخِذَهُ وَلَدًا"
گفت بردهوار با او برخورد نکن، او شخصیت بزرگی است و روزی به کارمان میآید. و اصولاً او را به عنوان فرزند خودش انتخاب کرد و از آن جا بود که حضرت یوسف به عنوانِ فرزندخواندۀ یکی از بزرگان مصر شد، در حالی که در چند روز قبل، او یک کودک افتاده در چاه، در یک بیابان بود.
اگر یک #قصهنویس بخواهد این داستان را روایت کند، همه ماجرا را بر اساس تصادفات تحلیل میکند:
تصادفاً برادرانِ یوسف، او را در چاه انداختند،
تصادفاً کاروان تشنهای که مسیرش هیچگاه از اینجا عبور میکرد، گذرش به این جا افتاد،
تصادفاً در اینجا تشنه شدند،
تصادفاً رفتند آب بیاورند و آب نبود و بهخاطر تشنگی، مجبور شدند که از آبِ تلخِ چاهی که حضرت یوسف در آن بود استفاده کنند،
تصادفاً از این چاه آب برداشتند و تصادفاً یوسف صدیق بالا آمد،
تصادفاً ماجرا چنین پیش رفت که او را ببرند و بفروشند،
تصادفاً در مصر فروختند،
تصادفاً یکی از بزرگان مصر، مشتریِ یوسف شد،
تصادفاً عظمت را از چهره او فهمید و دانست که آینده روشنی دارد،
تصادفاً خدا به آنها بچه نداده بود،
و تصادفاً حضرت یوسف را به عنوانِ فرزندخوانده انتخاب کردند...
و تصادفات دیگر... .
ما #مقدرات_الهی را اینگونه تحلیل میکنیم!
ولی خداوند متعال در #قرآن_کریم میفرماید «وَكَذَٰلِكَ مَكَّنَّا لِيُوسُفَ فِي الْأَرْض»؛ #ما_به_یوسف_مکنت_دادیم. و تازه، این اولِ تقدیری است که ما با این بنده خوب انجام دادیم، «وَلِنُعَلِّمَهُ مِنْ تَأْوِيلِ الْأَحَادِيثِ ۚ وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ».
این درس بزرگی است: «وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ». خداوند بر کار خود غالب است و هر کاری را که بخواهد، انجام میدهد.
خداوند یک گِلهای هم از ما میکند «وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ»، اگر مردم این را میدانستند، به درِ هیچ خانۀ دیگری نمیرفتند.
این نکته را عرض کردم که ما تلقی نکنیم که تصادف شده و تصادفات دست به دست هم داده و ما آمدهایم و اینجا نشستهایم! خیر! بلکه تقدیری پشتسرِ این امر هست. یک دستی ما را به اینجا آورده است و فقط یک طرفِ ماجرا ما هستیم، طرفِ اصلیِ ماجرا خداوند متعال و ولیّ او وجود مقدس امام زمان (ارواحنا فداه) است.
بنابراین، فرصتها را باید یک نعمت الهی تلقی کرد. نعمتهای الهی وقتی به سراغ انسان میآید، با «شکر» و «کفرِ» انسان است که این نعمت، یا افزون میشود یا از دست میرود."
☑️ @mirbaqeri_ir
در محضر آیتالله میرباقری
💥 استقبالِ گسترده از یک کتابِ بیانیۀگامدومی: 📣 #کتاب_عصر_جدید، اثر آیتالله میرباقری، در مدتِ یک
📢 #چاپ_دهم «عصر جدید» روانۀ بازار کتاب شد.
☎️ 09104646212
🆔 @mirbaqeri_book
📣 برنامۀ تلویزیونی با عنوان:
🖼 اندیشه و عملِ «مرحوم علامه سید منیرالدین حسینی»
📹 با حضور: «استاد سید معزالدین حسینی» و «استاد سید داود ساجدی»
🕘 یکشنبه، ۱۱ اسفند ۹۸/ ساعت ۲۱/ شبکه ۴ سیما
☑️ @mirbaqeri_ir
چهار مشکل جوانان .mp3
1.06M
🔊 قطعۀ صوتی از «مرحوم علامه سید منیرالدین حسینی» با موضوع «مشکلات جوانان»
💥 مشکلات جوانان، ناشی از حاکمیت «الگوی سرمایهداری» بر این کشور است.
☑️ @mirbaqeri_ir
📺 لینک برنامۀ تلویزیونی "اندیشه و عملِ «مرحوم علامه سید منیرالدین حسینی»" (شبکه چهار/ ۱۱ اسفند ۹۸/ ساعت ۲۱)، در تلوبیون:
http://www.telewebion.com/episode/2223177
🔳 ۱۲ اسفندماه ۹۸، نوزدهمین سالروزِ رحلتِ متفكّرِ فرزانه، علامه سید منیرالدین حسينی الهاشمی است. برای شادی روح آن مرحوم، فاتحهای قرائت بفرمایید.
☑️ @mirbaqeri_ir
حديث کساء .mp3
5.45M
🔊 قرائت #حدیث_کساء با نوای استاد میرباقری، ۱۳۷۹
🔍 عَنْ فاطِمَهَ الزَّهْراَّءِ عَلَیْهَا السَّلامُ بِنْتِ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ...
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 «توحید» بهمعنای نادیده گرفتن «اسباب» نیست؛ دنیا عالَم اسباب است.
👈 اما در ورای این اسباب، باید دست خداوند را دید و همۀ خوف و اميدمان به او باشد؛ «وَ بِيَدِكَ لَا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيَادَتِي وَ نقْصِي وَ نفْعِي وَ ضُرِّي».
💥 باید از حوادث و خطرات، رهنمون شویم بهسمت توحید. باید از شرکهای خفیّ رهایی یابیم.
🔵 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
🔹 قرار نيست ما با موحد شدن، #اسباب را رها کنيم؛ اينجا عالم اسباب است. ولي به اسباب نبايد تکيه کرد که اين باعث شرک ميشود. اينکه ما بر زمين تکيه داريم و سفتي آن، محل اتکاء است، نبايد ما را غافل کند و گمان کنیم که زمين ما را نگه داشته است، بلکه خداوند است که ما را نگاه داشته است. مگر همين زمين سفت نرم نشد و قارون را در خودش فرو برد؟! ما بايد همه خوف و اميدمان به خدا باشد. آيا ما اينگونهايم؟ يا اينکه تا پول همراهمان هست آسودهايم ولي امان از روز نداري و اضطرابهاي آن.
🔹 حضرت ابراهيم(ع) هاجر و فرزندش اسماعيل(ع) را در کوير گذاشت و رفت در حالي که آنجا هيچ خبري نبود. بيابان برهوت بود. قرآن ميگويد «رَبَّنا إِنِّي أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّيَّتي بِوادٍ غَيْرِ ذي زَرْعٍ عِنْدَ بَيْتِكَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنا لِيُقيمُوا الصَّلاةَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوي إِلَيْهِمْ وَ ارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَراتِ لَعَلَّهُمْ يَشْكُرُون». يعني خدايا من اهل خودم را در اين بيابان غيرقابل کشت سکني دادم تا اقامه صلاة در اينجا شود؛ تو خودت دلهاي خوبان خودت را به سمت آنها متمايل کن (که در روايت داريم: اينها شيعيان هستند) و از ثمره و محصول آماده به آنها برسان.
عجيب است! او در دل کوير ثمره کار ديگران را ميخواهد و البته خدا ميتواند. حقيقت همين است که خدا رزاق است.
🔹 ما شرکهاي مختلفي داريم. ترسهايمان را نگاهي بياندازيم! به چه چيزي احساس فقر نداريم؟! و البته عذابها و رنجهاي ما همه براي همين شرکهاست. اگر به وادی توحيد رفتيم آنجا وادي امن است «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ حِصْنِي فَمَنْ دَخَلَهُ أَمِنَ مِنْ عَذَابِي». حتي ترس ما از زلزله و... از همينجا سرچشمه ميگيرد. مگر سفتي زمين ما را نگه داشته بود که حالا با لرزش آن، ما را ترس بر ميدارد؟!
نقل شده است که در حجرهای که #آيتالله_قاضی درس توحید میدادند لرزشی اتفاق افتاد و شاگردان فرار کردند. بعد که به درس برگشتند ديدند که استاد هیچ حرکتی نکرده و سر جای خودش نشسته و میگويد: برگرديد شاگردان مکتب توحيد!
🔹 بايد به #انقطاع_از_اسباب رسيد و الوهيت خداوند را فقط ديد و به آن متوسل شد. لکن جدا شدن ما از اين اسباب، با ترس همراه است. اينکه عدهاي در دنيا به پوچي و خودکشي و ... ميرسند بهخاطر همين است که جداشدن اين اسباب را ميبينند و متوجه ميشوند که اين اسباب اگر کارهاي هم باشند مدتي کوتاهي است. لذا ترس و ياس و نااميدي آنها را فرا ميگيرد. لکن اينها به اين نميرسند که با بريدن از اينها بايد به خدا گره خورد. يعني از سستي اين عالم به تکيهگاه عالم رهنمون نميشوند و به او تکيه نميکنند. حال ما به برکت رسول الله(ص) از #شرک_جلي رها شدهايم لکن #شرکهاي_خفی در ما کم نيست. اينها که در فضاي تهديد و تحريم دشمنان اسلام مي ترسند و عقب مي نشينند بهخاطر همين است. شرک است که فکر کنيم که دنيا رزق ما به دست قدرتهاست و آنها ضامن سلامتي و امنيت ما هستند. مگر از اينها کاري بر ما آيد؟! «وَ بِيَدِكَ لَا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيَادَتِي وَ نقْصِي وَ نفْعِي وَ ضُرِّي».
🔹 همه گناهها هم ريشه در شرک دارد که قبيح هستند. قلب مشرک است وقتي دروغ ميگويد. کاسب اگر دروغ ميگويد بهخاطر همين است که خدا را رزاق نميبيند. بايد برسيم به اينکه آب و زمين و... کارهاي نيستند. لذا بايد در ابتداي هر چيزي بسم الله بگوييم تا استعانت خود از اسماء الهي و خداوند را نشان دهيم و متذکر آن باشيم وگرنه غفلت است. دست زدن به مکروهات هم در درونش شرکهاي خفي دارد. اگر گفتند فلان چيز مکروه است و مطلوب خدا نيست چرا ميخوريم؟ مگر با غير آن تأمين نمي شويم؟! اگر کسي نگاه آلوده ميکند فکر ميکند در آن، نيازش مرتفع ميشود، لکن نگاه کنترل نشده، ما را تأمين ميکند يا خدا؟»
☑️ @mirbaqeri_ir
متن و ترجمۀ دعای هفتم صحیفۀ سجادیه، که رهبر انقلاب خواندن آن را برای رفع بلا توصیه کردند: ⬇️